A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Den! Édes lehet a műszaki B-d a szekrényösszerakásnál :lol: Képet feldobsz az új bútorról?

Ancsi! Milyen jóóóóóóóó hogy mindjárt költöztök! :lol: :lol: :lol:

Macs! Még ősrégen kérdeztem hogy érdekel-e a őrbottyáni nagyon jó gyerkedoki.

Ma 7kor kelt a ded, szóval lehet, hogy ma 9kor elalszik? 8) :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Kicsit beleolvastam a mult hétvégébe (többi most nem megy...)

Zsan, Leni,
akkor Ti mikor hivjátok majd fel Gabit??? én azt gondoltam, simán elég a 36. heti NST elött... bár én az elsö +10 napos tulhordásombol indulok ki... :?
ÉS: most akkor kiderült, hogy az a hir kacsa e, miszerint csak ügyeletesnél lehet szülni áprilitol?? :?: :?:
fibi

Hát, direkt testvérféltékenység nem jelentkezik, de nyilvánnem véletlen Gréti extra hisztije. Van, hogy egész nap csak nyafog, nem hangosan, csak annyira, hogy egyesével őszüljenek a hajszálaim. A nagyobb kirohanásokat jobban szeretem, mert azok amennyire erőteljesek, annyira gyorsak is.

Biztsoan nagyon szereti Gréti Bajnikát, mert állandóan puszilgatja, néha csupa nyál, meg hordja oda neki a játékokat, viszont a legváratlanabb időpontokban és helyzetekben lazán a fejéhez i vágja, ami egy plüss állatnál még nem akkora tragédia, viszont koppant már Barni fején a vízzel teli kulacs is :?

Szerencsére délutánonként van segítségem, 4 körül jön a bébiszitter, aki innentől kezdve csak Grétizik, így négyesben minden nap el tudunk menni sétálni is, mert egyedül én a 2 gyerekkel nem vállalnám be. Így szépen nyugisan jut időm délutánonként Barnira, és miután a bébiszittyó megvacsoráztatja Grétit, átadom neki Bajnit (mert ő ilyenkor már meg van fürödve, be van lakva, csak épp nincs kedve aludni), és én fürdetem és fektetem Grétit. Aztán vissza Bajnit, és rázom a popóját kb 10-ig, amikor is beájul.

Folyt. köv. Grétim ébredt.

KépKép
KépKép
lindicita

Klasszak a képek, (a pocakosak) és milyen vékonyak vagytok!!! (Majd keresek én is régit magamról, bár még M-ról se tettem fel.)

Indi,
Nagyon klassza weboldal, köszönöm szépen, hétfőn ki is próbálom. Találtam új megkötési módokat.

Recca,
Nem semmi, próbálkozom én is.

Lindi,
Peti-nél is van vmi hasonló. Elvileg imádja M-t, sétánál mindig szól, hogy itthon ne hagyjuk. Viszont néha odarohan és a fejét bökdösi és agresszívan néz (gondolom csúnyákat gondol). De közben a kivágott autókat odaviszi M-nak és sokat kedveskedik. Szóval ellentmondásos.

Votiv,
És Peti mióta M. megszületett (és kiheverte a betegségét, a kruppját) egy angyal!!! Komolyan, mintha nem is ugyanaz a kisfiú lenne. Mások is észrevették. Mondjuk körül is van ugrálva és nagyon kedvesek vagyunk vele, de előtte se ütöttük-vágtuk.

Lindi,
Gyönyörűek a gyerekeid!!! Marci is már 5 kiló, és visszanéztem P. naptárját és ő is annyi volt ennyi idősen (kb. 4 hetesen). Ráadásul Peti nem igazán igény szerint szopott és 'csak' 3800 gr-al s zületett. Marci 41valamennyi volt és nem tudom hányszor eszik. Szerintem egy gyerek annyi, amennyi, kb. mindegy hogy hogyan szoptatod. Lehet, hogy tápszerrel más lenne a helyzet.
Barnabást hogy altatod? Mert Petinél arra mentem rá, hogy próbáljon elaludni magától (nem hagytam ordítani), M-nál túlélésre hajtok. Mindegy hogy csak elaludjon.

Zuzmó,
Nálatok hogy van az altatás? És a többi kétgyerekesnél?

Én egyébként fürdetem, altatom őket. Eddig még megy egyedül. Amíg P-nek mesélek M. szopizik. Remélem sokáig fog tejet kérni, különben nem tudom, hogy altatom őket.

Móni
Kép
Kép
monisa

Lányok!
A segítségeteket kérem! A sógornőmnek (akiről meséltem, és tavaly pont húsvétkor metn el a babája), ismét elkezudett nyílni a méhszája :cry: :cry: :cry: Pont most hozzák rohammentővel a Sotéra. Most talán 1 héttel idősebb a baba, kb 24 hetes! Kérlek titeket, imádkozzatok értük!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz:
Imádkozunk! De nyugtasson meg valamennyire, (sajnos első kézből tudom), hogy a SOTE-n nagyon jó orvosok vannak és tényleg mindent megtesznek a mamáért/babáért.

Tényleg, majd ha lesz időm, kicsit mesélek majd a kórházról, meg az orvosokról, akiket az első körben "lemedikusoztam"... :oops: :lol: Meg volt egy olyan doki, aki Dzsordzs Klúni helyét átvehette volna a Vészhelyzetben. És a sors fintora: úgy hívják, hogy Joó doktor... De tényleg... 3 napos szült nők ott (máboccccs') hugyoztunk utána... :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol:

És jó hírek:
Réka-béka ma legalább 4 órát kint volt ebben a csodálatos időben ÉÉÉÉÉSSSSSS:
Szopizott!!!!!!! Nem tudom mennyit, mert nem mértem meg előtte :roll: , de nyelt és csurgott a szájából a tej!!! Azóta meg úgy fájnak a cickóim, mintha le akarnának esni!

Votiv:
Ha már nem szülünk együtt, akkor nem kell tovább hordanod a kicsilányt :wink:
Hajrá-hajrá!!!

nukada

Zuz,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

fogtam egy manót:

Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi, szegény sógornőd :( Mi is ++++++++++++++++!!!

Fibi! Ma esti egyik hírekben azt mondták, hogy ápr. 1-től fizetni kell a 30%-ot, de max. 100e-t, ha választott orvossal kezelteti magát az ember. De hogy ez hogyan variálódik, ha a körzetes/nem körzeti kórházba megy az ember - tököm tudja :evil:
Para anyu lévén, én jövő/jövő utáni héten felcsörgöm MG-t ( ma már azt is leellenőriztem, hogy tényleg megvan a Hanka után maradt TENA betét :lol: )

Zsanci! Ilyen manót én is szívesen fognék!!! :lol: :lol:
És igazán feldobhatnál egy kis fejtágítást gyereknapszemüveg ügyben :wink: Néha már kezdem magam felelőtlen szülőnek érezni, hogy még nem vettünk dednek napszemcsit - főleg, ahogy kezd bedurvulni a napokban a napsütés. :roll:

Indi - tejtermék túladagolás: szerintem gyerök tudja, mi köll neki. ha közelít a túl sok, akkor egyszerűen nem fogja megenni. Nem hittem, hogy így van, de nálunk ez többször lejátszódott már. Aztán kis szünet - és egyszer majd újra bepróbálkozol - és láss csodát! újra enni fogja. :wink:
leni

Zuzi, szorítok nagyon!!!!!

Nuk, tényleg mesélj még! szopizás :D :D :D

Zsanci, édes manót fogtál! Odadta az aranyát? :P

Szia Fibi! BS mindenkit megnyugtatott, hogy a kismamák számára nem változik semmi - legalábbis ápr 1-el még biztos nem! mindenki szépen nyugodtan menjen be szülni, mással ne is törődjön :)

votiv 8)
votiv

Nukada!!! De jóóóóóóóóóóóóóóó!!!! Éljen-éljen, Réka, aki már tud szopizni!!! :P :P Ha meg cickók le akarnak robbani a teltségtől, akkor aztán hajrá! Amint lehet csatlakoztasd rá dedet, hadd szíja!!! :lol: :lol:
leni

Indi! Bármikor jöhettek, szívesen látunk benneteket. :D És mindenki mást is :D Csak legünk otthon.

Votivia! Grétim reggeltől estig folyamatosan dumál, olyan nagy beköpések nincsenek, de ahogy kombinálja a szavakat, és az ő kis agya szerint újakat alkot, hát az haláli. Imádom a kis csacsogó száját :D

Zsan! Édi manót fogtál!

Monisa! Nálunk úgy történik az altatás, hogy ugye ő 7 körül már meg van fürdetve és etetve, és 10-ig rázzuk a popóját, mire bealszik. De én pont valamelyik nap mondtam Petinek, hogy nem is bánom, mert ilyenkor 100%-osan csak vele foglalkozok, és imádom mire végre elalszik rajtam és ott szuszog.
A különbség az Gréti és közte, hyg Gréti mindig cicin aludt be, nem szopizott már belőle, de cumizott rajta. Barnikám a cicit csak kajálásra használja, azt is max. 10 percig, ezalatt tényleg csak eszik, nincs idő bealudni, szóval őt rázni kell. De Gréti is olyan hamar megtanult egyedül elaludni, mindenféle kényszer nélkül, türelmesen megvárom Barninál is ezt az időt.

KépKép
KépKép
lindicita

Vot! Ez annyira BS :lol:
Szerintem ha kenyérgyárral kombinált húsfeldolfgozóvá alakítanák holnap után a Szent Imrét, BS akkor is azt mondaná: asszonyok, bízzanak magukban! Maguk tudnak szülni. Jöjjenek bátran - nem lesz semmi gond :lol: :lol: :lol:
leni

Leni, azért mondott más dolgokat is :wink:

akkor Fibi kedvéért: lesznek kiskapuk, pl. hogy igazolják, hogy a szülés valójában sürgősségi ellátás volt és túl nagy kockázat lett volna elküldeni a kismamát az ügyeletes v. a területileg illetékes H-ba... és hát abszolút fizetésmegúszási opciónak ott van a XI. kerületi ideiglenes lakcím is... a dokibehívásról meg azt mondta, hogy az kórházi/vezetőségi hatáskör, de vszínű ennek is megteremtik majd a lehetőségét (a jogszabály amúgy engedélyezi), mert ugyan miért is ne? :wink:

votiv 8)
votiv

Zuz! Istenem. :( Nagyon drukkolok!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zsanci! Manód :lol:

Nukada! Éljen a cici!!! :lol: :lol: :lol:

Leni! Decathlonban vettünk szuper napszemcsit 1390.- HUFért.
Az tudom hogy lehet drágábban is venni, de ez UV-szűrős (még van vmi szűrő :oops: ), állíthatós , csini és cool :lol: Szóval mi kell még? 8)

Dedemnek úgy látszik eddig tartott az óraátállítás 8) Ma fél9kor úgy mint máskor elaludt :D
gödibarbi

Votiv,
kösziiiiii :D most meg is nyugodtam, bár BS-t illetöen eddig sem voltak kétségeim :lol:
És holnap elseje, nagyon fogok Rád gondolni! Már Zsoló is szorit Nektek 8)

Leni,
engem már a pénz nem is érdekel, majd elöszedjük valahonnan, csak hön szeretett orvosommal lehessek a hön szeretett korházban :)
Tena betét :lol: :lol: én még ezen nem agyalok, de már kezdek körülnézni mozeskosár ügyben :P

Nukada,
éljen a szopizás :D

Zuz,
innen is mennek a +++++++++++-k!!!!!

na, megyek, mert függölegesben rosszabb a gyomorégés... :roll:
fibi

Leni,
nekünk is decathlonos van, szintén ennyiért...
egyébként teljesen gyerekfüggő...megnéztem volna, h hány mp-ig engedte volna B ezt a napszemcsit magán ennyi idősen... :?
egyébként nagyon bejött nekünk, a kocsiban nincs sötétitő üveg, és Igi mindig kéri, ha süt rá a nap, és annyira szereti, h sokszor elalszik benne...
8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Leni,
egyébként... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!
Kimegyek az előbb az udvarra lekapcsolni a világítást és rájövök, hogy nem is ég a lámpa, csak a hold :lol: Valami fantasztikus ereje van.

Leni :) Szépséges a pocakod, miért is szörnyülködnénk? És én is rövid hajúnak képzeltelek, de ez a hosszú nagyon jól áll ám! Na jó, tudom, milyen fésülni, vagy nem fésülni :wink:
Én is abban bízom, hogy D is tudja, mit miért eszik :- például kutyakaját, ázott száraz macskakaját, bogarat és egyéb finomságokat :wink:)

Nuk:) Jaj de jó hír ez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fibi :) Egy hét internet nélkül? Hős vagy :)

Az jutott még eszembe az ügyeletesnél szülésről, hogy ugye elméletileg köt a kórház szerződést külsős dokikkal is - BZS is ilyen, ha jól emlékszem - de ők nem ügyelnek(ha jól emlékszem), akkor róluk hogy rendelkezik a jogszabály?

Zsanci :) Szép kis manó, nem látszik tiltakozni a befogás ellen :)

Zuzikám :) Veletek vagyunk!!!!!!!! Sote épületek tényleg pocsékul néznek ki, de valóban szuper orvosok vannak ott, vigyáznak majd a kicsi babára!

Beszéltem ma Kátyával, még másfél hete vana 38. hétig, addig próbálják kihúzni, utána, ha marad továbbra is a magas vérnyomás, akkor valószínűleg császáros szülés lesz. Azóta is bent a kórházban, a szülészeten, ha valaki arra jár, szívesen vesz látogatókat - most még ugye különösen jól is jön egy-két kedves szó. Elérhetősége és holléte nálam priviben. Mindenkit csókol szeretettel és nagyon köszöni a sok törődést, amit itt kapott/kap.

indianyo

Még egy kis utóreakció:

Neet! Képek :lol: :lol: :lol: Nagyon ügyi és édi a lyánykád!!!

Rylie! Die Hardos Kamillán jót rötyögtem. :lol: Bár bizti én is paráztam volna ha így látom a dedet. :?

Deni! Remélem már jobban vagy!!!!!

Pocakos mamák nagyon csinik! :lol: :lol:
gödibarbi

Sziasztok!

:( manótól én is elkaptam, de már jobbanm meg apja is, ő nincs jól, de ami ennél is szarabb és plíz segítsetek:

gyerek úgy tűnt, meggyógyult - egy napra, mert azóta is minden este van hányás :( adom a protexint meg próbálom itatni-etetni, de nemtom, mit csináljak vele; jókedvű napközben, de estére tök szarul lesz, és a délután evett/ivott dolgokat, még a vizet is kihányja
fogalmam sincs, mit csináljak vele, kórházat nagyon nem szeretnék

hőt mértem - létezik olyan,hogy alacsony, vagy csak rosszul mértem neki? :(

remélem, hogy meggyógyul hamar, olyan kis vékonydongájú volt eddig is, most meg itt tiszta vézna...

mit lehet ilyen hányással csinálni? mi fogja ezt meg?

reggel iszonyat éhesen benyomja a tászerét, de ahogy halad előre a nap, úgy lesz egyre kisebb étvágya
meddig szabad egy ilyen hányásos betegség után étvágytalannak lennie?lehet, hogy csak azért hány, mert vmi megterheli a gyomrát, mondjuk sok vizet ivott egyszerre) de a betegségen mér túl van? Jókat kérdezek, mi....:(

Vot,
hajrá a szüléssel!

képek, dedek tök aranyosak, Kátyának drukk és Zuzéknak is, Nuk, tök jó, ha megy a szopi!

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek :) ha csak tápszert adnál neki a nap folyamán is? Holnap majd írok hosszabban, megyünk vendégésgbe és ott pont erről lesz szó (hányás-hasmenés, miért és hogyan)
Ilyen súlyos hányásnál én már adnék hányáscsillapítót (persze nevét nem tudok, daedalonetta talán?)

indianyo

meg magyart se tudok :mrgreen:

indianyo

a tápszert is csal 2-3-szor fogadja el/nap ezen felül eszik péksütit, ezt-azt, meg iszik de most ez a hő kicsit megijesztett 35,1 popóban ami ugye 34,6 feljebb vettem fűtést; hányás elleni kúpról megfeledkeztem köszi mindjárt megnézem, hogyan is kell adagolni

sztem ez már doki hnap :( pedig tök jókedvű napközben csak olyan kis bújósabb max

Kép

Kép

szrekuc

Szrekuc, ha más nem segít, akkor Daedalonetta hányáscsillapító kúpot kell venni gyógyszertárban. Talán csak ingerli a gyomrát, amit beletesz, de sajnos lehet, hogy mégiscsak visszakerült valahogy az a vírus :( nálunk a dédi pl 2x is bekapta :(

Próbáld meg Ábelt kis részletekben itatni, és lassan, szünetekkel, de rendszeresen. és ne vizet igyon, hanem vmi hűs gyönge kis teát (cukorral pici sóval) vagy hideg kipezsgetett kólát vagy pl. sodioralt, vagy vmi izotóniás italt, vagy ORS 200-at.

Étvágytalanság akár több mint egy hétig is eltarthat, emiatt ne félj, ha legalább tápot/folyadékot tud inni, akkor egészen biztosan nem fog kiszáradni és nem kell a H-ba menni! és ha már visszajön az étvágya, pár nap alatt visszanyeri a versenysúlyát is, ezt tanúsíthatom! Isti már most pufibb, mint a vírus előtt volt!
Az a fontos, hogy őrizd meg a nyugalmad, és próbáld irányítani a folyadékpótlást. Enni bármit ehet, amit megkíván, de próbálkozz esetleg a ropival/keksszel is.

Van kifejezetten ilyenkor alkalmazható gyógyszertári tápszer is! a protexint is add neki továbbra is, de talán kipróbálhatnátok a Normafloret, nálunk az segített a vírus legyőzésében (napi 3 ampullát is benyomtam a gyerekbe, és "csak" 3 napig hányt :?)
gyógyuljatok, nagyon szorítok Nektek!!!!! és mindenképp írj, hogy vagytok!

votiv 8)
votiv

Szrekuc, akkor hívd ki a dokit vagy az ügyeletet, jobb ilyenkor nem menni sehová.
és mindenképpen kéne egy kis elektrolit+sópótlás, az nagyon hamar feltöltené Ábelt erővel, hogy gyorsan le tudja győzni a vírust!
votiv

köszi nagyon aranyosak vagytok eléggé be vagyok tojva a betegségektől :?
azóta volt újabb hányás, kijött egyben, amit még 2-kor evett, hőt mérem, itatni próbálom és egy fél daedelonetta ment a popóba nagy nehezen

Kép

Kép

szrekuc

hő feljebb, ellenben kúptól (gondolom) hasmenés, most nem nagyon akar italozni
:? próbálkozom

tök sokat jelent, hogy segítetek, főleg ilyen gyorsan, nagyon köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

szrekuc

Recca!
ha kicsit tudsz várni, neked is meglesz a Csengetett. csak hadd rendezkedjek bé a lakásba! de amúgy csak 4 évados.

Lindi!
kafa! honnan szerezted a szittert és mennyiért? szimpinek tűnik ez a megoldás!

Zuzi!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nuk!
ez az igazi inger a mellnek, a fejőgéppel ritkán lehet rendes ingert kiváltani. csak szoptass!

Indi!
igen, valami fantasztikus ereje van a Napnak, ami megvilágítja a Holdat :). a vérfarkasok is ettől őrülnek meg :D

Szrek!
esetleg, ha vennél Vitacolan nevű multivitamin készítményt, nem ártana meg, ráadásul B vit is van benne, ami étvágyat csinál. a multivit. hatására meg megerősödik az immunrendszere.
ancsipancsi

Szrek :) Remélem, jobban vagytok! Azt gondolom, hogy mindenképpen hasznos kihívni a doktort, mert ugye a betegség kétszemélyes és a te aggódásod befolyásolja a nagyfiú közérzetét mindenképp.

Ancsi :) vérfarkas :lol:

Neet :) mi volt ez a szomorú vége a mondandódnak a betegségrül???

Vera :) Nézitek a vízilabda döntőt? Ma reggel épp Marcin elmélkedtem ennek kapcsán, hgoy milyen klasszul időben született, hgoy már otthon nézhessétek a döntőt az olimpicskun :wink:

indianyo

Indi,
köszi :lol: a kérdés, amit feltettél, JO! :wink: és Kátyának is szoritunk!+++

Deni,
jol vagytok? szekrény hogy áll? :)

Ancsi,
amit kb egy hete irtál tgyás-rol: én is ugy csináltam Bálinttal, és most is ugy tervezem :wink: (táppénz után szülés várhato ip-ja elött héttel tgyás)
Egyébként jo pakolást, költözést!! :D

Szrek,
gyogyuljatok!!+++

Zsan,
láttam a Vaterán én is Chicco mozest 18-ért. és egy nagyon szuper német márkájut 15-ért, csak annak randa a szine :?

Zuzi,
villámtali volt azota a Feneketlennél? és jövö héten nem lesz? :lol:

KépKép
fibi

Ja, Ancsi,
a "héttel" elött lemaradt a 4-es :lol: Amugy undorito, amit az OEP müvel: hivogatnak, meg levelezgetnek velem, hogy küldjek ilyen-olyan nyilatkozatokat, meg igazolásokat (gyesröl, apehes bejelentésröl), amit ök is le tudnak kérdezni, ha akarnak, gondolom.... :roll: mindez persze idöhuzásnak marha jo :evil: multkor is kb 3 honap eltelt, mire pénzt láttam tölük....
fibi

Szrek, a hasmars vszínű a kúptól lehetett. de azért próbálkozzatok, hátha benne marad egy kicsit tovább is. remélem ma már jobban lesztek!!!!

én még nem szülök... ma indul a szappanopera. éjjel már alig aludtam, mindenem fájt/szúrt, ezen már csak a szülés segít.

votiv 8)
votiv

Zsan: nagyon cuki a manód! :) :lol:

Szrekuc: jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Én is már előre rettegek a gyerek első betegségétől. Pedig azt hittem, hogy "á, az nem gáz, végülis én is felnőttem valahogy", aztán most hogy megszületett... :roll: )

Zuz: van hír a sógornődről? :?

Nuk: Réka nagyon ügyes! :D

Votiv: jaj, én már izgatott vagyok ám, hogy mikor jön a következő topikbaba. :D Úgy szeretek ilyen híreket olvasni itt. Úgyhogy hajrá!

Kép
Kép
tinu

Ancsi, istenno vagy ;) :D

Nuk, szopizas :D az normalis, h kezdetben faj. kitartas!!! hamarosan jobb lesz :)

Zuz, sogornodeknek +++++++++++++++++++++++++++++++

Reku, gyogyuljatok mar meg!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsan, aranyos a kismanod! hol lehet ilyet fogni? ;) :D

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

NAgyon köszönöm, hogy gondoltok Anitára és a babájára! Tényleg nagyon sokat jelent!
Tegnap megjártam a SOTE I. 1-es számú szülőszobáját. Képzelhetitek! Anita most sem engedte, hogy az anyukája feljöjjön vele, (mert valakinek vigyáznia kell a házra!!!! Na, ha ezt hallom, örjöngeni támad kedvem! :twisted: ) a férje pedig Kínában van, kedden jön haza, úgyhogy maradtam én...... Amikor felhívtam, hogy ott vagyok a szülőszoba előtt, akkor már hallottam a hangján, hogy örülne valakinek, és mondták neki, hogy 1 ember bemehet! Így bementem. Aztán odairányítottak az öltözőhöz, műtősruha, stb, ..... levert a víz!!!! kérdeztem a szülésznőt (volt vagy 12 éves!!!! De úgy általában mindenki szerintem fiatalabb volt nálam!!!), hogy akkor hogy készüljek, szülés lesz, vagy mi, de ő sem tudott mit mondani, szóval hazatelóztam, hogy olvaszanak ki tejcsit Pannusnak.
Az a helyzet, hogy beindult a szülés, ugyanúgy, mint tavaly, csak most semmi görcs nem volt. Egyszerűen azt érezte Anita tegnap reggel, hogy kicsit több a váladéka, és ezért inkább bement, az előzményekre való tekintettel. Még ott is mondták neki, hogy biztos semmi baj, de amikor megvizsgálták, már fel volt puhulva a méhszája. És sajnos a magnéziu8m infúzióra sem reagált, elkezdett tágulni. 2 ujjnyira tágult, így irány Pest! Sajnos a burok is elkezdett kitüremkedni. Vissza már nem tudják ezt fordítani, a cél, hogy ne repedjen meg a burok, és hogy ne táguljuon tovább, ezért most úgy fektetik, hogy a lába feljebb van, még pisilni sem kelhet föl, szigorú fekvés, és abban bíznak, hogy így napokat, talán 1-2 hetet nyernek. Szteroidot is kapott, hogy a pici tüdeje fejlettebb legyen, de hát nem kell mondanom, hogy ez a 24 hét+5 nap, ahol tartanak nagyon kevés :cry: :cry: :cry: :cry: Most nagyon szurkolunk, hogy bírja még 1-2 hétig, és tudom, hogy utána sem lesz könnyű, sőt, de nem tudom, hogy tudná feldolgozni, ha még esélyt sem kapnának. Valószínű méhszájgyengeségtől van ez, mert minden lelete negatív volt, nagyon odafigyelt, és a Praxisban is 3 héttel ezetlőtt mindent rendben találtak. Anyira szörnyű belegondolni, hogy ott ficánkol egy teljesen egészséges baba a hasában, és ő nem tudja kihordani!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Soha többé nem fogok panaszkodni arra, hogy milyen lassan tágultam!!!!!
A Sote szülészete egyébként nagyon szépen felújított, a fürdő is gyönyörű volt, de nagyon durva, hogy 3 ágyas szülőszobában van! A hátam mögött 2 méterrel a függöny mögött egy másik csaj vajúdott, hajnalra meg is szült! Persze Anita végighallgatta :shock: :shock: :shock: :shock: És ebbe a szobába hoztak be egy császáros újszülöttet, apuka bejött lefényképezte, azt jól ott hagyták szegénykét bőgni, úgy ringatgattam volna! Szrencsére 1-2 órát volt csak ott.
nem ragozom tovább, nagyon kivan a családunk! És köszönöm még egyszer a drukkokat, Rájuk fér nagyon!!!!!!!!!
zuzmo1

Votiv!
Annyit gondolok Rátok! Olyan szuper, hogy most már bármikor itt lehet közöttünk a kicsi lámyod!!!!!!!!!!!

Nukada!
Hihetelen jól csinálod a szopit! :D

Szrek!
Gyógyuljatok!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++

Kátyának is nagyon sok+++++++++++++++++++++

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok,
Visszaolvasni most nem tudok, kertészkedünk ezerrel.

Látom Votiv még mindig 2in1 :) Drukkolok!!!!!! :)

Kis és nagybetegeknek JOBBULÁST!!!!

És hát látom Szrek nagyon rosszul vagy :( de azért hátha felvídit:
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!! :) Bár jobb ajándékot is kaphattál volna :(

Zuzi,
Sógornődnek +++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!

Dedek nagyon édesek!!!!! :)

na most L

Kép Kép
curse

SZREKUC!!!

KépKépKépKépKép

KépKépKépKépKépKépKépKép

indianyo

Zuzi! :(
Hogy lehet úgy arra koncentrálni, hogy NE szüljön valaki, ha mellette 2 m-rel valaki éppen szül????
és ogy lehet arra koncentrálni, hogy a hasamban a gyermek jól érezze magát - ha tőlem nem messze egy újszülött csöppség üvöltve hívja az annyát??? :cry: :cry: :cry:
Hogy ez megtörténthet, annnnyira szomorú!!!!! :cry: :evil: :evil:

Nagyon drukkolok nektek!!!!!

Szrek! Remélem doki meg tudja nézni Ábelt és nem lesz semmi gáz. Neked is és neki is jobbulást!!!!! Votiv doktornő tanácsait én tuti megfogadnám :wink:
és persze: BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!!!!!! :P :P

Zsanci! Ááááruld már el nekem, mitől tippelsz nálam lányt? Pleeeeeeeeeeeeease :wink: :roll: :wink: :roll:
leni

Indi, ez nagyon aranyos :D :D :D

Szrekuc, innen is nagyon boldog szülinapot! elsősorban azt kívánom, hogy gyógyuljatok meg! és emellett még a legjobbakat a köv. 100-120 évre :D

Drága Zuzi! olyan szomorú ez a történet eddig, de úgy remélem, hogy jó vége lesz!!! ha már pár hetet sikerül így nyerni, az is fantasztikus! nemrég olvastam, hogy egy 24 hétre született kisbaba tökéletesen egészséges, már egy éves, és az ég világon semmi maradandó nyoma nem lett annak, hogy icipici koraszülött volt, csak épp - most még - kisebb a kortársainál. de boldog és egészséges gyerek!!!
a másik amiben biztos vagyok, hogy a sógornőd a legeslegjobb helyen van, és mindent megtesznek érte! próbálja magát pozitív gondolatokkal feltölteni és szuggerálni, hogy bent maradjon még az a baba, most biztos a legnehezebb nem félni, de ez is sokat számíthat, hogy NE ADJA FEL! és drukkolunk neki nagyon!

votiv 8)
votiv

Zsan, Leni :) Pocakfotók nagyon szépek és persze napszemcsis Igi is tök aranyos!! :D

Lindi :) Gyerkőcök nagyon édesek, tök jó, hogy írtál és raktál fel képeket! :D Bálint 6 hetesen már 6 kiló volt és senki nem paráztatott, szóval Te se hagyd magad, beáll majd szépen Bajni súlya! Tök jó, hogy nincs már hasfájása és ilyen szépen alszik a nagyfiú! Gréti nagyon tündéri testvérke!

Indi :) Fél6-os kelés nem semmi, tekintve hogy most állítottuk nemrég előre az órát... De lehet, hogy ez nem jelent semmit, mert Bálint is 7 körül kel megint. Szuper, hogy a pöttyök múlnak!! :D Köszi az infót Kátyáról, szegény még mindig kórházban van :(

Barbi :) Zombisághoz kitatást és +++++ no és a fogakhoz is!! Köszi, már jobban vagyok, tegnap szerencsére elmúlt a hasmenés (a széntabik segítettek), és mivel a gyomrom okés, enni-inni tudok, csak odafigyelek, hogy mit (rizs, zsömle, sós keksz leginkább a menü...).

Votiv :) Hú, nagyon drukkolok ám Neked!!! Türelmetlenség sajnos nálam is egyre gyakrabban előfordul :( aztán meg jön a szörnyű lelkifuri... és még a "mentségek" sem vigasztalnak. Sok +++++ -t küldök!!!

Szrek :) Bulást és nagyon boldog szülinapot!!! A széntablettát nem próbáltad még? Azt nem tudom, dednek hogy lehetne beadni (esetleg porrá törve), de legalább Te próbáld ki!

Fibi :) Üdv :D Szakdoli hogy haladt? Mesélj, milyen volt Baján! Bálintod biztos jól érezte magát :wink: Te tudtál pihenni? Szekrénysorunk kész lett, és szerencsére lassacskán a bepakolással is végzünk, és képzeld maradt 2 üres polc!! Ja és úgy, hogy már Bence ruhái is benne vannak! hihetetlen :lol:

Zuzi :) Sógornődéknek nagyon sok +++++ és drukkolok!!

Curse :) Most mi a kerti munka? remélem nem csákányoztok megint?

Kép
Kép
denizsa

Rek,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leni,
hát én simán csak a hasan formájából következtetek, de persze ez nem mérvadó. Az enyémtől annyira más a tied, és nekem mind3 ilyen volt, mind3szor fijjúval, szóval csak ezért...
oszt majd jóóóól meglátjuk!!! :wink:
egyébként azt is mondják, számit az, h te mit érzel! Én miután megtudtam,h baba lesz, AZONNAL tudtam, h fiú...
nem is hagyott cserben... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuz,
azért jó,h a baba még bent van!!!!!!! Drukk megy tovább is!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni,
nagyon ügyesek vagytok! :D Bence ruhái már benne? :o én ehhez képest sehol nem tartok a készülödésben... lehet hogy nekem is már kellene ilyenen gondolkozni??
köszi, szakdoli fele kész már :) bajai eseményekröl nem szeretnék irni, mostanra nagyjábol tultettem magam rajta :?

Zuzi,
Anitának nagyon drukkolunk!++++++
fibi

Szrekuc,
Boldog Szülinapot!!

Leni,
nekem mindkétszer a hasam elöreállo, és hegyes (volt), viszont az unokatesomnak olyan mint a Tiéd, és lánya lett. És nekem mindkétszer lányos megérzésem volt... :roll:
fibi

Leni,
(hülyeséget irtam, még nem ébredtem fel), helyesbitek: unokatesomnak is fia lett, pedig tök más volt a hasa formája, mint az enyém...
fibi

Akkor egy kis mese (remélem, nem off...)

Mi is egy 3 ágyas szülőszobában voltunk, pont abban, ahol az újszülötteket ellátják... Amikor már a 15. gyereket hozták be, persze apukástól, már nem zavart, hogy az ajtóval szemben van az ágyam :lol: Zoli próbált még takargatni az elején, de később már annyit ficánkoltam, hogy mondtam neki, hagyja a francba, aki olyan perverz, hogy rámnéz, az mulasson jól!
Amúgy az nap nagy front volt, legalább 20 baba született, amíg ott voltunk, nem is nagyon volt idejük velem foglalkozni... Egy szülésznő gyakornok jutott nekünk, de ő is csak kb óránként tudott odajönni, de igazándiból nem bántam, mert hallottam a gyerek szívhangját, tudtam, hogy minden rendben van vele.
Sajnos a szülőszobán mellettem is pont egy olyan anyuka feküdt, aki 22. hétre szült... Hívogatta a családja, ő meg mindenkinek elmesélte, persze sírva, hogy mi a helyzet... Nem volt szívderítő...
Aztán jött egy kisebbségi hölgy, aki elég gyorsan, elég nagy babát szült, tehát fájhatott neki, de szegény amit lerendezett... inkább nem is részletezem, el tudjátok képzelni!!!

Amikor megszültem, 2órát kellett pihenni, közben szép lassan lehetett enni-inni (apukám persze sajtburgert hozott :wink: ). Utána lezuhanyoztam és fölkerültem az osztályra. Ott össze kerültem egy volt fősulis csoporttársammal, kicsi a világ! A koraszülöttes osztály nagyon tiszta és kultúrált volt, azt leszámítva, hogy 4en voltunk egy szobában és két szobára jutott egy fürdő... 8 nő egy fürdőre, amikor jó esetben is minden pisi-kaki után ildomos megmosdani...

A lenti osztály már kevésbé volt higiénikus, folyt a wc, abba kellett tapicskolni, ha zuhanyozni akartál... Azt nem is meséltem, hogy gombával jöttünk haza, mármint Réka puncija lett, szerencsére csak kívül gombás, Canestennel kellett kenegetni, de 3 itthoni nap alatt elmúlt!!!

A személyzettel teljesen meg voltam elégedve, az intenzíven a babáknál mindig odajött a doktornő és tájékoztatott a gyerek állapotáról, a nővérkék nagyon segítőkészek voltak: a kb 2ml lefejt előtejemet szemcseppentővel adták oda a Rékának! És végig bíztattak, hogy bármennyi van, vigyem be, mert az a legjobb a bébinek!

És most,a gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább, kicsit "mesélek" az intenzívről...
Volt 40dkg baba, ő akkor volt 3 napos, amikor mi lekerültünk, talán még életben van (hozzáteszem: az orvosa nem vette észre, hogy a baba nem fejlődik, 28 hetesen 21 hetesnek megfelelő volt... :evil: ). Volt egy baba, aki új májra várt, szegény olyan zöldes sárga volt... A szülei minden nap bejöttek hozzá, de semmi érzelem nem volt az arcukon. Aztán a mi utolsó napunkon este, pont látogatási időben feladta a várakozást... Nem bírtam bent maradni a saját gyerekemnél. Nincs azóta nap, hogy ne gondolnék rá...

Ilyenkor eszembe jut, hogy hogy a francba vannak ateisták a földön?!?!?!?! Megmondom őszintén és vállalom is, az első éjszaka álomba imádkoztam magam.

Na, most ennyi a mese.

Szrek:
Boldog szülit!

Zuz:
Továbbra is sok+++++++++++++++++++

Vot:
kitartást a szappan operához!!!

Ja és ma reggel 20-30g-t szopott a gyerek (ugrál a hülye mérleg)
ja és este popóba 37,5 volt a hője, de szerencsére nem csináltunk semmit, mert a köv tisztába tevésnél már 37, aztán 36,7. Lehet, hogy a sok levegő "ártott" meg neki, tegnap vagy 3 órát kint volt!!!

nukada

Fibi :) Hű, már a fele kész is a szakdolinak?! Nagyon ügyes vagy!!! (egy címet és egy 1soros témát elárulsz, hogy miről szól?) A ruhákat meg muszáj volt elővenni, hogy "megtervezhessem" a helyüket a szekrényben, úgyhogy most már ki is vannak mosva, nem árt ha van ilyen "kényszerítő" körülmény :lol:
Egyébként Bálint is odavan a szekrényért, nagyon tetszett neki, belemászott és beleült, ő is pakolt, annyira segített, hogy alig lehetett tőle haladni :lol: De én gonosz és lusta szülő lévén a fogókat kissé magasabbra kértem, hogy ne tudja még elérni... :mrgreen:
denizsa

Nuk :) Nagy gratula Nektek a szopihoz! :D A többi, amit írtál nagyon szívszorító :cry: De azt nagyon jó volt olvasni, hogy még azt a pár ml anyatejet is így megbecsülték!
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?