A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szolnokon láttam a Spektrumon egy gyerekekről szóló dok.filmet, és abban mondták, hogy régebben úgy gondolták, hogy az újszülöttek nem úgy éreznek fájdalmat, mint mi, és egyébként is, nem emlékeznek vissza a fájdalomra, ezért kisebb műtéteket is érzéstelenítő nékül végeztek rajtuk :roll:

Gabi! Szupi a ház!
lindicita

Johi,
IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!
és és és kéne két üveg ócsó fajta nem keserű gfmagcsepp...megoldható??? :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gabi,
SZÉP ház!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ez itt nem a reklám helye, de ha valaki kíváncsi, hogy milyen vizet iszik otthon, az hozhat mintát, és meg tudjuk nézni, mennyi minden van benne.

Votiv! Mi az a capoeria? :roll:
lindicita

Juc :) Fogzás :lol: :lol: :lol: :lol:

Zuz :) Nagy-nagy gratula a vizsgádhoz!!!

Zsan :) Én sem szoktam élvezni a reggeli társaságukat, nem is ezért döcögök itt. Csak amióta megszületett Bálint olyan hülye magas fokon empatikus lettem minden kisbabával, hogy egyből a szívem szakad meg a 3 hós csöppségért, pedig lehet hogy tényleg jobb lesz neki így.

Lindi :) Akkor gratula Grétinek, hogy ilyen szépen elfogadta a cumisüveget, Bálint hallani sem akart róla kb. 1éves koráig, amikor itatásra már kénytelen voltam bevezetni, szóval nálunk csak cici volt dögivel és sok-sok szopi... Lehet, hogy ha nálunk másképp lett volna, én is másképp látnám a helyzetet.

Indi :) Utolsó csepp... értem... és tényleg jár néha pár nap mindenkinek. Örülök, hogy túl vagy rajta!
denizsa

Gabi, a kökényes weleda pont az időseknek is ajánlott! szerintem jó lenne a nagyszülőknek. de Johi is mondjon valamit, ő ezer féle immunerősítőt ismer!

Indi, a kispocak csodásan van, köszöni :D a fagyi már nem sláger, most épp a narancslekvárra izgulok, friss kroászánnal :lol:
de majd megveszek a sushiért is, csak ide nem hoznak ki :( de néha rendelek apjuk mhelyére, és ő hazahozza.
és mielőtt bárki aggódni kezd, bőven van olyan sushi, ami egyáltalán nem veszélyes a pocakra. a vadabb tengeri herkentyűket én már mind végigpróbáltam, most megvagyok nélkülük :)

votiv 8)
votiv

Képzeljétek, Gréti 2 napja azt hajtogatja, hogy: Bogi, Bogi, és néha hozzáteszi, hogy baba. Ha meg megkérdezem, hogy hol, akkor mutogat rám, hogy: Ott. Pedig senki Bogi babát nem ismerünk.
Viszont nagyon testzik nekünk ez a név, jobban,mint a Patrícia.
Szerintetek nagyon béna így, hogy Sza Boglárka?
lindicita

Lányok! Ügyik vagytok! A téma jó, ismét volt pro és kontra, és ki-ki lehetősége szerint próbálja megoldani ezt a témát. :wink: És így van jól!

Zuz, ezt csak így fű alatt jelented be? :shock: Nagy gratula! :lol:

Gabi, nagyon szépül a ház!
zanza

Votiv :) Egy csomó szót nem értettem, amit írtál :oops: :oops: És milyen együttesben játszol??
denizsa

Barbi!
biztos félre érthető voltam, nem nem aludtam a 6 napban, hanem keveset, és a fennmaradó időben meg talpon voltam, mert rámoltam.

Juc!
én sem adnám be bölcsibe, hacsak nem pénzügyileg úgy állnék. viszont elgondolkodtató, hogy Európában javarészt nem így gondolják a szakemberek, ahogy mi. a legrosszabb, amit hallottam, hogy fél éves korig jár gyed a nőnek, utána vissza kell mennie melózni. tök szar lenne, nem látni fejlődni, felnőni a gyerekemet.

Votiv!
egyszer írtál a kivezetőkről és akkor tán viccesen megjegyezted, hogy lehet, hogy azért kap el minden francot Isti, mert mindent kivezettél...vagy vmi ilyesmi. bocs, ha rémhírt terjesztettem volna :). a betegest meg nem szó szerint értettem, hanem nem is tudom hogy jegyezted meg. talán mintha azt írtad volna, hogy mindig taknyos, vagy ilyesmi :). még a BAHnál laktatok akkor.

Fibi!
van ám olyan szitu, hogy nincs más választása, mert annyira rosszul állnak anyagilag! pl. ha egyedül nevelném L-t, biztos beadnám 2 éves kora után a bölcsibe, mert 23 eFt-os gyesből semmire se mennék.
különben én még sokkal fáradtabb lennék, mert engem a melóhelyen nagyon kikészítettek anno.

Indi!
nekünk is ezt mondta a doki a fogfájásról. azt' nem is törődtem vele.

Neet!
én meg azt akartam írni, hogy Marmite (vagy nem jól írom?)-ot láttam a Matchban a MOM-ban, 1000 Ft egy kis üveggel. ez az élesztő szagú izé, amiről úgy emlékeztem szeretted.

Gabi!
tényleg gombamód nő a házatok!!!!!!!!4

Lindi!
nálunk férjem az első két éjjelt vállalta be, én meg "csak" felkeltem 2-3x fejni, de már feküdtem is vissza.
a buliba csak akkor megyünk, ha L. felébred úgy, hogy a cca 1,5 órás bkv úttal még időben oda érjünk, meg utána haza is valamikor :).
ancsipancsi

Lindi, a capoeira egy brazil eredetű mozgásforma. vannak benne tánclépésszerű elemek is, de valójában harcművészet, csak így rejtették el a rabszolgák. voltam már pár edzésen, nagyon tetszett, végig énekeltek, mozogtak, doboltak, tapsoltak, irtó jó volt a hangulat. nagyon tetszett a mozgás is, jó dinamikus, és egészen kecses.
http://www.gcb.hu/index.html

votiv 8)
votiv

Lindi :) Sztem nem béna, és a Boglárka tényleg szép név :D :D

Votiv :) Narancslekvár rulez :D (Én anno a citromos töklekvárt is nagyon bírtam)
denizsa

Lindi!
szerintem klassz név!!
ancsipancsi

Bölcsi-nem bölcsi: ex kolleganőm amikor 6 hós lett a babája vissza kellett mennie, mert felvettek egy rakat hitelt a házra, és a férjének nem volt fix bevétele, csak amikor meló volt és az ő fizuja nem volt rossz, meg félt is, hogy felvesznek valakit helyette. Marhára szenvedett, sokat pityergett a klotyóban, 5 percenként hívta az urát, hgoy mi a helyzet otthon. Ja mert apa maradt otthon a gyerekkel. Most a 2. babánál is igy csinálták. Muszájból. HA nem igy, akkor mehettek volna az utcára, mert nem tudják fizetni a hitelt...szóval tényleg van akinek muszáj. Szerintem apával hagyni a dedet nem annyira vészes..mondjuk ok nem egy 6 hóst!!!

Gabi: ezen a "trottyok"-on olyan jót nevettem!!! :)

Neet: szóval neked mindig félig üres az a pohár ;) Bár ahogy igy visszaolvastam valóban nem voltam túl vigasztalós...

Lindi: capoeria: ez egy brazíl (?) tánc-harcművészeti cucc. A cukornádasok fejlesztették ki, messziről olyan mintha táncolnának,de ha akarnak tudnak vele adni egy-két kemény rúgást is! Nekem amúgy kevésbé tűnik táncnak...bár az a szó mint tánc sok mindenre ráhúzható.

Votiv: együttes??? Milyen?

Bogárka: SÜTIIIII Nyami-nyami! 8)

Szakáll veletek!
Rylie
rylie

Ancsi :) 1,5 órás bkv-út?? Hova költöztetek??! :shock: Remélem mielőbb tudsz pihenni is és Lencsi is megszokja az új helyet!

Indi :) Tök jók a képek!! :D Még apának is megmutattam őket!
denizsa

Rylie,
lehet, hogy nem leszek népszerű, de szerintem egy 1 napost is inkább az apjára bízzanak, mint bébiszittyóra! egy 6 hóst, mivel sokan ilyenkor már nem is szoptatnak, meg simán lehet az apjára bízni, az is ugyanolyan szülő. én simán vissza tudtam volna menni, mert fejéssel oldottam meg az etetést, és Lencsi az apjával még boldogabb lett volna, mert sokkal de sokkal türelmesebb, mint én.
ancsipancsi

Deni!
előbb vissza kell bumliznunk oda, ahonnan elköltöztünk, majd onnan egy busz, meg egy másik, meg a séta.
ancsipancsi

Ancsi! Ha gondolod, jöhetsz hamarabb is, valamelyik szobába felállítjuk a járókát, és abban elalhat Lencsi. Hm? :wink:
lindicita

Deni, egy/több amatőr zenekarom volt, rendszeresen játszottunk klubokban/művházakban/galériákban stb, már egész sok rajongónk volt :D én énekeltem, pár év klasszikus és több jazz képzettséggel, volt pl egy együttesem, amiben csak improvizáltunk, egy zongorista, egy szaxofonos, én, meg egy énekeffekt :) izgi volt, de majdnem hallgathatatlan :lol: de mi ezt élveztük!
és volt egy bandám, akikkel funkys-groove-os slágereket dolgoztunk fel, ott is énekeltem, de volt mellettem 2 srác is, akik rappeltek :shock: :D

votiv 8)
votiv

na még egy , aztán ígérem lelépek :)

Indi!
nem tudom nagyban megnézni a bocikat :(. olyan kafák így ránézésre, de ha a kicsire kattintok, nem nyitja meg. mi lehet az oka?
ancsipancsi

ááááááá, rájöttem hogy kell!!! :) szorri!
ancsipancsi

Tengeri herkenytűkről jut eszembe: Hallottátok, hogy meghót a Steve Irwin?? (Ausztrál természetfilmes az állatkertjében mindig a krokodilokat csesztette, az Animal planeten még a neje szülését is közvetítették! :shock: )
Szóval egy rája megcsapta --- baaah ilyen halál egy ilyen muksónak??!!

Lindi: szerintem jó a név, lehet majd Bobónak becézni ;)
Egyébként mi nevünk is hasolóképp rímel...

Ancsi: ebben egyetértünk! Mármint, hgoy én se azt szeretném ha más mesélné el, hogy Kamillka miket csinált aznap. Pl azt is sajnálom, hogy Apafej lemarad egy csomó érdekes dologról a deddel kapcsolatban! Az lenne a legjobb, ha Apákok min egy fél évig valami rövidített üzemmódban dolgoznának vagy ilyesmi.

Narancslekvár nem kesernyés ízű? :roll:

R
rylie

na gyors bekukk:

Gabi!
Nagyon szép a házatok!!! És légyszi, mindig rakj be képet, mert nagyon érdekel minket!!! :D

Ancsi!
Lencsédnek hogy tetszik a kecó??? Van külön szobája? Külön alszotok? Miylen érzés???

Megyek alukálni!

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv :) Hűha! Te ilyen komolyan nyomtad? (Várj, be kell csuknom a szám, mert koppant az állam az asztalon...) Kár, hogy abbahagytad, vagy néha összejöttök még egy kis zenélésre? Szívesen meghallgatnálak!

Ancsi :) Nem akarsz velünk jönni? Szívesen elviszünk, mint múltkor!
denizsa

Rylie :) Ha megcukrozzák, akkor minden lekvár édes, max. pikáns :lol: És nálunk is az van, hogy apa alig várja, hogy elmeséljem mit csinált aznap pici fia. Rövidített üzemmód rulez! Már csak be kéne vezetni :wink:

Na megyek, lecuppanok a netről, mert apa már ferdén néz rám... Jó éjt mindenkinek!
denizsa

Jucus! 1.hsz-ed. Uff
Gyerekpszichológiától nekem is néha feláll a hátamon a szőr. Ez ua. mint az állatoké. Elhiszem hogy sokat megfigyeltek, de...
ki emlékszik?

Neet! Ezt kedvderítőnek. :lol: :lol: :lol: ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bog! Aranyos vagy :P , de mi sajna nem tudunk menni. :(

Fibi! Úgy gondoltam vagy itthon tanítok, s toleráns tanítványokat vállalok. Vagy pl.: hétvégre valami melót vállalni pár órában, s Apával maradna addig. De ez még messze van. Lehet hogy egyik sem lesz. :P Egyenlőre a kőgazda profilt vizualizálom :lol:

Votív! ikrek simogatása: Ez tényleg jó előjel!!! :lol:

Nemrég volt téma a karrier. Nem ismétlem magam. Csak annyi, hogy aminek meg kell történnie az úgyis megfog. Ergo ha én arra vagyok hivatva hogy én legyek az állam feje, az kihagyás után is menni fog. :P
Van egy ismerősöm akire "mérges" vagyok, mert alig múlt egyévese mellett visszament dolgozni, mert a férje nem keres eleget (lusta). Én szétrugnám a seggét a palinak, ha nem találna villámgyorsan még 2 állást vagy legalább egy jobban fizetőt!!!

Zsan! Votív! Mi az a rota?

Gabi! A tojáshéj nekem is tetszik. :P

Johi! Az teljesen más ha apa vagy nagyi vigyáz a gyerekre! szerintem. Látom Angin is a hihetetlen imádatot az apja felé. Először szétizgultam magam amikor elhagytam a házat 10percre Angi nélkül, s most már egy óráig merészkedem, de szigorúan csak a környéken. Persze ha nem lenne mobiltelefon a világon valszínű nem tenném.
Szerintem nagyon jó, hogy ilyenek a férjeink!!!

Zuzi! Gratula a rutinhoz! Akkor most irány a forgalom!!! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Rylie :) Ha azt mondod, hgoy Krokodilvadász, akkor így jobban tudják majd a népek. Engem is nagyon sokkolt, bár az sose bocsájtom meg neki hogy az alig néhány hónapos kisbabájával is krokodilmutatványokat mutatott be. De ezen kívül azért kedveltem és borzalmas módon halt meg...

Juc :) teljesen egyetértek. annyira barmok az emberek néha... bezzeg a hasfájást mindenre rá lehet húzni (dokinéni szerint a hasa fáj) lényeg, hogy nem veszik a kisbabákat komolyan :(

indianyo

Nem is mondtam,hogy ma nagyon sok celebbel találkoztam.
DEcathlonban:Kovács Ági úszó aki nagyon csinos és magas
CSiszár Jenő és Eszterkéje
IKEA:Palik Vilike és mamája :lol:
20170114224602

huha, jol beindultatok itten :lol:

Zanza,
a te véleményed tetszett a legjobban :lol:

KépKép
fibi

Ma Marcinak délutáni világfájdalma volt, nyekergett-sírdogált du. 2 és 6 közt :shock: Bezzeg ha tologattam a babakocsiban, akkor kerek volt a világ :D Még szerencse, hogy a fürdetés-estiszopi után eddig még mindig beájult, most is, ilyenkor Dóci fektetése után van 2-3 órám, hogy a hobbijaimnak (úgy mint vasalás stb.) éljek :mrgreen:

Bölcsi: szerintem is minden gyerek egyedi, van, akit még 3 éves korában is húzós egyedül közösségbe lökdösni, más meg már 2 évesen érett rá (az 1 év azért durva :()... csak hát anya-apa legyen a talpán, aki ezt el tudja dönteni, és persze milyen szép lenne a világ, ha csakis ez határozná meg, hogy ki megy bölcsibe és ki nem, és nem olyan dolgok, mint a megélhetés :(
Nyilván az anya a legfontosabb egy ilyen pici gyerek életében (meg a borsóleves, mert szerintem a lányom engem bármikor könnyelműen elcserélne egy tányér jóféle zöldborsólevesre :mrgreen: ), de ettől még igyénelheti a közösséget is, és én személy szerint azt sem tartom szerencsésnek (van rá családon belüli példa sajnos), ha egy anya képtelen elengedni a gyerekét, és csakis saját magát tudja megfelelő társaságnak elképzelni... Dócit pl. nagyon szívesen kipróbálnám bölcsis környezetben, mert nagyon önálló és gyerekszerető kiscsaj, de hát esélye sincs, hogy felvegyék, ha már én ketteskével itthon lopom a napot. Marad a játszóház, aztán majd az óvoda :)
És én igenis szeretek néhány órát egyedül tölteni - mondjuk ez most azt jelenti, hogy Dócit hátrahagyom, és a babakocsijában békésen alvó Marcival flangálok egyet - mert feltöltődöm, és sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok mindkét gyerekkel. De akit a gyermek hátrahagyásától a sikítós frász kerülgeti, az ne tegye :D

Rylie,
imádom Rodoszt, nagyon szép hely, kétszer voltam :D

Zuz,
akkor most már semmi nem ment meg a jogosítványtól :mrgreen: Örülök, hogy Bazsó jobban van, én sem vinném most egy ideig gyerekek közé, erősödjön egy kicsit :)

Indi,
kiborulás mindenkinek kell, sokkal jobb, mint magadba folytani!

Votiv,
tai-chizni én is szeretnék, most keresgélem itt a környéken a lehetőségeket :D Capoeirához sajnos hiányzik a hajlékonyság... marad a tökön/térden/stb-nrúgás-futás harcmodor :mrgreen:

Ancsi,
örülök, hogy túl vagytok a költözés nehezén, mi utoljára 2004-ben estünk át rajta, utána mondtam, hogy most 10 év szünet, mert különben megőrülnék... és még egy gyerekem sem volt, ill. csak hasban egy db. Dóci. De ha belegondolok, hogy akár 1, akár 2 gyerekkel kellene koordinálnom egy háztartás átköltöztetését, hát húha :shock:

Gabi,
ld. fent, ezért minden elismerésem a tiétek :D És gyönyörű a ház, nyugodtan tegyél fel képeket, olyan jó látni egy építkezést, ami halad! :)

Den,
neked is akartam írni valamit, de nem jut eszembee :( és képzeld, Dóci az elmúlt két alkalommal gonoszul szabotálta a fagyizást, és inkább játszóterezni ment...

Zsugyu,
gyógyulást!! :)

azt hiszem, ennyi fért a mába, jóéjt és szép álmokat mindenkinek!!!

vera
kisün

igen Zanzának van igaza! ezért is szeretem mindig aláhúzni, hogy ez az én véleményem, s az én világképem. 8)
no mennem kell
szép álmokat!

gödibarbi

kisün! borsólevescsere :lol:

gödibarbi

Ja és Steve Irwin :(:(:(:(:( nagyonnagyon kedveltem, ő egy szent őrült volt...
kisün

Deni, Barbi, Kisün,
egyetértek bölcsi és karrier-témában! :)
fibi

tok sz.r napunk volt, kicsit oltottak, nekem megint megfajdult a bolcsessegfogam es doki olyan gyogyos gezcsikot belegyomoszolt (es sokat kellet nala varni, mert reggel betortek hozza, ettol kicsit elcsuszott a napja), es allati rosszul voltam utana es raadasul majdnem egesz nap nem volt viz es nem tudtuk elore, hogy nem lesz :evil: :evil:

es hogy a tieteket is elrontsam :D mert mar ugyis ket hete visszatartottam a beszolasokat :shock: eloszlatnam a rozsaszin felhot: valoban szuperf.sz. hogy harom evig otthon lehetunk a gyerkoccel, de arrol elfeledkeztetek, hogy a "joleti" nyugati allamokban 1. siman meg lehet elni egy fizetesbol 2. rengeteg reszmunkaidos allas van, nemcsak csaladanyak dolgoznak ugy 3. sokminden olcsobb, mint nalunk, a fizetesek viszont sokkal magasabbak...

nem is fejtem ki bovebben, nehogy megint valakit valamivel valahogyan veletlenul megbantsak...

Votiv, capoeirara en is akarok menni :D meg spanyolt gyakorolni meg portugalt tanulni :D es zenekaros dologtol nekem is leesett az allam :shock:

Zuz, mostmar megjobban aggodok erted :!: :!: ugye nem oda fogsz visszamenni dolgozni :?: :?: ugye nem :?: :!:

Den, koszi a valaszt, en sem akarom leragasztani a szonyeget.

ooo, ize, tobbire nem emlekszem, de valszeg jobb is :D :D

ja, Indi, doktorneni tenyleg butafej, nekem mar egy eve attorte a bolcsessegfogam az inyt, es meg mindig, illetve mar megint faaaaaaaaj :(
moose

Jó reg :)

Segítsééééééééééééég! Tegnap egy antivírus-szoftver letöltése közben beleszállt a gépembe egy trojan és nem bírom semmivel kiirtani - okosak a dögök, antivírussal terjesztik a vírusaikat :evil: . Tud-e valaki nekem küldeni online egy jó vírusölőt? Esetleg tuti megbízható elérhetőség is érdekel...

indianyo

Jó reggelt!

Köszi a dícséretet a házunkról :D
Nagyon szerettjük már most,pedig még csak most kezdődnek az izgi dolgok.A belső burkolás,festés stb.

Egyébként a bölcsi elött,Orsi 1 éves korától, a férjem ment vele gyedre,mert sokkal jobban jöttünk ki anyagilag.
Nagyon élvezte mind a 2 érintett :lol: Igaz Orsi világ életében apás volt.
Arról nem is beszélve,hogy akkor vettük meg első lakásunkat és remekül levezényelték ketteseben a felújítást :lol:

Képzeljétek:Dorka mostanában imádja nézegetni a családi fotókat,sorolja,hogy ki kicsoda.Amikor Orsi kicsikori képeihez ér,következetesen Dorkázza :shock:
Óriási a hasonlósság,de akkor is :lol:

Zuz:
gratulálok a rutinhoz :D
Örülök,hogy Baszó jobban van,és szerintem is jobban teszed,ha egy ideig nem viszed nagyobb közösségbe.
Pocaklakó jól van?4D-re mikor mész?

Votiv:
köszi :D
Ha ma voltál dokinál,majd jelentkezz,hogy mi volt!

Johi:
esetlen Te is tudnál ajánlani valami "tuti"immunerősítőt a nagyszüleimnek?!

Lindi:
majd alvásidőben zavarhatlak pü.-ben,víztisztító ügyben?
Te pocaklakód is jól van remélem :D

Indi:
nem csodálom,hogy néha borul a bili nálad :?
Inkább azt a fura,hogy csak ilyen ritkán :wink:
Erős csajszi vagy,nincs mese :D

petergabi

Indike!!!!!

AGV Free Edition - Control Center és ha leirtottad, állíts be valami überf@sz@ tűzfalat!!!!

csók

Macsek
macskanyu

Moose :) extrakaki napod :( butafej - ez jó kifejezés :)
Azért ha igaz lenne, hogy egy fizetésből remekül el lehet nyugaton tartani egy családot, akkor sok nő, akinek 6 hónap - de sok országban 6 HÉT! után vissza kell menni e dolgozni, otthon maradna ám... szerintem ott sincs kolbászból a kerítés.

indianyo

Ja és Indi!

mélek!!

M.
macskanyu

[quote="macskanyu"]I írta:macskanyundike!!!!!

AGV Free Edition - Control Center és ha leirtottad, állíts be valami überf@sz@ tűzfalat!!!!

csók

Macsek

izé... AVG... :oops: :oops:
macskanyu

Indi!
ott más a mentalitás ám! unokatesómék Angliában éltek, nem rég mentek át Brüsszelbe, és mikor a gyerekvállalásról esett szó, nagyon sok kolléganője a csajnak azt mondta, hogy ő aztán szül, és pár hó után megy vissza melózni, inkább fizeti a bébiszittyót, ami ugye sokkal olcsóbb, mint a fizetése, és nyűglődnie se kell a gyerekkel. nálunk csak a kőgazdagok bébiszittereztetnek folyamatosan, a gazdag helyeken meg ez teljesen megszokott dolog. sajna víruskereső ügyben nem ilyen egyszerű a dolog, mert a letölthetőek nem is olyan jók. a lemezes változatokat érdemes csökkentett módban indítani, de ezeknek meg általában nem friss az adatbázisuk. hátha tesód majd tud segíteni trójai ügyben :(

Barbi!
én nem küldeném el második, meg harmadik állásba a férjemet, önzőségnek érezném! ha meg vki keveset keres, az nem biztos, hogy lusta, csak nem jó a végzettsége. több olyan családról is hallottam, ahol mikor jöttek az anyagi gondok, állandósultak a veszekedések. szóval ha annyira gáz anyagiban lennék, inkább elmennék melózni, Lencsit bölcsibe adnám, és este boldog család gyűlne otthon a tűzhely melege mellett, nem egy idegbajos pénzhiánytól szenvedő gyülekezet. de persze még jobb, ha mondjuk apa megy gyedre, anya meg melózik, ha már az anya jobban tud keresni. :wink:

Vera!
igen, nekem is kell a szabadidő, ilyenkor férjem vigyáz Lencsire, én meg kóválygok mindenfelé :wink:

Zuzi!
mivel nem fért be a bútorunk a gyerekszobába, így Lencsinek külön szobája van, de ne tudd meg... :? alvás közben megy a légzésfigyelő, és nálam kinn a szobában az adóvevője, hogy mindent halljak :) .

Moose!
ne fogd vissza magad! :wink:
ancsipancsi

Indi!
nem lehet, hogy "csak" spy van a gépeden? mert azzal sokkal könnyebb elbánni, és sokkal kisebb kárt okoz.
ancsipancsi

Jó reggelt!

Na, milyen időt rendeltem?

Gyerekeket ne öltöztessétek ki nagyon, mert tuti csúszdázni meg homokozni fognak :wink:

Na, húzok letakarítani a kerti székeket, amik ugyan tiszták lesznek, de fehérek már soha :evil: , sorry

Gabi! Naná, hogy zavarhatsz :wink: , írok mindjárt pü-t.

Macs! Ti miért nem jöttök?

KépKép
KépKép
lindicita

Vera :) Akkor Dóci a fagyit is borsólevesre cserélné :lol: De viccen kívül, igaza van a kiscsajnak, egészségesebb a a játszóterezés, mint a fagyizás, én bezzeg galád módon elhurcoltam gyermekemet fagyizni a hétvégén... (de nem tiltakozott) :mrgreen:

Barbi :) Sztem is más, ha családtag (apa, nagyi) vigyáz a kicsire, mintha bölcsiben lenne, össze se lehet hasonlítani...

Moose :) Bulást a fogadnak és sok +++++++++ Neked!!! Kisnyuszi hogy bírta az oltást? És tökre igaz, amit írtál, van egy francia távoli rokonunk, most voltak itt nyáron látogatóban, a nőci nem dolgozott amióta férjhez ment, csak gyerekeket nevelt (igaz most már 20 évesek), van egy hatalmas kertes házuk és minden évben még nyaralásra is telik és a vicc az, hogy ők még szegényeknek is tartják magukat és végig arról beszéltek, milyen gondok vannak Fr.o.-ban... Hát minden relatív... De valszeg ott is vannak, akiknek muszáj visszamenni pár hónap után dolgozni, ahogy itt MO-n is, szóval nem feltétlen helyrajzi kérdés ez a dolog. :roll:
denizsa

Indi :) Gépednek bulást! A kerítés sehol sincs kolbászból, mert ha úgy lenne, a kutyák már rég megették volna :lol:

Gabi :) Orsi-Dorka :lol: Dorkád nagyon ügyes és okos, ha már így megy neki a fényképné zegetés!

Votiv :) Sikerült bejutni a dokihoz, vagy ma is szült?

Macs :) Mi van Veletek? A vírusírtás is fontos, de magatokról is írhatnál! És csatlakozom Lindihez: Ti miért is nem jöttök ma bulizni?
denizsa

Sziasztok!

Egy picit visszaolvastam, mert embernek érzem magam újra. (kérdezzétek meg ezt este újra) Köszönöm a jókívánsságokat, ezek szerint használt. Bár hőemelkedésem még mindig van, de egy kicsit jobb. És gyógyszert sem vettem be, csak vitaminokat ezerrel.

Most végre eszembe jut. Tud valamelyikőtök ötletet adni? Csomóban hullik a hajam. Mit tegyek? Tudom, a szoptatás, de ez most borzasztó. Votiv? Van ötleted/tek?

A bölcsi témához egy picit: valamelyikőtök írta, hogy két oldala van az éremnek. Vannak ilyen, és olyan emberek. Ehhez én annyit szeretnék hozzátenni, hogy egy ember is megélhet kétféleképp élethelyzeteket. Élő példa vagyok. Amikor a fiam 2 éves lett, úgy éreztem, vissza akarok menni dolgozni. Aztán ezt a gondolatot elhúztam még, így 2,5 éves korában ment bölcsibe. És az élet nagy rendező: aznap, amikor visszamentem, kiderült, hogy jön a következő baba. És tudjátok meg, 1 héten belül megbántam, hogy visszamentem. Csak az tartotta bennem a lelket, hogy tudtam, pár hónap múlva újra otthon lehetek a manókával. És amikor hazajöttem Zsófival a kórházból, aznap volt utoljára bölcsiben Beni. És míg élek, lelkiismeretfurdalásom lesz. Pedig nagyon jól érezte magát a bölcsiben, nem volt egy sírós, és sokat volt velem otthon, mert táppénzen is voltam a babával. És amikor Zsófival lejárt a 3 év, az utolsó pillanatig velük voltam, és ha sikerül a tervem a saját vállalkozásaal, akkor most már mindig itthon leszek.
Szóval megértem én azt, aki korábban visszamegy dolgozni, de mostmár sose tenném.

Pont ma reggel kísért ki egy síró kisfiút az ÓVÓNÉNI, hogy megmutassa, most nincs még itt tényleg a mamája. Annyira a szívem szakadt érte... Pedig ő "már" 3 éves. Az óvónő nálunk azt mondta, hogy képzeljük el, ők egyszerűen nem hiszik el, hogy valóban visszamegyünk értük. Ezt a 8(!) éves nagyfiamon is látom. A mai napig néha kétségbe esik, ha nem lát meg minket a suli előtt azonnal, ahogy kilép. Bogárkám... Az eszével tudja ő, hogy soha nem felejtenénk el őt, (nem is volt sose, hogy valami miatt késtünk volna, erre mindig nagyon vigyáztunk) de a kis lelke még nem elég érett.

És lehet, hogy a "naposabb" helyeken ez máshogy van, én biz örülök, hogy itthon maradhatok a babámmal legalább 3 évig. És az anyagiakról: az én fizum pl. nagyon fog hiányozni, ezt tudtuk is. És rengeteget gondolkodtunk emiatt, hogy legyen-e baba. Aztán egy 50 éves kolléga- és barátnőm mondatai helyretettek. Ugyanis neki csak egy gyerkőce van, mert sosem volt alkalmas időpont a következő babához. És ÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy megbánta: Zsuzsi ne csináld azt amit én. Épp mostanság (a kerek évszámnál) gondolkodtam el azon, hogy az elmúl 30 évben csak dolgoztam és dolgoztam. Senki nem köszöni meg, és az élet elrepült. Ezt mondta. És igaza van. Nemá' hogy a pénz határozza meg egy pici gyerkőc létének lehetőségét! (persze a nyomoron innen) És lehet, hogy nehezebb lesz, de annál szebb. És pl a millenáris-buli ötösben ezerszer többet ért, mint egy extra szuper nyaralás azzal a tudattal, hogy szeretnék babát, de a pénz miatt gyáva voltam.

Na, miután ismét sok(k) lettem, visszaolvasok részletesebben, és ha Lorci (és a fejem-fogam-torkom) engedi, jövök még.

Szép, melengetős-napos napot kívánok nektek!

Zsuzsi
zsugyu

Ancsi :) Nem spyware hanem egy trojan van a gépen, azonosítható csak jól elhelyezkedett a dög. De dolgozunk rajta :lol:

Nem gondolom, hgoy bébiszittere csak a kőgazdagoknak van itthon - én 20 éves korom óta dolgoztam folyamatosan különböző családoknál és a nagy részük meg sem közelítette a bizonyos kategóriát. És azt sem gondolom, hogy külföldön mindenki karriert akarna csak építeni. Igaz, én elég specifikus körben mozgok, de azoknak a nőknek nagy része otthon szeretne maradni az óvodáskorig - maradnak is sokszor, de sokan közülük ugyanolyan nehezen élnek, mint mi.

Gabi :) csók :)

indianyo

Deni :) :lol:

Zsuzsi :) akkor ma Neked van szülinapod? Tegnap én felköszöntöttem a mai szülinapost, csak nem emlékeztem, hogy ki is ő :oops: Tyz éve még én is azt gondoltam, hgoy fontos a gyerek,de nem mondok le semmiről érte, ami idáig fontos volt. Ma ugyanezt gondolom, és nem is kellett semmiről lemondani. Mert mára már más dolgok lettek fontosak. :) egy jó mozi/színház/opera hiányzik azért, de lehet nélküle élni :)

Jó talit Mindenkinek, érezzétek nagyon jól magatokat és sok képet csináljatok! :):):)

indianyo

Indi! Igen nekem, és reggel három apró manóka egy-egy szál mini-gerberával ébresztett, és egy szakállas (:wink: )pasas egy gyönyörű fehér flamingóval. (ez a "mi" virágunk) Mit mondjak, most is könnyes lett a szemem. Ezek után a fenti szavaim már fölöslegesek is...

Zsuzsi
zsugyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?