A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuz,
én is ezt tartom igazságtalannak...

Barbi,
nekem, azaz párom cégének francia forditók kellenének, akik dolgoznak nekik...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Közben még itt vagyok ám, mert éhes lettem és nincs itthon kaja, így nekiálltam sültkrumplit sütni. :) Bár mindjárt leesik a fejem.

Köszönöm a hozzászólásokat "játszás" ügyben meg a + -okat!:)
Igyekszem majd gyógyulgatni!

Timinek egyébként nem elég, ha nézem játék közben. Lecibál a földre, rámparancsol, hogy üljek le, majd kezembe adja a gereblyét, hogy gereblyézzek, majd egy idő után kicseréli a kockára és a kezemmel együtt odairányítja, ahova tennem kell (biztos irányító típus lesz). :) Szóval nálunk egyelőre így megy az együttjátszás. :)

Zanza!

Rékának gratula a bilizéshez!:)
ildi76

Zuz!

Panna nagyon szép név! Nekem is tetszik!:) Ez volt a másik ami tetszett anno, de párom leszavazta, így Timi Timi lett!:)
ildi76

[quote="zanza"]S írta:zanzaziasztok!

De volt jó is, Réka végre belekakkantott a bilibe. :mrgreen:

B meg tegnap a fördőkádba :shock: Azt hittük, szívbajt kapunk! :shock: Még jó, hogy mindenki azt mondta, hogy a vízbe nem kakilnak bele a gyerekek :roll: :lol: Klassz volt kihalászni.... :mrgreen:

Kép
Kép
zuzmo1

Zsan! megkérdezem.

Zuz! kakipecázás :lol: :shock:
gödibarbi

Hogy kell csinálni az ilyen hivatkozást, ami így keretben van? Hogy működik?
ildi76

Ildi :) a szöveg jobb fölső sarkában az idézet gombot megnyomod és szerkeszted az íráskor

Zuz :) tudom, hogy szemétség, de én jót mulattam a vízbe kakkantó fiadon :wink:

Pelus tetszett a vevőnek, viszont annyit kell már utaznom emiatt (kétszer vásárolni, egyszer átadni, msot meg a pénzért) hogy már jól ráfizettem a bizniszre. Hiába, meg kell tanulnom ezt az üzletelést :mrgreen: vagy lógni a békávén :shock:

Gabi :) miért sokkolt az avatarom? nekem is hihetelen, hogy már iylen nagy, ahogy nézegetem a születése utáni képeit... Majd, ha ő is mondja, hgoy szeretlek, akkor fogom a fejemet csak igazán!
Amit Orsi betegségéről írtál, az mikor történt? ugye nem mostanában?

Macs :) jó a kégli!

Bálint, Igi, Ildi, Eszci, Kamilla, nektek külön is küldök egy kis gyógycicát :)

remélem, több beteg nincs!

Kép

indianyo

hahá! én vagyok a z 1. :lol: ilyen se volt még

jó reggelt! :P

közvéleménykutatás: ki milyen mosószert használ? a színes ruháinkon kifogott a sárgarépa :(

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
sztem mosópor mindegy, de előtte ha foltos, akkor fehérre sima clorox, színesre színes clorox. Áztat, nyomkod, folt kimegy. :)

Zuzi,
tökigazad van, szemétség, h mindig az jár jól, aki már eleve jól van, de tudod, a pénz mindig oda fial, ahol már van. (Ne nyissunk vitát többiek, lehetnek kivtelek.) Viszont a nem vállalkozók nem tehetnek róla, mennyt kapnak zsebbe és mennyit papíron. Manapság 10 mh-ből 8 úgy vesz fel, hogy kapsz papíron 50et vagy 100at, a többit meg zsebbe és "mindenki" jól jár. Ha ugrálsz, legfeljebb nem vesznek fel oda. :(
Én pl az üdülési csekket is azért nem kaptam meg, mert túl vagyok fizetve, mint tanár. Király, mi? Ja, és itt is beleszámolták a családi pótlékot. Úgyhogy én már eleve nem pályázok meg semmilyen támogatást, úgyse kapom meg.
"Oh baby baby it's a wild world"
neet
neet

Jóóóóóóóó reggelt lányok!!!

Zuz,
én is :( de akkora bolondokháza volt (reggel apeh, utána bank, aztán szimultán randalíroztak a fűtés és telefonszerelők), hogy nem mertem itthagyni :) A tegnapi játszóház hirtelen ötlet volt (a kaki idő miatt), általában szerdán szokunk arrafelé lenni, bár szerintem most, hogy rosszabbodik az idő, többet járunk arrafelé.
Gondoltam rád egyébként, mert tegnap láttam, hogy ők este 7-ig vannak nyitva, még korábban kérdezted, hogy van-e valamilyen hely, ahová estefelé tudtok menni Bazsóval :)
Pocakbaba: én is azt hittem, hogy Dóci nagyon keveset fog fel abból, hogy baba van a pocakban, de meglepően nem lepődött meg, amikor egyszer csak hazahoztuk Marcit :D
Kaka a vízben :shock:

Ildi,
irányító típus :D:D Ez ismerős...

Deni,
azt én is mindig szeretem, amikor dokik azt mondják, hogy ez így meg úgy nem fáj a babának...

Zanza,
Réka rögtön fényévekkel megelőzte Dócit, gratula!!!! :D

Ami a gázárhoz társított egy főre eső jövedelem kiszámításában nagyon „tetszett”, az az, hogy csak az első felnőtt számít 1 főnek, a továbbiak csak 0,9-nek, az első két gyerek meg 0,8 személynek... tehát a mi családunk, ha eddig nem tudtam volna, konkrétan 3,5 emberből áll :shock:

Marci itt fekszik a játszószőnyegén, jelenlegi kedvenc elfoglaltsága, hogy hasról hátra, hátról meg vissza hasra fordul :D
kisün

Jó reg!

Na most az egyszer előny lesz az én hátrányom... annyira alacsony lesz így a család egy főre eső jövedelme.

Barbi :) mosószerügyben nem tudok segíteni... a répa és az őszibarack nagy foltgyártók tényleg! a többi kijön normális mosószerrel (esetemben anélkül) is, még a mumus cékla is simán. Esetleg mosogatószer? Úgy emlékszem, Zuz nekem a Vanish valamelyik változatát ajánlotta szintén répafoltra - bár nem próbáltam ki.

Akartam, már kérdezni: te vegaként adsz húst majd Anginak?

indianyo

Vera!

A MAnócskásos játszóházba viszed a fogyasztási egységeidet? :lol: Az olyan jó!Mi is megyünk majd!

ÉS mi is 70% emelést kapunk gázilag,juhéj! :evil: Ez gáz!

CSak azért irogatok mert kisebbik fogyasztási egység még alszik. :D
20170114224602

Juc,
oda bizony, mind az 1,6-ot :mrgreen:
kisün

VAn nekem egy régi-új linkem, ahol most elképesztően sok mondóka, gyerekdal, mese és népdal van fent - sok egyéb mással együtt. Priviben ill. leginkább emailben szívesen elküldöm.

indianyo

Indike,

nekem átküldhetnéd a lelőhelyet, mert épp kifogytam a 0,8 fogyasztási egységemnek szánt mondókákból és jól jönnének az újak :)
macskanyu

Jucus!
mi is 70%-ot kapunk, de csak mert apa rendesen be van jelentve. ismerőseink egy része minimálbéres (holott ők is hasonlóan keresnek), és nekik jár a támogatás. szóval szerintem itt eléggé elrontották a rendszert, hiszen tudták, hogy az országban milliós nagyságrendben élnek a minimálbéresek. persze jut eszembe, mi panelban lakunk és távfűtésünk van. majd megkérdem a főbérlőt, hogy minyimálos-e, de lehet, hogy a távfűtésre nem is vonatkozik. a főzési gázátalány meg havi kb. 700 Ft, az nem vág földhöz. kb. márciustól kell majd gázzal fűtenünk az új lakást, az 1 hónap szívás. habár majd a melegvizet is az adja egész évben :/

Deni!
nem a porkakaót adtam neki, hanem üvegben, de azt is szépen kilocsolta :)

Barbi!
én mindig Arielt használok, ritkábban Perwollt. általában a leírt mennyiség harmadával próbálkozom, nagyrészt bejön. a foltos dolgoknál rá kell tenni a kiírt mennyiséget.

ancsipancsi

Hol lehet megtalálni ezt a gázártámogatásos dolgot?? Meg azt, hogy most akkor nekünk mennyit emelnek? :roll:

Zuz: Ne izgulj! minden okés lesz a szüléssel kapcsolatban!
kaki :) Bazsó mit szólt a "tutajhoz" ??

répafolt stb nekem a Vanish mosószappana vált be folt el távolításra! És nagyon kiadós, mert már nem is emlészem mikor vettük és még mindig több mint a fele megvan!

Kamillával holnap megyünk torokkukkantásra és pénteken lesz az újabb pisikommandó!

Rylie
rylie

van vakalinek ötlete, hogyan lehet, illetve milyen játékokkal lehet a kézkordinációt, finommozgásokat fejleszteni egy 10,5 hósnál?
macskanyu

Sziasztok,
hát, nem mostanság jártam erre...

Zsancikantnak küldtem egy privit, igazából ezért jöttem csak most is, talán itt előbb észre veszi

Üdv
Ági
kajamán

Neet! Köszi. Színes clorox-ot már próbáltam nem jött be. :(

Kisün! Gratula a fordulásokhoz! :P

Indi! vegás kérdésre majd reagálok.

Ancsi! neked is köszi. Ariel sem elég, s szerintem az előírtnál még többet is raktam, sőt áztattam is benne. :(

Rylie! tényleg a vanishszappant még nem dobtam be. Kösszencs! :lol:
Mindenfajta jó hírt a toroknak és a kommandótól is.

Macs! Én nem tudom, de Angi olyan elmélyülten tudja gyakorolni a finommozgást a játékok címkéjével, hogy csuda! :lol:

Zsan! Írtam az ismerősömnek fordítás ügyben. Babanetes szóval lehet hogy jelentkezni fog priviben. Szelloke néven fut. Ide egyszer írt, s ált. read only-s. Tüneményes csajszi. :P

Mindenki fogyasztási egységes beírásain jót mosolyogtam.
:lol:
gödibarbi

Az eltávolítás természetesen egy szó :oops:

Macs: mi pont a hétvégén vettünk a dednek hordókat ami a matrojska babára hajaz, csak hordókból van. Először ügyesen szétszedegette őket, de mostmár össze is tudja illeszteni a két felét a hordónak! Ilyesmire gondolsz?? Vagy mi az a finommozgás??
Esetleg üveggolyókat pakoltass vele valami edénybe, csak marhára kell figyelni, hogy ne a szájába pakolja őket :lol:
nálunk ez is bevált..

Zsan: nem jön be nekem a falinaptáras linked :(

Ancsi: nálunk minden gázról megy (kivéve a lámpákat) víz, főzés, fűtés... :?

Rylie
rylie

Macska,
Fejlesztés az mi az? Az előbb írtam egy hosszút, erre a gép önkényesen újraindította magát... szóval röviden: a fejlesztésre szoruló gyerekeknél oké, hogy kellenek speckó játékok, device-ok, de egy normál fejlődésű babának minek? Amit Rájli ír, az pl tökjó, golyók, kockák, stb, amikkel egyébként is találkozna. De mondjuk nekem eszembe se jutna bemenni egy speciális fejlesztős trendigyerek csinálós boltba, ahol csak ilyeneket árulnak. Egy 10 hós mit csinál a kezével? Nem emlékszem... De az biztos, hogy egy kétéves sem eltartott kisujjal kanalazza ki a csigát az étteremben. :lol: Ilyenekre emlékszem, hogy olvastam egyszer, hogy vastag cerkát nyomjunk a kezébe, ekkor és ekkor kockákat egymáshoz ütöget, majd egymásba rak, stb. De mivel minden gyerek más ütemben fejlődik, nem mernék általánosítani. Füli különben is marha gyorsan fejled, róla van szó, ugye? Ha begyorsítod a folyamatot, maholnap kirepül a házból. Kinek jó az...? :D
neet
neet

Bakker most vettem észre, hogy a Normafloreból csak 1 ampulla/napot x-elt be a doki??!! Én meg kettőt adtam neki :shock:
UGYE ez nem olyan nagy baj??? VAgy most jól tönkrevágtam az amúgy is antibigyóval stresszelt bélbolyhait???????? áááááááááááááá olyan hülye vagyok, valahogy az volt bennem, hogy ahány adag antibigyó annyi adag normaflore :roll:

felelőtlenrylie
rylie

Köszönöm a hsz.-eket :D
Angi,
a cetlik nálunk rögvest a szájában landolnak...

drága Neet, de most te komolyan azt gondolod, hogy trendi-gyereket akarok kreálni??? neeem. egyszerűen csak látom, hogy nem ügyesedik a keze, ujja és segíteni szeretnék neki,valamely célirányos játékal. Amúgy meg soha semmie nem akartam/akarom rávenni, hanem amit magától próbál, abban igyekszem segíteni neki. :)
Amúgy meg a lábait favorizálja, mindent lábbal akar megoldani. Mondjuk amikor focizik a labdájával, irtó édes :mrgreen:

Rilye,
a golyókat nem merem, mert ami kezébe megy, az automatikusan a szájába is, szóval, egyenlőre a nem lenyelhető méretű-formájú dolgok vannak előtérben. :) Most vettem Fülinek egy toronnyá építhető, illetve egymásba rakható kupakokból(?) álló játékot
macskanyu

Rylie :) Normaflore-t én anno kétszer egyet adtam a hasmenős járványkor, ha jól emlékszem.

Barbi :) míg vega voltam, nem is gondolkodtam ilyesmin, csak most láttam, hgoy így is, úgy is csinálják vega mamák. pusztán csak kíváncsi voltam, érdekel, de semmi számonkérés vagy rábeszélés, tudod! :)

MAcs :)

Ha felfűzöl golyókat, keményebb és rövidebb tésztadarabokat, bogyókat egy madzagra és azt odaadod Fülinek, akkor próbálgatja majd az ujjacskáival húzni őket, az jó móka.

Domicsek mostanában segít nekem fonalat gombolyítani :mrgreen: Jó sokáig elvan vele.

Neet jól beszél, Vekerdy mindig azt mondja : fejlesztett gyerek =boldogtalan gyerek (itt persze az indokolatlan fejlesztésről beszélünk)

indianyo

Sziasztok!

Rylie! A gázártámogatáshoz adatokat kell elvileg beküldeni az államkicstárnak, és majd ők számolnak.
Engem az bosszant, hogy ez már megint olyan, amit én nem tudok ellenőrizni, kiszámolni, felkészülni esetleg rá...

Eddig egy szalagcím volt vmelyik hírműsor alján, hogy azokra a társasházakra, ahol közös a kazán (mint nálunk) bonyolult lesz kiszámítani. A távhőszolg. nem kapnak támogatást, válságtanácsot hívtak mára össze...mert 50%-al emelniük kellene...
Tehát még a fűtés típusa, műszaki paraméterei is befolyásolják az egészet. hogy lehet ezt a gyakorlatban érvényesíteni?
A gázszolg.fogja kezelni?hogyan? gondolom sehogy, nincs az az informatikai rendszer, aparátus ahova majd beírogatják december-januárban a kedvezményeket családonként, ráadásul Ő fogyasztókat, szerződőket tart nyilván, ami nem is biztos egyezik majd az ott lakóval- adatilag. Gondolom kiküldik a teljes árat, és majd kompenzálnak...na de mikor. Egy ilyen fejlesztés hónapok kérdése, és akkor mindenki nagyon profi volt, és egy fél adat sincs számlázórendszerbe töltve.
Az lett volna korrekt, ha ez ki van végrehajtásig dolgozva, begyűjti az adatokat, tájékoztat előre!!! a fogyasztásodért mit kell majd fizetned. Nem kb. hanem pontosan!
Kidolgozza a változásokat hogy tudod sebesen érvényesíteni (új családtag, jövedelemváltozás- ez sem olyan ritka ugye manapság) ami szerintem tavasz jó esetben, és akkor vezeti be.

Ez így totál jogsértő szerény véleményem szerint. Tudnod kell előre, ha vmit veszel, mennyiért veszed, ne hirdessék azt, hogy 2 millió háztartásnak kevesebbet kell fizetni, és az emelés sávos. Vagy csak én gondolom így? Szerintem ez a fogyasztóvédelem. 101 Ft/m3-ért veszi mindenki, és van aki kaphat majd valamikor valami alapján támogatást...de akkor ezt kellene kommunikálni.

Már csak egy költői kérdésem van, hol vannak a "szak"emberek, akik érdeket képviselnek?
Rossz annak az országnak, akit a politikusok rángatnak szakmaiság nélkül, kezdem azt érezni minden a "mázli-faktoron" kezd múlni.
Remélem nem jutunk el odáig, hogy hónapvégén a Kossuth téren sorsolnak a giganagy országos kalapból ki kap támogatást... a többi meg hazaballag, mert most nem nyert! :-(

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Macska,
nem is te lennél. Reméltem, h nem. :) De manapság az ember sose tudhassa ezeknél a méheknél :D
Miből gondolod, h nem fejlődik jól? Mármint mit csinál meg mit nem, amit esetleg kellene?

Eszter ma életében először kimondta az igen szót!!! (IDDEN) NAGY SZÓ!!! A nem és a nemnemnemnemnem után végre ezt is mondja. :) (A nagy kérdés a kérsz még tejfölt? volt) :lol:

És és és ma nincs víz, és reggel begyűjtöttem egy csomót, és krízishelyzet, mert a dugó mellett lassan elszivárgott a kádból, és Eszter csak mondogatja, hogy VÍZ NINCS VÍZ NINCS és csak annyi van, amit lábosokba tettem el, és melegíteni kellett a mosogatnivalóhoz és rájöttem, h eszméletlen módon pazarlunk, pl mindennap kimosom a cuccait, ha csak kicsit sáros, vagy csak tejföllel ette le, mi a baj? Ha csak itthon van... lehet, h tisztaságmániám fel kéne adni?
neet
neet

Neet,
gratula a történelmi jelentőségű IDDEN-hez :mrgreen:
és mit nem csinál a kölkem? melléfog, vagy rosszul fog, elég nehezen találja a megfogandó pontot, noha koncentrál rá. De egy hónap alatt ebben a vonatkozásban semmit, de semmit nem javult, a próbálkozásai ellenére. Ha nem sikerül, sokadjára sem, onnét már nem is próbálja, hanem kaszál a kezével, illetve a lábával próbálja ugyan azt. Meglepő, hogy a lábával sokkal ügyesebb és pontosabb...
Mostanában sokat mondókázuk, meg énekelünk és ritmusra kocogtatunk egymáshoz kockákat, vagy tapsolunk, ez sokat segített, mert a tapsi sem akart menni, a sok próbálkozás ellenére, de a megfogásra nincs ötletem. Próbálom a tessék-köszönöm-kérem játékot, de egyenlőre nem látom eredményét. Kicsit olyan a látvány, mintha az ujjai nem akarnának úgy mozogni, ahogy ő szeretné. Mondom, ez nem lenne baj, de több mint egy hónapja gyakorol, minden látható eredmény nélkül. Kap sokféle méretű, alakú, tapintású tárgyat, játszik is velük.. na ezért érdekldtem, hátha valakinek jobb/több ötlete van az enyémnél. :)

Pazarlás, na igen..erről most nem írnék litánát, de sok mindennel pazarlunk, a vízen kívül is... :( sajnos.. :(
macskanyu

izé..litána = litánia, a többi hejjesírrássit, nem is nézem, jáááj.. Kép
macskanyu

Kisherczeg/Andi :) Ez a sorsolásos módszer tetszett :lol: lehet, hogy közelebb áll a valósághoz, mint hinnénk... És én mindig azt hallom, hogy egyeztetnek a szakmával, a szakma meg mindig azt mondja, hogy nem, na akkor most melyik igaz?...

Én egyénként úgy hallottam a híradóban, hogy mindenki kap igénylőlapot a decemberi gázszámlájához, amit ki kell tölteni és beküldeni, és a bevallott jövedelem alapján kaphat támogatást.
Hát nagyon kíváncsi leszek, remélem a gyesem elég alacsony, hogy kapjunk vmi támogatást, vagy lehet, hogy már túl is vagyok fizetve? :lol:

Rylie :) Nálunk is minden gázos, és ez most gáz :mrgreen: Sztem ne pánikolj, nem hinném, hogy a Norm. ártana, sőt nekem még logikusabban is hangzik, hogy antibogyó után "helyreállítás".

Neet :) Gratula az IGEN-hez!!! Na ez nagy szó :D Érdekes, hogy a "nem"-et milyen gyorsan megtanulják, bezzeg az "igen"-re mennyit kell várni :lol:

Barbi :) A Vanishszappan nekünk is bejött :wink: amennyire lehet, kisuvickolom vele a foltot és még dörzsölök rá, úgy teszem a mosógépbe.

Vera :) Forgolódó Marcinak csók :D nagyon ügyes a kiskrapek!! 3,5-ös család :lol:

Zuz :) Vízbe kaki :lol: hasonló már nálunk is volt, de akkor a kádban állva "követte el" a dolgot Bálint és utána pottyant a vízbe, szóval nem egyenesen a vízbe kakilt 8)
denizsa

Macs :) Nálunk sokszor úgy volt a fejlődés, hogy jó darabig nem haladt semmit, legalábbis nem látszott, aztán hirtelen ugrásszerűen haladt. És tényleg minden gyereknél más az ütem, és Fülicseked már annyi mindent csinál, amit más ilyen korú gyerek még nem, szóval sztem nem kell aggódnod, a legjobbat csinálod: foglalkozol vele, sztem ez a lényeg!
denizsa

Sziasztok!

mostanában nem tudok jönni, de azért igyekszem néha benézni, mert hiányoztok ám, csak annyi minden dolgom van ááááááá, úgyhogy Neet tisztaságmánia?? én örülök, ha nem esz meg a kosz :?

és azért is írok, mert ma nagyon-nagyon borzasztó élményem volt és leírom nektek, hátha tanulni tudtok belőle, bár szerintem ti biztos nem vagytok olyan bénák, mint én... :cry:

Szóval voltunk Bendivel vásárolni, mert kellene neki téli cipő meg nadrág és a C&A-ban felpróbáltunk egy nadrágot és utána Bendi nem akart visszaülni a babakocsiban, mert ugye jó sok minden érdekes dolog van egy ilyen boltban, meg más gyerekek stb. és hisztizett, meg feszítette magát, nekem meg még vissza kellett tennem a nadrágot amit próbáltunk a polcra, mert ugye nem lett jó. Na szóval mivel Bendi hisztizett és tépte ki magát a kezemből elengedtem egy pillanatra amíg a nadrágot visszateszem, de tényleg csak egy pillanat volt, mert nem is a helyére tettem, hanem a legközelebb lévő polcra feldobtam, míg próbáltam Bendin tartani a szemem, hogy merre megy és már futottam is volna utána, de nem láttam SEHOL! :cry: és hiába mentem ezerrel a sok hülye polc meg fogas között, nem láttam sehol. Kiabáltam mindenkinek, hogy elszaladt a kisfiam és nem látják-e valahol, de kb. 5 percig SEMMI! én már teljesen kétségbe voltam esve, hogy elveszett és nem értettem, hogy hogyhogy nem látja senki, hisz az előbb még itt volt...aztán szerencsére meglett és azért nem látták, mert a hátsó kirakatban volt, ami elég félreeső hely...hát :cry: :cry: én sztem öregedtem ma 10 évet...úgyhogy megfogadtam, hogy SOHA többet nem megyek vásárolni Bendivel egyedül, csak a férjemmel és nem fog érdekelni semmilyen kifogás, mert ugye a férjemmel nem lehet vásárolni, mert 2 perc után már puffog, hogy veszünk valamit, vagy megyünk, de nem fog érdekelni, szépen együtt fogunk menni. A másik, meg, hogy legközelebb otthagyom a földön a hülye ruhát ha az kell, de nem fogom azért szem előtt veszteni a fiam, mert vissza kellene tenni. Mert ugye nálunk az is nehezíti a helyzetemet, hogy nem tudom csak úgy ölbevenni ha nem akar a babakocsiban lenni, hisz már majdnem 20 kg. Meg ha feszíti magát, akkor legyűrni sem tudom egykönnyen a súlya miatt...ezért van az, hogy néha olyankor is engedek amikor nem nagyon kéne.

És az is szörnyű, hogy Bendi a világ végére is elfut mellőlem, vissza se néz, bezzeg más gyerekek ottmaradnak az anyukájuk mellett... :cry: :cry:

Szóval kész vagyok, szörnyű anya vagyok és és és sírok. :cry: :cry:

Nektek azért kívánok szebb napot az enyémnél! És betegek gyógyuljatok hamar!

ruz
ruzicsky

Barbi!
még dicsérik a Vanish oxyt is. lehet, hogy a mosószóda is segítene.

Macs!
emlékszel arra a játékra, amivel Füli nálunk játszott? azt a kis Fisher P. asztalkát Jucustól vettük, és nagyon bevált, elvileg jó a finommotorika fejlesztésére.
meg ha már úgy szeret üdítős üvegekkel játszani, akkor szedd le az összes kupakot egy dobozba, és pakoltasd vele. Lencsi legújabban ezt szereti játszani kaja után az asztalnál. ezt még ha a szájába is veszi, remélhetőleg nem megy tovább.
meg tudod mivel játszott Lencsi akár 10-16 percig is? :DDD a cipősdoboz tetejébe volt fűzve egy madzag fogóka, amin lehetett cipleni. ő megfordította a fedelet és meghúzta a csomót. ekkor ott lett hosszú a madzag. ekkor meghúzta a másik csomót, így itt lett hosszú a madzag. nem tudom, hogy ki akarta-e húzni, de lényeg, hogy jobbra balra húzgálta percekig. ilyet te is tudsz gyártani neki, és ha nem érdekli, mutasd meg neki, hogyan kell.

Neet!
én anno tőletek úgy tudtam meg, hogy bodyt (alsó ruhát) minden nap mosni, a felsőt meg minden másnap. azóta is így csinálom. LEHET, HOGY TÖK FÖLÖSLEGES???

GÁZ (kisherceg)
nem örülök neki, hogy ez a gázcég egy komplett kereseti adatbázis lesz!!! ha nekün nem jár a támogatás, mi közük hozzá, hogy mennyit keresünk??? én aztán meg nem adom, ha nem muszáj!
ancsipancsi

Ruzy!
én jól letoltam volna Lencsét, ha ilyet csinál, ez a minimum.
ne akadj ki, nem irigylem azt az 5 percet, amíg nem lett meg, de ettől még nem vagy rossz anya, sőt! én is ugyanígy jártam a C&A-ban, és mindenki legnagyobb megdöbbenésére, beerőltettem a babakocsiba, lefogtam, és becsatoltam, majd hagytam üvölteni. mert egy rohadt ávós vagyok :). eszembe se jut a férjemmel vásálni menni, mert akkor pucéran járnánk. szóval marad az ostor :]
ancsipancsi

Sziasztok!

Betegeknek jobbulgatást!

Neet,
gratula az igenhez :)

Macs,
nálunk is a címkék ruleznak piszkálás tekintetében meg a morzsaszedegetés :shock: :lol: Dévényis fejlesztő mondta h az a játék pl amit most te is vettél (egymásba/ra rakhatós izék) tök fontos fejlődési lépcső és h nagyon kell meg a Rylie-féle hordócskák is tök jók; Ábel nálunk állandóan kupakot rak fel mindenre; a pohárra ia mindig szeretne, így a kupak általában a piában landol... :roll: :lol:

most van a delutáni alvás helyetti üvöltés :? lehet h az egyharmad fogából kétharmad lesz :mrgreen:
és megőrülök néha tőle mert kicsit taknyos de már nemhogy az orrszívást nem engedi, az orrához sem enged hozzányúlni én meg lassan mehetek látleletért úgy összerugdos, -bokszol...

Indi,
én is kérek szépen mondókákat! majd megy pü :)

bocsánat, akire nem tértem ki :oops:

vízbe kakilás :mrgreen:
gázár :evil: :evil:

Ksherczeg,
köszi mindig a tök jó hozzászólásokat, anyagokat (tv-tervezet stb) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ruz,

nyugi,dehogy vagy te rossz anya!!!!!!!!!!
pl látnád az unokahugomat, betelik vele az egész ikea egy pillanat alatt; nem kétemberes a csaj, legalább három, ugyh nem minden gyerek marad anyuka mellett és nem is lenne jó annyira sok kis tejbetök! :wink:

és én sajna otthagyom a cuccost ha gyerekkel vagyok :oops: ; úgy szoktam, h ha az első gyenge kísérlet után nem marad ott, akkor nem marad; úgyis mindig ott ugrál vmi eladó; megjegyzés helyett a cuccot tegye vissza... de egyébként sok helyen ezt fel is ajánlják

marad a prevenció, ostor, erőszak és a ruhák földrehajigálása, gyermek figyelmének intenzív elterelése, lekötése és végül a (Ancsi után szabadon) a pucéran való mászkálás :mrgreen:

úgyh kicsit sem vagy rossz anya, ez most így történt, de minden rendben és ez a lényeg, Bendi meg felfedezte az eldugott részeket :wink:

Kép

Kép

:D
szrekuc

sziasztok,
én akkor mosok bodyt, pólót, ha koszos. Nem váltunk mindennap, kivéve férjem, mert ő gyorsan büdösödik...
a többiek meg tök illatosak... :lol:

Macs,
én megértem az aggodalmat, mert B is ilyen volt. És a mai napig kihivásokkal küzd finommotorosságilag... :wink: de tényleg...és nem mászott...

Kajamán,
irtam mélt...

Ruz,
RETTENETES LEHETETT!!! és persze nem vagy rossz anya, csak egyszerűen meglépett...na, én ezért CSAK akkor pakolok vissza, ha biztonságban vannak a gyerekeim.EZ a RÉMÁLMOM!!!!!!!!!

Igi ma már nem is hányt, de reggel még hasmenésesezett, remélem már kifele mászunk belőle... :)

Andi,
mi is saját kazános társasház vagyunk, férjem szerint SEMMILYEN támogatást nem kapunk...
és én még igy is elég kritikus vagyok!!! sztem most is NAGYON sokan fognak kapni akár annyi támogatást is, mint amennyi nekünk járna, pedig sokkal jobban élnek, mint mi...És ez irtóra felbosszant...és még az is, h panaszkodnak, h jáj de kevés támogatást fogunk kapni, és akkor mostantól csak egyszer mehetünk el nyaralni évente... :evil:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ruz :)
Szerintem ez tipikusan olyan dolog, mint a leesés, fejbeverés, ujjbecsípés... midnenkivel megtörténik! Remélem, megnyugodtál már. Apának ostort, Bendinek meg csuklópórázt! :lol: Neked meg egy jó kis finom nyami sütikét vagy csokikát :)

indianyo

Macs,
karikás építőtorony (rúdra karikákat kell ráhúzni), nagyon sokféle van, műanyagból-fából (pl. ikejának), Dóci ezt 10 hós korában kapta pl. Akkor ott vannak a klasszikus lyukba formát passzintó dolgok, a brio-nak van golyók kalapáccsal ütögetése át lyukon (bocs a hülye megofalmazásért :D ), ez a kéz-szem koordinációt javítja, és tapasztatlatból mondom, hogy maaaaarha élvezetes, no meg kitűnő stresszoldó. No meg ott vannak a megunhatatlan egymásba pakolható műanyag poharak, bármely teszkóban kapsz olyat :D Ha már nagyobb lesz (D. 20 hós volt kb.), akkor jöhetnek a nagy fagyöngyök, abból szuper nyakláncokat tud már fűzni... és fűzésről jut eszembe: olcsó játék: anyáék cipőjéből kifűzögetni a cipőfűzőt, ez is fejleszti a finommotorikát :D

Neet,
fejleszteni nem kő, de ha már vannak, és szívesen játszik velük, ilyesmivel lehet fokozni a kézügyességét :D
Éljen az IDDEN! :D

Ruz,
Bendi elveszése :(:( Én egyszer tévesztettem szem elől Dócit, csak 2 percre, nagyon szar volt :( Egyáltalán nem vagy szörnyű anya, nehogy ilyenre gondolj!!!!! Ez mindenkivel előfordul!!!

Zsan,
szuper, hogy jobban van Igi!!! :)

v
kisün

[quote="indianyo"]R írta:indianyouz :)
Bendinek meg csuklópórázt!

a Mothercare-en kívül hol lehet kapni szügyhámot :D gyerekre??? KOMOLYAN KÉRDEZEM!!! mert szeretném a mellére rátenni, majd egy pórázt vinni magammal, ugyanis folyton elrohan a frászba, és félek, hogy baja esik.
ancsipancsi

Ruz,
NEM VAGY ROSSZ ANYA!! előfordulnak ilyentén meglépések, ne edd magad emiatt!! Biztosan rettenetes lehetett, de a lényeg, hogy B megvan! :)

Verám,
karikatoronyból van néhány, vissza is pakolja a karikákat a rúdra, formabedobó is van, de az semmilyen szinten sem megy. A kalapácsos-golyósat karácsonyra néztem Fülesnek, de lehet, hogy én fogok játszani vele? :mrgreen:

Zsána,
majd mélek bővebben, most L vasalni...
macskanyu

Macs,
az lehet, hogy te fogod ütögetni :lol: Ami még tökjó: van babapuzzle, ami nagyjából falapban állatfigurák, amiknek a közepéből kiáll egy kis fogantyú... Dóci ezt is 1 év alatt kapta, visszatenni őket a helyére sokáig nem tudta, viszont ezeken tanulta meg a három ujjal ráfogást, szóval ezek is jók a kéz-szem koordináció fejlesztésére...
illusztráció:
Kép
a fomás-bedobós csak 1-2 év közt megy, addig lehet segítséggel próbálkozni. Egyébként szvsz ha a karikás dolog megy Fülinek, akkor igen fejlett gyerek :D
Én meg csak most jövök rá, szegény gyerekemet össze-vissze fejlesztettem :shock:

v
kisün

Jaj, lányok köszi a bíztató szavakat. Hát sztem még egy-két napig ezzel fogok aludni..., de a lényeg, hogy nem történt baja és meglett viszonylag hamar, bár ilyen körülmények között az 5 perc az éveknek tűnt... és annyira kétségbeestem, mert egyrészt már az hihetetlen volt, hogy ennyi idő alatt, hogy lehetett így elntűnni?? meg, hogy hiába zengett tőlem már az egész bolt, mert kiabáltam össze-vissza, hogy elszaladt a kisfiam, kb. 2 éves nem látta-e valaki, de nem látta senki! Egyedül egy fickó mondta, hogy látta az előbb erre szaladt, de ennyi, szóval nagyon félelmetes volt, hogy hol lehet, hisz már mindenki tudta a boltban, hogy keresem mégsem jelezte senki, hogy látná. Aztán végül az egyik eladó, aki hátul volt találta meg a hátsó kirakatban, úgyhogy végül így érthető volt, hogy miért nem került elő előbb, mert ugye az elég félreeső rész, ott nem nagyon voltak vásárlók. De mondták utána az eladó csajok, hogy ja, gondolhattak volna előbb is erre, már más gyerek is került elő onnan a kirakatból. Úgy látszik, hogy tetszik a gyerkőcöknek az ottani kilátás. :wink:

Ancsi

Igazad lehet, hogy ott el kellett volna a kis Bendivel "komolyan beszélgetni", mert valahogy meg kellene tanítanom neki, hogy ezt nem lenne szabad csinálnia, hisz baja eshet, de én akkor nem gondoltam ilyesmire, annyira örültem, hogy előkerült, csak szorítottam magamhoz és csak arra gondoltam, hogy belehaltam volna ha nincs meg vagy ha valami baja esik.

Indi

Csuklópóráz nem is rossz ötlet. :wink:

Macs

Játék ötletnek: nekünk olyan kacsa figuránk van, amin az öltöztetést lehet gyakorolni, van rajta gomb, cipzár, tépőzár, fűző stb. ilyen öltöztetős babákat is lehet kapni többfélét. Egyébként gyerekek is feltalálják ám magukat, hogy mit, hogy gyakoroljanak, legalábbis Bendi a zsömlét is egy időben úgy ette, hogy a két ujjával piciket csipegetett belőle.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Csak egy pillanatra kukkantottam be, Timi már megint nem alszik, mostmár kiveszem a kiságyból, mert nagyon nyűglődik.:(

Indi!

Én biztos nagyon béna vagyok, de ez az Idézés nekem nem sikerült, pedig megvan a gomb, rányomok, de biztos kell még valamit csinálni vele, mert nekem nem működik.:( Azért majd még próbálgatom.

Ruz!

Ez tényleg hajmeresztő élmény lehetett. :( Mint egy rémálom. :(

Neet!

Iden. :)

Macs!

Hú, azthiszem rengeteg ötletet kaptál. :) Nekem még eszembe jutott 1-2. Esetleg az etetőszék tálcájára szórhatsz le neki tortadarát (csokidara, ha már adsz neki ilyet) és akkor a két ujjacskájával fel tudja szedegetni. Ez nagyon jól fejleszti a két ujjas fogást. Vagy leülteted Őt a földre és partvisra aggatsz fel krepp-papírokat, olyan magasságba, hogy elérje vagy egy kicsit nyújtózkodnia kelljen (így még hatásosabb, mert mást is fejleszt) és Ő leszedegeti onnan. A babák nagyon élvezik az ilyet.:)

Megyek, este talán még idejutok!

ILdi
ildi76

Macs,
én is azt az izét ajánlottam volna, mint Vera, csak lemaradt az irásomról. Meg pl. Ildi féle csipegetés is tök jó, mert azt meg is lehet enni... :lol:
és majd iiiirj...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan,
ki mondta, hogy a fa és műanyag játékok nem ehetők? :mrgreen:
kisün

ja és Macs eszembe jutott még valami

ma ugye mivel délelőtt csiribiri tornán voltunk meg ugye utána vásárolni...., nem volt időm főzni és ezért Mekiben vettem kajcsit (tudom mókusok...), de a lényeg, hogy a happy meal menühöz ma egy olyan játékot adtak, ami valami űrfigura és ha középen megnyomod a hasát, akkor világít az orra. És ez azért tök jó, mert könnyű megnyomni rajta azt a gombot, amitől világít az orra, mert nekem egy csomó játéknál volt az a tapasztalatom, pl. csipogós játékoknál, hogy még talán most sem tudja Bendi megcsipogtatni, mert még most is nehéz neki megnyomni. Ez pedig tök érzékeny, épp, hogy hozzá kell érni és már világít is, szóval lehet, hogy ez is jó lenne fejlesztőnek, mégha Mc donalds-os is. :)

ruz
ruzicsky

Vera,
a kajaevésben semmi kihívás nincs :mrgreen:
macskanyu

Ruzi,
akkor most heppi míííl-t köll ennem? :mrgreen: brrrrrr.......

ÉS:

MINDENKINEK HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM a segítséget :)
macskanyu

Macs

Igen, igen, egyél heppit. :mrgreen:

De amúgy ezzel kapcsolatban az az idegesítő, hogy Bendinek van egy csomó hipi-szupi tök drága fejlesző játéka, ami vagy idegesítően hangos (nem is értem, hogy lehet kis gyerekeknek ilyet gyártani), vagy nem is tudja Bendi működtetni, mert még nekem is nehéz bekapcsolni, hogy zenéljen vagy megcsipogtatni... erre itt van ez a kis mekis vacak, ami ötletes, érdekes, (lehet ám csavargatni a lábait is :mrgreen: ) és könnyen lehet működtetni a világítós orrát. Hát fogok én ezek után drága játékot venni??? inkább megyek a mekibe, ott kevesebb pízért még kaját is adnak. :lol:

ruz
ruzicsky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?