A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Jó napotKép

ZsuzskaKép Ez egy erősen megosztó téma és várható volt, hogy indulatokat gerjeszt... azt tudnod kell, hogy bizony ebben a topikban van példa a gyünyörűséges otthonszülésre és a kórházi tragédiára is. Én arra szeretnélek kérni, hogy vegyük le a napirendről a kérdést, ha nem bánod, mert sebeket tép fel innen is- onnan is...
De azért én is elmondok néhány dolgot róla, ha már fel lett dobva a labda.

Azt tudnod kell, hogy pl. Geréb Áginak van szívhangmérője - és ő egy orvos egyébként, tehát tudja, hogy mit kell tenni, ha baj van - és meg is van hozzá a csapat, aki azonnal lép, ha szükséges. Sajnos a kórházi dolgozók hozzáállása ehhez a témához kifejezetten negatív és bizony az esetek nagy részében rosszindulatú - így lehet, hogy téged bizony csak a félreinfok érnek el... Gondolj bele, hogy Európa északi részén és pl. Hollandiában az otthonszülés majdnem felét teszi ki a szüléseknek...
A békés szülésnek a lényege tényleg az - mint midnen másnak is kéne, hogy legyen - hogy ki-ki eldönthesse, hogyan szeretné az életét élni - és ebbe a szülés is beletartozik. Én boldogan szültem volna otthon - de hát 38 évesen veszélyeztetett terhesen ez nem is merülhetett fel nálunk. De örömmel gondolok azokra, akiknek ez megadatott - mint ahogy azokra is, akik kórházban élték át a szülés boldogságát.

Nagyon-nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat nyulacskámat illetően - magam is elégedett vagyok mind belbecsét, mind küllemét illetőenKép
Az atya egészen addig, míg meglátta a fiát, mindig azt hajtogatta, hogy a gyerek az én bébim, én meg a férjecskéjé.. és hogy neki én vagyok a fontosabb, mondjam meg a doktoroknak, hogy ha választani kell, an én életemet mentsék meg.. szegényke, az egy olyan világ Kép de most már, ha esténként beszélünk, az első kérdése nem az, hogy én hogy vagyok, hanem, hogy hol van és mit csinál az Õ FIA Kép Én állandóan kioktat a gyerekgondozásból - bár nem volt a közelében még csecsemőKép Szóval boldog és büszke apa - arra különösen büszke, hogy a fia rá hasonlít - én meg jókat mulatok ezeken a dolgokon.

ZsanciKép B egész nap gyerektársaságban van és midnenféle kreatív foglalkozásokon vesz részt, viszont Te nem vagy ott neki napközben! A kézművelésre ott van az óvónéni(vagy hogy is híjják a tanerőt) szeretgetésre pedig Te. Ne bántsd magad, úgy fáj ezt olvasni Kép

ZuzmóKép hurrááá! látod, megy ez!!! De jó olvasni, hgoy kicsi legénykéd ilyen ügyesen átalussza az éjszakát, akkor most már neked is ezt kell tennedKép Ja, én az orbáncfű-teát ajánlom lefekvés előtt, idegnyugtató és lazító hatása van - és kellemes az íze is.

Lencsi babának és büszke anyukájának gratulálok a szókincsbővítéshez Kép

BarbiKép Azonnal jelentkezz a fejleményekkel, izgulok értedKép

Szép napot midnenkinek, majd jövök még, de ma munkanap van, úgyho szakaszos a figyelmem. És várom a pénteket naaaaagyonKép

indianyo

Zsuzska, tényleg semmi gond a véleményeddel, a nők 99 százaléka egyetért veled, és nem is akar otthon szülni. csak azt kellene elfogadni, hogy a maradék 1% nem azért szül otthon, mert ez valami úri divat, vagy mert tök buggyant és nem érdekli az se, ha meghal a gyereke.
bennem például fel sem merült, mert egy elég komplikált terhességen és szülésen vagyok túl.
mondhatjuk, hogy tudtam, hogy "hol a helyem". és szerintem ezt minden édesanya tudja, nagyon kevés lehet az, aki nincs ezzel tisztában. de bízzunk abban, hogy legkésőbb a terhessége végére tudni fogja, hogy döntsön. az otthoni szülést választóknak komoly felkészítés is segít ezt eldönteni, melyben az antómiai ismeretektől kezdve a higiénián át a nő pszichés változásáig mindenről szó van.

értem én az összes érvet az otthonszülés ellen, például hogy messze a kórház, ha bármi baj van.
de ott van, amit Zsanci írt, hogy rövid időn belül két baba halt meg a SztImrében úgy, hogy nem végeztek időben életmentő császárt, pedig hát ők 2 másodpercnyire voltak a műtőtől...

szerintem nehéz megítélni, főleg egy laikusnak, hogy mi lett volna a megfelelő hely és/kezelés, például azért, hogy az az ikerbaba életben maradjon, így én ezt nem is kísérlem meg, és szerintem Te sem állíthatod teljes biztonsággal, hogy tudod a jó megoldást.

ja és még egy nem is annyira részletkérdés, azért GÁ sem az intuícióira bíz mindent! szívhangot ő is hallgat, ez ma már nem nagy kunszt, a védőnőm is megcsinálja egy mobiltelefon méretű ketyerével. a faros/megfordult dolgot is ki lehet tapintani, ezt egy kórházi orvos is így csinálja. de nem részetekbe akarok belekötni, ha úgy tetszik, józan paraszti ésszel feltételezhetjük, hogy "ő se hülye", és csak olyan nőnek segít az otthonszülésben, akinél előreláthatólag SEMMI komplikáció nem lehet a szülésénél. ergó pont ugyanolyan esélyekkel indul a szülésnél, mint annó Te vagy én, csak mi a kórházban. de mi ott ugyanúgy egy orvos belátására vagyunk bízva, aki ha jól méri fel a helyzetet, akkor minden ok, ha valamit elszúr, akkor kész a baj.

na és hogy miért nincs meg a technikai háttere az otthoni szülésnek - mert nagyon erős lobbik működnek ellene, noha az is tény, hogy az otthoni szülések száma nem nőne, ha nem ellehetetleníteni próbálnák, hanem megteremtenék a feltételeket.

és végül még1x ki kell hangsúlyozzam, én nem az otthonszülés előharcosa vagyok, hanem az előítéletek ellen szeretnék tenni. azt szeretném, ha mindenki maga dönthetne - ezt hívják önrendelkezési jognak -, persze első a baba érdeke!
az pedig egy szimpla ha úgy tetszik liberális gondolat, hogy úgy érzem, egy felnőtt, szülőképes ember elég felnőtt ahhoz, hogy tudja, mit csinál, és felelős döntést tud hozni egy ilyen komoly kérdésben.
na, beszélgessünk mégKép

votiv 8)
votiv

Liberális Neet Kép Kép

Indi Kép
Édes lehet, ahogy a boldog és büszke apa távoktat Téged gyerekgondozásból Kép

Barbi Kép
Gondolok ám Rád Kép

Nálatok is mindent magára/magukra borogatnak a gyerekek? Bálint az utóbbi időben a szárító megszállottja, lehúzkodja róla a ruhákat és felborítja, de a székeket is nagyon lelkesen borogatja. És jobb, mint bármilyen takarítógép, mert minden szöszt, morzsát, piszkot begyűjt és ha nem figyelek meg is eszik. Ha meg elveszem tőle, felháborodik és panaszkodni kezd...

Kép
Kép
denizsa

hú, micsoda nap!
Zsuzska! Semmiképpen se sértődj ám meg!!!Kép Végre pörgés van, érdekes a téma! Szerintema az otthonszülésről alkotott véleményeket erősen az befolyásolja, hogy kinek milyen tapasztalatai, élményei vannak ezzel kapcsolatban, plbarátikör, stb. Neked azért ennyire negatív a véleményed, mert közeli baráti körben majdnem tragédia történt. Recca-nak pedig azért pozitív, mert csodálatos élményben volt része. És hiába vártok tőle hosszú történetet, nekem azt írta, csak rövidet tudKép
Egyébként az bizonyított tény, hogy a komplikációk nagy része pont a korházi környezet miatt van. Nagyon sokan vannak/vagyunk, akiknek például a környezet miatt álltak le a fájásai, stb. Egyébként én annyiban a te véleményeden vagyok, hogy nem mernék itthon szülni! Viszont ez az ambuláns szülés nagyon klasz lehet, asszem a bába válaszolban olvastam erről!
Nekünk is itthon oldódott meg minden problémánk, pl szopi ügyben is!

Kép
Kép
zuzmo1

A francba!!!! Most mi van? Ha megírom, elküldöm és nem jelenik meg akkor elszurtam valamit?!
Na kezdem előről!

Helló Simine!!!
Nagyon ÖRÜLÖK NEKED!!!! Igen még bőven aktuális, és nagyon érdekel! Ha lehetséges privátban kérdeznék egy-két dolgot. Címem: ocsilak@t-online.hu Ha van rá mód kérlek írd meg ide a te címedet, így azért mégis egy kicsit bátrabban kérdeznék a dokibácsival kapcsban. Köszönöm a segítséged! Szép napot! Üdv: Pocó

Indi!
Tünemény kissrácotok van! Ezt az elégedett pofit!

Gödibarbi!
DRUKKOLUNK!

Denizsa!
Valóban mázlim van az apájával, mert így ő ossza be az idejét és mindenbe ki tudja venni jelenleg a nogyobbik részt. Asztalos a lelkem.

Szép napsütéses napot mindenkinek, bár egyenlőre nem úgy néz ki, de hát ugyi a remény hál meg utcsónka!
pocómocorgó

Indi!
el is felejtettem írni - én balga -, hogy Dominó milyen szépséges! és én még nem nagyon láttam fütyis babát így pucéron, úgyhogy külön meglepetés volt számomra Kép . Apukája,ha itt lenne, hamarabb szeretett volna bele a babába, de így se késő. jaj de jó lenne ideröppenteni. Kép egy ismerősöm bécsi utazási irodán keresztül megy majd Indiába, mert állítólag sokkal olcsóbb, csak Bécsig ki kell bumliznia, onnan indul a repcsi. ezeket az olcsóbb dolgokat már számításba vettétek?

ancsipancsi

ZuzmóKép VÉGRE pörög a topic??? Háát, nem gondoltam, hogy egy állóvíz lennénk egyébként Kép

NeetKép Már megint röhögnöm kell, kösziKép Téged írt fel az orvos nekünk ilyen borongós napok ellenKép És mit ti vásároltatok? Részletes listát kérekKép

DenKép Az én férjemuram már csak ilyen, mindenhez ért ámKép az indiai emberek egyébként is borzasztó magabiztosakKép

indianyo

Den!
Bazsó két részletben aludta az 5 órát. Én is paráztam ám ezerrelKép

Szerintetek adhatok Bazsónak lencsefőzeléket? a Kismama naptár szerint lencsét 1 éves kortól lehet, azt pedig jövő hétfőn töltjük, de hát ugye a rántás meg egyebek.......

Kép
Kép
zuzmo1

SZijjasztok!Kép

Találkoztunk ma manókáéval és Emma babával aki nagyon nagy hölgy már!Pénteken ők is jönnek.

Zuzmo!

Bikás park rulez,mi bármikor tudunk menniKép
ÉS örökbefogadlak,feltéve ha Somát lizingeli Zsanci pár napig.Nehéz napjaink vannak mostanában veleKép
ÉS nem azért kapott ám palánkot mert kiejtette a száján hanem egyébként is kifigyeltem már nekiKép

Neet!

Beszéljünk róla!
20170114224602

Dora,
nem maradtál le semmirölKép irtam, hogy jövö nyárra szeretnénk a köv. babátKép

Zsuzska,
Kép nem mondtam volna durvákat, mert tényleg mindenki elmondhatja itt a véleményétKép Csak probáltalak volna meggyözni, hogy nézd a dolgok másik oldalát is, ne csak azt, amit a média sugallKép
Korkül.: én is olvastam Kismamában, és mi maradunk a 2.5 éves tervnélKép
És védekezésröl annyit, hogy barátainknál ovszeren keresztül érkezett a 4. babaKép

Recca,
minden szavaddal egyetértek!!! éljenek a bátor otthonszülö anyukák!!

Indi,
szépen beszéltél megintKép ÉS milyen munkanap???? ezt nem mondod komolyan...

Votiv,
beszélj mégKép

Zuz,
látom, kialudtad Magad, ügyeeees vagy! Kicsit irigyellek is, mert nálunk még mindig borzalmasak az éjszakák, ma is 5x keltKép és fél 6 után már rugdosta a fejemet...Kép

Deni,
én Bálintom nem borogat, hanem tologat mindentKép és morzsát, piszkot megfogja, és odahozza nekem, és nyujtja felémKép

KépKép
fibi

Kép
20170114224602

Indi, Kép
csak neked: tv, komód kettőnknek, labda+kisasztal+szék Eszternek, robogó férjemnek. Kerítés végre az emeletre a lépcsőhöz, h Eszter tudjon fent szaladgálni és ne potyogjon le. Kép Moose, most már alhatsz, szülhetsz nyugodtan! Kép

Szombat du-este volt valaki a törökbálinti corában? Accora sor állt a pénztáraknál, ami nem normális. Egy órát álltunk sorban, h fizessünk. Dehát kellett a sör estére, ez van. Kép
neet
neet

Neet!

Micsoda?TV?milyen,plazma a plafonra?Kép
20170114224602

Nekem is eltünt, amit irtam ZuznakKép
szal sztem adhatsz fözeléket Bazsonak, B is ette már 10 hos kora ota, én habartam neki rántás helyett.

KépKép
fibi

Öcsém, nálunk füteni kell megint...Kép

KépKép
fibi

Zuzi, nagyon klasszul csinálod a dolgokat, leveszem a kalapomat! csak így tovább, szuperhősanyuka vagy!Kép lencsét sztem most add oda Bazsónak, ne várj egy hetet, addigra megromlikKép esetleg gyengébb rántással, vagy mondjuk kukoricaliszttel besűrítve készítheted. csak készülj fel, hogy utána lesz ám ágyúdörgés, csatazaj!KépKép

Fibi, az a 4. baba nagyon életrevalóKép

péntek Bogárkapark, jajjjjdejóó! bár én még paraszthajszálon függök, mexikói barátosném (tudjátok, aki imádja az európai gyümölcsötKép) érkezik aznap, drukkolok, hogy minél későbbKép

mai sztori: Isti rohan a konyhába, én utána, Isti eltaknyol, lefejeli az asztalt, nagy lila kiskecskeszarvacskája már bújik is ki a homloka közepén... és ma du. első vizitre jön a biai védőnő. tuti rámuszítja a gyivit!!!KépKépKép

votiv 8)
votiv

Votiv!

Azt hittem,hogy úgy folytatódik a történet,hogy...én is elvágodtamKép,lefejeltem az asztalt....bocs.
20170114224602

tok jo, h ilyen jo fejek vagytok!!!KépKépKép

Zuz, egyebkent sztem ez annal osszetettebb dolog, h csak az elmenyek hataroznak meg a hozzaallast: ismerek nem egy olyan embert, aki ilyen-olyan okbol vegulis nem otthon szult, megis nagyon pozitiv a velemenye rola!Kép (a sokat emlegetett ikrek anyukaja is szult mar azota - otthonKép. mondjuk ot nem ismerem, de gondolom, h sajat akaratabol tett igy, hisz mashogy nem is lehetKép)
ja es Zuz nagyon ugyik vagytok az alvast illetoenKép csak igy tovabb!

Juc, palank rulezKép nem csoda, ha ilyen jofejek a gyerekeid, hisz az anyukajuk is azKép

Zs, te meg ne spirazd magadKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

fűtés? ború? nálunk már 7ágra süt a nap!

tükközik a babanet, eltűnnek hsz-ek, Jucusé meg 2x megy el, aztán meg szmájlivá változik...Kép

votiv 8)
votiv

NeetKép hűűűű... jó kis listaKép

FibiKép Hát igen, kell a pénz a tápszerre MEG AZ ANYAKÖNYVEZÉSRE Kép Nem olyan vészes egyébként, minden másnap dolgozom otthon, taxidiszpécser vagyok, közben Dominó kézben vagy autós hordozóban szuny Kép Szülés előtt is csináltam ezt, akkor sokkal rosszabb volt, mert minden nap kellett dolgozni. Így azért elviselhető és közben tudok babázniKép

AncsiKép Most nekünk az olcsó is drága sajnos. De majd megoldódik előbb-utóbbKép Egyébként a pucér fiúval kapcsolatban én is zavarban voltam egy pillantra, nem is tudom megmagyarázni igazából a zavar okát, hiszen nekem már volt dolgok kukis kisbabákkal. A kórházban nagyon óvatosan törölgettem a kukiját pelenkacserénél, féltem, hogy fájdalmat okozok neki... fura dolog ezKép

indianyo

Indi!

taxis diszpécser?De izgis!ÉS akkor te küldöd autót ha én mondjuk véletlenül kérnék?De jó!
20170114224602

Recca,
tök jo, hogy ilyen jo fej vagyKép sztem is összetettebb dolog ezKép

Votiv,
jaja, 4. baba nagyon jönni akartKép
küggyé má' egy kis napocskát ide is pliz!Kép

KépKép
fibi

Én olyan kis földhöz ragadt vagyok,mindig rácsodálkozom ha valakinek ilyen különös munkája van.
ÉS fütyi téma:Kép
20170114224602

Indi,
nem is tudtam, hogy ilyet otthon is lehet csinálni. Le a kalappal! Azért pihenj is néha.

Na, eldölök kicsit, mert nem lesz eröm délután vásálni menni Kép

KépKép
fibi

most akkor adhatok lencsét?Kép Neet, te biztos adtál már ennyi idősen Esztinek!

Fibi!
Nem nagyon aludtam, összesen kb 5 órát, de a hangulatom sokkal jobb, és már látok némi reményt!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi!

Igen,adhatsz!Kép
20170114224602

ja, oké. Köszi a lencsés vélaszokat!!!Kép

Kép
Kép
zuzmo1

mivel a tökelten rendszergazdánk nem képes feltenni a vasárnapi lapot, bekopizom ide a megjelent cikket, nem váratlak TiteketKép

Állampolgár születik

Április 7-én a SOTE II.-es számú Szülészetén megszületett egy kisfiú, Ray Dominik. Miután a kórházból hazavitték, az édesanyja intézni kezdte az anyakönyvezését. Korábban már járt a lakhelyük szerint illetékes Dunaharaszti Önkormányzatban, hogy anyakönyveztesse a házasságát. Ugyanis Indiában (ahol Waldorf-tanárként tanított) házasodott össze a férjével.
Az önkormányzat a házasságuk bejegyzéséhez kérte a házassági anyakönyvi kivonatukat, az apa születési anyakönyvi kivonatát, lakcímét valamint a családi állapotát igazoló dokumentumot, mivel az apa státusza elvált volt, ezért a válásról szóló jogerős határozatot is, az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) által elkészített hiteles fordításban.
A OFFI világnyelvből oldalanként 15-30 ezer forintért fordít-hitelesít, az okiratokat még ennél drágábban, az ilyen nyelvek, mint a hindi, pedig egyedi elbírálás alá esnek - magyarul annyit kérnek érte, amennyit nem szégyellnek.
Tehát legalább hét oldalnyi hivatalos okiratot kértek tőle hiteles fordításban, ami egy kisebb vagyon, és még az se biztos, hogy így megfelelnek a kívánalmaknak, például mert Indiában nincs lakcímnyilvántartó, így ez a papír eleve hiányzik. És vajon miért kell az apa válási végzése, amikor válás híján nyilván Indiában sem engedték volna őket összeházasodni? De azt is elmondták az önkormányzatban, hogy simán tekinthetnék érvénytelennek a házasságukat, hiszen előtte a menyasszony nem kérte ki a magyar hivatalból a házasságkötéshez szükséges papírokat!
Idő közben megszületett a kisfiuk, és a családnak nemhogy a fordításokra, de még arra sem tellett, hogy az édesapa ideutazzon Indiából (így nem tudott volna személyesen apasági nyilatkozatot sem tenni). Az édesanya beszélt a helyi gyámügyi hivatallal, egyeztetett anyakönyvvezetővel és népesség-nyilvántartó irodával (igazgatási osztály), amelyek aztán konzultáltak, és arra jutottak, hogy mivel nincs anyakönyvezve a házasságkötés, a magyar törvények értelmében az édesanya még hajadon, és így csak az ő nevére írják a babát és az apa neve rubrika üresen marad. Ki is állították az anya nevére szóló hajadonsági nyilatkozatot - bár a józan ész szerint ez nem zárná ki, hogy a gyereknek meg legyen nevezve az apja, de a józan ész korlátain itt már túlhaladtunk.
A - nyilvántartás szerint nem - férjezett leányanya ezzel átment a Józsefvárosi Önkormányzatba, mivel a kisbabát a születés helye szerint kell anyakönyveztetni. Itt viszont megtagadták az anyakönyvezést, mivel az édesanya elmondta, hogy a gyerek apja valójában a férje. Ha ezt nem mondta volna, anyakönyvezték volna a gyermeket? - kérdezte az anya, amire az ügyintéző rábólintott. Most már nem fogadnak el tőle se hajadonsági, se apasági nyilatkozatot (mert a nyilvántartás ellenére házasnak kezdték tekinteni, és mindkettő csak hajadonoknak lehet), elküldték azzal, hogy anyakönyveztetnie kell a házasságát.
1982. évi 17. törvényerejű rendelet az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről kimondja: "12. § (1) Az anyakönyvezést - az esemény időpontjától számítva - legfeljebb harminc napra el lehet halasztani, ha a születés vagy a haláleset bejelentésekor valamennyi anyakönyvi adat nem áll rendelkezésre, és a hiányt előreláthatólag pótolni lehet". A törvény 2. bekezdésében pedig az áll: "A születés anyakönyvezését nem szabad elhalasztani az apa adatainak, a szülők házassága fennállása igazolásának, illetőleg a gyermek személyi azonosítójának hiánya miatt."
Vagy fogadják el, hogy a gyereknek van apja, és anyakönyvezzék úgy, vagy vegyék úgy, hogy szeplőtelenül fogant, de akkor is anyakönyvezzék. Anyakönyv híján nem kaphatja meg az őt jogosan megillető támogatásokat. Nem lehet TAJ kártyája, a gyerekorvos még egy popsikenőcsöt se írhat fel neki. Nem lehet adószáma, így babakötvénye se, az anyja pedig nem kaphat gyest, semmilyen anyasági támogatást. És vajon hogy fogják a kisfiút anyakönyvezni, ha lejár a 30 nap és már muszáj lesz? Egyáltalán micsoda dolog egy új magyar állampolgárral packázni, aki minderről semmit nem tehet?

ez a cikkKép remélem meglesz a hatása!

votiv 8)
votiv

Sziasztok

Recca
Nem spirázom magam

Fibi
Mi is fütünk. Hát igen , rég volt ilyen május.Ja és cerazettet szedek nem ovszerezünkKépnekem eddig beváltKép

Indi
Irtad a II noi topikba hogy kell a Valent Teli száma. Ha kell még meg tudom szerezni neked a barátnőmtől, nála szült ő is és a magánrendelője címét is ha kell.

Votiv
köszi hogy írtál. Nagyon kedves vagy és jó olvasni a soraidatKépKépKép

Lányok szerintetek mikortól kell cipőt adni a kicsire.Még nem tud járni. Ez segíti mármint a cipő a járásfejlődését vagy hátráltatja?

Zuz
Neked is köszi a kedves szavakatKépnem sértődtem megKépKép
zsuzska75

lemaradásban voltam, mert a gyerek lekötött, azért nem voltam szinkronbam.
Recca!
Nem úgy gondoltam, hogy az élmények azt határozzák meg, hogy most szüljek-e otthon, vagy sem, ahhoz sokkal több dolog kell szerintem is. Én is úgy gondolom, hohy ez nem ilyen felületes téma. De az olyan földhöz ragadt emberek (mint énKép) véleményét, akik 100%, hogy kórházban akarnak szülni, ez befolyásolja a legjobban. Próbáltam megérteni Zsuzska álláspontját, és azt hiszem ugyanígy gondolkoznék, ha a tesóm, vagy a barátnőm így járnának, viszont a te álláspontodat osztanám, ha olyan szülésről számolnának be, mint a tiéd. Még egyszer mondom, nem a döntésben számít, hanem a véleményformálásban, ugyanis a gyerekszüléssel kapcsolatban az első kérdés mindig a pici egészsége és másodsorban az anya élménye, habár sokszor a kettő összefügg, ezt én is tudom...

Kép
Kép
zuzmo1

Zsuzska, bocs: Zs=ZsanciKép
cipot ne adj a babadra addig, mig nem tud jarni. akkor is csak ha mar tenyleg tud, vagyis az ido nagyobb reszet ketlabon toltiKép

Votiv, ugy legyenKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Recca

KépKépKép

paranoiás is vagyok és mindent magamra veszekKépKépKép

Zs
zsuzska75

Zuz

Nagyon nagyon igazad vanKépElső a babaKépKép
zsuzska75

Zsuzska, tegyél fel egy képet magatokról, vagy ha szégyenlős vagy, akkor a kisfiadról léciKép

Juc, egyébként van abban valami, hogy én is folyton össze-vissza töröm-vágom magamKép pedig nincs is akkora sebességem, mint Istóknak...

Recca, benne van a Te segítséged is ám! remélem látodKép
és 1etértek, hogy zsanci ne kezdje a rossz-anya szöveget, mert tök jó anya!!! és ha Boriszt megkérdeznénk, tuti ő is ezt mondaná!!Kép és lehet, hogy B-nek ma van a névnapja? mert akkor nagyon boldogot!!Kép

votiv 8)
votiv

Zsan, bocs, hogy kisbetűvel írtalak, szegény kis nemecsekemKép

votiv 8)
votiv

tessék, Zsanci, ezt neked találtam:

Híres Boriszok

* Borisz magyar trónkövetelő, Könyves Kálmán állítólagos fia
* Boris Becker, német teniszező
* Borisz Godunov, orosz cár (1598-1605)
* Boris Vian francia író, dzsesszzenész
* Borisz Paszternak, Nobel díjas orosz író
* Borisz Szpasszkij, orosz sakkvilágbajnok
* I. Borisz, Bulgária első keresztény fejedelme
* II. Borisz, bolgár cár
* III. Borisz, bolgár cár (1918-1943)
*** Kántor Borisz Levente, Zsanci elsőszülött fiaKép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Cikk klasz! És a kedves anyakönyvezetőnek megmutattátok az említett paragrafust? Olyan kíváncsi lennék, mit mondanak rá. A közigazgatásban dolgoztam, van elképzelésemKép
Remélem, sikerrel végződik ez a dolog!

Kép
Kép
zuzmo1

Indi,
Domino gyönyörű!!! Kép külön figyelemmel kisértem a lába közét, merthát nekünk is lesz ilyen nemsokára Kép

Zsuszka,
engem nem tudsz megijeszteni, nem vagyok az az ijedős fajta Kép
Szerintem is az anya döntése kell, hogy legyen (komplikáció-mentes terhesség esetén) a szülés helye, és ennek meg kellene teremteni a jogi és intézményes feltételeit. Mindezzel együtt én maradok a kórház mellett, egyrészt mert az első szülésem nagyon jó élmény volt, másrészt, mert én nem vállalom fel annak kockázatát, hogy ha esetleg valami gubanc van, akkor a mentők gyorsaságára bízzam a magam és a babám életét Kép
Nálunk egyébként 20 hónap korkülönbség lesz a két gyerek közt, majd beszámolok, milyen Kép

Zuzmo,
tökjól hangzik az éjszaka Kép egyébként, aki a környezetemben kipróbálta a "kemény" módszert, mind 2-3 szívszaggató éjszakáról számolt be, és utána mintha elvágták volna! Kép én egy rohadt mázlista voltam, mert dóci 2 napos korától javarészt átaludta az éjszakát Kép na majd most...

Ancsi,
tej tökjóóóóóó Kép Dóci még mindig nem mondja Kép

Neet,
az egyen, amit akar programpontod nagyon teccett Kép

Votiv,
az én védőnőmnek 3 szívhangmérő ketyeréje van, és mindegyik rossz... no comment. Cikk qrva jó!!!! Kép

Fibi,
negyedik baba valószínűleg igazi szabadulóművész lesz Kép

Simine,
üdv!!! Kép

Barbi,
drukkhegyek innen a 32. hétből Kép

vera
kisün

Kisün,
Kép Kép

Votiv,
cikk szuper!!Kép

KépKép
fibi

Juc,
tv nem plazma, hanem használt. Kép És az egész lista kijött 5számjegyű összegből. Igaz, hogy csak éppencsak, de kijött. Kép A belmagasságunk meg oly kicsi, h egészségtelen lenne oda tv-t tenni, rontaná a szemet. Kép

Zsuzska,
én Eszterre nagyon sokáig nem adtam cipőt. Amíg nem jár, minek? Amikor elkezdett lépegetni, (kb egyévesen) azt csak itthon csinálta, nem az utcán, elvolt zokniban is. Én is oly rossz anya vagyok egyébként, hogy még tappancsok se voltak rajta, de úgy voltam vele, ha így megtanul járni, elmegy bármely terepen is. Kép Azóta a terepjáróm rohan már, és bentre szandi, kintre az időjárásnak megfelelő cipő dukál. (Ja, és 17es lábbal kezdett járni, amilyen mini méretet sehol sem találtam, csak valami extrém bótban 8000ért. Köszi, gondoltam, megvártuk, amíg megnő a lába (2 hó) addig szerencsére kapott kölcsön egy 17es elephantent, és utána vettünk neki 19es cipőt. Kép

Láttátok tegnap azt a műsort a babakocsis anyukákról? Bár nagyon együttéreztem a csajszival, aki rejtett kamerával járta a várost, azért túlzásnak éreztem pár gondolatát. Pl, hogy a metrónál beakad a kerék.. vazzeg, emelje meg. Meg hogy nincs kialakítva külön babakocsirész. Na és? Kinek fáj az?

Zuz,
mi egy évben egyszer veszünk lencsét, újévre, de azt is hiába... még sose lettünk gazdagok tőle. Kép
Szal Eszter egyévesen ette először. Kép
neet
neet

Sziasztok!

Indi:
gratulálok a médiasztársághozKépKép
Meg a munkádhoz is,tetszikKép
Dominó meg egy angyal,Õ tetszik a legjobban!!!

Votiv:
szuper vagy,már megint!!!Kép

Zsan:
Te is,HALLOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Zuz:
nagyon ügyesek vagytok,gratulálok!Csak így tovább...

Zanza:
még akkor akartam válaszolni,amikor a telek ügyben írtál,csak nem engedett a babanetKép
Szóval leegyszeűsítve annyi a kitűzés,mint amit írtál.Annyival bonyolúltabb nálunk,hogy mivel van egy jó kis lejtése a teleknek,pontosan be kellett mérni lézerrel a ház pontos méreteit is.
Kép

Barbi:
drukkolok nektek nagyon+++++++++++++++++++++++++++

Neet:
mi a titka az ilyen nagybevásárlásnak?
Megsúgod nekem?Kép

petergabi

JucKép FibiKép nem nagy dolog ám ez a taxidiszpécserség, elég sok a szabad járat benne, csak nem lehet elmenni messzire ilyen napokon. De hát egy ilyen kis nyulacskának úgyis itthon jó még leginkább, úgyhogy szerintem nem bánja. És ugyan elég szétszórt banda ez a taxis társaság, de olcsó, úgyhogy ha valaha utaznotok kell, akkor majd odahatok - csak előre meg kell rendelni - ez egy fix áras társaság, kicsi, kevés autóval - és tisztességes sofőrökkel.

VeraKép Nekem még midnig olyan hihetetlen, hogy fiam van, én mindig lányt tudtam csak elképzeni. De nagyon jó dolog egy kicsi fiú a háznál - mégha fura is első látásraKép

Anyakönyvezés: vasárnap jár le a 30 nap, úgyhogy jövő héten kedden újból megkísérelem az anyakönyvezést, ezúttal a kinyomtatott törvénnyel a kezemben. Izgalmas ez a nyilvánosság egyébként, kíváncsian várom a fejleményeket én isKép

ZuzmóKép és mi a te elképzelésed? Hű, Te aztán biztos jó sok disznósággal találkoztál a közigazgatásbanKép

indianyo

Votiv,
KépKép KÖSZI!!!!!!!!!!Kép NAGYON JÓL ESETT!!!!

egyébként mostantól (azaz április eleje óta) szeptemberig B nem fog oviba járni, ezért érzem magam kakául...és sajnos kézügyesség terén eléggé kihivásokkal küzd...Kép és én nem tudok igazán segiteni.

Zsuzska,
én sem adnék cipőt addig a babóra, amig nem jár. Nálunk azért kellett már akkor, mikor kézenfogva járt, mert tél volt, és azért már sétálgatni akart. De ettől kezdve csak teli talpon járt, és nem lábujjhegyen!!

Rubint Réka pedig sosem fogja beadni nekem, h szoptat. Max. ő szopizik...Kép
Bár, ha 8 órát nem szoptatok, nekem is olyanok szoktak lenni a melleim, mint neki...Kép csak csúnyán visszeres...

Vera,
neked meg milyen védőnőd van?????KépKépKép no comment...Kép

Zsuzska,
nálunk 2,5 év van, nem jött be igazán (NEKEM), ha mostani eszemmel választhatnék, akkor 6-10 lenne a korkülönbség. Egyébként ők nagyon birják egymást, a baj nem velük van, B száját sosem hagyta el pl. olyan megjegyzés, h dobjuk ki a kicsit, vagy vigyük vissza...Néha haragszanak egymásra, most már mindkettő nekiesik a másiknak, amig Igi kicsi volt, nagyon igazságtalannak tartottam B minden fusztráció-levezető-gyakorlatát, mostanra már Igi is meg-meg karmolja, igy kezd igazságossá válni a harc...
Ha a gyerek számit, akkor a kis korkülönbség rulez, ha az anyuka mentális épsége, akkor a nagy...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Indi,
és is világ életemben csak és kizárólag lányt tudtam elképzelni magamnak!!!Kép
amikor általános iskolás voltam, 5 lány volt betervezve, 25 éves koromIG, szőke hajú, kék szemű apukától, nagy, világos családi házban...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
védőnő fiatal, védőnői rendelő marhára legatyásodott, már Dócinál halódott a 3. szívhanghallgató ketyere, aztán mostanra ez is bedobta a törülközőt Kép Találgass, hány újat vettek... még szerencse, hogy bukfencező gyereknek azért jó eséllyel van szívhangja is Kép

v
kisün

Sziasztok újak!Kép

Ami a korkülönbséget illeti,nálunk a 10 év igen jól bejöttKépKép

Zsan:
igazat adok neked ebbenKép

Ez hihetetlen:Dorkám éppen fel alá járkál Orsi MP3-val a fülében és rázza magát a MadonnáraKép

petergabi

Bach virágterápiáról hallottatok már???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Pgabi,
nincs titok. Ha nincs pénzed, ügyeskedsz. Kép
Hol ez a telek? Mik azok a hegyek? Tökszéép! És ennyi lejtés még bőven belefér, legfeljebb a kicsik állnak a lejtősebb kapuba focinál. Kép

Kisün,
hányat? Kép

Zsan,
én már el sem tudlak képzelni szöszke lányokkal. Kép
neet
neet

ZsanciKép Ráér még az a kézügyesség, ne aggódjKépDe például homokozni minden gyerek szeret és a homokgyúrás - várépítés hasznos. Legózás is... Sütisütés? azt is nagyon szeretik a kőcök. Én például - nem titkoltan esős napokon szabadidő elviselhető eltöltésének céljából - a barátnőm gyerekeivel (akkor még csak 3 volt) állandóan kókuszgolyót (meggyel vagy mazsolával a közepén) és mandulás kígyókat meg holdacskákat gyártottam és nem unták meg.

VeraKép Szívhangmérő és CTG Dunaharaszti világvárosban ismeretlen fogalom még a nőgyógyásznál is, nemhogy a védőnőnél... úgyhogy nálatok - igaz nem működik - de legalább van Kép Igaz, nálunk "csak" 30 ezer ember él, melyből szülőkorú a harmada...Kép

GabiKép Köszi drágaKép Küldtem neked mélt a profilodban lévő címre.
Ja, néztem a profilodban lévő Szent Imrés gyönyörűségek albumát, próbáltam kitalálni, hogy melyik baba kié, de csak Bogárka és Recca babáit ismertem fel (Bogárka babákhoz ott a név, Benkét meg egyszerűen nem lehet eltéveszteni, őrület, micsoda hajkoszorú)- no meg a legutolsót, aki az enyémKép

Jó kis találós játék ez, vajon ti, többiek felismeritek az újszülötteket így felirat nélkül?

indianyo

ZsanciKép Ráér még az a kézügyesség, ne aggódjKépDe például homokozni minden gyerek szeret és a homokgyúrás - várépítés hasznos. Legózás is... Sütisütés? azt is nagyon szeretik a kőcök. Én például - nem titkoltan esős napokon szabadidő elviselhető eltöltésének céljából - a barátnőm gyerekeivel (akkor még csak 3 volt) állandóan kókuszgolyót (meggyel vagy mazsolával a közepén) és mandulás kígyókat meg holdacskákat gyártottam és nem unták meg.

VeraKép Szívhangmérő és CTG Dunaharaszti világvárosban ismeretlen fogalom még a nőgyógyásznál is, nemhogy a védőnőnél... úgyhogy nálatok - igaz nem működik - de legalább van Kép Igaz, nálunk "csak" 30 ezer ember él, melyből szülőkorú a harmada...Kép

GabiKép Köszi drágaKép Küldtem neked mélt a profilodban lévő címre.
Ja, néztem a profilodban lévő Szent Imrés gyönyörűségek albumát, próbáltam kitalálni, hogy melyik baba kié, de csak Bogárka és Recca babáit ismertem fel (Bogárka babákhoz ott a név, Benkét meg egyszerűen nem lehet eltéveszteni, őrület, micsoda hajkoszorú)- no meg a legutolsót, aki az enyémKép

Jó kis találós játék ez, vajon ti, többiek felismeritek az újszülötteket így felirat nélkül?

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?