A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nuk, Vica, Gigi: nekem a Nagymamám mondta mindig ezt! :)
rídonli#

Pocak, várom a híreket, remélhetőleg sokkal jobbakat! És ima, drukk, minden ilyesmi...
rídonli#

Jaj, nem tudom mit mondjak. Nincsenek szavak. Mindenféle pozitív energiát küldök Macs-családnak, pici Mirkának! Ez nem lehet igaz, hogy ilyen megtörténik. :( :( :( :(
kattix

én nem tudok aludni ilyen állapotban. ha tudnám, hogy reggel arra ébredek, hogy ez csak rémálom, akkor talán.... (és pont most nincs itthon apjuk......)
fibi

Hát, ha már úgy sincs túl vidám hangulat:

A legmegrázóbb élményem a kórházban az a ZÖLD baba volt, aki májátültetésre várt... Sajnos ilyen piciknél nem annyira könnyű a helyzet, mert ahhoz egy másik picinek meg kell halni. És általában rendellenességek miatt halnak meg, szal nem használható minden szervük... Az a kisbaba pont látogatási idő alatt adta fel, utolsó napunkon.

Bocsi, hogy ezt leírtam, de ezt eddig nem tudtam megosztani senkivel, nem akartam a hangulatot rombolni... De nekem most jól esett és ti talán jobban átlátjátok a lehetőségeket az ilyen csöppségeknél...
nukada

Fibi, én sem. Ma sokat fogok haladni a melóval, mert közben legalább (félig) foglalt az agyam.

Mása, én is erre gondoltam, de talán reggel írok SMS-t, hátha nem bántom meg a zavargással. Úgyhogy Votiv, kérlek, ha úgy gondolod, küldjed légyszi pü-ben a számot.
zsugyu

Én sem tudok elaludni, folyton csak Macs örök optimista arca ugrik be és Füles képe, aki mindig mosolyog. Nem tudom elhinni, hogy pont vele, aki tényleg annyira jó ember és annyira megérdemli a boldogságot. Jaj Istenem add, hogy minden jóra forduljon. Mirka és Macs család továbbra is a legjobbakat Nektek. Reméljük van megoldás, millió ölelés és +++++++++energia.

Zsan: Holnap vigyelek Titeket?

Kép
Kép
johanna1975

Jaj, Nuk. Teljesen kiborultam. Annak a babának a szülei, atyaég... Erről senkivel sem beszéltél? Vagy csak a fórumon nem? Nem szabad magadban tartani ilyesmit, mert felemészt.
kincsimano

én sem tudok aludni :roll: és álmos sem vagyok :roll: és holnap terheléses cukor :evil: :evil: :evil:
Vendég

Ha mi Anyukamnal alszunk,a mai napig ugy fekszunk le,hogy ezt mondjuk:Angyalkakkal,tunderkekkel almodjal,es kozben kersztet rajzolunk egymas homlokara.
Kicsi Mirka!
Most ha tehetnem,rajzolnek Neked is keresztet!!

Nekem is csak Macsekon jar az agyam...es IGEN,csodak vannak,mert ha nem lennenek,Akos nem koltozott volna be a miss ab utani 2. honapban a pocimba!!

Orakig kerestem en is idezetet,de minden bogtem...beszurni mar nem tudtam.

Es meg valami:
Gigi!
jo ujra itt latni!Nagyjabol kovettem a Veletek tortent esemenyeket es szeretnem,ha tudnad,hogy nagyon orulok,hogy ujra pocis vagy es most mar minden rendben lesz!!!

Nem akarok lefekudni,egesz ejjel itt ulnek es varnam a hireket,de van am egy orokmozgo DuracellAkosom,aki meg mindig nem alszik...

Nyugodalmas,jo ejszakat!!
bkrityo

Votiv, kérlek, nekem is küldd el Macs számát!
kincsimano

Nuk,
:( te is sokat láttál akkor :( remélem, lassan feldolgozódnak ezek az élmények benned

nem nagyon sikeredik se az érzéseket se a kavargó gondolatokat megfogni és leírni, nagyon sok szeretettel gondolok, gondolunk Macsékra és aggódva várjuk a híreket

Kép

Kép

:D
szrekuc

Johi,
legutóbbi hsz-ed a szívemből szólt, köszönet érte.

Nuk,
:shock: :cry:

Én sem vagyok álmos, nekem is zakatol, jár az agyam, de muszáj mennem, mert nekem is van egy örökmozgóm.

Macs,
továbbra is rengeteget gondolok Rátok, és apa is mond értetek egy imát. ++++++++++++++-t és minden jót és szépet kívánok Nektek.

Ha lehet ilyet kívánni.... jó éjt, mindenkinek.
vica94

kriszta,
jaj de drága vagy,nagyon jól esik hogy ezt írod :D de máskor ne maradj a háttérben.néha úgy elámulok hogy mennyien tudnak arról ami velünk volt/van és mennyien drukkolnak és nyomonkövetik hogy hogy alakul az életünk....nem tudom miért de ez vhogy mindig meglep hogy vkit érdekli hogy velünk mi van :roll: :oops:
Vendég

én is itt bambulok, de legalább nem vagyok egyedül, már ez is jó érzés

visszaolvasgattam...

annyira örülök Arwenéknek, hogy Attilával ilyen szépen rendeződnek a dolgok :)

egy volt gimistársam múlt csüt. szülte Márton fiát a SZtImrében, Nyulasival és Tóth Irénnel... ma összefutottam a férjével, nagyon jókat mesélt, a dokiról, a H-ról is, a csecsemősökről is. Most kevesen voltak, ezért marasztalták őket még plusz 2 napot, míg rendesen beindult a tejecske.

Fibi, tarts ki, pár nap és sokkal rózsásabb lesz a helyzet. Velem is volt, hogy összecsaptak a fejem fölött a hullámok, és képtelen voltam logisztikaileg összerendezni a két gyereket, már előre féltem az estéktől. Aztán lassan kialakultak a rítusok. Majd meglátod, ahogy kialakul Ábel napirendje, mindjárt egy csapásra könnyebb lesz velük. Jókat mondtaka lányok, próbáld meg Bálintot minél inkább bevonni, feladatokat adni neki, ez biztosan motiválja őt és amilyen drága jó gyerek, sokat fog tudni segíteni neked. Nálunk Isti sajna egyáltalán nem kooperál, de viszont önálló, szinte már egyedül zuhanyozik. Kenegeti is magát szappannal, meg eláztatja az alattunk lakót (ma jöttek a gondnokságtól, hogy vizesedik az alattunk lakó plafonja :oops:)

votiv 8)
votiv

Én is itt vagyok még, valahogy nem tudok elszakadni, mintha várnék valamit...valami jót ez után a sokk után!

Arwen, én is örülök, hogy ilyen jól vagytok!
És Kátya tégedi s jó "látni"!
rídonli#

Borim sír, mennem kell.
rídonli#

én is itt, ha nem is mindig bejelentkezve, bagolyvagyok (fáradt bagoly) de ez most annyira felzaklatott, hogy jó darabig fent leszek;keresem a világnak azt a pontját, ahonnan ki lehetne forgatni, de ugye nem tudom,csak szorítani lehet Macséknak meg sms-ekkel bombázni szegényt a tehetetlenségben

Kép

Kép

szrekuc

Még én is itt...

Kikapcs, teregetés, bekapcs
Kikapcs, pizsama, bekapcs...

Én is várok, hátha , ha legközelebb bekapcsolom a gépet, valami jó hír fogad... De mostmár tényleg L!!!

nukada

Kedves Tőled, Rídonli!
Én sem tudok felállni a géptől, reménykedek. Pedig kellene pihenni, hogy legyen tejecske, úgyhogy sokáig már én sem maradok. Ti is menjetek aludni. És gondoljunk iszonyú erővel Mirkára és a csodára, ami még megtörténhet!
kincsimano

én is itt...
és ha visszavitték a Jánosba az TALÁN jó hir is lehet, nem????

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

én is itt, annyira jár az agyam, h képtelen lennék most aludni

Kép Kép
curse

Lencsének nagyon boldog szülinapot kívánok!
Ancsi, mit kapott ajándékba?

még szófosok egy picit, úgy talán könnyebb lesz a lelkem :oops: és el tudom menni aludni is egyszer...

Lilike elkezdett kúszni, de ma 4 hós és 1 hetes még csak, és picit aggódom, hogy nem túl korai-e... meg persze marha büszke is vagyok csak most már sosenem kómázhatok, ezerrel kell figyelnem mert ma is lekolbászolt az ágyról (a MÁSIK végén :shock:)

Isti tegnap pumpált a nagyapónál és a biciklipumpa becsípte az egyik ujját és persze bekékült, és vszínű le is fog esni a körme :?
lassan kezd megint normálisan aludni is, a napközi sokat segít, már a levest leszámítva önállóan is eszik, ez óriási előrelépés. Új kedvence a sült krumpli, amit lehet majonézbe mártogatni :)
és csomó új szót is tud, ma-koló, taktó, tóta és fazsi, pócicó, pacspucs, pumpa...

itt egy friss cikk az oltásokról, az AB döntésének következményeiről
http://www.natursziget.com/page.php?sho ... 4vedooltas

votiv 8)
votiv

millio ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
moose

Votiv, tyű, Lili kúszik, azta! Minden gyerek más ütemben fejlődik, miért lenne gond a csajszival? Ha eccer menni akar?! :) Isti már ilyen ügyes, sokat fejlődött nagyon! Képzeld, járunk a fejlesztőbe, de nem egyedül megyünk, haenm egy másik sukorói anyukával és kisfiával, ezért nem szóltam eddig, de jó lenne egyszer ott összefutni Veled (és akkor jól visszaadnám a dobozkát, amiben tejbomba golyóbisokat kaptam Tőled) és Nukkal is. Elvileg 3 hét múlva megyünk.
kincsimano

Én is itt. Egy adag letudva, benéz, újabb adag, benéz. Mint Nuk.

Lassan menni kéne, de nehéz elszakadni. Valahogy úgy érzem, ha itt vagyunk, együtt a lehetetlent is kicsikarjuk. Tudom áltatás, de mégis...

Ma reggel jobb hírekre várunk.

Drága pici Mirkababa! Isten hozott, és vigyázza életed!
zsugyu

Kátya, örülnék nektek nagyon! szívesen látnám már a szépséges kislánykádat, és csinálok újabb adag tejbombát is! :P

megpróbálok lefeküdni, különben holnap felfalnak a gyerekeim

a szívem ott van Macsékkal ++++++++

votiv 8)
votiv

még ezt belinkelem, egy heppiendes történet egy nagyon reménytelennek tűnő helyzetből, és sok dícsérő szó az Országos Kardiológiai Intézet elhivatott orvosairól
http://www.radio.hu/read/160523

votiv 8)
votiv

jóéjt Vot és mindenki, én még egy darabig fent vagyok, de aztán a saját kicsiny miatt tényleg muszáj pihenni

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

szrekuc

Itt voltam...
Pocsékul "alszom"... Csak forgolódok, fel-fel ébredek, figyelem, hogy szuszog a gyerek...
nukada

Sziasztok!

Hetek óta nem írtam, nem voltunk itthon, mindegy. Tegnap este éreztem, hogy be kell néznem hozzátok! Rettenetes hírek...
Imádkoztam Macsékért én is éjjel, kívánom, hogy az Úristen adjon nekik erőt, ahhoz ami ezután következik, bármi legyen is az.
Szörnyű lehet, amin most keresztül mennek, el sem tudom képzelni.
De köszönöm Nektek, hogy ennyire szeretitek egymást, a szeretetnek elképesztő ereje tud lenni! És igenis egységben az erő!
Lesem a híreket és nagyon- nagyon drukkolok.

Márti
borossné becz márta

Macs írta 6.46-kor:

Nagyon sokat jelent, hogy mellettünk vagytok.Most nem tudok mindenre válaszolni, nemsoká írok a fórumra, én is szeretlek titeket.

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
kösz a tájékoztatást...

Várom a híreket....

Mása
szmagdi

én is

votiv 8)
votiv

Jó reggelt mindenkinek!

Éjjel minden egyes alkalommal, mikor felébredtem, eszembe jutott Mirka és a csalódás, hogy mégsem rémálom volt, hanem a valóság ilyen rémes. :cry:
Most meg visszaolvastalak titeket, és ismét eleredtek a könnyeim...
Próbáltam imádkozni, rájöttem, hogy elfelejtettem a szöveget. Aztán imádkoztam saját szöveggel. Sokat, sokat gondoltam a picire és az az igazság, hogy nem mertem igazából belegondolni csak egy-egy pillanatra, mert olyan nagyon fájdalmas ez egy anyának.

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt!

Fibi :) Mesélj a tegnapról! Hogy bírtátok az apanélküli estét?

indianyo

Én is végig követtem a híreket, de képtelen voltam írni....őszintén szólva túl negatív lettem volna (újra átéltem a kisfiam elvesztését), és éreztem bennetek azt a hatalmas összefogást és szeretetet, nem akartam elrontani....mára összeszedtem magam, és képes vagyok pozitív energiákat küldeni. El sem tudom mondani, mennyire szurkolok annak a pici babának...És tényleg elképesztően rendes társaság vagytok, örülök, hogy itt lehetek....
fürti

Macs, Mirka!
Egyfolytában Rátok gondolok!!! Sok-sok erőt, kitartást neked Macs és Mirkának is.

Móni
Kép
Kép
monisa

Fürti,
pedig irjál, ha úgy érzed van mit megosztani velünk!! Azért vagyunk,h meghallgassunk!!!!
szóval, ha úgy érzed könnyitene rajtad, ha mesélnél, mi itt vagyunk.

Macsek,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

tovabbra is rengeteg ++++++++++++++ Macseknak innen is!!!!

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Köszi Zsancikant...azt hiszem ez olyan dolog, amit nagyon nehéz szavakba önteni...sőt, lehetetlen, mert a mai napig fáj, pedig tudom, hogy most már erős vagyok, és talpra álltam, ráadásul itt a pici Réka baba a szívem alatt, mégis nagyon erősen át tudom érezni azt, amin most keresztül megy szegény Macs, pedig nem is ismerem, csak abból amit szrékuc mondott róla nekem, meg amiket Ti írtatok...Látod,nem is tudok normális mondatokban kifejezni bármit, csak össze-vissza csapongok...

Nagyon imádkozom értetek Macs!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
fürti

Új nap reméljük új remény Mirkának és családjának. Most sajnos rohanunk dolgozni, de Maccsékkal vagyunk lélekben minden percben.+++++++++++

Fürti: jaj te szegény, borzalmas lehet, hogy Te is voltál hasonló helyzetben. Örülünk, hogy minket erősítesz már Te is.

Várjuk a híreket továbbra is.

Kép
Kép
johanna1975

Nekem is mennem kell, mert viszem a keresztfiamat a dínókiállításra, de közben folyamatosan szurkolni fogok.....
A férjemnek is elmeséltem, hogy mi van Macsékkal, ő is szorít most már nekik, talán leszünk elegen, hogy a Jóisten megengedje, hogy Mirka baba köztünk maradjon....
fürti

Macs, Mirkababa
Egyfolytában Rátok gondolok!!!!Veletek vagyunk!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!

Kép Kép
curse

Jó reggelt :)

Annyira reménykedek, hogy az, hogy visszavitték Mirkababát a Jánosba, és az, hogy Macs írni fog, jót jelent!!!!

Macsom, eszeveszett drukk az egész családomtól továbbra is!

Fürti,
még nem is üdvözöltelek a tegnapi káoszban, üdv :)

Régi-újak,
jó titeket látni!!! Gyertek gyakrabban :)

Nuk,
dehogy baj, hogy leírtad! Sokszor gondolok arra, hogy mekkora lelkierő kell egy újszülött intenzíven dolgozó orvosnak-nővérnek, amikor nap mint nap ilyen tragédiákkal szembesül! Hogy lehet ezt ép ésszel kibírni? És nem belefásulni vagy beleőrülni?

v
kisün

Sziasztok Lányok!

Nem tudom elégszer megköszönni az a hihetetlen melegséget és szeretetet, amit kapok, kapunk tőletek Biztos vagyok benne, hogy csak ezért sikerül talpon maradnom... bár kevés erőm van most beszélni róla, de a szeretetetek mindenképp megérdemli, hogy tudjátok, mi is a helyzet. igyekszem tárgyilagos maradni, mert másképp még gépelni sem tudnék...

Szóval tegnap fél egykor ébredtem, hogy elment a nyákdugó és negyed óra múlva elkezdődtek az ötperces fájások. Kettőre már Pocak is átért, mi meg egyre sűrűsödő fájásokkal rongyoltunk befelé. 3/4 3kor egy ujjnyival vettek fel, természetesen az nst lanyha hullámokat mutatott csak... viszont 30 perc múlva már 3 ujjnyi voltam és négykézláb álltam a fájásokat. Gábor már jöhetett is be az nst végén és együtt csináltuk végig az egészet. Amikor megérkezett az első bődületes erejű tolófájás, felmászta a kék szoba szülőágyára és pár perc alatt, gátvédelemmel (még csak horzsolásom sem lett), csendben, gyorsan megszületett Mirka, aki rögvest felsírt, igazi macskakölyök lévén "verrnyáááuuu"- mondott.
Röpke idő után átmehettünk az ikea szobába, ahol 2,5 órát hevertünk a franciaágyon hármasban, Mirka Röfögve kereste a cicit és annyira tetszett neki hogy minkettőt kiitta, közben fontos dolgokat mondott nekünk babanyelven.
Mikor átvittek az osztályra és átvették tőlem a Babát, mondta a szülésznő, hogy nem jó a szine, biztos fázik kicsit és beteszik az inkubátorba melegedni. Később derült ki, hogy ennek ellenére is szürkült, tehát először maszkból, majd szondából garatra kellett neki oxigént adni, hogy a levegője 98% legyen, mert magától a 85%ra sem volt képes. Ekor mondta a csecsemőorvos, hogy át kell vinni a Jánosba, mert sűrű a vére és először fiz-sóval higítják, ha arra nem kellően reagál, akkor vérplazmát, miegyebet is kap, amit itt nem lehet neki adni. Én akaram menni vele, de a dokim azt mondta, 24 órát maradnom kell, mert később nem fogom bírni, mikor tényleg szüksége lesz rám a babának. Mondta, hogy a vizsgálatok alatt úgy sem mehetnék be, így megpróbáltam pihenni kicsit és vártam a regelt, mikor 8lóval sem lehet majd bent tartani.
Kettőkor kiderült, nem olyan rossz a vérsűrűség, hogy indokolná az elégtelen oxigén ellátottságot és át kell vinni szív uh-ra a kardiológiai intézetbe. ennek eredményét kb. du. 5-6 tájt tudtuk meg: összehívták az összes kardiológust, aki csak számít a szakmában és a konzílium eredménye, mivel csak jobb szíve van és egyéb apró hiányosságok is, amelyek lehetetlenné teszik a műtétet/átültetést is, semmit nem lehet tenni orvosilag.
Mirka azért él még, mert az a bizonyos szív vezeték, ami pocaklakó korában nyitva van, születés után viszont záródik, még nyitva van nála és innen lop vért a vérkörök működtetéséhez. Ahogy bezáródik, percei vannak hátra... nem megoldás a mesterséges nyitvatartás sem, mert a vezeték is csak napokig bírná a vérelátást és így is rengeteg plusz oxigén kell adni neki... Mivel a vérnyomása nem olyan, mint az egészséges babáknál, ezért lassabban zárdik, de tegnap este azt mondták. -max. 4 nap.....
Azt is mondták, teste menjünk elbúcsúzni, mert ember meg nem mondja még 5 perc, vagy 4 nap és már vannak orvosi (kívülről nem látható) jelei a záródásnak..
Egész este ott bőgtünk mindketten az inkubátor mellett és cirógattuk, Ő meg elégedetten szuszugott, békésen aludt és tele volt a pocija, mert imád enni.....
Egyenlőre ennyit tudok írni és nem tudom, mikor lesz erőm ismét közöttetek lenni, beszámolni...
Még egyszer mindenkinek köszönöm, hogy velünk van, gondol ránk és imádkozik értünk. Rengeteget jelent.
Pocaknak külön köszönöm, hogy olyan, minha a testvérem lenne és ennyit segített/segít.

Még nem tudom, látom a jövendő napokat....nem tudom, hogy fogjuk túlélni..... Fülesem tudom rengeteget fog ebben segíteni és csodálatos kedvesem van, akivel együtt túlélhetjük....

most nem tudok többet mondani...

csók mindenkinek

Macsek
macskanyu

Szrek, köszönjük szépen.

Fürti, éjjel jutott eszembe, hogy mintha írtad volna a veletek történteket. Vigyázz te is magatokra.

Indi, olyan jó a higgadtságod. A soraidon is átjön, és lenyugtat, a lényegre koncentráltat. (engem)
zsugyu

Macs :) Nagyon köszönöm, hogy jöttél és írtál. Bármikor bármiben szükséged van, én ott leszek. Most csak az a fontos, hogy együtt legyetek. Veletek vagyunk.

indianyo

Drága Macs!
most csak ennyi...
zsugyu

Zsuzsi :) :) Nem higgadtság ez, de a lényeg a lényeg.

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?