A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia JUbe!

Úgy gondoltam hogy lemenjen a nagy tömeg,hogya szülőszobánál ne legyen nagy forgalom.Az hogy már a szobák tele lesznek nem olyan vészes,főleg ha jó társaság adódik össze.
Persze biztosan melegebb a szoba ha teljesen tele van,de ez van.
Én azért gondolkodom alapítványin,hogy talán nem annyira meleg,na és persze be tud jönni a szűk család. A gyerekeim már nagyon várják a tesót,és talán így jobban meg tudnák nézegetni.

Persze ha ekkora forgalom van,akkor gondolom semmi esélye az alapítványinak.
Na mindegy ,majd ha ott leszek kiderül.

Ne pánikolj a bokád miatt,nekem lassan 2 heten be van dagadva,és már csak papaucsban tudok menni,pontosabban az jön még a lábamra. De ha lenne egy kis lehűlés,biztos a bokánknak is jót tenne.
Hát még a szülés!!!!!

Jó pihizést!
Eszti
mano4

Sziasztok!
Kismuki nagon nyügi, de azért remélem megengedi, hogy feltegyek egy képet róla.. :)
Egy lábán meg lehet számolni, hány hetes volt tegnap.. :)
Kép Végre alszunk!

Siker!
Puszi.. Mindenkinek drukk!!, és kitartás..

satuk

Satuk!

Édi a kép nagyon!!!! :lol:
mano4

Sziasztok!
Megszámoltam mindenkit,még megvan mindenki,pocakkal,pocak nélkül.
Írta valaki a nem veszek levegőt-féle sírás rohamot,ami tényleg elég ijesztő..
Személyes tapasztalatból tudom,hogy kinővik-a lányom először 7 hónaposan csinálta,utoljára egí éve,amikor másfél volt. Affektiv apnoé-nak hívják a jelenséget.Sokszor nem csak a hiszti,hanem az ijedelem is kiválthatja(nálunk az utóbbi volt a ludas).A rászólás,hogy vegyél levegőt,nagyoknál jön be inkább,mi mindig ráfújunk,hangosabban szólongatjuk.Ha "elfajul" odáig a dolog,hogy elájul egy pillanatra,nem kell megijedni(könnyen mondom,én nagyon megijedtem minden alkalommal),magukhoz térnek egy pillanat alatt,akkor is fújogatni kell sz arcát,de rázni semmi esetre sem..Utánaa nem árt egy kis arcmosás,meg ringatás,mert nagyon meg vannak ám ijedve.

Lányok!

Az otthonlevés nagy átka ez,hogy azt hisszük nem csinálunk semmit,pedig készenlétben állunk a nap 24 órájában.Nem elég ez?!
Azt hiszem ezen mindenki átesik,akinek kisgyereke van,úgy érzi magát,mint egy végtelenített videofilm..pörög,pörög,sose áll meg,mégis úgy érzi,mintha egyhelyben állna..És jön a lelkiismeretfurdalás:"hát nem erre vágytam,hogy legyen egy szuszogó kis bébim,akivel itthon elbabázgatok,akit elnevelgetek?Erre vágytam,most pedig nem elég? Mi az,hogy mást is szeretnék csinálni,mi az,hogy hiányoznak más emberek?Mi az,hogy egy gyerek mellett nem tudok főzni,takarítani stb.?"
Azt gondolom,hogy ez az évek során nem nagyon változik,néha halványul,néha erősebb.
A pici babás anyukáknak üzenem,hogy változik a helyzet,ha már nagyobb lesz, járni tud a bébi,akkor könnyebben lehet mozogni,több program van-önmagában a játszótér egy nagy program,mégha néha uncsi is.
Miért baj az,ha az ember kaját rendel?Megspórolja az időt..több jut másra.Bevallom én is szoktam,ha megunom a főzést:No,és takarítónéni is jár,csökkent a lelkifurdalásom azóta.De egyébként is,takarítani,suvickolni ráérünk máskor,bőven az életben,a gyerek meg csak egyszer pici!!!!
Üdv,mindenkinek,fel a fejjel,durca
durca

Durca! Ez jó volt, tetszett!!!!!!!!! :)

satuk

Lányok, durca nekem is nagyon tetszett! Bár én nagyon "kívülről" szemlélem egyelőre a dolgokat... hisz még a pociban van az első babánk, DE! :roll: Azért is vállalkoztunk rá, mert éppen a mókuskerék, a napi 12-13 óra munka mondatta azt velünk, hogy vagy megőrülünk így, és hátba veregetjük magunkat, hogy "kinek kell gyerek? mi olyan jól elvagyunk együtt!", és eljátszuk, hogy dinkik vagy mik vagyunk... VAGY változtatunk. Utóbbi mellett döntöttünk. Nagyobb szolgálatot, mint a szülői szolgálat, el sem tudok képzelni, és felnézek mindannyiótokra a türelmetek, kitartásotok és akaraterőtök, valamint a készenlét miatt. Nekem ezt még tanulnom kell. És a legnehezebb, amit eddigi életemben el kellett sajátítanom. Úgyhogy gratulálok nektek!!!
Szóval, én, aki 12 órát ülök ebben a büdös irodában begyepesedett emberekkel, na én érzem úgy, hogy semmit, az égvilágon semmit nem teszek - egyelőre. :wink:
vbea

Lányok!

Ne legyen lelkismeret furdalásotok!!
Igaza van Durcának,a gyerkőc csak egyszer kicsi,és olyan hamar felnőnek,ezt tapasztalatból tudom.Még csak most születtek a gyerekeim,és már a fiam 11 éves lesz,a lányom pedig betöltötte a8-at.
NAgyon gyorsan eltelik pár év, élvezzétek amíg lehet!
És ha megengedheted,akkor rendelj kaját,legyen takarítónénid,és a szabadidődet akkor a gyerkőccel tudod tölteni.
Mosni,főzni takarítani fogsz még eleget,de a gyerek csak egyszer pici,és most igényli a legjobban hogy vele légy!

Szóval fel a fejjel,és babázzatok!!!!

Még mindíg semmi!
Eszti
mano4

Sziasztok lányok!

Tök jó,hogy egyetértünk. :D :D

Vbeának is igaza van,a férjem szokta azt mondani,hogy higgyem el, sokkal,de sokkal többet teszek,mint ő a napi 12 óra melóval.(persze ezt csak akkor mondja,amikor épp nem az a téma,hogy a gyengeségemmel elrontom a gyerekünket és hogy majd 14 év múlva Ő fogja eltakarítani a kamszkor romjait... :evil: :roll: :roll: )

Persze, persze tudjuk,hogy a gyereknevelés értékes,ha nem a legértékesebb dolog a világon,de bennem mindig ott motoszkál,hogy oké,de hol vagyok ebben ÉN !!Nem a gyerekneveléssel és a babázással,meg az imádatommal van a baj,hanem azzal,hogy egyszerre több mindennek és mindenkinek szeretnék megfelelni és ebbe valahogy belegabalyodok :)

Na,nem merengek itt, az a lényeg,hogy mi itt mindannyian gyereket nevelünk,örülünk annak,hogy megfordul,mosolyog,ahogy és mit mond, meg csinál..És jó nagyokat nevetünk velük,rajtuk,magunkon..Így van ez jól,mert kaphatok e annál nagyobb ajándékot, mikor a lányom átölel és azt mondja: Szeretlek!

Megyek keresek egy papírzsebkendőt :D :D Amióta gyerekem van és újra terhes vagyok mindenen tudok bőgni.
Ágyő!!
durca

Durca!
Ez tényleg jó volt.
Köszi a nemveszeklevegőt hisztiről írtakat. Ha jól emlékszem, a lányom is olyan hét-nyolc hónaposan csinálta először, azóta nem, és most megint kezdte.
Én már dolgozom, mert muszáj (most kezdtem), de amíg otthon voltam, én is rendeltem a kaját egy csomó ideig. Szerintem változatosabb is, mint amiket én ki tudok találni, mert nálam mindig ez a gond, hogy mit főzzek. Ha meg nincs idő takarítani, hát istenem.
Inkább az kell, hogy mindezt az ember környezete is megértse.

Kriszta
kriszta36

ebben a dög melegben is ráz a hideg, ahogy olvaslak benneteket. tök jók vagytok!!!!!!!!

satuk

Lányok!

Szuperek vagytok, el is szállt minden kétségem, hogy jó anya, feleség vagyok-e.
Tényleg jó volt olvasni Titeket, mert valahogy az ember sokszor úgy érzi, hogy bizony egyedül van ezekkel a gondolatokkal.... de hát ezek szerint mégsem és most már tudom ez így van jól :wink:

Satuk!
Édes a kis Olivér, hogy repül az idő.... Zsombi lábujján is meglehet számolni a kort csak éppen nem hétben hanem hónapban....húha
tényleg szalad az idő :D

Durca!
Aranyos volt az elérzékenyülésed....én meg azon szontyolodtam el hogy te elszontyolodtál....ez már csak ilyen szontyolódos nap :D

Na pá Lelkitársaim:

Anita (Zsombi 5 hónapos)
szsombi

Durca,
Teljesen egyetértek Veled, nagyon tetszett!

Satuk,
Olivér imádni való!!!!!! Milyen édesen alszik, nyugis babának néz ki.

Anita,
Köszi a segítséget. A doktornéni nekünk is ajánlotta a kamilla teát, sőt még a limonádét is, de gondoltam előbb a vízzel probálkozom, sikertelenül. A cumival megjártuk, mivel még szülés előtt vettünk 2 db-ot, amit nem fogad el a RÉka, majd végül vettünk NUK cumit. Bár nem nagyon akarja elfogadni, de ha már nagyon sír, na akkor talán. Valószínűleg akkor a cumisüveggel is így lesz.

Vica
vica10

Sziasztok,

megpróbálok egy képet feltenni Balázsról:
Kép

No hát ilyen az én kisfiam!!!
Mégegyszer köszönöm a gratulációkat!

Kérdés: Volt valamelyikőtöknek a babájának lágyéksérve?
A Balázs babát július 24.-re írták ki műtétre,és csak tudni szeretném, hogy viselik az ilyesmit a Mazsolák.... No meg izgulok ezerrel, mert szerintem mind a két oldalon van, és eddig csak az egyiket fedeztük fel... :cry: :cry: :cry:
Gondolom ez úgy van, hogy az ember azt gondolja, no csak ezen legyünk még túl, de szépen folyamatosan jönnek a megoldandó gondok a baba körül. Azért igyekszem nem elkeseredni, de nagyon izgulok érte.... Altatás, műtét 1.5 hónaposan.... brrr...

Jó lenne egy kis hűsölés, minden szoptatáskor leizzadok... csöpög a víz a fejemről!

MIndenkinek kitartást ebben a melegben, és az utolsó idős pocakosoknak drukkolok, hogy kibújjanak a babák!!!

Jube,

Orsinak meglett a Pannija ma 14.30kor!!!!!!

Szép estét!

Hurcia+Balázs 2hetes+3napos
hurcia

Hurcia,

ha holnap látom Orsit, majd gratulálok neki, köszi az infót.

Írtam Neked mailt!

puszi
Jube
jube

Hurcia!

Nagyon aranyos a kis Balázs!
Jó lenne ha már mi is itt tartanánk. De ami késik nem múlik!

Még egyszer gratulálok a kisfiadhoz!
Eszti
mano4

Hú Lányok!!

Nálunk már dörög,lehet hogy jön egy jó kis zuhé?!
mano4

Hali!
Olyan jó votl olvasni, amit írtatok. Féltem, hogy megköveztek... :) De szerencsére hasonlóan gondolkodunk. Végülis majdnem 24 órában szolgálatban avgyok, tény, hogy ha Bene pihen, én is tehetem a magamét. És néha mellette is. Jó ez így, és élvezem, és nekem kismamatársaságom is van, csak már néha roszul érzem magam, hogy túl jó? Hülye vagyok, de minegy :)
Anita! Tök jó, lssan majd mindent megkedvel zsombi

Itt is dörgött, de most még fülledtebb az idő, eső meg sehol :(

mtunde

Eszti, ez az eső is olyan, mint a szülés... dörög, szürke, aztán semmi... derékfájás, összehúzódás, fejfurka, aztán csend... ki érti ezt??? :roll:
jube

Szia Jube!

Igazad van!!!

Egyébként Ti merre laktok? Mert mi gazdagréten és itt nem esett,de anyósomék Rákoskeresztúron és ott már több mint 1 órája zuhog,még jég is volt.
Csak erre nem akar esni! :(
Bár legalább nincs olyan nagy meleg.

Nálam is van derékfájás,fejfurka,egy kis keményedés,de egyébként semmi.

Reggel megyek,kiváncsi vagyok mi lesz.

Szia: Eszti
mano4

Sziasztok!

Még pár sort írok,mielőttt magamhoz veszek egy könyvet olvasni(két év után először és nem tankönyv,HALLELUJA,HALLELUJA...).Eredetileg úgy volt,hogy vasalok,mert a férjem külföldön van holnapig-gondoltam behozom a behozhatatlant-,de aztán úgy döntöttem,hogy NEM.

Rég letettem arról,hogy tökéletes feleség és anya legyek,elég nekem az is,ha elég jó vagyok. Márpedig épp délelőtt beszéltük meg,hogy bizony, bizony elég jó anya vagyok(vagyunk)
Na, szóval jó volt,hogy beszélgettünk olyan dolgokról is,ami nem egészen kerek.Azt hiszem ez nagyon tud hiányozni,őszintén írni kissé kínosnak tűnő dolgokról.
Az ember megkönnyebbül,ha tudja,hogy nincs egyedül a gondjaival,gondolataival.
Remélem a holnapi napon babaeső lesz, a rendes eső mellett
:) :) :)
Pomázon kb.10 csepp eső esett,de az legalább nagyon :cry: :cry:
durca

létezik,hogy annyit írtam,hogy nem tudtam elköszönni???

Akkor most megteszem.Pá mindenkinek és nyugodalmas jó éjszakát!

Jaaa. és hétvégén felteszek egy cuki képet a lányomról,mert már mindenki rakott fel képet a porontyáról,nem akarok lemaradni.. :)
Azért csak hétvégén,mert ÉN NEM TUDOK KÉPET FELRAKNI,CSAK A HÁZ HÍM TAGJA.. :( :(

Mégegyszer jó éjt!durca
durca

Helló Lányok!

Már itthon a ctg-ről,és semmit nem mutatott.
Köldökkeringés rendben,magzatvíz szintén,szóval egyenlőre semmi jele annak,hogy ki akarna bújni,bár a derekam fájdogál.

Jube!
Te hogy vagy? Nálad volt-van fronthatás?

Szép napot minkenkinek!
Eszti(40!!!!!!!!!)
mano4

Szia Eszti!

Hát az éjjel nagyon fájt mindenem, oooolyan fejfurka volt, hogy csillagokat láttam. Kb. 1 óráig tartott, átlagosan 6-7 percenként kezdte, és az egész medencerész sajgott, aztán abbamaradt. Még párszor rákezdte éjjel, de végül elmúlt... úgyhogy ennyit a fronthatásról.... :( Én most készülődök a ctgre, majd jelentkezem, mutatott-e valamit.

A Mammut mögött lakunk, egy csepp eső sem esett.. csak dörgött.

Kriszta,

itt egy cikk a dackorszakról, ha esetleg még nem láttad:
http://www.babazo.hu/tipeg/20050713adackorszakot.html

szép napot,
Jube
HOLNAP 40! :D
jube

Sziasztok!

Eszti, Jube kitartás.....lehet hogy sokat vártunk ettől a tegnapi pár csepp esőtől... :( :(

Minden elismerésem a Tiétek! Ebben a kánikulában az utolsó napokat nem lehet könnyű elviselni.
Az idő nem enyhült semmit.

Ma kerek 35!!!!!

zsu 35+0
zsu11

Sziasztok!
Köszi a cikket, megnéztem. Szerintem egyenlőre még nem dackorszak, akkor csinálja csak, ha valamit elképzelt, és nem úgy alakulnak a dolgok. Vagy mégis?(Tegnapelőtt pl. anyósom elvette tőle kenyeret, mondván, hogy piszkos a keze. Mondjuk nem kellett volna... De ezt csak így halkan jegyzem meg és egymás közt.)

Hurcia!
Az egyik barátnőm kislányának is volt lágyéksérve, de szerintem ő olyan 4-5 hónapos volt, amikor műtötték a Madarászban. A barátnőm azt mondta, hogy a gyerek volt a legnyugodtabb mindannyiuk közt, barátkozott az egész kórházi személyzettel, meg ami kell.
Egyébként nagyon édes Balázs baba. Igazi picibaba. AZ én lányom is 2,25 kg volt, amikor megszületett, alig találtak rá való rucit a csecsemősök.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Kimaradtam a tegnapi eszmecseréből, de mindenkivel egyetértek és tényleg jó olvasni, hogy másokat is hasonló gondolatok foglalkoztatják. Mielőtt Marci megszületett, majdnem mintaháziasszony voltam, komolyan még lekvárt is főztem be ... :lol: Bezzeg most! Kitakarítani is alig van időm! Azt gondoltam, ha majd otthon leszek a picurral, sokkal több mindenre lesz időm! Hát tévedtem, és azt hittem, hogy csak én vagyok béna, és rosszul teszem a dolgaimat, de megnyugtattatok, hogy ez nem így van!

Anita! Örülök, hogy Zsombi kezdi felfedezni az új ízeket! A Logodi utcába viszonylag hamar kaptunk időpontot (kb. 1,5 hét múlva) és nagyon kedves doktornénihez kerültünk. Telefonon kérjetek időpontot, a számuk: 375-8764, de persze kell beutaló is a háziorvostól. Tényleg elég brutálisan hangzik ez a könnycsatrorna tisztítás! Erre miért van szükség?

Satuk! Olivér egy tündér! Nagyon édes kis "tappancsai" vannak!

Ildi és Márton
Vendég

Sziasztok!

Mi Kispesten lakunk, de akkora felhőszakadás volt tegnap este, hogy szinte minden úszto, természetesen egy kis jéggel párosítva. De kb. fél óra múlva semmi sem látszott belőle, viszont a levegő nagyon jól lehűlt, és talán ennek köszönhetően RÉka is elég jól aludt.

LÁnyok, még mindig semmi??? Ezek szerint ez a front nem jött be.

Jube,
Mi volt a ctg-én?

Vica
vica10

Sziasztok!

Durca! Jó volt, amit írtál!!! :) Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy jól esik neki és jól érzi magát, lényeg, hogy a babócák nyugis anyuval legyenek otthon, ne pedig egy ettől-attól idegbeteg házisárkánnyal.
Én imádok főzni, szóval nekem ez inkább öröm, mint nyűg. Persze, most nem a bonyolult kajákban élem ki magam, hanem ami gyors meg finom is, mégsem műanyag :) Sári meg minden nap alszik kb. 12-2-ig, ilyenkorra sűrítem be a teendőket. Vettünk pihiszéket, az évszázad ötlete volt, azóta együtt "főzünk", ő meg nézeget.
Viszont én már tervezgetek pár tanítványtaugusztustól, bár most uborkaszezon van, de év végéig is volt két gyerkőc, aki még jött: pofátlanság lett volna lemondani őket, ha már egyszer bevállaltam. Sári meg vígan elvolt a kezemben vagy Apánál :) arra az egy órára.
Hát, iszonyú a hőség, hogy bírjátok? Nálunk az éjjelek is melegek....
Sári szintén elutasítja a cumit, pdig régen nem :(, most vettem egy MAM típusút, abbúl egy korty vizet lenyelt tegnap.
Satuk, jó képeket csinálsz :) Ezen felbuzdulva én is berakok egyet:

Kép

Pocakosok, hajrá!!! Legalább babaeső legyen, ha már sima nincs.......
sampa

Sikeresen elment a hsz, mielőtt lecsekkoltam volna az elütéseket :oops: Ez van.

No, és szép hétvégét!!!

R+S
sampa

Sziasztok! csak egykezest játszom,bocs a hibákért.. a fiatalúr kicsit nyügi..
Sampa! jó a kép.. a gyönyörű kis Hercegnő...:)
Hurcia! csudaszép a kifiad! gratula!!!!!!!!
Jube! mi a Mammuttal szemben lakunk.. ma voltunk először sétálni pesten, a bébi eddig csak fini vidéki levegőt szívott.. nézelődött reggel sokat..
most elbúcsúzom tőletek, kb 1 hétig nem leszek.. mindenkiek minden jót.. uccsó pillanatosok: gondolok rátok, pocakosok, aludjatok előre.. többiek: kitartás, mi is fogunk aludni.. eccercsak, ugye..:)- lesznek a kölkök 18 évesek.. :)
puszi!!
ja, a csípőszűrésen minden ok volt.................... csak sokat sírtunk.. :(

satuk

Sziasztok,

a ctgn egy fájás volt, amit nem is éreztem, a flowmetria jó lett, a vizsgálat még mindig egy ujjnyi nyílást "hozott", mint múlt pénteken.

vagyis minden a régiben, várunk-várunk-várunk. sosem voltam türelmes típus... :(

az ultrahangra röpke 2,5 órát kellett várnom, majd bele őszültem...

mindenkinek szép napot,
Jube
39+6
jube

Szia Jube!

Szóval Nálad is minden változatlan!
Hát nem semmik ezek a csajok!
Persze pánikra semmi ok,hiszen időben vagyunk még.Csaktürelem,előbb vagy utóbb ugyis ki fognak bújni!
Nem semmi 2és fél órát várakozni!
Nekem szerencsém volt,talán ha 20 percet voltam összesen a kórházban. Ez a koránkelés előnye!

Én izgulok egy kicsit,mert holnap du.programja van a dokinak, kb 100km-re lesz bp-től.Persze jön,ha jönnie kell,de másfél óra mire beér a kórházba. És amilyen kis piszok a csaj,tartok tőle hogy pont a holnap délutánt fogja kispécizni. Nagyon remélem,hogy nem így lesz!!!

Dóriról tud valaki valamit? Elvileg ma már haza is jöhettek ,nem?
JAj,de jó Neki,Ő már hazafelé araszol!!!

JA! :shock: Erzsike (szülésznő)szerint,a hétvégére megint beindulnak a babák!!
Kíváncsi vagyok,így lesz -e.
Vagy megint csak mi maradunk ki,mint tegnap az esőből???? :roll:
mano4

Szia Eszti!

Óóóóó... bárcsak Erzsikének igaza lenne!!! :D

Köszi, megint reményt adtál, mert az én dokim ma már beutalót adott egy CSÜTÖRTÖKI vérvételre... :shock: + :cry: hát nem sok kedvem van addig pocakosodni....

Nekem a koránkelés eddig nem működött, mert úgy tűnt, munka előtt igyekeznek letudni a kismamik az ultrahangot.... de úgy látszik, nincs jó recept erre...

mindegy, holnap is kell ctg, holnapután is... minden nap, míg ki nem fárad a kisasszony.... jókis program...

Jube
jube

Sziasztok Lányok,

köszönöm a dícséreteket, ilyenkor szétvet a büszkeség....

Kriszta36,
jaj olyan jó volt ezt is olvasni, igen valóban a szülők parázzák végig az egész műtétet.
És jó tudni, hogy nem a Manócska volt a legkisebb. Tudod, azt mondták a szülés hétfője előtti csütörtöki viziten, hogy ne számítsak 60 cm alatti babára. No 53 cm lett, de elég picuri... És ez tök humorosan néz ki, két ekkora embernek ilyen mini gyereke. A férjem 195, én pedig 178 cm vagyok....Férjem szerint akkora mint egy kétkilós kenyér, viszont teljesen kialakult egyénisége van...

Jube,
felhívlak...
Mindenkinek kellemes délutánt!
Hurcia + Balázs 2hét+4napos
hurcia

Szia Jube!

Nekem csak hétfőn kell mennem megint ctg-re,viszont akkor lesz vérvétel is. :cry:
Hát,nem sok kedvem lenne minden reggel ctg-re járni! Nem irigyellek miatta!
És jövő héten jön az újabb kánikula roham. Mondtam is a csajszimnak,hogy akkora haza kellene jönni inkább,itthon csak kellemesebb lenne a nagy hőség!
De ilyenek ezek a gyerekek,szeretnek azért is ellentmondani a szülőknek!

Na megyek,holnap jeletkezem,addig is kitartás!
Csak nincs már sok hátra!!!! :wink:

Kellemes pihenést!
Eszti( 40!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) :lol:
mano4

sziasztok!!

köszi a gratulációkat!!

tegnap jöttünk haza. a szülés elég kalandosra sikerült.
vasárnap 3/4 12- kor éjjel elfolyt a magzatvíz. telefon dokinak, indulás.
fél 1- re értünk be. méhszáj 1 ujjnyira volt nyitva. mondták, hogy még jó sokára lesz baba. a doki attól tette függővé, hogy mikor indul, hogy hogy áll a vajudás.
mindenesetre 3/4 4- kor még mindig csak egy ujjnyi volt.
aztán hipp- hopp fél 5- re majdnem teljesen eltűnt a méhszáj.
épp, hogy beértünk a másik szülőszobába, az ügyeletes orvos ( Mészáros doktor) is épp hogy csak beesett, és már nyomtunk is. két fájás alatt kint volt a kis Luca Zsófia hétfőn hajnali 5.27- kor.
2950 gramm, és 51 cm (ahhoz képest, hogy mekkora pocakom volt!!)
aztán jött a fekete leves. a méhem nem húzódott össze, hanem összeesett, és nagyon sok, több, mint egy liter vért vesztettem, míg Luca fürcsizett.
necces volt a helyzet, mert nem volt biztos, hogy el tudja állítani a doktor úr. de hál Istennek sikerült neki!
kaptam vért, és mostmár jól vagyunk!
az én orvosom csak kedden jött be..........................
Mészáros doktor úr nagyon rendes volt hozzám, nagyon hálás vagyok neki!!!

most egy kicsit bajlódunk a szoptatással, de remélem legkésőbb mikor leveszik a gipszet, rendeződni fog!!

köszönöm, hogy így drukkoltatok nekem!!!

jube!!
én láttalak, de sajnos nem volt erőm odamenni. ne haragudj!!!

esti, jube!!

kitartást, és sok szerencsét.
megpróbálok felvarázsolni egy képet az én gyönyörű kislányomról!!

puszi:
dóri és Luca
nagydora

Szia Dóri!

Mégegyszer nagy-nagy gratula, és várjuk a képeket. Te szegény, nem elég, hogy gipszben van a kezed, még ez a vérvesztesség is! Az a lényeg, hogy mindketten jól vagytok. Pihenj sokat!!!

Jube, Mano kitartás!!! Szerintem a lányok versenyeznek, hogy ki tud tovább bent maradni!!!

Nálunk megint volt egy iszonyatos felhőszakadás!!!!!

Réka ezt az időt jobban viseli, mióta lehűlt a levegő, azóta folyamatosan alszik. Na megyek én is pihizek egy kicsit!!!

Vica és Réka (holnap leszünk 6 hetesek)
vica10

Sziasztok!

Cumi: mi is a MAM-ra esküszünk, Benének az jött be. Mind játszócuminak, mind ivósnak. Bár most már csőrös poharazunk is.
Meleg.... brrr....
Nagydóra, örülök, hgy jobban vagy. Már azért fizikailag is endbe jöttél? Ilyenkor hogy állítják el a vérzést?

Anyaság. Én is fogadtam taníványt, mert olyan kevés dolgot csinálok, de Bene mellett ilyeneket lehet. Helyette jókat netezek :D De tény, így vagyunk jók, ahoyg vagyunk! Tudtam mindig is, hoyg nem leszek mintaháziasszony, csak azt hittem, még midig éjszakázni fogok és pelenkát mosni egész nap, de NEM. És ez olyan jó, mint egy meghosszabbított szabadság bébiszitterkedéssel :) Perzse némi árnyékokkal is néha.
Na mindenkinek minden jót. Eszti, JUbe drukkolok

mtunde

Szia Dóri!

Örülök,hogy itthon vagytok!

Még egyszer nagy-nagy gratula,és nagyon sok egészséget kívánunk!! :P
Hát tényleg elég kalandosra sikeredett a szülés!!!
Örülök,hogy ilyen jó véleménnyel vagy Mészáros dokiról,nekem ugye Ő az orvosom.
Pihenj sokat,hogy minnél előbb felépülj!!!
Azért nem semmi,a Te orvosod csak kedden ment be!!!
Inkább nem kommentálnám a dolgot......

Szivesen vesszük a társaságod,de persze megértem,ha mostanság nem nagyon tudsz majd jönni a netre!
Próbáltalak figyelgetni a kórházban.de nem láttam gipszes anyukát,sajna.

Jó babázást,puszi: Eszti

Jube!

Veled mi ujsi? még mindíg semmi?
(40+1)
mano4

Sziasztok!

Újra és még mindig nagy meleg..A férjemet és a lányomat elküldtem a hajógyári szigetre, van ott valami gyereksziget,én meg nyugiban tudom a házimunkát végezni :D

Dóri
,nagyon gratulálok a kislányodhoz!! Gyors felépülést kívánok a kezednek és a vérveszteség miatt is biztos egy kicsit nehezebb a kezdet..
Írtad,hogy a doki nem volt biztos benne,hogy el tudja állítani a vérzést..mitől eshet össze a méh? nagyon elfárad? mit csináltak volna ha tudja elállítani a doki a vérzést? Bár ezeket biztos nem kérdezted meg,hisz nem ez volt a lényeg,hanem az,hogy megoldódott minden.

Mindenkinek jó pihenést ebben a nagy melegben! Hátha a hétvége bővelkedik termésben! :) :)
íüdv,durca
durca

Megint én.. azt akartam dóritól kérdezni,hogy mit csinál a doki,ha nem tudja elállítani a vérzést.A nem szó kimaradt:-)

Tényleg,jut eszembe,hogyhogy csak kedden ment be a dokid?????? Felháborító!!!
durca

Dórinak gratulálok, minden jó, ha a vége jó!
Enyhén szólva fura, hogy a dokid egy napig nem volt rád kíváncsi...

Az összes képeken látható kisbaba gyöngyörű, kicsit irígykedem, az enyém régen volt ekkora!

Babázzatok, ameddig csak lehet, senkinek ne legyen lelkiismeret-furdalása, hogy nem végez "produktív" munkát. Egy nőnél ez a legproduktívabb tevékenység, hogy éjjel-nappal a babája mellett van. Én több, mint három évig voltam otthon, véleményem szerint aki csak anyagilag megengedheti magának, maradjon otthon, mert ebben a korban egy gyerek napról-napra nagyot fejlődik, mindig produkál valami újat, aminek a megtapasztalását kár lenne elszalasztani. Három éves kor után viszont engedni kell, sőt küldeni idegen közösségbe, erre a gyereknek is szüksége van, no meg a mamájának is.

A pocakosoknak további kitartást ebben a kánikulában!

Judit
gerbera

Sziasztok,

mennyit írtatok megint, lehetetlen visszaolvasni mindent részletesen.

Dóri, te tényleg egy hős vagy, gratulálok a kislányodhoz.Tényleg, ha nem tudták volna elállítani a vérzést, annak komoly következménye is lehetett volna?(méheltávolítás?) Bocsi, ha butaságot kérdeztem.

Durca,pár nappal ezelőtt írtad, hogy nem híztál az utóbbi egy hétben. Ügyi vagy.Milyen az a gyereksziget? Mi holnap készülünk oda, állítólag picinek és nagy gyerekeknek is nagyon jó. Én az egész gyerekkoromat a hajógyári szigeten töltöttem, persze csak a hétvégéket, de nagyon jó volt, arra emlékszem. Csúszdák állítólag most is vannak. Kíváncsi vagyok, majd írok, ha érdekel benneteket.

Nem tudom már, ne haragudjatok, hogy ki is írta az ebédrendelést, a takarítónőt. Én már elég régen rendelek, de csak heti háromszor, olyankor azok a napok szinte csak a gyerekeké, kint vagyunk az udvaron. A maradék négy napban, kétszer, főzök, két-két napra, és persze akkor azért van mit bepótolnom. Takarítás, mosás....De már én is nehezen bírom egyedül, soha nem jutok a végére semminek és rettenetes kosz van, mondjuk csak a felmosás marad mindíg másnapra, másnapra, másnapra.Székek az asztalon, van amikor több napig is.Én is hívok segítséget, jön egy néni ablakot pucolni, van egy fiú, aki segít a kertben, mert nem győzöm egyszerűen egyedül és a szomszéd lány is fog jönni a gyerekekrevigyázni heti 2-3 órát.Persze mindent én csinálok továbbra is, ők csak néha-néha kisegítenek, mert ugye a GYED erre nem elég. Nektek is folyton azt mondogatják a szüleitek,a nagyszülők, hogy bezzeg az ő idejükben ők mindent egyedül csináltak meg és nem kellett segítség, vagy csak én hallgatom, hogy legyen lelkiismeretfurdalásom, hogy kudarcot vallottam az anyaságban és a háztartásban is? Hogy lehetsz egyszerre anya 24 órában, kertész, szakács, mosónő, később dolgozónő, mindezt 100 százalékosan. Vagy egyszerűen bele kell jönni és később könnyebben fog menni?

Bocsi a hosszú eszmefuttatásért.

Sampa, a babócád nagyon szép és már milyen nagyok vagytok, hihetetlen.

Hurcia, Balázs nagyon édi, ebben a kórházi sapiban olyanok,mint a kismanók.

Kiscsaillag, mi van veled?

Sziasztok, Andi.
andry

Szia Dóri!

Gratulálok Lucához! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! Mielőbbi jobbulást!
Tényleg nem semmi volt a szülésed. Teljesen felakadtak a szemeim azon, hogy a dokid nem ment be keddig. Ő az a doki aki nem kér pénzt a terhesgondozásért? Hogy néz ki? Ő az a mókás, hónaljig felhúzott nadrágos szemüveges doki?

Remélem a szülés nehézségei hamarosan megfakúlnak és csak az örömteli NAGY TALÁLKOZÁS felemelő érzése marad meg benned a szülésről! :D

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dóri!

Tudom, uncsi már, hogy mindenki kérdezi, hogy miért nem ment be a dokid. Esetleg szabin volt? De ilyenkor mindig szólnak előre, hogy ki fogja helyettesíteni. Viszont ha nem volt szabin, akkor azt nem értem, hogy a szülésznő miért nem hívta fel, hogy az egyik kismamája mindjárt szül? Furi.

Jube, merre vagy? Csak nem elindultál már kórházba? Lehet, hogy már babázol?

Lányok,
hogy bírjátok ezt a hőséget?

Tényleg nem tudtok valamit kiscsillagról?

Nyuszoka,
Veletek miújság? Szonja?

Mindenkinek szép napot! Aki teheti, menjen strandolni!!!!!!!!!

Vica
vica10

Sziasztok Lányok,

megnéztem a táblázatban, Dóri orvosa Gozár doktor lett volna.
A szemüveges nadrágos a Molvarec doktor, de róla csak annyit mondhatok, biztosan elérhető, ha előre nem szól.
Ma egész nap programoztat a Balázs, nem tudom, fáj e a hasa, etetem, altatom ringatom de semmi hatás... le le le és teljes felháborodás.... :cry:
Mindenkinek jó hétvégét, ha Jubétol esetleg kapok smst azonnal jelzem..

Hurcia+Balázs 2hét + 5nap
hurcia

Sziasztok!

Még egyben vagyunk, köszi a kérdéseket. Ma is voltunk ctgn, a szokásos egy fájást produkáltuk.... amúgy a nagy lapos semmi....

Dóri, mindenkinek kijut valami, lényeg, hogy jól vagytok! Gratulálok a kislányodhoz, és azt hiszem, a dokidat mindannyian megjegyeztük.... :evil:

Kiscsillag valóban nagyon eltűnt... :(

A hátam majd szétmegy, a kismanó csuklik veszettül, várok, várok.... :D

szép estét mindenkinek,
Jube
ma40!
jube

sziasztok!

a dokim szólt pénteken, hogy vidéken lesz, de abban maradtunk, hogy ha szólok neki jön.
a szülésznő fel is hívta, meg persze én is, ahogy elment a magzatvíz.
nekem mondott okokat, hogy miért nem ért be, dehát.........
csalódtam benne, nagyon- nagyon számítottam rá.

ha nem tudta volna Mészáros doki elállítani a vérzést, elvéreztem volna, vagy kiveszik a méhemet.
úgy állították el a vérzést, hogy Mészáros doki benyúlt alkar középig, és kézzel összeszorította a méhemet. közben elindították a méhösszehúzót. ez attól volt, hogy túl gyorsan szültem. mélyebb biológiai okait a dolognak nem ismerem.

köszönöm mégegyszer a gratulációkat!
kicsit nehéz, mert nagyon fáj a gátam. szegény Lucus meg elég nehezen viseli ezt a meleget, úgyhogy már órák óta üvölt, és nem tudok vele mit csinálni.... :(
mindjárt sírok. :(

képet még nem tudok felrakini, de igyekszem!!

puszi:
dóri és luca
nagydora

Szia Jube!

Úgy ahogy Nálad,Nálam sincs semmi!
Kitartás,csak nem kell már sokat várni a csajokra!

Holnap is menned kell ctg-re? Én hétfőn megyek ,de megint reggel 8 körül.

Dóri!
Sajnálom,hogy így megjártál a dokiddal. Minden esetre tényleg nagyon furcsa,hogy nem volt rád kíváncsi,főleg azok után hogy a szülés komplikációsra sikeredett.
Mindegy,a lényeg hogy jobban vagy,és ne is idegesíts magad,hogy így megjártál a dokival.
A babákkal meg mindenkinek nehezen indul az első pár nap-hét.Ez teljesen természetes,nem szabad hogy ezen sírj!!!!
Majd összeszoktok,és Te is jobban leszel napról napra.
Ha kérdésed lenne,szívesen válaszolok ha tudok,csak kérdezz bátran.
És tényleg ne ijedj meg,mindenkinek nehéz a kezdet!!
Nekem is az lesz,már tudom előre,pedig nekem ez a baba már a harmadik!

Mielőbbi felépülést!!!
Nagyon jó egészséget!
Puszi: Eszti
mano4

Sziasztok!

Dóri, gartulálok a Manódhoz, és remélem a nehéz kezdet után hamarosan összeszoktok, és nagyon sok örömed leled majd benne :):):):) A dokid nem semmi :(

Jube, Eszti...hihetetlen, hogy még mindig azt kell írnom: KITARTÁS ÉS TÜRELEM! Ahányszor belépek, mindig arra számítok, na most már biztos lesz valami:)

Üdv: zsu 35+1
zsu11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?