A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jegyzeteltem :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
arwen07

hol van ilyenkor a gyerekorvosi ügyelet?
van vmi kerületi?
fül-orr-gégsz kéne, mert Iginek nagyon fája füle...

hova megy ilyenkor az ember??????????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci, nekem hétvégén du.-ra és éjszakára valamint ünnepnapokra ezt a számot adta a védőnő:

212-59-79
212-57-08
asszem ez a budai gyerekkórházé
hétvégi délelőtti ügyeletek csak a kerületiek
ilyenkor szerintemti is a budaiba tartoztok

jobbulást Iginek!!! ++++++++++++
leni

Zsanci :) Ilyenkor nem hívja fel az orvosát az ember először tanácsért? Én legalábbis azt tenném, aztán ő úgyis elirányít a megfelelő helyre. Nálunk nincs ügyelet, a Heim-Pálba kell mennünk bármilyen problémával, de budapesti helyeken ez nyilván nem így van.

indianyo

Zsanci, nekem ez van beírva a kiskönyvükbe: hétvégi ügyelet Vahot utca 1., tel: 206 2951. (És ti is XI.kerület, igaz?)
Meg van még 1: Ady Endre u.1, tel.2125979.
Nemtom melyik jó, mi még szerencsére nem voltunk. De ha föl tudod hívni a saját dokidat, az a tuti, Indinek igaz van.
Szegéyn Igi, gyógyuljon meg hamar!
rídonli#

Zsan,
sztem a Heim Pál gyerekkórház sosem hagy cserben. ha nincs egyéb ötleted, én odamennék... nagyon sajnálom, a fülfájásnál nekem sosem fájt még jobban semmi. szegénykém.

Csak eszembe jutott, hogy az én fiam is épp ezt a rózsaszín cuccot viselte rózsaszín takaróval a szülés után. DE délutánra átöltöztették pasisba. :)

Másapapa, nagyon rendi vagy, hogy jössz és mesélsz!

Deni,
de jó nektek a cuki látogatókért! Isti-Bálint páros nagyon nyerő kép! Isti arca tök olyan mint az enyémé szokott lenni, ez a namitakarszittkisapám kifejezés :D

Voltunk "zeneoviban" ill. amolyan énekeljünk, zenéljünk, táncoljunk együtt dolgon. Nagyon jó volt, kis picúrok úúúúgy élvezik!

Volt valaki a gyerekszigeten? Babafalván van a programajánlóban. Érdemes kimenni? Holnapra programot keresek :)

Kép
akata

Indike, felhívja a dokiját, ha az hajlandó volt mobilszámot adni - mint ahogy a miénk nem - illetve ha lefizettem volna, akkor talán ad, de annyira felhúztam magam agyilag ezen a hozzáálláson, hogy inkább nem kértem. Pukkadjon meg az ilyen gyerekorvos. :evil:

Votiv, nagyon rendes vagy!!! Ha addig romlana a helyzet, felkereslek. És előre is NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!

Fibi: azért csak kékkezl, mert eddig bármilyen gépet cuppantottam a mellemre, egy csepp tej nem jött - a gyerek meg hízik, szóval tej az van. És kézzel is van, csak hát annak a sebessége és hatékonysága..... nem épp egy kajás nagybaba ellátására van kitalálva a kézifejés...

Én asszem nem bírnám most ki lelkileg, hogy elvigye akárki is Hankát :oops: Tudom, tudom, túlzott kötődés... :oops: evvan.
De legalább hősnek érzem magam, hogy megküzdök a két gyerekkel :lol: És tisztára elolvadok, mikor Igi szopizik, Hanka felmászik az ölembe, nyomul, közben letapossa az öccse fejét, én próbűlom a kicsit védeni, de a lényeg akkor is az: ott vagyunk hárman egy szeretethálóban összegubancolódva :lol:
(na, jó, ne álltassam magam: ez Igi részéről még szimpla ráutaltság, nem döntés kérdése :wink: )

Rídonli: Hanka után magától elmúlt az ekcéma. Csak addig volt, míg szoptattam, szóval tuti a nyállal vagy tejjel vagy a mechanikai igénybevétellel állhat összefüggésben :cry: :roll:
leni

Kata, mi vagy 3 hete kimentünk - véletlenül. Már ha ez az, ami a Hajógyári szigeten van :roll:

tök jó volt, rengeteg program van, sátrak, tele akár egy éveseknek is használható játékokkal, meg középkori gyerekjátékok - igaz zenebona is, de a hajógyári játszó szerintem alapból is király a csúszdaparkjával. És mindez persze ingyen 8)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Kösz Leni, a képgalériából nekem is úgy tűnik, hogy jó. :) lehet hogy kipróbáljuk holnap.

Kép
akata

Leni :) milyen orvos az ilyen??? De vacak! Szerencsére Zsancinak kábé a legjobb gyerekorvosa van, akit csak elképzelhet az ember, őt tuti fel lehet hívni :)

Ekcémában Votiv-féle cranio-szakrális terápia nem segítene esetleg? az ekcéma is allergia-féle végülis, legalábbis antropozófiailag annak továbbfejlődése az asztmával együtt. Illetve itt a kineziológia is eszembe jutott -

indianyo

Zsanci, szerintem is hívd fel a dokinkat! :wink: nekem telefonon is sokszor tudott jó tanácsot adni. ha mást nem, legalább megmondja, hová vigyed Igit! (és ha nem mered "zavarni", akkor add oda a telefont Levinek! :))

Leni, ez a szeretetháló nagyon találó, és bár nálunk is van ilyen "horror", hogy Isti rámmászik, felkapaszkodik, vagy beül az ölembe, mikor Lilit etetem, és olyan, mint az úthenger keresztezve a cséphadaróval, de azért olyan jó tyúkanyó-érzésem van ilyenkor :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Holnap töltöm be a 39. hetet és most derült ki, hogy ahol szültem volna, bezárják a szülészetet... no comment.
Kérlek, segítsetek informálódni! A következők érdekelnének:
A Szent Imrében...
... mennyire szólna bele a vajúdásba, mit lehet, mit nem (pl. evés, ivás, mászkálás, stb.)?
... a gátvédelem mennyire duma a honlapjukon?
... mennyire tájékoztatnak egy-egy beavatkozás előtt? Mennyire beszélik meg veled, kérik ki az engedélyedet?
... valóban az van, hogy a szülésre felvételnél nem engedik be apukát, csak ha már megállapították, hogy elindult a szülés???
... a gyermekágyas részleg milyen? Erről semmilyen infót nem találtam. Milyenek a szobák? Van-e bennük zuhanyzó, stb.? Hány ágyasak a szobák?
... Rooming-in rendszer van, tehát a babák lehetnek-e 24 órát a mamával?
... mennyire segítőkészek a csecsemősök? Van-e lehetőség ott megtanulni a szoptatást, fürdetést, pelenkázást, stb.?

Nagyon köszi!!!

kétfiús anyuka
babdorka

Indi, C.S.T. hatna, de nem azonnal, csak hetek múltán... és az jelen esetben "túl késő".

Leni, milyen homeós bogyót próbáltál?
tegnapra egyébként Istinek is kijött az ekcémája (már egy hónapja nem volt, baromira hiányzott :twisted:), szóva a Silicea (most 30-asat kapott ő is, Lili is) nála is belobbantotta, vszínű ez a primer rosszabbodás. Kiváncsi vagyok, vajon ugyanilyen gyorsan javul is? :?
bár a gyerekek nagyon érzékenyen reagálnak a (jól választott) homeopátiás szerekre, talán egy felnőttnek is segíthet...

egyébként a doktornénink vállalja felnőtteknek is az alkati szer meghatározását, én mindenkinek jó szívvel tudom őt ajánlani!

votiv 8)
votiv

köszi lányok,
dokit azért nem hivtam, mert sztem hétvégén nem lehet. arra van az ügyelet...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Babdorka,
hááát,
rooming in van, sőt kötelező... :lol:
kétágyas szobák, két szobának egy fürdőszoba, sztem nagyon szinvonalas,
van fizetős szoba, napi 7000Ft-ért
gátvédelem szinte tuti, a szülésznők 95%-a ért hozzá, ha kifogod azt a hármat, aki nem, akkor az pech, de kicsi az esély.. :wink:
vajúdás közben mindent lehet, ha nincs semmi komplikáció, ehetsz ihatsz, én kitolás közben kértem inni, és senki nem mondta, h nem kaphatok...
igen, apuka akkor mehet be, ha már 3 ujjnyira kitágultál, és kaptatok szülőszobát.
gyerekágyas részleg nagyon jó. Kaja is jó, bár sokan nincsenek oda érte, én nagyon imádtam a kórházi kaját, kivéve a cukros tejes kávét... :twisted:

csecsemősök között találsz NAGYON SEGITŐKÉSZT is, meg kevésbé segitőkészt is. Szerencse kérdése. Amig én bent voltam, 2 napot, MINDEGYIK NAGYON KEDVES és SEGITŐKÉSZ VOLT.
de vannak ellenvélemények is...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

a beavatkozásokat nem feltétlenül beszélik meg veled, ez dokifüggő.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Dorka!

a beavatkozások nagyon dokifüggőek, de ha nincs választott orvosod, jobb eséllyel hagynak háborítatlanul szülni, mintha vki beavatkozási kényszeres végig ott állna az ágy végénél...
Sztem alapból úgy állj hozzá, hogy azzal a dokival, aki bejön, előre beszéld meg, hogy szeretnéd és mit semmiképp sem, ill. menet közben is kommunikáljatok.
Evés-ivás megengedett, bár beöntés után sokat kajálni már nem érdemes :) Vigyél be szőlőcukrot, csokit, müzliszeletet stb. szóval vmi könnyű energiapótlót. (a méhszáj tágulása sokszor hányingerrel is jár, úgyhogy nem is biztos hogy nagyon éhes leszel :wink:) Viszont szülés után annál jobban fog esni a kaja! :) (és azért a kórházi konyha nem 2 michelin-csillagos, úgyhogy a család kényeztethet majd :wink:)

vajúdás alatt még zenét is hallgathatsz, használhatsz illóolajokat, vajúdó olajat, amivel a párod masszírozza a hátad, vagy párologtatáshoz, és többnyire a testhelyzet is szabadon választott. A szülésznők erre bíztatnak is, hogy keressük a számunkra legjobb pózokat, térdeljünk vagy álljunk, hogy könnyebben jöjjön lefelé a baba stbstb, de lehet labdán ülve is vajúdni, vagy az Ikea szobában a bordásfalon lógva :)

apa beengedése attól függ, mennyire van előrehaladott állapotban a szülésed (ezért sem célszerű túl korán bemenni). Ha még nem vagy legalább 2-3 ujjnyira nyitva, ill ha nincs szbad szülőszoba, akkor a hatágyas vajúdóba kerülsz, ide apa nem jöhet. Itt átöltözöl, megkapod a beöntést, ha kell, megvizsgálnak, stb. és bármikor kimehetsz apához a folyosóra! Ha már nem bírnál kimenni a fájásoktól, rég a szülőszobán lesztek :)
(Én először egy fél napot töltöttem itt, másodszorra csak egy órát...)
ha begyorsulnak az események, vagy eleve úgy jöttök be, hogy már sűrűek a fájások, akkor vszínű egyből irány a szülőszoba, ide apa is bejöhet, kap műtősruhát, vagy vesztek a H aljában a gyógyászati segédeszköz-boltban, és vihet be saját papucsot.

a szülés után kb 2 órát hármasban tölthettek, aztán téged átvisznek a gyermekágyra, a babód pedig a csecsemősökhöz kerül, hogy pihenj kicsit. Ahogy fel tudsz már állni, ki tudsz menni zuhanyozni és pisilni, már mehetsz is a babádért. Egyébként kétágyas szobák vannak, és 2 szobára jut egy fürdő, teljesen kényelmes, és egyáltalán nincs kórház-hangulat (meg -szag) se. A hálóing se kötelező, lehet szabadidőruha is rajtad, és bevihetsz akár szoptatóspárnát is, vagy bármit, ami a kényelmedet szolgálja.

utána tényleg 24 órában veled van a bébi, de ha mondjuk zuhanyozni akarsz vagy látogatókhoz kimenni, akkor betolhatod a csecsemősökhöz, és naponta 1x van fürdetés is, persze Te is végig jelen lehetsz.
az változó, hogy örülnek-e a ha betolod a bébit, vagy csúnyán néznek...
és azt nem szeretik, ha a folyosón kiveszed a bébit a kosárból, mert "leejtheted", ahogy azt se, ha vele alszol, mert leeshet az ágyról...

a csecsemősök segítőkészsége nagyon változó, vannak tüneményesek és vannak igazi vasorrú bábák is. Ha első bébid, lehet, hogy megérné felfogadni egy csecsemőst (pl Pósa Editet, az Erikát vagy az Orsit stb), mert akkor a munkaidején túl foglalkozna veled, és megtanítana fejni, szoptatni, pelenkázni stb.
egyébként is ez lenne ugye a feladatuk, de a tapasztalat azt mutatja, erre se idő, se ideg...
szóval ha anyagilag belefér, talán megéri párezer forintot kiadni azért, hogy az első időkben minden könnyen menjen és ne kelljen stresszelni, sőt, én a mai napig sokszor abból élek, amit a H-ban tanított 1-2 igazán segítőkész csecsemős.

kérdezz még nyugodtan, és ne aggódj, ez egy nagyon jó kórház, jó kezekben leszel!

ui a gátvédelem meg a szülésznőn múlik, a többségük van annyira gyakorlott, hogy ezt megoldja simán. Csak a dokinak is szólj előtte, hogy ha lehet, szeretnéd a gátvédelmet, és ne vágjon, csak ha elkerülhetetlen.

legyen szép szülésed :) és remélem, csak jól jársz azzal, hogy új kórházat kellett választanod :wink:

votiv 8)
votiv

Köszönöm a válaszokat. Úgy látom, itt ilyen aranyos, segítőkész topikozók vannak. Ha már ilyen segítőkészek vagytok, akkor feltennék még egy pár kérdést, ami azóta eszembejutott.
- A csecsemőre adnak ottani ruhát, vagy sajátot kell bevinni (ez vonatkozik közvetlen a szülés utánra is és a gyermekágyas időszakra is)?
- Hány nap után bocsájtanak haza?
- A H aljában a gyógyászati segédeszköz-bolt nyitva van 24 órát, vagy ha nem, akkor hogy oldjuk meg mondjuk pl. éjjel 2-kor? Ugye ez nem azt jelenti, hogy akkor peches apuka nem jöhet be egyáltalán?
- Császár után van-e olyan időszak (pl. első 6 óra), amikor apuka még anyukával és a bébbel együtt lehet? Vagy rögtön feltolnak az osztályra, babát meg a csecsemősökhöz, apukát meg hazaküldik? Vagy ez ott hogy működik?

Köszi előre is!

kétfiús anyuka
babdorka

Mása!
Gratulálok, fiad gyönyörű!!

És Marci is megkapta a rózsaszín csíkos ruhát születése után. Annyira beleszerettem, szerintem kifejezetten férfias volt benne!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Dorka,
Ottani ruhát adnak a babádra, csak hazahozatalkor kell bevinni!
(Persze nem árt, ha van nálad 1-2 váltás ruha. Én mindkét fiammal úgy jártam, hogy az első hetekben néha 1 óra alatt többször is összepisilték a ruhájukat. A csecsemősök akár negyedóránként is adnak váltás ruhát és nem vágnak pofákat, de éjjel óránként a pucér betakart gyereket áttolni ...)
Segédeszköz bolt furán van nyitva!!!
Hazaengedés sok mindentől függ. (GYerek, Te). Mostanság már nem ragaszkodnak a 4 naphoz, sőt!!! (Ezzel együtt én szerettem bent lenni és ha hamarabb hazamész vissza kell vinni a babát. Azt hiszem, de mivel nálunk nem volt így nem biztos!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Babdorka:
- a babának nem kell vinni ruhát, csak amiben hazaviszed
- elvileg 4 napot tartanak benn (emlékeim szerint :oops: - vagyis szerda du szültem és vasárnap reggel már mehettem haza), de manapság még hamarabb, ha nincs gond se veled, se a babával
- a gyógyászati segédeszközbolt nincs nyitva nonstop, de elvileg ha visz a férjed tiszta pólót, tiszta papucsot, akkor beengedik, vagy adnak neki bent egy már használtat (ha van), szóval nem fogják a ruha miatt hazaküldeni
- a császárról nem tudok semmit, de majd biztos elmondja más, aki tudja (már tudod, hogy császár lesz?)

Kép
Kép
tinu

Nagyon köszönöm az eddigi infókat. Kép Tök rendesek vagytok, én meg már tök ki vagyok, hiszen már alig pár napom van hátra, és ennek az egésznek pont most kell történnie. Kép
Nem, elvileg fejjel beállt már a medencébe is, úgyhogy nem tervezem, hogy császár lesz, de azért kérdeztem rá, hogy ha valamiért arra kerül a sor, ne ott lepődjek meg. Szeretnék mindenre felkészülni, már amennyire lehet... bár ezek után már egyre kevésbé hiszek ilyesmiben... Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Zsan,
Iginek +++++++!

Leni,
nem azért engedtük el Bálintot, mert teher vagy ilyesmi, hanem szeretnék egy picit Ábellel is összehangolódni jobban, és a nagyszülök meg könyörögtek B-ért, mert olyan rég látták. (kicsit most azért antihösnönek meg önzönek érzem magam...)

Votiv,
köszi :)

Ma megvolt életem elsö igazi kendözése (köszi Barbi mégegyszer a kendöt! :) ), és kisfiam végigaludta az egészet :D :D

KépKép
fibi

Dorka,
honnan "küldtek" el? és jön a saját dokid, vagy ügyeletessel kell szülnöd???

Indi, Rec,
tök jó a kendős topik, érdeklődnék, h milyen fajta kendő az, amit Eszter vett, az a gyönyörű kékség???
mitől jobb az esetleg, mint a többi???
és kismamás tényleg elég rigid, én úgy kaptam meg vkitől, akitől ellopták a nandusomat, a szine szép...hehe
és mégegy:
bárcsak előbb tudtam volna, h nem lehet kifele vinni a babókat... :?
tessék terjeszteni az igét...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Már két kórház szülészetének bezárását is volt "szerencsém" megélni, először a Margitban szültem volna, mert ottani az orvosom. Amikor ott bezárták a szülészetet, a mávot néztem ki, immáron orvos és szülésznő nélkül, de most ideiglenesen holnaptól ennek a szülészetét is bezárják a felújítások idejére (de mire kész lesznek, addigra mi már rég nem leszünk 2in1). A mávosok ideiglenesen mehetnek a Szabolcs utcai szülészetre, na azt már nem! Így kénytelen vagyok más kórház után nézni, és ez volt eddig a legszimpatikusabb a maradékok közül. Itt is orvos és szülésznő nélkül fogok szülni. Ahogy votiv írta, még jól is jönne ki, ha "hagynak háborítatlanul szülni, mintha vki beavatkozási kényszeres végig ott állna az ágy végénél..."

kétfiús anyuka
babdorka

Természetesen úgy értem, választott orvos és választott szülésznő nélkül... :lol:
babdorka

Leni,
Jó utat és pihenést Nektek :) bár gondolom, rég úton vagytok. Dzsigoló pasid édes és a segítőd is :D és hajrá zugnudizás!!! :D

Nuk,
8-8-ig alvás irigy-irigy :lol:

Vica,
Én sem tudtam volna választani, úgyhogy jól tetted, h betetted mindegyik képet :D És én továbbra is azt tartom, h tiszta apja a gyerők 8)

Deni,
Uncsi mese :lol: Nagyon szép látogatóid voltak :D Csúcs szuper kép: Isti és Bálint :D

Zsu,
Olyan jó olvasni, h már jobb kedved van :) Azért még a képeken is elég brutálnak tűnik a kútfúrás :shock:

MásaApa,
Köszönjük a további beszámolót és képeket :) Olyan jó volt olvasni a soraidat, h mi újság Másáéknál és nézni a szépséges Leventét :D Azért az elég gáz, h nem volt hely :shock:

Rídonli,
:( Csalánkiütésekhez jobbulást és én elnézésedet kérem :oops: :oops: :oops: , biztos elkerülte a figyelmemet, de hogy is hívják a kőcöket? :? Nem szoktál neveket írni én meg szeretem vkihez kötni a dolgokat, akár képekkel is illusztrálhatnád :wink:

Fibi,
Ne legyen lelkifurid!!! Bálintod biztos nagyon jól érzi magát a nagyszülőknél, nem igaz? :wink:

Arwen,
Látom még vagy :) Mi újság? Még mindig ugyanúgy jönnek a jóslók? Vagy inkább ne is kérdezzek semmit :oops:

Én sem tudom a gyerekorvosunk számát :?

Babdorka,
Üdv itt :) És látom kaptál már választ a többiektől :) Szép szülést Neked!!! :)

Zsanci,
:( Iginek jobbulást!!!!

Kép Kép
curse

Zsanci :) Eszter kendője egy LANA típusú organikus darab - tehát sem a pamut termesztésénél, sem a feldolgozásánál nem használtak vegyszereket. Elméletileg sokkal finomabb, puhább, mint a Nandu, bár nekem azért ez nem volt ennyire evidens tapintás alapján. Tényleg szép és ha valakinek fontos, hogy támogassa a bioipart(vannak ilyen emberek a topikon, és jó ez így), akkor nagyon jó vásár. (4-szer annyi az ára, mint egy Nandunak) Áginál lehet kapni, ő tart tanfolyamot is, mindenkinek ajánlom akkor is, ha már hordozott, mindig van mit javítani. Én augusztusban megyek hozzá. Újszülöttel és nagy babával is nyugodtan - elméletileg akár 4-5 éves korig is lehet egy gyereket hordozni :wink:

ASSZONYOK! NE HORDOZZÁTOK KIFELÉ A BABÁITOKAT !!! :wink:

És hát Kismamás kendő maximum asztalterítőnek vagy párnahuzatnak jó, hordozni vele hát... és nem is olcsóbb, mint egy jó

Babdorka :) Hajrá, szülésre fel és érezd jól magad! erre minden esélyed megvan. Ilyen sok nehézség után egész biztosan nagyon szép élmény lesz :)

Arwen :) msot már miattad ülünk itt tűkön, valakit értesíts, ha helyzet van!

indianyo

Fibi,
Én azért nem voltam hajlandó hazajönni a H-ból, mert egyedül akartam lenni M-val. Dehogy vagy te antiizé (már elfelejtettem mit írtál...).
Én a szüleimre bármikor rábíznám P-t (rá is bízom). Azért B. is sokat nyer ezen - gondolom jóban vannak!!!

Dorka,
Aztán majd el ne felejts jönni a babád születése után se!!

Zsanci,
Én is úgy imádtam a kórházi kaját, pedig nagyon válogatós vagyok. De kifogtam a borsófőzeléket! Viszont a cukros kávé kedvéért talán még egy gyereket is bevállalnék. Szerintem olyan cukros kávét már sehol nem lehet inni!!! (Ha valaki tudna olyan helyet szívesen venném, én és Peti és Marci is. Mert több ágy nem fér el a gyerekszobába, meg egyéb akadályok is vannak, jó lenne csak ezért nem visszamenni pár év múlva a szülészetre...

Indi,
Mikortól lehet előre fordított arccal vinni gyereket kendőben? Petit 1 éves kora után simán vittem (lehet hogy már 9-10 hósan is?).
Marci viszont egyáltalán nem fegyelmezetten és meghatottan simul hozzám a kendőzés alatt. A mániája, hogy egyik oldalra kidől, cuppogja a kendőt és bámulja a világot. Ha megpróbálom visszagurítani egy idő után újra kidől, cuppog. És nagyon ritkán alszik el kendőben! Megyek egyébként tf-ra (legalábbis remélem) vmikor júl közepén, mert a háton hordozást muszáj megtanulnom. Egyedül pedig 4 hóssal nem merek gyakorolni.
Ráadásul Marcinál sokszor úgy érzem, hogy csak úgy lóg a kendőben- Petinél ezt nem éreztem.
Az lehet, hogy egy gyerek utál függőlegesen alélni? És inkább oldalra dől, hogy kilásson??

Macs,
Hogy vagy?

Móni
Kép
Kép
monisa

Rídonli,
Petinél én is csak szoptatás után kezdtem el fogyni. Amint P. befejezte napok alatt cm-ek mentek le rólam. És most a Kismamában van egy felmérés eredménye, amiből - számomra - az derül ki, hogy a többség nem fogy le szoptatás alatt. Pedig a szoptatás mellett sokszor azt is felhozzák érvként, hogy segít hamar visszanyerni az eredeti alakot. (Nálam fogyásra tuti nem jó módszer, de azért M-nak nem kell izgulnia, holnap is lesz kövérkés anyától reggeli.)

Nyak fájásra módszerem nekem sincs, vagyis van, csak sztem nem túl eredeti és nem is túl hatásos. Fejkörzés és önmasszázs. Gyerek kendős cipelése súlyosbítaná a helyzetet.

Vica,
De klasszul néz ki Mátéd a képeken!!

Fibi,
P-nél a köldökcsonk több hét volt, míg leesett. Nem két hét, hanem több!!! M-nál pár nap. És mindkettőnek csuda szexi köldöke lett - bár M. hasa még nem eléggé kockás. (Vagy nem is ezt kérdezted? M-nál váladékozott is. Persze jól meg is ijedtem, végül is a második gyerekem :lol: )

Isti és Bálint kép ANNYIRA JÓ!!!!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

BDorka,
Császár után együtt lehettek Apával sőt ő is nézheti - ha akarja, aztán a baba is az ővé :twisted: amíg a dokik veled végeznek.
Nekem saját szobám volt, senki nem zavart minket, egész nap együtt voltunk szülés után.
Sok +++ neked, nem egy könnyű helyzet.
És vigyél EVŐESZKÖZT, pelust és popsitörlőt. Minden mást adnak.

Kép
akata

Curse,
igen, nagyon jol érzi magát a nagyszülökkel :)

Móni,
én is csak emiatt gondolkoztam, hogy maradjak e még a H-ban :wink: és igen, nagyon szereti anyukámékat Bálint, és ott körbeugrálják az unokatesomék is, imádják öt :)
Köldökcsonk most esett le ma este :D és Ábelnek is váladékozik, de már nem parázok :lol:

Dorka,
remélem, szép és könnyü szülésed lesz a korház mizéria ellenére!!! :)

Vica,
annyira vagány Máté a képeken, csodaédes :D

Zsan,
tegnap nekem is elkezdtek élénkpiros vércseppek jönni :? Te végül szedtél Arnicat? és elmult????
fibi

ÉLJEN LEVI ÉS MÁSA ÉS ORSI És ZSOLTI A LELKES APUKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rylie
rylie

Sziasztok!

Arwen, hát még mindig 2in1? Drukkok mennek!

Fibi, nem vagy te antihős! ÉS Ábel megérdemli ezt a kis időt, hogy CSAK vele vagytok! Én mindig azért sajnálom a kisebbiket, hogy neki sokkal kevesebb saját ideje van. Bálintnak meg biztos nagyon jó a Nagyszülőknél!

Kendő: én 1-2x vittem kifelé a Nagyot (amikor még kicsi volt), de valahogy nagyon kényelmetlen volt, lógott, éreztem,h nem jó ez így. A Lana kendő télleg annyival jobb, hogy 4x annyi mint a Nandu? Én nagyon szeretem a Nandust, csak kicsit szöszölődik. (A minap volt egy Apuka a játszótéren, egy ilyen kendőben aludt egyy kisbaba rajta, amíg a nagyobbikkal játszott, nem is volt már olyan fiatal apuka, tök jófej volt.)
Én mostanában tudtam meg a Férjemtől, végre kinyögte, hogy neki nem igazán tetszik a kendőzés, mert olyan ősanyás, meg csóringeres... Mondtam neki, hogy igazán nem , nagyon is divatos, meg mennyivel jobb, mint a kenguru... a végső érvem az volt, hogy ha vesz nekem egy chicco kengurut, amit a kismamában hírdetnek, és több,mint 20ezer ft, na, egyből tetszett neki a kendőm. (Pedig amikor nemrég beruháztam egy LLes leghosszabbra, titkon reméltem, hogy Apára is ráköthetem majd néha a gyerkőt, ha úgy adódik.)
Enyim kicsi is szopogatja, ma tiszta nyál lett egy rövid teszkózás alatt.

Bdorka, ez nagyon gáz, hogy valaki 2x is megszívja az ún.reformot... De ahogy a többiek írják (én nem ott szültem) most jó helyre kerültél, lehet, hogy nem is véletlen! :)

Curse, a nagy Panni, a kicsi Bori :wink: (Képet aztat hogyan köll??)
rídonli#

Móni :) Ha kidől, akkor nincs jól megkötve. Ficergés terrmészetes, szopogatás is. Elöl semmilyen életkorban nem ajánlatos. tanfolyamra mindenképp menjál!

Rídonli :) Szerintem nem annyival jobb. Én értékelem, hogy szép és bio, de a nandum teljesen kielégít. ha újat vehetnék, az dydimos/storchenwiege lenne, mert az szupervékony és nagoyn szép színes - de ez már bőven a luxus és sznobizmus kategória nálam. nem esem át a ló másik oldalára.
mondd meg apának, hogy hordozó nők nagy része meglehetőst jólszituált és többnyire értelmiségi. simán meg tudnának venni egy babakocsit vagy drágább hordozót - persze nem mindenki, de azárt általában nem csóróságból hordoznak.

bocs a kisbetűkért, Csibészke még foglalkoztat.

indianyo

ha már kenguru, akkor ERGO

indianyo

Kisherczeg,
látlak :D hogy vagytok? :)

Ridonli,
:wink: :)
fibi

Sziasztok!

Új hír Másáról és Leviről hogy lehet mégis kiengedik őket holnap.
Nagy a tumultus az osztályon és Mása azt mondta ha lehet inkább hazajönne. (legalább lesz 1 hely, Arwen neked szánjük!!!)
Sajna ma nem készült új kép a legényről. Tényleg hatalmas a tömeg. Apámék péntek voltak a délutáni csúcs idején és csurig volt. Ma sem volt jobb a helyzet :( .
Nekem szerencsém volt tegnap, senki nem volt rajtam kívül este 7 körül. Ma szegény Levi az ajtótól a 4. kocsiban volt amikor Mása kiguritotta.

Kösz mindenkinek a jókívánságokat, nagyon jól esik :D

Orsi volt bennt velem péntek délelött is, aztán a mamáékkal délután, és ma is vittük.

Amikor először vittem és Magdus kihozta Leventét, volt még ott 2-3 babó az ajtóban. Orsi : MENNYI TESÓ!! :D Édes volt...

Viszont a NAGYLÁNY pancsolt kicsit délután.

Hová tudok videót felrakni???

Kép Kép

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Sziasztok!

MásaPapa,
tök jó olvasni a híreket; Orsi szövege nagyon édes :D
videót nemtom, én csak mint néző IndaVideobombot, Videát, YouTube-ot ismerem

Indi,
én nem mertem végülis kendőzni meg (talán emiatt?) Ábel se nagyon szerette; valahogy nem éreztem azt, hogy jól tudom megkötni, és aggasztott, hogy félrelóg stb - és most tökre örülök, hogy nem hordoztam kendővel
ma pont láttamegy mamit - előre fordítva vitte a ababát, tökre be volt csúszva a feje a kendő két szára közé illetve teljesen ferdén volt - egyik lába hosszabban lelógott, mint a másik :shock:
tanfolyáson én nem voltam, de megkötni is macerának éreztem, úgyhogy én meg kengurus nép vagyok;) ha lesz következő, mindenképp ERGO vagy ha nem, kötős kengur ;)

Curse,
köszi a pü-t ;)

Kép

Kép

:D
szrekuc

OrsiLevipapa! Annyira jó fej vagy, hogy IDE irogatsz a csakcsajok közé! :)
Le vagyok nyűgözve, az én drága Férjem írna esetleg 2 szót, ha nagyon szépen megkérném, de ennyit biztos nem! (Nem egy bőbeszédű embör.)
Mennyi tesó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Orsi nagyon édes a képen!

Indi, Ergo nekem is tetszett, de én is tök jól elvagyok a nandummal, nagyon szeretem (főleg, amióta hosszabb van, az sokkal kényelmesebb,mint a rövidebb az első babámmal). Szal, megállapíthatjuk, hogy a nandus klassz. És azt is, hogy kevés olyan jó érzés van, mint amikor az ember kicsikéje hozzásímulva szunyókál a kendőben. :)

Holnap megint lelépünk, nemtom meddig, az időjárástól függ. Beterveztem holnap egy skanzen látogatást is, minden 7végén "családi szöszmötölő" van, kézműveskedés, falusi mesterségek bemutatója, ilyesmi. Majd beszámolok, hogy érdemes-e megnézni.
Jók legyetek addig, és BIZTOS, hogy megint új babára fogok hazaérkezni, ugyi, Arwen? :wink:

Jóéjszakát!
rídonli#

Fíbsz,
szuper az új avatar!!!!! :D és most tényleg tudtok kicsit csak Ábelezni! ;)

Rídonli,
mi voltunk ma skanzenben, tök kevesen voltak (ami nekem bejött ;) ); szöszmötölő nekem nem tűnt nagy számnak, bár az is igaz, hogy Ábel még nem élvezi a kézműveskedést kimondottan
de volt nagy kutyázás-macskázás és beszélgetett a birkákkal :mrgreen: :lol: úgyhogy maga a skanzen nagyon király :D

Arwen,
hajrá!!! :D

Dorka,
neked is!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Én szemeztem az ERGO-val, mert írtátok itt a topikban, de végül nem azt vettünk (pedig amennyit ráköltöttünk a kengurura, abból vehettünk volna ERGO-t is :shock: ), mert a képek alapján számomra nem volt meggyőző, hogy pici korban is jó. Pedig lehet, jó lett volna, végülis TÜnde asszem 3 hós múlt, mikor kengurut vettünk.

Kép
Kép
tinu

Volt vkinél fülfájás? (Gondolom volt, csak még nálunk nem.) Nem tudom elérni a gyerekdokit, mit szoktak ilyenkor csinálni?
Most kapott egy nurofen-t, mert nagyon sírt és azóta semmi baja.
Ha újra sír melegítsem? És holnap vigyem dokihoz?

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni, Belladonna van otthon? adhatsz napi 3x3 golyót a nagyfiúnak, ha róla van szó. sóval töltött zoknival melegítsd a fülecskéjét, és ha újra fájni kezd, hívd fel a dokit, esetleg ügyeletet.
Tegnap Zsanci Igijének is fájt a füle, ők sambucus nigrát vettek be, ill. aconitum napellust. nem tudom, azóta sikerült-e a dokival beszélnie...

Másáéknak boldog hazatérést! tesók :mrgreen:

Arwen, Neked pedig szép szülést!!!

Szrec, skanzen állatos része jól hangzik :) az jutott eszembe vmelyik nap, hogy elmehetnénk sokan együtt az Állatkertbe, és akkor kérhetnénk csoportos kedvezményt :P

most L péntekig, még pakolok, pedig már lassan indulni kéne, Isti meg még szunyál :shock:

puszi mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Móni :) Tegnap Zsanci is panaszkodott Igi fülfájására.

Feltétlenül tegyél rá rizzsel, meggymaggal, tönköllyel (bármilyen gabona jó, ami tartja a hőt) megtöltött kis zsákocskát a fülecskére és kösd oda, ez segít a váladékot eltávozni meg fájdalomcsillapító hatása is van. Ha nincs zsákocska, akkor egy jó nagy zokniba - ne feszüljön, mert az kényelmetlen - kösd bele, azt pedig vagy egy törülközővel vagy egy másik zoknival kösd be, ha sóról van szó, nehogy kiszóródjon.

Kövirózsa levele jó fülcsöpögtetésként és fájdalomcsillapítót is érdemes ilyenkor.

No meg a doktorodat is megkérdezném: én nem gondolom, hogy hétvégén nem lehet felhívni - persze ez függ a köztetek lévő kapcsolaton is.

Semmiféle hordozóba nem tenném a kisgyereket, amíg nem ül, mozog biztonsággal, az meg ugye úgy 8-9 hónapos kor. Csak a kendőt és a kötős kengurut ajánlom, az egy második mamabőr a babán, természetes. Az ergo szuper, de azt is csak ilyen kortól.
A gyereknek nem arra van szüksége, hgoy cipeljék, hanem, hogy a mamához-papához hozzásimulva, melegben és tökéletes biztonságban legyen. A saját kényelmünk másodlagos - bár a kendő tökéletes kényelmet biztosít a hordozónak is. Ha a baba tiltakozik, akkor vagy rosszul kötöttük meg, vagy érzi, hogy nekem nem tetszik ez a dolog, esetleg bizonytalan vagyok.

indianyo

Votiv :) Jó nyaralást!

indianyo

Indi,
ha ilyesm módon van az ergoban, az se jó?
Kép

Kép

Kép

szrekuc

en vitatkoznek azzal, h az ergo (is) csak 8-9 honapos kortol jo (ok, haton hordozasra igaz lehet, h csak ha mar stabilan ul). aki probalta mar az ergot, tudja, h mennyire szorosan, testkozelben tartja a babat - szinte mint a kendo. hogy az ujszulott kiegeszitovel milyen, nemtom, eloben meg nem volt hozza szerencsem, de lehet, h jo az is - ki kell(ene) probalni. mondjuk en kendoben vinnem a kicsit, de elsosorban azert, mert azt annnnyira szeretem :) de az ergo sztem egy nagyon jo alternativa annak, akinek maceras (v barmiert nem szimpi) a kendo

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Én azt mondtam, hogy ÉN NEM VINNÉM, nem azt, hogy nem jó.

indianyo

Ne haragudjatok, nem akarok már többet semmilyen témában szakérteni, van erre egy hordozós topik, én csak használó vagyok és nem szakértő. Bocs az eddigi okoskodásért is.

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?