A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

sziasztok,
nekünk chillis csoki figyel a hűtőben. Még nem volt bátorságom hozzá... :wink:

Én is froscht használok,és ecettel öblitek...azért vagyunk ilyen savanyúak! :wink:

Vica,
NAGYON KÖSZÖNÖM A RUHÁKAT!!!!!!!!!!!! és,hogy miattam fáradtatok!!!!!!!!!!

ma volt a szülinapi buli, háááát, rendesen elfáradtam...:?

Igi holnaptól 2.0-ás...
buli képeket majd rakok, igérem, édes volt a sok sorompójával. A többi ajándékra persze rá sem nézett...

most el, mert dőlök...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Monty Python maraton a Filmmúzeumon!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Móni :) azért a nagyon jó csoki jöhet ide is :wink: Maccsal közös nagyon ét nagyon csoki kedvenceink vannak :) de nem vagyok függő. Viszont neked szülés után a www.culinaris.hu-t ajánlom, elképesztően jó csokik (is) vannak :)

És jól emlékszel, hosszan tudok írni bármiről :lol: környezetbarátságról különösen :)

indianyo

Zsanci :) aludj jól :) én pont a kedvenc puha párnás spanyol inkvizíciós jelenetemet láttam :)

indianyo

Sziasztok,

Blaye: gyönyörűek a babák, nagyon gratula hozzájuk. és köszi a szüléstörténetet. Nem semmi gyors voltál. Sok boldogságot nektek.

Votiv: ez a Dorinka egyre szimpatikusabb... :roll:

Nonni: Peti baba nagyon aranyos, jöhet bármennyi kép.

Ruz: szerintem nem nekem szántál valamit...és sajna nem várok babát... pedig lassan már kedvet képnék, de az eszem még ellene szól, még egy év és jöhet a tesó..... aztán meglátjuk.

Ildi: doki miért húzza a száját, hogy hozzátok kell menni? Mert, nálam azért mert nem mindig tejelek.... :lol: Jobbulást Timinek. Remélem azóta már régen jobban van.

Mi köszönjük a sok +++energiát és már jobban vagyunk, bár ez még csak egy fokkal jobb, mint eddig, de már ez is valami.

Ancsi: Lencsinek nem semmi a dumája.

Zsanci: gratula a gyors ügyintézéshez. Van nálam vasad és hajdinád... hogy jusson el hozzád?

Mi az a gönczöl turkáló? és hun van?

Tinu: Nekem is jobban bejön TündeAlíz mint Dorinácska, úgyhogy rólatok is jöhet még kép. Nagyon aranyos a lányod, a majmos az csúcs.... :lol:

Neet: reméljük Eszti nem lesz beteg...drukkok mennek. Palacsintából jól evett. úgyhogy nagy baj nem lehet.

Indi: remélem Ti már jobban vagytok és hogy Cataflamot sem kellett még bevetni. Nagyon szívesen küldtem.

Nuk: én sose mostam külön a babának és nem is volt problémája. Viszont nagyon kevés mosóport használok és ahhoz rakok jó sok mosószódát. Öblítőt anno nagyon keveset használtam, de akkor még valami rendes boltit. Most már környezetbarátot vagy illóolajat. Egyiktől sem volt semmi baja dednek. De létezik rengeteg környezet és bababarát cucc a mosás terén.

Leni: én is híve vagyok a vizes lemosásnak, csak vendégségben olyan nehézkes néha és főleg mondjuk játszóházban vagy ringatón, oda mindig viszek törlőkendőt én is. Itthon is használok azt is, de vizet is minden lemosásnál. főként puncikába oda mindig tiszta vízzel nyúlok. Annyira parázok a fertőzéstől.

Akartam még, de nem jut eszembe....

Kérdés: hogyan tudok ide képet beszúrni(feltölteni).

Johi
johanna1975

Zsanci,
éljen a frissített verziójú Igi! :D (Lehet, h holnap nem, leszek gépközelben..)

Továbbra is minden betegeskedőnek jobbulást, és egyben köszi a drukkokat Eszterrel kapcsolatban. Továbbra is csak taknyos, de már 2x felsírt (sztem zavarja a teli orr, szerencsére nem meleg), ez ugye nem lehet vírus??

Johi,
melléklet feltöltése rögtön a beírt szöveged alatt, de csak kicsi kép fér be, de majd szól a rendszer ha nagy. Irfanview kicsinyít szépen.
neet
neet

Votiv: mi már voltunk a Zelecsényinél és valóban pokróc stílusa van ellenben kiskörme alatt van az egész tudomány ;) nekünk eddig nagyon bejött minden amit mondott, bár néha beégtem előtte, de tudtam mire számítsak és inkább jól mosolyogtam magamban egyet...

Antibigyó: szájon át megy most a Zinat aztán hétfőtől a Sumetrolim. Kajába nem akarom semmiképp keverni, mert félek, hogy ebből azt a következtetést vonja le magának, hogy nem eszem :? inkább beleerőltetem :( ami azért vicces, mert Apjuktól csont nélkül elfogadja mintha legalábbis csokit kéne ennie :?

De úgy tűnik teljesen meggyógyult a ded, mert az étvágya már a régi: reggelire első ízben kapott tojásrántottát és még az apja elől is elkunyerálta annyira ízlett neki, majd ebédre zöldbab leves + paprikás krumpli amit szintén úgy kunyerált el, aztán du. voltunk cukiba ahol én direkt gyümis sütit kértem, hogy majd a gyümit megkapja de persze a piskóta is köllött neki, majd vacsira megint leves+joghurt. ZABAGÉP a gyerekem :lol:

Tünde nekem is jobban tetszik mint Dorinka ;)

ZSan: Grat Igi 2.0-nak :)
Bakker tudtam, hogy megint lecsúszok az Élet értelméről :( Pedig még nem láttam és annyi jót hallottam róla :o

Neet: sterimar Eszci orrába?

Rylie
rylie

Sziasztok!
Elnézést, hogy egy kicsit félbeszakítalak Titeket, de mivel én is mindig böngésztem a babanet-et, hogy az én választott orvosomról mit írtak, ezért gondoltam, megosztanám Veletek a szüléssel kapcsolatos tapasztalatokat, hogy esetleg mások is okuljanak belőle.
2006. augusztusában szültem, 10 napos túlhordásban. Választott orvosom Dr. Bardóczy Zsolt volt, akiben nagyon megbízom most is. Nagyon felkészült, és emberileg nagyon korrekt embernek ismertem meg. Egyetlen hátránya, hogy a magánrendelőjében akkoriban min. 2 óra volt a várakozási idő, amit azért viszonylag nehezen lehetett bírni. Én mondjuk mindig odatelefonáltam, hogy egyáltalán elinduljak-e, vagy megint csúszás van. Sajnos pénzben sem olcsó szerintem, de ennyit valószínűleg megér (már ha van kb. 200 ezer forintotok a szülésre).
Szülni végül is nem nála szültem, hanem Bálint Balázs doktor úrnál (neki adott át Bardóczy doktor úr, mert ő szabira ment), és nagyon nem bántam meg. Hihetetlenül jó élmény volt Bálint dokival szülni. Korrekt volt, kedves, nagyon felkészült, és ami nekem nagyon tetszett, hogy mindig mindent megbeszéltünk, hogy mit tervez csinálni, és én ezzel egyetértek-e, mik lehetnek a következmények stb.
Közben mindvégig megőrizte a humorérzékét, és állta a sarat, pedig viszonylag hosszú volt a vajúdásom. Végül természetesen szültem, és egy egészséges kislánynak adhattam életet a két doki segítségével. Bálint doki később minden nap benézett hozzánk, sőt volt, hogy helyettem ment el valamit megvitatni a gyermekorvosnővel. Mindkettő dokinak nagyon hálás vagyok még most is!
Ami a kórházat illeti: a csecsemősök szerintem katasztrofálisak voltak (ebből kivétel két nővér). Nem hogy nem voltak segítőkészek, de kifejezetten arrogánsak voltak. Nem csak velem, másokkal is. Ezenkívül egy negatívumot tudok mondani: a zárójelentésből tudtam meg, hogy a kislányom enyhén besárgult. Én ugye ezt első babásként nem láttam, és amikor kérdeztem a nővérkéktől, hogy nem baj-e, hogy ennyit alszik a kislányom, azt mondták, ne aggódjak, inkább örüljek, hogy alszik. (Tudvalevő, hogy a sárgaság ellen a legjobb gyógyszer a gyakori szoptatás.) Nagyon dühös voltam később emiatt!
Amit még ajánlanék: ne hagyjátok, hogy a nővérkék fürdessék a babátokat, mert Johnson babafürdetővel fürdetnek csapvíz alatt, melynek (is) köszönhetően a kislányom bőre teljesen kiszáradt, mire hazahoztam, és három hónapos korára tudtuk elérni, hogy ne féljen a víztől. Inkább azt javasolnám, amit egy barátnőm is csinált: kérjetek fertőtlenítőt a nővérektől, és Ti magatok fürdessétek (kvázi lögyböljétek át) a babátokat a mosdóban. Érezhető a különbség.
Mindenkinek kellemes babázást kívánok!
kedden

Nukada!
én is kevesebb mosóport használok (magunknak is), mint az előírt, viszont mindig használok öblítőt, mert anélkül engem szúrnak a ruhák. (gondolom a dedet is szúrnák) leginkább az Ariel+Coccolino párosítás jött be, de használok Perwollt is.

most mondta Lencsi:
KAKILT A CSECSEMŐ! DEJE CSECSEMŐ! :d
ancsipancsi

Kedden!
én is hasonló párosításban szültem császárral. a fürdetést nem engedték, hogy a kismama végezze, csakis ők csinálhatták, mindig időre oda kellett vinni a gyereket. nálunk szerencsére semmi baja nem lett a dzsonzontól, sőt, azóta is néha azt használunk. egyéb tekintetben egyetértek :)
ancsipancsi

Igi-Biggie 2.0-nak boldogságos születésnapot és még nagyon sok hojópót kívánok :)

Kép

indianyo

sziasztok,
köszönjük a köszöntést!!!! mi most el, és majd vissza... :lol:
kettő pont nullásom nagyon édi, játszik a hojompóval, meg a vonattal...és ma utánam mondott egy viszonylag hosszú mondatot, de jó anya lévén nem irtam fel, és most már el is felejtettem...

MontyPython rulez!!!!

Kedden,
nekem mind2 doki nagyon szimpi, akiket irtál, valóban nagy szerencséd volt velük!!!!
és milyen anyukának lenni??? :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

www.thomasandfriends.com

Annyira jó oldal, tessék hozzá hangszórót is kapcsolni! Imádom ezt a mesét :)

indianyo

Van egy Balea márkájú DM-es bontatlan arctisztító tonik és arctisztító tej zsíros bőrre a birtokomban, amit a zuramnak vettem, de mivel mostanában nemigen találkozunk, nem szeretném, ha megromolna, kidobni se szeretek ilyesmit, ezrét szívesen odaajándékoznám. Nekem száraz a bőröm, így nem tudnám használni semmiképpen.

indianyo

Kedden,
szia, és kösz, h megosztottad az élményeidet. Egy valamibe beleszólnék: nem lehet, hogy tiéd ded azért száradt ki, mert eleve gyengébb a bőre? Tudod, itt naponta hányan szülnek és hányat fürdetnek, ellenben ilyen problémáról ezerből egyet ha hallani, de lehet, h százezerből.. szal én nem általánosítanék, de ettől függetlenül sajnálom, és örülök, h idővel azért rendbejött a pici bőre.
Egyébként az elgondolkoztató, h miért pont dzsonzonnal fürdetik a babákat a H-ban? Tán ő szponzorálja az intézményt? Mert egyébként nem lenne logikus, hogy a 40 forintos gyogyós cucc helyett 400 ftos J&J -t használjanak... vagy mennyibe is kerül? Sose vettem ilyet.

Minden drukkot köszi, tán épp emiatt, de ma eddig ha 2x fújtunk orrot, és az éjjel is jól telt.
Viszont ha tudnátok, milyen hideg volt kint reggel!! Még 10kor is be volt fagyva a kutya-cica tálban a víz.

Egy másik topikon (nlc) olvastam: gyerek férges lett. :shock: :shock: Eddig is sűrűn mostam Eszter kezét, de ezentúl... basszus.... szerencsére könnyen orvosolható, de... ááá.. durva lehet!!
neet
neet

Indi, az a vatta is műanyag, amin ez áll? 100% cotton????
Ez számomra döbbenetes :shock:

A legprimitívebb Auchanos 100% pamutot használoma célra, és nem, tűnik műanyagnak....

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

IGINEK Boldog születésnapot kívánunk.
johanna1975

Tinu baba éédes és nagyon jólfésült! :)

Lencsi magát hívja csecsemőnek? :D

neet
neet

Neet: pedig mióta hazahoztam a kórházból, a haja nem látott fésűt. :lol: Kicsit kopaszodik a szentem.

Kép
Kép
tinu

Zsanci,
Gratula új verziójú pr-hoz!
Akkor Peti 2.2-es és azt kell hogy mondjam, hogy a 2.2 verzió nehezebben kezelhető, kevésbé felhasználó barát, mint a 2.0 volt. Persze akkor Karácsony volt és nem én voltam a felhasználó.

Neet,
Az én fő parám a vegyi anyagok. (Ha megfogna egy flakont, amiben nem tudom mi volt biztos izgulnék nem-e mérgező. Ehhez képest a vírusnál nagyobb, krokodilnál kisebb élőlények annyira nem izgatnak.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Neet!
Lencsi magát hívja csecsemőnek, mert kicsiny korában így neveztük.
a gyogyótári cucc nekünk lehet, hogy csak 50-100 Ft, de a kórháznak nincs kedvezménye, kb. 10x annyiba kerül. (nekünk is, ha recept nékül vesszük) a Johnson's-t meg biztos kapja.

Iginek boldog 2. szülinapot kívánunk.
ancsipancsi

Leni :) én azt nem ismerem, remélhetőleg megbízható a címke. A gyógytárban és illatboltban kapható háztart és eü vatták viszont műanyagok - kivéve a papírvattát, talán.

indianyo

Iginek nagyon boldog szülinapot!!
Kép

Esztinek és Johiéknak és minden betegeskedőnek továbbra is ++++, gyógyuljatok!!!

Tinu :) Csatlakozom a többiekhez: én is maradok inkább 100x Tündénél, mint Dorinánál!! :wink: :D :D

Nukada :) Gratula a mosógéphez! :D Bevallom, én a ded kb. 1éves koráig külön mostam a cuccait és folyékony érzékeny bőrre való babamosószert vettem neki, és most a leendő kistesónak is biomosószert, és öblítőt nem használtam, mert ezekkel a ruha is puha maradt. Gyerekszáj :lol:

Móni :) Pepperonis csoki bizti jó lehet, múltkor próbáltuk párommal a chilis forrócsokit, nekem az is nagyon bejött, ott is bizsergett a nyelvem meg az egész szám :oops: :lol:

Kedden :) Üdv! Gratula a kislányhoz! :D

Kép
Kép
denizsa

http://www.marthastewart.com

Sok okos egyszerű otthoni ötlet

Szai Kedden! Köszi, hogy írtál, két igen klassz dokid volt :) Sok boldogságot a babádhoz!

indianyo

Sziasztok!
Zsanci,
kérdezed, milyen anyukának lenni. Ha őszinte akarok lenni, akkor mindenek előtt nagyon jó, mert csodálatos ez a kis lény. Minden nap új dolgokkal lep meg minket. Másrészt viszont nehéz is, mert persze már semmi nem olyan mint régen. A férjemmel jóval kevesebb időm van beszélgetni, nagyon régen voltunk közösen kikapcsolódni, szóval nagyon vigyázni kell egymásra, hogy ne távolodjunk el teljesen egymástól. Én meg arra próbálok vigyázni, hogy ne szűküljek be, és ne csak ez a világcsodája gyerkőc legyen a téma.
Neet,
lehet, hogy igazad van. Nekem is elég érzékeny bőröm. Elképzelhető, hogy örökölte, bár én már hallottam mástól is e bőrkiszáradásos dolgot, de persze én sem merném állítani, h biztos ettől van. Lehetett a túlhordástól is.
kedden

IGI,
BOLDOG 2. SZÜLETÉSNAPOT!!!

Másra sajna nem futja, jól vagyunk, rohanok teregetni, éljen a vasárnap!!! :lol:

v
kisün

Sziasztok,
Mindenkinek nagyon köszönöm a szülinapi köszöntéseket :D

IGI-boyt pedig Isten éltesse sokáig!!!

És akkor megprobálom feltenni a legujabb képet hármunkrol :) Apa kellett hogy a fotot készitse 8)

Kép pocaksimi
fibi

Fibi:
Nagyon édesek vagytok a képen! Remélem majd Réka is így áll hozzá a kistesóhoz...(miket nem tervezek?!?!?!?)

Ma sajnos a szervezetem/gyerekem a tudtomra adta, hogy pihenjek többet, úgyhogy mától nem emelgetem az ásványvizes kartonokat, meg a festékes vödröket...

nukada

Fibi :) ó de szépek vagytok! Mesélj, hgoy sikerült a hétvége!

Nukada :) irgum-burgum! Semmi cipekedés :evil:

indianyo

Nukada,
köszi :) tervezz csak, persze :D
emelgetni eddig is tilos lett volna, irgum-burgum 8) Nekem meg azt adta tudtomra pocakbaba, hogy ne görnyedjek a gép fölött, akkorákat rugott az oldalamba, vagy a könyökét/térdét nyomkodta (volna) kifelé, hogy tiszta alien feeling volt :lol:

Ryile,
ekcéma Bálint ujjbegyein volt, és teljesen elmult. Hogy ez most a homeos bogyo hatása volt e, avagy a családi feszültségek enyhülése, a JoÉg tudja. A pöttyök még idönként hol itt, hol ott jelentkeznek. Most épp a hátán, de már az is muloban.

Popsitörlö: nekünk is az vált be, mint Ancsinak: mikroszemcsés (?) BabyLove, és ez volt szinte az egyetlen, amitöl nem fordult fel a gyomrom a terhesség elején. Elötte Gabiztunk, mert az is occso, de a szaga.... :roll:

Curse,
sikerült a zuraddal dülöre jutni, beszéltetek?

És éljenek a feministák :lol:

Többit nem tudtam részletesen elolvasni, sorry akit kihagytam.
fibi

Indi,
köszönjük :)
képzeld, végül nem jöttek el sogornömék, mert influenzás a nagyobbik gyerekük. lehet hogy tanult a multkoribol? 8) viszont igy csak az én szülinapomat tudtuk ünnepelni, az ö fiaiét nem :? és végülis sajnáltuk, hogy igy alakult, de jo kis nyugis 7vége lett. leszámitva anyos kedves beszolásait :roll:
fibi

Fibi:
Te szegény! Neked aztán kijutott ezek szerint anyós is és sógornő is... :roll: :? :roll: :?
De legalább most nem ragasztottak rátok minden féle nyavaját... Nálunk most szegény bátyám van soron, ő a náthás, de rendes volt, mert nem jött be, úgy dobtam ki neki a coldrex-et az erkélyről :)

Amúgy, ha én is netezek, nekem is szokott rúgdalni a bébi, de most már szinte csak fekvő helyzetben tudok bármit is csinálni (mármint olyan dolgokat, amit ülve kéne)

Már kezdek nagyon nyűglődni, de tartok tőle, hogy ez még rosszabb lesz. Viszont apunk ma ari volt, mondta, hogy Húsvétkor ő már nem nagyon csavarog sehova(meg akar lógni a locsolkodás kötelessége elől :lol: ), de mondtam neki, hogy úgy is apukámmal menne, úgyhogy nyugodtan... 8) Viszont azt elnézi, hogy nem sütök 1000féle sütit, mint karácsonykor.

nukada

Eszcinek, Dominónak, többi betegeskedőnek további ++++++++!

Neet, észosztás very welcome, (általában) úgyis azt fogadom meg belőle, amivel titkon, mélyen egyetértek. :)

Monisa, várom már azt a tiszta babaillatot, nem is akarom elrongálni mindenféle illatos vackokkal.

Ja, egyébként, mivel már csak néhány hétvégénk van hátra Apával kettesben, vagyis két és felesben, hétvégenként nem csinálunk lehetőleg semmi kötelezettséget, nagyobb melókat, hanem együtt vagyunk, nyugiban. Ilyen sokáig úgysem lesz. :) Persze, ha Bébirépa már velünk lesz, az lesz a természetes. Gondolom. :) Addig viszont minden együtt töltött pillanatnak örülünk.

Tinu, Tünde Alíz gyönyörű baba, a majmos kép egyenesen fantörp! :D

Indi, kvadbicaj csúcs, kár, hogy mindenért, ami természetes, horribilis összegeket kell fizetni.

Neet, első gyerek harmadikként kezelése - királyság, gondolatban én is hasonlóval próbálkozom, de biztos elkap az első babás gőzhenger - ilyenkor majd jövök a tapasztaltakhoz durungolásért. :D

Monisa, én csilis csokifagyit ettem, isteni kombináció! :)

Zsanci, boldog Igi 2.0-t és sok hojompót!

Fibi, utólag is boldog szülinapot, a kép remek Rólatok. Te hányadik hétben jársz?

Kátya
kincsimano

Hello Kedd itt :) Egyébként ha szólsz a csecsemősöknek, hogy kössz nem kő fürdető a vízbe akkor nem tesznek ám bele ;) Legalábbis nálunk igy volt. Johnson meg szponzorálja a H-t, hogy lássa a sok kezdő kismami, hogy hátha a kórházba is ezt használják akkor ezt csak tutti jó lehet ide vele az egész sort a DM-ből! ;)

Fibi: SZuperrr a fotó és a hajad nem is olyan rövid :P

Ancsi: Lencse milyen szépen beszél márr :o

Rylie
rylie

Rylie,
akkor végül elmentek majd ahhoz az L betüs dokihoz?

Kátya,
köszi :) én ma vagyok pont 25 hetes :P itt a vonalzom:

KépKép
fibi

A fürdésről jut eszembe...:
Elvileg, ugye nem adnak semmit a babáknak a kórházban (táp, cukros víz)? Mert a sógornőm ott volt szülészet gyakorlaton és látta, hogy itatták a babákat :shock: :shock: :shock:

nukada

Nukada,
elvileg... nem nagyon, de jobb ha Te magad gyözödsz meg rola :roll:
és nem biztos ám, hogy most már csak rosszabb lesz, ld Monisa, aki ujra eröre kapott igy szülés elött 1-2 héttel :) és nekem is mondta a párom, hogy akkor döljek hátra, és vegyem a billentyüzetet az ölembe 8)

na, én inkább az ágyat veszem célba, jocakkát Nektek!! :D
fibi

No úgy nagyábó:

Éljenek az egészséges Sünök. :lol:

Ancsi írta: „nebácsda apucit mer alszik” olyan édes! :lol: Apuka remélt örült neki. :lol: :wink: S persze a többi gyerekszája is édes, csak úgy érzem nálunk is lesznek ilyenek. :wink:
Aquafitness: 3in1, ejha :lol:
Képzeld én is várok a „pamers”-ös fecsegő telefonra, s a minap kaptam levelet, hogy megkapták, ennyi pont bla-bla. Szóval remélem hogy szállítani fogják mán! :D

Ildi! Timinek továbbra is +++++++++. Hogy vagytok?

Zuzi! Drága vagy hogy gondoltál ránk! :lol: Hol van ez a turi?

Curse! Megvolt az elbeszélgetés?

Szia Kátya! Én itthon tornáztam, de abban semmilyen légzésgyak nem volt, s ment anélkül is. :lol: Anno a szülésznőm is azt mondta, hogy jön az magától.

Nonni! Aaaaaanyira édes a kőcöd!!! :lol: :lol: :lol:

Indi! Én is gyűjtök a pancsizósra.

Monisa! Én nem fúrok. Apjuk nemrég szerelt fel új karnist, s apóstól kellett kölcsönkérni a megfelelő fúrót, s így lettem ilyen művelt. :mrgreen:
Engem is szokott hősnek hívni a párom :D

Neet! Eszter hogy van? +++++++++ és drukk-drukk
Normál budis álom :D

Szrekuc! Engem is az itteni csajok szoktattak le – nem teljesen – popsikrémről. Előtte hetente vettünk! Most nem is tudom mennyi időre elég, olyan sokáig használjuk. :wink:

Dede üzs :lol: :lol: :lol:

Tinu! Aaaaaaanyira édes a csaj! Nekem a „majom nézi” jön be a legjobban. :lol:

Akata?

IGINEK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Fibi! Naaaaaaaaaaaaaagyon édes a kép!!! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok fecsegő csajszik! :wink: :lol:

csak nagyon röviden, mert - a fogyókúra szempontjából nagyon nagy szerencsémre :lol: - rajtam van a hasmenéses-hányásos kórság, remélem, ifiúr mentesül alóla

Fíbsz,
annyira édesek vagytok a képen! Nagyon szép!

Barbi,
akkor lehet h mégis jó vagyok - van,amikor már rég lejárt a popókrém, és még volt benne ;) (persze azt már nem használtuk)

és béjbi végre növesztett egy ötödik fogat - valahol fent a messzeségben, rendezői jobb oldalojavascript:emoticon(':D')
Very Happyn! :mrgreen: :lol: már nem is vártam, h akár lehet több foga is - először azt hittem, vmi csak odaragadt neki :mrgreen:

Boldog szülinapot Iginek!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

no el, kivételesen nem hulázni, de ez is h betűvel kezdődik, de jobb, ha ezt az ember nem a szobában végzi, hanem a megfelelő helyiségben :mrgreen:

(Den, Mon: én kicsit türelmetlen vagyok, de úgy tűnik, eddig kb 5 kiló ment le, bár anuynál csak egy szar mérleg van, ami eléggé össze-vissza mér - de nem is bánom, mert ez így pozitívabb; ha mindennap leszédülnék a digitális mérlegről, kehet h már feladtam vna; még -10kg minima hátra van, úgyh tessék drukkolni továbbra is - ÉS MINDENKI TOVÁBBRA IS TARTSA MEG A JÓ SZOKÁSÁT H HASZNÁLJA A VONALZÓJÁT :lol: - még Macs is ;) :lol: )

Kép

Kép

:D
szrekuc

Barbi, Jesszus, micsoda mondatszerkezet - hiába, bölcsész vagyok (illetve hiába vagyok bölcsész)
szóval popókrémes mondat vhogy az és még van benne befejezéssel jobb lenne ;) :D

no tényleg el.....

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Az első babám a SOTE I.-en született, császárral. :( Ő lassan egy éves, tervezzük neki a testvérkét. A Hol jó szülni című könyvből néztem ki a Szent Imrét (vagy a Péterfyt), de nem tudom, hogy amit ott írnak azt mennyire lehet készpénznek venni. Érdekelne, hogy itt császár után vállal-e valamelyik doki rendes szülést, és ha igen, melyik. Császáron bent lehet a férjem? Az előzőn bent volt, és nagyon jó volt. Az is fontos lenne, hogy normál szülés vagy császár után mikor kapom meg a babát. (az előző helyen csak másnap láthattam). Érdekelnének a vélemények, tarifák, egyszóval minden, amit úgy éreztek, hogy fontos lehet.
Egy ismerősöm ismerőse szült itt, ő csak szülésznőt választott, mert hogy úgyis ő van végig ott, orvost nem. Erről is érdekelnének tapasztalatok/vélemények.
E-mail, ha esetleg nem itt válaszoltok: lidinet@freemail.hu

Előre is köszönöm!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Ja! Még egy kérdés eszembe jutott! :oops: Látogatáskor a babát ki lehet vinni, apuci megfoghatja, vagy csak én mehetek ki? (Még látogatóban sem jártam ott soha, azért vagyok ilyen tudatlan.)

Köszi!

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Szia Lidike!

Tök jó név az, hogy Keve!!! :D
én csak utsó kérdésre tudom biztosan azt mondani, hogy nem lehet kivinni úgy, hogy apa megfogja, ill apuka nem tud bemenni, úgyh azalatt a 2-3 nap alatt nem foghatja apa :( ( egy üvegajtó van, ameddig ki lehet tolni zsúrkocsiban a bébit, ott üvegen keresztül lehet nézegetni; te ki tudsz menni párodhoz)
nem emlékszem, ki, de mintha vki itt az egyágyas szobába becsempészte vna apukát - úgyh semmi sem lehetetlen ;) :lol:

menjetek be a kórházba megnézni, milyen is a gyerekágyas rész a folyosó felől meg ilyesmi! :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) ááá de tudom, mit érzel! Na nem az 5 kiló mínuszt, hanem a F&H mókát...

Láttam ma a Maestro-t - amiért remélhetőleg Oscart kap a rendezője ma éjszaka, aki magyar - és.. nem árulom el a poént, nézzétek meg! 3 perc körüli, vagy talán 5, de zseniális :)

Lidke :) Szia! Császárt apuka végignézheti, igen. És igaz, hogy Apuka kint a foylosón találkozik veled, de cserébe senki nem tör rád, miközben épp szellőzteted a cicidet vagy épp aludna a kisbabád melletted. És nem jön be az egész pereputty se, meg a szomszédé se. Én imádtam, hogy így volt - igaz, nekem nem volt egy kisfiam, akit kint kellett hagyni addig - ez utóbbit szörnyű nehéz lehet elviselni persze.

indianyo

Barbi és a többiek!
Köszi a kérdést, Esztert nem minősítném betegnek, de tény, h néha tüsszög és folyik az orra, na de ennyivel sztem bárki kiegyezne ebben a vírusos, hányós, genya időszakban! :D
Azért bölcsibe nem vittük ma le, és mondták, h mivel ma reggel szólok, a mai kaját már nem tudják nem beszámítani. Mivel még sose kaptunk vissza pénzt ill sose számították be a kövi haviba, és nem is mondták, h van ilyen lehetőség, adtam a hülyét, és kiugrasztottam a nyulat: igenis be kéne tudni a kövi befizetésnél azt, amit ebben a hóban a ded nem evett le. :x Úgyhogy erről ennyit. Nem az a párszor 300 ft bánt, hanem az a sunyi eljárás, amivel valaki ezen "kereskedik". Ennyit a bosszankodásról, legalább ma sem kell szakdogáznom, hanem babázhatom. :D
Arról nem is beszélve, h ahogy hallom, más 39 fokosan is bent lehet, Esztert meg akkor is hazazavarják ha kissé folyik az orra.... lehet, h nem bírnak it minket???

Nukada,
sztem inkább itassanak a babával pár korty löttyöt, mintsemhogy szomjasan kiabáljon szegényke!! Kb 70 fok van a csecsemő osztályon (legalábbis télen túl van fűtve az egész), érthető, h megszomjaznak, és mindig hangoztatom, hogy 2-3-4 nap itatástól se cumizavara nem lesz, se a cicit nem fogja elutasítani, már csak azért sem, mert ha mondjuk óránként mellre teszed, a csecsemősök meg egy nap mondjuk 2x megitatják, megvannak az arányok a jó felé. De ha erőteljesen szólsz, h NE adjanak neki SEMMIT, akkor valszín nem fognak. Ha mégis, én úgy vagyok vele, hogy csak jobban tudják, én egy gyereket (Sem) láttam még életemben, ők meg párezret biztos. :)
neet
neet

Szép jó reggelt mindenkinek!

Gyorsan mielőtt elindul a nap :)

Kövecske,
én voltam akit Szrekuc említett, egyágyasban ráadásul császárral. Apa ott volt a szülésnél (egy üvegajtó másik oldalán) és ő vigyázott a babánkra amíg engem stoppoltak. Aztán egész estig együtt voltunk a szobámban aztán meg minden további napon is :D Gondolom a közös szobákban ez nem mehet így. És az utolsó cérnaszálat még csomózták :) amikor már elkezdtek tolni a babám felé, úgyhogy semmi antiszociális sokórás várakozás!! :D

Barbi,
szija - köszi a hiányolást :) csak dolgozom és ha eddig azt hittem nincs időm, tévedtem mert volt. Most viszont már aligalig mert 3 napot bent töltök a mh-n aztán minden közlekedési szabályt megsértve száguldok haza, hogy fürcsi előtt még 1 órát játszhassak a deddel. :? A másik két napon meg pótolom a "hiányzó" hármat.
Angi eszeget már mindent rendesen? Helyrejöttek a poci dogok??

Indi,
köszi, hogy te is hiányoltál :) remélem már jobban vagytok, olvastam, hogy utolért a vírus titeket is! Láttam néhány képet a talitokról, ahol rengeteg édi kisbabuci volt köztük Domicsek is :D
Még egy nagyon régi témába olvastam bele - utolérendő önmagam - szerintem az agykontroll és az ezoterika nagyban különbözik egymástól, az agykontroll tudományos alapokra épült és arról szól, hogy hogyan bírjuk munkára az agyunk kitudja hány% nem használt részét annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. Én voltam tanfolyamon, és mindenkit csak buzdítani tudok rá. Én hiszek a dologban nálam működik. :wink:

Kisherczeg hol vagytok??? Annyira de annyira szomorú volt amit írtál és nagyon remélem, hogy azért nem jössz, mert pótoljátok a kiesett időt ugye??????

Rengeteg gyönyörű kisbaba a topicon! Már visszaemlékezni sem tudok a gyors visszaolvasás alatt hányszor mondtam, hú de szép!!! de Blaye ikrei - itt a vége felé- különösen emlékezetesek :) gyönyörű babák és nagyon gratulálok!

Fibi,
házat még mindig nem adtátok el - látom :(

Votív,
nagyon szép voltál a bálon, és már mindjárt szülsz igaz? :D

Apatémában meg :( :( akinek Apája még nem döbbent rá, hogy mit is kell csinálni egy ilyen picikével. (majd rá fog! ) A mi Apánknak muszáj volt, de úgy gondozza neveli imádja a gyerkőcünket, hogy soha jobb kezekben nem hagyhattam volna, (nem is hagytam volna) de kedden és csütörtökön ha én otthon, akkor ő a dolgai után jár és élvezi a "szabadságot" Hétvége meg együtt.

Olyan sok minden történt és rengeteg dolgot akartam még de most muszáj nekiállnom az előttem tornyosulónak :shock: :shock: aztán majd lassan pótolom a "múltat"

Kép
akata

Kövecske,
én hallottam már olyanrol, hogy császár után természetes utpn született meg a baba. Erösen függ az orvosválasztástol IS, meg a Te és a baba állapotán. Többire válaszoltak a többiek :)

Kata,
sajna nem :( néha már nagyon el vagyunk keseredve..... és ha netán pár héten belül eladnánk, akkor is kevés az esély már, hogy szülés elött költözzünk (vagy hatalmas pocakkal). pici babával meg királyság lesz....

Szrek,
köszi :wink:
jobbulást Neked!+++ hányás helyett inkább hullázást :)

Neet,
remélem, Eszci ennyivel meg is ussza. és egyetértek, genya, gusztustalan idö(szak) van..... B már most kezd untakozni, pedig itt savas esö esik, nemigen fogunk kimenni motorozni vagy homokozni :( :(
fibi

Jó reg!

Tegnap végre igazit sétálhattunk, 1 órát a csípős hidegben, elég félelmetes, hogy mínuszok ugrálnak és közben kivirágzott a mandulafa...

Kata :) Jaj de jó, hogy írtál! Jó, amit írsz az Agykontrollról, nekem esélyem sincs elvégezni, mert Domicsket én ugyan nem hagyom másra, de majd öreganyóka koromban, mikor ő már a haverjaival autózik valahol :ink:

És drága kedves Ákos hogy van? Miféle trükkökkel örvendeztet meg? Pont tegnap gondoltam erre, mikor láttam, hogy Dé hanyag eleganciával egy ujjával támaszkodva ácsorog és keresi lábujjhegyre állva, hogy mit is lehetne még lerámolni :lol: És szépen elkezdett lépegetni, ügyesen belekapaszkodva valamibe, körbejárja a székeket. Most már tényleg midnen nap valami újat produkál.

Neet :) Hát igen, a bölcsi se kivétel a "mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek'" mondás alól (mást nem, Eszcit meg hazazavarják) a pénz elsunnyogása meg össznépi társasjáték, csodálkoztam is volna, ha egy állami intézményben nem ez lenne... Persze simán lehet, hogy csak figyelmetlenség, nemtörődömség és nem a pénz zsebretétele.

Hát az eső nem barátunk nekünk, ha nem tudunk kimenni sétálni :( Pedig délután akartunk menni vonatot és autókat nézni - újabban ez a kedves alvás utáni elfoglaltságunk.

indianyo

Jó reggelt mindenkinek :)

sajna... : Kép
de legalább nincs fagy :)

Sajna annyit írtatok, hogy nem nagyon tudok reagálni.
A babás képeket megnéztem, gyönyörűséges-megható mindegyik :) Tünde baba, méltó a nevére.. :)

Fibi,
itt is sz@r idő van, tudom, ez nem vigasz.. Viszont néztem, a Váci úti brendonban, van terhestorna, babával is. Nincs kedved jönni? Bálintot iis hozhatnád :) És tudom, hogy ez sem vigasz, de május végén költözünk, aug elején meg szülök, hát nagy pocival se lesz könnyű költözni.
Már most is akkora, mint Fülivel 6-7 hónaposan :mrgreen:

Neet,
Eszcinek mennek a drukkok, ha még igényt tartasz rá :)

Jelentem, időközben nagy éjji és nappali nyűgök árán, de kibújt a 10-11-12.fog is. 1 alsó metsző és 2 alsó rágó. Szegény megküzdött velk, de úgy látom mocorog még ott benn valami..
macskanyu

Indi,
szépen elkezdett lépegetni?? És ezt csak így írod!!?? ÉLJEN!! :D :D :D
És mandulák nálunk is lefagyóban...

Fibi,
jajj, Eszter is kezdi unni maát, kéne valami virtuális babatalálkozó, itt ónozódik az eső.... a teraszra sem akaródzik kilépni.

neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?