Barika,
Nagyon vigyázz magatokra, és drukkolok, hogy a fiúk még bent maradjanak egy darabig, mert jobb nekik még bent, mint kint.
Kriszto,
Köszi a híreket, és gyere ha tudsz valamit Bariékról.
Lor,
Nagyon örülök, hogy előbújtál.
Igazad van, nem fogalmaztam egyértelműen
Akkor most kifejtem, hogy mire gondoltam. A szép és jó dolgokat nem nagyon írjuk le, pedig szívünk szerint szétkürtölnénk mindenkinek és mindenhol, hogy mennyire édes, mikor rád mosolyog, hogy szétcsókolnád azt a kis csücsöri száját, amikor beszélget, és próbálja formálni a szavakat, hogy sikongat, mert megtalálta a hangját stb, de nem akarunk senkit megbántani vele. Eddig a "rossz" dolgokat sem írtuk, de Gladi kapcsán kerültek elő, amikor Melcsivel tudatni akartuk vele, hogy nincs ezzel egyedül, és igenis vannak ezek a dolgok. Eddig ha figyelmesen olvastál, se Nyuszika, se én nem panaszkodtunk, max. 1-1 mondatot írtunk, hogy küzdünk a tejcivel, vagy, hogy Nyusziék küzdenek Dodó bukásaival, de ezt is csak akkor, ha kérdezték mi van velünk, de nem részleteztük kétségeinket. Hogy kicsit megvédjem Nyuszit, szerintem Ő pont erre gondolt, hogy ezért csináltad Te jól, mert egyszerűen zugba vonultál és nem írtál semmit. Ezt értettem az alatt, hogy akkor nincs miről írjak, mert ha ezt sem írhatom le, nehogy megbántsak valakit, de egy rosszabb nap után azt sem írhatom le, hogy milyen nehézségeink vannak, akkor mit írjak? Leginkább semmit.
Ahogy megismertelek, Te egy kedves, szeretettel teli ember vagy. Engem egy kicsit nehezebb természettel áldott meg az ég, és Nekem igenis vannak rosszabb napjaim, amikor kiakadok, mert fáradt vagyok, mert fáj mindenem. Soha nem akadtam viszont fent azon, hogy Bálint nem alussza át az éjszakát, persze vártam, hogy mikor jön el ez az idő, de ezt mindenki tudja, hogy az anyaság velejárója. Annak meg tényleg csak örülhetsz, hogy nem tudod mi az a mellgyulladás. Amikor nem hogy magadra nem tudod kötni a gyerekedet, de magadhoz sem tudod ölelni, mert annyira fáj. Mikor mindent, de tényleg mindent megadnál azért, hogy segíteni tudjál neki, de nem megy, és ugyan felveszed, hogy a tested közelségével vigasztald, de közben potyognak a könnyeid a fájdalomtól, és a tehetetlenségtől, hogy nem tudsz rajta segíteni, hogy nem eszik, hogy Te üvölteni tudnál a fájdalomtól. Szóval nekem igenis voltak rossz napjaim, és ebben semmi szépet nem tudtam felfedezni, hogy nem tudod magadhoz szorítani gyermekedet, hogy érezze ott vagy neki, hogy vigasztald, ha már mást nem tudsz tenni. Voltak ilyen napok, nem is egy, hanem nagyon-nagyon sok, és ezt mégsem mondtam soha, nem írtam, nem panaszkodtam. Amennyit mi panaszkodtunk Nyuszival, annyit szegény Melcsike is mondott. Ezzel nem bántani akarom, mert minden tiszteletem az Övé, hogy két lurkóval ilyen jól megállja a helyét, csak vele példálóztál, azért írtam Őt.
Tehát itt jön az örök igazság, hogy nem vagyunk egyformák, másképp élünk meg dolgokat, mindenkinek más adatott meg.
Valakinek könnyebb, valakinek jobb a természete, ezért mindennek képes a jó oldalát látni (én is szeretnék ilyen lenni), de van aki nehezebben veszi az akadályokat, akinek talán kicsit több fájdalom jutott, vagy csak nehezebben viseli. Azt hiszem erre itt a fórumon is van bőven példa, hogy ki hogy teszi túl magát a dolgokon. Ez ugyanígy van szerintem az anyákkal is.
Attól, hogy elmondom (amit eddig nem tettem), vagy mondjuk úgy beismerem, hogy vannak bizony nehéz napok, még nem tartom szar anyának magam. Minden időmet a fiammal töltöm, anélkül, hogy magamhoz kötném, rengeteget játszunk, énekelek, mondókázok neki. Mivel ahogy írtam sokáig nagyon nehéz és fájdalmas volt, hogy ölelgessem, más módját találtam, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz. A védőnői hivatalban megtanítottak minket, hogy kell a babákat masszírozni. Ez is egy nagyon bensőséges dolog, és Bálint már várja is minden nap, hogy erre sor kerüljön. Már tartja pl. a kis lábait, hogy masszírozzam. Szóval azt hiszem a lehetőségeimhez képest, én is nagyon bensőséges, szeretetteljes kapcsolatban vagyok a fiammal annak ellenére, hogy nem fekszik mellettem az ágyban, hogy nem kötöm magamra (mert nem tudom), de elárasztom szeretetemmel, és aki ismeri az szokta is mondani, hogy látszik mennyire szeretjük, mert egy kiegyensúlyozott, mosolygós baba.
Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett ismét, csak Lorenak akartam reagálni, hogy rengeteg szép és jó dolog van, amit leírhatnék, és sok rossz is amit eddig nem írtam le. Ezért nem szabad megítélni a másikat az alapján a pár mondat alapján, amit néha ide ír.
Még csak annyit, hogy én nem vagyok egy túl jó és kedves ember, és hiába tudod és ismered fel saját hibáidat és korlátaidat nem olyan könnyű rajta változtatni, mondjuk úgy kibújni saját bőrödből.
DE a kisfiam nagyon sokat változtatott rajtam, amit köszönök neki!