A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok Lányok,
lenne egy kérdésem azokhoz, akik már szültek v. hamarosan szülni fognak a szt.Imrében: mi a helyzet a kórházban gátvédelem/gátmetszés témában. Kerestem róla infot, de sajnos konkrétan nem tudtam meg semmit, hogy mennyire támogatják a gátvédelmet, mi van az első gyerekes anyukák esetében, ott mindig vágnak v. azért megpróbálkoznak a védelemmel.
Köszi előre is a válaszaitokat.
Mindenkinek további szép napot!
Kíra
kíra

Kíra!
Próbálkoznak, az ésszerűség hatátán belül. Mert ha nagy a baba feje, vagy egyéb dolgok indokolják, akkor persze muszáj vágni. De legtöbben igyekeznek elkerülni, ill. minimalizálni.
neet
neet

Sziasztok!

Zsancikant,
nagyon tetszett a történeted, én is ilyet szeretnék!!!
Szerintem is íhvd fel gyorsan a gyerekorvost, és kérdezd meg, mi is az a galaktóz? Lehet, hogy semmi vészes, de jobb lenne nem idegeskedni rajta.

Kíra,
a dokik/szülésznők többsége szerintem támogatja a gátvédelmet, de alapvetően mindenki azt mondja, úgyis a helyszínen dől el, hogy lesz-e gátmetszés vagy sem. Első gyereknél is próbálkoznak, de gondolom ott azért kevésbé esélyes a dolog.

Manóka 31+2

Kép
Kép
manoka11

Pocakpacni! még meglátjuk, mert nagyon messze van. egyelőre hordhatóak a rucijaim Kép

Dorka! sajnos tökre általános Kép egyáltalán most úgy szólított a doki név szerint? mert korábban meg adhoc jelleggel mentek be a csajok, azt' én nyúl, mindig hátra maradtam! legutóbb név szerint hívott be, az már jó volt,mert "csak" 1 órát vártam ;-)

Zsancikant, még jó, hogy jöhetsz! Iszonyat jót nevettem (húzzunk innen, stb. Kép) a szüléstörténeteden, vagyis ahogy megfogalmaztad.

Lányok! Nekem még nincs kedvem simizni a pocakom. Ez miért van?

Orsolka! gratula!

Ildi, Dorka! Amúgy nekem is volt mensi előtti barnázásom, csak nem tudtam, hogy az az, csak most, hogy Ildi írta! 1-2 nap barnázás, aztán pirosozás.

Lakibori, én megváltoztattam, a személyes adatoknál kell átírni. Változtatás után jött egy gixer és nem tudtam 1-2 hétig írni, és egy másik lány is így járt. Nem tudom javították-e ezt a bugot a fórumon, de ha nem, akkor inkább ne változtass, nehogy ne tudj írni Kép

Jucus, Panna nagyon szép kislány! Soma meg ugye helyes fiú Kép

Ancsipancsi
17+1 Kép (hú hogy haladunk)

ancsipancsi

Ancsi, nekem úgy tűnt, hogy sorban mentek be az emberek (legalabbis elottem csak olyan ment be, aki hamarabb is volt ott). Amikor kijott, mindig ranezett arra, aki hozza jott, (es gondolom a kovetkezo volt a sorban) egyedul nalam mondta a nevem, mert ugye en meg nem voltam nala. Nekem ez nagyon szimpi volt, azt éreztem belőle, hogy tudja ki kicsoda. Az viszont kicsit elszomorít, hogy máskor is ennyit kell várni.

Kép
szdorka

köszi mindenkinek, hogy "befogadtatok" !!!
galaktózt megérdeklődtem, remélem semmi komoly, bár picúrnak iszonytaosan fáj a pocija, és ez is az egyik jele ennek az anyagcsere zavarnak...Kép
ma du jön apósom, megkérem, hogy vegye le a vért, mert dokihoz csak hétfőn tudnénk menni, a védőnőnek meg nem engedem, hogy hozzányúljom a gyerekemhez!!!
amiket a múltkor is mondott....sztem semmiféle egészségügyi végzettsége nincs! ;)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsanci!

Reménykedjünk, hogy nem lesz semmi baj! Mit mondtak a galaktózra? Ezt a kórházi PKU vérvételnél nézik?

Most olvastam, hogy a tejtermékektől is fájhat a baba hasa! Azthiszem ezt Votiv is írta már! Most kipróbálom, hogy 4-5 napig nem eszek semmi tejterméket, persze majd iszom a Ca pezsgőtablettát, hogy ne legyen gond, hátha azért fáj Timi hasa is!

Votiv!

Hogy vagytok? Nem volt nyűgös Isti az oltás után?
Én egyébként azt tervezem, hogy az 2 hós oltás után (az fontos szerintem) amennyire csak lehet el fogom húzni a többit, hogy egy kicsit erősebb legyen a szervezete, mikor kapja! Szamárköhögést úgysem valószínű, hogy kapna, szerencsére!
ildi76

<font color="0000ff">Kíra! Manóka! Én úgy hallottam, hogy ha első gyereknél van gátmetszés, akkor a következőknél nagyobb rá az esély, hogy megint csinálják, mert a megsérül-meggyógyult izom nem tud annyira tágulni azon a részen...

Én is el szeretném kerülni, ha lehet, és nem akarok olyan orvost választani, aki automatikusan metszi.</font>

KépKépKépKép
proone

Neet / Manóka, köszönöm az infot.

Proone, én is azért érdeklődöm, mert amennyire lehet szeretném elkerülni, hogy vágjanak és ahol már eleve úgy állnak hozzá, hogy mindenképpen vágnak az elsőnél, ott esélyem sincs védelemmel szülni esetleg.

Egyébként nem feltétlenül kell vágni másodszor, ha elsőre vágtak is, ez a gát felkészültségétől, a baba méretétől és a nő testétől függ elsősorban, no meg, hogy a dokik, szülésznők hogy állnak hozzá.

Köszönöm még1x a válaszaitokat.
Kíra
kíra

Ildi!
Igen, ez az a a szűrés...
Proone!
nekem elsőnél volt gátmetszés, másodiknál nem. Azt mondták, hogy ált. másodiknál nem kell, akkor sem, ha az elsőnél volt. Az első az "úttörő", a másodiknak már könnyebb kijönni!!!
Mindenki, aki ért a homeó bogyókhoz!
Mikortól és mit kell elkezdeni szedni a babónak oltás előtt?? ilyen "levezetésképp"...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Proone, Kíra,
szentimrében alapvetően nem vágnak, csak ha tényleg muszáj Kép szóval a legtöbb orvos és szülésznő aktívan gátvéd! De higgyétek el egy olyan embernek, akinek ez volt az egyik parája terhesen, hogy amikor ott vagy és szülsz, ez lesz a legkisebb gondod! Kép a lényeg úgyis az, hogy a baba egészséges legyen Kép

Dorka,
igen, mindig ennyit kell várni, de:
- ha szülsz, akkor ott lesz és nem magánrendel
- ha baj van, bármikor hívhatod és mehetsz hozzá, és soron kívül fogad
- ha 1 órát kell foglalkoznia veled, akkor nem mondja húsz perc után, hogy kérem a következőt, hanem rád fogja szánni azt az egy órát
Szerintem ezekért megéri várni Kép a legjobb, ha belekalkulálod, és viszel egy könyvet, vagy kézimunkát és csúnyán nézel rá a kötőtűk fölött Kép

vera
kisün

Sziasztok Lányok!

Tennap voltam dokinéninél, minden zárt odalent, viszon máj 7-re vagyok kiírva és ő 6-12-ig konferencián lesz és arra az időre átad Kocsi dr-nőnek.

Green: ugye neked ő a dokid? egyszer láttam a kórházban, szimpi volt... milyen beállítottságú? teret enged az alternatívkodásnak (persze csak módjával), vagy inkább konzervatívabb?
Párom amúgy megijedt, hogy nem lesz itthon a dokinéni, de szerintem ez nem olyan nagy baj, úgyis 5-én akarunk szüli. Tudjátok: születési idő 05.05.05 Kép

Pelus, cici: az én kisöcsém nagyon anyás volt és még 3 éves korában is moncsikolta anyukám cicijeit, én meg mint 3 évvel idősebb nővére állandóan rászóltam, mert 'zavart', hogy Ádi nyúlkál...anyukám meg csak mosolygott, és egy idő után magától leszokott....

Lakibori:
én is kérhetem a homeo-s csodakúrát emilben adrienn_szabo@hotmail.com

Gátolaj: én Wedela kész olajat vettem a Múzeum körúti nagy bioboltban 1800 Ft-ért, mandulaolaj a bázisa, van benne búzacsíra, meg muskotályzsálya; veszek még hozzá egy üveg orbáncfüvet (vámház körúti herbária üzlet 750 ft), összekutyulopm és kész...márha valakinek messze van a MOM (nekem igen), akkor ez üdvös megoldás lehet....

Málnalevél tea: ugyanitt lehet azt is kapni (Múzeum krt. biobolt)

Manóka: köszönöm a prosit előre is, szerdán tali. Ja, ugye neked is Kocsis dr-nő az orvosod? úgy emlékszem
ada007

Szia Ada!

Igen, én is Kocsis drnő-höz járok, és csak a legjobbakat tudom róla mondani. Alternatívkodásban benne van, az ésszerűség határain belül, nekem mindig azt mondja, ha rákérdezek, hogy mindent meg fognak tenni, hogy nekem és a babának is a legjobb legyen.
Szerintem ők összedolgoznak a te dokiddalKép Legalábbis amikor az én dokim volt szabin, azt mondta, az Urbán drnőt keressem, ha bármi vanKép

Kép
Kép
manoka11

Ja, ezt valószínűnek tartom. Nekem is csak az ésszerűség határain belül kell az alternatívkodás....annyi pont elég :-)))

Huhh, akkor együtt szülünk egy dokinál? Legalábbis esélyünk megvan rá.Kezd izgis lenni.
ada007

Ada,

Hát van rá esély, az biztos! Akkor majd "kibéreljük" az IKEA szobát, az biztos jó nagy, és elférünk mindkettenKépKépKép

De ugye még nem iszod a teát, és a masszázst sem kezdted el? Nekem azt mondta a szülésznő, hogy mindkettőt csak a betöltött 36. héttől kezdjem.
Úgy látom Bori nincs itt, átküldöm én neked most a homeós kúrát, egész szimpi, szerintem belevágok, baj nem lehet belőleKép

Kép
Kép
manoka11

Szuper Manó, köszönöm a homeo-s anyagot, mindjárt megnézem.

Nem, még nem kezdtem el, majd gátmasszázs két hét múlva, tea nagy mennyiségben 36. héttől; de addig egy csészével
ada007

Hát ez jó.
Én meg pont azt hallom, hogy ha vágtak is az elsőnél, a másodiknál már nem fognak. Na, kinek van igaza? Kép
Egyébként tényleg ez a legkevesebb az egészben, jó, van pár kellemetlen nap utána, de legalább lesz legalább 9 hónap és mondjuk 4-5 hét a 2 tesó között.... Kép Kép Kép
Gyerekek!
Én hüje, a prosis rövidítésből mindig másra asszociálok, jaj, és csodálkozom, mit keres a kismamák témái között a prostitúció... Kép
neet
neet

Hát ez az, mindenki mindenről mást mondKép
Akkor most mikortól kell inni és milyen mennyiségben a teát???

Én is azt hallottam, ha az elsőnél vágtak, akkor a másodiknál valszeg nem fognak.

Na megyek, sétálik egy kicsit így ebéd után, és azt hiszem veszek magamnak egy fagyit... úúúúgy megkívántamKép

Kép
Kép
manoka11

Pesztus,
tettem a profilomba egy email címet. Elküldenéd a Tiedet? Szeretnék írni Neked.
Isten éltesse Zsoltit 1. születésnapján, sok boldogságot kívánok neki és persze Nektek is!Kép
Évica
Évica

Ada !
Igen Ő a dokim , szerintem szupi !
De ha összejön a 05.05.05 nem is kell aggódnod ! Kép

Manoka !
Tegnap ittam meg az első bögre teát ,beindult tőle a kissrác Kép Mindjárt lefözöm a mai adagot .

Kép
Kép
greenolive

Szevasztok,
itt vagyok, csak délelőttönként mindig rohangálok, ügyintézek. De úgy látom, már meg is oldottátok a listaküldést. Kép
Zsanci, szuper szülés, irigyellek. Az oltások előtti bogyókúrát asszem pont a 2-vel ezelőtti archívban írtam le. Mindig olyan bogyót kell venni, ami az oltás neve, D12-es higításban. Ha nincs, inkább kisebb higításút, mint nagyobbat. Megvan mindenre a megfelelő homeós "ellenszer". Ha nem találod, leírom megint.

Bori, 35
lakibori

<font color="0000ff">Statisztikáztam, nem volt nehéz. Mindenki az ellenkezőjét állítja, amit én hallottam. Akkor tehát nem kell a második babánál metszeni, ha az elsőnél volt.
Nővérem mindhárom gyerekénél volt gátmetszés, igaz, elég nagy babák voltak. Nemrég született a majdnem 4 kilós kisfia, akire 1 hetesen azt mondták, hogy 1 hónaposnak néz ki, most 5 hetesen meg 3 hónapot mondanak rá...</font>

KépKépKépKép
proone

Proone!
Na, akkor erre varrj gombot. Jucusnak van, kérj tőle. Kép Kép Kép
Az egyetlen, amire rájöttem a terheség alatt, az az, hogy semmi sem általánosítható és semmi sem úgy történik, ahogy az meg vagyon írva.
Kép
neet
neet

Proone,
hogy kell-e gátmetszés, vagy sem, az nagyon sok mindentől függ: mekkora a baba, mennyire bírsz ellazulni, mennyire "fegyelmezetten" nyomod ki (néha vissza kell fogni, hogy tágulhasson még a gátizom). Ha megbeszéled előre az orvossal meg a szülésznővel, biztos csak akkor fognak vágni, ha nagyon muszály. Akkor meg inkább jobb a vágás, mint a kontrollálatlan repedés. Egyébként nálam is elsőnél vágtak kicsit, a másodiknál semmit. Különben meg tényleg nem olyan vészes a vágás sem, a szoptatás szerintem fájdalmasabb az elején Kép
soosoo

Neet, ez a bölcsesség tetszik, és nagggyon igaz!
soosoo

Zsanci,

Tök jó, hogy ilyeneket írtál, Nekem is Molnár Gabi a szülésznőm..biztos jó leszKép

Meli, Ruz
Hogy vagytok?
Én már tegnap is meg ma is hánytam...meg húz a derekam, és alul is fájdogál..más nincs...

Csibe (39+5)

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Én is mindenkinek, akinek most van boldog szülinapot, névnapot, hófordulót meg ilyesmiket kívánok!!! Kép

Csibe

Remélem ez a rosszullét már a babát jelzi és nem valami más miatt van. Szorítok, hogy kibújjon végre a bébi!

Nekem semmi nincs, kivéve, hogy álmos vagyok, nincs kedvem semmihez és unatkozom, de akkor sincs kedvem csinálni semmit.

ruz
39+1
ruzicsky

Ja ezt lehagytam. Kép Kép

ruz
ruzicsky

Bori!

köszi, megnézem...remélem elég ügyes leszek, és megtalálom...Kép
Csibe!

kalappal a szüléshez, vagy mit is szoktak ilyenkor mondani...Gabival sztem tök jó lesz...;)
dokid ki?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

jaj, nálunk ma hétforduló van!!!
2 hete született Igi boy!!!:D

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Na mit szóltok, jön a tavasz! Már alig várom!!! Itt van egy újabb kép Marciról, muszáj felraknom.

Kép
reka80

Zsanci!

Ha megtalálod a bogyók leírását akkor világosíts már fel engem is,hogy melyik napnál keressem!

Köszi:Jucus
20170114224602

Reka!
Marci nem semmi! Már nem tudok újabb bókokat írni, mert unalmas leszek, ezért inkább azt írom: bármikor elfogadnám Eszti mellé. Kép Meg Isti mellé meg a többiek mellé... Kép

Zsanci!
Boldog hétfordulót!

Tiszta idióták vagyunk, mi? Kép De nekem teccik.

OFF: a Móni meg az Imi.... ???? Kép Kép Kép
neet
neet

Neet!

Te miket nézel!
És az én gombjaimat ne ajálgasd másnak,jóóóóóó??????KépÉrtem a viccet csak nem szeretemKép

Pusza:Jucus
20170114224602

sziasztok!
remélem most sikerül lerakni egy képet a 2 kiscsákóról!
ime:Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Réka!

Marci nagyon édes!

Zsanci!
Kiscsákok itt is tetszenek nekem!

Még egy kérdés TAJ-kártya intézés ügyben:nagyi intézheti és kell.e maghatalmazás?

Köszi:Jucus
20170114224602

szia Jucus!
sztem nagyi intézheti a taj-t, és az a biztos, ha van meghatalmazás...egyébként apjuktól nem kértek semmit.
De: a taj-t nem intézték a kórházban???
mert mintha Lindi mondta volna, hogy neki 3 hét után jött meg...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci,
édesek a gyerkőcök Kép de, TAJ-t kórház intéz, csak hát a POSTA... nekünk pl. Dóri születése után 3 hónappal jött meg, 2 hónappal azután, hogy személyesen is elhoztunk egy kártyák Kép

vera
kisün

Jucus!
Bocsi, akkor visszaszívtam, gombokat soha, senkinek... Kép Így jó?

Zsanci!
nagyon jófejek így együtt a fiúk!
neet
neet

Jajj, Csajok!
itt toporog a Tavasztündér, be kéne engedni...
neet
neet

Sziasztok!

Most kaptam az sms-t, hogy Melinek megszületett a kisfia ma reggel 2550 grammal. Kép Több infót nem írt, de gondolom majd később beszámol részletesen is ha hazaengedik. Kép

Csibe

Te is nagyon eltűntél. Úgy látszik én maradok utóljára hármunk közül. Elvileg csütörtökön jár le a 40 hét, de a sógornőm tavaly pont ugyanekkorra volt kiírva és 20-án szült csak, úgyhogy nálunk az egész család úgy készül, hogy majd 20-án szülök, az pedig majd vasárnap lesz! Kép Hát meglátjuk.

ruz
39+2
ruzicsky

ÉLJEN MELI ÉS ÉLJEN A LEGKISEBB (LEGFRISSEBB) TÖPÖRTYŰ!! Kép
neet
neet

Ruzicsky!
Vigasztaljon, hogy nekem sem jött össze a szülés Jucussal, meg Lindicitával...
de mindkettővel taliztam, mert ott voltak, amikor nst-re mentem.
Neet!
Én is várom a Tavasztüncit!!!
Melinek én is Gratula!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Melinek én is gratulálok!

Zsanci!

Azért kellene a TAJ mert nélküle nem tudja a munkahelyem intézni az anyaságit meg a többit.Kép

Ma elkezdtünk levegőzni az erkélyen.Panna rögtön elaludt.Holnap elindulunk sétálni,feltéve ha nem fog esni ez az izémicsoda.

Zsanci!

Irtam egy magánügyes mélt neked,várom rá a választ

Pusza:Jucus
20170114224602

Helló Ruz!

Na fel a fejjel, még mi is egyben vagyunk! Meli nekem is írt, tök jó NekiKép Gratula!
Én holnapra vagyok kiírva, hát ki tudja mi leszKép
Csak türelem!!!
Még az is lehet, hogy mindhárman bent leszünk egyszerre a kórházban...

Csibe (39+6)

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Üdv ismét mindenkinek, egyelőre csak ideiglenes megoldással, de megvan a netünk. Kép

Melinek hatalmas gratula! Kép Csibe, Ruz szoritok nektek!

Sikeresen elköltöztünk, bár nem volt egyszerű, csak most hétvégén tudunk kipakolni rendesen, de talán nem is volt baj, igy le tudtam tenni közben az utolsó vizsgáimat is Kép Minden megvan, már csak a rendezkedés marad, a tavaszvárás, aztán jöhet a baba Kép mindenesetre vicces volt, hogy a hóban a teherautó nem tudott feljönni a házhoz Kép Meoldottuk, de anyósom bútorai itt maradtak és mivel csak most olvadt el a hó, most tudjuk leszállitani.

Sajnos néha kicsit tiltakozik a zabszem, hogy sokat ficergek és stressz is volt rendesen, de talán most már jobb lesz. Holnap érkezik az anyukám, nem nagyon fogok még péntkig netezni, de azért olvasni megpróbálok. Ezt a termést most nem is próbáltam meg visszaolvasni.

Ennyit magamról, el is dugulok mára, hazaért a párom a bútorszállitásból (az ő gépét loptam el, amig nem volt itthon)

Oxigen (28+5)

KépKép
oxigen
Györköny

Hm....
ezek a borsó méretű jégdarabok, amik épp potyognak, ezek lennének a tavasz hírnökei?? Vagy csak a tél erőlködik még egy utolsó (??) felvonással?
mérgelődő smiley helye
Kép
Ez nem OFF, ha arra gondolunk, a sok szentimrés baba és mama nem élvezheti a levegőzést... ugye? Kép
neet
neet

Kezdődik a Csibe-féle teleregény? Kép (Votivval mi anno sokáig modnogattuk, h na akkor holnap szülünk, mire végre! Kép )
neet
neet

Sziasztok!

Na mi van, mindenkit elkapott a vasárnapi szieszta, hogy senki nem ír? Kép

Csibe!

Drukkolok, de azért megvárhatnál. Kép Bár én már kezdek beletörődni, hogy úgyis csak 20-án szülök, addig még van egy hét. Nálunk ez azért is lenne nagy poén, mert a férjem és a bátyja is két év eltéréssel, de ugyanazon a napon születtek. És vicces lenne ha a fiaik is ugyanazon a napon születnének, köztük így egy év eltérés lenne, mivel a férjem bátyjának kisfia tavaly március 20-án bújt ki. Szóval lehet, hogy Bendegúz erre vár, hogy az unokatesójával egyszerre legyen a szülinapja. Kép

ruz
39+3
ruzicsky

Helló,

Nálunk meg ma van a Férjem névnapja, Krisztián, aztán mondtuk a leánynak, hogy Ő ám az ajándék...Kép Na azért bebiztosítottam mást is, mert egyenlőre nem jelentkezik, pedig MÁRA vagyunk kiírva!!!!

Na de én kitartóan türelmes vagyok, és kész!Kép

Csibe (40+0)

Kép

Kép
csibe26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?