A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok lányok!

Először is nagy gratula Panni babához!!!! Azt hiszem már minannyian nayon vártuk az utolsó finiselőt.

Mindenki élvezze a hűvös napokat!

Anita és Tündi! és Kriszta36!

Azt hiszem megbántottalak benneteket-legalábbis Tündi és Anita lelkét- a szopi üggyel,bár nem volt szándékom és nem is volt hozzászólásomban semmi olyan,amivel megbánthattam volna azokat,akik nem szoptatják babáikat.

Én azt gondolom,ahogy aki mindent megtett azért,hogy szoptatni tudjon és mégsem sikerült,akkor semmi,de semmi szégyelni valójuk nincs,hiszen ők mindent megpróbáltak.
.Ti biztos mindent megpróbáltatok,ebben bizonyos vagyok.

A sikertelenséget nagyon nagyon sokszor azonban a sok féle információ okozza,amivel nagyon könnyű egy kezdő és joggal teljesen kétségbeesett anyukát megzavarni.Hiszen olyan nehéz elhinni,hogy sikerülni fog szinte a lehetetlennek tűnő helyzetekből jól kijönni.

Mégegyszer mondom nem akartalak benneteket megbántani,távol áll tőlem minden más esetben is,hogy csakis kizárólag az általm helyesnek tartott utat vagy irányt ráerőltessem másra is.

Ha nem tartalak fel benneteket elmesélem,hogy mi hogy jártunk Mandulával a kezdetekben szopi ügyben. A terhesség alatt elolvastam minden,de minden kismama újságot és más cikket a szülésről és a szoptatásról(gondolom ezzel más is így van).Mikor bementem szülni,nem gondoltam arra,hogy császármetszés lesz a vége.Itt ért az első meglepetés,váratlan helyzet.Mandula 2850grammal született egy keddi napon. Tej persze sehol,de nem voltam kétségbeesve 2-3 napon belül lesz,gondoltam,hisz ezt olvastam mindehol.Rendületlenül velem volt Manka és állandóan cicin.Az mindegy votl,hogy nem jön semmi belőle,majd a közelség meghozzza..Csütürtökre 2550gramm lett a gyerek,a csecsemősök hújogtak,csesztettek,hogy tápot neki,mert éhen hal.Én próbáltam ellenállni,mert közben a mellem olyan lett mint a kőszikla,kemény,és nagyon forró.SENKI SEM MUTATTA HOGY KELL FEJNI..
Csütörtök estére annyira a kétségbeesésbe hajszoltak a nővérek,hogy zokogva,de beadtam a gyerekemet,tápot kapott.Tele lett a pocak,aludt mint a huzat.Közben a mellem fájt és fájt és nem jött belőle tej,pedig tele volt.Egy csecsemősnővér,aki joggal kiérdemelte a szadista nevet,nekiesett a cicimnek és megmutatta hogy kell kifejni.Csillagokat láttam.sokat. Pont úgyfejte,ahogy az általam olvasottak szerint tilos.Na lényeg,hogy vasárnap hazamehettünk,persze tápszer nélkül,mert azt nem adtak,szerencse,hogy anyám hozott magával,mint gyermekápoló. Nekiálltunk anyámmal kűzdeni,meleg ruha a mellre, masszírozni félóráig,óráig,majd először kézzel,cseppenként kipréselni a tejet..bőgtem,mint állat.egyet tudtam: anyatejet szeretnék adni a gyerekemnek..
Először szopizott,utána pótlást adtunk,állandóan mellen volt a gyerek,volt úgy,hogy óránként és volt úgy,hogy egy óráig is.Aztán mikor 1hetes lett és 2 napos egyszer csak beájult evés után(mármint elaludt),megmértük és röhögtünk hogy 5 militől elaludt.Aztán jobban menéztük a mérleget és rájöttünk,hogy 50 szopizott az én nem 3 kilós gyerekem.Nagy teljesítménxy volt tőle,innentől kezdve nem adtam tápot,mert biztam benne,hogy jó lesz,Sokáig mértem még,de aztán megnyugodtam,hogy elég tejem van és elég tejhez jut.

Ezt azért írtam le,hogy erőt adjak azoknak,akik a második babjuknál szeretnék másképp csinálni a dolgokat.

Kriszta36! nem vagy felelőtlen..

Üdv mindenkinek és jó babázást!! durca
durca

Anita! Nagyon aranyos vagy, hogy hiányoltál! Szerencsére elég gyorsan kinőttek a fogacskák, az alsó kettő május elején, felül három június folyamán, aztán most már látom, hogy jön még egy felül, szerintem hamarosan az is áttöri az ínyét!

Szerintem senki ne keseredjen el a szoptatás miatt, én is mindent megtettem és mégsem sikerült addig szoptatnom, ameddig szerettem volna. Marci nagy súllyal született és nagy volt az étvágya, egy idő után nem tudtam kielégíteni. Tudom, sokan azt mondják, előbb-utóbb kialakul a kereslet-kínálat, de én erre rácáfoltam. Ha meg nem elég a tej, akkor hagytam volna éhezni? Nem örülök, hogy így történt, de azzal vigasztalom magam, hogy tényleg megtettem mindent! Nem sikerült, talán majd legközelebb!

Szép napot Mindenkinek!

Ildi és Márton (8 hónap)
Vendég

Durca!
Engem nem bántottál meg, és, bár a többiek nevében nem beszélhetek, szerintem őket sem :) Bennem inkább nagy-nagy szomorúság volt (van?), meg olyan érzés, mintha lemaradtam volna valamiről. És az ember túlteszi magát úgyis, mert ott a poronty és annyi-annyi örömet ad. Csak azért, ha szopiztatást látok, még ma is irigykedem...

Ez a mellnyomkodás, ez a csecsemősök mániája, úgy látszik. Nekem három napi nyomorgatták a mellbimbómat, hogy jön-e már a tej (nem volt kellemes), aztán az egyik nem nyomkodó csecsemősnővér mutatta meg, hogy masszírozni kell az egészet, és mit ad Isten, kellemesebb is volt, meg eredményesebb is.

Kriszta
kriszta36

Kriszta!

Örülök,hogy nem vetted magadra.Azt meg teljesen megértem,hogy néha szomorú vagy a szoptatás miatt.Ez olyan,mint nekem a szülés,ha valaki természetes úton szül,márpedig elég sokan :D,kicsit irigykedek..
De önmagában az,hogy az ember azt gondolja,a következővel majd biztos sikeresebb lesz,már fél siker.
Mikorra tervezitek a következő bébit?Az leső mésféléves,ha jól emlékszem,ugye?

A csecsemősökkel majdnem az a baj,mint az orvosokkal:ha öreg,illetve hosszú időt lehúzott a pályán és egy kicsit megalomán,plusszba még nem hajlandó tudomásulvenni a fejlődést és a szemléletváltást,megfellebbezhetetlennek véli szaktudását.Régen biztos a mellnyomorgatás volt a tuti..
Olyanok,mint anyósom: "ja,kedves szilvikém én felnevelem két gyereket,hogye tudnám,hogy kell mandulával és mit"
lyenkor feltettem a kérdést: oké Zsuzsa néni,mikor nevlet két gyereket?majd 40 évvel ezelőtt? és eredmény? :twisted: :twisted:

Szilvi
durca

Szilvi!

Igen, Panna 2004. decemberben született. Idén szeretnénk majd a 2. bébit, ősszel-télen, remélem összejön.

Az én anyósomnak is vannak dolgai, súlyosbítva azzal, hogy védőnő. (Az enyém is :? )

Kriszta
kriszta36

Sziasztok!

Gyors leszek, mert mennem kell....

Durca!
Engem sem bántottál meg, meg nem is vagyok veszekedős típus és örülök azoknak a dolgoknak amiket leírtál.....szóval köszi :)
A 2. babónál már rutinosabbak leszünk...remélem :wink:
Ja, és nagyon tetszik a picurkád neve...hivatalosan is ez? Lehetett anyakönyveztetni? Nagyon édi, képet nem tudsz felrakni róla?

Na majd még jövök, de egy kis nyügi van.....

Anita & Zsombi
szsombi

sziasztok!
Én sem bántódtam meg!
Inkább csak azért írtam, amit írtam, mert a törvényszerűségek SEM MINDIG történnek úgy, ahogy kell. 99% igen, megy úgy, bejön, stb. 1%-nál meg nem. Engem csak az dühített akkor, hoyg félembernek kellett éreznem magam, mert nem szoptattam, fejtem 24 órában végig, miközben semmi esélyt nem láttam, és hullára ki votlam készülve. Közben Bene bebizonyította nekem, hogy íyg is jól csináltam, így nincs lelkifurdaláom, és persze 2.szorra is próbálkozni fogok.

Jube, gratula

mtunde

Drága Jube :) Szíből gratulálok a kis Pannihoz!!! Sok-sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Valamiért nem engedi feltenni a táblát. :( Majd még próbálkozom.

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!

Jube,
Gratulálok Panni babához! Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok!

Anita,
Tündéri Zsombi, nagyon jó ez a fénykép, kár lett volna kihagyni!!!

Szilvi,
Mi is sajnos így jártunk, Réka 3350 grammal született és mivel nem indult be a tejem, ezért 2-3 nap már csak 2850 gramm volt. (egyébként ezért kellett még 1 nappal tovább maradnunk a kórházban). A kórházban a gyerekorvos megkérdezte, hogy mit csinálok ezzel a gyerekkel, hogy ennyit vesztett a súlyából. Hát gondolhatod, hogy kiakadtam. Egész nap a mellemen volt Réka (persze ettől teljesen kisebesedet a mellem), hátha beindul attól a tej, de még mindig nem volt semmi, ráadásul már annyira behergelte magát, hogy lila volt a sírástól. A szívem majdnem megszakadt. Aztán délután már annyira kiborultam, hogy ott bögtem a kórházban, már az egyik szülésznő is ott vigasztalt, hogy ne izguljak befog indulni. Aztán este a férjem mondta, hogy akkor most adjanak neki tápszert, mert ez így nem mehet tovább. SZerencsére aznap este egy nagyon kedves csecsemős volt és Ő mondta, hogy van anyatej, tehát nem tápszert kapott. Úgyhogy RÉka aznap este már békésen aludt, reggelre meg már nekem is volt, igaz kevés, de akkor még elég volt neki annyi is.
Még mindig van tejem, bár most hogy 2 óránként szopizik úgy érzem, hogy estére sajnos teljesen elfogy, de megpróbálok mindent megtenni azért, hogy azért valamennyi még legyen. Szerintem arról senki nem tehet, ha esetleg nem tud szoptatni. A második babánál már mindenki okosabb lesz és talán én sem fogok rögtön kétségbeesni, ha nem indul meg azonnal a tejem.
Ezt én is csak azért írtam le, hogy a szoptatás nálunk is nagyon nehezen kezdődőt. Úgyhogy mindenkinek fel a fejjel :lol: :lol: :lol: !!!

Na megyek mert Réka is egy kicsit nyügi

Vica
vica10

Na, remélem most sikerül!! Nagy nehezen!! :shock:

Kép

A minősége elég rossz, nem tudom mi van vele. Majd kitalálok még valamit! :roll:

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Mindenki,
remélem jó topicba írok
3:28-kor megérkezett Panni lányunk (55cm, 3460g)
nagyon örülünk
JUBE

[img]D:\PANNI\email\CIMG2431.JPG[/img]
jube

Kép PANNI
jube

Panni apu, jó helyre írtál és köszönjük a fényképet!!! Gyönyörű ez a kislány!!! :) Milyen ki szabályos és milyen sok haja van!! :) Büszke lehetsz rájuk!!! :lol:

Kép
Kép
kiscsillag

Jube Mama és Papa!

Gratulálunk a picurhoz,nagyon aranyos!
Sök örömet és egészséget kívánunk!

Eszti
mano4

Őszintén gratulálok Jubénak és a párjának Pannihoz! Nagyon cuki ez a picilány! :D :D :D
vbea

Sziasztok!

Jube-ék!
Nagyon édi a kis Panni, tényleg helyes a nagy hajával, még1x GRATULÁLUNK!

Zsu!
Most te jössz.... Képzeld a tesóm júl. 30-ra van kiírva, bár úgy néz ki előbb jön a kis pasi....ő nem a Kútvölgyibe fog szülni, hanem a BM-be, ezt csak azért írom, mert bizony akkor majd rád is gondolok, hogy mi újság :wink:

Vica!
Köszönjük a dicséretet....szerintem is egy jól sikerült kép Róla, bár én mint elfogult szülő....mindig tetszik a kis krapek :)

Satuk!
Mi újság? Tudom, nem sok ideje van az embernek olyan kis csöppség mellett mint mondjuk Olivér is, de tudod úgy megszoktuk még régen, hogy sokat írtál....

Ha vannak képek a Picikről rakjatok fel légyszi, mert már én is kíváncsi vagyok ki hogy növöget.

Na pá Mindenkinek:

Anita & Zsombi
szsombi

Elnézést de tegnap nem engedett a gépem a fórumra belépni.
GRATULÁLOK AZ ÚJ KISBABÁHOZ JUBÉÉKNÁL.NAGYON SZÉP KIS LÁNY.JÓ EGÉSZSÉGET NEKTEK.

ZSU!!!!
bocsi hogy most válaszolok a MÉSZÁROSNÁL fogok szülni ha jól tudom te is???vagy keverlek valakivel bocsi.Én a Várnai gabit akartam választani szülésznőnek de sajna éppen szabin lesz.ma voltam az első ctg n meg laboron.egy helyes fiatal kis szülésznő volt ott MÓNIKA szőke hajú.ajánlotta a dokim hogy ő is nagyon aranyos és jó.úgyhogy mellette maradtam .ismeri valaki???és még egy kérdés van tapasztalatotok a homeopátiás bogyoval ami segít tágulni?van aki szedte?vagy a málna levél tea?melyik hatásosabb???köszönöm.GILINGALANG.
gilingalang

Jube!
Nagy-nagy gratula Pannihoz :) Látod, hogy nem is kellett kétségbe esni amiatt a pár napos késés miatt? :wink:
Sok boldogságot és sok tejcit a babához :lol:

Hurcia!
Sikerült a fotóbűvölés - ezek vagyunk mi Szonja-manóval :D
Kép Szonja és én
Lehet, hogy találkoztunk a kórházban?

És itt egy kedvenc - amikor édesen alszunk :wink:
Kép Szunyó Manó

Nyuszóka és Szonja
nyuszoka

Sziasztok!!!

Gratula Jube a bébihez! Ez ám a kiscsaj, összerakta magának a legtutibb időt, se mecs, se hőség!!!!

Hát, szoptatás, nekm megvan a véleményem róla, de az is biztos, hogy senki nem szívta meg úgy, mint mi.

Elmesélem hogy jártunk. Mira 2 és fél hetesen kezdett szürcsögni. Akkor én is megvoltam fázva, hiába a február már csak ilyen taknyos. Aztán Máté beteg lett (megint) valószínűleg ez Miárnak még jobban megdobta a baját és elkezdett köhögni. Egyre rondább lett (leginkább a varjúkárogáshoz lehetne hasonlítani). Kicsit piros volt a torka meg az orrát is állandóan szivornyáztuk mert néha enni sem tudott mert alig kapott levegőtt. kaptunk orrcseppet, meg valami enyhe gyógyszer a köhögésre. Semmit nem javult és akkor jött az antibiotikum. 5 nap szedés után szinte semmi változás nem volt, de 6-7 nap végére úgy nézett ki, hogy meggyógyult. Utána jött pár hét nyugi. Teljesen rendbe jött. Majd megint becsúszott 2 hét takonykor. Én még ezt is elfogadtam, hiszen nem tünt tragikusnak. Egy hétig jól volt, na ekkor megkapta a 3 hónapos oltást 2 hét csúszással. Majd egy vasárnap este mikor bementem, hogy megkuksizzam, megint hallottam a szörcsögést. Így telt pár nap. Közben egyre nagyobb balhék voltak szoptatáskor. Már nem tudtam mire gondolni, mert oké, hogy én is hallottam a szopási sztrájkról, de ez rosszabb volt annál. Egyre nehezbb volt megetetni, majd a következő fázis az volt, hogy egy korty és sírás, még egy korty és megint jött a bőgés. Volt egy-egy nyugodtabb kajálásunk is és sokszor adtam neki fagyasztóból lefejt tejet. 2 hét alatt eljutottunk odáig, hogy a cici puszta látványától is üvöltésben tört ki. Egyik ilyen kirohanás után apja kezébenyomta egy üveg tápszerrel és elmenetm fejni. Ez 4 hete volt. Akkor tünt fel, hogy a tejemnek zöldes árnyalata volt. Na, akkor én eldöntöttem, hogy ez nem nromális és leálltam a szoptatással. Hívtam és mindenkit, mindenféle szoptatási tanácsadót, sőt az NLC szoptatási tanácsadójának is írtam. Persze mindenki szerint is nyugodtan szoptassak, mert nincs semmi baja a tejemnek. Maj elmentem a Szent Istvánba a szoptatási ambulanciára. ott megint végig hallgattam, hogy ez a tej teljesen jó és biztos zöldteát ittam és attól ilyen. mondtam, hogy utálom és nem iszom erre rákérdeztek, hogy mit szoktam inni. Mondtam vizet meg ygümiteát. Hát akkor biztos az eperteától ilyen. Nem igazán érezték át a broblémát. Majd amikor a mögöttünk lévő szántóföld permetezését meséltem, mint lehetőség, akkor mondta a dokinő, hogy akkor ennek utánanéz. Naelvégezték a tejleoltást. Mire kedden telefonáltam vissza, hogy megszerztem a permetszer nevét, a doki már azzal fogadott, hogy nem hiszi, hogy az a baj mert megvan az eredmény és négy bacit is találtak a tejemben. Az egyik a koli (hólyaghurut gyulladást okoz) a többieknek borzasztó, megjegyezhetetlen nevük van. Még jó, hogy hallgattam a csekély anyaimegérzésemree és abbahagytam a szoptatást. Aztán a gyerekorvosunk vett le Mirától torokváladékot és kakimintát. Az eredmény negatív, de a gyerek még mindig szürcsög. Közben kértem beutalót Pulmonológiára mert nekem egyre kevésbé tünt nromálisnak a dolog. Én elkezdtem szedni az antibiotikumot (anno 3 és fél hónap volt mire nekem kiírtották a kolit). Elérkeztünk múlthét csütörtökre, amikor bementünka Svábhegyi klinikára (2 hétre adtak időpontot). Másfélóravárakozás után megnézte a főorvosnő. Röntgen, vérvétel, kaiminta, orr- és torokváladék. Jövőhétre (vagyis tegnapra verejtékteszt). Tegnap visszamentünk, annyit tudtunk, hogy Mirának a röntgen szerint a tüdejében van cucc bőven, nem véletlenül szürcsög. Verejékteszt elmaradt, mert nem sikerült a gyereket megizzasztani. Az lett volna a cél, hogy folyon róla patakokban a víz. Ma megint vissza gégészetre, mert tegnapra semmilyen leletünk nem készült el. Gégésznéni is elmondta amit már annyi mindenki, hogy ez normális jelenség és 7-8 hónapos koráig szörcsöz az belefér. Vissza főorvosnőhöz. Végre kész van egy csomó vizsgálat, persze nem mindegyik. Torok és a kaki jó. Viszont az orrában, ami a bajunk fő forrása, hemzseg a baci. Gáz. Főleg azért mert a a vérvizsgálat szerint az immunrendszere nagyon le van pukkanva (kitudja mióta küzd a szervezete ezzel a sza. . ral). Most gyógyszer (antibiotikum), kedden újra verejtékteszt próba, de akkor már infralámpás rásegítéssel. Addigra talán készen lesz valami speckó allergológiai tenyésztés vagy mi a bánat. Ha nem megy akkor osztályon kell kezelni és az immunrendszerét is fel kell tuningolni. Specko tápszert eszik és már úgy megszokta szegénykém. A teleoltás eredményt is el kell hoznom az Istvánból, mert valószínű, hogy a kettőnek köze van egymáshoz.
(ezt a régi NLC-s topikomból másoltam át)

A vége, hogy Mira z én tejemből kapta folymatosan a baci utánpótlást hiába a sok antibiotikum, mivel én nem lettem kezelve (senkiben fel sem merült) így mindig visszakapta.

Szóval, mi vagyunk azon ritka kivételek akiknél az anyatej többet ártott, minmt használ. Itt azért meg kell jegyeznem, hogy az első gyereknél semmi hasonló problémánk sem volt.

Réka
Vendég

Sziasztok!

Hát igen, ez a szoptatás is egy olyan téma,hogy mindenkinek van élménye,véleménye,jó rossz.De ez a szép benne..
És a legszebb az,hogy úgy érzem,ezen a topikon ritka értelmes társaság gyűlt össze,akik érzékenyek,megértőek és nem erőszakosak ,mint a piaci légy :D .Beleolvastam néhány topikba,hát volt némelyikben olyan anyázás,mert véletlenül nem gondolták a dolgokat egyformán. :roll:

Hogy ez a PANNA,milyen cuki!!!! Meg a SZONJA baba is! Meg minden bab,aki mostanság született azért,mert olyan kis öregemberesek,akik meg korábban, azok meg azért,mert olyan jó látni,hogy szépen fejlődnek.
Remélem gyorsan eljön a december.Írtam már,hogy dec.11.helyett,dec.23 a kiírás? Tökjó lesz karácsonykor szülni,nem? :cry:
Anita! Simán lehet anyakönyvezni a Mandula nevet,benne van az utónévkönyvben is.Én imádom,meg mindenki szereti(kivéve persze anyóspajtást
:twisted:),de azért kapott egy" menekülő" nevet is:Lilla.Hátha nem jön be neki a Mandula.Képet már igértem,ezen a hétvégén megkérem a férjemet,hogy tegyen fel egyet,mert én még nem próbáltam.De ha egyszer megmutatja,biztos rakok fel többet.

Kriszta! Az én anyósom nem védőnő,isten mentsen minden anyát és gyereket,egyszerűen csak imádja/ná megmondani a frankót és egyszerűen csak szimplán komplett idióta.:-))))

Cinicini,nagyon durván megjártátok ezzel a koli meg minden egyéb más bajjal,nem semmi.Hát igen, van amikor nincs más választása az embernek..Pocaklakó?

Kíváncsi vagyok mindenkire,Dóri,Hurcia, Eszti? Mi újság nálatok, gonsolom egyik nap pereg a másik után,egyik pelenkacsere és etetés éri a másikat :)

Üdv,mindenkinek,durca
durca

ja, vbeától akartam kérdezni:hogy kell feltenni azt a táblázatot a tehességről?
Köszi durca
durca

Durca, lilypie.com... Expecting a baby. Válaszd ki a szalagot, a babát, aztán create ticker. Utána van egy olyan ablak, hogy UBB/HTML vagy hasonló, na az ott leírtakat kell átmásolni (copy/paste) a babaneten az aláírásba (segédletek+profil). Ami nagyon okos benne, hogy megjegyzi magának és automatikusan frissít. Nem kell minden nap újracsinálni. Pl a tegnapi hozzászólásom alatt már a mai dátum szerepel. Másik előnye, hogy picibabóknál is működik.

Olyan jó, hogy egy csomó dologról szót ejtetek itt, ami egyedül eszembe sem jutna! :roll: :D
vbea

Sziazstok!
Durca, annak idején én is olvasgattam topikokat erről a témáról (szopi) És más topicok tényleg nagyondurvák. Az egyik a táposokat anyázza, a másik a szopisokat. Itt tényleg kiegyenszúlyozott a dolog :) Én is csak azért írtam le atörténetünket, mert emlékszem, hogy az első 6 hétben mindenki csak ezzel foglalkozott nálam: szopik? Jól szopik? és olyan gáz volt azt mondani, hogy gondok vannak. Volt maikor rávágtam, hoyg IGEN, és így megmenekültem a lesajnáló pillantásoktól. De én ténlyeg jól voltam így, és hamar túllettem ezen a traumán. Szóval csak gondoltam, leírom a másik oldalt is, hátha más, aki olvassa a tpocot kétségbeesik, ha neki nem megy. :)

Babuci felkelt, mennem kell :(

Minden jót nektek, jó hétvégét. Húú, Réka, ez aztán a durva történet! Na ez van, amikor csak a klisék működnek: anyatej=csodaszer :)

mtunde

Még egy fontos dolog!

Kezdett lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy egy fontos dolgot nem írtam le. Mert be kell vallanom,hogy szerintem nálunk nem csak a természet trükkösködött.
Szóval én készültem a szoptatásra, egy gyógyszer miatt még utána is kellett néznem, hogy lehet-e szoptatnom, és ezt persze nem minden doki tudja megmondani. Szóval utánajártam, utánaolvastam.
Aztán a kórházban a 3. nap kezdett hihetetlenül zaavrni, amikor Bene szopott. 1-1 órát volt a mllemen, nem tudtam visszateni a kiságyába. zavart. Meg kezdett nyomasztani, hyg éhes, és nem szopik semmit. És hogy zet CSAK én oldhatom meg, nincs alternatíva, tápszer eszembe sem jutott. De közben szerintem olyan pszichés gát is kialakult bennem napok alatt, hoyg amikor nem tudtam már fejni sem (pedig úgy tűnt, az felszabadít... a nyomsá alól), és végül tápot kellet neki adnom, akkor megnyugodtam. Így utólag asszem a legnagyobb gondot az atudat okozta nekem, hogy csak én tudom ellátni Benét és ez engem nem boldoggá tett, hanem megijesztett. Féltem, hogy én erre nem elszek alkalmas, nem fogom bírni, mittudomén, mitől féltem.

Most, hogy zeen túlvagyok, a másodiknál ez márnem okoz majd gondt :) és majd meglátjuk, a gének, és stb meg mit hoz ki.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:43-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tünde,
Mikor RÉka megszületett, a szülőszobán azon gondolkodtam, hogy Úristen mit fogok vele csinálni, mit adok neki enni, és ha sír akkor mit csinálok vele. SZerintem ez minden első szülő kismamának megfordul a fejében. De aztán minden jön magától, és szerintem ez így van rendjén.

Mano,
Rebekáról nem tudsz feltenni képet? Tesók kényeztetik már?

Nyuszoka,
Milyen édesen alszik SZonja, Rékáról is van egy ilyen kép. Megpróbálom felvarázsolni.

Mindenkinek szép napot ebben az esős időben!!!

Vica & Réka (ma 7 hetes)
Kép Kép
vica10

Sziasztok csajok,gyors leszek,mert este buliba megyek és még pihennék egy keveset,amig a lányom laszik.

Szóval a pszichés gát..igen,nálam is volt.Ha vissza gondolok,mikor tápot kapott a kórházban,nagyon nagyon bőgtem és kétségbe voltam esve,de egy pillanatra felszabadultam attól a hatalmas lelki nyomástól,hogy ÉN CSAK ÉN OLDHATOM MEG AZ Ő GONDJAIT.

Azt hiszem ez alól anyám szabadított fel,semmi különöset nem csinált,csak 4 napig amíg nálunk volt(kár,hogy nem tovább)tette a dolgát,hihetetlen nyugalommal és nem mondott semmi végérvényeset:hogy ez nem fog menni,vagy kár csinálni,vagy,hogy ő is tápszerezett minket stb.stb.

Van egy barátnőm,nem rég szülte meg a kisfiát,ő már mielőtt terhes lett volna mondta,hogy ő biztos nem fog tudni szoptatni,mert az anyukája sem tudott.Aztán a kórházban első nap nem is nagyon látta a fiát,fájt mindene,aztán meg nem is erőlködött a szoptatással.

Vica,ez a Réka nagyon szép!!!!!!jaj,már úgy várom a következő bébimet...

Na,pá mindenkinek,jó hétvégét!!durca
durca

Sziasztok!

Jube, gratulálok, végül csak kibújt Panni!!! :)

Mi visszajöttünk a nyaralásból, Sári teljesen kisangyal üzemmódban ment, ma itthon nyügis már :). Biztos nyaralna még kicsit. Ha tudtok, menjetek nyaralni, babával is, mert teljesen feltölti az embert, pedig én aggódtam, hogy Sára nem fog-e végig üvölteni, de nem 8). Még kajálni is lehetett tőle, sián aludt a babakocsiban, vagy nézelődött az ölemben.

Szopi-téma: szerintem is az a legfontosabb, hogy TE legyél nyugis, mivel ha idegeskedsz, a babóca is megérzi és ő is az lesz. Mindenki találja meg a számára megfelelő megoldást. Én is tápszeres voltam és itt vagyok, és az, hogy meddig tudom Sárit szoptatni, a jövő zenéje. Amíg megy, megy, ha már nem, kap tápot. Relax.
Inkább menjen mindenki nyaralni :P :lol: :D

Szép napot!!!

Réka és Sára (lassan 3 hónap)

Kép
sampa

Sokak nevében köszönöm mindazt, amit itt egymással megosztotok. Én figyelek, tanulok. Akárhova megyek (könyv, magazinok, MÁS KISMAMÁK...) folyamatosan azzal a kényszerrel szembesülök, hogy szoptatni természetes dolog, az ember úgy születik, hogy tudja, és csak valamiféle rendellenesség okozhatja azt, hogy szó szerint képtelen rá. Azt kell éreznem mindig, hogy nekem is TUDNOM KELL MAJD, mert ha nem, akkor úgy néznek majd rám, mintha nem is lennék anyja a gyerekemnek. Örülök, hogy köztetek NEM EZT ÉRZEM. :roll: Örülök, hogy itt nagyon sok dologról beszél(het) az ember, amit egyébként senkitől sem merne megkérdezni.

A múltkor pl az egyik "barátnőmtől" kaptam ki, akinek még tervbe sincs véve a baba. Szó szerint értetlenkedett, hogy nekem mi bajom, mit vinnyogok stb, amikor A MÁSIK barátnője gond nélkül viseli a terhességet. Máskor azt hallgatom, hogy én mennyire felelőtlen vagyok, hogy még el sem költöztünk a párommal, és akkor hova szülöm a gyereket. Lányok, fiatalabb, mint én, de olyan, mint egy hárpia. Tudjátok, semmi rosszat nem kívánok neki. Csak egyet: essen végre teherbe!!! :shock: Rossz vagyok? :?
vbea

Durca!
Én mindig csak ayt mondom anyósra, hogy végül is tök jóindulatú, csak baromi hülye dolgai vannak. De még panaszkodni se lehet rá, mert kinek? A saját fiának?

Vica!
Nagyon szép ez a lány!

Tünde!
Én azt nem értettem a kórházban a szoptatásnál, hogy miért nem hiszik el, hogy a lányom nem akar szopni. Lehet, hogy az erőltetés is belejátszott, hogy a végén teljesen elutsította az egész ügyet.
És amikor mentünk haza, és az első gyógyszertárban nem volt a felírt tápszer, na ott kaptam az első sírógörcsöt, hogy akkor most mit fogok neki enni adni. Aztán persze a következőben már volt, de akkor már mindenen bőgtem :D . És a fejés...

Kriszta
kriszta36

Hello Lányok!

Sajna képet egyenlőre nem tudok feltenni,de ami késik nem múlik!!!

Ma nagyon nyűgik voltunk,valamiért fáj a pocakja Rebekának,ezért nem sokat tud aludni egyhuzamban.
Remélem hamar elmúlik!
Egyébként minden oké,nagyon aranyos a kis csaj!

Igyekszem majd jönni!!

Mindenkinek puszi: Eszti
mano4

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok.. csak azért tudok írni/és olvasni, mert anyuméknál vagyunk, és itt van net... eljöttünk, mert nincs meleg, és így még bírható náluk a tetőtér.. :)
Olivér édes, most szoktatjuk, hogy éjszaka ne kelljen sokáig altatni, csak beteszem az ágyba, és hagyom.. ez kissé zajos.. sok a sírás ugye, de a család megértő (közösen sírunk az ajtó előtt), szomszédok meg nincsenek szerencsére. Keddig csak megszokjuk..
Nem tudom, hogy a ti bébiitek hogy csinálják, de Olivér mindig akkor alszik el, mikor már ébrednie kellene. Pl. 2 órát ébren van, mondom akkor 10 perc mulva fürdetés.. hát nem beájul??? Ezt használta ki a párom, betette a kádba ruhástól, és mikor felébredt, le is fotóztuk :) (na jó, csak 2 percet aludt ott)

Kép Kádban

Egyébként végigolvastalak benneteket a szopival kapcsolatban.. és tényleg.. mindenkinek ez az 1. hogy megkérdezi, hogy sikerül-e szoptatnom,, csak nem tünt fel, mert nem zavart, mert ugye tej az van bőven.. Szerencsére. Anyum izgult is, mert ő csak 2 hónapig tudott szoptatni.. de remélem mi tovább húzzuk. :wink: Bár az lesz, amit rámosztottak. Megtanultam azt szeretni ami van..

Vbea.. én lehet, hogy rosszabbat kívántam volna neki... :)

Ja, és a lefontosabb!!! JUBE ! GRATULA!!! Örülök, megszületett a kisbabó.. NAgyon édes...

Sára és Réka is nagyon szép kislány.. ÉN IS ILYEN GYÖNYÖRŰ KISLÁNYT SZERETNÉK ÁM!! mindegyik bébibaba gyönyörű!! Élvezet feljönni a topikba olvasgatni :)

No elég belőlem, mejd azért jövök még!
Puszi!

satuk

Sziasztok!
Vbea, megértelek. Én egyszerre voltam terhes anyum barátjának a lányával. Állandóan azt hallhattam, hogy ő így, meg úgy, ezt vett már, emg azt, agy készül, meg úgy. Persze neki egy pillanatig nem volt hányingere, nemhogy a Wesselényi utcát hányta volna keresztbe kasul. Persze ő természetsen szült, és persze ugyan a gyereket nem vihette haza, de persze fejt és volt teje, és persze...
Az a durva, hogy legszívsebben nem anyut, ahnem azt a szerencsétlen lányt folytottam volna meg, aki nem is tehet róla :)

A pszichés gát biztos sokat számít. H ajól belegondolok, én soha nem tudtam mit kezdeni ezzel a MELLEMRE teszem a gyerekemet dologgal, hoyg a mell erre is való. Ezzel máris előbbre vagyok :) Mert most már máshoygan gondolok erre.
De az jó volt, hogy a kórházban sokat segítettek. Sok helyen első nap már nyomják a tápot, közlik, hoyg az ember reményteen eset, stb. Itt legalább nem ez volt, hanem bíztattak. Bár eg ynővér, amikor utolsó este tápot kértem, közölte velem, hoyg itt végérvényesen elrontom a gyermekem életét. Pedig valljuk be őszíntén, ez a szopi téma csak tényleg az első évben téma, ahogyan Lilluska is írta. Utána már másról szól a gyerek élete.

Bene ma hihetetlen nyűgös volt, állandóan sírt, még az ölemben is. Seemi nem tudta lekötni. Aztán 7-kor beájult, és szerintem most már reggelig úgy is marad.

mtunde

Sziasztok!

Ez a szoptatás ügy tényleg nagyon földbe tudja döngölni az embert! Sokáig én is úgy éreztem, hogy rosszat teszek a gyerekemmel, mert tápszert adok neki. Emellett nekem nagy szerencsém van, mert senki nem buzerált, mindenki úgy gondolkozott, hogy azt kell elfogadni, ami van.

A kórházban egyébként tényleg rendesek voltak, persze egy-két dolog nekem sem esett jól. Az én kisfiam nagy súlyú volt (4250 g-al született) én meg kis csaj vagyok hozzá képest. Erre azt mondták, hogy ne szoptassam túl hosszú ideig egyszerre, mert ez a nagy gyerek szétrágja a mellbimbómat. Persze nem így lett, mert ügyesen szopizott kezdettől fogva és nagyon óvatos volt. Így is gyakorlatilag akkor indult be a tejem, mire hazamentünk. Biztos a császármetszés miatt indult később. A másik, ami zavart, hogy állandóan mondogatták, hogy még mindig csak veszít-veszít a súlyából és most már minimum meg kellene állnia a súlyvesztésnek. Én meg örültem, amikor 20 g-ot sikerült szopnia abból a semmi előtejből. Szóval ez tényleg nehéz kérdés, most mit csináljon ilyen helyzetben az ember lánya ... Vessen követ magára? Még szerencse, hogy nagy súlyú babám született és még így is normál súlllyal hagytuk el a kórházat (3880 g) és persze otthon minden szépen kialakult, hála a védőnőmnek, meg a gyermekorvosunknak, akik nagyon normálisan álltak hozzám és türelemre intettek. Ettől én is megnyugodtam és gond nélkül ment a szoptatás sajnos csak néhány hónapig, aztán vegyes üzemmódra tértünk át ... :( Persze írtak fel tápszert, ami engem nagyon megnyugtatott, hogy bármikor jól tudom lakaltni a gyerekem, még akkor is, ha a testem cserben hagy ... Szóval tényleg sokat számít a lelki állapot, meg a család hozzáállása ...

A babák tényleg gyönyörűek, legközelebb én is egy szép kislányt szeretnék ...

Mindenkinek gyönyörű napot!

Ildi és Márton (8 hónap)
Vendég

Sziasztok Lánykák!

Képzeljétek, kinn vagyok Anyukáméknál egy picit "nyaralni" a csöppséggel, úgyhogy tegnapról mára volt az első nem "otthonalvós" éjszakánk...hát szuperul fogadta a csemete simán aludt úgy ahogy otthon is, este 8-tól reggelig, csak mi nem aludtunk a férjemmel, nekünk gond volt, hogy nem a helyünkön vagyunk....na ki gondolta volna ezt :D

VBea!
Nagyon jólesett amit írtál Rólunk, egyébként én is úgy gondolom, hogy egy jó kis csapat gyűlt itt össze :wink:

Na megyek Anyuzni + Apuzni + Dédizni na meg Zsombizni!

Puszi Mindenkinek:

Anita & Zsombi
szsombi

Sziasztok!
Ildi, nekem meg pont azt mondták, hogy hagyjam a mellemen állandóan :( :)
Igen, a türelem. Az nagyon fontos lenne. Kár, hogy nekem nincs, és ha éhes volt Bene teljesen kétségbeestem :)
Anita, ugye, hogy milyen jól viselik a gyerekek a helyzetváltást? Nekik mi vagyunk a biztos pont, és nem az ágyuk, vagy a szobájuk :) 3 hét múlva mi is megyünk nyaralni, már alig várom!

mtunde

Sziasztok,

Nyuszóka,

igen emlékszem Rátok! Tündéri a baba!
Kép
Mi így néztünk ki. Itt épp a lefejt tejemet kapta.

Szopi téma: No nem biztos, hogy sikerül ez a cicire szoktatás, mert tegnapra lement a súlya 6 dekát, és a műtét miatt még nem fogyhat azt mondta a védőnő.
Azért még próbálkozunk, de mindenképp lefejem a maradékot, mert különben meg nem termelődik elég... Ha eleget szopik akkor ok, ha nem, akkor pótolom.Engem továbbra is a családom riogat, ahelyett, hogy békén hagyna... Kivétel a férjem.
Őszerinte ne parázzak, csak több jött ki belőle kivételesen a méricske előtt.
Most kicsit elegem van, töketlennek érzem magam, és nem értem miért nem egy kis vámpírom született. :cry:
Ez egy édes arany virág, csak valahogy még nem erős, mert csak akkor szopizik sokat, ( 70 is volt már) ha ömlik a mellemből. De ha a család huhogásától beparázok, akkor mindjárt nem így van.
Ja, éjjel volt az első, hogy visítva üvöltött, ilyen még nem volt :shock: :) De végül megvigasztaltam. Este 8tól éjfélig volt fenn, majd 2-5ig. Így ma megint nappal kellene kialudni magam...
Csak jönnek apósomék, sogorék babanézőbe.
Eddig le voltak tiltva szegények, megesett már rajtuk a szívem.
Persze Murphy szerint ilyenkor zenél egész éjjel. :lol:
No így telnek napjaim. Lehet, hogy kicsit ki kellene mozdulnom, mert jót tenne a hangulatomnak....
Viszont már fél kilót hízott, ez vigasztal és nem érdekel semmi.
Szép napot mindenkinek!
Jube babája is nagyon cuki!!!
Üdvözlettel
Hurcia + Balázs 3hét+6nap.
hurcia

Gratulálok minden "új" babához! Nagyon jó nézni őket.

Judit (egy nagyon-régen-volt kismama)
gerbera

Lányok,
Komolyan is gondoltam mindent.
Hurcia, Balázs nagyon cuki... De itt minden baba. Nagyon tetszenek. :wink:
vbea

Sziasztok!!!!!!!!! :)
Szerintetek mikor kezd megváltozni a baba szeme színe? Olivér már 6 hetes múlt, és még mindig kék a szeme, gyönyörű acélkék.. és tök jó lenne, ha így maradna, de nem tudom..
Ja, tök jó idő van, kissé hideg.. a fiatalúr úgy élvezi, hogy nem gebed meg a melegtől .. :)
Remélem mindenki jól van.. mi nagyon élvezzük az együttlétet.. egyre tágul a világunk. képzeljétek már játszószőnyegen is van a bébibaba, és a fölötte lévő játékokat megütögeti, az tetszik neki.. valamikor 20-30 percig is képes vizsálódni.. :) Olyan ügyes... Kissé elfogult vagyok, tudom..

satuk

Sziasztok!!

Eszti!!

Üdv újra itt!! Én is örültem, hogy találkoztunk!! Olyan tündéri a Ti picitek is!!

most egy kicsit rikábban tudok írni, mert rosz a gépünk is, meg Lucus sem mindig angyal! bár azt hiszem tényleg csak nyűgös szegénykém!! egyszer gyönyörűen alszik éjjel és nappal is, egyszer meg ahogy letesszük, üvölt. kicsit félek, nehogy elkapassam, de talán csak a szülei közelségére vágyik!?

a tejem sajnos egyre kevesebb. remélem, nem lesz gond!?!?

JUBE!!

nagyon- nagyon gratulálok!!! nagyon hasonlít rád a pici!!!

VERA!!!

tudom, hogy nem vagy regisztrálva, de olvasol minket! nagyon kíváncsi vagyok, mi van a Leventével!!! ha esetleg tudsz. írj!! az e- mailem: nagydora@citromail.hu
remélem, jól vagytok!!

puszi: dóri
nagydora

Jube, Mano!

Szívből gratulálok! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek! :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt! :)
Végre képek!!!!!!! :lol: :lol:
Gyönyörűek a kicsik, ne dugjátok el Őket, annyira édesek!!! :D Kérek még, még, mééééég :D

Kép

És végre sikerült a tábli is!! :lol:

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok csajok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.A pici babák élvezték,hogy nem 40 fok van árnyékban,gondolom,ezzel mindannyian így voltunk.
Nyugis hévégénk volt,szombaton összeröffentem a barátnőimmel egy kicsit,tök jó volt végre kimozdulni.

Tényleg,ti szoktatok apa ás gyerek nélkül "lógni"?

VBEA! Köszi az infót,bár még nem csináltam meg :(

Szia HURCIA! Megértem a beparázást,mikor a család elkezdi!!!Nálunk anyósom járt az élen..
No,de az a lényeg,hogy bízzál magadban,Balázsban és a férjedben.Ha ő melletted áll,nincs nagy baj, sőt nagyon sokat segít,gondolom.
Én is nagyon sokáig mértem Mandulát,megnyugtatott,meg persze néha beijesztett:"csak 40-et szopott,hogy létezik,hogy ennyitől jóllakottnak néz ki?"
Aztán rájöttem,hogy ha nyugodt,kerekfejű,elégedett,akkor nagy valószínűséggel tele a pocakja..Mi sem eszünk egyformán mindig..
Bár teljesen megértem,hogy aggódsz,hiszen olyan picike. Még csak 3 hetes és hát persze,hogy nem egy nagy vámpír :D ,de meglásd megerősödik,napról napra és jobban megy majd neki.
Ja, és ne érzed magad töketlennek,egy kicsit borongós az ember a gyerekágy időszaka alatt,ami szintén természetes.Próbálj meg minél többet pihenni,tudom néha a reménytelenséggel egyenlő..
Lehet,hogy a pocakja fájt azért volt ébren sokat?Nekünk bejött az Infacol..
Mikor lesz a műtét? Hol csinálják?

Szia DÓRI Jó hallani rólatok :D Milyen az élet gipsz nélkül? A tej miatt ne aggódj,a fáradtság is lehet a ludas,hogy egy picit csappan a tej. Próbálj meg sokat pihenni,sok folyadék,esetleg laktoherb tea(ami tejserkentő)..de ezeket biztos tudod :D :D

Szia VERONIKUSZ! Jól vagytok?csajok rendben? Tudom ,hogy kérdeztem már a szülésznőt,de mesélné a Keszegh Évikéről? Milyen a természete,hozzáállása stb.A barátnőm is vele szült,de szeretném más véleményét is meghallgatni.

Mindenkit üdvözlök,durca
durca

Sziasztok!!

Na, most volt itt a doktorr néni először. Nagyon szimpatikus nő!! Örülök neki!

Lucánál mindent rendben talált.

Azt mondta, nagyon szépen eszik, és ne aggódjak a tejem miatt. (Merthogy rákérdezett a tejre, mondtam neki, hogy egyre kevesebb, és megmutattam neki a szoptatós füzetemet.)
Azt mondta, tegyem mellre, amilyen gyakran csak tudom.- Nem baj, ha csak kevesebbet eszik, és óránként kér. Még az elején jó is, mert megindítja a tejtermelést. Majd beáll újra ahárom órás rendszer. Ha meg véletlenül maradna a helyzet, majd pótolunk tápszerrel.

Durca!

Köszi a nyugtatást! Azért voltam/ vagyok kétségbeesve, mert a Laktoherbet is iszom ugyan, de semmi erdménye eddig. A jobb cicimből csak 10- 20 grammokat tudok fejni!!!!
A másikból kell mindig hozzáfejni.
Sajnos napközben aludni nem tudok. Maximum feküdni. Az meg nem ugyanaz.
De azért nem vagyok kétségbeesve. Megpróbálok megtenni minden tőlem telhetőt. Aztán majd meglátjuk!!

Esztikém!!

Mi van Veletek?? Milyen a helyzet otthon?? Mesélj!!!

Mindenkinek sok- sok puszi!!!

Olyxan jól esik, hogy itt mindig lehet panaszkodni, örömködni, mesélni, és TI mindent megértetek, és támogattok, nyugtatgattok...

Köszi nektek!!

Dóri+ Luca ( ma 2 hetes)
nagydora

Kép

Itt egy frissebb kép rólunk!! :D
nagydora

Dóri nagyon szépek vagytok!! :D:D Miért nem tudlak felvenni msn-re? Megpróbálsz Te felvenni Engem?? pussssssszi

Kép
Kép
kiscsillag

Ó Dóri, de édes!

Kriszta
kriszta36

Dóri,
Irtó helyesek vagytok!
vbea

Sziasztok,
megjöttem és látom a termést j(':D')
a szopi-tejcsinálás/laktoherb tém ához csak annyit, hogy a laktoherb hatásáról nem vagyok meggyőződve. Olyan anyagok vannak benne, amik igazán a baba pocijának tesznek jót, némelyik még enyhe hasmenést is kaphat tőle, ha a mamája többet iszik a megszokottnál.
Már korábban írtam, hogy két tea csuinál tejet, tehát a tejelválasztó rendszerre hat igazán, az egyik a görögszéna, a másik a kecskerutafű. Az utóbbit én is ittam annak idején, már 21 éve is elmúlt, a mamim találkta valamelyik régi füves könyvben, és tényleg jó volt.
Hát csk gondoltam, hozzászólok a témához.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?