A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Margit Kórház Szülészet

Sziasztok Nikcsi Most olvasom egy Axelero hirdetésben, hogy febr.1-től márc 31-ig teljesen ingyen lehet netezni. Két verzió van: MindenkiNET vagy KOMBINET . Március végéig sem modemet, sem telefonhasználatot nem számítanak fel és ha akarod március végén lemondhatod. Ehhez az kell, hogy a MATAV-os telefonotokon még eddig nem neteztél soha.(azaz nem hívtál 06 51 körzetet, ezt a MATAV 1212 számon megmondja neked). Egyébként részletes infót a www.axelero.hu vagy 1234 számon kapsz. Érdemes sietni az intézésével, mert az ilyenek elhúzódnak a sok jelentkező miatt. Ez márc végéig megoldani a problémádat. Boglárka 25+0
boglarka

Sziasztok!

Hmmc
a fiamé cm-ben mérve 36 volt (körfogat), ez az átlag közé tartozik. Asszem 34-37-ig van az átlag.
A legtöbb sapi pedig nem cm-re van méretezve, hanem 1-2-3 stb. szerint. Szerintem mindenképp a legkisebbet vedd meg. Legalább is én azt vetem.

Nikcsi
Nekem ez a vizsgálat indította meg a szülést! nem rémísztgetni akarlak.
De nem értem, miért vizsgált most meg a dokid?
Az enyém szabin volt a szülés előtt és a Mustafa helyettesítette, aki pont arra hivatkozva nem vizsgált meg, hogy attól beindulhat a szülés. Ez a 38. héten volt. De azt mondta, ha ragaszkodok hozzá, akkor meg néz. Nem ragaszkodtam!!
Lehet, hogy a helyedben már otthon maradnék, főleg ha lenne társaságom is (pl. Hmmc).
Meg a cucc!!!!
Nem kéne most már a táskába is be pakolni?
Vagy még mindíg olyan lazán veszed ezt az egészet, most hogy már nyitva is vagy??

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Nikcsi
Vigyázz magadra! A doki mit mondott egyébként - szerinte mehetsz dolgozni? (HOgy bírod egész nap ülve?)
Én már nagyon rosszul tűröm a sok ülést, Zsebi meg pláne, olyan püfölést tud rendezni olyankor, hogy majd' kiugrik az oldalamon. Százszor inkább járkálok, mert feküdni se esik jól (nekem akkor fájdul meg a hátam és a derekam).
És a nem-dolgozás nem jelent feltétlenül otthon ülést! Bármit csinálhatsz, bármerre mászkálhatsz! De az csak kényelmesebb, hogy nem vagy szabályokhoz kötve, és akkor pihensz, amikor akarsz...

Hmmc
Örülök, hgy itt vagy! Kép
Február vége csak az új kocsik? Akkor addig nekünk se lesz mózesünk az a gyanúm... (És amit bizniszeltünk a tulajjal félretett mózest, valszeg elvihették, mert nem jelentkeznek... Na majd fel is hívom őket mizujs.)
A sapka kérdés engem is érdekel! Ahány helyen néztem, annyi féle számozás!
Palacsinta party: ha minden jól megy, én ott leszek! És viszem a rengeteg töltelékbe valót, amit hoztatok! Mit vigyünk még? (Ja, sütőt is vigyek?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok Nikcsi Most olvasom egy Axelero hirdetésben, hogy febr.1-től márc 31-ig teljesen ingyen lehet netezni. Két verzió van: MindenkiNET vagy KOMBINET . Március végéig sem modemet, sem telefonhasználatot nem számítanak fel és ha akarod március végén lemondhatod. Ehhez az kell, hogy a MATAV-os telefonotokon még eddig nem neteztél soha.(azaz nem hívtál 06 51 körzetet, ezt a MATAV 1212 számon megmondja neked). Egyébként részletes infót a www.axelero.hu vagy 1234 számon kapsz. Érdemes sietni az intézésével, mert az ilyenek elhúzódnak a sok jelentkező miatt. Ez márc. végéig ingyen megoldaná a netes problémádat. Boglárka 25+0
boglarka

Sziasztok Nikcsi Most olvasom egy Axelero hirdetésben, hogy febr.1-től márc 31-ig teljesen ingyen lehet netezni. Két verzió van: MindenkiNET vagy KOMBINET . Március végéig sem modemet, sem telefonhasználatot nem számítanak fel és ha akarod március végén lemondhatod. Ehhez az kell, hogy a MATAV-os telefonotokon még eddig nem neteztél soha.(azaz nem hívtál 06 51 körzetet, ezt a MATAV 1212 számon megmondja neked). Egyébként részletes infót a www.axelero.hu vagy 1234 számon kapsz. Érdemes sietni az intézésével, mert az ilyenek elhúzódnak a sok jelentkező miatt. Ez márc. végéig ingyen megoldaná a netes problémádat. Boglárka 25+0
boglarka

Cory!
boccs, ilyet nem tapasztaltam.

kád:
az Ikeában kapni 1000-2000 között babakádat. Nagyon jó, mert az alján van csúszásgátló hullám, mi még mindig azt használjuk (igaz, már a másodikat, mert idővel kissé elöregszik a gumírozás, de másfél évet kibírt).

Hmmc!
az ultrahang alapján tudják, mekkora a feje, nem?
ez csak egy naiv kérdés volt, mert mi a nyár miatt nem használtunk sapit, csak mikor hazahoztuk, azt meg anyu vette és már jó mélyre elsűlyesztettem

Szilvi
szilvamag

Hmmc

Az én méhszájam is rövidebb az átlagnál, de még nem mondtak semmit korai befekvésről. Persze neked még ott a cukor-kérdés is plusszban... azt ugye tudod, hogy nagy esélyünk van rá, hogy egy időben vendégeskedünk majd a Margitban? Kép

Nikcsi

Teljesen igazad van, ezért is tettem be newborn méretű pelust. Meg ezek úgy vannak szabva, hogy ne érjék a köldökcsonkot. De gondolom a kórháziak is, nem? Amúgy optimista vagyok, szerintem átlagos méretű babánk lesz, és nem rögtön egy Alexander the GREAT (vagy netán túl pindurka)!
Itt az ideje elgondolkodnod azon, hogy bármikor beindulhat a szülés! Ha sokat ugrálsz az biztosan nem tesz jót. Az önsajnálatról meg csak annyit, hogy igazán nincs miért sajnálni magad, nemsokára ott tartod majd a gyönyörű kislányod a karjaidban! Hát nem lehet nyugodtan kivárni azt a pár napot, te izgága nő??? (A torna azért bocsánatos bűn, felkészít a szülésre... Kép)
meglepibaba

Nikcsi Nem tudom átment-e az előző levelem az ingyen NET használatról, mert szarakodik a munkahelyi NET. Mikor küldöd el a telefonos táblázatot privátba?
boglarka

Sziasztok!

Nikcsi: semmilyen vizsgálatnak nem lenne szabad fájnia! Nekem a két terhességet, szülést nézve, az az egy fájt, mikor Zsománál kézzel tágítottak. Igaz, akkor majdnem lerúgtam magamról a dokit.
A másik a nyílás. Az én dokim mindig azt mondta, hogy attól, hogy egy kkapu nyitva van, nem feltétlenül indulnak ki rajta. Én a 36. héten kezdtem nyílni, a 37. héten 1 ujjnyi, 39. héten 1,5 ujjnyi, és 5 nappal túlhordtam Kép Ja, és nem voltam hajlandó otthonülni. Annyira figyeltem, hogy Budapestet már nem hagytam el. De összepakolni csak a kiírás napján kezdtem.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

MB
Nekem a tavalyi műtét miatt kell vigyáznom. A méhnyakból kivágtak kb. 3-4 cm-t. Az a lényeg, hogy ahogy nő a baba elbírjam tartani. Max. 2 kg-ot emelhetek, stb. Ezért nem is tornázhatok. A diéta nem tudom, hogy befolyásolja-e vagy sem. A doki azt mondta, hogy már 10 perces fájásoknál futás a kórházba. Reméljük, hogy kibírom március közepéig. Ha nem akkor pedig a cukor miatt legkésőbb március 29-30-án megindítja a szülést. Annak örülök, hogy a cukor miatt nem lett nagy a baba a 30 heti uh szerint (1305gr), mert az is baj lett volna. Ha így megy tovább egy rokkant-matricát fogok a hátamra ragasztani.
hmmc

Hmmc
Kedden megyek a dokinkhoz, kíváncsi vagyok, mit mond! (Rövidült-e tovább a méhnyak pl...)
Zsebi egyre lejjebb helyezkedik, és egyre óriásibb. Lassan ott tartunk, hogy sehogy máshogy nem tűri a világot, csak ha teljesen ki vagyok egyenesedve. (Pedig én összegömbölyödve szeretek aludniiiiiiiiiiiii!) És azért ez nem egyszerű...

Meglepi
Lehet, hogy én is betársulok... Főleg ha siettek egy kicsit, és Zsebi lustálkodik... Kép

Mucus
Én olyan sapikat is láttam, amik 40-től voltak számozva. Az lehet hogy a fejkerület lehetett? (De találtam 50 fölöttieket is, és nem tűnt annyival nagyobbnak...) Vagy ez lehet, hogy a baba hossza szerint lehetett?!

Kép
Kép
Kép
cas

Március végén nagyon össze vagyunk sűrűsödve Kép
hmmc

Hmmc

Így már világos a dolog. Nagy baba: láttad mostanában a híradóban, hogy egy brazil asszony egy óriásbébit hozott a világra? Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy rémlik, hogy majdnem 8 kg volt! (Cukros a mama.) Úgyhogy örök hála a magyar egészségügynek a terhességi cukor-szűrésért! Kép

Cas

Hát igen, a babaruha számozás nem egyszerű, de majd belejövünk! A Brendon katalógusban egész jól elmagyarázzák ezeket, ruhákat, cipőket, stb.
meglepibaba

Otthon maradás: félek! Jó, hogy nem lennék bezárva, és bárhová mehetek, csak tudjátok a hegy... Kép Lejönni még ok (kivéve, ha nincs fagy), de fel már nem vállalom. A csiga megelőzne!

Jövő hét csütire szerveztem egy utolsó céges valamit, de szerencsére még nem küldtem körbe, szóval én nagyon szeretnék menni!

Boglárka
Átjött nem is egyszer! Köszi, azt hiszem Myra is ezt küldte el! Az viszont nagyon jól hangzik, hogy utána felmondhatom.

Mucus
Nem most már kezdem kicsit komolyabban venni. Mindig azt mondom ma már tényleg összepakolok, de valami közbejön. Tegnap elmentünk volt szomszédhoz elhozni a babakocsit, pelenkázót, bölcsőt és elég későn értünk haza, aztán pedig sebnyalogatás volt. Kép Ma Corába megyünk, szóval talán holnap becuccolok! Én is nyugisabb lennék, ám!

Vizsgálatra miért van szükség? Mert azon a bizonyos pénteken, amikor mondtátok, hogy menjek be, volt a folyás. Kaptam kúpot (inkább hüvely pezsgő tablettának mondanám), addig semmi rosszat nem éreztem, viszont pár napja rosszabb, kicsit szúr meg mit tom én. Ezért vett megint kenetet és ha már ott van, gondolom megnézi mi a helyzet.
A munkára külön nem kérdeztem rá, mert tudják, hogy én vagyok az a munkabuzi!

MB, Boglára
Épp ezért lehet, hogy már nem megyek tornára, őszintén annyira nem is hiányzik. Bár kedden és ma is itt van nálam a cucc!

Bogi
Én már átküldtem, sőt egy hibaüzi se jött vissza! De akkor most újra megpróbálom, egy freemail-es címed van, ugye?!

Palacsinta party: Cas nehogy azt mond, hogy nem jössz! Akkor üres palikat együnk, az még ok, hogy már az Aranyhold féle házi lekvár nem lesz, dehogy üresen???? Kép
Gyerekek lesznek? Vigyünk sósat is, mert az múltkor is kapós volt, meg üdítőt.

Szilvinek igaza van a káddal kapcsolatba, mi is kinéztük az Ikeába azt amit leírt, és tényleg nagyon elfogadható az ára, de ha jó lesz a Corás, akkor nem megyünk Budaörsre, vagyis most jut eszembe, vasárnap megyünk abba a nagykerbe... Megnézzük a Corásat, aztán lehet, hogy a kádat az ikeába fogjuk venni.

Cory
Megnyugtató, amit írtál!

Hmmc
Milyen rokkant matricáról beszélsz?
nikcsi

MB
Láttam! Szegény gyerek. Tudott egyáltalán mozogni az anyja hasában? Gondolom sok uh vizsgálaton vehetett rész szerencsétlen kismama. Nem tudom, hogy braziliában milyen az egészségügy, de elképzelhető, hogy állnak a pór népnek nyújtott szolgáltatások magaslatán.
hmmc

MB
Azért a magyar egészségügyben sem lehet általánosítani. Van olyan kórház, ahol nem csinálnak cukorterhelést, csak indokolt esetben?! (Ez érdekes, mert az éhgyomori cukrommal semmi nem volt, de a terhelésnél épp súroltam a határt!) A Szt. Imrében is csak egyszer csinálnak terhelést, de nem szőlőcukorral...
nikcsi

Helyesbítek: örök hála a Margit Kórház terhességi cukor-szűrő politikájának! Kép
meglepibaba

Sziasztok,

Cory,
"majd lerúgtad magadról a dokit amikor vizsgált"? Hogy vizsgált ez a dokibácsi téged, hogy rajtad volt?! Enye-benye! Ezt apa is tudja?

Sapka ügy: szerintem ez az egyik legnehezebb ügy! Kizárt, hogy próba nélkül sikerüljön jó sapit venni. Vagy rossz helyen van a füle, vagy a méret nem stimmel, szóval állati nehéz. Mi kb 5-öt vettünk, mire passzolt az egyik. Persze sapi nélkül nem lehet kihozni a bébit a kórházból. Sok szerencsét a sapkavásárláshoz!

Tegnap voltam kismamajógán az A1Wellness-ben! Nagyon jó volt, csak ajánlani tudom! A csapat is nagyon kedves, a kiszolgálás is oké. Rögtön utána baba-mama jóga van. Ti tervezitek az együttjógázást?

Laga 27+1
laga

Nikcsi,
mi is ma megyünk a Corába, angol után! Lehet, hogy találkozunk?

Mucus,
te melyik vaskészítményt szedted?

Laga
laga

Laga
Az hánykor van? Mi kb. 17 körül vagyunk ott... Na majd nagyon figyelek, bár nem hiszem, hogy a mi egyéniségünk úgy elvegyülne a többiekével. Kép
Milyen méreteket akartok venni? Csak ha mi vagyunk ott korábban és ti is arra pályáztok, akkor gyorsan összekapkodom... Kép De majd az eldugott helyeket, hátul nézem!
Szerintem már ma nem lesznek olyan kis méretek. De nem értem, ha arra van akkora kereslet, akkor miért nem rendelnek többet? Ezt szinte mindenhol így tapasztalom. Pedig nekünk elég kicsi dolgokra lesz szükségünk, de talán jövő héten 38. heti UH-n többet tudunk!

Mucus
Engem is érdekel a vaskészítmény. Épp tegnap a volt szomszédnál mondta két anyuka is, hogy ne vágassam rövidre a hajam, mert így legalább össze tudom gumizni és jobb, mintha csak úgy hullana. Van benne valami. Persze a férjemnek jó megjegyzése volt (vizuális alkatok ne olvassátok): így akár még a gyomrából is ki tudjuk húzni... Kép
nikcsi

A Cora-ban a legkisebb ruha(az akciósak közül) 50-s, de akkorák mint a máshol vett 56-osak. Tehát a fene se tudja, hogy pontosan milyen méret kell.
A sapival még az a bajom, hogy lehet az van ráírva, hogy 56-os sapka, de az a gyerek hossza és nem a feje. Vannak kisfejű és nagyfejű gyerekek. Dorinát amikor hazahoztuk szegénykének majdnem az orráig leért a sapka, de volt ott olyan baba akinek pedig max. kalapnak lett volna jó.
hmmc

Lányok info:
Móricz felé itt van egy homeopátiás gyógyszertár és van benne ilyen ingyenes füzet, figyelmedbe ajánlom!! az egyik címe: homeopátia babáknak és mamáknak - I. Várdandós kismamáknak. Van benne leírás a csalánkiütésről (lehet hogy neked is az van) és a folyásról is szó. És van még egy füzet: Homeopátia babáknak, mamaáknak - II. Születéstől a gyermekkorig...
Szóval ott van, azt hiszem ezt hiányoltátok Kép
nikcsi

Sziasztok!
Szerintem sapka vásárláshoz édemes centit vinni. Jobb mint a mindenféle méretet nézni.
A Budakalászi Corában egyébként a zokni sor végén van kimondott pici bébi sapka.
Lilla 33 cm-es fejkörfogattal született, és most tart 37-nél. Bár mi a ruhákkal is megjártuk. A legkisebb amit vettünk az 56-os volt, és az unokatesóméktól se hoztuk el az 50-es ruhákat, mondván nekünk óriás bébink lesz. Na erre kaptunk egy minimanót, és az uncsitesómék meg hozhatták be a kórházba a kis ruhákat, mert a gyerek 3x belefért abba, amit a hazavitelre vettünk Kép

Meglepibaba,
a kórházban a 3-6 kg-os Mini Liberót adják (semmi köldökcsonk védés), ami nagyon nagy. Lilla most 4300 gramm és még mindig a Pampers Newborn pelust használjuk. Egyszer megpróbáltuk a következő méretet, és a gyerek nyakig pisis lett.

Nikcsi,
azért vigyázz azzal a méhszájjal! Szerintem most már csomagolj össze! Ha gyorsan szülsz semmire nem lesz időd.
Engem csak külön kérésemre néztek meg a 38. héten (C1000 volt), és 3 napra rá szültem. Ráadásul az orvos mosolyogva mondta, hogy már tegnapra várt. Gondolom azért nem mondta meg, hogy pár napon belül szülök, hogy előre ne idegesítsen Kép

Laga,
én terveztem, hogy majd folytatom a jógát babával együtt is. Nagyon szerettem oda járni.
myra

Myra
Ez egy kicsit jó, mert nekem még C2111 volt tegnap, gondoltam is, hogy megkeresem az archivba ez mit is jelent pontosan, de ehhez se türelmem, se időm... Kép
nikcsi

Sziasztok!

csak annyit a ruhaméretekről, hogy össze-vissza vannak. Én másfél év után sem tudok hinni nekik, főleg, ha hónap szerint vannak számozva.
Ha van egy jó méretű ruhátok, centizzétek le, vagy még jobb az araszolás, az mindig kéznél van, és aszerint vegyetek. De minden méretet jegyezz meg: lábhossz, testhossz . . .
Ja és figyeljetek a nyakkivágásra, mert időnként olyan széles, hogy lecsúszik a gyerekről, és szélességre, mert néha ketten is beleférnének.
na ennyit az én "bölcsességemből" :-))

Szilvi
szilvamag

MB, Boglárka
Mari, a szőke lány, aki még volt kedden tornán tegnap megszült! Most hívtam, hogy ma megy-e, erre mondja, hogy mi van... Kép
Én ma sem megyek tornára ... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Először is minden jót pocakosok és hajrá finiselők :-)
Rég olvastam bele a topikba, most is csak egy ismerősöm említette a topikot és hirtelen nosztalgiáznom kellett:-)

Nikcsi,
Jaj, de megöregedtem , ha már Te is a szülőágytól csak 2 lépésre állsz:-) Olvastam izgalmaidat és csatlakozok Coryhoz megnyugtatás céljából.A méhszáj kinyílása nagyon szervezettől függő. Nekem 2 terhességnél nyílott a külső 20. hét körül, fektetett is miatta a dokim heteket, aztán nem nyílt tovább és lábra állhattam. Aztán a 38. héten kinyílt a belső is 1 ujjnyira, aztán pár nap múlva 2 ujjnyira. A dokim egyből a szülőszobán akart fogni, de mondtam, hogy A-a, nem szülök még:-) És tényleg, rá 5 napra meg kellett indítani mert magamtól nem nyíltam tovább, de a kisfiam meg már nagyon verte az ajtót kifelé:-)
Szóval figyelj oda magadra, de ne parázz, lehet ebből túlhordás is, mint másnál. Na, az se jó:-)Mindegy, az biztos, hogy 37 hetes már nincs ok aggodalomra.
Szerintem, ha fájt a vizsgálat, akkor kicsit "keményebben" vizsgált a doki, nem koncentrált nagyon oda...

Mindenkinek kellemes izgalmakat a babátlanul hátralévő időszakhoz. És emlékezetes "szép" szülést!

Csaó,
Viki
ccviki

Nikcsi,
a C érték a következőképpen olvasandó:
az első számjegy jelzi milyen vastag a méhnyak (a 3 cm a maximum)
a 2-3-4. számjegy pedig azt mutatja mennyire van nyitva a külső-középen-belső méhszáj.
Tehát amíg semmi nem vékonyodott, és nem nyílt C3000 a normál érték.
myra

Nikcsi
Hát épp azt írtam, hogy megyek! És viszem a juharszirup utolsó cseppjeit is! Most nem hagyhatod ki! Kép

Meglepi
Igen? Akkor majd mindjárt meg is nézem azt a katalógust! (Amikor voltunk a Brendonban kiváltottuk a törzsvásárló kártyát - erre azóta mindenhol máshol vásárlunk, csak ott nem... Kép)

Cukros óriás-baba
A mama nem terhességi, hanem "igazi" cukorbeteg volt, és ott asszem kicsit más a helyzet...

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
"Március végén nagyon össze vagyunk sűrűsödve"
Hát igen, azok a romantikus nyári éjszakák! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Ma 11.30-kor megszületett BMárti Petikéje. 3750g, 53cm. Baba és mama jól vannak Kép
cory

cory
Budapest

Cory
Nem tudod végül kinél szült Bmárti? Mert privátba írta, ha korábban, akkor az ő dokija síelni van...
nikcsi

Nikcsi: passz, ennyi a hír Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Laga
ha jól emlékszem a vasra, akkor Tardyferon Fol-szedtem.Emellé már nem kell külön folsav mint régen, mert egyben van.Az utolsó hetekben írta fel a dokink.

Ruhaméret: ahány márka, és gyártó van annyira különözhetnek pl. az 56-os méretek.
De az biztos, hogy inkább nagyobbra, mint kisebbre méretezik őket.
Én meg voltam róla győződve, hogy a fiam lesz kb.53 cm, mert mi sem vagyunk túl alacsonyak, meg gondoltam, ez egy átlag hossz.
Szintén csak 56-os rucikat vettem. AMikor megszületett és 49 cm lett, a bent tartózkodásom alatt vettek még anyuék 1-2 50-es bodyt, ami még lógott is rajta egy picit. Itthon az 56-osba keresni kellett.

Bmárti-nak gratulálok, és sok boldogságot.
Ha a Mustafa síelt, és elfogadta a helyette fel ajánlott dokit, akkor a Sztanyiknál kellett hogy szüljön, mert Ők helytesítik egymást szabi alatt.
Legalább is így volt...

Nikcsi!
köztetek egy nap volt, nem??
Engem is érdekelt ez a homeos tájékoztató, de idő közben sikerült a Lajos u.-i gyógyszertárból az utolsó darabokat elhozni.
Szeded valamelyiket??

mucus
Tm

Sziasztok!

BMártinak nagy-nagy gratula!!!!!!

Nikcsi,
én néztem Cas honlapját, de csak a babanetes fényképoldal jött be, semmi más, ott meg nem találtam annyi fényképet, hogy a 18.-at megnézhessem. Kép
A C2111 nagyon jó eredmény. Bár nekem a 36. héttől 2100 volt, mégis 4 nappal túlhordtam és indítottak.

Én mostmár jól vagyok, már nem fáj a hasam. A keményedés továbbra is megvan, remélem már nem sokáig.

Eszty
27+3
eszty

Eszty
A babanetes fotóalbumomnak van már 2. oldala is (legalul egymás mellett egy 1 és egy 2, ha a 2-re kattintasz, bejön a második oldal).
Az utsó sorban vannak a talis képek, Lagát a balról másodikon láthatod.

Nikcsi
Na milyen volt a Cora? Kaptatok vmi jót?

Kép
Kép
Kép
cas

Bmárti

Gratulálok!!!! Várom a képeket, epekedve!!!

Nikcsi

Láttam, hogy ma nem volt ott a tornán, ezért biztos voltam benne, hogy megérkezett a baba! Jó nagy kisfiú, ahogy Anikó mesélte, 4 kg körüli! Kép Hogy hol fért el egy ekkora baba???
meglepibaba

Sziasztok!

Ccviki
Hogy eltűntél? Vajon visszanézel még vagy feleslegesen írok? Köszi a megnyugtató szavakat!

Myra
Nagyon szépen köszi az okosítást! Kép

Cas
Nagyon helyes, gyere! Kép

Bmárti
Tök bunkó voltam tegnap, el sem eresztettem egy GRATULÁCIÓt se... Szóval gratula és várjuk a beszámolót, én főleg, mert érdekel, hogy végül kinél szültél!

Mucus
Nekem privátba írt Bmárti és azt mondta Mustafa máshoz ajánlotta be. Gondolhatod miért vagyok annyira kíváncsi?! Kép Nem, nem egy nap volt köztünk, hanem 11. De mivel változás állt be, ezért fel is rakom a táblázatot! Nem szedek homeos bogyót.

Eszty
Ez jó hír, hogy elmúlt a hasfal fájdalom, vagy mi is?! Kép Sikerült megnézned a képet? Köszi ez megnyugtat, hogy Te is azt mondod, hogy jó a C2111.

MB
Én sem tudom, hogy fért el, egy ekkora baba abba a vékony lányba? Eszméletlen, ha sikerül ma bemegyek hozzá! És lehet, hogy Bmártit is megpróbálom megtalálni és kifaggatni!

Tegnapi Cora és a méretek:
kis méretek már tényleg két kézen megszámolható mennyiségben volt! És ez is csak 56-os, kisebb nem volt! Kép A méretbeli különbségek: két 56-osat egymásra tettem, különbség 10 cm!!!! Ezt Laga is tanúsíthatja, mert persze, hogy összefutottunk. Tudjátok hogy találtam rá: Vilmos! Ennyit hallottam és kaptam jobbra-balra a fejem és lám egy Laga. Nekem még sikerült melltartót is vennem, a kád nem igazán tetszett, szóval az Ikeás lesz.

Nikcsi 37+1
nikcsi

Bmárti
Gratulálok én is!!! Végülis kinél szültél?

Nikcsi
Köszi megkaptam a táblát, csak itthon nem volt időm megnézni, bent meg nem tudtam, mert sza.ul működik.

Boglárka 25+1
boglarka

<pre>
Anyuka neve Kor Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka, Csenge (Botond) I. ker. Dr. Sárvári János
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz Korina (Dominik) Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita ---
Cas 26 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János ---
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Kata Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Eszty 28 2005.05.02. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László ---
Laga 32 2005.05.03. második Mikor irhatom be? Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Szilvamag 30 2005.09.02. (?) második még nem tudjuk Csillaghegy Dr. Sztanyik László Panni
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László

Anyuka neve Kor Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. (11.07-e helyett) Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Bmárti 33 2005.02.03-án (14-e helyett) MEGSZÜLETETT második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
</pre>

Orbisszal mi lehet?
nikcsi

Megnéztem Orbis éjfélkor még írt a csajoknak! Szóval még 2 in 1-be vannak még... Kép
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi,
3. baba után könnyű eltűnni ám a netről, de még a lakásban is:-))
Drukkolok, hogy minden rendben legyen és klassz szülési élményben lehessen részed. Meg másoknak is. Majd mostanában azért naponta benézek izgulni értetek (nincs elég bajom, mi? :-)), ha hagynak kölkök:-)

Néztem a táblicskut, látom Sárvári és Sztanyik dokiknak kell csúsformában túlórázniuk, mint mindig :-))

Csaó,
Viki
ccviki

Ccviki
Köszi a szurkolást!
Rám nagyon rámfér, egyre nyúlfarknyibb a sor előttem... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Szivesen és hajrá:-) Megnéztem mikorra vagy kiírva, hát tényleg most kezdődik számodra a legizgalmasabb utolsó másfél hónap. Legalábbis nekem a 7. hónaptól mind a 3 terhesség tartogatott új izgalmakat.
Ja, és pont 03.25-én lesz a legkisebb fiam fél éves! Jaj, miért nőnek, mint a bolond? :-))

Viki
ccviki

Ccviki
Köszi a drukkot! Nagyon bízom benne, hogy szép emlékeim lesznek! De ez egyelőre elképzelhetetlen, nem egy csúcsélménynek képzelem. Jobb is így! Jó rosszra kell felkészülni és akkor kellemes csalódás érhet! Ez volt a koktéllal is (cukorterhelés), bár a két dolog szinte vagy egyáltalán nem is összehasonlítható! Kép

Cas
És akkor mit mondjak én? Tiszta elképesztő, annyire elment/elszállt az idő....

Ma nagyon péntek volt! Bár Laga és Hmmc-nek van alibije és a többiek??? Itt várom a leveleket. Persze, ha már nem leszek netközelbe biztos fogtok termelni. Kép

Kellemes hétvégét!
nikcsi

Nikcsi,

Ez a felfogás is okés, de legjobb, ha nem gondol az ember a fájdalmakra (olyanokkal életben máskor nem találkozik az ember és mindenki másként éli meg), csak a babára koncentrál. Meg hogy mennyit várta és már csak "pillanatok" vannak hátra a nagy találkozásig. Az nagy bátorságot, önbizalmat ad és kész a nagyon pozitív hozzáállás:-) Nekem mindhárom szülésem másképp alakult (az utolsó kettő azért hasonlóan jól), és legjobban a 3. szülésem "tetszett" és azt találom a legszebb és legkellemesebb szülési élménynek. Nem nagy a titok: ha a szervezet és dokik is azt "javasolják", élni kell az EDÁ-val és még a leendő fiús anyukáknak is rózsaszínbe borul a kék szülőszoba:-)) Nincs nagyobb boldogság, mint nem "megerőltetett" testtel és nyugodt lélekkel magunkhoz ölelni azt a picuri embert!

Viki
ccviki

Sziasztok!
bár nekem még messze a vége, de olyan jóóóó veletek izgulni.
Nagyon sajnálom, hogy mire én elkezdek járni tornázni a Margitba, Ti már baba-mama tornára fogtok járni.
No, de majd a következő körben ! :-)
Mindenkinek nagyon drukkolok!!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!
Most nem egy kismama, hanem egy kispapa kérdezne. Első kislányunk dr. Sóvágónál született, nekünk ő nagyon bejött. Most viszont a János Kórházban dolgozik már, ahova ha fizetnének se tennénk be a lábunkat. A Margit kórház minden tekintetben szuper volt, és most azon filózunk, hogy melyik dokihoz menjünk. Döntő, hogy mennyire veszik komolyan a gátvédelmet, mert ezzel kapcsolatban viszont sajnos elég rossz emlékei vannak a feleségemnek. Két név jött szóba: dr. Sztanyik és dr. Magenheim. Van ilyen típusú tapasztalatotok velük kapcsolatban? Mennyire jók ők, és mennyire leterheltek? Van nekik magánrendelésük, vagy a kórházban keressük őket? Ha van magánrendelés, akkor tudja valaki a telefonszámukat?
Kösz a segítséget előre is!
Üdv mindenkinek
Ádám
brollop

Szia Brollop!
Végre egy kispapa! Üdv itt! Kép
A dokikhoz sajna nem tudok hozzászólni, mert én máshoz járok, de szerintem a lányok tudnak majd segíteni... (Lehet, hogy csak a hét elején, mert cégtől neteznek...)

Ccviki
Hát a márc. 25. olyan távolba tűnő időpont, hogy el se akarom hinni... Kép
De egyre inkább meggyőződésem, hogy nem fogja addig kihúzni... Becéloztuk a márc. elejét.
Már fél éves a kisfiad?! AMikor elkezdtem ide irogatni/olvasgatni, akkor született... Tényleg rohan az idő! Kép

Szülés
Még mindig nem félek! Próbálom elképzelni, hogy milyen lesz, mennyire fog fájni, de egyszerűen nem tudom elképzelni. Most attól tartok, hogy épp a felkészületlenség miatt ott fogok kiborulni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Ádám!

Én a Sztanyik dr.-nál szültem 2003-ban, és a köv. is nála szeretném. Van itt egy kicsit feljebb egy táblázat, abban láthatod, hogy nagyon sokunknak Ő az orvosa. Ebből szerintem nyilván való az is, hogy eléggé leterhelt. De azt mindíg Ő dönti el, hogy bele fér-e neki újabb kismama vagy nem, mert nem akar a többiek rovására túl sokat bevállalni.
És mivel ennyien vagyunk nála, ez azt is bizonyítja, hogy jó szakember.
A gátvédelmet én úgy tudom, hogy nem nagyon alkalmazza, legalábbis csak a többedik (3. szülésnél) De hát ez nem is a doki dolga, hanem a szülésznőjé!
Van magánrendelése is (főleg az van), a
kórházban pedig pénteken rendel.
A magánja a Bécsi úton van, tel.4367344

A Magenheim dr. nőről majd Nikcsi tud Neked bővebbet, de Ő csak hétfőn lesz.

Ccviki!
Nálad hogy is volt ez a gát kérdés a harmadiknál???

mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?