A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET- BABÁSOK"

Csajszikák!
Ezek az UH képek! :D:D Egyszerűen fantasztikusak! Annyira szépek! Na és a pocakos képek sem semmik! :) Remélem hamarosan én is ilyen klassz képekkel jövök majd! :)
Moncsiga a kezedben kifejezetten jól áll a baba! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Hello Lányok,

Drukkoljatok, ma dől el, hogy mikor születik meg Zsófi unokahúgom. Holnapra van kiírva a sógornőm, de állítólag már 4 kiló feletti a baba.

Puszi mindenkinek!
vjulcsi

moncsika

átküldöd mik lettek az Afp eredményeid?
köszi
chilike1

Haligali-puszinyuszi mindenkinek!

Chilike, majd ha valaha megkapom, mindenképp megírom. Tegnap is, ma is úgy vártam a postást, mint a Messiást, de nem érkezett meg a papír.

Visszaolvasok, mert máris elfelejtettem mi volt az előző oldalon. :oops:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Jóvan...
Melcsi! Tetszett az "egy hétig nem tértek észhez"-mondás, mert tudom, hogy tényleg így lesz! :lol: :lol:

Rencsike,csak lazán. A Te lelkiismereted nyugodt. Lehet a múltkori bőgőzésed azt sugallta Apánknak, hogy bűntudatod van. Erősítsd meg magad és csak határozottan.

Én is vívódom, hogy maradjak-e Apánknál, meg a Jánosnál, vagy jó lesz nekem itt Egomban is. Azért nem mindegy, hogy 10-15 perc alatt benn vagyok a kórházban,vagy fél napok mennek el gy-egy felutazással majd a végén. Meg a zsebköszi is azért fele összegből megvolna, a többit meg költhetném a babára. Sajnos emiatt a lakáshülyeség miatt nem vet fel minket a lóvé és nagyon nem mindegy. (Főleg úgy, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Apánknál szülök. Ha meg nem nála, akkor nem mindegy, hogy kinél?)

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Hello,

Nnnna, nem volt ma szülés. Holnap már tényleg kiderül, h megindítják-e /megcsászározzák, vagy még várnak.

Moncsika,
Ez a kórház/Dévisznél szülés tényleg nehéz téma.
Mi kelet-Pesten lakunk, tehát nekünk is elég messze van a János, főleg csúcsforgalomban (na jó, nincs kétségem afelől, hogy párom a busz sávban fog ezerrel tépni). A közelben két másik, nem is rossz kórház van. Ennek ellenére én maradok a Jánosban, egyrészt már (sajnos) ismerem, másrészt én bízom benne, hogy meg tudom beszélni Kispocokkal hogy akkor jöjjön, amikor Apánk ráér. És nem is tudom elképzelni, hogy úgy bíznék másik dokiban, mint Apánkban...
A költsége viszont horribilisan magas, bár most hallottam, hogy a sima dokim, akinél az Uzsokiban szülnék, ugyanennyit kér alkalmanként, így a szülés is kb. annyi (x10).
vjulcsi

jajaja, elfelejtettem írni Moncsika hogy letöltöttem a könyveket, aq Sorsdöntö találkozást olvastam ma, nagyon szuper!!!
Köszi még egyszer!
vjulcsi

Moncsi, "zsebköszi", mekkora duma, akkorát röhögtem. Tényleg érdemes jól átgondolni, hogy maradtok-e Apánknál, főleg, hogy lehet ott sem lesz. Én most már nem biztos, hogy mellette döntenék. Pedig imádom és bízom benne, de pont a szülésnél kellene a legjobban, hogy ott legyen, amikor senki más nem tud megnyugtatni csak a dokid, nem?

Julcsi, nagyon drukkolok, hogy minél előbb és biztonságba megszülessen a baba.

Rencsikém, nekem Apánk a korpa tablettát javasolta, napi 3X2, bevált, azóta szinte minden nap megyek WC-re. Szedjed te is.
Abban igazad van, ha a következő alkalom is ilyen lesz, szerintem se erőltessétek a közös jövőt.
Holnap lefényképezem magam és megpróbálom feltenni. Jó?
Ctg, persze a szivhangot végig hallod, az nagyon jó. :wink:

Katám, pénteken már tehetsz is fel képet. :wink:

Chilike, én is eszem pluszban a zabkorpát tejben, olyan mint a tejbegríz, nasinak is szoktam enni. Imádom.

Kép
gmelcsi1

Melcsi,
Nagyon várom már a képet, kíváncsi vagyok, mióta találkoztunk, mennyit nőtt a pocid. Gondolom, hogy jó sokat, mert az már jópár hete volt, és már akkor is mekkora volt!

Köszi a drukkot a sógornőm nevében is :) Annyira izgalmas, hogy új baba érkezik a családba, kíváncsi vagyok milyen lesz a személyisége. Ha olyan, mint a nővéréé, akkor nem lesz 'panaszunk' :)) (ha nem, akkor sem :))
vjulcsi

Sziasztok!
teljesn hulla vagyok, anyuval a gyerekszobát csináltunk annyira szuper lett!!!! majd holnap teszek fel képeket szerintem ájulásos! :D :D :D :D

Melcsikém,
a korpa tablettából napi 3X3-t szedek és már 3 hete szedem és eredmény nem nagyon van...(előtte 2x3t szedtem és gondoltam ha növelem az segít, de nem :cry: )

Chilikém,
ezt a zabkorpás tejes cuccot kipróbálom, tuti jó lehet! :D

Kép
rencsi79

rencsike
Elég vizet iszol? Mert azt mondják, hogy a korpa meg a zab meg ilyesmi mellé azért kell sokat inni, mert különben "beragad" tehát a viz segit kimosni, szóval ez olyasmi , mint a mosópor meg a viz, mindkettő kell, hogy tiszta legyen a ruha. :lol:
Remélem izleni fog a tejbezabi :lol: és nagyon szeretem, nagyon sok jó receptem van, például a túrógombocot is ebből csinálom, csak túró kell hozzá , zabkorpa, citromhéj,(nem szoktam beletenni cukrot, édesitőt, mert főzésnél kifolyik)
chilike1

na folytatom, csak telefonáltam....
szóvel még tojás kell hozzá meg csipet só, összegyúrni, be a hűtőbe minimum 1 órára-én 1 éjszakára szoktam- másnap lobogó sós, olajos vizben ki kell főzni amig fel nem jön a viz tetjéra, akkor már ki kell venni különben szétfő. Van amikor nagyon diétásra fogom akkor a zsemlemorzsa helyett is zabkorpát piritok , összekeverem édesitővel, vagy a zsemlemorzsát porckorral, belehempergetem, meg csinálok hozzá édes tejfölöf öntetet(édesitő vagy barna cukor, vanilia aroma, tejszin) és azzal nyakon öntöm. Hmmm nagyon fincsi és nem is hizlal.
_Kivéve, a zsemlemorzsa-porcukor , de azt lehet helyettesiteni zabkorpa-barnacukor v. édesitővel)

Várjuk a képeket.... :lol:
chilike1

julcsi
drukk a sogórnődnek :wink:

moncsika
Hát ez a zsebköszi ez nekem is nagyon tetszett.
Te találod ki ezeket? :lol:

Melcsike
Na akkor hogy egyezik az izlésünk, próbáld ki a túrógombocot is, ha még nem próbáltad, biztos izleni fog. :wink:

Dévai/János kórház/szülés téma:
Nem egyszerű döntés , az tuti. Tényleg szülésnél lenne a legnagyobb szükség rá, és a legszarabb az lehet, hogy az ember egy egyébként is ennyire kiszolgálatott helyzetben, ismeretlen dolgok közepette még azt se tudja, hogy most jön-e a doki vagy nem, ki jön helyette, hogy lesz, mint lesz,stb, stb.
Viszont tényleg én is nagyon megbizom benne, jó kezekben érzem magam_feltéve, ha az ő kezébe maradnék a szülésnél is, ami ugye egyáltalán nem biztos-
A Jánost én régen "szerettem" tesómnak a manduláját ott műtötték kb. 20 éve :lol: , akkor még tetszett, szerettem hozzá bemenni látogatni,szép az az ősfás park, stb. Viszont amikor múltkor rákényszerületem, hogy bemenjek az ottani ügyeletre a barnázás miatt, már abszolút nem tetszett. Olyan volt, mintha megállt volna az idő és semmi nem változott volna az elmúlt 20 évben. Régimódi, elavult jellegzetesen kórház kinézetű szagú volt az egész számomra. Ráadásul olvastam, hogy nem lehet külön szobát kérni, csak próba szerencse alapon lehet hozzá jutni az 1darab !!!! különszobához. Hááát ez nagyon nem az én formám! Nem vagyok kényes vagy ilyesmi, nem luxus szállodában akarok szülni, de azért, hogy x kismama között legyek egész nap, oda fogadjam a látogatóimat, és a szomszéd babája szoptatása közben jöjjön mondjuk apukám örülni az unokájának....Hát nem kösz! :roll: Ez nálam biztos nem fog műkődni.

Rencsike
Figyú, gondolkodtam ezen a hizásos dolgodon, és arra jutottam, hogyha én ilyen helyzetbe kerülök, mint te-mármint, hogy többet hizok a megengedettnél-egészen addig nem fogok rajta idegeskedni amig az eredményeim és a babák jól vannak. Természetesen, ha cukor vagy valami érték nem jó a hizás miatt, akkor az ember nyilván eszement tempóba változtat a szokásain, de azért addig amig minden oké, nem kell ezzel foglalkozni. Mellesleg a gondok se egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, hanem vannak látható előzményei, szóval már akkor változtatni kell rajta.
chilike1

Csajok!!
ez a tejbe cucc valami mesés volt, elég sokat ettem belőle, de nem bírtam abbahagyni :D
Chilike, még recepteket lszi!!!!! :wink:
sokat iszom úgy 3-4l-t de nem vagyok hajlandó lemondani az ásványvízről, mert utálom a vizet...az ásványvíz helyett régen mindenféle cukros löttyöket ittam( fanta, sprite stb), már ez is nagy kínkeservvel ment, hogy ezekről leszokjak....
ez a tejbecucc egyáltalán nem hízlal???? ehetem akár 2 naponta???
A súlyom nem zavar, mert én nem látom, hogy híztam volna az összes eredményem szuper (pl cukor stb) szóval csak Apánk féle terror miatt foglalkozom -tam ennyit vele.

Kép
rencsi79

http://www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm

Érdekes írás, olvassátok el ha van kedvetek. Az utolsó IPM-ben van egy cikk tőle a tejről. Először azt szerettem volna megosztani veletek, de eddig nem sikerült hozzájutnom.
Általában véve érdekes, elgondolkodtató írásai vannak az "ürgének" , érdemes olvasgatni néha.

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

EGÉSZSÉGEDRE!!!!!!!! :lol:
Nem , én úgy tudom , hogy ezek a zabos témák nem hizlalnak, pont emiatt, mert nagyon kis része tud csak felszivódni. Diétába is szokták javasolni(Béres A. és Norbi szerint is, sőt még az Atkins-nél is, igaz nem a legdurvább 20gramm/nap szénhidrát időszakában, hanem a lassú fogyás, súlytartás időszakában, de ugye nekünk nyilván nem az a célunk, hogy drasztikusan lefogyjunk 14 nap alatt :lol: )

Én tulajdonképpen, szinte minden receptet átformálok a saját izlésemnek, diétámnak, igy szinte mindent ehetek, csak másképp elkészitve. pl. panirozni is ezzel szoktam.

küldök át két oldalt nézd meg, készülj fel, mert az oroszkrém ortától kezdve a meggyes pitéig mindent megtalálsz, de sok a már eleve diétás változat, ami meg nem az kis trükkökkel azzá varázsolható. :wink:
Na jó nézelődést(mert képek is vannk ám fennt :wink: )
Ja én most -tegnap előtt- csináltam kakaós csigát,diétásat, nagyon finom volt, forró, puha és még diétás is.-már aznap este elfogyott, mindjárt elrakom a képet, mert le szoktam fényképezni, már csináltam krémest is , nagyon imádok sütni.

na amit érdemes megnézni:
www.hazisuti.lapunk.hu
www.andi1976.gportal.hu

meg a norbi.hu oldalon a "RECEPTEK"-"TI KÜLDTÉTEK" is nagyon jó, csomó finomság van rajta.
Én nem eszem sima vagy bármilyen lisztet, csak teljes kiörlésűt, tönkölyt vagy zabpelyhet ledarálok és abból lesz a zabpehelyliszt.
Nagyon finomak,igaz kicsit jobban oda kell figyelni a sütésnél, mint a hagyományos fehérlisztnél, de az izükön alig lehet érezni , hogy más, és nagyon egészségesek is. :wink:
chilike1

Kép

remélem azért látható, nem tudom mennyire lett jó a kép, de élőben nagyon kis szépe volt és finom is. :wink:
chilike1

Kép Marci szoba

Kép
gmelcsi1

Sziasztok,

chilikém, köszi a tippeket, megnézegetem majd! :D

Megcsináltam a képeket, még nincs 100%-as kész a szoba, hiányzik az új függöny stb, de a fal a lényeg...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
rencsi79

Melcsikém, szombaton mi is ilyen betűs névkirakót néztünk, nagyon tetszik!!!! :D még képeket!!!!!!

Kép
rencsi79

Kép 36.hét

Kép
gmelcsi1

melcsike és rencsike
Nagyon szépek a fiúk szobái!!! :lol: :lol:
Biztos jól fogják érezni magukat, ilyen szép, nyugodt környezetben. :wink:
Melcsi dobhatnál még fel képeket. :wink:
chilike1

Kép szoba

Kép
gmelcsi1

Kép szoba

Kép
gmelcsi1

Chilike, kis merénylőm, hát szabad ilyen merényletet elkövetni kismamákkal szemben, hogy felrakod a kakaós csigát???? :)

Hú tegnap én is fincsiket csináltam. Átjött hozzám 4 legkedvesebb barátnőm, szülinapoztunk (nem az enyémet :)), úgy volt, hogy rendelünk, de persze nem bírtam magammal, és csináltam azért kaját. Mindenféle krémet csináltam, meg sütöttem teljes kiőrlésű kenyeret, azt eszegettük. Csináltam sárgarépakrémet, ami isteni!, sajtos zellerkrémet, indiai lencsekrémet, tejfökös sajtrkémet, szardíniakrémet, meg még ajvárt is tettem ki... mindehhez jó sok zöldség. Háááát, jól belaktam, meg el is fáradtam, nem pihentem olyan sokat mint kellett volna.

Ma reggel meg is látogatott róka, jelezve, hogy azért vigyázzak, mennyit és mit eszem :))

ma megyek védőnőhöz, meg egy előadást is meghallgatok, amit ők szerveznek, majd mesélek (a magzat fejlődéséről lesz elsősorban szó, meg úgy általában a várandósságról).

Rencsike,
babaszoba képeket kérünk!!! :)
vjulcsi

Óóóó, lassan frissültem.

Mindkét fiúszoba gyönyörűűűűűűű. Még csináljatok képeket, olyan jó nézegetni!

Rencsikém, a micimacis matricákat hol vetted?

És te Melcsikém ezeket a kis faliképeket?

Esteleg volt olyan amit saját kezűleg tudtatok megcsinálni?
vjulcsi

Sziasztok csajok,

Na mit szóltok?
Rencsi, nagyon szép a szoba, Dominak nagyon jó helye lesz.
Nagyon jó a fal, és a színek, látom ti se a kéket választottátok.
A zabkorpát eheted, egyáltalán nem hízlal, én ezt a receptet a norbi update1 könyvből néztem, fogyókúrázóknak.

Chilike, írd már teljesen a túrógombóc receptet, én is imádom az ilyen recepteket. Csak most megijedtem, mert Bodzi írta, hogy nem lehet édesítőt enni, és én eszem folyamatosan, mivel évek óta azt használom. Csak azt nem értem Apánk miért nem mondta.
Teszek még fel képeket, csak egy-kettő baszakszik és nem tudom normálisan lekicsinyíteni.

Kép
gmelcsi1

Lányok,
Azért Norbival nagyon vigyázzatok, mert az lehet, hogy nem hízlal, de egyáltalán nem egészégesek a cuccai! Tele vannak mindenféle adalékkal meg édesítővel. Az édesítő amúgy sem egészséges, sőőőt, de ilyenkor meg pláne nem túl jó.
Melcsike természetesen ez nem azt jelenti, hogy bármi bajotok lesz, nem a frászt akarom rád hozni, csak szerintem úgy általában jó az édesítőt a minimálisra csökkenteni.
vjulcsi

Melcsikém,

mennyire szép a pocakod!!!!!olyan igazi tökéletes forma!!!!!
elég hasonló az ízlésünk..... :wink: a bútor színe a Micimacik..... :D :D :D
Tök jó lett a szoba, nálatok már tényleg kész van csak Marci érkezését várja!!!

Julcsikám,

húú milyen kaják, nagyon ügyi vagy :D , a párom imádta volna a krémeket én mondjuk annyira nem vagyok oda értük...én elég finnya vagyok sajna.
A XIII. kerben vettünk, majd megírom a bolt nevét, nem volt olcsó, de szerintem megérte.
hogy csináltunk-e saját kezüleg valamit??? hát mi tettük fel! :wink: :D :D :D :D :D :D
Ez is kb. 5 óránkba fel, hogy a kb. 50 marticát elhelyezzünk majd szépen felrakjuk.
Az egyik barátunk, aki baromi ügyesen fest és rajzol is megkérdezte, hogy miért nem festünk vagy rajzolunk valamit a falra, jól egymásra néztünk a férjemmel, hogy izzzzéééé, azt mondta pl. a kutyukat lerajzolhatnánk.....
Amikor hazamentek csak úgy próbaként elővettünk 1-1 papírt és úgy hogy a másik ne lássan lerajzotuk a kutyukat.....
HÁT fél órán fetrengtünk a röhögéstől a rajzokon, met egyik sem hasonlított még kutyára sem, nehogy a mieinkre.....
szóval mi itt feladtuk.

Tegnap nálam is volt a védőnő, bár késett 3 órát és ő is tart valami szülésfelkészítőt kb 1 órás, ahol a férjemnek is ott kell lenni, de majd csak novemberben.
Kíváncsi vagyok milyen lesz a tied!!!!

Kép
rencsi79

Melcsikém,
amikor még anno elmentünk a festéket megvenni, akkor még zöldért indultunk, aztán a színpalettát nézegetve besokaltunk, hogy b.....s mennyi féle szín van és milyen nehéz választani, aztán 180 fokos fordulat és előjött ez a narancsos árnyalat és mind a kettőnknek megtetszett. Elég kicsi a szoba és sötét is, így kellett az élénk szín.
Azóta annyira teszik ez a szín, hogy vettünk a nappaliba egy narancs színű kanapét is (már két éve tervezzünk,hogy venni kéne egy kanapét, vajszínűt néztünk ki eredetileg) na ez a narancs már nagyon vagesz, de szerintem baromira feldobja a szobát.... szóval mostanság nem azzal "jövünk" haza amiért megyünk :D :D :D
ti hol vettétek a bútorokat? Nagyon szépek!!!

Kép
rencsi79

Sziasztok.

Melcsi,Rencsi:Hú,nagyon tetszenek a szobák!!!! :lol: Én is ilyen micimacist szeretnék majd.Nagyon ügyik vagytok!!!
rencsi:és mivel raktátok fel a falra őket? ragasztóval vagy más egyéb módszerrel???
Nagyon szépek a pocakfotók és az uh képek!!!!

moncsi:mennyit nőtt már a pocid mióta találkoztunk! :lol:
chilike:guszta süti! Bár én most rá se tudok nézni,bocsi. :oops:
Csajok főztem zöldteát,na az jól esett.
melánia

Sziasztok!

Melcsi, Rencsi!
A szobák, egyszerűen szuper jók! :) Nagyon-nagyon tetszenek! A srácok jól fogják érezni magukat ebben biztos vagyok!

Melcsi!
A pocakos képed nagyon klassz! Állati nagy már a pocak! Szupi! :)

Rencsi!
Te nem teszel fel pocakos képet? Olyan kíváncsi vagyok már! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Mennyi gxönyórű fotó!!!!
Csak kapkodom a fejem.Óh ha az én időmben lettek volna ilyen lehetőségek. :) :)
Nagyon szépek a a baba szobák.
Melcsi cuki a pocid! :)
Annyira helyesek vagytok,tényleg. Ez a tiszta és őszinte szeretet ami sugárzik Belőletek.Annyira jó. Ennyi küzdelem után hogy végre jön a baba.

szurikáta
szurikáta56

Chilike!
A sütis link! Hát az valami szuper! :) Annyira, de annyira jó receptek vannak ott, hogy hétvégén sütök is valamit belőle! :)
Szuper!

Kép

KépKép
ercsikati

Melikém,
és hogy vagy?? lelkileg? és rókaügyileg???szíved szerint hány babát szeretnél?
ezek öntapadós matricák de olyan módszerrel tettük fel mintha tapéta lenne. élőben még szuperebb, mintha festve lenne. az volt sok munka hogy a rengetegből szétválogassuk hogy mit tegyünk fel és hova, úgy hogy mindegyik kompozícióhoz lehesen majd mesét mondani.

Katám,
köszi :D , majd rakok fel du-n!

Szurikám,
kedves vagy, szerintem itt mindenki csupaszív anyuka lesz, ami ennyi küzdelem után nem csoda!

Csajok,
én 9-én megyek Apánkhoz, megint nem jön senki??????

Kép
rencsi79

Rencsi:én megyek 9-én.Elnéztem tegnap.Nem 8. hanem 9.10:30-ra van időpontom.
Megvagyok.Hasim még mindig fáj.csak keveset tudok felkelni az ágyból.Ülve fekve jó csak.Hányingerem az van de egyenlőre bent maradt minden.
melánia

Melikém,
engem 15:30-ra hívott, sírok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nekem amikor volt a beültim sokáig abban reménykedtem, hogy ikrek lesznek, aztán amikor kiderült, hogy 1 van, akkor persze örültem, de egy kicsit belül csalódott voltam. amikor meg jöttek a rosszullétek, akkor meg áldottam, hogy csak 1 van mert így is sokszor azt hittem ott maradok a wcben örökre és ha kettő lett volna,az ugye kb.dupla hormonmennyiség stb.
Nálad a lényeg, hogy 1 babó biztos van és már a szívecskéje is dobog!!!!
Ja és rosszullét a legbiztosabb jel arra vonatkozóan, hogy a baba jól van!!!

Kép
rencsi79

rencsi:ne sírjál! Még szívdobbogása nem volt "csak" szívkezdeménye.Azt is az ügyeleten mondták.Apánk még nem látott dobogást.Bár nekem úgy tünt,hogy a nőiklinikán komolyabb uh van.De ez csak az én véleményem. :oops:
Tulajdonképpen én egynek is vagy kettőnek is örülök.Bár ezek már nekem is eszembe jutottak amiket te írtál.
Nekem is kemény volt a vasárnap éjjel.Még a víz is kivert,volt olyan pillanat,hogy úgy éreztem mindjárt összeesek.De aztán a wc "megfogott".
Az elöbb ebédeltem,remélem bent marad. :oops:
melánia

Lányok, gyönyörűek a szobák! Ügyesek vagytok!

Melikém, örülök, hogy viszonylag legalább jól érzed magad.

Én mentem volna 9.-én, de mivel akkor lesz a genetikaim az Istenhegyiben egy hét csúsztatást kértem Apánktól. :?

Chilike, megérkezett a pontos eredmény a négyes tesztről:
Kérdezted az AFP értéket. 61,09 ng/mL --- 1,98 MoM

Kicsit nyomi vagyok,mert most tértem magamhoz délutáni szunyókámból. LEHET, hogy ma éreztem a babát. :shock: Csak egyszer volt, de több olyan kis lökés egymás után (az utolsót a kezemmel is elcsíptem), amilyet még sohasem éreztem. Létezik, hogy eleinte csak egyszer-egyszer érzi az ember? Majd később lesz napi többször megfigyelhető? Persze, lehet hogy csak valami más volt....

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok,
Megint nem volt jó a netem :(

Képzeljétek, volna a védőnéninél, és most először meghallgattuk a szívét a Doppler készülékkel. Annyira jó volt, hogy így UH-n kívül is hallhattam :))
Aztán meg voltam a szülésfelkészítőn, semmi különös nem volt, igazából sok újdonságot nem hallottam, de majd a következő alkalomkor már a szülésről lesz szó, az már izgibb lesz.
A H1N1-ről az összes védőnőnek az volt a véleménye, hogy nem ajánlják a beadatást...

Melcsi,
A pocid olyan szép! Olyan igazi szabályos szép kismamapocak!

Moncsika,
Én is mintha éreztem volna ma a babát, de én csak egy kis elsuhanást éreztem... ezt már az elmúlt napokban is éreztem néha, de még nem vagyok biztos abban, hogy ez Kispocok volt.
vjulcsi

Sziasztok Kismamik!

Hú, ezek a kakaós csigák, krémesek, zabkása cuccOK! Valami isteniek! Milyen ügyesek vagytok, hogy fogjátok magatokat és sütök-föztök! Örülne a férjecském biztos, ha én is ilyen kis ügyi lennék! :lol: :lol:

A gyerek szobák is fantasztikusak! Csak ámulok és bámulok! Mik vannnak! :o Nagyon szépek! :) Biztos nagyon fognak neki örülni a srácok! :lol: :lol:

Nagyon Drágák vagytok! Öröm Benneteket olvasni!

puszi mindenkinek!
emerenc

Sziasztok!

Ezt nézzétek meg, főként a végén a videot.

Vigyázzatok, én végigbőgtem :)

http://www.nlcafe.hu/aktualis/20090626/ ... s_kispapak

Puszi!
vjulcsi

Sziasztok lányok!
NAgyon klasszak a szobák,igazi kis birodalom lesz a srácoknak!!! :D Melcsi,azthiszem nekem ugyanilyen függöny van Petinél.Sárga meg terra kockák vannak rajta,jól látom?És érdekes,de nálunk téglaszínű a fal.Nem a kék nyert. :lol:
Nagyon szép a pocid,de még biztos nőni fog egy"számot"!ki elemezte ki a ctg-t a kórházban,vagy Dévaihoz kell visszavinned?Azért jó hallgatni ilyenkor a babát,nem rugdosta a tappancsot?
Ez már a FINISH!!!!!
Rencsi,a ti szobátok is gyönyörű,én is jobban bíztam a matricákban,mint a saját rajztehetségünkben!! :D :D Hogy vagy?Rókák?
Julcsi,kiváncsi vagyok milyen lesz a szülésfelkészítőd!!!Mi a helyzet a sógornődnél?
Chili,te egy szuper szakács vagy!Nagyon otthonvagy ebben a diétás stb. dologban!Jól vagy?Mikor mész uh-ra?
Meli,drukkolok!Pihenj,és ne idegeskedj!!Minden rendben lesz!Hétvégén megyek"felétek",már várom!
Moncsi!Nagyon jól állt a pici a kezedben!!!Egyébként érezhetted a babót,majd később hangsúlyosabb lesz a dolog,és szemmel látható is! :D Már alig várom,h meséljetek róla!Én azthittem,h a csuklást nem fogom tudni felismerni,de az is annyira tipikus volt..
Bocsi,ha kicsit túlpörgök,de olyan jó veletek"együtt"újra átélni ezt a boldogságot,és izgalmat!!! :oops:
Puszi mindenkinek!
Bodzi,hogy vagytok???
Kata,minden ok az álommanókon kívűl?

Kép
cs.andi

na itt vagyok.
Ma egész nap csavarogtunk, voltam a Promodba én kis naiv azt hittem veszek csomó ruhát magamnak :lol: , hát nem igy lett, hiába jók rám a cuccok, látszik, hogy nem én voltam a modell aki ihlette.Aminek lógnia kellett volna rám tapadt, ami meg nagy méret volt az meg látszott, hogy nem a méretem, gyűrődött, stb. Úgyhogy nem kaptam semmit(de legalább a 36-38-as méret még jó volt rám :wink: ), de holnap elmegyek kismama boltba nadrágot venni.Ma láttam igazán a tükörbe, hogy mekkora lettem, itthon nem is tűnik annyira fel, hogy milyen nagy a pocim. :lol:

cs.andi
Hát mielőtt megismertem apánkat 3 évvel ezelőtt, sudár voltam és karcsú a magam 53-56 kilójával, aztán jött apánk a hormonjaival és az álom súlyom elrepült, viszont most kaptam 2 babát cserébe, szóval jó üzletete kötöttem :wink: . Na szóval azóta próbáltam diétázni, akkor ksérleteztem ki a rengeteg diétás dolgot, kerestem oldalakat a netten stb.Persze mire ledobtam volna a felszedett kilókat újra jöttek a hormonok, de mindegy,megérte. :wink:
Holnap megyek a 18.heti genetikai uh-ra, úgyhogy drukkoljatok, hogy minden rendben legyen. Habár bizom benne, hogy jó lesz minden és a dokinő is mondja majd, hogy ne menjek amnióra-mert attól tartok kicsit-úgyhogy jó lenne teljesen megbizonyosodni, hogy jól vannak a babák. Esetleg még a nemüket is lehet, hogy meg tudják mondani. :wink:

julcsi
Hmmm, ezek is fincsik lehettek, én imádom ezeket a krémeket. ma is avokádó krémet reggeliztem, tönköly kenyér piritóssal. :wink:
Ügyike vagy kis konyha tündér! :lol:
Azidőtájt ahol most te jársz én is éreztem olyan valamiket,mintha csikizgetnének belülről, de sose voltam biztos benne, hogy mi az.
Holnap megyek genetikai uh-ra, de nem volt még időm elolvasni a sziv uh-s témát, de azért rákérdezek holnap a dokinőtől, hogy mit gondol.?

moncsika
Hétvégén én is éreztem olyant, mintha egy buborék igy végig ment volna keresztbe a hasamon a köldököm alatt, én szinte észre se vettem csak rátettem a kezem a pocimra, anyum meg pont látta és kérdezte, hogy megmozdult-e? Hááát mondom nem is tudom, lehet. De azóta semmit nem éreztem :roll:
chilike1

emerenc
biztos te is nagyon ügyike vagy a konyhába. :wink:
Ha meg nem, akkor meg másban vagy jó, elvégre valamivel csak sikerült a férjecskédet elcsábitani. :lol:

rencsike
Tényleg nagyon szép a szoba, tök jó, ez már szinte olyan, mintha Domi is ott lenne már most.

melcsike
Jaj, neked is nagyon szép kis pocikád van ám, nagyon kis formás: :lol:
Az édesitő miatt sztem ne aggódj, igaz én is csak édesitőt ettem ezelőtt-én sztiviát használtam, mert az természetes anyagból van nem mesterséges, mint az aszpartam, vagy a szacharin-, de nekem már az elején szólt a védőnő, hogy barna cukrot használjak inkább, ha lehet, de az édesitőtől se lesz semmi gond. :wink:
A Norbi lisztet én se használom, zab-, tönköly-, teljes kiörlésű- lisztekkel csinálom a sütiket, de a túrógombócba Pl. semmi nem kell csak zabpehely.
A túrógombóc nagyon egyszerű:
Túró(Én kb fél kilót szoktam, de nálunk mindig elfogy)
4 tojás(belerakhatod egybe is, de ha van időd a fehérjét verd fel külön habbá, ettől lágyabb lesz a gombóc, de ha egybe rakod bele a tojást úgy is lágy lesz, szóval szinte mindegy.)
csipet só,
kb 1-2 kanál zabkorpa, épp annyi amennyi összefogja.
kicsi vanilia (aroma-de ez kihagyható)
reszelt citromhéj
összekeverni, hűtőbe tenni , hogy összeálljon min. 1 óra, max. 1 éjszaka(én 1 éjszakára szoktam)
Lábosba vizet felforralni, ici-pici só, olaj, ha forr kézzel vagy kanállal bele tenni a gombócokat, akkor jó ha feljön a viz tetejére, nagyon gyorsan kész, utánna már ki lehet venni, mert különben szétesik. Közben nagyon kevés olajon vagy vajon piritok zsemlemorzsát, amit összekeverek porcukorral(diétásabb változat, ha zabkorpát piritasz vagy örölt zabpelyhet, vagy fele zabkorpa fele zsemlemorzsa, pirithatod egybe is, +por édesitő)
A gombócokat rögtön beleforgatni, még melegen , aztán tálba tenni
É a tejfölös öntetet úgy csinálom, hogy tejföl+ tejszin(vagy tej), vanilia, +édesiteni cukorral vagy édesitővel. Kikeverni, hogy azért folyékony legyen, lágyabb, mint a tejföl, de ne olyan, hig, mint mondjuk a tej, szóval olyan öntet lágyságú, és tálalásnál rakom a gombócokra.
Na remélem izleni fog. :wink:

Egyébként a Norbi.hu oldalon a receptek-ti küldtétek alatt több fajta változata is fennt van, nézd meg, ha van időd. :wink:
chilike1

Sziasztok Csajszikák!

Szerintem tuti a babákat érzitek, nálam is úgy volt, hogy eleinte ritkán éreztem valamit, úgy hogy nem is voltam benne 100% hogy tényleg domi az, aztán az első igazi rugit, na azt már tutira be lehetett azonosítani.

Próbáltam tegnap képet csinálni a pocakról, de szörnyű lett, majd este megkérem Domiaput hogy csináljon egy normálisat.

Julcsikám,
amikor elindult a videó, akkor én is elkezdtem pityeregni, aztán hirtelen bevillant, hogy nincs is olyan messze, na ettől elég furi érzésem lett....olyan várom is meg de jó lenne már túl lenni rajta de hogy is lesz majd utána......érzés

Akarunk venni légzésfigyelőt, tudja valaki hogy melyik a jó, vagy mire kell figyelni, még az angelcaren belül is rengeteg típus van......

Melcsikém, ti vettetek???

puszi

Kép
rencsi79

Jó reggelt!

Rencsikém,
Hát elhiszem, hogy Neked már nagyon fura érzés lehet, hogy mindjárt ott vagytok, kicsit irigyellek is meg nem is. Irigyellek, mert hamarosan találkozol életed legfontosabb emberével :))), azért viszont most egy picit magamat irigylem, hogy még tovább tart a tehesség, mert most már kezdem nagyon élvezni :))

A légzésfigyelővel kapcsolatban: amikor Jánosban voltam, a kórteremben ki volt függesztve egy papír, hogy légzésfigyelőt lehet bérelni. Ingyen beviszik a kórházba, onnan haza lehet vinni... azt enm tudom, milyen márkájú (de talán az, ami a csecsemők kosarában a Jánosban van, talán pont Angelcare), és hogy mennyibe kerül.
De szerintem ha mész/megyünk :) szülésfelkészítőre, ott ezt is meg lehet majd tudakolni.

Puszi!
vjulcsi

Ohh, és még egy Rencsikém.

Tegnap mondtam a védőnéniek, hogy mióta a vasat szedem, nehezebben megyek én is wc-re, pedig nekem ilyen problémám sosem volt. Ő ajánlotta, hogy reggel igyak meg egy tejeskávét, jó sok tej, kevés kávé. Eddig ugye nem bírtam a kávé illatát, de ma reggel kipróbáltam (éhgyomorra), és kb. 2 perc alatt megvolt a hatása...(és nem hánytam ki :))

Tudom Rencsikém, hogy te nem szereted kávét.... de nagyon sok tejjel, melegem sem tudnád meginni??? Lehet, h pont azért, mert nem vagy hozzászokva, jó kis hatással lenne rád....
vjulcsi

Julcsikám, én már a cikken pityeregtem, a videón szabályosan zokogtam. :roll: Köszönöm, most egy időre föltöltődött a lelkem... Nem nagyon térek magamhoz. Milyen egyszerű dolog lenne mindenütt így tenni, csak egy kis plusz kellene hozzá. Nem pénz, emberség, szándék.

Chilike! Várlak az élménybeszámolóddal!

Voltam fogdokinál. Nagyon cuki kis csaj volt, kb úgy néz ki, mint aki tegnap érettségizett. Szépen lezárta nekem az érzékeny fognyakam. Mondta, ha kérem, akkor majd még a többit is megcsinálja. Persze, hogy kérem! Sajnos ez az én fogaim legnagyobb baja (azon túl, hogy szinte mind be van már tömve), hogy soknál szabadon van a fognyak és így nagyon érzékeny a hőre meg az édesre. Ez mondjuk segít, mert ki akar csokit enni, ha egyszerre fáj az összes foga egyetlen harapás után. :shock: :wink:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Rencsikém, mi is angelcare-t vettünk, C301-es, ami egyben bébiőr is. Ezt most az elefáni babadiszkontba 31.000 Ft, máshol 36.000. Van az angelcarenek egy új típusa, csak a színe és a design más, nem szabad megvenni, mert 45.000 ft, és ugyanaz, mint a régi fajta. Én ezt nagyon sokat nézegettem és szerintem ezt a típust érdemes venni.
Ja és most a legtöbb helyen csak ezzel a pelenkatárolóval árulják, de mi azt kaptunk és nem akartunk még egyet. Itt a diszkontba pedig van csak magába.

Julcsi, potyogtak a könnyeim, ez annyira jó, miért nem természetes ez mindenhol?

Chilike, megcsináltam a túrógombócot, nagyon finom lett, de nem kevés zabkorpa kellett bele, hogy összeálljon.

Rencsi, mikor mész apánkhoz?

Kép
gmelcsi1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?