A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Csibe,
kaja rossz, bővebben: kevés, rossz és nem mindig veszik figyelembe, hogy szoptatós anyukáknak lenne (pl. zöldborsó, bab ugyanúgy van benne, ami aztán jól felújhatja a babát is). Főleg sok folyadék legyen bent (ásványvíz, tea), mert nem fogsz tudni leszaladgálni a büfébe. Néhány fél literes üveg italt (ásványvíz, tea stb.) már érdemes szülésre bevinni, ha akkor nem iszod meg (vagy a párod), akkor utána, az első néhány órában nagyon jó lesz. Kép

Bogárka,
nutella jó, legközelebbre megjegyeztem, reggelitől én is mindig éhen akartam halni Kép

vera
kisün

Köszi a bókokat, jól esik.Kép
Juji,
mintha magamat látnám... Csak nálunk nappal történik mindez. KépTegnap már elmentünk kocsikázni 1 órát, csak addig volt nyugalom. EGÉSZ NAP ÜVÖLTÖTT!!!! Azt hittem megőrülök. Meddig tart ez? Tudja valaki?
SEGÍTSÉG Kép
Jó lenne megnézni a ti napotok hogyan teli, bár ahogy olvasom hasonlóan a miénkhez. Erik azért rendes, éjszaka alszik, este 7-8-tól 6ig, 1xszer eszik csak, utána alszik is, de nappal állandóan kézben akar lenni, vagy rajtam alszik.
Réka fotója is ismerős, nálunk is ez van!
Nagyon édi Marci!
Hasfájásra,nálunk is a maszírozás segít, a többi csodaszer nem volt jó semmire.
Ilyen kis kéjenc a fiunk...
Kép
claudia

Mi elektromos orrszívót vettünk, nagyon jó, Erik szépen tűri, még vigyorog is közben ( tudja, hogy utána kap levegőt). A MATTI-ban vettük, 8000.- Ft volt.
Jobbulást Esztinek!
claudia

Helló!

Nem túl biztató a kaja helyzet, a H-ban, de erről jut eszembe, hogy mik is azok az ételek, amiket szoptatás alatt nem javasolt enni? Légyszi valaki írja meg, csak úgy nagyjából!

Köszi

r
ruzicsky

Ruzi!
Én is ezen aggódtam egy csomót (mit ehetsz, mit nem), de apránként próbálkoztam mindennel, és eddig semmi baj nem történt. Még káposztát is ettem már, pedig az abszolút tiltólistás. Ilyen minden K-betűs (kivéve a krumplit, mert az burgonya)pl káposzta, karalábé, stb, meg a hüvelyesek,(bab, borsó, stb) és persze az alkohol, cigi, fű... de ezeken kívül lehet bármit. A tejről megoszlanak a vélemények, valaki szerint nem szabad, valaki szerint kell...
Egyszer kaptam egy listát, de azon MINDEN rajta volt, a gyöngytyúkot is beleértve, magyarul semmit nem ehetsz, de ez hülyeség. Ja, kv és szénsav se menjen a túlzásokig, egyébként mindegy.
neet
neet

H-i kaja: az ebéd szerintem ehető, de a reggeli-vacsi tényleg borzasztóan kevés. Azt érdemes bevinni, vagy bevitetni apával. Kép

Proone!
Jöhet bárki, nincs kivétel. Csak legyen má' jóidő!!!
Kép

Lendi!
Sokkal jobb a 2ágyas, beszéltünk már itt erről, de azért dióhéjban: van kivel beszélgetni, közösen feltalálni a spanyolviaszt, rábízni a babát, amíg WCn vagy, stb.

Ancsi!
EZ a telefonos dolog nagyon jó, ezen sokat rötyögök itt magamban.Kép Gondolj bele viszont mi lesz, ha a pici is aludna már... borzasztó hülyék a szomszédok csomó helyen sajnos!!
neet
neet

Ruz!

Én egyelőre betartom a listát, amiről Neet írt! Tényleg egy kicsit eltúlzott, de lehet belőle szelektálni! Ha lesz egy kis nyugi, elküldöm neked, most Timi nagyon nyűgös!
Egyébként nem ajánlott még a mogyoró ill. diófélék és a csoki túl nagy mennyiségben, mert allergiát okozhat és a citrusfélék is tiltólistán vannak (narancs, citrom, grapefruit).
ildi76

Neet, akkor kimegyek, azt lekeverek a kis takony kőcnek egy fülest Kép (mármint a szomszédnak) + megígérem, hogy nem segítek neki többé összerakni a számítógépét, ha rossz lesz ;-)

FONTOS! Ismeri valaki a KIKA akciós újságban található BYBA feliratú kék összecsukható utazóágyat, ami eredetileg 15.980,-, de most csak 7.990,-??? mert nem ilyet néztünk ki, de amit kinéztünk 25.000,- Ft, és gondoltuk, hogy lehet, hogy a célnak ez is bőven megfelel.

Aztán ismeri-e valaki közűletek Tóth Györgyné kismamaruha-készítőt, a Fehér Lipót utcából? Érdemes elmenni hozzá?

Na ezek a krédések foglalkoztatnak Kép

ancsipancsi

Köszi Ildi!

rozsacska@hotmail.com címre is küldheted.

ruz
ruzicsky

Ancsipancsi!

Én nem akartam itt reklámozni Tóth Györgynét, de én az összes kismama rucimat tőle vettem!
Mi a Brendonba néztük a kismamaruhákat és elájultam az áraktól.... A párom szemfüles volt és megnézte ki készíti/varja oda a ruhákat.
Szerintem nagyon kedves és nagyon jó dolgokat lehet nála venni.
manó27

sziasztok

köszi mindenkinek a tanácsokat. Ma volt a védőnő és ő is azt mondja h túl eszi magát,de hát mit csináljak ha ordít h éhes és ki is szívja a cicit rendesen. A baj csak az h másfél 2 óránként akar enni. Ha nem adok neki cicit akkor isten legyen a talpán aki meg tudja vigasztalni. Most egy hét alatt 360gr-ot hízott. Már 4100gr. Ja és a cicim se nagyon bírja már eléggé fáj,hiába kenem bármivel.

juji
juji

Ja és vannak babaruhái is!
http://www.freewebs.com/tothgyorgyne/
na jó ennyit a reklámról.
manó27

Csibe,
ha porszívózol, lehet, hogy nem is kell megvárnod a csütörtököt, kibújik a gyerek elôbb is Kép Bár én a csípôs kajákra esküszöm, mint szülésindító, tapasztalat alapján.
Mit lehet enni, mit nem, Persze, vannak dolgok, amit semmiképp nem javasolnak, a citrusmegvonást én is próbáltam magamon, de semmi nem változott, csak amikor Ábel 3 hónapos lett. Addigra már mindent ettem, nem számított. (ja, cigit, füvet meg az alkoholt nem próbáltam, - lehet, hogy valamelyik segített volna). Akkor viszont mintha elvágták volna a hasfájást.
Bori, 35 (juhéj!)
lakibori

Ruzi

Ha Ildi elküldi neked a listát, megtennéd, hogy nekem is forwardolod.
Előre is köszi

Csibe

Nekem Barna István az orvosom.Ha meleg front jön, akkor tuti, hogy szülök, a meleg front mindig kikészít.

Claudia

Nagyon szép a babád, nagyon jóllakottnak látszik

Lányok

Mindenkinek Köszi az infot a korházi kosztról, már riasztottam a rokonságot, hogy ha nem akarják, hogy a szülés után még éhen is haljak, akkor készüljenek 6 fogásos menüvel.
meli28

A kórházi kaja szerintem nem volt olyan rossz, én felfaltam mindent Kép, amit elém tettek,bár olyan éhes voltam, mint egy farkas, az igaz, hogy nem volt túl sok az adag A párom mindíg hozott finomságokat Kép , ami nagyon jól jött.
claudia

Tényleg vicces, de nem lehet rendelni pizzát???
manó27

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hózzászólásokat a kórházas kajával kapcsoltaban...hát igen valahogy erre számítottamKép Nem baj, Anyukám már úgyis izzítja a serpenyőket, na meg a dédi is.Kép Úgyhogy Mel, Ruz majd nagy lakomákat csapunkKép

Hát a porszívózás, csak annyi eredménnyel járt, hogy tisztaság lettKép, na de mindját jön a felmosás, talán majd az. Ja én meg nagy csípős imádó vagyok, úgyhogy ahhoz a bébike már hozzászokott.
A mit lehet enni témával kapcsolatban, egy érdekes leírást találtam egy angol oldalon. Be is kopizom ide. A lényeg, hogy bármit lehet enni, és csak akkor kell abbahagyni valamit, ha észleled, hogy nem tetszik a babának. Szerintem sem lehet ráhúzni dolgokra, hogy ezt ne
(kivéve persze kv, alkesz stb) mert mindenki másképp emészt, meg más a szervezete stb.
Na bocsi a nem angolosoktól, de a lényeget már leírtam.

"5. Which foods should you avoid while breastfeeding?

a. Spicy foods
b. Cruciferous vegetables such as cabbage and broccoli
c. Dairy Products
d. None of the above

The correct answer is d. Though some babies do react to these foods — spicy foods change the taste of your milk, raw cruciferous veggies such as cabbage can give your baby gas, or your baby could be allergic to dairy products — each baby is different. Eliminate these items from your diet only if you notice that your baby refuses to feed or becomes colicky after a feeding when you have eaten any of these. "

Ja amúgy a babycenter.com a cím.

Meli, és a szülésznőd ki??

Csibe (39+1)

Kép

Kép
csibe26

Csibe

A szülésznőm Ujvári Bori, nagyon aranyos, nekem nagyon szimpi. Tegnap azt mondta, hogy március 14-án nem szülhetünk, mert ő nem lesz, de megnyugtatott, hogy szervez valakit maga helyett, nagyon rendi volt.

És a tiéd, vagy már kérdeztem? Lehet, hogy már írtad is csak mostanában annyira lukas a fejem.
Meli
38+5
meli28

Meli,

Az enyém Molnár Gabriella.
Szerintem igazi elhivatott szülésznő.

Akartam csatolni két kétet a babaszobáról, de nem engediKép Mi festettük, midenféle figurákat a falra a férjemmel...tudja valaki, hogy lehet kicsinyíteni egy kép méretét??

Csibe
39+1

Kép

Kép
csibe26

Ruz!

Mail ment!

Juji!

Most Timi is állandóan ezt csinálja, de szerintem mi csak a 6 hetes növekedési ugrás időszakában vagyunk és azért akar állandóan szopni! Egyébként a Te babád is nem biztos, hogy éhes, lehet, hogy csak megnyugtatja a cici! Nem?Próbáld ki, hogy cumit adsz a szájába, én így szoktam kitolni a következő szopiig, hogy la. 2 és fél óra legyen közte! Ez sem teljes megoldás, mert, ha a cumi kiesik a szájából üvölt, úgyhogy fogni kell, de mégis valami!

Édik a baba képek!Kép
ildi76

<font color="0000ff">Csibe!
Kp méretét minden képszerkesztő programmal lehet. Nekem IrfanView-om van, ingyenesen letölthető a http://www.irfanview.com oldalról, és magyar nyelv is letölthető hozzá.
Megnyitom a képet és a 'Kép' menüpontban választom a Méret változtatást. Itt tetszés szerinti méret megadható.
Szerintem könnyen kezelhető program, biztos segít valaki a letöltésében, telepítésében, ha az nem megy...</font>

KépKépKépKép
proone

Ancsi!

Jól nézzétek meg, hogy van e az ágyhoz táska, mert szerintem az a lényege, hogy hordozható és ha jól emlékszem, az ilyen olcsóságokhoz nincs hordtáska!!!
ada007

Csibe, jól írtam,a a fiam tényleg 3600g volt a 36. héten. Kép De nem szekált miatta senki. Mondták, hogy kicsit nagy, én meg tudomásul vettem. Attól nem féltem, hogy bent marad, még túl is hordtam. Kép
Az immunrendszere viszont olyan frankó, hogy nap mint nap elámulok rajta.

Többiek!
Lassan ideje lenne elmennem a Vahotba. Nem tudjátok, még mindig sok ott a beteg? Szerintetek melyik napszakot érdemes célozni, mikor vannak kevesebben? Vagy ez eleve hülye kérdés? (Tudom, hogy sokan jártok magánrendelésre, tőletek bocsi!)
kajamán

Csibe

Molnár Gabriellát én is kérdeztem, de már nem tudott elvállalni. Úgy tudom ő tud angolul, ezért ajánlotta a dokim, mivel a férjem nem tud magyarul.
Aztán megismertem a Borit, és tudom hogy teljesen jó kezekben vagyunk vele is, még ha a férjemmel nem is tudnak kommunikálni.
Várjuk a babaszoba képeket, én most éppen szalvétatechnikával csinálok képeket a babciszobába, olyan édes kis szalvétákat vettem a Bartók Béla úti kreatív boltban.
Szóval jól elvagyok...és már nagyon várom a babát
...és már lehet,hogy nincs is sok idő.
Meli
meli28

Meli!

Tessék képeket készíteni a babaszobáról!
Megöl a kiváncsiság?!:-))))
manó27

Kajamán!
Szerencsére a rendelés a földszinten van, így nem kell bejárni az egész épületet és beszedni az összes bacit, bár az ott ücsörgésben is el lehet kapni valamit (most biztos nem nyugtattalak meg)! Én telefonon szoktam megkérdezni, hogy mikor vannak kevesebben és mikor érdemes menni!
ildi76

Manó

Ok, de sajnos technikában nem vagyunk túl jók. Van egy videokameránk, de csak snapshot funkciója van, és nagyon gyenge képeket produkál. Szóval lehet, hogy most beruházunk egy digitális fényképezőre.
Szóval előbb vagy utóbb megpróbáljuk megoldani...
meg ugye picurka képeit is fel szeretném tenni
Meli
38+5
meli28

Kajamán,
OkKép akkor kicsit meg is nyugodtam...mert engem meg riogattak, hogy akár 1kg-ot is hízhat a baba, és akkor 4 kg körül lenne, de a Tiéd csak 400 grammot hízott 1 hónap alatt..na mindegy tudom, hogy bármi lehet. Amúgy "rendesen" szülted meg, vagy császár volt??

Meli,

Akkor a Te férjed angol? Bár a nevedből már sejtettemKép Meg szerintem jobban jársz, hogy itthon szülsz...én éltem Angliában 2 évig, aztán nem voltam elájulva az ottani terhesgondozásról..mármint amiket mondtak mások...
Hát igen, Gabihoz nagyon korán be kell jelentkezni, én már talán szeptemberben megejtettem ezt...
És a babócát 2 nyelven fogjátok nevelni? Nekem ezek tök érdekes dolgok...

Az a szalvétás cucc is biztos tök jó lesz..

Proone,
köszi az infótKép

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Evés-nem evés:
az elején nagyon odafigyeltem, hogy puffasztó dolgokat ne egyek, aztán szép fokozatosan (Dóri 3 hónapos korától) elkezdtem próbálkozni, és mostanra mindent eszem.Kép szerencsére Dórit semmi nem zavarja, néha vígan rotyogtat, ha mondjuk káposztát ettem, de semmi panasza nincs Kép
Kávé-alkohol: én reggel iszom egy híg tejeskávét, délután egy csésze zöld teát, és hetente kb. 2 deci vörösbor is fogy (nőgyógyász és gyerekdoki egymástól függetlenül buzdított, hát csak nem mondhattam nemet? Kép)

Ja, és itt látható Dóri újabb tudománya:
Kép
kisün

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy melyik homeos patikában lehet kapni azokat a füzeteket (Homeopátia mamáknak, babáknak 1-2.)!
Köszönöm!
ildi76

Meli,
OFF: ha tehetitek, ruházzatok be egy digitális fényképezőgépre, egyik legjobb döntésem volt, amikor vettem!
vera
kisün

Sziasztok!
Most jövök a fogdokitól, csak bekukkantottam hozzátok. Sajnos írni valóm (még) nem nagyon van Kép, de azért olvasgatlak titeket Kép
(Egyébként a babycenter.com oldal tényleg jó, már "reklámoztam" is nektek korábban, én is bőszen olvasgatom a tanácsaikat.)
Jó babázást / babavárást mindannyiotoknak, puszi
zozi
zozi

Ruz,

Bármit kaptál Ilditől, küldd tovább nekünk MelivelKép köszike

Csibe

ps. Kisün, látom, Neked sem engedi a képetKép

Kép

Kép
csibe26

Na most meg már látom, hogy engedteKép
bocsi
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Ildi, a gazdagrétit meg tudom neked kérdezni Kép
zozi

Zozi!
Az kicsit messze van nekünk, odáig biztos nem megy el a férjem érte! Azért köszi!

Kisün!
Jó ez a kép!
ildi76

Csibe

Igen angol és a fiatal úr remélem hamar megtanul majd angolul, vagyis remélem olyan természetes lesz neki, mint a magyar.Mivel az apcija csak 1 pár szót makog magyarul az a tervünk, hogy én csak magyarul apci pedig csak angolul beszél hozzá, így nem keverjük meg szegény gyereket. Persze ha mindhárman együtt vagyunk tőlem is hall majd pár angol szót, ez szinte elkerülhetetlen. Majd kiforrja a dolog magát.
Igen, én is hallottam érdekes dolgokat a barátainktól terhesgondozás terén, elég lazán veszik a témát.De mivel mi itt élünk, itt van lakásunk, eszemben sem volt ott megszülni manókát.

Ruzi

Köszi a listát, megkaptam

Meli
38+5
meli28

Ruz,

Köszi, én is megkaptam.
Úgy látszik le kell szoknom a kókuszzsírról..., és rá kell szoknom a galambraKép

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Kisün

Megunta a kezét rágni, vagy a lábacska finomabb??

Lányok
Én most fogok sírógörcsöt kapni, a lista szerint semmit nem lehet enni, éhen fogunk pusztulni.
Lányok
A camambert sajttal mi a helyzet, egész terhesség alatt nem ettem, mert azt mondták, és olvastam is, hogy a babának nem jó. Alig vártam a szülést, hogy végre jól becamamberezhessek, és tessék..A lista azt is tiltja. Pedig a Mc Donaldsban most újra van fini camambert sali. HELPPPPPPPPPPPP

Meli
a camamberthiányoskismama
meli28

Meli,

Szerintem ez a lista egy vicc...már bocsi
És mindenre azt mondják, hogyha nagyon megkívánod, akkor semmi gond nem lesz, ha 1x eszel belőle..úgyhogy szerintem most is ehetsz egy kis camit..hátha akkor kibújik pöttöm..Hogy is fogják hívni??

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe

Dávidka lesz, feltéve ha meg nem viccel minket és kislány lesz. Bár az uh-n láttuk a kiskukit.
És a tiéd, kislány vagy kisfiú és mi lesz a neve?

Meli
meli28

Én is elkérhetném vkitől a listát ! csatlosa@freemail.hu
Meli !
Én is vágyodom már egy jó kis camambertre , borral Kép

Kép
Kép
greenolive

Greenolive

Ment a lista mailen.

Igen camambert borral, vagy almával, annál jobb nincs is.

Meli
38+5
meli28

Köszi !

Kép
Kép
greenolive

Huhh , ennyi mindent megjegyezni sem birok , nemhogy betartani Kép

Kép
Kép
greenolive

Nincs mit, Ildinek köszönjétek a listát, eredetileg ő küldte! Kép Elég durva, de legalább támpont.

r
ruzicsky

Meli,

A miénk Noémi lesz...tehát kislányKép
De Émikének fogjuk hívniKép

Ja az angol oldal azt is írja, hogy nyugodtan, lehet egy kis bort inni szoptatás alatt is, csak akkor utána 2 órát ne szoptassunk. Mondjuk én nem vagyok bor fan...Akkor inkább már egy jó kis koktélKép
Aztán lehet, hogy ez is az angol lazaságból ered, még jó, hogy nem írják, hogy vigyük egyből PUB-ba őketKép
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Csak szép csendben hallgatlak titeket, és gyönyörködöm a gyönyörű babócákban.
Ma végre bejelentkeztem a Barna dokihoz. Kaptam egy UH időpontot márc. 21.-re, és az első vizsgálat és egyéb április 18. Hallottam már rebesgetni, hogy terhességgel csak 12 hét után foglalkozik, de az nekem azért furcsa, hogy ha új beteg jelentkezik nála, akkor nem végez el valami alap vizsgálatot, rákszűrést, stb. hamarabb. Vagy szerintetek ez OK?

Meli! Kérlek, írj nekem a dokiról, ha lesz időd!
email: csontos.eszter@mail.tvnet.hu

Üdv mindenkinek, puszi a babáknak, drukk a pocakosoknak:

Murr
murr

Sziasztok!
Megejtem a heti bejelentkezésemet.
Babysense légzésfigyelő kölcsönzés-vétel, tanfolyammal egybekötve:Madarász kórház, Dr Szánthó Imre (ADJUTOR BT.)T:416-3239

Kórházi kaja: nekem kevés volt, pedig nem vagyok egy "nagytestű emlős" de a szoptatás és a szülés úgy tűnik viszi az energyt rendesen.Hozták a látogatók folyamatosan a kosztpótlást.
Mikor este bementünk szülni a vacsi már elment reggel nem ehettem, mert szülök, aztán mire végezetem ismét elment a vacsi...

Ancsi!
Nálunk is kisebbfajta ZOOPARK van a szomszédban, van hogy kb 10 állat ordít a papírvékony fal mögött az éjszaka különböző időszaában, 12-kor 3-kor 5-kor...mi meg próbálunk aludni. Mivel albérlők, a tulajnál jeleztem, hogy jó lenne ezt beszüntetni és ígéretet tett...Persze előtte szépszóval elintéztem a dolgot kb 10x szóltam nekik, hogy legalább éjjel ne ordítsanak. Ezek után nem izgatom magamat, ha Bercike kicsit visítós. Ő mégis csak egy gyerek, Ők meg állítólag felnőtt emberek.

Drukkoljatok a kistesónak,most várakozó periódusban vagyunk. (ilyenkor lennék 2-3 héttel öregebb...)

Bercike rohan!Tök cuki, néha teljesen belendül és úgy totyorászik közben pedig kacag.És csomó dolgot mondogat.Akinek nem indul el a babája ne aggódjon, nálunk 7,5 hónaposan már állt és majdnem 15 mikor végre elindult, de azóta rohamosab ügyesedik.

Jó szülést a vajúdóknak, a héten front lesz, készüljetek!!Állítólag jön a meleg, mi már most kinőttük a tavaszi cuccokat.

Puszi :Cili és Bercike(15 hó)
bcickany

Köszönöm a bókokat, Marci nevében is.

Votiv! Hát igen, van huzatja Marcinak, két hetesen már 150 grammos rekordot döntöttünk! Egyébként csütörtökön lesz 1 hónapos és 100-130 -at eszik.

Tényleg szerintetek már vihetem emberek közé Marcit? Na nem nagy helyekre gondolok, hanem mondjuk barátokhoz. Egyelőre nem voltunk még sehol és csak az én szüleim látták. Vagy fokozatosan kéne? Csak már úgy mennék át a barátnőmhöz, mondjuk neki van két kislánya (3 és 5 éves) ami az anyukám szerint nem a legjobb, mivel az egyik már ovis. Ablakot már nyitottam rá, sőt jobb időben már az erkélyen is voltunk.

Clau, nálunk is így van, úgyhogy most megnyugodtam egy kicsit, hogy te is hasonló cipőben jársz. A nagy könyv szerint csak pár órákat kéne ébre lennie, ahoz képest Marci ma 10től este 6ig szinte nem aludt semmit. Egész nap ölbe kell tartani, mert ha lerakom megy a virnyákolás. Szerencsére anyukám át jár hozzánk, különben az égvilágon semmit se tudnék csinálni. Ja és nagyon édi a kisfiad!!!! Több képet!!!

Kaja: A kórházi koszt tényleg nem a legjobb és elég kevés is, de fura amit írtatok, mert én szinte semmit nem bírtam enni. Úgyhogy nekem még sok is volt.

Szerintetek igaz az, hogy a keményebb tornától megsavanyodik a tej? Nem mintha esélyem lenne időt szakítani rá...

Réka
reka80

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?