A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuz :) Az Fhm-ban jövő szombaton (11-én) lesz a börze! :wink: És banán! Akkor van remény :lol:

Ildi :) Szegény párod :( Remélem előbb-utóbb sikerül!!
denizsa

Zuzi!
nálam meg azt se tudja mi az a ropi, viszont azt igen, hogy mi a túrórudi. :) amúgy a túrórudi az mumus? aszittem, hogy az nem olyan gáz. :D
ancsipancsi

Sziasztok!
Ma voltunk fodrásznál, levágták Emma haját, muszáj volt már, mert kezdett bundesligás feje lenni :lol: De így is nagyon cuki, és olyan jól tűrte!

Kaja: nálunk szerintem helyzet van. Általában az etetőszékben kezdi el az evést a leányzó, de van, hogy a kaja felénél, kétharmadánál kijönne már. Olyankor én már nem is erőltetek bele többet, legfeljebb, ha még előttem állva bekap néhány falatot. Ma reggel pl. jól "összevesztünk", mert reggelire tejet eszik kukoricapehellyel, de ma nem hagyta, hogy felkössem az előkéjét, így elvettem előle a reggelit. Volt egy kis üvöltés, aztán rájött, hogy ha nincs előke, nincs kaja, úgyhogy hagyta magát :) És én biztos egyáltalán nem vagyok "trendi" (bocsánat, de néha az az érzésem, hogy egyes anyukák szinte hivalkodva mondják, hogy az ő a gyerekük SEMMI édességet nem eszik, és úgy jön ki, mintha az édességevés valami égbekiáltó bűn lenne - nyilván nem arra gondolok, hogy tömjük agyon a gyereket csokival), de nálunk szokott lenni túró rudi (általában csoki nélkül), néha kinder tejszelet meg kekszek, persze nem napi rendszerességgel, és utána legtöbbször megyünk fogat mosni.

Kép
Kép
manoka11

bocs, azt akartam írni, hogy kajában "köztes" helyzet van :lol:
manoka11

Manóka!
Én azért írtam, hogy túrórudi meg stb, mert mindannyian elvekkel indulunk neki a gyereketetésnek, és mindenki mást kényszerül feladni. Lehet, ha áttérnénk pl arra, hogy délután egy túrórudi, akkor azt tök gyorsan benyomná, nem lenne éhes estig, nem lenne az etetéssel sem gond, és nem lenne etetőszék mizéria sem. Vagy nem ragaszkodnék az esti tejpéphez, hanem pl virslit adnék neki. Hiszem, hogy semmi baja nem lenne tőle, mert nekem sem lett, pedig anyám nem trendi módon etetett,. :lol: De én ehhez az elvhez ragaszkodok, nem az etetőszékhez. Egyébként az ebédet ma is végigülte-ette, kelkáposztafőzelék vol, naná, hogy izgibb, mint a pép 8)
zuzmo1

Manóka!
ne izgasd fel magad! mindenki úgyis azt nem ad a gyereknek, amit nem tart jónak. beszélgettem anno erről Zuzival, és ő mondjuk ad ropit és egyéb szénhidrátos cuccot, csak direkt cukros dolgokat nem, mint a csoki, meg ilyenek. én meg túl sok szénhidráttal sem akarom tömni, de megfosztani sem akarom, így kap rudit is (csokijával együtt), meg Danoninó tejizét, de cukros kexet, vagy ropit nem. szerintem alapvetően a rágcsálásra rászoktatástól kellene óvakodnunk, mert engem is az hízlalt el főleg. ezzel a stratégiával elértem azt, hogy nem remeg az édességért, múltkor lakziban se érdekelte semmi, míg pár gyerek folyton az aprósütis asztalnál tömte magába az édességet. mondjuk sajna anyósom elrontotta azzal, hogy vett neki Győri édes kexet, míg én csak cukor stopos háztartási kekszet adtam neki, mert az tele van rosttal, és nem egy kifejezett finom rágcsa :). így mostanában ha adom neki a rostos kekszet, visszaadja, hogy mást kér :)

valamiféle egyensúlyt kell tartanunk, a saját elveink szerint. nem szabad, hogy megőrítsenek mások elvei, másoknál bevált gyakorlat. amíg a gyerek nem egész nap rágcsál, nem elhízott, teljesen jól csinál mindent az ember!!!
ancsipancsi

Zuzi!
na! most írtad le, amit én is közben. :) én pl. pépet is csak 1 héten egyszer adok neki, mert instant sz..nak tartom, de ha egyszer ez a kis dinka gyerök nem szereti a házi tejbegrízt (pedig de finom az!), akkor kénytelen vagyok ezt is adni neki. próbálom a jó oldalát nézni, hogy van benne vitamin, tej, rost, meg ilyenek.
megkockáztatom, hogy a túrórudi egészségesebb, mint a keksz, vagy a ropi, mert mégis csak tejtermék. én ezt kiegészítésnek adom csak, kizárólag kaja után. helyette nem, mert akkor rákap, hogy nem muszáj enni, csak rudit :). mindenkinek van valami kis plusz, amit ad a gyerkőcnek, hogy az is ehessen finomat. pl. most hetekig nem evett mazsolát és minap elővettem, 1 egész marokkal bezabált! szó szerint falta! :) és ráadásul már ki se jött úgy egészbe a kakival, úgyhogy meg is rágta szépen.
ancsipancsi

Zuzi! Most szombaton a BNV-n lesz a Kismama börze.

Manóka! Én nem hivalkodva mondom, és nem is trendiségből ezt az édességnemevést. De minek adjak neki olyan kaját, amiben semmi hasznos anyag nincs? Ha én már el vagyok rontva, legalább ő ne legyen. Most még úgyis azt eszi,amit én adok neki, később a saját feje után megy, de én hiszek abban, hogy az alapvető étkezési szokásait most lehet kialakítani, és Gréti most él-hal a gyümölcsökért.
A múltkor elmentünk ide a közeli boltba, és amíg a felvágottaknál vásároltam, Gréti telepakolta a kosarat almákkal. Mikor visszatettem őket, kezdte előröl. A boltos meg csak csodálkozott, hogy más gyerek csokikat pakol az anyja kosarába (mellesleg az is elérhető magasságban lett volna neki).
És azért azzal manapság nyilván mindenki tisztában van, hogy a cukor az egyik legegészségtelenebb kajánk.

Ancsi! Olvasd el milyen összetevők vannak a Túró rudi papírján, az alapján el tudod dönteni, hogy adod -e továbbra is,vagy nem.
lindicita

Ancsi! Anyukámat hosszú hónapok alatt meg tudtuk arról győzni, hogy ne akarjon Grétinek édességet adni. (persze ő is a túró rudival jött, hogy az tejtermék -bár nem tudom, mikro látott tehenet az a túró). Errefel a múltkor hazajön Gréti és mondja, hogy ropi. Kérdezem anyát,hogy zet a szót vajn honnan tudja. Ja, hát mert sétálni mentek, és vitt túlélőcsomagban ropit, nehogy megéhezzen. Persze én is mondtam, hogy minekmármost rászoktatni a nasira. Na, hatásos volt, viszont azért a túlélőcsomag megmaradt, csak most banánt rakott bele. És ha egy jó kiadós ebéd után mentek a játszótérre, ott akkor is adott neki egy banánt, csak hogy éhen ne haljon.

Lépek, jött az uram.
lindicita

Lindi!
inkább nem olvasom el :). viszont a talin láttam, hogy Gréti csak úgy ette az édes sütiket, még tőlem is kért az asztalról! :) egy ilyen buli alkalmával nem lehet eltiltani a gyerekeket az édesség evéstől. tehát olyan nincs, hogy soha nem eszik, hanem mondjuk csak egy évben kétszer. az elveiddel amúgy egyet értek, csak képtelen vagyok betartani őket, mert gyenge izé vagyok!
ancsipancsi

képzeljétek, Macs, a sok munkája mellett, elment és vett nekem nacit!!! :) annyira rendes!

mi hétvégére elutazunk, ha valaki fontosat akar, írjon lécci privit. de igyekszem visszaolvasni, mert megint érdekes lett ez a téma. újra és újra előjön a "mit adjunk a gyereknek" rovat.

Lindi, Zuzi!
most jöttem rá, hogy én is általában túléléshez viszem a kekszet, vagy kiflit, vagy ilyesmit a babakocsiban. Lencsit ezzel lehet kordában tartani. persze az én kényelmemet szolgálja, de ha kap egy kiflivéget, akkor nem akar minden áron dúvadkodni a boltokban. pedig én a kifli, perec rágcsálást is ugyanolyan károsnak tartom, mint az édesség tömést, de nem bírom ki, hogy ne adjak neki friss kiflikét!
Anyukám egyébként soha nem tömi semmivel, amit mondok, csak olyat ad neki. igaz, múltkor vett minimum 5 pár kolbászt (!!!), hogy majd legyen mit adni reggelire :D, erre mondtam, hogy csak nagyon ritkán kap ilyen füstölt árut, de kolbászból eddig csak 1-2 falatot evett, nem kell neki 5 pár :D
Anyósom már más kategória. eléggé elhalmozza, drága rucikat vesz neki, de alapvetően nem ért ám hozzá, hogy minek örül egy gyerek, mert én a helyében inkább játékot vennék. a gyereknek a ruha nem ajándék.
ancsipancsi

Lindi!

Nem tudom,hogy tudták-e hogy Szirka beteg lesz.

Ancsi!

Az a cikk csak egy hasonló sorsú párrol szól( a lány DS)és azért tette be az anyuka mert egyrészt jó,hogy írnak róluk másrészt viszont az a megjegyzés bántó és felesleges szerinte.
20170114224602

Lindi!

AZ én fiam ilyen idős korában SZAPPANOKAT pakolt a kosárba csoki helyett :lol: komolyan!
20170114224602

[quote="jucusmamus"]L írta:jucusmamusindi!

AZ én fiam ilyen idős korában SZAPPANOKAT pakolt a kosárba csoki helyett :lol: komolyan!

Jucus!
mert a Te fiad akkor is már kedvezni akart anyájának! :) L. még nem pakol semmit, mert nem engedem el. de múltkor a játékboltban mindent lekapkodott, majd visszatett, és a végén elrohant egy műanyag kis sámlival, amit végül meg is vettem neki. mivel kirohant az üzletből, egy másikat kellett lehúznia a pénztárosnak. kapott ajándékba egy kis macit is, mert elbűvölte azzal az eladókat, hogy minden játékot oda adott nekik is. :D

a blog szuper, mikor az ember úgy érzi, hogy sok a gondja, erre a családra kell gondolni.
ancsipancsi

Ancsi!

Nem :lol: csak gyűjtötte a szappanokat és az illatos gyertyákat.
20170114224602

Sziasztok!

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen volt a tali az Ikeában akkor itt van néhány fotó, remélem Fibi és Zazna, meg persze a gyerkőcök nem bánják, hogy feltettem őket. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Szrekuc, bocsi, hogy mi nem tudtunk már megvárni téged, de muszáj volt mennünk. :(

Zuzi

Neked külön figyelmedbe ajánlom az első két képet, remélem megnyugtat, hogy nekem is vannak gondjaim a szépen evésre neveléssel. :)

Amúgy meg kaja témában az a véleményem, hogy nincs baj azzal, ha néha olyan dolgot is eszünk, ami nem hasznos, mert például az édesség nem valami hasznos, de ha finom és élvezetes, az is ad valamit az élethez hozzá. Szóval inkább sztem az a fontos, hogy arra tanítsuk meg a gyerekeket, hogy tudjanak mértéket tartani és törekedjenek minél jobban megőrizni testi épségüket, egészségüket. Én ismerek olyan gyerekeket, akik állandóan tömik a túró rudit meg a kinder mittudomén mit, meg cukros levek egész nap. És hiába mondom az anyjuknak, hogy ez szörnyen egészségtelen, ő szerinte nem esznek meg nem isznak meg mást úgyse és ezzel el van intézve! :evil: :evil:

És az egyik volt kolléganőm barátnőjének is dawn-os babája született, és nem derült ki, csak a szülésnél, jó volt az afp-je, meg minden eredménye jó volt...és az ő kisbabája is tök aranyos.

ruz
ruzicsky

Deni!!!

Gratula!! Éljen egy újabb pocakos! :) komolyan mondom lányok, én még várni akarok a következővel úgy 3 évet, de tisztára irigy vagyok, hogy ti együtt várjátok sokan a babát, ez olyan jó dolog, együtt izgulni meg minden. :)

ruz
ruzicsky

Ancsi! Persze, hogy kért sütit, mert egy kis zabagép. Szóval nem A sütit kérte, hanem a kaját, amiből mindenki evett. De tökéletesen megfelelt neki Recca fincsi bio répatortája. :wink:

Milyen érdekes, hogy hányszor előjön ez a téma, mindenkinek megvan a saját véleménye ezzel kapcsolatban. És tök jó, hogy senki nem áll le győzködni a másikat, csak leírja a véleményét.

Talizósok! Szépek vagytok! :D
lindicita

Na, el sem hiszem, hogy megy a babanet :? :D

Ruzi,
képek nagyon jooook, köszi :D :D Én annyit nevettem Bendin, ahogy tömte a husgolyokat befelé :lol:
és elsö kép :shock: Fibi, a zabagép :lol:
Réka meg tök édes, és jolnevelt :wink:

Szrekuc,
mi fél egy felé visszamentünk a játszosarokhoz, hogy ott vagy e, de mivel még sosem láttalak, igy nem tudom, hogy ott voltál e :lol: Lofráltunk egy darabig, majd felhivtalak, és jot beszélgettem a hangpostáddal 8) Aztán B elaludt, még ott sétafikáltam egy darabig :D

Aki bakancsot keres a gyerköcnek: a Renoban találtam egy marha jo vizhatlan magasszáru cipöt, tök occson, 3500-ért. amugy a bör és egyéb jobb minöségüek persze 8-9 ezerért voltak, söt a Babybellben az átlag cipöár 15rugo :o

még nem tudtam visszaolvasni, majd talán holnap :)

KépKép
fibi

Zuz :) Először megijedtem, hogy megbántódtál, mert azt hitted, hogy mindenki neked ugrott :( 2. aztán megörültem, hogy mégse :)

Sajnálom az önkormányzatot :(

Akkor most a tejpép dolgot nem értem, miért KELL tejpépet enni a gyereknek? Milyen tejpép? Miért nem ehet helyette valami mást? Amennyi tejtermékre szüksége van, azt bele lehetne az ebédbe sűríteni... és vacsira is ehetne ugyanolyan finomságot, nem? Például banánturmix joghurttal - szívószállal, ha cumisüvegből nem megy... Vagy valami leveske, esetleg sajt és/vagy husiféle, tofu, kenyér felkockázva kis kerek fasírtgombócokkal, gyümivel, színes zöldségekkel? A kis színes falatok biztos elég érdekesek lennének, főleg, ha veletek együtt eszegethetne, mint a nagyfiúk :)

Nálunk a "tejpép" az kevésbé ízletes gyümölcs vagy zöldségpüré rizspehellyel és egy kanál tápszerrel - de ez egy konkrét ebéd.

És igen, nálunk úgy tűnik, a kaja nem lesz probléma, mert nagy haspók a fiú, így én könnyen beszélek, de teljesen átérzem, hogy milyen nehéz lehet egy alig evő kisgyerekkel...

indianyo

Ancsi irta:
"a gyereknek a ruha nem ajándék."
Hmm, én azt mondanám, ezt (is) gyereke válogatja. Pl Bálintom imádja a ruhákat, ha ujat kap valakitöl, büszkén mutogatja, hogy pl: "Mama vette nadrágot" :D
fibi

sziasztok,

Deni,
hatalmas gratula!!!!!!!!!!!

kaja:
Én első gyereknél nem adtam semmi édességet egészen két éves koráig, és akkor is csak azért, mert már igen erős volt a nyomás rajtam. Most, 4 évesen, nem igazán édesség-mániás, de megeszi, ha adnak neki. A tömény, nagyon édes dolgokat (táblás csoki) nem igazán szereti, inkább a túró rudi, tejszelet, joghurt (ócska édes, vagy épp bio, ami itthon van) és ő is IMÁDJA a gyümölcsöket...és zöldségeket. Kedvence pl. a brokkoli, fene az izlését...itthon alig eszik, oviban, vendégsében RENGETEGET.
Igivel már nem voltam ilyen "következetes", kap mindent, amit akar, ha kérne, sört is kapna.
B még etetőszékben evett, Igi már gyakorlatilag bárhol, örülök,ha 2 db falatot lenyel. :?

A következetessség legkisebb szikrája is kihúnyt belőlem, nem dicsekvés, ez van, én túlélésre játszom már egy ideje, annak örülök, ha nem nyávognak a fiaim. Hogy mi lesz ennek a vége? Nem tom, de legalább életben leszek, mig ha folytonos harcot vivnék, már nem tom hol lennék.
Asszem ez egy elborult elme vallomása :lol: , de tényleg, valszeg már teljesen szétestem, és újra kéne formattálni az agyam, de erre lehetőségem sincs.
Egyébként engem is a teljes KÖVETKEZETLENSÉG oltára alatt neveltek, azt sem tudom mi az, ne kérje tőlem senki számon, h miért nem vagyok az...
és talán ezért születik nekem csak fiam, mert ők legalább nem fognak gyereket nevelni, az unokáimnak még van esélye egy szebb és boldogabb életre :lol: :lol: , a fiaimnak meg be kell érniük velem, az én szétesett személyiségemmel, és még szemrehányást sem tehetnek, hiszen ŐK választottak engem, és nem forditva... :wink:
ÁMEN

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Deni :) jaj, hát nem a pocakod miatt gondoltam, áááááááááááááááá.. hanem a bizonyos illatok-ízek miatt, amik bezavarhatnak még egy olyan szerelemmel főző embernek is, mint te!

ZSanci :) ez jó velős volt :lol:

Sikerült valamit venned a H&M-ben tegnap?

Zanza :) valahgoy más az arcod ezeken a talis képeken! Smink teszi?

Látom, finom volt az ebéd az ikejában :lol:

indianyo

Talis képek nagyon jók. Mennyit változtak a gyerekek.

Kép
Kép
johanna1975

REcca :) Babanet azt az időt mutatja, amit beállítottál rajta - alapból a GMT+2 órát mutatja, ami a nyári időszámítás, úgyhogy át kell állítani a GMT+1 re. Nekem eddig volt rossz az órám, mert én eleve a téli időre állítottam.

Holnap találkoztam volna a németországi iskolatársammal, de nem merek kimenni az utcára :( Remélném, vasárnap nem arról írunk majd oldalakat, hogy mi minden borzalom történt, de sajnos kevés rá az esély :(

indianyo

Johi :) de szépek a pillangóid :)

indianyo

Indi,
h und m ma voltam, és nagyon kellemes meglepetésként ért, h gyakorlatilag SENKI nem volt, köszönhető ez, az akciók teljes hiányának.
Nagyon klasszak a gyerekruhák, de most sem lett olcsóbb, meg kell várni a leárazásokat...
Annyira IMÁDOM a spider-man-es pólókat, amiket ott lehet kapni, de egy vagyon, 3000 ft egy hosszú ujjú gyerekpóló... :?
én vettem magamnak egy hosszú, fekete pamut pólót, ami majd jól jöhet április-májusban, mert ez a póló tényleg hosszú, ebből nem fog kilógni a derekam...ez pl. le volt árazva, és igy 1700 pénz volt...
lényeg a lényeg, nekem jobban tetszik, mint az árkádos, annál jóval nagyobb, és gyorsan sorra kerültél a pénztárnál...
de eszementül drága, ennyit nem érnek meg nekem a gyerekeim...
ápropó gyerek:
KI MIT VESZ KARÁCSONYRA NÉKIK?????
(már, aki ünnepli :wink: )

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Én is igyekszem majd nem csokis dolgokat adni Kamillának és remélem ezt betartják majd a rokonok is!

Johi: szép az új szalagod ;)

Ikeja képek ;) Igen Zanza nagyon csini voltál! Hol a szemüveged???

Emma új frizkójáról képeket kérünk!

Amikor voltam pocakszúráson és azon tépelődtem, hogy mi lesz ha azt mondják, hogy beteg a babám, na akkor mit döntök...végülis arra jutottam magamban, hogy megtartanám, mert a Jóisten akarata lenne ez és nincs jogom ezt megmásítani. Szerencsére azért nem lett semmi gond és nagy kő esett le a szívemről bevallom!

Rylie
rylie

Indi,
miért, mi lesz holnap? Megint valami balhé? Ebben a hidegben csak nem... sztem ezek a balhézók már nem petőfik és társaik, nekik már nem a haza mindenelőtt... csak a saját érdekük, és én valahogy nagyon azt érzem, hogy ha okt 23án ítéletidő lett volna, akkor fele se lett volna a "zrínek."

Kaja: én itt a végletekig következetes vagyok: ha feláll az asztaltól, ugrott a kaja. Nálunk sose volt etetőszék, kb egyéves kora óta saját asztala széke van, ha nem ott helyezkedik el, nincs kaja, sorry. Manapság már feláll éás mondja: elég és tényleg elég, mert utána nem jön 5 perc múlva, hogy HAMIKAA!

Ma összefutottunk a Camponában sokat harapdált Lacikával, aki ezúttal egy puszit kapott! BIG LOVE! :D

Indi,
tejpép azért jó mert jó! nagyon finom, és mi pl akkor kezdtük, amikor már féléves elmúlt, és kevés volt az a kalcium, amit belőlem nyert, mert ő meg tápot nem kapott soha. 8 hósan kezdtük a feles tejjel, 10hósan elválasztotta magát, és egy éves kortól a rohadtdrága pépet is letettük, és maradt a sima tej. (Napi egy doboz pépet benyomott, asszem 600 ft körül volt... és ez csak a pép!)

Zsan,
sztem nagyon jó, h ilyen őszinte vagy, engem nem zavar, ha valaki megvonja a dedtől az összes földi jót (sör nélkül lehet élni, de minek? :D) csak az zavar, ha sumákol és adja a nagymenőt. De a te szöveged előtt le a kalappal! :D

Zanza,
tényleg nagyon jól néztek ki a képeken,a csajod megdöbbentően nagylány, de a többiek is! Terhesfibi jót eszik és a fiú is hatalmas! :D De nem csak Bálint, mindenki nő, mint a gomba!
Eszter már majdnem 90 cm, ha jól állt a fali mércéjéhez, legalábbis.

Dokinál voltunk, annyira rosszcsont volt, h a doki el se hitte, h beteg, mondtam, h a dadus bizonygatja, úgyhogy felírt ezt azt. A pocakjára mehetett a nátha vagy mi és most estére picit pöttyös is lett a hasa, törzse. Pedig volt már 3 naposunk. És ez már majdnem 2 hete tart...enyhe, de hosszú. Semmivel se tudom magyarázni, h a 2 hétben volt egy hőem és egy láz,. néha egy laza kaka, és étvágytalanság nonstop.
neet
neet

Zsan,
karácsony: mivel nem vagyok híve a drága csiricsáré ajándékoknak, Eszter színesceruzát, gyurmát és hasonlókat fog kapni, ja és persze hajót és halat minden mennyiségben. :)
Anyós ijesztget valami 7 funkciós babával, könyörögtem, h ne vegye meg, de mindenképp a legszebbet akarja a pici unokájának.. hát nem örülök, de mindegy, majd jól kiveszem az elemet.
Ruha nálunk is ajándék, legalábbis gyerekként sokszor azt kaptam (máskor nem volt pénzünk...) sztem amit ritkán kap az ember, annak örül, pláne ha hasznos is. Ja, a porfogók se jöhetnek nálam számításba..
Többiek mit? Lányoknak, fiúknak? Unisex?
neet
neet

Neet :) már 30 !!! tüntetést jelentettek be csak kies fővárosunkban. A demokratikus 64 vármegye például a várban lobogtatja majd a jó kis Árpád-sávos zászlóit egyenes karral előre ... Tényleg nem bánnám, ha holnap kivételesen mínusz 20 fok lenne és tényleg csak a megemlékezők mennének az utcára, de erre kevés az esély.

Annyira szörnyű, hogy a szabadság és demokrácia itt most azt jelenti, hogy nem vihetem el a kisfiamat a városba találkozni egy 6 éve látott ismerőssel, mert esetleg baj ér bennünket :( Itt a szörnyű Szabadság-téri események következtében például október 6-án nem volt semmiféle megemlékezés egyetlen tv-csatornán se, mert a különböző politikai csoportok lefoglalták az össze műsoridőt.
A 64 vármegye híveit és elvbarátaikat meg megkérném, hogy sorolnák már el az aradi vértanúkat... talán a Himnusz első utáni összes versszakával is kiegyeznék, de félő, hosszú kínos csend lenne a válasz.

Bocs mindenkitől a hangulatrontásért. Holnap én egy forradalom lerombolásáért és a valódi szabadság letöréséért gyújtok gyertyát. És remélem, hogy más dátum nem kerül be soha többé a naptárba, amikor ilyen okból kell gyertyát gyújtani....

indianyo

Sziasztok!

Nagyon érdekes témákról írtatok, ittam szavaitokat. :wink: Teljes komolysággal. Még sose gondoltam bele, hogy a gyerekneveléshez elvek kellenek. :D Az én anyám is elv nélkül nevelt és egész jó okés lettem. Kicsit édesszájú, de alapvetően mindenevő és még vega is 12 évig. Szóval mindent kipróbáltam.

Fibi: sajna még mindig nem gyógyultam meg teljesen, és nem akartam leköhögni a gyerkőceiteket (sem), úgyhogy semmiképp nem mentem volna talira. Másrészt viszont ma elmentünk bababoltokba anyós-apósékkal és megrendeltük a babaágyat, komódot, matracot! :D Szóval virul a fejem, viszont elment vele az egész nap nagyjából.

Sajna a szombati bababörzére se tudok menni, mert egész nap drámázok. :( Pedig ma először tudatosult bennem, hogy milyen iszonyú árak vannak ám - nép- és anyalehúzó bandaság. :evil:

Deni: GRATULÁLOK a pocakbabához!!! :)

Kép
Kép
tinu

Neet :) tudom én, hgoy jó a tejpép, mert fincsi, de miért KELL? Hát a megfelelő kálciumot másképp is meg lehet szerezni, nem?

Egyetértek a karácsonyi ajándékelveiddel messzemenően. A drága ajándék nem ajándék - nekem. Én igazán a kis vicik-vacakokat tudom becsülni, amiben van figyelem és törődés. Sőt! Egy kis aranyos rajzolt kártya vagy egy valami idézet rajta is teljesen jó ajándék szerintem. Unokahúgom 3 éves karácsonyára kapott tőlem egy kis festett fadobozt és benne mindenféle szép magokat és kavicsokat. Egész este azokat rakosgatta nagy boldogan... Dominó egy csörgős labdát fog kapni, amit én varrok neki.

Gyurma nagyon jó ajándék! Gondolom, majd egész este gyurmázni fogtok :)

ZSanci :) Legalább magadnak kaptál valami rucit! Ez is van annyira fontos,mint a gyerekeid rucija.. bár azt tapasztalom, hogy az anyákban van ez az őrület, hogy egy boltban azonnal a gyerekruhákat vizslatják, még ha maguknak akartak volna is venni valamit :lol:

indianyo

Zsan,
Bálint tuti hogy hintalovat kap karácsonyra :) már megigértem neki, mert a mesekönyvben, ha meglátja, örökké mondja, hogy "Bálintéééé, Bálintééé" :D
és én is biiirom az öszinte szöveged :)

Neet,
Eszternek további jobbulást!!++

Indi, Zuzi,
tejpépet én sem értem :? ha még szopizik a gyerek (még ha kicsit is), akkor féléves kortol szerintem böven elég a gyümipép, zöldségpép, késöbb (8-9 hos kortol) meg a tejtermékek (sajt, kefir, stb). ÉS még bazi drága is, szal van benne biznisz jocskán, amikor a védönök, gyerekdokik rá akarnak beszélni. SZERINTEM.
fibi

Indi,
én régen mindig drága ajándékot szerettem volna, tán mert sose lehetett? 8)
Aztán úgy 20-23 évesen tudatosult bennem, amit te is írtál, h egy kis akármi mennyivel fontosabb és szebb! És kb ugyanekkor, h mennyivel jobb adni!
Aztán így 30 felé rájöttem, hogy szép szép ez az adás, de kapjak is ám, mert az még tutibb! :D
Egyébként annyi marhaságot tud a család, ismerős kör vásárolgatni, h inkább nem kérek semmit, csak egy finom likőrt vagy hatalmas csokit, mert azt nem lehet elrontani. :)
neet
neet

én is akarok menni a boltomba! :D

a csoki nálunk nem tiltott, mert sehol máshol nem megkapható pluszt ad az agynak :)

votiv 8)
votiv

Kép

indianyo

Kajáztatásrol és a következetességröl:
én is azt gondolom, hogy szabályok és határok kellenek a gyereknevelésben, viszont nem hiszem, hogy MINDIG és MINDEN témában müködtethetöek a következetesség elve alatt. Szerintem minden gyereknek más és más a személyisége, és azt kell kitapasztalnia a szülönek, hogy mikor melyik elv müködik nála. Tudom, hogy nehéz az arany középutat megtalálni mindenben és mindenkor, de a következetesség mellé idönként kell egy kis rugalmasság is, szerintem. Föként ha a gyerek személye és az élethelyzet ugy kivánja. Gondolom, Zuziéknál rendesen "bekavart" a kistestvér felbukkanása, és ezzel együtt talán a tejecske csökkenése is (lehet h még többet szeretett volna szopizni Bazso), és emellett nem minden gyerek olyan jo evö, meg zabagép...
Én pl azt hiszem örülhetek, mert Bálint szinte mindent megeszik, érdekli mindenféle iz. Már alig várta hogy félévesen ehessen gyümölcspépet. De van olyan gyerek (sogornömé), aki másfél (!!) éves koráig SEMMIT nem volt hajlando elfogadni az anyatejen kivül. És azota meg minden mást eszik, szal nagyon sokfélék vagyunk.
Szerintem nekem azzal is "szerencsém" volt, hogy B az etetöszékben viszonylag sok ideig eszik rendesen (föleg amiota egyedül is tud). Lehet h az is számitott, hogy többször rászoltunk, hogy evéshez le kell ülni, és hamar elkezdtük az etetöszékezést, stb. De ö alapbol szeret enni, és ez is sokat számit. Szoval én nem hiszek abban, hogy következetes és szigoru neveléssel MINDENT meg lehet oldani. Van amit igen, van amit nem. Nálunk pl az alvás téma a nehéz. Nekünk ezt kell majd megvivnunk egymással...
fibi

Nálunk nincs tejpép, mert Dominó ilyeneket eszik vacsorára:

Mami papucsa (ezt már elküldtem )

Unokatesó ujja
Kép

Újság

Kép

Mami telefonja

Kép

Szopipárna

Kép

Holnap új ízeket kóstolunk :lol:

indianyo

tejpépet is fel tudja írni a doki receptre, mint a tápot, így vmivel olcsóbb. pár napja most mi is rászorulunk, mert a tejről le lettünk tiltva az ekcéma miatt (1 hét alatt már majdnem el is múlt), a tápot meg nem hajlandó meginni :? tejhez képest tényleg sokkal rosszabb az íze. de a kalciumra nagy szükség van, nem elég csak a napi 1 joghurt, úgyhogy most marad a tejpép (ami ugye sose látott bocit)

votiv 8)
votiv

Indi! Dominód iagzi férfi, már a Praktiker ajánlatait nézi :D

Fibi! Pont ezt beszéltük mi is Petivel, hogy vajon ketteskét is ilyen "jólnevelt" lesz -e, mint Grétit. Pl ugyanilyen jól fog -e enni, ugyanilyen jól fog -e szopizni, és ilyen sokáig, illetve hogy ő is simán abbahagyja -e, amikor én akarom, őt is majd csak bevágom a kiságyba és egy hang nélkül elalszik? Mert lehet, hogy én azt gondolom, hej de jól neveltük ezt a lánykát, de nyilván ő is partner kell, hogy ebben legyen.
Meg hát a kaja témánál maradva, mire a kistesó itt tart, mint Gréti, hogy látja, hogy mi mit eszünk,addigra Gréti már ovis lesz, ahol én már nem nagon látom, hogy mit eszik, meg pl szülinap alkalmából mit visznek be, szóval könnyen lehet, hogy a boltban sem az almát akarja a kosárba tenni.
És akkor még arról nem is beszélve, hogy 2 gyerekkel lehet hasomlóképpen leszek majd, mint Zsanci, és a túlélés érdekében akár fejen állva is ehetnek, csak nyugi legyen.

Votiv! Ezt a csokis dolgot pont a pszihológus mondta, jól emlékszem?
lindicita

Votiv! Gréti se iszik tejet, és nem is szopizik, én mégsem adok neki tejpépet. Miért nem adod neki akkor vitamin formájában azt a hiányzó kalciumot? Mert ha a tejpép sose látott bocit, akkor abban is csak hozzáadott dolgok vannak.
Isti a sajtot se eheti?
lindicita

Talis képek nagyon jók :D :D :D Látom finomat főztetek :lol:

Manóka :) Csoki nélküli túrórudit már Bálint is kóstolt, nagyon ízlett neki. Mi csak gumifogkefével mosunk még fogat. Ti mivel mostok? használtok már vmi krémet is?

Zsan :) Tökre megértelek, az állandó következetességhez rengeteg energia kell...

Indi :) Szerencsére az ízek-illatok már semmilyen negatív hatást nem váltanak ki belőlem, sőt... sokkal inkább megéhezem tőlük. :lol: De ez csak a kajákra vonatkozik, pl. a mosópor vagy a kutyakaja soron képtelen vagyok végigmenni a boltban :( Dominó hatalmasat nőtt!! Nagyon szépséges kiskrapek, de Te ezt úgyis tudod :wink: :D :D

Fibi :) Hintaló rulez :D én is gondoltam rá, mint ajándék, de vmi hihetetlen drágákat láttam csak :( Szóval ha netán találsz emberi áron, szólj nekem is lécci! És tényleg az arany középút a legjobb, meg kell keresnem a fémdetektoromat :lol: :lol:

Nasi: Édesség-rágcsafélét B. is szokott kapni, kivéve tömény cukros és csokis dolgokat, inkább babapiskóta, puffasztott izék, meg ha sütök vmit abból kap, és ismeri a ropit is. Én arra szoktam gondolni, hogy ha én is eszem, vagyis nem tudok igazán példát mutatni, akkor milyen alapon tiltsam el ezektől... De ahhoz ragaszkodom, hogy csak akkor jöhet nasi, ha a "rendes" kaját megette, nem helyette (sőt beszámítom a tízóraiba/uzsonnába). És nekem is nagy szerencsém van B-vel, mert szívesen eszik, ritkán van belőle hiszti, nem tudom milyen elveim lennének, ha egy örök küzdelmet jelentene az étkezés...
denizsa

Lindi :) méghozzá igen behatóan tanulmányozza :lol:

Votiv :) Most elcsodálkoztam: mennyi kálcium kell egy hamarosan kétéves kisfiúnak? Nem elég a sajt, joghurt, túró?
ÉS mi a különbség a tejpép és tápszer között ebben az esetben? pusztán az íze miatt?

indianyo

Lindi,
hát ez az! én is nagyon át tudtam érezni Zsanci szavait... 2 gyerekkel már idönk sem, meg energiánk sem lesz mindenre "nevelgetni". Bár abban még talán bizhatunk, hogy a nagytestvér jo dolgait eltanulja :) meg hát ö egy tök más személyiség lesz mint az elsöszülött, van amiben ö lesz inkább partner, van amiben meg vele lesznek küzdelmek gondolom.
fibi

Deni,
fémdetektor, dehülevagy :lol: :lol: :lol:
hintalo árakat még nem néztem, max összedobjuk a nagymamival :D
és igeeeen, olyan finomat föztünk az ikeában: én brokkolival-sajttal töltött halfilét ettem, nagyon nyami volt :D

Indi,
Domino hihetetlen férfias lett, amiota nem láttam :D öcsém, nagyon meglepödtem :)
fibi

tejpép (mint szükséges rossz) mellett szóló érveim fenntebb olvashatók. Ha nincs kedvetek visszalapozni :wink: olvassátok Votiv HSZ-ét.

Ancsi!
A szénhidrát, mint olyan, nagyon fontos tápanyag, főleg egy fejlpődésben lévő szervezet számára. Csak az nem mindegy, hogy az mennyire finomított, stb.

Kaja témában ennyi! :D

Zsanci!
Akár hiszed, akár nem egyes témákban kifejezetten várom a HSZ-edet! Valahogy úgy érzem, hasonló képpen fogok (meg)birkózni két gyerekkel :lol: És annyira szeretem benned, hogy látod a korlátaidat, és nem szégyelled bevallani. Nálam ezzel vannak még gondok :? De már fejlődök :lol:

Talisok!
Szépek vagytok :lol: Bendi a húsgombóccal!!! :lol: :lol: :lol:

Dominó pedig hihetetlen tempóban fejlődik! Igazi pasi már, teljesen behalok rajta!

Ajándékozás: most már én sem vágyom nagy ajándékokra, egy jelképes kis valami nagyon meg tud hatni, főleg, ha sajátkészítésű, de úgy emlékszem, gyerekként nem így éreztem. Persze a mi gyermekeink még nincsenek abban a korban, legalábbis az enyém még ezt nem fogja föl, inkább nekem fontos, hogy vegyek neki valami szépet. Sőt, bármit kap, azt mindig úgy élem meg, mintha én kapnám. Na, ez most hülyén hangzott :lol:

Esztinek nagy gyógypuszikat küldök. Tényleg ideje lenne már meggyógyulni!!!
zuzmo1

Zuzi,
írtam mélt, de itt is: abszolút nem rád gondoltam, dehogy gondolom én, hogy következetlen anya vagy :shock: Te egy nagyon jóóóóó anya vagy.
És 2. kerből kiküldik postán is a házassági anyakönyvi kivonatot! Kérdezz utána, hátha 1. ker is megteszi :D

olvas tovább
kisün

Ja, és képzeljétek, Marci sunyin kinövesztette ELSŐ FOGÁT!!! :shock: Ma éreztem, mintha karistolná valami az ujjam, erre nem kint van teljesen az egyik alsó metsző? :lol: Mondtam is páromnak, hogy Dóci biztos azért volt nyugtalan éjszaka, mert az öccse álmában fogzott :mrgreen:
kisün

Dominó mekkorát nőtt??!! Csak lestem ! :shock: :P

Zuz: ajándék jelenleg még én is ott tartok,hogy amit a gyerök kap az olyan mintha én kapnám :) és meg is sértődök ha valamire kellett volna kapnia valamit és nem kapta meg...öö pl keresztelőre semmit se kapott anyóstól

Ajándék: valóban azok a jó ajándékok amiket az ember előre kitervel, forgat magában, gondolkozik, hogy mi lenne a legkedvesebb a másiknak. Az számomra nem ajándék amit csak, hogy adjak má alapon vesznek a másiknak!
De azért úgy izgulok, hogy miket veszünk majd Kamillának :) Első karácsonya lesz!!

Rylie
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?