A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Barbi, Lindi, Indi, Votiv BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!!!!!

Altatás-sírás: én mindegyiket kipróbáltam! Nálunk volt olyan időszak, amikor muszáj volt sírni hagyni, mert sima hisztit vágott le a kölke és ment a hiszti és egyszer csak csönd=alvás. Most meg olyan szépen elalszik mesére este du meg cicivel.
Viszont annyit cicizett a Hban, hogy több lett megint a tejem :? és megint szépen foghatom vissza a cicizéseket, mert momentán rágicsának használ megint a csaj :roll: és ha elveszem akkor hiszti megint, no de én meg nem vagyok cumi! :o

TV: A Hba persze egész nap ment a hülye Cartoon Network :x és persze Kamilla olyan áhítattal nézte, mintha valami földöntúli csodát látna. Mondták is többen, hogy "jaj de édi, hogy tetszik neki!" és amikor mondtam, hogy azért nézi igy mert nálunk nincs tv nézés akkor kb úgy néztek rám, mint egy marslakóra és szabályszerűen látszott rajtuk, hogy sajnáljál a gyerekemet, hogy szegény csak itt a Hban lát tv-t! :roll:

Fibi: akkor drukk, hogy megvegyék! és képzeld én is néztem már más képzéseket (pont eszembe is jutottál), holott ezt még be se fejeztem! :oops:

Zsan: mondmá mire fogsz járni!!! Hátha összefutunk a suliba! ;)

Vica: szülisztori szerintem se volt olyan gáz, de ezt mindenki maga éli meg igy vagy úgy. Kár, hogy Mátét nem tették rád, ill nem lehettél vele... :(

Gyerekbalesetek: :shock: :shock: atyaég! Én a szögtől is és a borulsától is befostam volna rögtön!! a szögtől talán jobban...

Votiv: +++++++++ a beteg gyerököknek!!
Hellingered meg már tök felcsigázott ;)

Gyerekkönyv: Tinuval értek egyet, én se vettem egyet se, pont azért, hogy ne befolyásoljon!
Kivéve a Bettelheim könyvet, de azt még mndig nem olvastam ki :oops: pedig eddgi minden szavával egyetértettem...

60e Ft ez a jázmiinpakó izé??? ilyet fogok termeszteni az erkélyen!!!

Na mék, mert közbe ded kisétált az ágyiból és itten ficereg a kezemben, ez asszem látszik is a gépelésemen is má...

Pedig valamit még akartam...

Rylie
rylie

ja haj! nekem is kétoldalt kikopaszodott és most kezdett el visszanőni és halálba idegesít a sok kis röpködő hajszál, bár az királyság, hogy visszanőtt!!

Szal nyugi Votiv, lesz ott még haj!

R
rylie

Rylie,
szerintem felháborító, hogy otthon nem megy egész nap a tévé :mrgreen:

Apa-gyerek: szerintem Karcsi sokkal jobb anya, mint én :shock: :mrgreen: :mrgreen: Szóval a hibáit máshol keresem :lol: Bár, most, hogy jobban belegondolok... szoptatni nem tud :mrgreen: De etet-pelenkáz-fürdet-mesél-altat-szaladgáléjjel-pocitmasszíroz-sétáltat, még tejbegrízt is szokott főzni, szóval egészen fullextrás programcsomaggal kaptam :lol:
kisün

Kisün, és még szülni sem tud! :mrgreen:
De amúgy tényleg lenyűgöző! :lol:
(Enyim férj is csinálná, de nem engedem teljesen kibontani a csomagját 8) Bár a második gyerök megérkezése óta már nem tartom olyan szorosan a doboz fedelét.... :mrgreen: )
leni

És igazán mindenki kibökhetné, hogy mit fog tanulni, mert tuti csupa olyan dolog, ami nekem is tetszene - de majd úgyis jól nem megyek semmilyen oktatásra, mert én már csak ilyen ökör mártír vagyok. Ehhhh :roll: :oops:
leni

Leni,
tényleg :mrgreen: de a szülést amúgy sem engedném át neki :lol: (no meg csendben, halkan és fű alatt megjegyzem, hogy K-nak nyáron több, év közben kevesebb, de mégis minderre IDEJE is van :wink: )
kisün

Leni,
ez miért mártirság? :)
fibi

Fibi, mert mindig amiatt mondom le az utolsó percben a tanulásokat, mert úgy érzem, hogy azt az időt, amit a sulira fordítanék, nem vehetem el a gyerekeimtől.
Ha fontosabbnak érezném a megszerzett tudást, mint hogy ezeket a vissza nem hozható hónapokat velük töltsem, akkor biztos elkezdtem volna már tanulni. De valójában minden percben arra gondolnék, amíg a suliban ülök, hogy vajon most mit csinálnak, rendesen el vannak-e látva. És tőrömbe dőlnék, ha mikor játszani hívnak, vagy valami bánatuk van nem lenne időm velük foglalkozni, mert épp tanulni kell.

Szóval ezért gondolom, hogy ez mártírság - mert valahol igenis lemondás, de nekem EZ a könnyebb út. MÁshogy képtelen lennék csinálni. Kicsit sajnálom is és irigylem azokat, akik szereznek új tudást a gyed alatt (az újabb papírok hidegen hagynak, az új TUDÁS viszont igenis iányzik nekem is), de képtelen vagyok a gyerekekről "lemondani" a tudásért cserébe.
leni

Indi, boldog szulinapot!!! :)
recca

Leni,
értem :) én is rengeteget vivodtam, és az 1. sulit (pszicho) részben emiatt hagytam abba, mert B még tul kicsi volt szerintem (8 hos), és inkább vele akartam lenni. na meg kissé zombi voltam mellette, mert ugye 2 éves koráig éjszakáztunk rendesen. Viszont HA Ábel marad ilyen jo alvo (7 hetes kora ota átalussza az éjjeleket), akkor még az esti altatás után talán marad idöm tanulni, meg sokszor nappal is együtt alszanak. (Meg még sok HA is szerepet fog játszani azért...) És akkor nem mondok le a gyerekekröl, hanem inkább az olvasásrol, netezésröl stb. Mert mindig vannak prioritások, és ez mindenkinek más és más, mert mások vagyunk, de ezzel megint nem mondtam ujat :wink:
fibi

Könyvügyben: én sem könyvből akarom nevelni a gyereket, csak megnyugtatna ha lenne itthon valami amiben utána lehet nézni ha éppen valami van. (Aztán eldönteni az hülyeségnek hangzik-e. :) ) Persze most így belegondolva itt vagytok ti, majd ti jól megmondjátok mit is csináljak vele. :) :) Amúgy egészen határozott elképzeléseim vannak egy csomó dologban, hogy én majd hogy akarom, és biztos, hogy úgy is fogom megpróbálni, aztán majd kiderül működik-e.

Tegnap merült fel bennem, hogy az egyetlen közvetlen tapasztalati inputom a gyerekfelnövesztés terén a tesóm két lánya, akiket tényleg közelről tudtam végigkövetni 3-4 éves korukig (amikor is elhúztak külföldre). Ők viszont most 13 és 14 évesek, így abszolút nem emlékszem még arra sem, hogy kb hány hónapos korában fordul meg egy baba, vagy mikortól ül, stb. Azért valami támpont ilyesmikben jó lenne ha lenne. Szóval inkább referenciának kellene, nem tanácsot adni.
kattix

Indi,
Boldog szülinapot!!!!

Leni,
annyira szépen fogalmaztál a Suttogóról, h én ahhoz hozzátenni már nem tudok a magam suta módján. (sem).
szal, bezony.
Kokain ügyben pedig megkérdeztem a dilert, azt mondta, h kéthetente egy ampullát nyomjak a 3 hósomba. Szal, te is cselekedj igy! :wink:

Vera,
amit apáról irtál, azt én is bekopizhatnám ide, a Karcsit áthúznám, és felé irnám pirossal a Levit. No, ennyi. :lol:

Rec,
ha ma megrendelem az ergot, szted a héten még megérkezik?

Rylie,
mikor is utaztok? sajnos néztem,h Dubrovnik p..csa messze van Trogirtól, na jó, nem olyan messze mint pl. Pulától... 8)
és biztos nem járnánk egy helyre suliba, mert én nem fogok járni. Csak felvettek... :( ja, és nem BTK-ra, hanem ETK-ra. vagy vmi ilyesmi.

Vica,
én is örülök,h közreadtad a szüléstörténetedet, és sajnállak nagyon, amiért elvitték Mátét és csak remélni tudom,h tényleg jó okuk volt rá...

:( és ha nagyon fáj is még, hidd el, egy következő szülés sokat tud segiteni rajta, főleg ha tudatosan rákészülsz. 8)

Tinu,
többiek már megaszondták. Se hozzátenni, se elvenni nem tudok belőle. Enyimek sem sirnak egyedül. Csak én...egyre többet... :wink: de nem tudnám máshogy csinálni. az azt hiszem sokkal rosszabb lenne.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

tudomanyos felora :lol:

mikozben Kisunnek keresgeltem tudomanyos megkozeliteseket, talaltam jonehany erdekes cikket. gondolkodtam, tegyek-e fel belole ide... aztan ugy dontottem, teszek: egyreszt mert majd mindenki eldonti maga, erdekli-e, masreszt meg talan reszben valaszt ad Tinu dilemmajara (annyiban legalabbis, h nyugodtan hallgasson a szivere tovabbra is ;))
Emotional Learning in Infants: A Cross-Cultural Examination
Our babies, ourselves (pdf)

Kisun, bar fogalmam sincs, tenyleg erdekel-e teged a multkor felvetett tema (hordozas, hasfajas es tarsai) v csak a vita kedveert "szoltal be" :mrgreen: de picit probaltam utanajarni a dolognak, ebbol nehany mutatoba :lol:

eloszor egy cikk a "hasfajas"rol (Colic and Crying Syndromes in Infants)
ez alapjan erdemesebbnek tunik a hasfajas helyett a siras intenzitast vizsgalni...

sajna a legtobb cikk, ami erdekes lehet, nem elerheto a neten, v csak az absztraktjuk az. de ha esetleg meg tudod szerezni oket...

ez egy teljes cikk. csak epp nem termeszeti nepekrol...
Increased Carrying Reduces Infant Crying: A Randomized Controlled Trial

absztraktok:
Crying in !Kung San infants: a test of the cultural specificity hypothesis.
The crying pattern of Korean infants and related factors.

cimek, amikre sokszor hivatkoznak:
Barr, R. G. (1990). The Early Crying Paradox: A Modest Proposal. Human Nature, 1, 355-389.
Brazelton, T. B., Robey, J. S., Collier, G. A. (1969). Infant development in the Zinacanteco Indians of Southern Mexico. Pediatrics, 44, 274-290.

es egy konyv (amit nagyon szivesen elolvasnek ;)):
LeVine, R.A., LeVine, S., Dixon, S., Richman, A., Leiderman, P.H., Keefer, C. and Brazelton, T.B. (1994). Child Care and Culture: Lessons from Africa. Cambridge: Cambridge University Press.

es vegul, de nem utolsosorban:
Liedloff egyertelmuen azt irja a konyveben: "Yequana babies [...] showed no signs of colic" - szerinte ennek egyik oka a gyakori (igeny szerinti) szoptatas, egy masik fontosabb pedig a kevesbe stresszes korulmenyek. tudom, ez nem tudomanyosan megalapozott allitas, hanem "csak" egy tobb eves egyutteles soran tett megfigyeles :)

szandekom nem a meggyozes, csak a (talan) felelotlenul tett kijelentesem aladucolasa :lol:

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Hát igen, én sem kétlem, hogy vannak gyerekek, akik mellet simán van ideje, enegiája az anyának tanulni. Az enyémek nem ilyenek.
Hanka egy éves koráig kelt 2x éjszaka, mire átaludta az éjszakákat a pocakban volt Igi, és keményen rókáztam vele reggeltől estig.
Ignác jelenleg a 3-4x kel....

És már jó ideje nekem se TV, se olvasás (pedig IMÁDOK, és piszkosul hiányzik, ha mégis olvasok, akkor gyerekes könyvet), se hobby varrás, se biciklizés, se úszás, se mozi, se színház se barátnőzés, net pedig konkrétan annyi, amit itt láttok, hogy közbepofázkodok.

Ugyanakkor: ez a fenti NEM panasz, hanem ténymegállípatás és jelentem: így is boldog vagyok, mert tudom, hogy ez ideiglenes állapot.

Valamint: ha iszonyatosan fontos lenne a fent felsoroltak közül bármelyik, ill. a tanulás, akkor a fentiek ellenére is biztos belefognék a tanulásba.

Végkövetkeztetés: VAGY JOBBAN SZERETEM A GYEREKEIMET, MINT MAGAMAT - VAGY QVA LUSTA VAGYOK :lol:
leni

Zsan, gondolom igen. de kerdezd meg toluk ;)
recca

[quote="recca"]
írta:
recca
ez egy teljes cikk. csak epp nem termeszeti nepekrol...
Increased Carrying Reduces Infant Crying: A Randomized Controlled Trial

nem,tudomanyosan megalapozott allitas, hanem "csak" egy tobb eves egyutteles soran tett megfigyeles :)

Rec, bár ez sem tudomáynosan megalapozott állítás és a természeti népektől is távol vagyok már, úgyhogy ez csak egy háromhónapos együttélés során tett megfigyelés:

A panaszosan, nagy erővel bömbölő Igikémett többedíziglen csak a kendőbe való bedugással és így tett sétával tudtam megvígasztalni. Könnyen, gyorsan, maradéktalanul - és reményeim szerint maradandó károsodás nélkül. 8)
leni

Leni, mindig orommel hallom az ilyesmit :D :D
recca

kendő kérdés (ahelyett,h dolgoznék :oops: Levi letöri a derekam, ha meglátja)
szal, Igi szerette (nandu volt) Meme viszont utálja, pedig a legjobb féle módon kötöm be, és most nem tudom,h azért utálja e, mert
1. kismamás rigid kendő
2. vagy mert különben is utálná
(kiegészités: Meme piszokul utálja, ha a hagyományos módon hordozzuk a kezünkben, azaz szembe velünk. Azt viszont imádja, rendszeresen igy is alszik el, h kifele forditjuk, és nézi a világot. Pedig erről azt olvastam,h ez megijeszti őket, annyi az új info. De őt nem, sőt...) MIÉRT??????

ja, és mindkettő addig van el vmeddig (ha néha Meme nem kezd el azonnal zokogni) amig nem állok meg. Tehát, ha neadj Isten leülöük kajálni, vagy mosogatni próbálnék, azonnal felkelnek. most akkor mért csinálják ezt??? és akkor nekem pechem van a kendőkkel?
mert engem nem zavarna, ha rajtam lennének, csak igy semmit nem tudok csinálni velük, pedig ez lenne a mézesmadzag az anyukáknak, amellett,h végig a babákkal lehetnek,.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rec,

[quote]K írta:isun, bar fogalmam sincs, tenyleg erdekel-e teged a multkor felvetett tema (hordozas, hasfajas es tarsai) v csak a vita kedveert "szoltal be"

ezt elég rossz néven vettem :? Amit leírok, komolyan szoktam gondolni.

A címekért köszönet, két anyagot már átolvastam, pontosan ilyesmire gondoltam: konkrét adatok és nem állítgatások/sejtések/megérzések bele a vakvilágba :D Ezek már vitaalapot képeznek. Ha a cikkeket meg tudom szerezni (van kint usa-ban ismerős, aki hozzáfér az elektronikus cikk-adatbázisokhoz), akkor átküldöm neked is.

v
kisün

Zsan,
igen, L. is eszembe jutott :lol: Jól választottunk 8)
kisün

Sziasztok!
Megjöttünk. És asszem idén már nem lesz hosszú nyaralózás. :(
P nyomott is némi műsírást, mert szerinte B nem akart hazajönni.

INDI! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!

Mása, Sztendrén volt a kersztelő? Melyik temploban? Mi is ott voltunk tegnap!

Vica, anyós-bili problematika nálunk is fönnállt. Én megkértem Apafejet (mégiscsak az ő anyja), hogy kérje meg, hogy ne erőszakolja a dolgot.
Egyszer anyós vigyyázott P ra, és sikerült neki pont akkor alátolni a bilit, amikor jött a kaki, és onantól kezdve büszke volt magára, h neki sikerült, ami nekem nem...
De a csajom is "megvédte" magát: anyós javasolta neki,h tegyük el a kistesónak (már pocakban volt) a pelusokat, erre P közölte, hogy már vettünk neki valót... (É meg jót röhögtem a markomba.)

Zsan , neke dmár van 20 oldal a szdogából? De jó... Pont most gondolkodom,h ovis beszoktatás után bele kéne húznom... (megint van egy dolog, ami indok arrra,h ne MOST kezdjem el...)
Neet, írj még ilyen bíztatókat, nagyon rám fér! Nekem is egyre kevesebb a bátorságom...

Deni, Márti-balesetek, de jó, hogy senkinek sem esett komoly baja!!!!

Vica, köszi a szül.mesét!!

Tinu, altatással nekem is uezek a dilemmáim voltak. De győzött az,h nem bírom, ha a gyerekem sír. Na jó, nélha hagyom, de akkor HALLOM, hogy mindjárt el fog aludni, jobb, ha nem zavarom. P még mindig velem alszik el, de ez max.15 perc (lámpaolzás után). Sztem, ez nem baj, még csak 3,5 éves. Később nemtom mi lesz.
Bvel előfordult, ami Deniéknél, meg Fibiéknél. De ő más (és talán nem csak azért, mert 2.gyerek), ő képes egyedül elaludni, de nem mindig.

leni, 1.gyerekkel én is így össze voltam nőve, EZÉRT is nincs még szakdogám. ".-kal kicsit kevésbé. Kíváncsi leszek 3maskánál...

Ébredés van, mennem kell...
rídonli#

Bocs, Leni!
rídonli#

Zsanci, ülni nekem sem nagyon "szabad", ha rám van kötve a gyerök. Ez Hankával is így volt. De én sem tudom, miért.

Én el tudom képzelni, hogy nem minden gyerek csipázza ezt a fajta igen erőteljes összebújást, és főleg a vele járó mozgáskorlátozottsagot.
Mert hát lássuk be: a kendőben sok mindent tud a gyerek, de mozogni azt pl. nemigen. Mert ha a gyerök mozog, akkor rosszul van megkötve a kendő :D

Vagy már megint hülyeséget mondok, Rec, Indi?
leni

Rid,
kihez irsz és mit????? :lol: és akkor te is tanáros mókát is, ugye??? na, majd együtt... :wink:

mai gyermekszáj:
Igit próbáljuk pelus nélkül, mikor csak lehet.
Egyszer csak elkezdi piszkálni a fütyjét és mondja, h :Romlott a fütyim!
megkérdem, elromlott a fütyid?
Igi: Igen, elromlott mert meghúztam. Most nem zenél!
:lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és egy hete Thomas őrület van! Megnézték a fijjúk, és megtetszett nekik. És nekünk is az a 10 perc, amig nyugi van, ha épp Meme is alszik.
Egy eredménye máris van, sikerült megtanulnom a dalt kivülről, thanks to the karakoke part at the end.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

bocsi,
KÉT hete.
és már itt sem vagyok.

Leni,
hm hm, kicsi BUddha nem szereti, ha lekötözöm??? nem leszek igy jóba' vele... :?
egyébként ő azt is utálja újszülött kora óta, ha körmöt vágunk és ha orrot szivunk.
Ma szivtunk is egy nagyot, éjjel ki kellett bányásznunk a macska kakit, erre persze elkezdett mocorogni, és jól beleszúrtam a pipetta hegyes végit az orrocskájába... :cry:
szal, most már az orrszivó végivel szivogatom...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Recca: és kb. 2 mondatban le tudnád írni a cikk engem érintő részét? Tudom, hogy kéne olvasnom angolul, meg olvasok is, ha muszáj, de nagyon lassan. :oops: Mondjuk fogalmam sincs, hogy hogyan írom majd meg a disszertációmat így...

Kép
Kép
tinu

Köszönöm!!!
indianyo

Tinu, jóóóóóóóóó az új avatarod!!! :P

Zsanci, Igi és az ő kukija!! :lol: :lol: :lol:
Úúúúgy szeretném, ha majd az enyimek is alkotnának ilyeneket!!! :roll:

Votiv, hogy vagytok??? Remélem Isti, Liliróza már javulóban és te sem kaptad el tőlük!!! Mondd, hogy nem!!!
leni

Zsanci, ha már srácaid Thomasoznak (bár nekem gőzöm sincs, mi ez, de) talán érdekel eme cucc, melyre véletlenül leltem:

http://www.teszvesz.hu/item230057608_th ... ak_uj.html
leni

Tinu :) Én a világ legszerencsésebb embere vagyok, Dominó 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát (közben volt egy 2 hónaoios plusz áéjsazkai ébredési idő és néha vannak ilyen fogzásos agyrémek, de csak rövid időre)

Ma már ő sem alszik bele a tejecskeivásba (ha igen, akkor hullafáradt, olyankor többnyire Pesten voltunk és kipurcant). Ha megitta, kapja cumit és én nagyon halkan mondom neki a szokásos versikéket. Közben mellette fekszem és simogatom a fejét, bár a simogatást nem mindig akarja. délután még énekelek is, szintén halkan, mindig ugyanazt. Mindig ugyanakkor alszik, ugyanúgy történnek a dolgok. Én ebben látom a kulcsot - meg persze a csodálatos kiegyensúlyozottságán. Ja, és közben midnig csönd van, ilyenkor se tévé, se számítógép nincs bekapcsolva. Semmi sem zavarja.
Ha nem így lenne, akkor én is biztosan ringatnám, sírni sosem engedném.
indianyo

Indi, már megint igazat szóltál!

Most hogy mondod - én is egészen kicsi koruk óta már a fürdés utáni törölközésnél kinyitom a versládát, és ugyanazokat mantrázom el nekik nap, mint nap, ugyanakkor, és altatáskor nálunk is maximális csönd és béke honol.
Ha te nem írod, eszembe sem jut, pedig ezek szerintem is tök fontos eszközei az altatásnak! (állandóság, nyugalom, rítusok)
leni

Leni :) engem nagyon érdekelnének a csángó balladáid!
indianyo

Indi:
Boldog szülinapot, Isten éltessen sokáig!!!

Indi és Recc biztos azt gondolja magában, hogy béna vagyok (és igazuk is van), de Réka sem szeret a kendőben lenni. Eddig a max 5 perc volt és ma kb 1km-t kellett cipelnem a kezembe, a tűző napon, miköben a babakocsit toltam, mert nem maradt meg benne, csak ölbe. Az a "baj", hogy ő meg nagyon megszokta azt a tartást, amit a Kornél mutatott, mivel egész picike kora óta így hordozzuk (repülőtartás, de a lábacskáit felnyomva a hasáig, hogy a feszítés oldódjon), ráadásul nem szabad "hagyományosan", tehát függőlegesen hordozni... /jókat röhögök magamba, amikor a dédiknek és egyéb rokonoknak 56x elmondom, hogy így nem szeret a gyerek, meg nem szabad, de csak úgy cigölik, szegénykém meg torkaszakadtából üvölt... ilyenkor elorozom és kb 1mp alatt nyugi lesz/

Kattix:
Én könyvet nem tudok ajánlani, de nem is nagyon érdemes... minap a Corába belenéztem egy könyvbe, ahol írták, hogy 3 hónaposan már együtt működik öltöztetéskor... Hát az enyém minden egyebet csinál, de az fix, hogy nem együttműködik :roll: :roll: :lol: ÉS csak csínján a határozott elképzelésekkel, mert nagyokat lehet pofára esni. Ezt most nem bunkóságból írom, de én megtapasztaltam sajnos. Inkább szolídabban fogalmazd meg magadban: azt szeretném, ha... És akkor nem lesz annyira rossz, ha mégsem sikerül -mert ugyebár lesz ilyen :wink: :wink: - valami. Remélem, nem haragszol meg ezért a tanácsért!

Dédi-probléma:
Van egy dédink, 73 éves, egész jól, sőt, túl jól tartja magát, de azért már észre vesszük, hogy öregszik. Vannak fura dolgai, pl múltkor eltévedt az uncsitesóm kisbabájával séta közben... :roll: :roll: :roll: Az az igazság, hogy nem is ezzel van a baj, hanem a stílusával... Szal simán belenyomná a főzeléket a gyerekbe, ha elfordítom a fejem. Sajnos ezt az uncsiéknál meg is csinálja, de ők nem reagálnak. Én lassan ott tartok, hogy már a kezébe sem szeretem adni a gyereket és nem tudom megállni, hogy ne legyek vele "bunkó", hogy megjegyzem, hogy ne így, ne úgy csinálja a dolgokat. /hozzáteszem, ez a dédi, aki anyunak (ugye neki anyósa) mindig diótortát süt szülinapjára, meg mindig tesz diót a sütikbe, de letagadja, mikor anyunak dió-allergiája van :roll: :roll: :roll: / Sztetek mit lehetne vele csinálni????

nukada

Leni :) hát ez nem az én találmányom, ugyi :wink: de mindketten így szeretjük, ennek angoyn örülök, viszont mesélni még nem tudok neki, sebaj, majd azt később.

Zsanci :) KÖZÉRDEKŰ: szeptembertől az M1-en minden nap lesz Thomas
indianyo

Apropó közérdekű:
A MOM-ban levő DM be fog zárni egy hónapig, úgyhogy most minden 20%-kal olcsóbb!!!

Altatás:
Nálunk sincs gond, szerencsére -kop-kop-kop-, szerintem is a kulcs az állandóság! Legkésőbb fél8kor fürcsi, hami, büfi, szépálmokatrózsáscsókokat... versike, puszi, villany leo. Én átülök a másik szobába és csak akkor megyek vissza, ha nyöszörög, de általában már elalszik. Néha szokta csinálni, hogy még nem eléggé álmos, akkor kiveszem az ágyából és a mi ágyunkban hancúrozunk egy kicsit.

nukada

Dominóval se lehet leülni kendőben. Persze, a kendőbe bekötöttség valamennyire korlátozó dolog, ezért valaminek kell közben történni - például táncolok, mosogatok, sétálunk, faleveleket simogatunk. Ha betegecske, akkor semmit se kell csinálni, mert ott megnyugszik. Ha jól van, akkor azért kijár neki a szórakoztatás.

Nuk :) Kornél szakember, tisztelem is a szekértelmét, de hgoy függőlegesen ne lehessen bekötni kendőbe - MEGFELELŐ MÓDON - azt kétlem. Továbbra is ajánlom Ági hordozó tanfolyamát (én múlt héten voltam, azóta sokkal jobban csinálom, pedig korábban se volt rá különösebb panasz).

Zsanci :) Én el tudom képzelni, hogy túl merev a kendő, de más baj is lehet. Ha ilyen kis kukucska természet, akkor a háti hordozás segíthet - onnan jól lehet kindent látni, a piciket jó magasra kötjük.
indianyo

na jol eltünt az éterben, amit irtam. ezt jelnek veszem, és nem irom le ujra Leninek a tanulásos reakciomat :P

Összebujásrol: Ábel ebben is más, mint B volt. Sokszor felveszem, mert azt hiszem testközelségre vágyik, és ficereg, mocorog, nyöszörög. Olyakor lerakom és beszélek hozzá, erre ö azonnal vigyorog teli szájjal meg gagyarászik, és csak bámul az arcomba minima féloráig :) Igy történik, hogy naponta többször hosszasan diskurálunk :lol: és imádom :D
fibi

Közérdekű: most volt a BK első része a szünet óta. :lol:

Altatás: ööö, igazából nincs problem. Vannak rosszabb napok, de az esetek 90%ban fogja a cumiját, pelusát, kutyáját, meg még ezer vackot, és magától indul felfelé a galériára Eszter este. Ha meg nem megy, néha erőltetjük és veszekszünk és kiabálunk és zsarolunk, stb stb stb, de leginkább tudomásul vesszük, h ma nincs szabad esténk, és még fárasztjuk kicsit. De ő sose aludt velem, velünk, nem is igényelte, épp ellenkezőleg: amíg babusgattuk, mondjuk egy hetesen, üvöltött vagy csak elvolt, ha letettük és otthagytuk, abbahagyta és elaludt. Viszont reggel 6kor kelés és pörgés egész álló nap, kivéve a déli alvást, ami 2-3 órát jelent. Pisi, puszi, ölelés, mese, ölelés, puszi, ölelés, otthagyás, magát álomba dudorászás, elcsendesedés, alvás, valahogy így megy.
A legjobb, és most ne csak Vicát utáljuk végre, hanem engem is ;) : megy felfelé és mondja: "Most már menni szejetnék aludni!" és megy. :lol:
neet
neet

Közérdekű: most volt a BK első része a szünet óta. :lol:

Altatás: ööö, igazából nincs problem. Vannak rosszabb napok, de az esetek 90%ban fogja a cumiját, pelusát, kutyáját, meg még ezer vackot, és magától indul felfelé a galériára Eszter este. Ha meg nem megy, néha erőltetjük és veszekszünk és kiabálunk és zsarolunk, stb stb stb, de leginkább tudomásul vesszük, h ma nincs szabad esténk, és még fárasztjuk kicsit. De ő sose aludt velem, velünk, nem is igényelte, épp ellenkezőleg: amíg babusgattuk, mondjuk egy hetesen, üvöltött vagy csak elvolt, ha letettük és otthagytuk, abbahagyta és elaludt. Viszont reggel 6kor kelés és pörgés egész álló nap, kivéve a déli alvást, ami 2-3 órát jelent. Pisi, puszi, ölelés, mese, ölelés, puszi, ölelés, otthagyás, magát álomba dudorászás, elcsendesedés, alvás, valahogy így megy.
A legjobb, és most ne csak Vicát utáljuk végre, hanem engem is ;) : megy felfelé és mondja: "Most már menni szejetnék aludni!" és megy. :lol:
neet
neet

Zsan,
zenélő kuki? :shock: :lol: :lol:

Eszter mai szája: mosunk, szedm össze a ruhákat, dobálom őket egy kupacba, melyik mehet a gépbe, melyik nem. (elsősorban szín szerint). A sok világos közé dobok egy bordó pólót, erre Eszter ráncolja a homlokát: "Az... az... az... az ereszti a színét!" ÁÁÁÁÁÁÁÁ, megzabáltam. :D :D :D (De nem ereszti, mert jó minőségű egyébként és már mostam sokat a fehérekkel és no rózsaszín, de ez a gyerek már most többet tud, mint pl a férfiak 40 évesen.. kivéve persze a "papucsokat", mint Mr Kisün és Mr Levente. :lol: (Ugye no sértődés? :D )

Rídonli,
hajrá szakdoga. Az én titkos receptem az volt , h nem szülök többet és éjjel tanulok, amikor ded alszik. Persze ha felsírt, lőttek a tanulásnak...

Leni,
egyébként összeegyeztethető a 2, csak nehezen (suli+ gyerek) de én csak egy gyerekkel próbáltam, viszont nappali egyetemen és ebből egy évet úgy, h nem volt bölcsi. És ha ded sír, istenem, nem tanulunk, itt már nem a vörös diploma a lényeg, hanem tényleg az, h görbüljön. Persze ha valakit érdekel az, amit tanul, annak biztos többet kell áldoznia, de én a kettesre hajtottam, only to survive.
neet
neet

Indi boldog szülinapot!!! :lol:

Votív! Lányomtól ajándék: az hogy van :lol: :lol: :lol:
Haj: az enyém is hullott nagyon az elején. De a gyerekhajaim meg nőnek mint a gomba :shock: .A fodrász azt mondta nyugodjak meg, majd ha nem szoptatok újra normális leszek :mrgreen: 8) .

Tinu! Azért mert a ded az ágyunkban alszik, semmi gond a házaséletünkkel! Ugye nem csak a hitvesi ágy létezik :wink: .
Ja és én nagyon megértem a kettős érzéseid. Rajtam is vannak ilyen hullámok, de általában a megérzéseim a szívemmel karbaöltve győznek :lol: .
Nálunk visszatért a cicin elalvás, de az éjszakáink jobbak. ( A 3ig nocici módszer segített. Szerintem. No meg ez nálunk.).

Márti! 4pasival egy ágyban :lol: .

Fibi! :D
És Ábeleddel való kommunikáció nagyon édes! :lol:

Leni! Bike magazinos mese :lol: . S szerintem csak más a helyzet, az érzelem ugyanaz!

Kisün! Pasid tudományán és nemtudományán jókat mosolyogtam :lol:

Zsan! Igi dumája :lol:

Olyan szép a telihold!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsan,
te 3 gyerekes anyuka, te! Hát ezt meg hun a csudában olvastad??? "Azt viszont imádja, rendszeresen igy is alszik el, h kifele forditjuk, és nézi a világot. Pedig erről azt olvastam,h ez megijeszti őket, annyi az új info. De őt nem, sőt...) MIÉRT??????
" NEMÁÁÁ! Még életemben nem láttam olyan gyereket, akit megijesztett volna a külvilág, inkább mind azért sírt, h nem látja mi van kint, csak anya elmosódott körvonalait kell bambulnia órákhosszat. Akit eddig ölbe fogtam, mindig szólt anyuka, h forgassam mán kifelé, hadd lásson többet. És mondjuk ez olyan 2 hós kortól igaz.

Eszter minden nap emlegeti a kistesót, akit akar és lányt. Tegnap a kelleténél egy kissé több veresbor csúszott le este, és elgondolkodtam.. :roll: Ma odafigyelek a poharamra. :mrgreen: Viszont annyira édes a kölök hetek-hónapok óta, hogy még 8at is, bármikor ebből :D
neet
neet

Johi,
te meg egyél normálsi, fehér cukrot, és sokkal több :D :D szmájli lesz a hsz-eidben! :D

Kiosztottam midenkit, vagy kimaradt valaki?

Ja, Indi, éljenek a 40esek, és tudod, "....aki ma 20 éves, az holnap 21..." Votiv pl még csak 29, de máris kopaszodik, Barbi is 30... mire mi elkezdünk aprázni azon, h basszus, 40 lettünk, te már vígan és bölcsen kezeled a magad 50 évét és büszke leszel rá :D
neet
neet

Neet! én őszülök is :lol: de naaaaaaaaagyon
gödibarbi

Kisün,
azt nem is írtam, h te meg alkesz vagy. Napi 5 deci bor az majdnem egy üveg!! :lol:
Na el, mert meglincseltek.
Amúgy szeretek mindenkit, tudjátok, ugye?
;)
neet
neet

[quote="neet"]A írta:neet legjobb, és most ne csak Vicát utáljuk végre, hanem engem is ;) : megy felfelé és mondja: "Most már menni szejetnék aludni!" és megy. :lol:

Neet :) Akkor most nagyon utállak :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Vera :) fullextrás apa rulez :lol: :lol:

Zsan :) Gyerekszáj :lol: :lol: Bálintom volt ilyen, hogy nem lehetett vele leülni dajka közben... most nagyon tudom értékelni, hogy Bencussal lehet :lol: bár ő is imád sétálni, valszeg mert jókat nézelődhet, és nagyon szereti, ha úgy fogom, hogy mindent láthat 8)

Rylie :) Cicirágás :( A kórh.-ban állandóan megy a tv?? :o és Kamilla azóta itthon nem akar tv-zni?

Fibi :) Igen, a Helikopterre emlékszem :D csak arra nem, hogy pontosan hol is van ez? :oops: Gagyarászós mosolygós társalgás rulez :D Bencus is ilyen dumálós, nekem olyan furi Bálint komolysága után, hogy a ded bkivel leáll kokettálni :lol:

Tinu :) Tökre megértem, amit apa bevethetőségével kapcsolatban írtál, nálunk u.ez volt a helyzet. Illetve tul.képpen most is ez van, hogy nehezen ébred és bútol be, én bököm oldalba, hogy ébredjen már :mrgreen: Néha megsajnálom és nem teszem, aztán még ő teszi szóvá, hogy de miért nem keltettem fel, ő szívesen segít... Szóval el kell jutni arra a pontra (ha másképp nem megy, a fárdtság megteszi helyetted), hogy apa éjszakai alvása ne legyen már szent és sérthetetlen (Leni szavaival élve :wink: ) és akkor felkelted. Eleinte lelkifurival, majd látod, hogy apa túlélte és aztán a lekifuri mértéke radikálisan csökken :lol: Na nem rábeszélni akarlak, csak tudd, hogy minden pasi ilyen (tisztelet a kivételnek) és ettől még besegíthetnek éjjel vagy hajnalban :wink:

Leni :) Nekem is hiányzik, hogy néha egy kicsit mást is csinálhassak a gyerkőcnevelgetésen kívül, mert imádom őket meg velük foglalkozni, de könyvet már nem is tudom mikor olvastam utoljára, még egy újság is hetekig hever itt, és az hogy tudok ide jönni és netezni, szóval ez már luxus :lol:
denizsa

[quote="gödibarbi"] írta:gödibarbiA fodrász azt mondta nyugodjak meg, majd ha nem szoptatok újra normális leszek :mrgreen:

Barbi :) Én már évek óta várom, hogy normális legyek :mrgreen: :lol: És a telihold Bálintom szerint is szép :wink: minden este megnézik apával a holdat (nyugi, nem ugatják meg :lol: )
denizsa

Den! :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Neet,
:lol: :lol: :lol:

B mai szövege: "összegereblyézem a leveleket, mert mostanában az a dolgom" ezen kb félorát röhögtem, az ö pici szájábol :D
másik dumája, ha Ábel sir: "Tedd rá Ábelt a szopira"
aztán: "elinditom a pisit a gatyába"

és ma különösen édes volt, azt mondta, hogy öleljem meg, és szomoru arcot vágott. kérdezem, fáj e vmije, azt mondja a hasa, és tényleg sápadt volt, nem kamuzott (azt a szemén is látnám). erre kérdezi: "most mit csináljunk a pocakommal?" :) és adtam neki almát meg korpás kekszet, oszt megdorgáltam, hogy tul sok puszedlit evett du., biztos azért fáj a hasa 8)
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?