A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Állami Egészségügyi Központ

Köszönöm a válaszokat! A linket megnézem!
magdolnasz

Amit rögtön viszek magammal:
-2 papucs (állítólag kell egy normál meg egy a zuhanyzáshoz)
-2 türcsi (vajúdáshoz, ha sikerül kádasat kifognom, akkor be akarok menni majd a kádba)
-hálóing
-köntös
- 2 meleg zokni (egyik szintén a szüléshez, állítólag fázni szokott a lábuk a kismamáknak)
-hasleszorító pánt szülés utánra
-arctörlőkendő (vajúdás alatt tudjam törölgetni magam)
-házassági anyakönyvi kivonat, személyi, lakcímkártya, TAJ kártya, kiskönyv, leletek
-bimbóvédő
-2 szoptatós melltartó
-hideg-meleg párna (fájdalomcsillapításhoz több helyre jó, akár mikrózva melegen, akár lefagyasztva hidegen)
-melltartóbetét
-diskmen, CD-k
-fényképező, elemek
-betadine a kád vizébe
-homeós bogyók
-fürdőruha (szintén ahhoz ha be tudok menni kádba)
-mellszívó
-kispárna (olyan ami jól tartja a fejem félig ülő pozícióban - utálok feküdni)
-babapopsi törlőkendő
-WC papír
-úszógumi (gátseb ne fájjon üléskor)
-Tena Lady a vérzéshez (első napi adag, majd apa hoz be még később)
-Pelenka a babának (állítólag nem adnak eleget) (szintén csak első napi adag, másnap apa hozza a többit)
-Körömvirág krém (gátsebre, stb.)
-fogkefe, fogkrém
-atibakteriális kézmosó
-Bepanthen (mellbimbóra, babapopsira)
-tusfürdő, testápoló
-olló (bármit kinyitni)
-babának kissapka, kesztyű
-baba textil pelus (feje alá, felvételhez a válladra, szájtörlésére, stb.)
-pohár, bögre, evőeszközök
-C vitamin, Gravida, Neomagnol
-füldugó ha nem tudnék a többi mamától/babától aludni
-kistükör
-eldobható bugyik
-WC ülőke takaró papír
-2 türcsi a fürdéshez
-2 hálóing (minden napra kell új, átvérezhet, stb.)
-vajúdás alattra bőséges innivaló, szőlőcukor, apának kaja, szülés utánra kaja a mamának

Apa hozza másnap:
-többi betét és pelus
-hálóing, másik köntös
-meg még ami felmerül

Hazamenetelhez apa hozza:
-ruha mamának és babának
-hordozó, autósülés, pólya

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Eltüntem, de ennek oka volt. 2008.10.04én 16.55kor megszületett a kislányom, Adél. Ma jöhettünk haza, mert 2 napig benne voltunk a kékfényben, tiszta sárgán. De mára nagyon szépen lement a SeBi. Szülés szép élmény volt. Reggel 10kor indítottak, 15.30kor kaptam EDAt a magas vérnyomásom miatt, 16.55kor született meg Adél. Nem akart a drágám levegőt venni, azonnal elvitték, de nem volt nagy gond. Minden rendben van most már, tejci van, szopival küzdünk, de menni fog, nem adom fel.
A kórházról annyit, hogy nekem nagyon jó volt minden, elégedett voltam a gyermekággyal, mindenki sokat segített, igaz én is sokat kérdeztem.
Vicces, de hétfőn átköltöztem az egyik szobából a másikba és arra az ágyra kerültem, ahol előtte Bettyna feküdt.
Majd írok részletesebben is.
Gabi
gabi79
Dunakeszi

Dius,

a szülőszobák a harmadikon vannak. Nem tudsz bemenni megnézni? Jobb mintha akkor kellene ott keringeni csomaggal meg fájós hassal...

Kép
sz.veronika

Gabi!

Gratula! Sok egészséget és boldogságot!

Kép
sz.veronika

ugabesz! Köszönöm a linket!
Veronika! KÖszönöm Neked is!! ELmentem, így nem kell törnöm a fejem :)
Még egy kérdés, a piszkos anyagiakról. A doki megmondta, hogy mennyit kér, tiszta sor. De hogyan szokás a szülésnőnek "honorálni" a munkáját??? Ez a rész a legkínosabb...
Gabi! Gratulálok! Jó egészséget Nektek!
magdolnasz

Magdolna,

azt sikerült megtudnom, hogy választott szülésznőnek 30 ezret szokás, de mivel itt nem választhatod, ennél kevesebb.

Én 10 ezerre gondoltam, lányok szerintetek?? Mondjuk attól is függ hogy leszek vele megelégedve.

Kép
sz.veronika

dius, én most kezdtem el mosni a ruhákat (34. hét), és agyban rendezem a táskámat, de még messze vagyok tőle, hogy összepakoljam :) el kéne menni a gyógyszertárba, de ahhoz végig kéne gondolnom...
az ágyat én nem fogom megágyazni, csak beporosodik. majd apa, ha a bébi megszületett. csak meg kell mutatni neki, mi hol van ;)
ez a pólyás hazaadás kamu :) abban viszed haza, amiben akarod
ki nem ad rá, mit? :) bent a kh-ban kincstári body-ban, rugiban vannak. utána meg te öltözteted induláskor.

kórházi pakkot frissítettem, és a homeós mindenféléket is összeírtam egy file-ba.
itt megtekinthető: http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... azi_lista/

gabesz, nem leszel annyira magadnál, hogy a fájások alatt nekiláss csomagolni :D jobb azt összekészíteni előre!

magdolnasz: szülésznőt nem is lehet választani!!

a szülészet a harmadikon van.

veronika, a te sokadat is majd elolvasom, hátha beírok még a magam listájába valamit :)))

gabi, gratulálok!

KépKép Kép
mzsperx

Mzsperx,

most vagy én vagyok nagyon béna, vagy mindkét linkre a homeós oldal jön be a megadott linken...

Kép
sz.veronika

Nekem van egy pár dolog Veronika pakkjából, ami nekem nem szükséges.
Én hasleszorítót csak utólag hozatok, ha már tudom, milyen méret kell.
Viszek fertőtlenítő törlőkendőt.
Hajcsatot, hajgumit
Papírtörlőt az alsó részre törcsi helyett, az lehet véres..
Pólót a férjemnek papás félórára.
Eldobható pelenkázó feltétet.
Viszont nem viszek textilpelust. Úgy tudom, hogy az van, és ha viszek, lenyúlhatják.

Kép

Kép
nikuc

Gabi, nagyon gratulálok Neked! :P :P :P :P :P

Veronika: Valóban nem szabad elhajtani a nagyszülőket a babától, függetlenül attól kinek a szülei. Viszont sajnos a fiús anyukák nehezebb helyzetben vannak, mert természetes, hogy egy lány a saját anyukájára hallgat. :) Ritka, aki nem.
Na meg azért azt se kell figyelmen kívül hagyni, hogy míg a saját anyukádnak kertelés nélkül elmondod, ha nem értesz egyet valamivel, és nyugodt szívvel irányítod, mit hogy csináljon a háztartásodban, egy szüleidnél idősebb (a fiúk általában idősebbek, ergo az anyukáik is) nőnek/ férfinak ezt kevésbé tudod elmondani. Ráadásul nem is vagy előttük olyan oldott, és ha az illetők még erőszakosak is, vagy már csak azért is a saját (ezer éves) elveiket hangsúlyozzák, és nem mondhatsz nemet, máris kész a kellemetlen szitu. :oops: Amikor szegény férj az ütközőpont.

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,

igen, a fertőtlenítő törlőkendőre már én is gondoltam, csak pont nem volt a gyógyszertárban, ki is ment a fejemből!

Ja és ha hajgumi (nekem mindig van a hajamban, lehet ezért hagytam ki :)) akkor már a fésűt se hagyjuk ki, azt se írtam...

Papírtörlő az alsó részre nem biztos hogy jó, ha vágnak, inkább valami puha nedves törlőkendő, nem? Vagy akkor kifejezetten puha papírtörlő...

Pelenkázó feltét? Megint újat hallok :)
Textilpelus lesz bent? Ez is új :)
sz.veronika

Mondjuk nálunk fordítva van párom szülei anyunál több mint 10évvel fiatalabbak.

Lányok van valakinek lakáshitelek?
Eléggé el vagyok keseredve mert múlthónapban és ebben a hónapban 5-5 ezer forinttal emelték a törlesztést. Így is olyan nehezen jövünk ki és a bank az előző levelében azt írta ha nem tetszik kifizethetem egyben, de ha lett volna ennyi pénzem nem veszek fel hitelt. Ez egy örödögi kör és még 29évig tart náluk a hitel. Elég dúrva lesz ha minden hónapban 5ezerrel kel csak többet fizetni. Gondolom ez a válság miatt van, de mi lesz így velünk az emberekkel?

Bocsi, hogy ezt felhoztam de most nagyon elkeseredtem emiatt. :(

Kép
dius87

Nem tudom, hogy tényleg lesz-e bent pelus, de azt mondták, hogy mintásat vigyünk, ha viszünk, vagy írjuk rá a nevünket, mert könnyen elvihetik, mivel azt hiszik, hogy kórházi. Gondolom, akkor van. :lol:
Nem vettem észre, hogy a fésű kimaradt. Én beraktam. :oops: Meg dobtam be poharat, evőeszközt, májkrémet, kekszet, 3in1 kávét... ilyesmit.
Fertőtlenítő kendőt a dm-ben szoktam venni, 500 Ft egy nagy csomag a márkatermékükből. Olyasmi, mint a Domestosos, csak feleannyiba kerül. Én azt használom otthon már jó ideje.

Nekünk van lakáshitelünk, de nem kaptunk ilyen üzenetet eddig. Forintosotok van, vagy valamilyen devizás?

Kép

Kép
nikuc

Dius,

nem tudom mi van a hitelszerződésetekben, de nem hiszem hogy egymás után következő két hónapban is emelhetnének...

Vagy nem forint alapú a hitel? Akkor az árfolyamváltozás miatt lehet...

Nagyon szemetek a bankok egyébként, az OTP most el is vesztett egy pert, mert jogellenesen felemelte a kezelési költséget, most várom, hogy a bírósági ítélet alapján visszautalják a havi 6 ezreket amiket hónapokig fizettünk jogellenesen...

Kép
sz.veronika

Köszi Nikuc, akkor majd elvitetem magam holnap egy DM felé.

Egyedül sajna már sehova sem indulok, csak ha a párom visz autóval, mert sokszor fáj a hasam, keményszik, belenyilall és már nem merek elindulni..

Kép
sz.veronika

Nekünk is OTP hitelünk van, de ők tudomásom szerint nem vontak plusz pénzeket. Hmmm. lehet, meg kéne nézni a bankszámlakivonatokat? :?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc,

az volt az OTP-nél, hogy régebben 9ezer volt a kezelési ktg., egy pár éve meg már 15 ezer az új hitelszerződéseknél.

Azzal érvelve, hogy ők csak "egy szintre hozzák" a régieket az újakkal felemelték a miénket is 15 ezerre pedig a szerződés szerint 5 éven belül garantálták hogy nem emelnek, ráadásul a 60 ezres törlesztőrészletre ez a plusz 6 ezer 10%-ot jelent! Tehát elég durva volt az emelés.

Lehet, hogy a tiétek már eleve a 15ezres kezelési ktg-ű volt.

Kép
sz.veronika

Én nem értek igazán a hitelekhez. :oops: Annyit tudok csak, hogy mennyit vettünk fel, meg mennyi a havi törlesztés, és meddig kell fizetni. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Hát akkor így nem igazán tudok mit mondani...

A szülésznőnek ti mennyit adtok?

Kép
sz.veronika

Én azt tudom, hogy az anesztesnek illik adni, de ott meg is jegyzik. Azt nem tudom, hogy szülésznőnek illik-e abban az esetben, ha csak ügyeletes. De ugyanannyit gondoltam Neki is, viszont csak a végén adom oda.
Ahogy az orvosnak is csak az utolsó nap a viziten. Úgy gondoltam, hogy majd a férjem behozza reggel, nehogy lába kéljen.

Kép

Kép
nikuc

Svájci frank alapú a hitelünk és mútlhónapban kamatot emelt azért lett 5 ezerrel több most meg ennyit romlott a forint. :(

De nem értem hogy megkötünk egy szerződést és akkor ő egyszer csak gondol egyet és kamatot emel.
Ez amúgy Budapest Bank és eddig megvoltam velük elégedve, hát most küldtem nekik emailt kiváncsi leszek hogy mit reagálnak majd, de szerintem tojnak rá.

Kép
dius87

Gabi
Gratulálok nektek, nagyon jó egészséget és sok tejcsit kívánok! Ja és kitartást a szopihoz.

Dius
Minden bank szemét. Nekem ugyan nincs hitelem, de az irodában napi szinten hallok róla, így tudom, hogy azt tesznek meg, amit akarnak, mert ott az apróbetűs rész. :evil:

Nikuc
Én is utolsó nap adtam oda, jól gondolod. Mikor kaptam a spinálist nekem mondta a szülésznő, hogy ötezret szoktak adni annak, aki szúr, ha nem adom külön akkor elkéri a dokitól. Voltak itt akik nagyon felháborodtak ezen, nem tudom most hogy van.

Kristóf 3 órát aludt délután, mire mentünk volna sétálni apa pont megjött így együtt mentünk és be is vásároltunk. Mióta Kristóf ilyen jól alszik teljesen másképp látom a dolgokat és nincs világvége hangulatom. :)

Jó éjszakát lányok mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

És hogy adom oda az anesztesnek? Én úgy gondoltam, hogy a férjem adja oda, én műtét közben nem erre szeretnék koncentrálni. Van erre valahogy lehetőség?

Kép

Kép
nikuc

Hú, az anesztesnek is kell? Még jó, hogy beszélünk róla..

Dius így már értem. Az a baj, hogy az árfolyamingadozással nem tudsz mit tenni, és tulajdonképpen a kamatemeléssel sem, hacsak nem nagyon pofátlan, mert akkor biztos többen megtámadják.

Kép
sz.veronika

Aha, az anesztes, plusz asszisztense 5+5, legalábbis én így tudtam. Viszont a szülésznőről én nem hallottam, de neki se szánok ennél többet. Az orvost azért fizeted, mert munkaidőn kívül is bejön, felel érted, meg a babádért. Nem? Megérdemli.
Mellékesen jegyzem meg... épp ugye építkezünk, és hát ott sokkal pofátlanabb pénzeket elkérnek 0 melókért... úgyhogy az orvosomtól abszolut nem sajnálom. Ő megdolgozik érte.

Kép

Kép
nikuc

A szülésznő van igazából többet veled a vajúdás alatt úgy tudom, a doki csak néha rádnéz meg a kitolási szakasznál van ott, persze ő felel a dolgokért, tehát tőle én sem sajnálom, de a szülésznő csinál minden mást, foglalkozik veled, én nála is okénak tartom, hogy adjak neki.

Kép
sz.veronika

De mi van az én esetemben, tegyük fel, hogy programozott csaszi, csak betolnak a műtőbe, szabnak-varrnak...

Kép

Kép
nikuc

Ja, akkor gondolom a szülésznő nem sokat vesz részt a dologban, bár biztos ott is segédkezik, nem?

Akkor erre olyanok tudnak válaszolni, akiknek ilyen volt.

Kép
sz.veronika

Gabi

Gratulálok én is a babához, majd kaphatunk képet? :)
Sok egészséget!

Susy

Örülök, hogy nincs világvége hangulatod, néha nekem is van és nagyon jó érzés kitörni belőle. Remélem most már nem lesz gondotok az alvással. Majd ha meg iskolába kell menni majd mondani fogja: Anya csak még 5 percet :D

Kép
dius87

Sziasztok!

Hú, micsoda pörgés van itt! Mi meg szülinapoztunk, akkora volt itt a felfordulás, hogy csak na! A vendégek felkiabálták a kislányomat, akit ma amúgy sem volt egyszerű elaltatni, szóval totál kimerültem, de azért írok nektek, hátha segít!

Szülésznő: én nagyon meg voltam vele elégedve, mondjuk csak az utolsó 2,5 órát töltötte velem, mert ugye 19h-kor van műszakváltás! De segített mindenben, meghallgatott, elintézett stb.Kedves volt, közvetlen és nagyon jó szobát intézett nekem! Mi 10.000.-et adtunk!
A legtöbb szülésznő nagyon kedves egyébként és alaposak, körültekintőek, jó a csapatmunka egymással és az orvosokkal is, már amennyire így kívülről látszik! Akikkel én azalatt a 6 óra alatt találkoztam a szülőszobán mindannyian rendesek, segítőkészek, odafigyelőek voltak!

Infúzió: Hát nem akarok senkit sem elkeseríteni, de ahogy a felvételi ctg-t megcsinálják, az ügyeletes orvos megvizsgál és úgy döntenek, hogy felvesznek, első dolguk, hogy a vénádat keresik és szépen beültetnek egy branült, hogy akármi van, gyógyszert, infúziót ezen keresztül be tudjanak adni! Nem nagyon örültem, bár ügyesen szúrta a szülésznő, de olyan beteg-tudatom lett tőle,mintha valami bajom lenne, azért lennék ott, pedig a világ legtermészetesebb dolgára, a szülésre készültem! Zavart is a zuhanyozásban, öltözésben, evésben, szoptatásban,pelenkázásban,mindenben (most nézem, végre eltűnt a nyoma a kezemről), merthogy szülés után még 2 napig velem volt a kis branülöm, hiába kértem, nem szedték ki, mondván, hogy kellhet az még, csak a 3. nap reggelén könyörült meg rajtam az ügyeletes szülésznő és akkor végre megszabadultam tőle!
Más kérdés, hogy nekem tényleg szükségem lett rá elég hamar, amikoris kiderült, hogy Kamilla szíve kicsit hevesebben reagál a vajúdásra a kelleténél... de ezt akkor még nem tudták, amikor beültették a branült!

Veronika!

Szerintem Te mindenre gondoltál! Alapos és körültekintő lehetsz a lista alapján!

Márti
borossné becz márta

Ja és Gabi!

Szívből gratulálok a szép nevű kislányodhoz! Örülök, hogy szép szülésed volt neked is!

Márti
borossné becz márta

Jajj, én úgy nem szeretnék olyan izét. :cry:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, ha császárra készülsz, haskötőt ne vigyél. Csak a varratszedés után szabad használni, addig nem, és utána is csak napi pár órát! Nem ezen a pár napon fog múlni, hogy megy vissza a hasad.
Lányok, ne izguljatok, nem olyan durva ez a pár szúrás sem, ha kaptok is branült, stb.

Nekem is császárom volt, fel sem merült, hogy adjunk az anesztesnek. Dokink sem mondta. Ennyi erővel mindenkinek adhattok, akivel találkoztok a kórházi tartózkodás alatt. Ott van, dolgozik, semmi pluszt nem csinál, más, amikor van egy szülésznő, aki órákat tölt veled, vagy fogadott orvosod van, aki miattad jön be. Én hálapénzben kicsit elfogult vagyok....

mtunde

Nekem előre közölte az orvosom hogy neki tiszteletdíja van és már mondta is árat. Hát adni akartam neki pénzt ráadásul pont annyit akartam neki adni amennyit mondott, de én hálából akartam adni magamtól nem azért mert kéri. Most már mindegy, nem gondoltam volna hogy így az arcomba löki :)

Ráadásul keresztlányom nála született tavaly és akkor még nem volt tiszteledíja vagy csak sógórnőmnek nem volt mert ő már a 3.kat szülte nála. Mondjuk én a vizsgálatokért nem adtam pénzt még a dokinak mert 5percnél tovább sosem voltam bent nála.

Kép
dius87

köszönöm a gratulációkt.

Kórházi csomag: nekem bejött alsó fertájra a papírtörlő fürdés utánra. Nagyon jó a DMnek a körömvirágos nedves wc papírja a gátsebre is. Nekem már nem is fáj, ellenben a kitolás alatt kijött aranyeremmel, amit kenegetek sperti krémmel, de a lányok is segítenek rajta a kórházban.
Azt tudom mindenkinek mondani, hogy mindenki iszonyat segítőkész volt, szépen kértem és jöttek segítettek. Nem mindig azonnal, de ahogy tudtak. Többször segítettek mellre tenni, bár ezzel még mindig megy a küzdelem, éjjal 3 órén át, végül fejtem és üvegből megette a lelkem 1 perc alatt. Így tudtam aludni 3 órát. De ma nappal nem menekül a kislányom.
Paraszolvencia: anesztesem iszonyat szuperül beadta az EDAt, neki akkor adtam pénzt, mikor kivette. Az asszisztensének nem adtam, igaz a kivételnél egyedül volt és megkérdeztem, hogy megkereshetem-e később, de mondta, hogy nem találom majd benn. Így ott adtam oda.
Szülésznő: nálam ketten is voltak. Az egyik kicsit katonás volt, de segítőkész és iszonyat sokat melózott velem. A másik a részlegvezető helyettes, aki a kitolásnál iszonyatosan sokat segített, meglátogatott az osztályon is. Igy ők kaptak egy-egy borítékot és egy desszertet, amikor jöttem haza.
A gyermekágyon a szülésznőknek és a csecsemősöknke is vettem egy desszertet. Volt, aki 2szer segített zuhanyozni, mert a 3. felkelésnél sikerült elájulnom, addig nem. A csecsemősökkel pedig meg tudtam beszélni teljesen korrekten mindent.
gabi79
Dunakeszi

[quote="sz.veronika"]
írta:
sz.veronikamost vagy én vagyok nagyon béna, vagy mindkét linkre a homeós oldal jön be a megadott linken...

nem te vagy béna, hanem én :) elrontottam a linkelést :) most már jó!

KépKép Kép
mzsperx

márti, hogy oldottátok meg a szülinapot? nekem a kicsi pár hetes lesz szintén, mikor a 6 évesnek szülinapja lesz. és nem szívesen engedném a közelébe a gyereksereget... a nagyszülőkkel megoldottuk, megmondtam, nincs buli, ha erre járnak, köszöntsék fel. a távol lakók már meg is tették.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok :)

Gabi: itt is gratulálok :)

lakáshitel: nem a bank szemét, a svájci frank alapú hitel ilyen... :? Mi most a válság előtt fizettük vissza pont, szerencsénk volt.

haslekötő: én nem használtam, és visszament a hasam. Az efyik doki azt mondta, ők nem is szeretik, mert nem hagyja a hasizmokat dolgozni, és rosszabb hatást érünk el vele.

pénz: hát nem tudom, ha velem az orvos közölte volna, hogy mennyi a "díja", rögtön fordultam volna ki tőle... adtam neki pénzt, de hálából és nem muszájból :wink:
Vendég

Gabi!
Gratula a babádhoz, sok örömöt kívánunk Nektek!

Márti!
Mi feladtuk a csomagot a kislánynak, remélem megkapjátok :lol:

Tegnap voltunk a jászberényi állatkertben, hoztam két fotót Lilluról:

Kép Öntudatosan barangolok :)

Kép Kislány nagy csúszda :)

KépKép

KépKép
beneildi

Gabi gratulálok a babához.
Lakáshitel: mi is a Budapest Banktól vettük fel, és az árfolyamingadozás miatt igen változó, most éppen a gazdasági helyzet miatt, ismét romlott.
Én a szülésznőnek 10000 ft-ot adtam. A dokim azt mondta, hogy az aneszteziológusnak 5000 ft-ot kell adni, szerencsére nem került rá sor, mert nem kértem edá-t.
Beneildi nagyon aranyos a kis Lilla.
Susy olyan jó, hogy rendeződtek az éjszakai alvásotok, remélem a miénk is fog. Mikor Kristófnak kibújt a két kis fogacskája, ti sokat szenvedtetek?

Kép
suny

Az aneszteziológus mit csinál? Mi a dolga?

Kép
dius87

Az aneszteziológus adja be az edá-t.

Kép
suny

És mi az az eda? :)

Kép
dius87

Epidurális érzéstelenítés, hogy ne érezd (annyira) vajúdásnál a fájásokat.
Vendég

Sziasztok Anyukák!

Én nem adtam a szülésznőknek pénzt, mert mindháromszor műszakváltás volt, és ráadásul volt olyan eset, hogy tanuló is foglalkozott velem. Egyébként teljesen meg voltam velük elégedve. Később az osztályon is találkoztunk és nem néztek rám ferde szemmel.
A doki csak a szülés után kapott, nem magánrendelésre jártam és sokszor alakom sem lett volna odaadni...most is olyan orvost sikerült találni, aki nem ragaszkodik a magánrendeléshez, nem érzem úgy, hogy hátrányban lennék emiatt. Ha pedig közölné, hogy ennyiés ennyi a tarifája, biztosan váltanék.

Márti ! Ez rémisztő, hogy már az elején a karomba nyomják azt az izét, eddig ilyen nem volt. A legutóbbi szülésemnél csk akkor kötöttek be infúziót, aminkor oxit kaptam és másnam már ki is veték azt a vacakot.

Vki kérdezte... A babát te öltözteted, amikor készültök haza, tehát azt adsz rá, ami jólesik. Pólya nem kötelező és egyébként sem lehet a hordozóba bekötni vele a babát, pedig az a lényege, hogy az újszülöttet is rögzíteni kell.

Gratulálok én is legújabb fórumos babánknak! Ki a következő????

Kép
becsengo

Szóval alakom=alkalom :roll:

Kép
becsengo

becsengo!

Én is ledöbbentem ezen! Én 4 és 6 éve is szültem itt, akkor ez még nem volt szokás! a 2. szülésemnél nem is lett szükség ilyesmire! N ekem a tudat volt rossz, hogy most valami beavatkozásra készülünk vagy mi? De majd megkérdezzük Bettytés Gabit, nekik is bekötötték-e rögtön?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti
Akkor ha ti ünnepeltetek, akkor isten éltesse sokáig a kis ünnepeltet. :)
Én is küldeném a pakkot, de nem bírok dobozt szerezni, pedig már össze van készítve a pakk. Legkésőbb hétfőn feladom, megvártok?

Suny
Nagyon szenvedtünk a fogzásnál, nekünk a dentinox gél segített. De az egész ház tiszta nyál volt. :)
És mostmár megint kezdődik a nyálaskodás, szerintem nemokára a fenti is kifog bújni.

Ha valaki magánrendelésre jár, akkor szerintem nem kell kiakadni, hogy a dokinak ára van, hiszen a magánrendelésnek is ára van. Viszont, ha nem magánrendelés akkor tényleg durva, hogy bevágja mennyi az annyi.
És tényleg, mi van akkor, ha valakinek nincs rá pénze? Gondolom akkor marad az ügyeletes orvos.

Ildi
Milyen szép nagy lány Lilla. Tetszett neki az állatkert? :)

Kristóf olyannyira jól alszik, hogy már hamarább felkelek, mint ő. Ma is már nyomott az ágy, gondoltam kiosonok egy kávéra, de pont felkelt. :) Remélem ez már így is marad, de ha nem is igyekszem nagyon kiélvezni. :)

Kép
Kép
susytunder

Én magánrendelésre járok, de mégsincs ára a szülésnek. Nekem ez olyan fura, hogy van doki, aki közli a tarifát.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?