A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lányok,

én azért teljesen megértem a körzeteseket. Ha ők odatartoznak, akkor logikus lenne, hogy valóban előnyt élvezzenek. De a mostani túlzsufi csak részben származik abból, hogy nem csak a körzetiek szülhetnek ott, a másik fele, hogy egy csomó kórházat, ill.szülészetet bezártak és most az is itt szül, aki lehet épp körzetes, de totál máshol akart..
Azértr remélem nem köll külön topikot nyitni " szent Imre - a nem körzeteseknek" címmel...

Szóval szopat minket az egészségügy... és nyugodtan lehet engem érte utálni, de nem vagyok hajlandó a váci kórházban szülni, akkor sem, ha az a körzetes kórházam.. várom a mókusokat!!!

( félreértések elkerülése végett: pííísz és :mrgreen: )
macskanyu

Márika,

persze, hogy nem mondanak le szívesen. higgyétek el, hogy noha "hivatalosan" nem szülhet senki választott dokinál majdan-elvileg, de meg fogják oldani valahogyan, hogy mégis... legfeljebb a papíron más név szerepel...
És te meg valóban ne aggódj, mert ettől még ez a kórház jó, (eddig még), valóban profi orvosokkal és remek szülésznőkkel :)
macskanyu

Neet :) Klassz az új avatarod! :D

Fibi :) Persze, majd írok sms-t, ha úgy alakul :wink: Hát ma olyan durva jóslófájásaim vannak, hogy csak na... Nagy gratula Bálintodnak az egyedül elalváshoz!! :D napközben nálunk is már csak így alszik el a nagyfiú :wink:

Ruz :) És akkor most már jól van Bendi?

Márika :) Apa-ruci tuti térítésköteles, másfél éve kb. ezer ft volt, most kicsit több, és előre meg kell venni, nem lehet már a szülészeten kapni! Ez egy zöld vékony felső+naci együttes, papucsot meg vinni kell neki is. És szülésznőt is érdemes választani, ráadásul minél előbb!
denizsa

Deni,
biztos, hogy csak jóslók???!!! :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Deni :) És ha nem lehet a szülőszobán kapni, az éjszaka kellős közepén honnan szereztek rucit apának???? Tavaly ilyenkor még lehetett. Szóval durva jóslók :wink:

indianyo

Indike,
mi sztem visszük Apának a tavalyi ruciját :)
macskanyu

nekünk (most decemberben) nem kellett fizetni az apa-ruháért, mondjuk nem is hoztuk haza (jól megszaggadtam 8) )

Gabi!
Elmeséled nekem egyszer Bálintod történetét? :cry:

Kép
Kép
zuzmo1

Aparuha 1500 pénz és nálunk éppenséggel kék volt. Nem hoztuk haza, mert apjuk ottan felejtette. :?

Kép
Kép
tinu

Deni!
Jósolgatsz? :wink: :D :D :D
Holnap terveztem bemenni Manókáékhoz, ha még bent lesznek. KÉszüljek úgy, hogy már Bencédet is láthatom? :lol:

Márika!
Szerintem is naggggyon fontos a jó szülésznő. Az enyém nagyon határozott, nem mézes mázos, de nagyon kedves, lelket előtérbehelyező, homeopátiával, illóolajokkal foglalkozó, igazi BÁBA. Gátvédelemben profi! Ő Molnár Gabi.
De nagyon jókat meséltek itt a lányok Kondor Katáról, Kecskeméti Veráról is, illetve másoktól hallottam szintén nagyon jókat Fantha Zsuzsáról, Nyulas Jolánról. A többiek még biztos tudnak másokat is ajánlani. És tényleg érdemes minél hamarabb felkérni valakit.
zuzmo1

csajok, TAJ kártyára meddig várjak, hogy kiküldik? 2 hét még piskóta? vagy már küldjem a Zuramat Teve utcába?

kérdés 2. mi a különbség az újszülött (1) és a mini (2) pelenka között? oké, a 2-es icipicit nagyobb, de mondjuk vehetek már 2-est a kb 4 kilós csajszira?

kérdés 3. volt vkinek olyan, hogy folyton "hangyázott" a gátsebhelye? és elmúlt? :oops: :roll: vagy kaptam egy plusz "örömforrást"? :shock:

votiv 8)
votiv

De kár, hogy a Jánosból nem hoztuk el a műtős ruhát. Apának komoly sportsérülése volt tavaly :wink: , eltört a kisujjának az utolsó perce és meg is műtötték a JÁnos kórházban, én voltam a szerencsés, aki átöltöztethette. Akkor be kellett volna gyűrnöm a táskába! Hiszen akkor már 6 hetes terhes voltam, nem gondoltam a jövőre :lol:

Szép zöld ruhát fogok neki venni! :D

Szülőnő választás akkor május 10-én, most mit tegyek, lehet, hgoy nem vállalnak el, de ugye akkor is foglalkozik velem valamelyik szülésznő, ha nem járok senkihez? Remélem!! :roll:

Kép
márika75

műtősruháért mi se fizettünk, és nem is hoztuk el. Pedig ha hazahoztuk volna, játszhatnánk orvososat :mrgreen:

Márika, szia! Vendel lesz a fiatok? honnan jött a név? nagyon különleges! :) szülésznőkről se maradtál még le, legfeljebb a legfelkapottabbakról, de még azoknak is lehet rés a naptárjukban :wink: nézd meg ezt a táblát, hátha könnyebb választani
http://babanet.extra.hu/tabla1.htm

Deni, ez izgi!!! :D dobj egy sort, ha indultok :wink: :D
nekem csak a fejem jósolgat ma egész nap :roll:

votiv 8)
votiv

Votiv!
A sebgyógyulás elvileg járhat viszketéssel, remélem, csak erről van szó! :? Mi hamar elkezdtük a 2-es pelust, mert hamar kinőttük az újszülött méretet. Taj-kártyára majd egy hónapot vártunk.
zuzmo1

én úgy veszem észre, a nem körzetesek támadásnak veszik, h esetleg egy körzetes aggódik, lesz e helye ott, ahol szülhet...
pedig nem támadás, csak aggódás. se több, se kevesebb.

És nekem igazából tök mindegy,h ki miért szül ott, ahol szül.
Ha úgyis eltörlik a szabad orvosválasztást (HA!!!) akkor egy csomó gond megoldódik, nem???
első gyereknél egy valami volt fontos, h DOKIM legyen. Másodiknál is fontos volt a doki, de ott már SOKKAL fontosabb lett a HELY és a HOZZÁÁLLÁS. Vmiért még vmi fontos lett, a szülésznő is.
Most a harmadiknál meg úgy érzem, a szülésznő a legfontosabb, a többi meg majd csak megy a maga útján.
Nem tudom elképzelni, h egy FÉRFI azonosulni tudna azzal, ami lezajlik ott, akkor bennem.
De én is szükségét érzem egy "biztos" embernek akkor és ott...és ez nem a férjem, és nem azért mert nem olyan fontos ő, hanem mert nem tudom elképzelni, h az aggódáson kivül bármiben is segiteni tudna , azaz ÉRDEMBEN velem tudna lenni...
és megint eszembe jut,h "nyugaton" sincs szabad orvosválaszás, és a nők nem ugranak emiatt kútba, és nem is háborognak. Van viszont szabad bábaválasztás, és ez tökéletesen megfelel nekik. Vajon miért????
szerintem (és megint csak szerintem, két teljesen okés szüléssel a hátam mögött) a magyar emberek túlmisztifikálják az orvosok szerepét egy olyan dologban, ami évezredeken keresztül ment a maga útján. Útálom azt is,h betegséget csinálnak a terhességből, állandóan ilyen-olyan vizsgálatokra küldik az embert, stb...(de ez megint más tészta)

Mondom, én NAGYON szerencsésnek érezhetem magam, és érzem is,h pont ebben a kerületben van ez a kórház. Mert nekem igenis számit, h EMBERI körülmények közt lehetek abban a hmmmm...fél napban, amig ott leszek a kórházban.

Deni,
nekem is vannak jóslóim, már vagy két napja, kezdek aggódni, asszem szép csendben le kéne mondanom az alsópáhoki nyaralást, de nem merem...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Deni,
ez szupeeeeer, akkor tényleg már nincs sok hátra :D :D hajrá Bence!!!
fibi

Zsan,
elhiszem, hoyg csak aggódásbol irod, de hidd el, én ugyanugy aggodok, hogy nem lesz normális hely szülés után, ahol a gyerekemmel lehetek. De Macsnak igaza van sztem, ez csak részben származik abból, hogy nemcsak körzetesek szülnek ott, a másik része az uj mizéria miatt van...

'Ha úgyis eltörlik a szabad orvosválasztást (HA!!!) akkor egy csomó gond megoldódik, nem??? " - igy is mondhatjuk, mert végülis akkor mindenki az ügyeletesnél szül majd (ugyis lesznek kivételek...), de ennek annyira nem fognak örülni a kismamák (kivéve Neet-et :lol: ).

És azt is elhiszem, hogy a hely is fontos, meg a hozzáállás meg a szülésznö, de gondolom nem véletlenül váltottál (most a 3. babánál) a terhességed felénél mégis dokit... :?
fibi

[quote="votiv"]műtősruháért mi se fizettünk, és nem is hoztuk el. Pedig ha hazahoztuk volna, játszhatnánk orvososat :mrgreen:

Márika, szia! Vendel lesz a fiatok? honnan jött a név? nagyon különleges! :) szülésznőkről se maradtál még le, legfeljebb a legfelkapottabbakról, de még azoknak is lehet rés a naptárjukban :wink: nézd meg ezt a táblát, hátha könnyebb választani
http://babanet.extra.hu/tabla1.htm

Én is az orvosos játékra gondoltam, csak hát nem akartam ilyet írni :D :D
Vendel ősi germán név, a vándálok népéhez tartozó, remélem ha nagyobb lesz nem kapja szét a lakást. :D Férjem a sváb kisebbséghez tartozik és ő mindenképpen germán nevet szeretett volna adni. Anyakkönyvezve is valszeg németül lesz, mert ez az agylövése, így Vendelin néven fog futni, benne van a kisebbségi nevek között, így állítólag majd minden simán fog zajlani, hát majd meglátjuk, de megegyeztünk, hogy nekem csak Vendel lesz!
Szent Vendel meg a pásztorok védőszentje, tök jól ábrázolják, van mellette vauvau és beeeebee! :D :D

Nekem a Vincze tetszett volna, de neki nem, ez az egy név volt, ami mindkettőnknek bejön, ugye a kompromisszum! :wink: Így is kb. 3 napja döntöttük el! :D

Zuzmó: szerintem akkor lehet, hogy nekem bejönne Molnár Gabriella, hívjam fel mobilon, vagy inkább várjak május 10-ig, mert szerintem a személye benyomás is fontos. Május 4-én megyek nőgyógyászhoz és megkérdezem, hogy ő kit javasol.
Tudom, hogy naiv vagyok, de én ha lehet a gátvédelmet is választanám, persze ha vágni kell, akkor uccu neki :wink:

Kép
márika75

Márika!
Felhívhatod mobilon is, hogy szeretnél vele találkozni, stb, vagy megkérdezheted, hogy geyáltalán ott lesz-e a kismama klubban, mert ez sem biztos. Ki a dokid? :D

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi,
ebben teljesen igazad van!!!!!!!!!!!!!!
mármint, h mégiscsak kellett doki...
de ez nem volt egy "normális" terhesség...
és sajnos igy van ez...
és ne vedd a szivedre amit mondok, totál bumszlizik a hagulatom, as usual, most még megspékelve egy kis fájogatással is... :wink:

boáááááááááááááá...

és MIDNENKIT szeretek, még a nem körzeteseket is!! :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzmo: Dr. Barna Péter az orvosom. Csak az nem ciki, ha most felhívom, aztán nem szimpi és akkor mi van?! :?:

Úr Isten, ez a szűz lány szindromám :D :D
:shock:
Néztem a táblát, de senkit nem láttam nála! :cry:

Kép
márika75

Zsan,
persze, teljesen megértelek, don't worry :wink:
én csak a dokimat istenitettem (amellett hogy a kórház is jó a legtöbb tekintetben), és bocs Mindenkitöl ezért! :)
fibi

és Zsan,
abszolut igazad van: tényleg tulmisztifikáljuk az orvosok jelentöségét, de nekem (mint defektes önbizalommal megáldott nönek) szükségem van egy olyan "háttér-emberre", aki véleményem szerint jól csinálja a dolgát, és nem tekint betegnek emiatt.
fibi

Márika, pedig! :wink: vannak "titkos" páciensei az oldalon is :D
germán nevek nekem is bejönnek de én lemondtam róluk a kicsi Ács Freia és Ács Olaf lelki épsége érdekében :wink:

a szülésznőket jobb "ránézésre" választani, mert a legtöbben nagyonügyesek és profik is és mindent megtesznek a gátadért, csakhogy itt (is) nagyon számít a szimpátia! pl. a legjobbakat hallottam Molnár Gabiról, de nekem nem ő a legszimpibb.
én most ügyeletessel (Tóth Irénke) szültem 2 hete, és nagyon rendben volt, sőt, sztem ha fogadott lett volna, akkor sem tudott volna többet tenni értem, meg akkor sem lett volna ennél lelkesebb meg türelmesebb, legfeljebb elszúrom a húsvét vasárnapját :wink:
az első szülésmnél is nagy mázlim volt, akkor meg Nyulas Joli volt ügyeletben, és őróla is csak a legjobbakat mondhatom, MINDENT megtett, vagy még többet is! Ezért is csúcs a SztImre.
A proffal meg ne törődj, nem is fogod látni...

votiv 8)
votiv

van egy sztorim, röviden:
barátnőm Söfiben szült volna, de 7 hósan megkapta az ultimátumot, vagy fizet, vagy keres új dokit. Nagy protekcióval betuszkolták a Sote I-re egy menő dokihoz. Az első szülése császár volt, és reménykedett most egy hüvelyiben (a SztImrébe kellett volna jönnie, itt legalább komolyan vették volna), erre most 36 hetesen a menő dokija közölte, szó sem lehet róla, mert már most 3100g a gyerek az Uh szerint, úgyhogy túl nagy lenne egy normál szüléshez, és ha már császár, akkor ugyan már hozzák 2 héttel előbbre, mert minek megvárni míg óriási lesz, az csak veszélyezteti az anyát meg az előző császárjából maradt heg szétnyílhat stbst :shock:
Hát íme az orvos, aki "szeret beavatkozni" :? :evil:

máris be lehet írni a gyerek szülinapját a naptárba: május 9. ...

votiv 8)
votiv

Zuzi, ez nem viszket, hanem zsibbad vagy mi :oops:
ha TAJ-ra ennyit kell várni, nem maradok le közben az egyszeri anyaságiról? ajjaj
most ráadtam Lilirózára a 2-est, és nyakig kakis lett :shock: :lol: nagyon nosztalgikus volt :D hallod, Neet?
votiv

votiv: akkor most talán mégsem érdemes választani, ha mindenki ilyen szuper? Egyik barátnőnk választott, de éjjel indultak meg a fájásai, a választott szülésznő, nem tudom sajnos a nevét, meg Biatorbágyon lakott és nem tudta bevinni a sógora, mert ő meg már ivott, így a tanuló szülésznővel volt, azt mondta nem volt vele semmi baj!
De én nem szeretnék bepánikolni, hogy most ha nem tud odajönni, akkor mi lesz!?? Tudom, hogy defektes vagyok, de szeretnék mindenre felkészülni, hahahah, úgysem tudok :wink:
Elmegyek a kismamaklubba és ha valaki nagyon szimpi választok, ha nem ér rá, akkor meg ha még van szimpi akkor őt választom, ha senki sem ér rá, akkor meg a Jó Istenre bízom magam :wink:
Na most ezt jól megbeszéltem magammal! Fő a határozottság, na! :wink:

Till Vendelin meg nem olyan rossz, ahhoz képest, hogy férjem Hugót akart! :twisted: :lol:

Kép
márika75

Fibi!
Ici-picit nem fájt egyedül elalvás? Nálunk 2x volt ilyen attrakció és én hülye mindig 'túlhatódtam' (szomorúnak és meghatónak találtam). Még jó, h azóta nincs ilyen :lol:

Orvos/kórház
Én is az orvosom után mentem, de M-nál már számított, h a kórház is jó!!!! (Sokágyas, látogathatós H elgondolkoztatott volna erősen!) (Zsanci, tök jól összefoglaltad.)

És nekem a sima szülőszobák nagyon tetszettek, viszont az alternatív nem. Nem bírom a szekrénysort - főleg, hogy nem volt igazán berendezve. Olyan volt, mint egy bútorbolt. De nem az. A szülőszoba, pedig mint egy szülőszoba. És az tényleg az volt. (Na jó, vicceltem. klassz, hogy van alternatív szoba, csak vhogy én nem tudnám elképzelni, hogy ott szüljek. A vajúdást azt igen, de most hál istennek megoldottam itthon, illetve a 2 perceseket a pesti utcákon csúcsforgalomban :wink: )

Votiv,
Taj kártya - igen, még lehet piskóta! Nekünk 4-6 hét volt.
Mi újszülött pelenkát nem használtunk, a 2-est is csak pár hétig. Már akkor kényelmetlen volt (az anyjának a sok bepisilés), amikor még súly szerint jó volt rá. És nekem kis korban még a márka is számított. (Úgy értem vmelyik vékonyabb, vmelyik kövérebb babára való - legalábbis szerintem).

Ruha,
Nem fizettünk, nem hoztuk el.

Neet,
Tuti nem túrlak ki, nem lesz több gyerek! (De kutya és macska még lesz, viszont azokat a szülés után veszem magamhoz és bokros szülés lesz.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Votiv,
én bementem a Teve utcába, szülés után rögvest, Apával. (9.-én jöttem haza és 10.-én mentem), mert a melóhelyemen mondták, hogy rögvest be kell vinni, ha kérem az egyszeri anyaságit... :roll: Már most szóltak, hogy Mirkánál is legyek ilyen gyors.... :roll:
és nem akarlak keseríteni, de én majd egy hónapig szenvedtem a gátsebemmel és a mai napig nem teljesen 100%, bár nem zsibbad és nem fáj, csak érzem néha a helyét. Nagyon reménykedem, hogy megúszom most a metszést/repedést...
akkor sajnos muszáj volt, mert annyira sietett Füles, hogy egyszerűen kellett vágni, ha nem akarták hogy totál szétrepedjek..
:( :(

Zsána,
nem éreztem támadásnak, csak kekeckedtem kicsit Neettel :wink: :D :D és én is szeretlek téged is :)

Fibi,
én meg a kórház miatt jöttem ide szülni és direkt itt kerestem orvost :) nekem nagyon fontos volt, most is az, hogy a baba velem legyen, ne legyek 8 másik nővel egy kórteremben, úgy szülhessek, ahogy nekem jó és ne kelljen megosztani másokkal a szülőszobát, még úgy sem, hogy paravánnal elválasztanak.
macskanyu

Márika,
semmiképp se parázz, mert valóban nagyon jók az itteni szülésznők. Ez azért ritka kivétel, ha nem tud bejönni a választott szülésznő, még nem is hallottam ilyenről eddig... :shock:
szerintem válassz, ha tudsz, de ha mégsem, akkor sincs miért aggódni. Én nagyon kedves szülésznőkkel találkoztam eddig, kizárólag :)
macskanyu

Macskanyu: Köszi! Igyekszem nem parázni, általában nem szoktam, csak ez most egy kivételes eset! :wink: Remélem a második babánál már tiszta rutinos leszek :D

Kép
márika75

Hát sziasztok, örülök, hogy újra itt lehetek, illetve mostmár lehetünk köztetek!

Most(anában) nem olvasgatok vissza, csak be akartam jelentkezni, kihasználva, hogy Emma épp az igazak álmát alussza. :)

Szombat óta vagyunk itthon, az első pár nap húzós volt, eléggé megviselt (valszeg a rengetegsok kórházi hét, a császár, a nemalvás mind közrejátszott), de már sokkal, de sokkal jobb - nagyon sokat köszönhetek az egyik nagyinak, aki ma ment el tőlünk.

Emma tündérlány, nagyon kedves, nagyon békés, türelmes, megértő, csak akkor szól - és akkor is finoman, ha valami gondja van. Ez leggyakrabban az éhség, és sajnos a pocija fájós, kínozzák a szelek, iszonyatosan tud tekeregni, megszakad a szívem. Erre nem tudtok valami jóféle népi gyógymódot? Nem a szélcső a megoldás, mert nem az a baj, hogy nem jön ki a puki vagy trotyi, hanem olyan, mintha "elakadna a kanyarokban".

Hihetetlen széles skálán mozognak Babám arcjátékai, nagyon élvezzük az egész gyermeket, úgy, ahogy van. Tegnap óta közelítőleg négy óránként szopizik, nagyon ügyesen (sajnos most bimbóvédővel, mert merő seb mindkettő - már gyógyulnak), annyira büszke vagyok rá! :D

Olyan nagyszerű volt találkozni sokatokkal a kórházban, remélem, a nem túl távoli jövőben ismét lehetőség lesz rá. :)

Remélem, mindannyian jól Vagytok és a dedek is remekül fejlődnek, egészségesek, jól gyarapodnak!

Kátya
kincsimano

Márika,
háááát, sztem amiatt ne parázz,h nem lesz szimpi a Barna Péter... :lol:
kering róla egy kép a neten, átküldjem???? :lol: :lol: :lol:
szülésznőnél pedig tényleg sokkal fontosabb,h NEKED jó legyen. azért mert a barátnődnek jó volt, még nem biztos,h neked is az lesz.
Meg nemcsak az számit, h neked szimpi e, hanem, h te szimpi vagy e neki....
és én pont ezért nem kérdeztem meg sosem a dokimat, h kivel szeret együtt "dolgozni", mert kit érdekel, a lényeg, h ÉN jól érezzem magam, és egészen biztos vagyok benne, h ezek az emberek "felnőttek" annyira, h ha nem is szimpatizálnak egymással, egy szülés erejéig összeszedik magukat, és tudnak EGYÜTT "dolgozni".

Maaaaacs,
én tudtam ám, h te nem haragszol!!!! :lol: 8)

és ettem egy HATALMASAT a burger kingben, és elmúlt minden jóslóm, most meg megettem 6 kocka after eightet, és egyre jobban vagyok, kár, h a combjaimon karfiolok nőttek... :oops:
de vmi rohadt front volt itt délután, alig birtam magammal, hűűű de jó, h vége... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

sziasztok csajok

vkik még biztosan emlékeznek rám,akik nem azoknak mindjárt bemutatkozom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és lehet utálni :mrgreen:

zsanci,
miattad írok :roll: :oops: tudod hogy imádlak és bármikor bármiben számíthatsz rám de ezek ez utóbbi hozzászólások felett képtelen vagyok napirendre térni :cry: ne érts félre,nem akarok feletted pálcát törni vagy bármi,de érdekes módon amíg a te helyzeted nem volt biztos nem voltál ilyen nyugodt meg bölcs :roll: már akkor is keltetted feleslegesen a pánikot ami én már akkor sem tudtam mire vélni de most meg aztán már végképp.mégis mire jó ez????????????????????????????sztem mindenki aggódik kellőképpen enélkül is sajnos :cry: adta neked ezeket a rémhíreket bárki is írásba?????????????????????????????

minden azzal van tele az új törvénytervezetben az áll hogy a részleges térítési díjjat eltörlik a szülésnél ha a kismama behívja a választott orvosát.szted ennek mi érteme lenne ha egyben megtiltják a doki behívását?valamint leglább 8 új dokival kötött a szent imre szerződést mint magánorvos.egyik pont a barim dokija aki a margitból jött át.csaj novemberben szül és a dokija holt nyugodt,ezentúl csak mint magánorvos praktizál de itt műt és vezet le szüléseket.ez a szerződése NEM július elsejéig él!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne haragudj ezért a kitörésemért de ez már régóta érlelődik bennem és most egyszerűen már muszáj volt kiadni magamól mert nem egyszer rezeltem be én is a híreid hallatán aminek aztán kiderült hogy semmi alapja :twisted: :oops:

mégegyszer bocsi a belepofázkodásért a többiektől is,asszem ismét sikerült tovább csökkentenem a népszerűségi indexemet :shock: :?

cuppantok mindenkit :wink:
gigi
Vendég

Kátya,
szija! Képet a piciről! Én még csak hason át láttam. :D

Macska s a többiek,
nagyon jókat derülök itt. Macska és én elkezdtük egymást froclizni ezzel a kitúrlak szöveggel, erre mindenki belekapott a témába. :lol: Jelzem, nem szándékozunk tesót csinálni, szal engem zavar a legkevésbé, ha bárki is ki akar túrni. :D
Egyébként elég érdekes elképzelve az a szitu, h a H tele van nem körzetes vajúdó nőkkel, félig már kifele lógó babafejekkel, erre bejövök én, mint körzetes, hogy na söprés, gyerek vagy ki vagy be, mert nekem kell az az ágy! 8)

Zsan,
6 kocka after 8 nagyon jó! :D De egy kisebb doboz egyben mégjobb. :lol:

Márika,
olyat még nem hallottam, h valakinek ne lett volna szimpi BP. :wink:

És ügyeletesnél szülni jó. 8)

Fibi,
"még behivhatom az orvosomat szülni. Ha nem jöhetne be, akkor megfelelne nekem a kistarcsai H is. Minek fizessek egy másik kórháznak, ha nem az vezeti a szülést, akit ismerek/szeretek???????" ITT A PONT!!! HÁT PONT ERRE MEGY KI AZ EGÉSZ!!! Hogy visszaszorítsák a túlkapásokat, a sokszázezres zsebbe borikat, hogy mindenki "egyenjogúan" szülhessen, zsírgazdag és kőszegény is. (Persze van ezer másik (főbb) ok, amiért ezt kitalálták, de nem ott indult el a lavina, hogy a hálapénz így meg úgy meg ejnye bejnye?)
neet
neet

Jajj, de vártam már, h valaki igazán besértődjön/ beszóljon, Maccsal ez nem ment nekünk. :lol: "Bunyó! Igazi bunyó!!" (B. Jones)
:mrgreen:
neet
neet

neet,
nem sértődtem meg csak beszóltam :lol: :lol: :lol: és nem a vélemény miatt hanem a pánikkeltés miatt.és ismersz már annyira hogy tudd hogy ebben rám lehet számítani,nem :mrgreen: ?
valld be hogy hiányoztam :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi,
eccerűen csak szeretek szart keverni... :lol:
jólesik, zsigerből.
8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Gigi,
ööö, most megfogtál. Az elmúlt 2 évben kb 3szor találkoztunk és összeségében vagy félórát beszéltünk. Váltottunk pár emailt, ennek is van egy éve is már talán. Szal nem, nem ismerlek. 8)
És én az iwiwet vagy mit is azért nem használom, mert nem tudok mit kezdeni olyan ismerősökkel, akikkel évekkel ezelőtt elvesztettem a fonalat. (jajj, félre ne érts, semmi bántás vagy beszólás értéke nincs a dolognak, abszolút semleges véleményem ez.) Szal ha ide is nagynéha beköszön egy régi ismerős, elolvasom mi van vele, de ... értesz, ugye? :)
És van egy alapfokúm németből, most akkor gratulálhatok a 8 hetes babóhoz? :)
neet
neet

csak még egy rövidet:
én nem látom, h itt bárki is pánikolna, vagy igen???
és azt sem értem, h az a baj, h van a kórházban egy orvos, aki azt mondja sok sok kismamának, h ne ijedjenek meg, ha júli 1-től nem hivhatják be a saját dokijukat???
és mivel NEM ő az első ORVOS, akitől ezt hallom, előfordulhat, h van vmi igazság tartalma, nem?
És ez egyszerűen nem vmi rémálom lenne, hanem bevett gyakorlat az EU-ban, aminek ez az ország is a része.

most hirtelen nem jutott eszembe más, de majd jön még... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Márika,
jaaa, most már látom, h te nem a BPéter miatt aggódsz, hanem a MGAbi miatt... :lol:
ugye jól értem??? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv :) Mi csak 1 csomi újszülött pelust vettünk, aztán már jött is a mini :wink: És én is remélem, hogy csak gyógyul a sebed, nincs más gond!!

Fibi :) Akkor holnap reggel már utaztok is? Mert akkor nagyon jó utat és hétvégét Nektek!! (inkább most kívánom, mielőtt lemaradok..)

Zsan :) Már Neked is jóslók? Simán el tudom képzelni, hogy beelőzöl :lol: Manókával úgyis terveztük, hogy "együtt" szülünk, lehet hogy Veled sikerül! :wink:

Márika :) Sztem nem baj, ha választasz szülésznőt, bár tény hogy mindenki szupi és nincs nagy baj, ha netán mégsem sikerül, de azért talán nem árt, ha van vki, aki végig ott tud lenni melletted és figyelni a gátadra, és nem rohangál több szülő nő között, meg ha lelkileg szükségesnek érzed, hogy legyen segítőd (akivel előre mindent megbeszélhetsz, bmikor felhívhatsz, végig ott van melletted, stb.), akkor is érdemes. Bár én első gyerkőcöm ügyeletes szülésznővel szültem (és nem lehet rá egy rossz szavam se), most másodjára mégis választottam és eddig nem bántam meg (persze a java még hátra van :lol: ).

Kátya :) De jó, hogy írtál és hogy jól vagytok és lelkesen szopizik Emma és hogy ilyen tündéri lányka és és és :D :D Pocigondokra a masszázst, az alapos büfiztetést, esetleg vmilyen cseppeket (Infacol, Espumisan, stb.) lehet kipróbálni, de sajna egyik sem csodaszer, igazából ki kell várni, amíg elmúlik ez a korszak, persze próbálkozni azért érdemes :roll: Képeknek én is nagyon örülnék!
denizsa

Gigi,
most megint újra olvastam, és úgy tűnt nekem, az egyetlen ember, aki pánikban van, az Márika, és ő is csak azért, mert esetleg nem lesz neki szimpi a MGabi...
de lehet, h csak rosszul olvasok a sorok között... 8)

Deni,
most elmúlt minden, és remélem marad is még, de a lényeg, h a 4-9 közötti héten nem szülhetek. Megbizható forrásokból tudom ,h akkor nem szülhetek... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Kátya,
igen, én is örülök, h irtál, és h minden rendben van!!
Gondolom nem lehetett könnyű a kórház után visszaszokni a "való világba". :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hű micsoda pörgés morgás forgás van itt!

Gigi :) A beszólás az én asztalom, nem ér elvenni! Neet néha így is leveszi a terheket a vállamról :lol: Moose is jó partner ebben - már ha ír :lol: És gratula a picurkához!

Zsanci :) Lehet, hogy Memme nem akarja, hogy ennyit legyen rosszkedved és inkább pocakon kívül akar foglalkoztatni :wink:

Megjegyzem, az egész körzet/nem körzet dolog baromi igazságtalan, tessék egy kicsit ezen gondolkodni...

Szia Kátya! Jó, hogy írtál! Holnap felhívlak pocak ügyben. Picurkáról képet lécciiii!

Kata :) Fogfájás aúúúúú... Gondolom, Ákos azóta már szalad :wink:

indianyo

Én már nem vagyok pánikban, csak túlkombinálom a dolgokat, hát nekem is vannak ám gyengeségeim!
:wink:
Pánikban akkor voltam, amikor a 26 héten bezárt a Margit, na akkor mindenkinek minden rosszat kívántam, katolikus létemre, legalább a pokolban meleg van, fázni utálok! :twisted: :twisted:
Aztán nagy pénteken görcsölt egész nap a hasam és akkor BP, aki már nem volt bent a kórházba beküldött, hogy nézenek meg! Akkor azt írta a Parragh, hgoy joslófájás, és 2 nap szigorú ágynyugalom, na akkor be voltam kakiklva! :shock:
De szimpi volt a szülésznő, szerintem tanuló, de nem jegyeztem meg a nevét, mert éppen pánikoltam :D :D
Majd most jól megnézek minden szülésznőt május 10-én, Vendellel meg megbeszélem, hogy legyen kegyes anyuval, ha jót akar magának :wink:
Gonosz anyu, sicc! :twisted:

Kép
márika75

Zsan,
én sem haragudtam meg, és nem vettem támadásnak sem, csak leirtam a véleményem..... de mindegy, utolag már hiába magyarázkodok valszeg.... :roll:
és Gigi lehet h arra célzott, hogy amiatt (is) aggodunk, hogy nem lesz rendes helyünk szülés után :?

Deni,
köszi :) holnap délután indulunk. sokat fogok Rád gondolni :D

Monisa,
de, picit fájt. ezért is irtam, hogy jé, egy ujabb dolog, amiben nincs rám szüksége. :?

Kátya,
dejó hogy minden rendben :) képet tudsz feltenni Emmárol?
fibi

Sorstársak!

Az utolsó vérvételre hányadik héten kell menni?

Mert beutalót ugyan kaptam házidokitól, de elfelejtettem megkérdezni, hogy akkor ezt most holnapra - vagy mikorra adta... :roll: És igen, a nőgyógyásztól is elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor menjek.

Kész amnézia - lehet, hogy terhes vagyok? :lol:

És én jelentkeznék , mint a nő, aki parázik. 8)
Mert igenis parázok , hogy hol/kivel/hanyad magammal kell majd szüljek és vajúdjak, ill. mikortól/hol/hogyan kapom meg a bébit. :roll:

De nem haragszom, Zsanci - a tényekkel jobb tisztában lenni, mert így legfeljebb kellemesen csalódok a helyszínen,de ha rózsaszín felhőket álmodok, és vajúdás közben jön szembe a rút valóság....

Szóval a tájékozottság még nem ártott meg senkinek. Asszem. :roll: Ugye , nem? :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Séta közben gondolkodtam ezen a körzetes, nem körzetes dolgon, és rájöttem, hogy mit nem érek fel ésszel. Szóval szerinem ez a körzetesdi egy marhaság (talán Indi is erre célzott), az én paraszti eszem szerint annak lenne értelme, hogy mindenki menjen oda szülni, ahova akar és akkor lesznek kórházak, amik sok szülést fognak lebonyolítani (azokat bővítsék) és lesznek, amik nagyon keveset (azokat építsék le annak megfelelően). Nekem így lenne logikus. Most miért akarnának engem arra kényszeríteni, hogy ott szüljek, ahol nem akarok, csak azért, mert az a körzetes? :shock:

Kátya: én Gripe Watert használtam hasfájásra Tündénél. Valamennyit szerintem segített, de ki kell próbálni, mert valamelyik baba szereti, van, amelyik nem. Az enyém pl. az Infacolt nem díjazta, hanem bőszen köpködte kifelé. :D De Gripe Watert csak 1 hónapos kortól lehet adni, ha jól emlékszem.

Valamiért még le akartam írni, hogy az unokatesóm mesélte, hogy az Istvánban (ő ott szült nemrég) a csecsemősök addig nem engedtek senkit haza, amíg meg nem tanult rendesen, bimbóvédő nélkül szoptatni (még azok is, akiknek tök sima volt a mellbimbójuk). És elzavarták fejni a kismamákat az előtejet is, hogy minél hamarabb beinduljon a tejtermelés (az előtejet meg odaadták fecskendővel a babának - igaz, az uncsitesóm kicsit korábban szülte meg Zsombort). És ha kellett napi sokszor tették mellre a babát az anyukának. És én meg nagyon irigykedtem erre, mert én baromira kedves, és aranyos voltam az Imrében a csecsemősökkel, néztem rájuk nagy kutyaszemekkel, hogy segítsenek, de mégse igen tették (legalábbis én így éreztem). És kapcsiból mindegyik a bimbóvédővel nyaggatott. Ráadásul mese, hogy addig nem engednek haza, amíg a baba nem szopik, mert spec. ott egyik csecsemős, doktornő vagy akárki sem láthatta, hogy a gyerekem szopik rendesen, ugyanis aznap indult be a tejem, mikor hazaengedtek. Akkor délelőtt szoptattam először. Ja, a súlya nem esett olyan nagyon a gyereknek, mert tápszert kapott (mellesleg az Istvánban nem adnak tápszert sem). Ezért haza is engedtek anélkül, hogy valakit is érdekelt volna, tudok-e szoptatni vagy sem. És még meg is kérdezték, kérek-e tápszer receptet...
Elnézést a kirohanásért, de amennyire szívesen szültem az Imrében, annyira nem szívesen vettem a következő napokat és most megint muszáj volt kiírnom magamból. :roll:

Kép
Kép
tinu

Kimaradt: hogy egyet nem tettem meg igaz, nem adtam pénzt egy csecsemősnek sem a külön elbánásért. :?

Kép
Kép
tinu

Tinu!
Akkor már értem, miért kapta meg az István a bababarát kórház titulust - a Szt Imre meg miért nem!!!

És tök együttérzek. A szülés nekem is tökély volt - de az azt követő részről nehéz lenne lelkesedve beszélni.

És ez akkor is igaz, ha ettől az átlagos kórház szülészete MÉG SOKKAL ROSSZABB. :evil:
leni

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?