A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Én is gratulálok a babához!!
Érdekes egy szülés az biztos, mondjuk azon nem csodálkozom, hogy megint Mészi mentette mag a dolgot.
Hát, mit mondjak a pofám leszakad, amikor egy első szülő nőt magára hagynak. Elég kiszolgáltatott helyzet amúgy is. Én már azt sem szerettem, amikor bementünk szülés elött és az éppen ügyeletes doki megvizsgált. Olyan kellemtlen, még akkor is ha hülyeség.
Arról nem beszélve, hogy törött kézzel meg pláne nem egyszerű a helyzet. Mondjuk a lényeg, hogy minden jó, ha vége jó és ilyenkor már csak az számít!!!!

Látom Durca hiányoltál, hát megvagyunk, de inkább kint akertben pancsolunk, vagy pihegünk. Már betöltöttük a 13. hetet, hogy megy az idő rendesen.

Jó hétvégét!!!
Vendég

Dóri!

Tényleg le a kalappal előtted. Remélem hamarosan megszabadulsz a gipsztől is és még könnyebb lesz! :D
nem csodálkozom, hogy meg voltál elégedve a Mészárossal. Én is nála szültem mind a kettőt és nagyon rendes, ügyes és nagy szaktudással bíró doki. Tényleg nem könnyű jó orvost találni és sajnos csak a finishnél derül ki hogy az ember jó dokira bízta magát vagy sem.
Minden esetre az a lényeg hogy egy gyönyörű, egészséges kislányod született. Sok boldogságot kívánok hozzá!

békés, nyugodt éjszakát! (de jó is lenne, a nagylányom megint bagolyt játszik egy hete :cry: :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Dóri, te egy hős vagy, a vérveszteség okoz még gondot? Vagy pótolták teljesen? Ezért is voltál bent péntekig, igaz?
Andry, a szülők azt elfelejtik ilyenkor, hogy valójában nekik is segített vaalki, és nem foglalkoztak velünk annyit. Be ajárókába, azt jól van. De erről nem szól a fáma! Úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nagyon jó anya vagy! És persze jóval több elvárás van felénk.

mtunde

sziasztok!!

köszi a bíztatást/dícséretet.
a gipsz még csütörtökig van rajtam.
kaptam vért bent, de már csütörtökön haza engedtek. szedek vasat.
az okoz gondot, hogy gipsszel elég nehezen tudom mellre tenni, és már tiszta seb a mellem. úgyhogy úgy döntöttünk, hogy addig fejem, és cumiból kap. nincs is ereje a ciciből rendesen szívni.
azért alakulnak a dolgok.

puszi nektek,
eszti, jube!!
hjrá!!!!!!!

dóri
nagydora

Sziasztok Lányok!

Én még mindíg itthon,és egyenlőre nem úgy tűnik,hogy menni kell ma.

Jube!

Nagyon eltűntél! Csak nem????

Dóri!

Kitartás,ha leveszik a gipszet biztosan könyebb lesz.

Mindenkinek szép napot!
Eszti(40+2)
mano4

Sziasztok!!

Itt egy kép a mi szerelem babánkról!! Kép
nagydora

Sziasztok!

még mindig semmi, voltunk ctgn. holnap megint lesz flowmetria.

a Manócska jól van, ez a lényeg, próbálom nem nagyon türelmetlenül várni. :)

Dóri,
gyönyörű a kislányod, mennyi haja van!!! :D

minden jót,
Jube
40+1
jube

Sziasztok csajok!

DÓRI-nak írok először,mert kell a biztatás. Nagyon ügyes vagy és kitartó,biztos meg lesz a gyümölcse.A fejéssel fent tudod tartani a tejtermelődést,ezen ne izgulj,Csak egy kicsit fárasztóbb,mintha Luca szívná.Sajna a sebes mell majdnem mindenkinél előfordul,én garmastan nevű krémet használtam,meg hát a baba nyála gyógyítaná a legjobban..De majd csütörtöktől:-)
Ez a nagy meleg mindenkit megvisel, babát,mamát egyaránt,hidd el,biztos belejöttök a dologba,mgismered LUcát,tudni fogod mikor mi a baja és megy majd minden,mint a mesében.Mégegyszer tiszta szívből gratulálok,kiderült számomra,hogy nagyon szívós(ha használhatom ezt a szót,remélem nem haragszol),erős csaj vagy,aki a jég hátán is megél.Maradjon ez mindig így!!!!

Cinicini,üdv,mi is pancsizunk rendesen, és képzeld dec.23-ra módosult a szülés várható időpontja:-)))

Szia Andry! A szülők már csak ilyenek,nyomatják,néha a bezzeg az én időmben sztorit,csak elfelejtik,hogy nem volt rajtuk ekkora nyomás,hogy egyszerre mindenben tökéletesek legyenek..
Jó a sziget,a lányomat csak a lovak érdekelték :D

Üdv mindenkinek,jó annak,aki most a tengeren van!!

Durca
durca

Szia Dóri!

Tündéri ez a kislány. Mintha a mi kislányunkat láttnám szülés után. Neki is sok fekete haja van, és ha jól lakik pont úgyanígy ájul be!!!
A gátad még egy kicsit fájni fog, de kitartás már csak pár nap!!! Ne borulj ki, nem csak Luca sír, ezt a meleget nem bírják a kicsik. Én a hét elején voltam úgyanígy, bármit csináltam RÉkával egyszerűen csak sírt-sírt és már vele együtt én is. Próbáld meg, minnél szellősebben öltöztetni és hűvös szobába fektetni. Nekünk ez bejött. Tudom gipszelt kézzel minden sokkal nehezebb.

Lányok,

Segítség.. Milyen gyümölcsöt ehetek? Cseresznye, meggy kilőve mert fáj tőle a RÉka pocija. Már annyira kivagyok éhezve valami gyümire, de nem merek semmit enni. Esetleg barack?

Jube, Mano még mindig hajrááá!!

Vica és Réka (6 hetes)

A kép a minősége nem tökéletes, de azért látszik, hogy sok haja van!!!

Kép Kép
vica10

Sziasztok!
Dóri, én közben érkeztem, de én is gratulálok, nagyon édes, szép pici lányod van!

Mi is pancsoltunk volna, ha a lány akart volna. De valamiért ma úgy döntött, hogy nem.

Durca!
A szigeten mi van az előadásokon kívül? MI is terveztük, hogy kimennénk, de ebben a nagy melegben még nem tudtuk rászánni magunkat.

Vica!
A barack jó lesz szerintem, meg dinnyét is lehetne, talán most már normális áron van. Eper?

Kriszta
kriszta36

sziasztok!!

köszi a sok bíztatást, jól jön!!

durca!
neked külön köszönöm!! sokat segít!!!

az a helyzet, hogy megy folyton a ventillátor, és próbálunk huzatot is csinálni, nyilván úugy, hogy Lucust ne éreje, de horror meleg van.
most a nagyszülők szobájában szundizik az ágyon, ott picit jobb az idő.
nem adom fel a dolgot!!! de ha a férjem nem lenne itthon, és nem segítene....

na kitartást mindenkinek!!

sok puszi:mi
nagydora

Sziasztok,

Szia Dóra,

szeretettel gratulálok a babucihoz!!! Igazi hajasbaba.
Elgondolkodtató volt a történeted. Az egyik, hogy tényleg mennyi veszéllyel is jár a szülés, nem is gondolsz bele terhesen, a másik, hogy milyen gyakori így nyáridőben a szülés az ügyeletesnél.
Mert ugye én is így jártam, még szerencse, hogy én is nagyon jó kezekbe kerültem... :)
Akkor nem is idegeskedem, mert már azt hittem valamit rosszul csinálok, azért nyűgösebb Balázs, de olvasom, hogy mindenki Törpikéje bömböl a melegtől... :o
Fejés: nekem 20-50ig szív ciciből mert még picuri, a többit az elejétől kezdve pótolom cumisüvegből. Ez nem okozott eddig gondot. Nekünk pedig a bimbóvédőről kellene leszoknunk, de nem megy mert egyszerűen nem kapja be a cicimet... Tudtok valami varázsszert erre?
Vagy itt is csak a türelem hozza meg a gyümölcsét??!! :?:
Vica,
a dr néni nekem is a görögdinnyét mondta, és ettem már barackot és nektarint is. Epret turmixnak ittam a magját leszűrve és a Manócskának nem lett semmi baja tőle.
Jube, Manó, drukkolunk!!!
Szép estét mindenkinek!
Hurcia+Balázs 2hét+6nap
hurcia

Sziasztok!

DÓRI, hát nem semmi a szülésed! A gát nemsokára jobb lesz! Nagyon szép a kislányod!

HURCIA! Édes a kisfiad és nem is olyan pici (ezt múltkor kifelejtettem :oops: , de néha kihagy az agyam - ha még van :) )

VICA, olyan nagy már Réka :))) Ő is hajasbaba :)

ANDRY! Nehogy már elhidd ezeket! Tényleg elfelejtenek mindent a szülők, sztem mi is lehet, hogy el fogjuk felejteni, férjemmel azon nevetünk, hogy olyanok, mintha sose lett volna gyerekük, annyi tudnak össze-vissza beszélni meg tanácsolni (pl. anyu a "Sári kövér-mégsem kövér" beszólásaival boldogít :roll: . Ilyenkor kapcsold ki a füled :) Ügyes vagy és kész.

Mi szerdán elmegyünk három napra nyaralni, izgulok, hogy minden ok legyen! Ha addig nem jönnék: sok drukk a Finiselőknek!!!!!!

Sziasztok:
R+S (lassan 3 hónapos... :) )
sampa

Sziasztok!

Lányok, azért ha bőghetnétek van, bőgjetek csak, erre van a gyerekágy! :) Na meg arra, hogy az első hetekben valóban segítsenek is nektek. Ez nem egyszemélyes feladat, és így is van jól. Ilyenkor már ősidők óta mindenki besegít. Úgy helyes. Az anyuka nem bírná egyedül, elég neki szoptatni. Minden más legyen más gondja :)

Puszi, és jó hűsölést, ki hoygan tud. Mi Benével langyos vizes kádba ülünk :)

mtunde

SziaDóri!

Igazi hajasbaba Luca! De nagyon szép!

MAjd belerázódtok,csak kitartás! Minden nap könyebb lesz,meglátod!
A meleg meg szerintem mindenkit megvisel,de főleg a picurokat.

Jube!
bocsi a tudatlanságomért,de mi az a flowmetria?
Nekem megint görcsölget a derekam,de semmi más. Reggel megyek a kórházba,remélem legalább egy enyhe fájást produkál a csajszi.
Én ugyan nagyon türelmes vagyok ,de a férjem már kezd fárasztani a türelmetlenségével. Na és persze a gyerekek is nagyon várják már a tesót,főleg a lányom nagyon akarja tudni a pontos dátumot.Mint ha az olyan egyszerű lenne!

Mindenkinek HŰVÖS estét és éjszakát kívánok!
Puszi:ESzti(40+2)
mano4

igaz én ritkán írok nem nagyon ismertek de szeretnék gratulálni DÓRINAK sok boldogságot a kis lányához és jó egészséget nektek.annak örülök hogy jókat hallok a MÉSZI dokiról nem sokára én is nála szülök.még 6 hét.mindenkinek sok sikert.
GILINGALANG.
gilingalang

Szia Eszti!

A flowmetria egy ultrahangos vizsgálat, ami a köldökzsinórban nézi a vér és oxigénáramlást, ha jól tudom. Ha tévedek, bocs. De az eredmény 2 fénykép és egy ultrahangos lelet, a fényképeken pedig szerintem a köldökzsinór keresztmetszet van (vagy legalábbis valami olyasmi), és egy-egy görbe, ami áramlást mutat.

Amíg az rendben van, addig a baba ellátottsága is megfelelő.

Nekem most már két naponta csinálnak ilyet, amíg meg nem unja a kisasszony a bentlakást.

A derekam nekem is nagyon fáj, ferfurka, keményedés is sok van, de már múlt szerda óta, tehát több, mint 10 napja... majdcsak kijön egyszer.

szép estét mindenkinek,
Jube
40+1
jube

Szia Jube!

Köszi az infót,azóta nekem is sikerült rájönni,hogy mi si az a flowmetria. Természetesen már nekem is csináltak nem is egyszer.

Hú,ma jó soká szabadultam a kórházból!
Reggel Erzsike vérvétellel indított,majd ctg,uh,és utánna még át kellett mennem a rendelőbe is,mert Mészi ott helyettesített.
Egy ujjnyira van nyitva a mészáj és teljesen fel van puhulva,tehát gyakorlatilag bármikor beindulhat.
Tegnap óta fáj a derekam,és görcsölgetek is egyre rendszeresebben. Szerintem már nem húzza sokáig a kiscsaj.

Ma megint piszok meleg van,nem tudom ki hogy bírja de nekem nagyon melegem van.

Üdv mindenkinek!
Eszti(40+3)
mano4

Dóri! Én is őszintén gratulálok. Tényleg hős vagy, azt hiszem, sokan fel is nézünk rád. :D
Minden elismerésem a finiselőknek a kitartásért! :wink:
Más. Lányok, tudtok terhesgondozás területén segíteni? Meg lehet ezt oldani a kórházi keretek között, vagy muszáj a "lakóhely szerinti illetékes" körzeti rendelőbe menni szakrendelésre? Tudjátok, kiskönyv, pecsét stb. Én ehhez (még) annyira dila vagyok.
Köszi előre is.
vbea

Sziasztok!!

MEGPUSZTULOK A MELEGTŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Annyira szar passzban vagyok,már jó sokat bőgtem,mert szegény Mandulával üvöltök,aki bár kétségtelen,hogy eleven,az én feszültségemről nem tehet...Szegény, sírva fakad,aztán nem érti,hogy miért kérek bocsátanot..Olyan szar ez így..A férjemmel meg nem lehet ilyenekről beszélni,pasi és informatikus,csak nyafogásnak véli,aztán rögötn megoldást akar keresni,majd behisztizik,ha nem hagyom abba a kiöntöm a szívemet-dumát.
Segítsenek azok ,akiknek több gyrekük van!. Ugye nem fogom az egiyket jobban szeretni ,mint a másikat?,nekem Mandula a világ közepe.lehet két közepe a világnak? Azt hiszem ez a bajom,hogy be vagyok parázva attól,hogy az én egyszem,gyöngyszem lányom kevesebbet kap majd belölem és ez mekkora gond lesz..

HURCIA!Megpróbálok tanácsot adni szopi ügyben,merem ezt tenni azért,mert elég sok mindent végig jártam Mandulával szopi terén és mondhatni minden kínlódás megérte,mert 2 éves koráig elvoltunk cicivel.(Nem azt mondom,hogy ez az egyetlen helyes út)
Szóval,bár tényleg pici súllyal született Balázs,a mai gyerekekhez képest(az én lányom csak 40 dekával volt több),lassan csak ciciből kéne adni a tejet,mert a cumisüveg egészen más szopási technikát igényel a babáktól,mint az anyamell.Ha megfigyeled Balázst,mikor a cumisüvegből szopik,a két ajka nem fordul ki(tehát nem ilyen néger száj:-)),és ez a kétféle szopási technika megzavarja őket,illetve egyre inkább a cumisüvegből igényli majd,hiszen abből könnyebben jön..Annyit pedig egy idő után nem fogsz tudni fejni,mint amennyire neki szüksége lesz.(bár nem tudom mi a cél a szoptatás terén,hogy meddig szeretnéd csak anyatejjel eteni.),mert nagoyn fárasztó fejni hosszútávon.
A bimbóvédővel kapcsolatban: balázs talán azért nem kapja be rendesen a cicit,mert a bimbóvédő gátolja ebben..Hiszen csak annyit hagy szabadon a ciciből,mintha az egy cumisüveg lenne,ugye? Biztos nagyon sokat próbálkoztok,hogy jól bekapja a cicit és bizots,hogy egyszer csak sikerülni fog..Nagyon sokszor a helyes testtartáson múlik,hogy a baba be tudja kapni a cicit,a lényeg-bárhogyan szoptatsz-az,hogy Balázs teste teljesen feléd legyen fordítva,gyakorlatilag a te pocakod(ha fekszel) és az ő pocakja teljesen szembe legyenek egymással.
Nem akarok itt tovább okoskodni,hanem a www.lll.hu oldalt ajánlanám.A magyar szoptatási tanácsadók honlapját,rengeteg cikk,olvasmány van benne és rengeteg név,telefonszám,akiket bátran fel lehet hívni,hogy bármilyen kérdésedre válaszoljanak.Hívd őket,ha tanácsra van szükséged,nagyon kedves,megértő gárda fogad,akik maguk is gyakorló anyukák.
Vbea! Ha a védőnőt érted a területileg illetékes szakrendelés alatt,akkor őt a terhesség alatt minimum négyszer fel kell leresned,hogy jogosult legyél a járandóságokra.Egyébként minden vérvétel, meg vizsgálat a dokin keresztül elintézhető.Ő adhat beutalót a vérvételekre és vizsgálatokra. A védőnéni csak regisztrálja az eredményeket. A körzeti orvosodat egyszer fel kell keresni, ekg miatt.De aztán ennyi..

Üdv,mindenkinek durca
durca

Sziasztok!
Hurcia, egy kis bíztatás: a szomszéd nő fia 3 hóanpos korában egyszercsak áttért az anyamellre, addig csak üvegből cumizott. Mindig először mellre próbálta rakni, csak egy kis időre, de aztán egyre tovább maradt ott. Szóval nem telejsen reménytelen a kettős élet sem :)
Vbea: a kiskönyvet a védőnő álítja ki, azt kell majd vinned a nőgyógyászhoz is, ő is ír bele, a kettő együtt kell, hogy 4 legyen, de a kórházban, amikor elmész autoatikusan kaidják az iagzolást, hogy szülés előtt 4x voltál rendelésen. Körzeti nőgyógyász nem kell, sőt Hegedűs doki pl engem EKG-ra is a Kútvölgyibe küldött el. Szóval ha megvan a védőnő annyi elég. Bonyolult ez az adminisztráció...
Borzalmas meleg van. Jube? Csak nem?

mtunde

Durca!
Én azzal a problémával, hogy hogyan lehet a két gyereket szeretni, akkor találkoztam újra amikor a második unokám született.
Biztosan állíthatom a szeretet nem osztódik, hanem duplázódik :lol: ! A további gyerekenél is szorzódik, nem osztódik. Most még más jellegű törődést igényelnek, de tuti szerethetőek egyszerre. :D
Vendég

Helló Lányok!

Jube!
Na,hogy vagy?
Én görcsölgetek,görcsölgetek,és kezdek nagyon nyűgi lenni!

Durca!

Hidd el ,lehet a világnak két közepe is! ( Sőt ! több is!!!) Nem fogod jobban szeretni az egyiket,mint a másikat!
Most biztos csak rosszabb passzban vagy,ami nem is csoda ebben a hőségben.

Mindenkinek hűvös helyen eltöltött délutánt kívánok!
Ha tudok még jelentkezem! Addig is pussz: Eszti
mano4

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Tünde, igazad van, pedig a munkahelyemen is adminisztrálok napi 12-13 órát, de megőrülök ennyi dokumentációtól. Szóval védőnénit keresni. Remélem, nem 2 hónap múlva költözünk, mert akkor kezdhetjük az elejéről. :shock:
Valóban úgy néz ki, hogy minden vizsgálat rendeződik majd a kórházban. Jövő héten megyek vérvételre. :roll: :wink:
vbea

Durca!
Az én pocimban még csak az első babánk van, de hárman vagyunk testvérek. :shock: :roll: Soha nem tudtam máshogy elképzelni az életemet a két tesóm nélkül. Ráadásul én vagyok a középső, és sokszor ez a legáldatlanabb helyzet. Nálunk nem. Nagyszerű volt így felnőni. Soha egy pillanatra sem éreztem azt, és szerintem a testvéreim egyike sem, hogy a figyelem osztódott volna. Már mindhárman felnőttünk, de a mai napig ugyanolyan figyelemmel, segítő szándékkal fordulnak felénk a szüleink. Életünk különböző szakaszaiban egyébként voltak, sokszor elég kemény megpróbáltatások (betegségek stb), de soha nem szorult egyik sem háttérbe emiatt. Szóval ezek ilyen rövid gondolatok. Erről viszont könyvet is írhatnék. :wink:
vbea

Sziasztok Lányok!

Dóri!
Gratulálok a kis Lucához :) A dokid viszont tényleg nem semmi :cry: sajnálom, hogy ez pont a szülésnél kellett, hogy kiderüljön, hogy ennyire lehet rá számítani...

Vica!
Réka gyönyörű :lol: És ez a rengeteg haj!
Gyümölcsből egyenlőre nálunk a barack és a nektarin jött be, az epret az allergizáló hatás miatt nem ajánlotta senki.

Hihetetlen, de mi ma lettünk két hetesek :D Szonja nagyon jó baba, csak a pocak kínozza néha - sajnos nagyon kis mohó és a büfizést meg szereti ellinkeskedni... utána meg aztán sír és sír és sír :cry: Nem tudtok esetleg valami tuti tippet a büfi előcsalogatására?
Minket egyébként ez a meleg levert a lábunkról - Manó csak enni kel föl :roll:

Ígértem még szüléstörténetet, csak nem nagyon jutottam géphez mostanában. De ha esetleg valakit érdekel, akkor most leírom jól, hogy nálunk hogy zajlott ez az egész :lol:
Mi már 10 nappal voltunk túl a kiírt dátumon (úgyhogy finiselők, ne aggódjatok ;)), amikor egyáltalán elkezdődtek a jóslófájások ( akkor ment el a nyákdugó is), de azok is csak éjszaka. Nap közben minden lelassult, amit akkor nem is bántam, mert a szülésznőnk éppen házon kívül volt. Június 11-én estefelé aztán elindultak a viszonylag rendszeresebb összehúzódások, de csak éjfél körül erősödtek fel annyira, hogy már tényleg mérhetőek voltak. Kettőig még ücsörögtem otthon, aztán irány a kórház. Háromnegyed három körül vett föl minket Rita az osztályra, s mikor megkért, hogy öltözzek át, amint lekerült rólam a Tena betéttel bélelt bugyi, egyből elfolyt a magzatvíz :shock: Ezek után aztán tényleg nagyon beindultak a fájások, a méhszáj már 2 ujjnyira ki volt tágulva, úgyhogy irány a ctg, aztán meg a szülőszoba. Mindenki azon aggódott, hogy a doki meg a szülésznő be fog-e érni időben - én meg azon, hogy a páromat beengedik-e, vagy kintfelejtették az előtérben :) De aztán nemsokára mindenki megérkezett :wink: Egy kis ágyon fekvés után jött az ágy mellett állás, majd vissza az ágyra és nyomás - vagy ahogy a doki mondta: nagy levegő, bentart és most belekakilunk :lol: Közben kaptam gátmasszázst, úgyhogy így sikerült elkerülni a gátmetszést is, hála a szakértő felügyeletnek. Bár nem láttam semmit, őrült élmény volt azt hallani, hogy már kint van a Manó feje és tekinget a világra :) A következő nyomás után meg már ott rúgkapált a pocimon, ez volt 5 óra 15kor. Hegedűs doktor úr és Ági is csaknem végig velem voltak és rengeteget segítettek, hogy Szonja megszülethessen - szóval azt hiszem, nagyszerű szülés volt a miénk :lol:
Minden finiselőnek ilyen gyors és gond nélküli szülést kívánok - azt hiszem, nekünk nagy szerencsénk volt :wink: A Hegedűs-Rákóczi párosítást pedig csak ajánlani tudom mindenkinek :)

Hát, hirtelen ennyire volt időm - Manó már éhes, úgyhogy megyek is.
Vigyázzatok magatokra meg a manókra :) És ha van energiátok, mossatok függönyt - nedvesen visszatéve elég jó hűsítő =)
Nyuszóka és Szonja
nyuszoka

Sziasztok!

Én is voltam ma vizsgálaton, elvékonyodott a méhszáj, a ctgn sok a "leütés", ami jót jelent. Kiváncsi vagyok, mikor lesz valami konkrét jel.

Mi is 3 babát szeretnénk, nekem is nagyon tetszik a gyerekhad.

Eszti,

kívánom Neked, hogy beinduljon, és rendszeresek legyenek a görcsök! Remélem mihamarabb csatlakozom Hozzád!

Jube
40+2
jube

Sziasztok Lányok!!

Én lassan elköszönök,és elindulunk akórházba,mert már rendszeresen és erősen jönnek a görcsök.

Jube!
Szeretettel várlak!!

Jók legyetek,a férjem majd jelentkezik,ha van valami ujsi.

Puszi mindenkinek!

Eszti
mano4

Sziasztok!

Eszti nagyon drukkolok, és hihetetlen hogy ilyen nyugodtan még írsz nekünk hogy elindultál, mert rendszeresek a görcsök :):):):)
Remélem kb. négy hét múlva én is ilyen nyugodt tudok majd maradni :shock: :shock:

Jube, társaság már vár odabent... :D

Talán a mai nap a legnehezebb eddig a meleg miatt...szinte semmit nem tudok csinálni. Csak ömlik rólam a víz.....belegondolok, hogy a Manónak is majd milyen melege lesz...

zsu 35+3
zsu11

Óóóóó... :cry: csak mi maradtunk....

Eszti, minden jót, gyors és problémamentes szülést Neked!! Remélem valóban találkozunk odabent!!
jube

Sziasztok!

Nyuszoka,

Nagyon örülök, hogy leírtad a szülés történetedet. Nagyon ügyi vagy, hogy gátmetszés nélkül megszülted Szonját. Milyen hihetetlen, hogy már 2 hetesek vagytok. :D Képzeld tegnap Réka átfordult magától (hasról hátra) Úgy megijedtem.

Köszönöm mindenkinek a gyümi tippeket.

Mano
Nagyon drukkolok és persze könnyű szülést kívánnok ebben a hőségben.

Remélem Jube, Te is csatlakozol hamarosan Mano-hoz.

Vica és Réka (6 hetes)
vica10

Halihó,

mindenkinek kellemesebb hűvösebb estét mint a mai nap volt!

Durca, Tünde,
köszönöm a tanácsokat és a bíztatást, hát próbálkozunk próbálkozunk... Tényleg nagyon fárasztó az állandó fejés, meg gondolom ciciből köbűnnyebb is lenne neki kiszívni.
Jelzem, ha javult a helyzet.
Ha rajtam múlik, anyatejet kap kizárólag, míg el nem éri a 6 hónapos kort. De ha kéri, tovább is szívesen szoptatom.

Manóóó, hajrá!!!!! Hurrá nemsokára akkor megint lesz egy "kisbabánk"!!!
Jube, továbbra is drukkolok!
Nyuszóka, akkor mi egyszerre voltunk a kórházban, és nem is tudom ki vagy :lol: ... Melyik kórteremben voltál? Én az 510esben.
Hátha így utólag emlékszem Rád.

Üdvözlettel

Hurcia + Balázs (jé ma már) 3hetes
hurcia

sziasztok!!!!

Durca, ezen szerintem mindenki átesik. Én sem gondoltam volna, hogy a kistöndérvirágszálamcsillagomszívemcsücskevilágközepe kisfiam mallet mást is ugyanígy szerethetek. De tényleg elfér egy, sőt több kistesó is. Harmadiknál ezen már nem is rágodom.

Szülés után mikor megláttam az én pici kisfiamat, majdnem dobtam egy hátast, hogy milyen nagy a hugához képest, nőt vagy egy métert, mert addig ő volt az én picikém, aztán jött Mira és Máté az én nagy fiam lett.

Látom másnak is bejön a 3-as felállás. Bár nem egy családot ismerek neten keresztül, ahol bevállalták a luxusnak számító3. babát, de ikrek lettek.
Az egyik legkedvesebb barátnőőmnak már megvan a 3, de ő minimum 6 akar, viszont kicsit másvilágban élnek, szó szerint is.
Mi azt hiszem megelégszünk a 3, bár ha közben nyerünk a lotton akkor még bevállalnék többet is.

Réka
Vendég

[quote="cinicini"]s írta:ciniciniziasztok!!!!

Durca, ezen szerintem mindenki átesik. Én sem gondoltam volna, hogy a kistöndérvirágszálamcsillagomszívemcsücskevilágközepe kisfiam mellett mást is ugyanígy szerethetek. De tényleg elfér egy, sőt több kistesó is. Harmadiknál ezen már nem is rágodom.

Szülés után mikor megláttam az én pici kisfiamat, majdnem dobtam egy hátast, hogy milyen nagy a hugához képest, nőt vagy egy métert, mert addig ő volt az én picikém, aztán jött Mira és Máté az én nagy fiam lett.

Látom másnak is bejön a 3-as felállás. Bár nem egy családot ismerek neten keresztül, ahol bevállalták a luxusnak számító3. babát, de ikrek lettek.
Az egyik legkedvesebb barátnőőmnak már megvan a 3, de ő minimum 6 akar, viszont kicsit másvilágban élnek, szó szerint is.
Mi azt hiszem megelégszünk a 3, bár ha közben nyerünk a lotton akkor még bevállalnék többet is.

Réka
Vendég

Bocsi de valami rosszat nyomtam.
Vendég

Kellemes éjszakát kívánok minden kedves kismamának és anyukának, sziasztok!

Az Eszti párocskája vagyok.
Örommel közlöm, hogy ma 2006 június 26-án este 7 óra 20 perckor 3550 gramm súllyal és 57 cm-el megszülettett Rebeka!
A Baba és a Mama is jól, van mindenkit üdvözöl.

A szülés viszonylag könnyen zajlott ( persze én láttam így a valóságot pontosan csak Ő tudja és biztosan mesél majd róla) papás szülés volt, kb. du.5-re értünk a kórházba és fél 6-tól voltunk a szülőszobában. Hamarabb is megszulethetett volna a törpi, de a dokinak , és a védőnőnek is volt külön- külön egy -egy folyamatban lévő szülése és így nem lett sürgetve a dolog.
Egyébként mindenki nagyon kedves és figyelmes a kórházi csapatban úgyhogy minden szülés elött álló kismama bátran tekinthet előre.

A Babi nagyon édes, máris imádom. Érdekes, hogy nekem úgy tünt, hogy a karomban érezte legjobban magát ( tudom, a büszke apukák lehet hogy kicsit elfogultak). A tesók is örülnek és már nagyon kiváncsiak rá.

Nem lehet tudni még, hogy mikor jöhetnek haza, de majd jelentkezünk.

Mégegyszer mindenkinek jó éjszakát!
mano4

Eszti, Eszti-Apu!

Nagy-nagy gratula a kislányotokhoz!!!! Örülök, hogy könnyű szülés volt, és hogy a meg vagytok elégedve.....ez biztató számunkra is :):)
Gyors összeszokást kívánok Nektek!

Jube,

nincs tovább mire várni :):):):)

Zsu 35+4
zsu11

Szia "Eszti-párocskája"!

Nagyon gratulálok Neked, Esztinek, no meg a tesóknak is!!! Az én kislányom remekül elvan odabent, semmi jelét nem mutatja, hogy változtatna a helyzeten.... majd bezzegolok Rebekával, hogy ő is a 40+3-nál bújt elő!! :lol:

Cinicini,

mi is nagyon szeretnénk "luxus-harmadik" babát, bár egyenlőre nekem még az első üdül a pocimban. Kérdés, hogyan valósítható meg ez a terv anyagilag, mekkora korkülönbség legyen, és milyen lesz a gyed szabályozás, mire odakerülünk.... sok mindent végig kell gondolni. sajnos.... de a lottó ötös nekünk is legalább 4 lurkót jelentene.. :D

szép napot mindnekinek,
Jube
40+3
jube

Zsu :lol: ,

gondolod, hogy egy sorverseny miatt szorítom össze a térdeimet 3 napja??? :lol: :lol: :lol:

Jube
40+3
jube

Kedves Eszti-Apu!

Gratulálok Rebeka érkezéséhez :D Nagyon ügyesek voltak a lányok!!!! :D Sok örömet és boldogságot kívánok Nektek!

Jube
Még mindig azt mondom, hogy kitartás!!!!!!! Biztos nem lehet könnyű ebben a melegben, de már nem sok van hátra. Lehet, hogy este vagy holnap már Te is babázol!!

Vica
vica10

Sziasztok,jó reggelt!! Mennyi minden történt tegnap óta.

ESZTI-nek és Rebeka babának gratulálok,sok boldogságot az egész családnak!!!!

JUBE!! Mostmár aztán abbahagyhatnád a térd összeszorítást :D :D :D

HURCIA! A kitartás meghozza gyümölcsét és biztos vagyok benne,hogy úgy csinálod,ahogy a Balázsnak a legjobb.Egy fontos,soha ne legyenek kétségeid,hogy jól csinálod e.(Ami persze szinte sose sikerül,mert az embernek mindig vannak kétségei).

Köszönöm minenkinek a biztatást,aki átélte már a többedik gyerek születését,biztos tudja már,hogy működnek ezek a dolgok.
Van egy másik parám :roll: :evil:

mandulát császárral szültem,túlhordtam,indított szülés volt,kitágultam teljesen,de szegény gyerek feje(aki szerintem egy kicsit később akart megszületni)nem ékelődött be,végül császár.Nem élhettem át,azt,amit átélhet minden anya,aki természetes úton szüli meg babáját.Ettől még a kapcsolatunk több mint szoros,önmagában a császár nem befolyásolta az anyai érzéseimet(miért is tette volna?),sem a kettőnk ivszonyát.
Most másodjára szeretném termsézetes úton megszülni a bébit(ha az orvos nem javasol mást),de félek,hogyha sikerül, az érzés és élmény olyan lesz,ami más dimenzióba helyezi a viszonyokat.

Most,hogy ezt leírtam,szinte hülyének érzem magam,mert gondolhatjátok,hogy ez egy baromság és minimum paranoid személyiségnek tituláltok..Nem tudom,minden esetre most ez a legújabb heppem :D :D
durca

Esztiék! Nagy-nagy gratula!

Durca!
Most hogy lehet nagy dádákat küldeni a neten keresztül? :D Miken nem töröd a fejed? Dehogy lesz más dimenzió!
De azért nem nézlek hülyének. Egy pocakosnak joga van hülyeségeket gondolni.

Ó, én is bevállalnám a hármat (csak a második jöjjön majd össze:D). , ha nem lennék ennyi, amennyi, és ige, a lottó ötös, a lóverseny és egyebek sokat lendíthetnének a dolgon.

Jube!
Amikor beléptem a fórumba és láttam, hogy "jelenlevő fórumozók: jube"), hát... Jön a front, kitartás.

Kriszta
Kriszta
kriszta36

Bocsi, nem Kriszta Kriszta.

Kriszta
kriszta36

gratulálok az új kisbabához Esztiéknek.szerencsés hogy ilyen hamar kibújt.örülök hogy mindent rendben látott a kedves kispapa ez megnyugtató.jó egészséget mégegyszer.GILINGALANG
JA ZSU én is a 35 héten járok lehet együtt szülünk?
ki tudna valamit mondani milyen szobába érdemes feküdni? egyáltalán max hány ágyasak a szobák?köszönöm
gilingalang

Gilingalang, minden lehetséges :) Te kinél fogsz szülni?
zsu11

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Esztiéknek Rebekához :) Ahogy olvastam, nagyon ügyesek voltak a lányok :lol:

Hurcia!
Lehet, hogy tényleg együtt voltunk bent a kórházban? Ráadásul szomszédos szobákban feküdtünk - mi az 509-esben voltunk elszállásolva Szonjával :wink:
Nem sok különös ismertetőjegyem van - hacsak nem a nagy ekcémás folt a szám körül (szerencsére azóta meggyógyult:)), de én voltam a könnyen mozgó kismama rövid barna hajjal, aki megúszta a gátmetszést :lol:

Vica!
Réka nagyon ügyes, ha már így forgolódik :) Most aztán már jóól oda kell rá figyelni :D
Mi egyenlőre ott tartunk, hogy utáljuk a hason fekvést és onnan át tudjuk magunkat küzdeni oldalra. Ma meg megzavartuk anyát - éjkszaka átfordultunk egyik oldalról a másikra, anya meg reggel nem értette, hogy mi a helyzet ezzel a fektetéssel :shock:

Kitartás mindenkinek ebben a hőségben!
Nyuszóka és Szonja (2 hetes és 1 napos)
nyuszoka

Sziasztok,

Nyuszóka,
nincs egy fotód amin rajta vagytok mind a ketten? Mert kiváncsi vagyok. Nekem van kórházi fotóm, majd feldobok egyet.
Képzeld nekem is megfordul hasról hátra a Balázs, főleg ha mérgelődik.Ez azért ritka nála. Ma viszont 2 től 5ig nem volt hajlandó aludni. Sajnos pont erre az időszakra esett a nézelődős, lehetőleg állandóan a Mama cicijén lógós időszak. Reggel aztán aludtunk mind a ketten jó sokáig. Utána 50et szopizott, ami nálunk szuper. No nem részletezem a napom, gondolom más is hasonlókat csinál és mindemellett imádja a kis lurkóóóót.

Gilingalang,
a "sima" szobák 3 vagy 4 ágyasak. A 3ágyasban van egy szomszedos szobával közös zuhanyzó, és mosdó. A 4 ágyasban nincs fürdő, csak a folyosón. Wc mindkét esetben csak a folyosón.
DE tiszták és volt wc papír.

Az alapítványiak egy másik folyosón vannak, ott nem voltam, de 1 vagy két ágyasak. Zuhanyzóval. Azt nem tudom van e bent wc vagy nincs, de aki ott volt biztos megírja.

Szép napot!
Edina/Hurcia +Balázs 3hetes+1napos
hurcia

Jan el is felejtem

Eszti Mama és Eszti Papa!

GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!
Várjuk a képet.

Edina
hurcia

Nagy gratula Esztiéknek!!! :lol: :lol: :lol: Sorban jönnek a babák, egyszer csak azt veszem észre, hogy én vagyok a következő. Na jó, addig van még vagy 30 hét. :shock: :wink:
vbea

Eszti, gratula, rohanok, mert Bene elkapja tőlem abillentyűzetet, Jube, kitatrás, és Durca, nyugi, minden úgy lesz jó, ahyg, és én is sászáros vagyok, és semivel sem kevesebb, mint a rendes szülés, pláne, hoyg neked voltak fájások, meg minden. nyugi, ez semmit nem befolyásol!!!

Pussz

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?