A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

mit csinál csütörtök este mindenki?????????????????

indianyo

Johi: de édes kép ez Fanniról! Látszik rajta, hogy ő is milyen büszke magára. :D

Curse: nagyon szupi, hogy akkor nagyobb baj nincsen Adéllal. Ma éjjel már Tündi is hajlandó volt többet inni vízből. Úgy látszik, jól szétizzadta magát az éjjel.
Olyan hihetetlen, hogy a reggeli szellőztetés hatására sem ment le a lakásban 32 foknál lejjebb a hőmérséklet. :shock:

Indi: szerintem csütörtök este mindenki a túlélésre hajtott és egy kád vízben áztatta magát. :) Mondjuk én nem, mert még be van kötve a lábam. Viszont lelkesen lengettük a gyereket altatás céljából.
Nem is tudom, hogy mit kéne kitalálni, mert a cicin elalvásról (legalábbis este) már leszokott, ez a hordozóban való lengetés pedig nyilván csak ideig-óráig lesz még megfelelő. Bár még "csak" 6,5 kiló, de ennél csak több lesz. :lol:

Kép
Kép
tinu

START ME UP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8)

Macs,
megyünk koncertre????? :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Tinu :) Én vizuális típus vagyok: lágtom magam előtt, amint egy négytagú család ül egymás mellett a fürdőkádban és hangosan piheg :lol:

Vera :) akkor ma éjszaka dedek lepasszolva, ti pedig mentek a kettő darab HP könyvért sorbaállni? :wink:

MAcs :) Nem akarlak msot telefonon zaklatni, jól vagy? Remélem, tegnap rendben hazaértetek anyóskával!!!

Én az eddig itt emlegetett koncertek miatt nem irigyeltem senkit, na de ma.... aki odajut, az én életem legnagyobb koncertéléményét élheti át talán. ooooooooooh

indianyo

Leni, kiskanál! hiszen nem kaja helyett kapja :wink: :D

Curse, Deni, tegnap volt napközi, és szépen elköszöntem és ott is tudtam hagyni, nem sírt. Na de aztán 10 perc múlva hívott az óvónéni megint, hogy gáz van, üvölt, hisztizik, dobálja magát a földre...
Úgyhogy kiálltam a sort a postán, és utána mentem vissza...
Addigra már kicsit megnyugodott, de még5 percenként sírva fakadt, és mondogatta, hogy mama-mama, úgyhogy az óvónénivel úgy döntöttünk, inkább menjek vissza.
Aztán ahogy visszamentem, le se tojt, hanem ügyesen játszott, egyedül evett, mintha ott se lennék - úgy látszik csak az kell neki, hogy engem ott tudjon, persze nem velem akar játszani :)
De ez az anyásság itthon is megvan, apafej szerint ezért jön ki éjjel az ágyából és fekszik mellém, mert attól fél, hogy "elmegyek", és ezért meg akarja nézni, hogy megvagyok-e :roll:
Ma éjjel 2x jött ki, egyszer magam mellett altattam vissza, és utána visszavittem a helyére, másodszor meg odafeküdtem az ágya mellé - itt ébredtem negyed 5-kor arra, hogy Lilike éhes...
Bár szerintem Isti biztonságosan kötődik, vszínű a tesó születése hozhatta elő benne az anya-féltést...
(vagy pontosan tisztában van vele, hogy mennyi rosszat csinál, és ezért fél attól, hogy egyszer elpasszolom? :twisted:)

Johi, milyen ügyes Fanni!!! ez igen :)
mi szívesen jövünk kertipartira :wink:

Nuk, aranyos a csajszid! :D apa megetette, hűha!! :D na látod, csak egy kis buzdítás kell neki :P remélem nagyon megdícsérted :D

votiv 8)
votiv

Domicsek tegnap éjszakára belázasodott, de még nincs fürdőszobánk, csak hideg víz az udvaron, így az éjszaka kellős közepén tök sötétben nem tudtam vele hűtőfürdőzni :( Hát azért a civilizációnak jelentős számú előnye van, valljuk be.

indianyo

INdi,
én 12 éve már voltam egy ilyen koncerten... :lol:
hmmm, de öregecske vagyok én már... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi: szegény Dominó! :cry: És mitől lett a láz? Jobban van már?

Kép
Kép
tinu

Dominónak jobbulást, lehűlést!!!!
mit tudsz ilyenkor csinálni? Csak gyógyszer???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ma reggel a Mokkában volt egy védőoltásos riport, 2 anyuka meg 1 orvos apuka volt benn, akiknek a gyereküknek oltási szövődménye lett (egyik bele is halt, másik epilepsziás lett, harmadik autista :( )

És ott mondták, nem a védőoltással van a baj, csak
1. vonják ki végre a higanytartalmúakat (bár ha jól tudom, ez már megtörtént, nem?)
2. 2 éves kor alatt ne oltsanak (Japánban is így van), mert akkor még szinte nincs is immunrendszer, és az oltás olyan az éretlen immunredszernek, "mintha egy hatéves gyereket nemi életre kényszerítenénk". De fölösleges beadni pl az MMR-t is, ha 11 évesen újra kell oltani úgyis...
3. ne az orvos kényelme számítson, szedjék szét az oltásokat! (Nyugaton már rég ez a trend) Egy-egy vakcinával külön-külön könnyebb lenne megküzdenie a gyerekek szervezetének.
4. Amit lehet, bőrön át, tapasztban adjanak, mert a bőr = elsődleges immunvédelmi szint, de "átszúrják"/kikerülik az oltással, így a véráramba+egész testbe jutva sokkal veszélyesebb lehet a vakcina, mintha mondjuk csak egy kis bőrreakciót okozna...

Ha mindez tök logikus, és tulképp nem is kerülne sokba (az oltások későbbre csúsztatása pl semmibe), akkor nem megfontolandó?

votiv 8)
votiv

Domicsek jobbuljon! belladonnátok van otthon? akár óránként 3 bogyó is mehet ilyen helyzetben, míg nem megy le.
hű de baromi kellemetlen lehet szegénykének ilyen melegben lázasan :( :( :(
votiv

Reggel csak hideg vízzel tudom felengedni a kismedencéjét (mert anyukám este kiönti a vizet, hogy fel tudja a helyét locsolni - a megfelelő minőségű gyep igen fontos egy háztartásban és persze a csemegét nehéz visszatartani, hgoy belemenjen. Fürödni igazából csak délután lehet, mert addig pont odasüt a nap, meg nagyon nagyon hideg a víz, és sikerül egy-egy óvatlan pillnatban odaslisszolnia.
Csak találgatok, de talán ez volt az oka. Éjjel nem volt mese, én bizony 10 perc sírás után behívtam a szobába Bébi Nurofen nevű barátunkat és az ő fecskendőjét- most már a mi jégvermünkben is 30 fok van éjszaka, nem akartam tovább kínozni szegénykét. Most folyik az orra, de nem lázas, nem köhög.

ZSanci :) Ámerikában voltál koncerten? De jó lehetett!!!! Na jó, vannak még koncertálmaim mondjuk, de ez volt mindig is az elérhetetlen álom kategória.

A Balcsi 28 fokos!!!!!

indianyo

Votiv :) Hát én annyira kómás voltam, ő meg annyira kapkodta szegény a levegőt - gondolom, a meleg miatt gyorsan kiszáradt a torka és fájt neki - hogy eszembe se jutott a belladonna, epdig az velem van midnig mindenhol.

Láttam én is az oltós riportot - na képzelhetetd, egyébként is teljesen betege vagyok már az oltásnak, most még ez is :shock: :shock: :shock:

indianyo

Indi,
neeeeeem, én itthon voltam koncerten...1995. augusztus 8-án! Woodoo Lounge Tour.

Votiv,
ez igen nagyon durva!
az autizmusról hallottam mmr kapcsán, utálom is.
Én úgy hallottam, h az a kisfiú, aki meghalt, az szennyezett oltástól halt meg. Ezek után menjek el, és adassam be a 2 hós oltást?? Az a kisfú oltás után (2 hós) pár órával meghalt. Tudom, tudom, ez olyan ritkán fordul elő, de mégis...
meddig lehet ezekkel várni???
Lehet a fiam 2 éves koráig FOLYAMATOSAN beteg,h elkerülje ADDIG az oltásokat????

nekem alapból nincs rossz tapasztalatom az oltásokkal, mert szinte mindet kivezettük, és mégis, az utsóról tudtok, nem kapott kivezetőt, és hihetetlen beteg lett az oltástól (doki néni szerint).
Pedig nem is 18 hónaposan kapta, hanem 27!!!! És mégis totál megviselte... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Keresztefiam 3 napja 39-40 körüli lázzal futkos otthon. Semmi baja, de nem tudják lenyomni a lázát. A drnéni tegnap azt mondta nekik, hogy valami :shock: vírus...

Én úgy tudom, hogy a két hós nem szennyezett vakcinától halt meg, hanem a tűvel volt gebasz... De lehet, hogy az egy másik eset :roll: :roll: :roll:

Szegény Dominó, jobbulást!!!!!!

Hogy kell kivezetőket szerezni? Bemegyek a gazdagrétibe és kérek 3hós kivezetőt???

nukada

Zsanci :) óóóó hát én 95-ben akkor épp Indiában iskoláztam magam, miből maradtam ki, nahát! :shock:

Már napok óta foglalkoznak ezzel az oltás-üggyel egyébként, én meg már hetek óta stresszelem magam.

Nuk :) lehet, hgyo a 3 napos lesz ott is - az holnap-holnaputánra kiderül

Gazdagréten ismeri a banya a dörgést, úgyhgoy igen - dpt kivezető (ebből van még 4 és 18 hónaposan is oltás, úgyhgoy majd felhasználod)

indianyo

Melyik ez a koncert? én lenni tudatlan :oops: 8)

Oltásoktol én is irtozom, sok ilyen (epilepszia, autizmus) esetröl hallottam a biroságon anno (sogorék nem adatták be a gyereknek, és birosági ügy lett belöle, ahol elöszedtek ilyen szövödményes eseteket)

Dominonak jobbulást hamar!++++

Én továbbra is imádkozom, hogy ne kedd éjjelig tartson ez az állapot, mert már éjjel sem hült le a levegö, ezt nem lehet tul sokáig birni..... :cry:

KépKép
fibi

Fibi: Rolling Stones. Látszik, hogy nem nézel tévét. :lol:

Kép
Kép
tinu

Deni,
pincében hüvösebb van, de 2 gyerekkel nem tudok lecuccolni, és/vagy idönként felrohanni h Ábel alszik e, ébren van e, Bálintnak játékok is legyenek, stb. Amugy B már a kertbe sem akar kimenni, ö is érzi hogy 10 fokkal több van kint. pedig már bent is folyik a fejéröl a viz :roll: Ha Ábelt nem kell dajkálni, akkor én is csak a ventillátor elött ülök.
fibi

Tinu,
köszi :) pedig a pincében van a Tv, megfontolando :lol: de holnaptol Baján majd nézek, amig Bálintot a nagypapa fárasztja :D
fibi

Nukada,

Remedia DPT Impfstoff C30 a kivezető neve, ez kell a 2 hós-18 hós oltásig, kivéve a 15-hós MMR-t, meg ugye a BCG-t (ezeket is úgy hívják, hogy Remedia MMR Impfstoff C30 és Remedia BCG stbstb)
és a Gazdagréti patika vszínű az egyetlen az országban, ahol ezeket tartják, nem is érdemes máshol keresni.

A kivezetést nekünk most úgy tanácsolta a doktornéni, hogy először Silicea C30-ast adjunk, azután 2 golyó kivezetőt, és pár nap/egy hét múlva megint 2 golyót, aztán ha kell még, akkor megint 2 golyót.

Lilinél jól lehetett látni, hogy működik. A Silicea belobbantotta a tüneteket, másnap erre megkapta a BCG kivezetőt. Előbb az is erősítette a tüneteket - pirosodtak a hajlatai, folyt a füle és elkezdett sárgulni/meggyűlni a vállán a BCG-seb, de valami irtó randán.
3-4 nap múlva minden javulni látszott, a válla leapadt, a nyakából el is tűnt az ekcáma, majd az egy hét lejártával megint erősödtek a tünetek, bár ekkorra már csak a térdhajlata pirosodott.
Ekkor kapott még 2 golyó BCG-kivezetőt. 2 nap múlva elmúlt a lassan 2 hónapja tartó fülfolyása is!
De a válla még mindig csúnya volt, tapintani lehetett a gennyes kis gömböcöt.
Megint lejárt az egy hét, és kapott még 2 golyót, másnap kifakadt a BCG-je, és azóta nagyon szép a válla, egy pici kis piros folt maradt csak az oltás helyén, de sztem ez is el fog tűnni hamar.
Az első 1-2 napban még pirosodott a nyaka is, de ez még a dokinéni szerint belefér. Azóta már a nyaka is tökéletes, és tényleg semmi tünete nincs!! :D

votiv 8)
votiv

Votiv :) Ezt az adagolást az oltásoknál is így ajánlja a doktornénid, vagy csak Lilike mostani heléyzetére érvényes?

És éljenéljnéljen a tünetmentesség!!!

indianyo

Jaj, még egy: én szeretnék jönni állatkertbe és Johiékhoz is, de az nem jó nekünk, hogy egymást követő napon vannak, azrét a nagy utazás megterhelő, ki kell pihenni. Úgyhogy Johit kérném, hogy halasszuk el a következő hétre, ha lehet.

indianyo

EZ ITT annyira kedves

indianyo

A higany tartalmú oltások a tavaly életbe lépő új oltási rendszerrel és oltóanyagokkal megszűntek. A MA adott oltóanyagok soha sehol a világon NEM okoztak mellékhatás problémát és ez a következőktől van.:

A "régebben" használt oltások legyengített vírusok voltak többezer antigénnel!!!, amik nem megfelelő tárolás következtében avagy az extra gyenge immunrendszer miatt időnként aktivizálódtak (felébredtek) és szinte a betegség erejével támadtak. Tekintve, hogy vadvírusról volt szó, a szervezet védekezőmechanizmusa vadvírus ellenire kapcsolt - ezért a magas láz stb....

Új oltási rendszer ÚJ oltóanyagok (nem véletlen vezették be):
víruskomponenst tartalmaz, EGYETLEN antigénnel!!!! ezért a szervezetet nem terheli, a szervezet nincs vírustámadásnak kitéve, NEM kell védekeznie. Ezt úgy tudnám példázni, hogy míg a régi higanyos vírusbutított oltások betegséget imitáltak az immun kialakulása céljából, addig a mai oltóanyag "megmutatja" a szervezetnek, hogy ha ezzel a vírussal találkozol ezt kell tenned....(itt jönnek az új kor technikái pl. adjuvánsok a képbe, amelyek a szervezet emlékezetét meg tízszerezik - kvázi kialakítják a hosszútávú memóriát - de ebbe most nem mennék bele :) ) AZAZ NEM terheli a szervezetet jobban, mint pl. 1 óra alatt egy bezárt helyiségben eltöltött antigén támadás.!!!

Kérlek benneteket, hogy megfelelő tájékozódás nélkül NE keltsetek "pánikot" ill. rossz érzéseket senkiben aki felelős módon oltatni szeretné a gyerekét.

Mégegyszer: a mai oltóanyagoktól SENKI nem lesz autista meg debil meg mittudomén mi....
DE egyet ne felejtsünk el: a kockázat nélküli orvoslást még nem találták ki, viszont egy élet alatt néhányszor megmenti az orvostudomány az embert.

Kép
akata

Deni,
Amikor nagyon szomjas volt, akkor 2 decit megivott egyszerre. Tegnap este pedig nagy győzködések árán (mert egyszerűen nem akarta elfogadni, aztán rájött, h mégis buli a víz) 1,5 decit nyomott be. Annyira kis buta, állandóan tiltakozik, de amikor sikerül a szájába spriccelni egy kevés vizet, rögtön rákap :D

Tegnap este rájöttem, h kint sokkal hűvösebb van, mint bent. Erre összes ablak kitár, de hiába, annyira fel van melegedve a ház, h egyszerűen nem tud lehűlni :(

Votiv,
De drága Isti, félti anyát, ez ollan édes :D

Ettől az oltásos dologtól totál kilettem, nem olyan régen egy másik műsorban is volt róla szó. Nagyon szomorú, h ilyen a mai világban előfordulhat :( :( :(

Johi,
Mi is szívesen megyünk kertipartizni :)

Indi,
Szegény Dominó :( ilyen melegben lázas lenni Jobbulást!!!

Mi közben voltunk drnőnél. Szerencsére minden okés :D a kalcium festette rózsaszínre a pelust, ami pedig a folyadékhiány miatt volt. Viszont sajnos a súlya miatt vissza kell mennünk két hét múlva, mert nem jó ez így :( 2 hónap alatt nem hogy hízott volna, hanem fogyott :(

na most mi L a camponába hűsülni 8) házban már nem lehet meg lenni 32 fok :shock: most már a pancsik sem segítenek..

Kép Kép
curse

Indi, igazság szerint a többi szuri még nem került szóba, de kedden megyünk hozzá, és akkor jól kilérdezem!
De Zsanciék már túl vannak nála más (DPT) oltáson, kérdezzük meg őt! :wink:
Zuzi is tudna mesélni, de ő sajnos most géphiba és költözés miatt szabin van ugye...
votiv

Lányok, én tényleg nagyon szívesen válaszolok minden oltással kapcsolatos kérdésre, sőt akár szervezhetek nektek egy komplett oltás fórumot gyerekorvosokkal - akik TISZTÁBAN vannak azzal, miről beszélnek. - ha van érdeklődés és megfelelő számú jelentkező. Ott lehet kérdezni, kaptok válaszokat stb...

DE ez a médiában mutogatott szenzációt hajszoló, keltsünk hangulatot dolog nagyon kiakaszt, más témákkal kapcsolatban is, de amikor gyermekéletekkel játszanak zsebre, az durva.

És mi - médiaellenzők ugye - bedőlünk a hülyeségnek.

Kép
akata

Más: még mielőtt valamelyik "csakolvasónak" gyomorpanaszokat okozna a sok pattogatott kukorica :) (bár a langyos víz lábáztatásra ebben az időben kellemes) :)

Dominónak jobbulást, szegény nem elég a meleg.... :(

Csütörtöki állatkert nagyon jó, ha szerncsénk van Apa szerez néhány ingyen belépőt :wink:

Kép
akata

Kata, sztem semmilyen pánikról nincs szó, csupán aggódó, informálódó, és sztem elég felvilágosult anyák eszmecseréjéről :) Ettől függetlenül eddig itt is mindenki beoltatta a gyerekét, senki nem akar potyautas lenni...
Azt nem tudom, hogy a BCG-ből is új oltás van-e, mindenesetre sajnálatos személyes tapasztalatom már van róla, hogy milyen egy oltási szövődmény :? És most ne az egyéni kockázatokat nézzük (mert Liliben vszínű volt egy hozott hajlam is, nem csupán a BCG okozta a súlyos bőrbetegséget, a tüdős köhögést, orrfolyást és fülfolyást...), mert ezt az oltást Európa többi részében nem kétnaposan vágják bele a gyerekbe...

És arról mit gondolsz, hogy vegyék külön az oltásokat? És hogy esetleg később adják be? Gondolom a japánok se akarnak rosszat a gyerekeiknek, nem azért csinálják...

votiv 8)
votiv

kis OFF
Az előrejelzés szerint csütörtökön 41 fokos hőség várható... A madaraknak is szükségük van vízre, hogy szomjukat olthassák és tollaikat áztatva lehűtsék magukat a kánikulában
http://mme.hu/cgi-bin/mmehir.pl?sorszam=377

Noha tudjuk, hogy a legtöbb madár a táplálékfelvétellel, rovarokkal, bogarakkal, gyümölcsökkel jut elegendő vízhez, de a nyári forróság őket is megviseli, így ők is szívesen isznak és fürdenek, ha megfelelő helyet találnak hozzá. Ilyenkor, a nagy melegben még a fiókáknak is szállítanak vizet csőrükben, sőt, a gólyáknál már azt is megfigyelték, hogy a fiókákat nedves mohával hűtötték a szüleik.
Ha Te is segíteni szeretnél a madaraknak, helyezz ki a kertbe, udvarra, erkélyre itatókat vagy fürdőtálcákat, amely lehet egy egyszerű földbe ásott tál vagy egy párkányra kihelyezett virágalátét. Fontos, hogy minden nap cserélni kell benne a vizet.
Ha van kertetek, akkor egy kis kerti tóval is odacsábíthatjátok a madarakat. Érdemes a tavat árnyékos területen kialakítani, hogy ne érje állandó napsütés, de olyan, viszonylag nyílt helyen legyen, ahol a madarak időben észreveszik a rájuk leselkedő macskákat vagy kutyákat. Az itatóhoz gyorsan odaszoknak a rigók, cinegék és más madarak. Az itató környékén parádés madárfotók is készíthetők!
(Kérjük, Ti is rakjátok ki az üzenőfalra ezt, hogy minél több ember minél több madárnak segíthessen a kánikulában. Köszönjük!)

votiv 8)
votiv

Vot,
BCG az egyetlen "régről" maradt oltás és azt az egyet nem is ismerem. És nagyon fájt amikor az 1 napos gyerekembe beledöfték - ennél többet erről nem tudok.

Modern korunk oltóanyagtechnológiája abba az irányba tart, hogy minnél többféle víruskomponenst hozzanak össze egy oltásba, csökkentve ezzel a szúrások számát.
A hárommal feletti hsz-em alapján azonban ez nem jár többlet kockázattal.

A japán gondolkodásmódot nem ismerem :? , de az oltóanyag gyártástechnológia és ennek orvostani háttere állandóan változik ahogy a kor halad előre és fejlődik az orvostudomány. A turmix oltásokat mindenesetre a modern kor vívmányai közé sorolják, de erről a megfelelő információ hiányában nincs további véleményem. Viszont ha tényleg érdekel a kérdés, szívesen utánanézek mi erről a tudományos állásfoglalás.

Kép
akata

Kata: én is egyetértek veled. Nekem az nem szimpi, hogy mindig csak az egyik fél mondja el a véleményét. Nem vagyok egy orvosrajongó, sőt kifejezetten tartom a 3 lépés távolságot velük szemben, de azt mégis belátom, hogy egy csomó mindenben több információval rendelkeznek egy laikussal szemben. Hiszen ez a szakmájuk. Szóval én ugyan csak fél füllel hallgattam azt a bizonyos műsort, mert épp gyerekeztem, de az lejött, hogy egyetlen orvos sem ült ott, aki képviselhette volna a másik oldalt, vagy legalábbis az orvosi tudást. Ez nekem nem 100 %-os információforrás. Mellesleg az autizmusról annyit mégiscsak tudok, hogy jelenleg egyetlen ember nincs a világon, aki elmondhatja, hogy tudja, mitől alakul ki az autizmus. Így azt sem lehet megmondani, hogy egy adott személynél mitől alakult ki. Személy szerint nem hiszem, hogy oltástól lehet valaki autista. :roll:

Kép
Kép
tinu

És még egy dolog ami mindig úgy b.....a a csőrömet, aztán eldugulok 8)

Ha 1 azaz EGY ember belehal pl. az influenza elleni védőoltás okozta szövődményekbe, akkor a világ összes hiéna médiája ezt fröcsögi. Viszont tudja-e valaki, hogy 1 ilyen elhalálozásra hány halál jut amit a vad influenza és annak szövődménye okoz?
És mi történt volna azzal az 1 emberrel, ha a vadvírust kapja el? (ugyanaz) szóval míg több(tíz)ezren meghalnak egy betegségben mi azt az EGYET látjuk aki "áldozatul esett" a vakcinációnak.

Kép
akata

Kata, TÉNYLEG érdekel! :D
és az is érdekel, nálunk miért adják ilyen "korán" az oltásokat, máshol meg miért ér rá minden később (németeknél is jóval később adják és múltkor a Dr. House-ban is erről volt szó, Amerikában féléves kor előtt nem kapnak oltást, ha jól emlékszem).

Dokinénink pl egy nagyon felvilágosult, nagyon alapos szakember, és egyáltalán nincs az oltások ellen, viszont a minél későbbi beadás híve...
És homeopataként sztem ő több összefüggést lát az oltások és a tünetek között a szokásos láznál/bágyadtságnál.
Az is érdekel, hogy ez csak szemlélet kérdése lenne, vagy van ilyen irányú kutatás, aminek a célja pl. annak objektív igazolása, hogy van összefüggés az oltások/oltóanyagok és pl. az allergiások számának növekedése közt. (Persze ez még mindig elviselhetőbb, mintha a szamárköhögésesek száma növekedne oltás híján)

És az is érdekelne, hogy nem kellene-e/lehetne-e oltások előtt vmi szűrővizsgálattal pl egy laborral kideríteni, hogy van-e a gyereknek olyan hajlama, ami miatt indokolt lenne az oltás elhalasztása, esetleg kihagyása... vagy ez csak science fiction? :wink:

votiv 8)
votiv

Kata,
ha az az egy történetesen pont a te/én/mi fiad/m/unk, akkor az elég szar tud lenni, még akkor is, ha tudod, h egy traktor is bármikor elütheti, tehát a haláltól SEHOGY nem tudod megóvni. És mi most itt erről beszéltünk. Senki nem kérdőjelezi meg az oltások létjogosultságát, mint ahogy mindenki be is adatta. Legfeljebb nem akkor, amikor hivatalosan kell.
És én is, mint Votiv, megtapasztalhattam a 18 hós oltás mellékhatását, és nem örültem neki ennyi.

Ami érdekes lehet, h miért van az, h sehol annyi kötelező védőoltás (Európában) nincs, mint a volt szocialista országokban. Itt is kicsit az állambácsi majd megmondja mi a jó és a helyes, te pedig okosan bólogatsz-filinget érzem. Majd doktorbácsi megpaskolja a fejedet, és elmondja miért is jó neked ez mind.
Ja, és nekem megvan a védőoltásokról jót vagy semmit (tények és tévhitek) cimű kiadvány...hehe, apósomtól kaptam. Nem lettem tőle okosabb, de ez nem is csoda.

és nincs itt összesküvés elmélet gyártás, csak az ember néha el el gondolkozik dolgokon...aztán megy és sorba áll, és beadatja az oltásokat.

Merthogy jobb a biztos béke, mint a remélt dicsőség...

szóval ez ennyi és nem több. Engem pl. nem kell meggyőzni az oltások helyességéről, SŐT kifejezetten ellenszenves nekem az, amikor a kezembe nyomnak ilyesfajta kiadványokat.

és még a bcg-ről:
miért nem hirdetik MINDENHOL, h ezt az oltást 6 hetes korig be lehet adatni, és akkor nem az 1-2-3 napos gyerekedet döfködik, hanem a másfél hósat. Még mindig jobb, nem??? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok,
köszönjük a dicseket, jólestek.

Most csak villámként, mert dedem hívogat, de Indi meg szeretném köszönni, hogy életem legnagyobb sírásos-röhögését adtad nekem. A link, amit betettél, aranyos, és ott ráböktem még valamire, ami érdekelt, és elszabadult a pokol.

Szóval, ha igazán olyan a hangulatotok, és nektek is mosolyt csal, akkor már jó:

http://csakazertis.blog.nlcafe.hu//inde ... bejid=1623

(a kedvencem a mikulásos dal, hát az :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
zsugyu

Zsan,
a nálunk ma adott kötelező oltások közül NyEu-ban is mind kötelező, sőt pl. Németo-ban a bárányhimlő is. (felzárkóztak :mrgreen: )

A kötelezőség oka pedig abban rejlik, hogy ha megszakad az oltási lánc - ha szabadon lehetne eldönteni és sokan nemlegesen döntenének - akkor ismét felütné a fejét Eu-ban is a rettegett betegség.

Azzal együtt egyetértek a bürokrata elbírálásban, Mo-on tudtommal egy 6 tagú bizottság dönt erről :? ami valóban nem jó, de a szakma minden erővel befolyásolni próbálja a jó irányba ezeket a döntéshozókat. Néha az az érzésem, ha rajtuk múlna még mindig a régi olcsó és vacak medicínákat használnák, vagy mert egy fajta érdekcsoport :?: vagy mert egyszerűen "így szokták meg" :roll: Olyan ez mint dr. Konzervatív aki még mindig a Maripent írja, holott 100%-os a rezisztenciája már vagy 20 éve. :shock:

Votívia,
neked tartozom elmondani, hogy egyike vagy azoknak akinek a véleményét itt a topicon minden esetben igen igen tisztelem :) és várom. Egy ember sem rendelkezik a tuti tudással, pl. én is olyan kérdéseket teszek fel nektek néha, hogy :oops: :oops: :oops: és ahogy Curse írta, ha tőletek zöld lámpát kapok, akkor teszem... :) Elképesztően sokat segítetek néha apróbb és nagyobb dolgokkal egyaránt. Viszont sokan vannak, vagyunk akik nagyon befolyásolhatóak főként olyan témákban amit - teljesen érthetően - nem látunk át megfelelően. Felülünk a "közvélemény" korbácsolta hullámra és jobbhíján utazunk vele. Erre írtam, hogy ne befolyásoljuk negatívan ezeket nem kialakult véleményeket, mert arról mindenki dönthet szabadon, hogy pl. akar-e méhnyak rákos lenni vagy tesz ellene - ha már lehet - de a babáink helyett is mi döntünk és ez nekem pl. sokkolóan nagy felelősség.

Kép
akata

ja, néhol kicsit alpári, ezért viszont bocs
zsugyu

Sziasztok!

A meleg miatt együttérzek mindenkivel,akinek nincs kílmája :roll:
Szerencsére nálunk van :lol: Szerintem érdemes elgondolkodni rajta,mert egyre keményebbek a nyarak :wink: A kocsikról nem is beszélve :!:
Remélem tegnap minden rendben volt Macs! :?

Oltás:szerintem is fontos,pont most kapta Dorka a 3éveset.Szerencsére semmi gond nem volt vele.

Mása:
szuper szülésed volt,mégegyszer gratulálok Leventéhez! :D

Indi:
hogy van Dominó?
A hajad nekem is tetszik :wink:

Votiv:
Lilikének minden bőrproblémája megszünt? :shock:

Csodajók a pancsolós babaképek,olyan boldogok tőle és ez JÓ! :D
Nálunk is ez van,de csak du.5-től :? :
Kép

petergabi

Kata, nem kotozkodni akarok, de a hvg-ben nemreg volt egy cikk a vedooltasokrol (az ab-dontes kapcsan), es abban az van, amit Zsan is irt: a volt szoci orszagokra jellemzo ez a szigoru kotelezo oltasi rend. Europa tobbi orszagaban sokkal kevesebb a kotelezo, v akar mind csak ajanlott (ez utobbi a helyzet pl. Nemetorszagban (!), Ausztriaban, Hollandiaban) - most akkor hulyeseget irtak volna??? :?

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

ja, néhol kicsit alpári, ezért viszont bocs
zsugyu

ja es hat sztem pont az a lenagyobb baj a hazai oltasi rendszerrel, h a babaink helyett NEM mi dontunk... hanem allambacsi. mindenfele tajekoztatas, felvilagositas es eszmecsere nelkul: szur, es ezzel el van intezve :shock: :cry:
erdekes, ha azokban az orszagokban is, ahol csak ajanlottak az oltasok, az oltottsag azert eleri a 82-96 %-ot... ott a szulok az orvosokkal konzultalva dontenek az oltasokrol!!! na ez az, ami hianyzik! felnott embereket miert nem lehet felnottkent kezelni???
recca

ja, sztem is...
fibi

Na, az utolsó mondatom miért is ment el kétszer? :shock:
És micsoda mondat! :oops:

Babóm szuny, ezért bekukk, és oltási analfabétaként szívesen olvasom az eszmecserét. Hozzászólni nem tudok, tájékozatlan lévén. :oops: Én is csak a rémhíreket hallom, és imádkozom, s mivel ehelyt élünk, vonulok 2 hét múlva a 15 hósra. Utálom már előre. És a kivezetőt akkor nálunk kizárt beszerezni Votiv? Én ugyan csak most olvasgatok eme homeos csodákról, de nagyon érdekelnek, csak annyira alfabéta vagyok, hogy egyenlőre az olvasás szintjén maradok. Mondjuk a nagylányom szopiztatásakor ajánlott az orvosunk ilyen gömböcskéket (nevét most nem tudom, pedig már itt is írtátok), szedtem is párszor, de mertmivel nem volt különösebb gond, abbahagytam.

Most meg magától becsukódott ez a gaz opera. És az újranyitáskor megmaradt a félkész hsz. Szal a szgépes rejtelmek... :shock: :?

Gabi, jó dolga van a lánykádnak. :lol:

Erről jutik eszembe. Indi :D , te írtad, hogy milyen fényvédőt használsz. Leírnád megint? A tegnapi linkjeidet elolvasva alaposan elbizonytalanodtam. És elkezdtem magam vizsgálgatni, és bőrgyógyászhoz kell mennem!!! Engem nyugtassanak meg, de azonnal, mert jópár új dudlim van, és rengeteg anyajegyem, ésésés nagyon beijedtem. Szóval jó fényvédő meg kell a családnak, tehát várom a megbízható tippedet, mert amit eddig használtunk, csoda tudja. Biztos vagyok benne, te eléggé utánanéztél, engem a számokkal könnyedén átvágnak. Persze más véleménye is érdekel. :D
zsugyu

Recca kivette az összes szót a számból oltásügyben

Kata :) Nagyon jó, hogy ezeket leírod, sokat segítesz mindenkinek vele! Én nagyon tisztelem a véleményed és az elhivatottságod. Ettől függetlenül kettő kivételével (polio és diftéria) ellene vagyok az oltásoknak és azok kötelezővé tételének. Persze beadatom, mert ugyanakkor törvénykövető is vagyok, de gyűlölöm az egészet.

Gabi :) Azta, mekkora medence!!! Jobban vagy már?

Zsuzsi :) Örülök, hogy teccett, nem véletlenül olvasgatom őt szívesen :)

indianyo

Zsuzsi :) Mi Weleda havasi gyopáros napkrémet használunk, naptej is van, az jobb, könnyebben belemasszírozható száraz bőrbe. ez 20-as faktorú, de még nem égtünk meg vele - igaz, értelmesen megyünk napra, csak 4 után, de azrét tudjuk, milyenek a gyerekek, elszaladnak, akármennyire süt is a nap. Van Lavera márkájúból 30-as faktorú, ha jól emlékszem, az is hasonló cég, ugyanúgy tiszta, vegyszermentes környezet, ásványi alapanyagú. Ezek drága dolgok, tudom.
Kivezetőt rendelhetsz telefonon a gazdagréti gyógyszertárból, gyorsan kipostázzák .

indianyo

állítólag Budafokon esik :P

votiv 8)
votiv

itt a MOM-ban is :) (kb 20 csepp volt és mielőtt leesett volna, elpárolgott)

Kép
akata

itt meg elment a nap, fuj a szél, de csak forro levegöt kavar...
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?