A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsan, nekem csak lányom van, de a kisfiúknak télleg zenél e fütyije??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ezen a dumán besz..tam a röhögéstől!!!
Szakdogát R.K.hoz írom elvileg, de van egy sejtésem,h ő mér nem is dolgozik Pcsabán... Az angollal sehol sem vagyok, a magyarral kicsit előbbre...
És nálunk Thomas több, mint fél éve a király, vannak vonatai és sínei is a csajnak, és mindenki meg van rőkönyödve,h lány létére nem babázik, hanem vonatokkal játszik. És amikor játszik velük, akkor úgy beszél közben, ahogy a mesében a mesélő, legutóbb pl.: "Este volt, sötét este. Mentek, mentek a vonatok..."

Nuk, a 7,5 hósom nem együttműködik az öltözésél, inkább ellene dolgzik: elfordul, elmászik, stb...
Dédi nehéz ügy, de ha ő mindig ilyen volt (és sajna a negatív tuladonságok sokszor csak erősödnek öreg korra) akkor ne várjatok tőle túl nagy változást... (Nekünk is van egy 78 és egy 88 éves).

Indi, Dé nem véletlenül ilyen kiegyensúlyozott! Én is azt tapasztalom, h a nyugalom és kiszámíthatóság az, ami kiegyensúlyozottá teszi őket.

Nem csak a telihold szép ma, hanem a Mars is olyan közel lesz ma a Földhöz, mint a Hold, 10 és 12 között, érdemes megnézni, 230 év múlva lesz ilyen legközelebb (állítólag).

BKról lemartadtam :(, elaludtam altatás közben.
rídonli#

Nuk :) Dédiddel nem tudom, mit lehetne csinálni, gondolom már nem garanciális, hogy vissza lehessen cserélni :mrgreen: Mondjuk amióta gyerekem van, sokat veszítettem az udvariasságomból, ha vki olyat akart tenni vele, ami sztem nem volt helyes, simán szóvá tettem-teszem. A szavakat persze meg lehet válogatni :wink: Csajod hogy bírja a szemtapaszt?
denizsa

Fibi! B szövegei: :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Fibi :) Bálintod szövege :lol: nagyon szorgalmas kertészed van! :wink: :D Enyim fiam meg körtét szed és locsol 8)

Na megyek vízszintbe, jó éjt mindenkinek!!
denizsa

Deni,
Helikopter a 17. kerületben van, Rákoshegy :) A lakoparkon belül van ABC, Cukrászda ( 8) ), fitness terem, szépségszalon. utobbi kettöre nem hiszem, hogy igényt tartok (bár ha tul sokat látogatom majd az elsö kettöt....). és lesz játszotér is, meg ovoda, suli 10 percre, stb :)
egy negativuma, hogy Ti (budaiak :P ) igy is messze lesztek.... :?
fibi

Fibi, ti dolgoztatjátok a gyereket??!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hatalmas a dumája!

Apákok: hát a miénk az 1.gyereknél volt aktívabb, sokszor ő ébredt föl előbb, ha sírt, és hozta nekem az ágyba. Most van, hogy föl sem ébred rá. De ő is megcsinál mindent, amit egy gyerekkel kell, és kérni sem kell, elég ha fölmerül a probléma.
rídonli#

Neet,
irígykedsz? :mrgreen: Alkeszség: én még életemben nem ittam meg napi fél liter bort rendszeresen :lol: De sztem ez még az a mennyiség, ami kajához-társaságban elmegy (gondolj bele, ez két pohár!) :wink: És amíg tesón csak gondolkodtok, és tettek nem követik, addig még nyugodtan alhatsz :lol:

Nuk,
én is olvastam a 3hós együttműködésről :lol: Mondtam is Marcinak, hogy hajrá gyerek, akkor öltözz :lol: De neeeem, csak feküdt és nézett...

Deni,
nálunk K. az ágyból kiugrós, én meg az átalvós fajta (mentségemre legyen mondva, én egyszer belealudtam a légkalapácsba az ablakunk alatt) ... mondom, hogy jobb anya nálam :mrgreen: DE a macskanyüfögés, na arra ébredek :lol: Bár most már egész jól megy a gyereknyüfögésre is :wink:

Dóci is szokott vicceseket mondani, meg néha ... khmm... furcsákat, de behalunk rajta. Ma pl. arra a kérdésre, hogy nem kell-e pisilni, azt mondta, hogy "Nem kell pisilni, mondta Dóci, és elviharzott a fénybe" :shock: majd elrohant egy elemlámpával... (narrálja saját magát... lehet, hogy túl sok mesét olvastunk neki???)

v
kisün

Hehe, most meg erre bukkantam, sorry:
http://index.hu/tech/hoax/2007/07/10/au ... ranak_lat/
rídonli#

még még gyerekdumákat! :lol: narráló Dóci a fénybe :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Ja, és thai chi-zni szeretnék, tud valaki jó helyet / oktatót? :D
kisün

Rid,
esküszöm, hogy NEM :lol: de a porszivot is örökké kiszedi a kezemböl, hiába szolok rá, hogy most én akarom csinálni :lol: :lol: :lol:
fibi

Dóci és a narrálás :lol: :lol:

Barb,
akkor Neked egy utolsot (bár ez élöben volt inkább vicces). rajzolgat a papirra, aztán megszolal: "azt firkálom ide, hogy takács aendeja" (az elsö mgh-t ugy ejti mint az angol nyilt e)
fibi

Fibi,
B. dumája :mrgreen: Olyan csodálatos, hogy a gyerekeken keresztül újra friss szemmel láthatjuk a világot, nem? :lol:
kisün

Dóci elviharzik a fénybe... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mai gyerekszáj-terméstől kész vagyok!!
rídonli#

Sziasztok,

Indi :) Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok Neked, és minden, amit kívánsz, váljon valóra :D

Lindi :) azt hiszem a múltkor csak akartam, de nem írtam, hogy Boldog Születésnapot Neked :) Privi ment :)

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, jól estek :D Közben a hsz-ek hatására eszembe jutott, hogy talán azért éltem /kicsit mai napig élem/ meg rosszul a szülésemet, mert másra készültem. Pedig semmi extrát nem gondoltam, csupán annyit, hogy ki tudom nyomni és rám teszik. Ez úgy az alap széria, nem? No, kedves első babás pocakosok, ezért érzem úgy, hogy valóban sok-sok valóságalapja van annak, ha itt a többiek aszondják, hogy ne legyen rózsaszín, habos-babos elképzelés, mert ha véletlen mégsem jön össze, akkor kártyavár effektussal válaszol a lélek….
Remélem, nem haragszotok meg, ha megosztom Veletek az első és egyetlen, szülőszobán készült képet….

Kép

No, eldugultam szülés témában :oops:

Barbi :) francba, lebuktam, nincs levédve……. 8) :D Használd az ötletet nyugodtan :) :) :) Aktuális? :wink: HŰŰŰ, ez a jázminpakóca valahol rokonságban lehet az arannyal, olyan ára van. Kis kiszerelésben nincs? Én tegnap este csodáltam meg a holdat, gyönyörűűűű. :D

Vot :) lehet benne valami, bár én alig másfél órát kaptam ebből a finomságból, és igen kis mennyiséget…., meg a másik dolog, hogy én úgy érzem, ha a magam ritmusában nyomhattam volna, akkor jobban sikerül megtalálni a levegő helyét is. De mivel itt “sürgetve” voltam érthető okokból, így elmaradt az alaposság :lol: Köszönöm szépen a bíztató szavakat. És én is várom a terápiás privit, ha egyszer eljutsz a végére :D

Tinu :) nagyon jó témát dobtál fel, engem is érdekelt ez a dolog, csak még nem jutottam el ahhoz, hogy fel is tegyem. Igen, van-e egyedül elalvás az igény szerinti – éjszakait is beleértve – szopi után? Érdeklődéssel olvasom az összes erről szóló hszt :)

Vera :) én is értettem, hogy rá értetted :D Te hogy csinálod az altatást? Hogy szoktattad, idomítottad :D a gyerkőket? Dóci szövege :D

És sztem is tessék leírni és nem titkolózni tovább tanulás ügyében. Már tisztára kilyukadt az oldalam a kíváncsiságtól :D

Deni :) B megtalálta a habtapi eredendő feladatát, funkcióját. Csak úgy ösztönből, gratula hozzá :D Hogy vagy? Javult egy picinykét a lelked?

Zsan :) gyerekszáj :D

Nuk :) dédikének esetleg sugalljátok, hogy már inkább a túrósat szeretni és hátha azt süt legközelebb. Értem én, hogy anyukád nem szereti a diósat, mert allergiás rá, de hátha a dédi úgy emlékszik, hogy imádja. Talán el tudjátok téríteni :D

Neet :) miért utálunk engem? Mert nem maradt – csak alig, azóta meg az igyekezet meghozta gyümijét, elkezdett nőni a pocim – pocakom a szülés után? Mert belefértem rögtön a régi ruháimba…. Ööö hirtelen nem jut több eszembe, szóval ezért :D oké, akkor utálunk önállóan, önjáróan aludni vonuló Eszci miatt :D Sztem ma sem figyeltél a poharadra a beszólások számát tekintve :mrgreen:

Fibi :) B édes lehetett :) És drukk a foglalózáshoz – mármint ahhoz, hogy meglegyen a hitel :wink:

Vica

Kép
Kép
vica94

Fibi! köszönöm! :lol:
gödibarbi

Vica,
:D :D :D Tegnap sokkal jobban sikerült a pancsi, időjárás elviselhetőbb volt, bár úgy látszik a szél az mindig állandó :? Szülés sztori szerintem sem rossz, nem csináltál semmit sem rosszul!!! Viszont azon kiakadtam, h nem adták még egy percre sem oda Mátét :shock:

Márti
A fene egye meg azt a rozsdás szöget :evil: bulást Csabidnak!!!

Tinu,
Új avatar nagyon cool! :) Altatással kapcsolatosan Indi megírta a kulcstényezőket. Eddig bárhogyan elaludt rajtunk a csaj, de az utóbbi napokban csak néma csöndben és sötétben tud.

Votiv,
:( Jobbulást Nektek!!! És izgatottan várom a Hellingeres privit :wink:

INDI,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D :D :D

Fibi,
Akkor ezek szerint Neked is az jött le malomdombról mit nekem :) Kommunikáció Ábeleddel :D Bálintod dumája meg :lol: Helikopteres dolog jól hangzik :)

Nuk,
Éljen az alibi köhögés és a csúcs drnő :) Cirokázás rulez :)

Szrek,
Hajrá szakdoli és szép témaválasztás :) Pia ügyben nem vagyok mérvadó, mert engem egy korty is baromira idegesít (családi okok miatt) néha napján az okés :?

Mása,
Képeket a keresztelőről :wink:

Deni,
Baleset :shock: leizzadtam, ahogy írtad, de az a lényeg, h nem lett baj :D

Kisün,
Apás változat nagyon teccik :lol: Dóci elviharzása :lol:

Neet,
Zabálnivaló a csajod :lol:

Leni,
Bike magazinos mese :lol:

Kép Kép
curse

Vera,
igen, én is ezt imádom :D nagyon jol megfogalmaztad! :) annyira sajátos, és öszinte, meg romlatlan meg szép.... na, befejeztem 8)
fibi

Rídonli :) pedig épp most akartam kérdezni, hogy merre keressem. :(

Curse :) irigy-irigy a pancsiért. Kár, hogy mi nem tudtunk lemenni, most meg már jön majd a rossz idő :(

Vica
vica94

Máté, de éééééééééédes volt akkor is! :lol: szüléssztorit még mindig nem olvastam :oops: még jó, hogy elküldted mélben 8)
gödibarbi

Vica,
ez a kép nagyon meghato! :) és igen, én is ebben látom a fö okot, hogy másra készültem lélekben (az elsö szülésre) De majd Nálad is a második szép lesz, ez tuti! :P

na, én is jo éjtet kivánok! :)
fibi

Vica,
Olyan szép Mátéd :D Pancsis képet próbáltam találni, de nincs olyan, ami visszaadná azt, ahogy élvezte a csajom. Inkább videót csináltunk, ha az felkerül a netre, akkor majd küldök linket :wink: Egyébként nem mentek a horvátokhoz?

Kép Kép
curse

Rídonli :) hát én is remélem, hogy úgy 50%-ot hozzá tudunk tenni a megfelelő körülmények megteremtésével és jó hozzáállással a hozott anyaghoz és akkor egy önmagéát szerető, kiegyensúlyozott emberke lesz a végeredmény :)

Neet :) Aranyos vagy, majd nyugdíjas éveimben nagy nosztagiával fogok visszagondolni arra a napra, amikor már volt egy csodálatos gyerekem, és még csak 40 voltam :lol:
Én bírnám, ha 2 ilyen gyerek szaladgálna a lépcsőtökön :wink:
indianyo

Leni, naná, hogy elkaptam én is, és most már apjuk is :?

altatáshoz: a fiam élete első 2 évében mintaalvó volt, önállóan aludt el a saját ágyában egy puszival és a macijával, és 1 hós korától kezdve átszunyta az éjszakát. Csak a fogak/betegség miatt volt 1-2 éjjeli műszak. Most pedig csak az ágyunkban bír elaludni, és ha elalvás után át is visszük a helyére, sírva jön vissza egy éjjel akár 3x is, és biztos azért is hullik ilyen iszonyú tempóban a hajam, mert minden nap egy horror az altatás, néha még 11-kror se bírom letenni. És próbálkoztunk már mindennel a, a mesélés éneklés csak még jobban fölizgatja és elkezd ugrálni-táncolni... Másik "trükk", amikor 2 órányi altatás után azt hiszem, végre sikerült, és kijönnnék a szobájából, vagy csak pisilni mennék, azonnal fepattan, mint aki most ébredt. És hiába a szigorú napirend, a fárasztás, csend, éneklés, simizés stbstgb, SEMMI sem használ :?
csak abban bízom, hogy belátható időn belül változni fog a dolog, mert már elég zombi vagyok... nálunk apa nem vállal éjszakai műszakot, így mind2 gyerekhez én kelek - ez ma "éjszaka" 5 alkalom volt volt éjfél és fél 8 között.
Úgyhogy most megyek is és elviharzom a sötétségbe, jó volt Titeket olvasni, gyerekek szuperintelligensek! :D Indikének még1x szívből kívánok sok boldogságot
:D :D :D

votiv 8)
votiv

még csak ezt (homeós oldal írja az alvásszavarokról):

Az újszülött és a csecsemő:

Az első három hónap mindennapos álmatlansága után komolyabb zavarok léphetnek fel, az okokat nevelési hibákban, anyai szorongások, félelmek hátterében kell keresni. A tünetek a következők lehetnek: álmatlanság, nehéz elalvás, hosszú sírások, a mély és új erőt adó álomba ringás hiánya.

A kilenc hónapos csecsemőtől a hároméves gyermekig:

Gyakori alvászavarokat tapasztalhatunk, patológiai szituációk, érzelmi megnyilvánulások vagy a gyermek szorongásai szolgálhatnak magyarázatul: ebben az esetben elalvási nehézségekről, szertartásos lefekvésekről, ütemes elalvásokról vagy álmatlanságról van szó.

és Kattix, sztem neked tetszene Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol - Természetes kísérés a várandósság, szülés és gyermekágy idejére :)

mpst tényleg el, már nem látok

votiv 8)
votiv

Na jó, azért két partos képet felteszek :oops: ennek párom a kövi címet adta: change money? :lol:
Kép ez pedig az én egyik kedvencem :D
Kép

Kép Kép
curse

Votiv,
:( ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!

na azt hiszem én is L aludni, jóccakát!

Kép Kép
curse

Curse :) Adél képei nagyon jóóóók, de szép ott minden. Holnap lesz muti apának :D

Majd holnap a többit,

Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Vica
vica94

Indi, Leni: nálunk is viszonylag állandó napirend van estefelé, ez természtes is. Este 7-kor fürdés, aztán szopi és utána viszont attól függően van az altatás hossza, hogy előtte mikor és mennyit aludt a gyerek. Na ez a változó. Így is általában fél 9-9-kor alszik a gyerek, vagyis viszonylagosan ez is állandó. Az altatás módja viszont tényleg nem az, mert most muszáj volt váltani. Érdekelnének viszont a versikék, amiket mondtok. MEgkaphatom őket esetleg priviben?

Kisün: www.chen.hu
A férjem is tajcsizik, régóta és ő azt mondja, hogy ha chen tajcsit akarsz csinálni, akkor ez a kínai a legjobb. Nemcsak magyarországi viszonylatban. ÉN meg jang tajcsiztam. Ha az érdekel inkább, akkor adok pü-ben elérhetőséget. Én egy nagyon-nagyon jó fej nőhöz jártam. A Margit-híd pesti hídfőjénél tartott órákat.

Kép
Kép
tinu

Ja, még egyet akartam az altatáshoz. Tegnap megkérdeztem anyukámat, hogy ő hogyan altatott engem. Azt mondta, hogy járkált velem és közben elénekelte az összes kórusművet, amit ismer. :D És emlékszem, világ életemben imádtam, ha anyukám énekelt, pedig tényleg nem mindig énekel tisztán, vagy nincs valami hű, de különlegesen szép hangja. Meg vele együtt is szerettem énekelni. Volt, hogy estéket áténekeltünk a konyhában, mikor már nagyobb, iskolás voltam.

Kép
Kép
tinu

joreg:)

Kisun, bocs (bar vmit nem vettel figyelembe: :mrgreen:)

Zsan, nagyon sokfele kotesi-mod letezik! meg kellene talalni a nektek legmegfelelobbet. az pl. egyaltalan nem "kovetelmeny", h a gyerek ne tudjon mozogni ;)
ez pl. igazan nem egy szoros megkotes :lol:
Kép

az ergo lehet, h jobban bejon majd Memenek: oldalt v hatul (v nem neki veszitek? :roll:) meg te is konnyebben fogod hasznalni :)

Tinu, megprobalom
a cikkek kulturak gyereknevelesi szokasait hasonlitjak ossze. es persze nem meglepo modon az a vegkovetkeztetes, h egesz eletre meghatarozo, hogyan banik az anya a gyerekevel. az amerikai bebik, akiket az anyak gyakran hagynak magukra (kulon szobaban altatas) v. idegenre (bebiszitter napkozben) mar egesz kicsi koruktol, ill. sokat beszelnek hozzajuk/ugyulubugyuluzik, amikor veluk vannak, sokkal inkabb megelik a "feldobottsag" es a "lehangoltsag" hullamhegyeit/volgyeit (ilyenkor stresszhormonok termelodnek, amelyek hatasa a fejlodo agyra szinte felmerhetetlen!), mint pl. azok a kenyai Gusii babak, akik anyjuk testkozeleben vannak naphosszat, kevesebbet beszelnek hozzajuk, de egyutt elnek veluk, megnyugtatjak es kielegitik igenyeiket, ha kell. es ez a kulonbseg kesobb is megfigyelheto: az amcsi gyerekek nyugtalanabbak, inger-keresok, problemaik vannak az elalvassal, a Gusii gyerekek nyugodtabbak, "szofogadobbak", alkalmazkodobbak, a tarsadalom normait/elvarasait konnyebben elfogadjak/kovetik...
szoval, ugy tunik valahogy pont forditva mukodnek a dolgok, mint ahogy a baratnoid "szeretnek" hinni... a fene nagy onallosagnak oleg nagy ara van.... kerdes megeri-e...

Votiv, meg ne haragudj azert, amit most irok. sztem Isti egyertelmuen jelzi, mire lenne szuksege: veled/veletek aludni. tudom, h ezt te/ti nem szeretned/netek, de talan megis erdemes elgondolkodni a dolgon. a mi kulturank azon kevesek koze tartozik, ahol nem szokas az egyuttalvas, es fel sem tudjuk merni ennek jelentoseget. pedig... pl. itt talalsz nehany cikket ;)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Tinu,
köszönöm szépen! És kérek privi elérhetőséget is jang tc-ról :D

Votiv,
ez sz@rul hangzik :?

Vica,
gyönyörű kép :lol:

Rec,
figyelembe vettem :wink:

v
kisün

a kep termeszetesen (:lol:) by Liedloff
recca

L.a kiságyában szeret aludni, de ezt a Vera-féle plüssel körbetekert ostornak köszönhetem :), pár napos korától ott alszik, és sokat volt benne, így most se ijed meg, ha reggel nem rögvest veszem ki, mert pl. fürdök éppen. hogy a nagy ágyba hogyan szoktatom át, még nem tudom, folyton ki fog mászkálni belőle.
ancsipancsi

Hali!
MOst már minden este (éjel) be fog krepálni a babanyet? Remélem fejlesztik ilyenkor, és nemsoká szuper lesz.

Vica, újszülött Máté nagyon drága!!!

Curse, Adél is a strandon, nagyon szép kislányos arcocskája van!!

És Tinu, szuper az avatarod!!!!

Ancsi, én is ettől féltem a nagyágynál, de egész jól működik, bár én amúgy is ott vagyk vele, amíg elalszik (5-15 percet vesz igénybe). Reggel jön, néha hajnalban is, de nem zavar.

Tegnap még akatam dicsekedni, csak nálunk is volt 2 ébredés (fejenként 1): B tapsol, akkor is, ha csak mondjuk, hogy tapsi, nem kell,h csináljuk, tehát ismeri a szót, meg integet is, ha azt mondjuk szia. És nő a 3.foga, és ő is VÁMPÍR lesz, mint a nővére volt, mert a 2 alsó után most fönt egy szemfog jön... Emiatt a sok ébredés, és hosszas kendőben leledzés mostanában.
És voltam kint a lakásból este 8 után! Sztendrén a nyár utolsó 7végéjén éjjelig nyitva volt minden (múzeum, kávéház), meg mindenféle program volt, és elmentünk, P babakocsiban, B kendőben, tök vicces volt. Mind2en, meg a barátaink kislánya is végigaludták a sétát. Otthon be az ágyba, és alvás reggelig. Bebebee!
rídonli#

Votiv, gyógyuljatok hamar!!! +++++++++++++++++++++++
rídonli#

Sziasztok!

Már megint mennyit írtatok, mostanában nagyon pörögtök! :)

Én most a tanulás témában meg az alvás témában szólok hozzá, aztán megyek is tanulni...

Szóval nekem nagyon fontos ez az egyetem, még azelőtt kezdtem el, mielőtt férjhez mentem volna és gyerek még gondolatban sem volt, de amikor az első évet jártam, akkor jött a férjhez menés és utána építkeztünk ezért halasztottam, mivel akkor még nem volt kreditrendszer, mikor letelt az egy év és visszamehettem volna a halasztás után, akkor meg jött Bendi, úgyhogy halasztottam még egy évet, de nekem fontos ez és nem akarom feladni, első diploma, úgyhogy ha nehéz is meg Bendivel is kevesebbet vagyok így, akkor sem tudok lemondani róla. Valamiért én nem vagyok az az ősanya típus, én magamra is sokat gondolok. :roll: Viszont így meg a férjem is többet van Bendivel, ami sztem nem lenne így, ha nem járnék egyetemre. Úgy, hogy még előnye is van. :)

Alvás téma pedig: én először nem akartam együtt aludni Bendivel, féltem, hogy összenyomom és szopi után betettem a kiságyába, de mivel éjjel többször felkelt szopizni, így rájötem, hogy nekem is sokkal kényelmesebb ha együtt alszunk, aztán egyre többet hallottam másoktól is például Recca, hogy ennek még pozitív hatásai is lehetnek, meg utána is olvastam, és most már azt bánom, hogy nem kezdettől fogva csináltam így, mert az első 1-2 hónapban még erőltettem a külön alvást.. :? De azt már a szülés előtt elhatároztam, hogy nem fogom sírni hagyni, de azért még így is volt egy pár alkalom, amikor nagyon fáradt voltam és rossz tanácsokkal tömtek tele és meginogtam és nap közben hagytam, hogy álomba sírja magát, :oops: de csak egy-két ilyen alkalom volt.
Egyébként Bendi legtöbbször cicivel elaludt, ha nem, akkor nem volt álmos, akkor fél órát-órát még játszottunk és aztán már elaludt a cicin. Néha volt olyan, hogy a babakocsiban tologattuk, hogy elaludjon végre. 1-2 hónapos kora óta a kiságyat egyáltalán nem használjuk. Éjszakai ébredések megmaradtak addig amíg szopizott, én nem próbálkoztam igazán az éjszakai leszoktatással, mert ha megpróbáltam nem adni neki cicit, iszonyú üvöltés volt, így én úgy ítéltem meg, hogy amíg én ott vagyok és még szopis, addig ő nem fogja megérteni, hogyszer lehet cicizni (nappal) egyszer meg nem (éjjel), úgyhogy keltünk éjjel. Volt olyan időszak, amikor csak egyszer kelt éjjel, volt olyan hogy többször, kb. 1 éves kora után az éjjeli két ébredés volt az átlag. És aztán ugye már írtam, hogy 28 hónap szopi után leszoktattam és tényleg minden hiszti nélkül elfogadta, hogy nincs már cici. Még most is néha odajön megszagolgatni, de vigyorogva mondja, hogy me, me ami nála a nem-et jelenti. :) Ja erről jut eszembe, hogy régebben volt téma a kuki megnövés, hát Bendinek is meg szokott nőni néha és amíg szopizott szopi közben is. :oops: :oops:

Most pedig, hogy már nem szopizik, nincs éjjeli ébredés. Végig alszik, elalvásnál pedig valamelyikünk mellette van, most már megérti ha mondjuk neki, hogy aludni kell és elfogadja, hogy le kell feküdni, de még nem próbáltuk ki, hogy kijövünk mielőtt elalszik, de lehet, hogy az is működne, inkább megvárjuk míg elalszik, az a biztos.

És most már külön szobában alszik, egész éjjel, de ha akarna bármikor átjöhetne, de nem jön. Úgyhogy ellenpélda arra, hogy nem lehet majd átszoktatni a külön szobába, ha együtt alszunk vele, hisz Bendi 28 hónapig együtt aludt velünk, most meg simán külön alszik, de igazából bármikor jöhetne hozzánk. Szóval ahogy neki jó, én alkalmazkodok.

Meg már bánom azt is, hogy nem hordozókendőztem, de már kisebb korában is az riasztott el, hogy annyira gyorsan nőtt és olyan nehéz volt, hogy jobban szerettem babakocsiban vinni, most meg már a 22 kg-ját pláne nem bírnám. De amíg el nem kezdett mászni nagyon sokat így is ölben volt, nem lehetett sehol egyedül hagyni, rögtön sírni kezdett.

Indi, Lindi, Barbi! Boldog Szülinapot utólag is! Barbi, torta nagyon nyami lehetett! :)

Votiv

Gyógyuljatok!

Na megyek, kiderült az előbb, hogy a tegnapi vizsgám, ami nagyon-nagyon gáz volt sikerült! Yesss, úgyhogy megyek tanulni a következőre.

puszi

ruz
ruzicsky

Rec,
igen, Memének lenne...
és a kép nekem nagyon tetszik...senki nem mossa le rólam,h ősanya vagyok... :lol: egyébként nem is baj, ha néhányan azt hiszik, akik látnak élőben, tudják, h mennyire nem vagyok az...

mit kell vinni tengerpartra gyerekeknek????

és örülök,h mindenki ilyen jó anyukája a gyerekeinek!!!! 8)

(minden gőzmozdony fütyül...a dizelmozdonyok dudálnak)
Indi, köszi az infót Thomas ügyben...

és B dumája, mikor édesapja felszólitotta, h tegyen rendet maga után:
Tudom, hogy nehéz ezt megérteni, de most egy kicsit egyedül akarok játszani.
magyarra leforditva: húzzál el innen de iziben, mert úgysem fogok elpakolni. És persze hagyjál békén.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Recca: nagyon érdekes, amit írsz, de van egy bökkenő. Hogy én nem egy kenyai társadalomba szocializálom (bizonyos szempontból sajnos) a gyerekem, hanem a miénkbe. Gondolom, a kenyaiban a felnőttek is nagyon máshogy élnek, szorosabb közelségben és több intim kapcsolatban, mint mi. Sajnos, az embernek meg kell szoknia az egyedüllétet, az egyedül alvást, és hogy szabályozza a szükségleteit, indulatait. Lehetséges, hogy abban a társadalomban pl. másképp ítélik meg azt is, ha valaki kevésbé szabályozza az indulatait. Nem tudom, de a lényeg, hogy én nem hiszem, hogy van jobb és rosszabb nevelési szokás, az egy másik. Mindig az adott társadalomba illik a szokásrendszer. Nálunk nehezebb, mert nagyon keverednek a dolgok, és nagyon bonyolultak a szabályok is, néha már-már el is vesznek. Szerintem ezért is nehéz nekünk megtalálni a megfelelő nevelési módot, mert hogy nagyon is sokféléből választhatunk és nincs egyetlen, amit társadalmi szinten elfogadunk. Szerenécser a "gyereket nem verjük" kezd ilyen lenni. De csak kezd...

Kép
Kép
tinu

Tinu,
igaz...nekem is kavarognak a gondolataim...
mondjuk nálunk együtt alvás szerencsére adott, mindig eszembe jut RJ, aki sztem a legjobb gyerekpszichomókus, h a szegénység szar dolog, de van egy nagyon jó oldala, a család együtt alszik... :lol:
és én ezzel simogatom a lelkem...

de tényleg, sztem sincs tuti frankó, szuper biztos nevelési módszer, az ember max PRÓBÁLKOZIK...és majd kiderül...egyszer...
én pl. tegnap azon filóztam,h mi lesz, ha pl. akkor mikor a gyerekeim lesznek szülők épp az lesz az aktuális nevelési trend, h ne érj a gyermekedhez, és én hogy fogom tudni elmagyarázni nekik, h ez nem jó...mert lehet,h sztük ez lesz a JÓ! szal, annyira nehéz ez az egész...

én tele vagyok lelkiismeret furdalással a rengeteg üvöltözésem miatt, amiatt,h csak úgy tudok a gyerekeimhez szólni, mint egy SS tiszt, kivéve a Meme, mert ő még kicsi, de már Igivel is igy vagyok, egy szép szavam sincs, és nem tom, h ez nem azért van e, mert 5 éven nem sikerült egy átaludt éjszakát prezentálnom, viszont ha meg hagynám sirni, akkor azért érezném magam egy utolsó senkinek, szal én totál belebuktam ebbe a nevelői szerepbe...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és mér már, akkor most nem verjük a gyereket??? :lol: :lol: :lol:
ez a legújabb???
és a verbális erőszak verésnek számit???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan: biztos vagyok benne, hogy csak túlzol. Nem tudom elképzelni, hogy állandóan SS tiszt vagy. :wink: Igaz, még nem találkoztunk élőben, de akkor sem. Ahhoz te túl érzékeny vagy. És a verbális erőszak ugyan nem verés, de abúzusnak elmegy.
Ettől függetlenül szinte biztos vagyok abban is, hogy én is fogok időnként kiabálni. És arra is emlékszem, hogy utáltam, mikor időnként az amúgy kedves, szelíd anyám idegesen kiabált velem. Úgyhogy majd igyekszem előhúzni ezt az érzést, hogy hamar lenyugodjak és ne legyek idegbeteg, kiabálós anyuka. :?

Kép
Kép
tinu

Jaj, köszi az avatar dicseket, meg a sok hozzászólást az altatáshoz. Mindig elfelejtek köszönetet mondani, ez meg az én nagy hibám. :oops: De ma felhívtam anyámat, mert tegnap szemét voltam vele és gyorsan bocsánatot kértem. Asszem kezdek jó útra térni. :lol:

Kép
Kép
tinu

Zsan :) B szövege :lol: És hova mentek tengerpartra? naptejet és sapót ne hagyd itthon :wink: a többit majd megmondja az, aki volt már ilyen helyen :mrgreen:
Nagyon igaz sztem, amit a nevelésről-próbálkozásról írtál... és még bonyolítja az is a helyzetet, hogy nincs teljesen egyforma két gyerek...
Kiabálás: nálam is elpattan néha a cérna, főleg ha egyszerre nyomatja a két gyerek a "hisztit", na ilyenkor szoktam egy határtozott és hangos "csönd legyen!!"-t (ez néha egy "kuss!!" verzióra rövidül :oops: ) ordítani, de ilyenkor muszáj kiabálni, különben meg sem hallanák mit mondok, akkora a hangzavar :mrgreen: (remélem most árnyaltam a rólam alkotott képeteket :lol: )

Márti :) Tapasztalpúak táborához mi is csatlakozunk, ma Bálintom a kertben rálépett egy játékra, ami eltörött és végigkarmolta a talpát :( szerencsére csak felületi sérülés, de volt fertőtlenítés és kapott tapaszt is (roppantul tetszik neki, állandóan mutogatja, mije van :lol: )

Vera :) Dóci szövege :lol: :lol: Rakhatnál fel képeket a gyerkőcökről! Dóci már biztos nagyon nagy már és Marciról meg egy álldogálósat vagy teperőset :wink:

Vica :) Újszülött Mátéd nagyon ééédes!! :D mélre igyekszem válaszolni, bocsi a késésért :oops:

Fibi :) Hű, jól hangzik, hogy ennyi minden van ebben a lakóparkban és az ovi+suli is közel! :D csak tényleg messze van innen :( Porszívózásért nálunk is mindig harc dúl... sokszor eszembe is jut Zuzi...

Votiv :) Jaj, bulást az egész családnak!!! +++++++++

Tinu :) Új avatar tényleg rulez!! :D

Curse :) Szuper, hogy jól sikerült a pancsi! :D Képek nagyon jók, Adél irtó cuki!!!

Rídonli :) Kitartást Nektek a 3.foghoz!!

Kép
Kép
denizsa

Fibi :) A Helikopter Lakóparkban egy aranyos hordozós-waldorbarát-jókedélyű család lakik, nagyobbik gyermek 2 és fél körül,kicsi 9 hós, máris lesz kivel szót váltanotok :wink:

Tinu :) Szerintem a gyerek akkor fog egyedül boldogulni, ha megtapasztalta, hogy baj esetén mindig ott a segítség. Ha ez a tapasztalat nincs, akkor is nyilván fenn tudja majd tartani magát, de milyen lelki sérülésekkel... Egyszóval ez a támogató-melengető-együttlevős nevelés olyan biztonsági és érzelmi tartalékot ad(hat) a gyereknek, ami segíti az önállóságban. Én ebben nagyon hiszek. Szerencsére a gyerkőcömön már csecsemőkortól látszik az önállóságra való képesség és törekvés - természetesen ez elsősorban "hozott anyag" de hiszem, hogy azért az ilyenfajta törődés is belesegít.

De jó, hogy az anyukád énekét írod! Én mindig ezzel biztattam mindenkit: a gyermeknek a legtermészetesebb gyönyörűség az anyja éneke. Én egész nap énekelek valamit - népdalok, Ghymes, Kaláka, Guzsalyas, kuplék, mozgalmi nóták(ezeken vihogunk) és sokféle rockdal. Ezek önkéntelenül jönnek.
Altatáskor mindig ugyanaz: egy délutáni és esti altató (saját szerzemény), a Betemetett a nagy hó a Kalákától, A Cinege cipője és az Iciripiciri (ezeket nem énekelem, hanem verselem) és a Százlábú meséje. Dominó csak a ritmusos dolgokat szereti ilyenkor, semmi próza. Néha ritmusos-rímelős halandzsákat is gyártok (csakamakabakacsakaingóbingóringódingó meg effélék), és halkan mondom, hosszan, erre is szokott elaludni.

Na és ma a tegnapi nagy lelkesedésre a délelőtti normál elalvás 2 órásra sikeredett.

Deni :) Éljen az árnyalt kép :lol:

Én is szoktam kiabálni - előtte azért többször figyelmeztetek és szólok is, hogy most el fog fogyni a türelmem és kiabálni fogok - meg se döbben rajta a gyerek :wink: És néha még sikerül is megakadályozni valami nagy bajt vele.
Evvan, hitelesnek kell lenni, a lenyelt düh vagy szomorúság frusztrálja a gyereket, akkor már inkább a sírás vagy kiabálás.

RJ és hordozás:

http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... 20&id=2947
indianyo

Zsan, mi vittünk egy (lehető legkisebb) fölfújható medencét Pnek, amikor kicsi volt, ebben lehetett fürdetni (a szálláson), kiv.ha bababarát helyre mentek, ahol adnak kádat.
Karúszó, vagy ilyesmi, a biztonság kedvéért.
Ha nem homokos a part, akkor gumiszandi vagy tengeri cipő. (Miénket az első hullám lemosta...de nem volt jól bekötve.)
rídonli#

Leni: ezért kell olyan sulit választani ami büfészak és az ICn is könnyedén felkészülhetsz a vizsgáidra ;) És spec nekem a suli nagyon tetszik, abszolút kikapcsolódásnak érzem és nem érzek semmilyen nyomást, hogy hú most tanulnom kéne..mondjuk ebbe most biztos az is közrejátszik, hogy ez az első ingyenes sulim (középsuli óta persze ) 8)

Votiv: pont azt akartam javasolni én is mint Recca, hogy egy-két éjszakát próbáljatok ki közösen! Egyrészt te is tudnál aludni, másrészt Istók is megnyugodhatna és aztán hátha tudnál beszélni a fejével pl: látod ha Anya veled alszik nincs akkora helyed az ágyban.. ööö vagy hasonló okosságokat hátha bevenne, hm?
Egyébiránt meg ++++++++++++++++ gyógyuljatok!!

Alvás: én félig csináltam mindent, mert este szopi után átdeportálás a saját ágyába, aztán hajnali szopinál én mindig bealudtam és akkor már ottragadt köztünk a Csibi is.
Aztán 13 hós korára leszoktattam az éjjeli kelésről ez 1 hetes kemény menet volt, csattogott a plüssostor :P de azóta végigalussza az éjszakát!! Illetve most a H bezavart ebbe (is) ugye :? :x ugyanis a kiságyról levettünk 3 pálcikát igy hajnalban kisasszony betolakszik közénk, de ezt nem is bánom. Szeretek együtt ébredni és szerencsére Apa is szereti ezt, főleg ha Kamilla hajnalban oldalbarúgja egy párszor 8)

Deni: fostam ám rendesen, hogy kiscsaj ennyire rácuppan a tv-re mi lesz itthon?! De mázli, mert itthon annyi minden más van, hogy bazi ritkán jut eszébe és akkor se a tv-re mutogat, hogy mese-mese, hanem a dvd lejátszóra, hogy Dakond! :lol:

Gyerekszövegeken behaltam!!! :)
Meg a Neet kopaszodó szövegén is :lol:

Barbi: képzeld eljutottam fodrászhoz kb 2 hete és most, hogy nincsenek ősz hajszálaim letagadhatok vagy ööö jópár évet újra! 8) :)

REc: ősanya fotó: én attól fosnék, hogy mikor esik hátra a gyerek ebből a pántlikából :roll:

Zsan: hát akkor nem lesz közös fürdőzés :( és még a Capriba se fogunk együtt kávézni hát ez :cry:
üvöltés nálunk is van néha...és utána úúútálom magam...

Verés: gyerekkoromban annyiszor kívántam, hogy Anya inkább üssön meg, mert a lelkiterror sokkalta jobban megviselt mint pl egy-két tasli! :oops: Csak Anyu elve az volt, hogy nem ütött meg minket soha..ellenben szóban aztán kaptunk és érdekes mód rám nagyon hatott ez a fajta nevelési mód, de pl öcsémről meg lepergett!! :roll:
Az ember mindig eldönti, hogy na ezt vagy azt én biztos nem fogom csinálni-mondani a gyerekemnek! Aztán egyszercsak hallom Anyám szavait a saját számból és utána totál ledöbbenek!! Persze nem vagyok totál másolat, én már egy finomított verzió vagyok :) de akkor is nagyon-nagyon sokat számít, hogy ki-mit kapott/hozott otthonról! És ez fontos a nőiségünknél, otthonteremtésnél és naná, hogy a gyereknevelésnél is!!! Én spec a minap döbbentem rá, hogy a férfi-nő viszonyt miért élem meg igy ahogy... :? és persze a válasz mind ott van a gyerekkoromban, hogy mit hogy láttam!

Curse: pia ügyben írott félszavadra csak annyit, hogy ezek szerint egy malomban örlünk :?

Na el
Rylie
rylie

Ja és hogy én is csatlakozzam a gyerekszáj dumákhoz:
Kamilla játszik a fa állatos puzlival:
Boci bú bú
Kakas kukujikú kot kot
Cica mijáú stb

majd kezébe akad az ikejás cápa, az ujjára húzza és mutatja, hogy úszik és mondja, hogy cápa
kicsit gondolkodik majd közli, hogy
cáp cáp

szal ha nem tudnátok a cápa azt mondja, hogy cáp-cáp 8) :lol:

és túl léptünk a mi ez? szakaszon és a mit csinál-nál tartunk!
Tegnap épp nagy igyekezettel pakolja ki a középső konyhafiókot (ezt szoktam hagyni, nincs benne semmi veszélyes eszköz)
Én a nagyszobában üldögéltem, épp belép az apja az ajtón, ahonnan rögtön belátni a konyhába.
Kamilla felnéz és ártatlan szemekkel: Mit csinálok? Mit csinálok? és közben csak pakolt kifelé megállás nélkül :) Apja meg visszakérdezi, hogy Hát mit csinálsz?
ő meg tűnődve elnézi a kupit a földön majd közli, hogy pakolok :)

öö ez igy kevéssé vicces de nekem meg az :)

R
rylie

és ezt annyiszor meg akartam már kérdezni, hogy:

Lindi, Recca: hogy áll Gréti és Benke a lyme bacikkal???
Gyógyultok?

és Adél kép annyira helyes !

R
rylie

Ha már itt tartunk: ki számit akkor ösanyának? aki csakis a gyerekeinek él, és lemond a szellemi igényeiröl (is)? és az kinek jo, ha alapvetöen léteznek ezek az igények az anyukában? meg különben is, a gyerekek elöbb utobb kirepülnek, és akkor ott marad egy függésben élö anya, aki nem tudja elengedni a gyerekét... (ez persze nem mindenkire igaz, de sok ilyet láttam....)

Tinu,
az rendben van, hogy ide Mo-ra szocializálódunk, és mi felnöttek már "ilyenek" vagyunk (néha azt mondom, h sajnos...), de szerintem a gyerekek, föleg az ujszülöttek még "egyformák", olyan értelemben, hogy a biztonságra vágynak. És ahhoz hogy megtanuljanak BIZNI az emberekben, a világban, ahhoz segitség is kell nekik. És ld. Ruziék példáját (vagy a miénket Bálinttal), soksok honap együttalvás után megtapasztalta a gyermek az "ösbizalmat", és már tud egyedül is aludni, mert nincs mitöl félnie, nem hagyták cserben, amikor szüksége volt valakire. Én is ebben hiszek, mint ahogy Indi is. (persze ez is gyerekfüggö, ld Eszci szeret egyedül aludni...)

Indi,
ez nagyon jo hir :D a lakoparkos forum alapján tényleg csupa jo fejek laknak ott, szerveznek kollektiv szemétszedést, faültetést, zajvédö fal épittetést, házitej beszállitást, stb. :D :D

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?