A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinu, oszinten szolva, nem egeszen ertem, mire akartal kilyukadni :?
de sztem - ahogy Indi mondta - a tamogato-melengeto-egyuttlevos "modszer" olyan termeszetes igenyeket elegit ki, ami minden babanal minden tarsadalomban jelen van, es raadasul olyan tulajdonsagok kialakulasat segiti elo, ami csak hasznara valhat barkinek barmely tarsadalomban... (ez most igy nagyon altalanos, de nem szeretnem magamat (meg a cikkeket :lol:) ismetelgetni ;))
es abban persze igazad van, h mas tarsadalom, mashogy elnek a felnottek es persze mas nevelesi mod. de azert az "alapanyag" ugyanaz, ugyanazokkal az osi igenyekkel. de nem ezek kielegitese hatarozza meg, h vki kenyainak szocializalodik v amerikainak...
es tavol alljon tolem barmilyen ertek-itelet, meg kulonben is sztem nincs jo meg rossz. en azt valasztom, ami a szivemhez kozel all :lol: es ertheto modon amellett "keresek" "erveket" ;) es szivesen megosztom veletek 8) v inkabb ne tegyem? :roll:
es igen, nagyon szuper az avatarod :)

Curse, a lanyod nagyon edes! foleg a 2. kepen :lol:

Nuk, nem vagy bena! dehogyis! gyakorlas, gyakorlas, gyakorlas :lol:
recca

RJ 8)

Rylie, nincs statisztikam, hanyszor ejtik le a gyerekeket :mrgreen:
lyme baci: oktoberben kell visszamennunk verszivasra...
hozott anyag :( igy van, ahogy mondod. de talan nem teljesen remenytelen :roll:

Fibi, mire sikerult elkuldenem az elozot, te is megfogalmaztad uazt :D
"osanya": fontos ez? nem is ertem igazan mi ez :oops: :lol:
recca

sztem os osanyaink nem eltek csak a gyerekeiknek! meg sem tehettek, mert mondjuk szepen ehenhaltak volna kozben! ez inkabb olyan modernkori dolog. mar ha van ilyen egyaltalan :lol:
recca

Recca, Rylie, ha ez ilyen egyszerű lenne! :) végülis már így is velünk alszik jóformán, és ennek ellenére nagyon nyugtalan, éjjel többször kel, és általában agyonüt+rugdos álmában mindenkit. És többször előfordul, hogy a saját ágyába akar visszamenni, és húz engem, hogy vigyem vissza és aludjak ott mellette, szóval sokszor mellettem se jó neki. Nem tudok mást tenni, mint hogy elfogadom, hogy ez most egy ilyen időszak, majd csak elmúlik. 18 évesen biztos nem lesznek már ilyen problémái :)
Az éjjeli műszak csak "kicsit" fárasztó, de az jobban aggaszt, hogy átalánosságban is érzem rajta hogy iszonyú frusztrált, és nem tudok segíteni neki igazán. Önállósodna is, meg anyás is. Kommunikálna már, de még nem megy neki. Fáradt és pihenne, de nem bír kikapcsolni. Szóval sok baja van - én meg hiába vagyok az anyja, nem oldhatom meg helyette a problémáit...

votiv 8)
votiv

Tinu!
hasonlóan látunk sok mindent, csak te értelmesen, szagember módjára is meg tudod fogalmazni. :lol:
ancsipancsi

Rec,
aha, már megint egyre gondoltunk :D
ösanyaságot én sem értem :lol:
fibi

Rylie!
Igen! Én is már változtam anyámmá. És nem az aranyos, jó fej anyámmá, hanem a másikká, aki beszól és ... Olyan nehéz kilépni ezekből a mintákból. És én amikor teszem tudom, hogy mi zajlik és mégis teszem!!!

Indi!
Waldorf ovikról ugye te tudsz vmit mondani Indi? Van a környékünkön egy és érdekelne, hogy mi alapján lehet bejutni. (4 éves kortól szeretik a gyerekeket fogadni? És fél napra? Gondolom ők válogatnak a gyerekek alapján? Vagy a szülők és gyerekek alapján? Túl komplikált kérdést tettem fel, tudom. Nemsokára keresek vmit a neten a módszerről. Persze eddig is tudok róla pár dolgot - különben nem merülne fel komolyan, hogy oda sztném a gyerekemet küldeni...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Alvás témához még eszembe jutottak dolgok. Az egyik, hogy úgy én sem tudtam volna együtt aludni Bendivel, ha nem férek el rendesen, én nagyon rossz alvó vagyok és minden idegesít általában, és muszáj, hogy legyen helyem, úgyhogy ugye nálunk 2 nagy matrac volt letéve a földre összesen 3 m széles volt, ez többek között az ágyról való leesés ellen is jó. Szóval az alapfeltétel, hogy el is férjünk, úgyhogy sokszor 1 m távolság is volt Bendi meg köztem alvás közben, de bármikor ott volt a lehetőség, hogy odabújjon, amit meg is tett, néha rám is feküdt. :)

A másik, meg, hogy az én szüleim nem engedték, hogy velük aludjak, ha néha át is mentem, mert féltem egyedül, látszott rajtuk, hogy na jó most idejöhetek, de ebből ne legyen rendszer. Szóval rájuk is nagyon hatottak a trendek, amit egyébként nem csodálok, mert a mai napig is orvosok, pszichológusok és könyvek sulykolják, hogy a gyereknek márpedig külön kiságyban a helye.
De ami érdekes, hogy mikor Bendi náluk volt egy hétig, imádtak vele aludni, pedig Bendi már simán alszik egyedül, szóval nem lett volna feltétlenül szükséges...érdekes, úgy látszik rájöttek, hogy mégse olyan szörnyű dolog ez :)

Rec

Az a kép tényleg nagyon érdekes. :) A nővéremnek van egy Afrikás könyve és abban olyan képek vannak, hogy a kendőbe úgy kötik hátra a babat, hogy semmi keresztezés meg miegymás, csak magukra csavarják a kendőt, egyszerűen elől megkötik és kész. :shock: hogy nem esik ki belőle a gyerek?

ruz
ruzicsky

Ruzi,
pont ezt akartam irni én is, hogy nálunk van egy dupla meg egy szimpla szivacs egymás mellett, igy böven elférünk (most már) négyen is :D
és a nagyszülök sokszor ilyenek, az unokákkal egész mások mint a gyerekükkel anno. Én szüleim is pátyolgatják meg agyon kényeztetik Bálintot, nálam meg csattogott az ostor rendesen... :? :lol: és nem plüssböl volt 8)
fibi

Votiv, es ha ott aludnal mellette? ;) (ez persze csak egy otlet)

Ruz, a keresztezos-komplikalos kotes a "civilizacios forma". mashol sokkal egyszerubben megoldjak :D itt van nehany kep (hordozokendos topikbol atveve) annyira jo nezni oket :D

es nalunk is 3 matrac egymas mellett a foldon, mindenki legnagyobb elegedettsegere 8)
recca

Votiv,
És ha vhova matracot teszel le? Hozzá vagy hozzátok? (Nálunk most P. saját ágyában alszik. Egyik nap mondta, hogy mostantól úgy gondolja a saját szobájában aludna és így is tesz.) Nálunk is volt egy olyan időszak, hogy majd megszakadt a szívem (és kerestem-kerestem magamban a hibát, hogy mi a fenét rontottam el), mert P. olyan frusztráltnak és idegesnek és ... látszott. Aztán elmúlt (jaj, biztos lesz még, de most olyan jó P. mint Neet E-je). Élvezet vele minden perc. (Úgy értem tényleg kielégít intellektuálisan és vicces is.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Francba, Votiv, akkor erre ráhibáztam :?
Mielőbbi gyógyulást nektek!!!!

A korai fejlesztőben nem tudnak Isti frusztráltságának oldására ötleteket adni?(Bocs, ha hülyeséget kérdek, nem tudom, mi zajlik egy ilyen helyen).

Rec, IMÁDOM a linkjeidet!!!! Annyira jó volt nézegetni ezeket a fotókat, hogy alig várom, hoyg a kismaki felébredjen, már kötöm is magamra - ott rohadjon meg a tesókocsi :evil:

Indi, szívesen énekelek neked, de tudd: nem vagyok egy Paja Bea :wink: :lol:

Amit az automatikusan beinduló "én vagyok az anyám rosszabbik énje" programról írtok nálam is dettó így van. És én is uuuutálom, és nem értem, hogy amit már gyerekként sem szerettem, miért generálódik újra általam :evil:

Tanulás-nem tanulás.
Szerintem nem azt írtam, hogy én vagyok az ősanya, mert nem tanulok a gyerek mellett, hanem hogy ökör mártír vagyok. A kettő mintha nem fedné egymást....
Ugyanakkor azt gondolom: nem csak iskolába járással teljesedhet ki az ember. Én alapvetően jól érzem magam itthon, örülök, hogy nem kell rendszeresen kötelező jelleggel (ha már befizettem, akkor ne vesszen kárba elven) eljárjak valahova, talán jóóó messzire.
Remete típus vagyok, no. Tudom, hogy nem mindenki az, ezért elfogadom, ha valaki a gyerekei társaságán túl másra is vágyik.
De könyörgöm: ha ez így van, legalább ne legyen miatta lelkiismeretfurdalása és ne vádoljon engem senki (h)ősanyasággal.
Köszi! 8)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Na, bocsi, hogy besértődtem, de ez az "ősanyázás" rosszul esett.
Most már láthatjátok,hogy nem csak ősanya vagyok, de egy hülye picsa is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
leni

Zsanci!

Nekem is 3 fiam van, úgyhogy tudom, miről beszélsz! Na de azért azt az SS tisztet Te sem gondolod komolyan, ugye?
Thomas-őrület: nálunk már közel 1 éve tart, lassan már tényleg megépítjük Sodor szigetét, annyi a síndarab, fűtőház, alagút,híd, miegymás, a vonatokról nem beszélve! Lehelkémnek Percy a mindene,azzal alszik, azzal eszik,azt viszi mindenhova és "nagyon illatos Percy", meg "ó, de szép gyönyörű" jelzőkkel illeti.
Én sem vagyok oda érte, ha a tv-t bámulják, de azért a Minimax-ról felvettük nekik a meséket, viszont nem tudom, találkoztál-e vele, de megjelent könyvalakban, már 4 rész, darabonként 3 mesével, 2000.- körüli pénzért, nagy, tele képpel és ami a legfontosabb: kemény borítóval!

Indi, Rylie!

Annyira igaz, amit a gy.nevelésről meg kiabálásról írtatok!

Tanulás:
A másod-diploma és a szakvizsga nálam is úgy ment, hogy amikor elkezdtem, volt egy naponta 4x még szopizó 14 hónapos Csabim, majd a képzés közepe táján megszületett Lehel, és mire államvizsgázni mentem Berci is ott volt, igaz, én még nem tudtam róla!
Azért mertem belevágni, mert Csabi rengeteg szabadidőt biztosított, mivel 8 hónapos koráig nappal 2x4 órát aludt, utána is sokat és a sok együttjátszás mellett kifejezetten igényelte, hogy délután, ébredést követően egyedül játszon. Éreztem, hogy most vagy soha!
A közel 3 év alatt volt bennem sok- sok lelkiismeret-furdalás, bár éjjel tanultam, mégis úgy éreztem, hogy időt veszek el a gyerekeimtől! Nagyon megszenvedtem a 2. terhességem elejét, mert sajnos a nagyon-nagyon hányós típusú kismamák közé tartozom. Mégis úgy érzem, hogy megérte! Rengeteg olyan dolgot tanultam, ami sokat segít nekem a gyermeknevelésben és nem utolsó szempont, hogy a szakvizsga bebíztosította az állásomat is!
De mindehhez hozzátartozik, hogy a nagyszülők elmondhatatlanul sokat segítettek, nélkülük nem ment volna!

Márti
borossné becz márta

Leni :) Palya Bea megvan cédén. Ha őt akarom hallgatni, bekapcsolom :wink: Téged és a dalaidat nem tudom... :lol: Szóval éneklésre fel, nótázhatunk együtt is - az éneklés gyógyító, spirituális élmény, teste-lelket gyönyörködtető cselekvés. Mindnekinek ajánlom!

Én sem tudom elképzelni már, hogy iskolába járjak a fiacska mellett, mert ahhoz magára kéne hagynom, s nincs olyan diploma, amiért megérné. Tanulni meg nem csak diplomáért, iskolában lehet. Én 15 éves korom óta mindig tanultam valamit. Én úgy gondolom magamról, hogy szellemi táplálékkal is élek nap-mint-nap. Igaz, regényeket nem tudok most olvasni,- de egyszer iskolás lesz a gyerekem és akkor majd együtt olvasunk - ki-ki a saját könyvét.

Móni :) Többnyire 4 éves kortól kezdik a gyerekek az ovit, igen. Előtte szülővel együtt játszócsoportokat működtetnek, heti 1-2 alkalommal. A szülők alapján választanak, gyerekek között nem tesznek különbséget. Ezt úgy értsd, hogy olyan szülők gyermekeit várják, aki képesek közösen, együttműködve létezni, mert a gyerek érdekeit csak ez szolgálja. A Waldorf egy szülők által létrehozott, működtetett intézmény, a tanárok/óvónénik a szellemi döntést hozzák, az anyagi dolgokat viszont a szülők - persze a tanári kollégiummal egyetértésben.
Módszer önmagában egy olvasással nehezen érthető, szívesen válaszolok a kérdéseidre, de érdemes a Waldorf topikot is látogatnod, ott ovis dolgokról is beszélünk - vannak benne tanárok, gyakorló szülők és ellenzők (:wink: ) is.

Ha konkrétan kérdezel, én is szívesen válaszolok, de így általánosságban nagyon nehéz.

Ngyszerű hír ez Petiről!!!! Örülök, hogy végre minden rendben. Gyere hordozós sétára te is szept. 22-én! hozhatod mindkét skacot, segítünk.
indianyo

Recca: csak annyit akartam mondani, hogy az ősbizalom kialakulásához nem feltétlen van szükség hordozásra, együttalvásra és igény szerinti szoptatásra. Viszont szükség van arra, hogy az anya rendelkezésre álljon és érzékenyen reagáljon a gyerek szükségleteire. De nem hiszem, hogy a szükséglet kizárólag úgy elégíthető ki, ahogyan a kenyaiaknál. A gyerekek hihetetlen rugalmasak és alkalmazkodóak. Ezért érzem úgy, hogy a társadalomnak olyan nagy szerepe van abban, hogy mit gondolunk megfelelő szükségletkielégítésnek.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Második babámat várom, 12 hetes és úgy tűnik, orvosváltásra kényszerülök. Ehhez szeretnék tőletek néhány tapasztalatot kérni.
Sajnos a mostani orvosom bár szkmailag kiváló, szülésvezetési elképzeléseink nem egyeznek.
Több okból a Szent Imrére esne a választásom.
Az alábbi dolgokat tartanám legfontosabbnak és szeretném, ha megosztanátok velem jó és rossz(!) tapasztalataitokat ezekkel kapcsolatban.

- Szeretnék dúlával szülni. Milyen a szülésznők, orvosok hozzáállása a dúlákhoz?
- Milyen hamar viszik el, illetve megfordítva mennyi ideig maradhat velem a baba, miután megszületett? Szopizhat-e a szülőszobán?
- Nem szeretnék méhszáj-tágítást és oxitocin infúziót.
- A köldökzsinórt mikor vágják el? Egyből vagy megvárják, amíg pulzál?
- Adnak-e pótlást a babának?
- VAlószínűleg az ügyeletesnél szülnék. Tudtok kirívóan sz@r dokit, akihez ilyen esetben kerülhetek?

Előre is nagyon szépen köszönök minden választ!!!!!
Szeretettel üdvözöl Benneteket:
mpatr (2008-ban szülünk és 2008. márciusi babák topikokból)

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Indi, amit az éneklésről írsz, MEGA-UFF!!! Én is ezzel gyógyítom mióta eszemet tudom a saját lelkemet - és most már a gyerekeim lelkét is. :wink: Örömmel benne vagyok egy repertoár-cserében!!! :P

És a tanulással kapcsolatban is nagyon az én gondolataimat írtad le.

Nuk, neked szerettem volna a dédivel kapcsolatban írni:

Sajnos férjem mindkét nagymamája, nekem meg az anyai nagyim öregkori agyérelmeszesedés - és következményeiben (öregkori elbutulás) haltak meg. Amit a dédiről írsz, eléggé erre hajaz :roll: nem ijesztgetni akarok!!! De sajnos van a témában mögöttem tapasztalat...
Agyja Ég, hogy "csak" egy öreg korára "háklis, rafkós" idős néniről legyen szó, de ha régen a néni belátóbb volt, és kevésbé okoskodó, akkor lehet, hogy nem árt vele óvatosnak lenni. Én NEM bíznám rá a gyerekemet. És sajnos fel kell készülni, hogy ez az állapot romlani fog. :cry: Rengeteg elfogadás és energia szükséges akkor a néni kezeléséhez.... REMÉLEM tévedek!!!!

Tinu, kérted a versikéket:
vízbe tételhez: Esik az eső - ének
törölközés, pizsi felvétel: Csiribiri - ének
Bóbita - ének
Árnyak sora ül a réten - vers
Este a láb gyönge fáradt - vers
Takaród hadd igazítsam - vers

ez utóbbi 3 Weöres Sándor vers, ha érdekel le is írom őket neked. (többieket nem akarom untatni)

Én is azt tapasztaltam, hogy a feszes ritmusú verseket, mondókákat a még beszélni sem tudó 4-6 hónapos babák is NAGYON élvezik! Hankának volt egy korszaka úgy 5 hónaposan, amikor lelki békéjét a Megy a kocsi fut a kocsi kezdetű W:S:verssel lehetett a leggyorsabban helyrebillenteni. A W:S: versek nekem amúőgy is szívem csücskei: a legrövidebbekben is mélységes bölcsesség vagy épp humor rejlik :wink:

Indi, ilyen Waldorf ovielőkészítős játszócsoportba hogyan lehet bekerülni?
leni

ihaj-csuhaj-sallárom
megtaláltam a párom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is egész nap éneklek a gyereknek, mert csak akkor marad csöndben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Illetve Mozart Török indulójára. Azt szoktam -köhömköhöm- nagywckor bekapcsolni neki, megmerevedik és elmélyülten hallgatja... Legalább valamiben rám hasonlít!!! És imádja, ha "zongorázok", vagy "hegedülök" neki, mialatt megy a babaMozart.

Votiv:
Most olvastam, hogy betegek vagytok, jó bunkó voltam atelefonba, megint csak a saját hülyeségeimmel voltam elfoglalva... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Ha meggyógultok, csütörtökön bepótolhatjuk :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Kinél van a legkisebb korkülönbség a gyerekek között??? Ugyanis minden igyekezetem ellenére fura hányingerek gyötörnek... Nagyon remélem, hogy nem AZ a bajom. Mármint akarunk tesót, de NEM MOST!!!! Rékával még elég sok dolog van, nem akarom, hogy elhanyagolódjon... Remélem csak valami kósza gyomorideg :roll:

Vica:
Újszülött Máté nagyon kis cuki csomag!!!

Curse:
Change money :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyerekem már biztos fogzik, ma úgy beleharapott a hüvelykujjamba, hogy könny szökött a szemembe... Hiába no, öregszenek a gyerekeink.

Mpatr:
Doki ügyben tudok írni, de privit, ha kell, mert még a nevét sem "mondjuk" ki...:twisted:

nukada

Leni:
Sajnos a mama világ életében háklis, kiállhatatlan volt... És nem azért süt diótortát, mert örömet akar szerzni, hanem mert anyu allergiás rá, hátha megpusztul tőle... Még mindig egy Q-nak tartja, amiért az ő picike fiát elvette tőle... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Én vagyok anyu kóstolója mindig, mert ráadásul még le is tagadja, hogy tesz pl az almás sütibe diót... :roll: :roll: :roll: De így szeretjük, legalább is én, anyu biztos nem annyira, de megértem. Szal jó kis családunk van, nálunk mindig zajlik az élet :lol: :lol: :lol: :lol:
De köszi a hsz-t, sajnálom a nyagyiaitokat... Én ezért mondom mindig, hogy nem szeretnék megöregedni...

nukada

Nuk, ez végülis jó hír :wink: - én legalábbis annak veszem. Anyukádnak meg minden elismerésem így idegenként is!!! nem semmi lehet egy ilyen naóyst elviselni!!!! WOW!!!

Ha hányinger kérdésben tutira akarsz menni, szerintem tesztelj.... :roll: Nálunk hatalmas 19 hós korkülönbség van, de mi így akartuk. Ellenbekker nekem mindkét esetben émelygéssel indult a puttonynövesztés....

Törökindulón behaltam :lol:

És Curse, a change money tényleg OLTÁRI!!! :lol: :lol: :lol:
leni

Leni :) Takaród hadd igazítsam-nak dallama is van :) Pentaton lírán és furulyán is tanultuk játszani, szép, majd megtanítom neked is.

Nuk :) Mozart nagyon jó, szép, lágy, szeretik a gyerekek is. Én
mondjuk inkább az eredeti verziót preferálom :wink: Próbáld meg a klarinétversenyeket (a Távol Afrikából-ban ezek mennek a gramofonon), szerintem azt is megszereti Rékád.

Segítsetek: a hordozós sétán egy nagy kört szeretnénk az Oktogonon alakítani anyákból, dedekből, babakocsikból, kendőkbő lés énekelnénk egyet. Javasoljatok odaillő dalokat - amit sokan, lehetőleg szinte mindenki ismer! Mondjuk a Boci boci nem annyira jó :lol:
indianyo

Nukada várom a privit és a többieknek is rettenetesen érdekelnének a tapasztalatai. Lécciléccilécciiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

mpatr :) Sajnos nekem nincsenek, így nem tudok segíteni.
indianyo

Leni,
ha rám gondoltál, én nem vádoltalak ösanyasággal. És nincs lelkiismeretfurdalásom a tanulás miatt, mert én ilyen önzö vagyok. Mások az igényeink, de attol még nem szeretem kevésbé a gyerekeim.
fibi

Indi:
Oktogonon énekléshez: Tavaszi szél vizet áraszt!
Mindenki tudja és szép. És még F. Mercury-nek is tetszett :lol:

És az Árnyak sora ül a réten-nek is van dallama, Gryllusék szerezték hozzá. Dönörű 8)

mpatr. én ideírom privi nélkül is: egy olyan emberről tudok, akivel nem túl jó szülni, Szánthó József a neve. De egy jó bába ezen is túl tud lendíteni. Az enyémnek legalábbis sikerült :wink:
leni

elmegy?
neet
neet

Fibi :) Ezt ugyan nem nekem címezted, de nekem is van róla gondolatom: szerintem ez nem a gyermekek iránti szeretet kérdése, mert az eleve itt fel sem merült (bennem legalábbis nem, de ide a rozsdást, hgoy másban sem). Inkább az igényeké és lehetőségeké és abban nagyon különbözőek vagyunk, csakúgy, mint alaptermészetünket tekintve. Szóval ki-ki úgy és ott, ahogyan neki és családjának jó.

A tanulásnak is sok módja/formája van.
indianyo

Mpatr,
dúlával nem lesz gond, sztem a szülésznők csak örülnek, ha egy kismamával kevesebb.
miután megszületik a baba, azonnal pocira rakják, nem törölgetik, stb...
köldökzsinórt a harmadiknál úgy vágták, h mikor már nem pulzált, még nézegettük is,h mennyivel vastagabb akkor, mikor még dolgozik, mint mikor már abbahagyta. (ja, és ehhez teljesen normális szülés kell, ha komplikáció van, azonnal elvágják)
szülőszobán természetesen szopizhat, attól függöően,h ki van szolgálatban, megmosdatják a babádat, de bent a szülőszobán, és utána 2 órát együtt vagytok. Utána te is, és baba is el, ő a csecsemősökhöz. Ha szeretnéd, miután megkapta a k vitamint, kihozzák neked, ha nincs semmi gond. ÉS onnantól kezdve szinte végig veled van. Régen pár órás megfigyelés dukált, de most májusban max. egy fél órát kellett volna külön töltenünk. Csak elfelejtették kihozni, én meg belefeldkeztem az sms-ezésbe, és ezért majd' egy óra múlva láttuk egymást újra. De azalatt megfürdették újból :shock: és kapott tiszta ruhát is, pedig előtte 2 órával adták rá az elsőt.
oxitocin, méhszáj tágitás orvos függő. Van akinél rutin, van akinek eszébe sem jut. Ha a dúlád talpra esett, ő majd kiáll érted, és akkor nem kapsz ilyeneket.
pótlást simán kaphat a gyereked, de ha külön nyilatkozol arról, h ne adjanak neki, lesz egy kis papir a kocsiján, amire rá van irva, és akkor nem adnak neki.
és igen, ismerünk kirivóan szar dokit.

Márti,
Sodor szigete... :lol:
nálunk a középső kedvence a thomas és a percy, a nagy ló a dizel 10-et szereti, ált. én vagyok az emily és az öcsike a kövér állomásfőnök (mi igy hivjuk) apuka meg a mesélő... :lol: (könyv jó ötlet)

Leni, Indi,
én azt hiszem agygörcsöt kapnék, ha mindennap uazt és uúgy kéne a gyerekemnek énekelni, mondókázni. Olvastam én is,h milyen jó ez, de nekem már az elsőnél sem ment pl. a masszirozás, meg ilyenek, többinél már meg sem próbálkoztam vele.
én már azt is "rutinnak" veszem, ha fél órás csúszással meg tudom fürdetni a picit. Mert a hivatalos ideje 7 körül van, de simán átcsúszunk akár 8-ba is...
ilyen az én formám...
ja, és ragaszkodtam sokáig ilyenekhez pl, h üljünk le asztalhoz enni, de mostanság néha thomas előtt vacsiznak, és sokkal többet esznek, ha nem figyelnek a kajára. Remélem egyszer eljutok oda, h képes leszek megszervezni és lebonyolitani olyasmit, mint vacsora közösen az asztalánál, de erre jelenleg teljesen alkalmatlan vagyok.
Ja, és legnagyobb problémám, h én sem ezt szoktam meg, nem ez a példa előttem, ha ösztönből nyomom, akkor én simán megvacsorázom állva a konyhába... :shock:

sajnos, én is csak a rossz tulajdonságait vettem át a szüleimnek...
és Márti, igen, SS tiszt, még akkor is, mikor szép szavak jönnek ki a számon, azt is olyan hangsúllyal... :oops:
érdekes, mikor MEme alatt jártam rövid ideig pszichomókushoz, ő simán elhitte, h én SS tiszt vagyok otthon... :lol: és nem mondta,h áááá, én ezt el sem tudom képzelni... :wink: mert el tudta.

és a nap nagy megdöbbenése, és minden szara:
tudjátok, h 20 kilót hiztam terhesség alatt. Ma, majd' 3 hónappal szülés után ráálltam egy mérlegre, és azt mutatta, h 20 kilóval vagyok nehezebb, mint teherbe esés előtt...azaz 20 kiló TÚLSÚLYOM van.. .én annyira magamba zuhantam,h mikor Zuziékkal összefutottam a DMben, rögtön ezzel nyitottam... :lol: mindenki panaszkodik,h hát igen, amaradt rajtam 5-6 kiló plusz, de rajtam meg van 20!!!!!!!!!!!
tudom, h ez nem olyan érdekes, de 20 kilót nem lehet csak úgy leadni... :?

na jó, be is fogom...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Leni drága,
igen, az a cépcséges Freddie is ezt énekelte és naon teccett neki!!! szivemet melengető...

Indi,
Pál Kata Péter??? amit RJnek is adtunk??? 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi :) Ritmusos halandzsa eszméletlen jóóó! (ez a körmenethez is jó lenne, nem kéne tudni a szöveget :wink: :lol: ) Én "költeni" szoktam, ha a dallam megvan, de a szövegre nem emlékszem :oops: még nem reklamáltak :lol:

Leni :) Bóbita nálunk is nagy kedvenc és W.S. is :D Ja, és hülye p.-t meg nem látok, hol van?? :lol:

Rylie :) IC-n vizsgára felkészülés: mindig is tudtam, hogy zseni vagy (nemcsak mázlista), ha ennyi tanulás elég a vizsg.-ra! :wink: Kamilla gyerekszája :lol: És hogy megy a bilizés? (most az általad javasolt módszert tesztelem!)

Rec :) De igen, osztd csak meg velünk az érveidet és gondolataidat, no meg a képeidet, nagyon bírom őket! :D bár nagyon úgy néz ki, én maradok a babakocsinál... :oops: Vizetek van már rendesen?

Votiv :) Éjszakázáshoz +++++ meg a gyógyuláshoz is +++++

Fibi :) Hát igen, nagyszülő-unoka viszony nálunk is teljesen más, mint a szülő-gyerek anno, ostor jó mélyre elásva :lol:

Márti :) 2x4 óra alvás, ráadásul nappal?? :shock: ilyen nincs is! :lol: Csabid lába hogy van?

Nuk :) Hű, csak nem?? :D Leninek igaza van: teszt :wink: egyébként +++
denizsa

Zsanci :) ha a gyereked mindennap ugyanazt, ugyanúgy akarná CSAK, akkor menne :wink: Én nem unom, igaz én egy különc nőszemély vagyok - hívjatok csak ősanyának :lol: :lol:

Szeirntem az állapotosságod előtt zörgőcsontú voltál - nem akarlak megbántani, de ezt komolyan gondolom. Inkább nézz bele egy tükörbe és lásd meg, milyen szép vagy, mint a mérlegen mérgelődj!

(Azt hagyd meg nekem. Igaz én a tükörben se vagyok szép.)
indianyo

Indi,
egyetértek: mások vagyunk, más igényekkel. A gyerekek szeretetét azért hoztam fel, mert Leni tegnap azzal zárta, hogy a konkluzio, hogy ö jobban szereti a gyerekeit, mint saját magát. (vagy qrva lusta, de az meg én vagyok :P )
fibi

Mpatr :) Zsan-t annyival egészíteném ki köldökzsinórilag, hogy akkor is egyből elvágják/elszorítják, ha rh negatív vagy. Asszem a többi kérdésedre már válaszoltak... Jó pocakoskodást!

Zsan :) Akkor én nem is panaszkodom, hogy még mindig annyi vagyok, amennyivel hazajöttem a kórh.-ból :roll: egy deka sem ment le, de fogyózni meg nem akarok. Tök fura, mert Bálint szülése után nem tettem semmit és simán mentek le maguktól a kilók szép lassan, most meg semmi... na én is befogtam :mrgreen:

Kérdés: Aki már többször szült, tapasztalt-e olyat, hogy a második szülés után nem ugyanúgy jön vissza a menzesze? (az első után 6 héttel már jött a mikulás, most még mindig nem, na nem mintha hiányozna, de normális, hogy másképp van??)
denizsa

Elment. :lol:

Csak címszavakban, mert le vagyok maradva és még a főzés sincs teljesen befejezve:

Vica,
Mátéd édes, most is és akkor is! :)

Den,
naa, annyira azért ne utálj! ;)

Fibi,
a pisi a gatyába a legjobb szövege Bálintnak. :lol:

Thomas... én úgy ahogy 10 éve ismerkedtem meg vele, amikor még más kölkére vigyáztam (és örültem, ha tv-znek.. :mrgreen: ), de már most látom, Eszter mennyi mindenből kimarad, mert nem tévézünk/dévédézünk... :? persze-persze, ő viszont másban penge, de majd az oviban meg a suliban nem nézik kicsit lükének, h nem tudja, ki az a Thomas? Bár az unokatesótól kap némi segítséget, ő lelkes dvd-ző... :roll: :?

Kisün,
Dóci elviharzik a fénybe... :lol: és 5 deci bor az nálunk 5pohár, ti mekkora flaskából isztok hogy csak 2? ;)

Curse,
Adél napról napra szebb, ha ez lehetséges! :D

Zsan,
tengerre magyar! Úszógumi pl? Naptej? :) B dumája :lol: SS tiszt... :roll: :lol:

Denizsa,
ha valaki, TE tényleg nem mondhatsz olyat, h kuss. El sem hiszem!!!

Rájli,
cáp-cáp. :lol:
És a pakolásos igenis vicces. :lol:

Leni,
sokáig éljenek a HP ősanyák, akik bevallják! :D :D

Mpatr,
szép neved van! és üdv a klubban, szülj az ügyeletesnél!!! :D
Dúla: passz.
Szopizhat a baba, bátoraítanak is erre, elvileg 2-3 órát összebújhattok, hacsak nem teltház van, mert akkor előbb szeparálnak és kidobnak, téged a fetrengő nőkhöz (utófájások), babát meg a csecsemősosztályra. Na bumm, másnap reggel magadhoz szoríthatod. Vagy ha saját lábon ki tudsz menni érte, akár aznap is. De szülj hajnalban, mint Kisün szokott, és tuti az aznapi babázás. :D
Méhszájizé és oxi indokolt esetben van, ha nem kell és kéred, h hagyjanak, hagyni fognak, nyugi. :)
Kzsinór: nem emlékszem, mikor vágták el, ez lényeges?
Pótlást nem kap, ha külön kéred. Ha kap, az se baj, majd otthon kialakul a saját rendszeretek. 2-3 nap alaatt nem lesz cumi-cici zavaros se semmi más.

NUk,
:shock: :shock: :shock: tesztelj.
neet
neet

Zsan :) Indivel egyetértésben és csak Neked:
Kép
denizsa

Na akkor indítsuk meg a ki a legqrvalustább? versenyt :lol: bár nemtom, hogy fogjuk eldönteni, merthogy én vagyok! :lol:

Köszönöm a dalolászóst, mégmégmég kérek! szeptemberben Tavaszi szél nekem nem annyira fekszik (sok olasz gyerek is ismeri ám :wink:), de azért továbbítom
indianyo

Adél Tündéri! :lol: A change money pedig nagyon jól ki lett találva!

Tinu! Nálunk is mindig rendszeres és ugyanolyan volt az altatás. Engem Fibi nyugtatott meg: a mi gyerekeink érzékenyebbek :lol: .

Rídonli! Esti progi :D

Ruz! De jó hogy ilyen sokat írtál! :lol: Főleg az alvástémád segít az én szivimnek :lol: . No meg a kitartáshoz is! Én is cselekedtem már olyat amit visszacsinálnék, mert olvastam vmit, ami megingatott :oops: 8) . S azon már én is gondolkoztam, hogy rosszul tettem-e hogy nem elejétől fogva közöttünk alszik.
Gratula a vizsgádhoz és drukk a kövihez! :lol:

Zsan! B dumája az elpakoláskor: nagyon intelligens lerázás! :lol:

Den! Köszönöm a mélt!!! Még nem olvastam :oops:

Rylie! nálunk is a Dakond a király! (ugyan mást még nem is ismer magyarul). Nekünk a tv elé áll, s azt mondja „bébé”, s mutogat rá.
Ma boltba bicikliztünk (Akata képzeld befogtam apa bicaját szóval szállunk a szélben :lol: ), s amikor leszálltunk egy középkort kicsit elhaladt nő megkérdezte: „a maga gyereke?”. Mondtam „persze, miért?” „Mert maga olyan kislány!” :lol: 8) :lol:
Ja és nekünk is van ikejásujjascápánk. Az egyik kedvenc!

Recca! Oszd! Oszd! :lol:

Votív! S ha ott aludnál a földön egy ideig?
++++++++++ mindenhez.

Indi! Palya Beát kaphatnék? Még sosem hallottam, de múltkor olvastam vele egy szimpi cikket.

Nuk! :?: :lol: 8)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Neet :) Te hitetlen! :lol: mondok én még olyanabbakat is (csak azt nem a gyerekek előtt :lol: )

Ezt még muszáj feltennem, aztán elhúzok mint a vadlibák... A 2 fiú ma együtt fürdött, Bálint fürdette Bencust (és közben édesen mondogatta is, hogy mosom haját, pocakját, stb. :lol: ):
Kép
denizsa

Barbi :) Szia, Te kislány! Látod, megfiatalít az anyaság :wink: :lol: Biciklizés rulez, Angi tuti nagyon élvezi, ugye?

Na tényleg L, jó éjt mindenkinek! (megyek aludni, csak mert qva lusta vagyok :lol: )
denizsa

Den, kép: áááááááááááááááááááááááhhhhhhhhh !
És nekem attól a "kusss"-tól váltál végre hús-vér emberré :wink: :oops: :D
leni

Deni,
mérleg lepuffantokhoz csatlakozom, nekem sem ment le semmi a H ota :lol: srácok édesek mint mindig, nálunk is B mosdatja öccsét :D

Neet,
megint megröhögtettél, föleg a fetrengö nök c. résznél :lol:

Indi,
azért én is versenybe szállnék a legqrvalustább cimért :lol:

Nuk, sztem is tesztelj, és +++++++++!

Curse,
elfeledtem irni, hogy Adél cumi nélkülis képen nagyoooooon szép :D
fibi

Deni,
juj de édes!!!! :lol: És ez egy ilyen nap, ma Igi is együtt fürdött Memével, de gyorsan ki kellett halászni Memét, mert Igi véletlenül belecsurgatott... 8)
menzi: nekem is összevissza, 6 hét után megjött, és aztán rá 2 hétre ismét... :roll: azóta nem telt el újabb két hét, de kicsit aggódom...

és igen, ne panaszkodj, rólam még a gyerek súlya sem ment le... :shock: meg a lepény, meg hasonlók. Csak azért bánt "kicsit" mert B születése után 3 hónappal már versenysúlyomnál voltam.
De Indi már úgyis megsimogatott, nem is érdekel tovább ez súlyfelesleg ügy... :wink:

Neet,
ne izgulj, gyerekek talpraesettek, és tudnak úgy csinálni, mintha...szal B is mindig ismert minden rajzfilmhőst bár ő maga sosem látott olyanokat...kb. 4 éves koráig...
sajnos Igi kicsit korábban kezdte, de több gyerek, kevesebb idő...

ja, és egy ronda bibircsók tipusú anyajegyem pár napja elkezdett nőni...ráér nyaralás után elmennem vele?
tudjátok minden ilyentől fosok... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

én is indulnék a versenyen...ha nem lennék olyan lusta... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Barbi,
ilyen hasonlot nekem is mondtak egyszer, ill. csak bámultak rám, hogy tényleg ez én gyerekem e mind a kettö :lol:
és B örökké a piros autojával játszik, és mondja: "ezt Bajbajátol kaptam" :D
fibi

Indi,
Boldog Szülinapot, utólag :oops:

Barbi,
köszönöm, megkaptam! :)

Édesek a babák - a babafürdetbabát a kedvencem :D

Kép
akata

Leni :) van ám Csillaghegyen is ovi! Idén indult. Úgyhogy szépen elmész, beszélsz az óvónénivel (nem délelőtt, ő olyankor teljesen a gyerekere figyel), és ha ő indít ilyen csoportot, akkor máris járhattok, arra nincs felvételi. Ott van körjáték, festés/rajzolás/kézművelés - mikor milyen időszak van- és a szülőknek is kézimunka. Ez mondjuk az óbudai tavalyi program, de azrét nagyjából hasonló ez mindenhol.
Neked is ajánlom a Waldorf topikot!

Hajrá versenyzők, msot akkor jöhetnek a kűrgyakorlatok és a zsűri meggyőzése - bocs, de a Világbéke már foglalt :mrgreen:
indianyo

Denizsa!

Csabi talpa nagyon szépen rendbejött, már nem is fáj neki, mezítláb rohangál a házban, holott eddig buzgón keresgélte a papucsát!
Szülés utáni 1. mensi: Nálam 1. szülés után 6 héttel, a 2. után 30 nappal, a 3. után pedig közel 6 hónappal jött meg előszőr rendesen és ráadásul nekem még a ciklusok hossza is változott minden szülés után!

Lányok!

Azt hallottam a kórházról -és úgy látom, Ti is ezt támasztjátok alá- hogy csak akkor avatkoznak be a szülés term. menetébe, ha az indokolt! Mi a helyzet a burokrepesztéssel? Nyilván orvos- és szülésfüggő, de normál esetben hány ujjnyi méhszájnál csinálják?
Az én dokim kicsit talán korán, 3 ujjnyinál már burkot repeszt, bár én szeretném majd megkérni, hogy várjon vele, amíg lehet. Van itt erre valamilyen protokoll esetleg?
A másik kérdésem, hogy amikor bemegyek majd szülni ( hol van az még, hisz még csa tervezzük a babát?), akkor az ügyeletes orvos vizsgál meg vagy esetleg a választott szülésznő (feltéve, ha már ott van) Csak azért kérdem, mert Lehelkém születéskor sikerült rossz tapasztalatot szereznem az ü. orvosról!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Rég szóltam hozzátok, hézagosan tudlak olvasni, mert átalakítom a gyerkők szobáját. Lorci már elég sokszor a gyerkőszobába kívánkozik, és nem volt bababarát. Szóval a meglévő bútorokból kellett valamit kitalálni, hogy mindenkinek meglegyen a kis kuckója. Jó lett. És a sok apró sz@rt (bocs, de 3! napig szortíroztam, rakosgattam) elrejtettem az apró kezek elől, így betrappolhat a legkisebb is anélkül, hogy egyfolytában fulladásos haláltól kellene féltenem. Most már csak fenn kéne ezt a rend(sz)e(r)t tartani. Na az az MI, de ezt ti is tudjátok. Na, meg szereztem egy égési sebet a combomra (azt nem árulom el hogy, mert ciki, hogy milyen hülye vagyok) ezért túl sokat nem ücsörgök, inkább rohangálok, vagy félpldalasan fekdécselek az atlétika vb előtt. (ha a kőcök hagyják) Ja, és zapa is itthon 2 hétig, szóval zajlik az élet.
Ennyit a blogomról. :oops:

Az ünnepelteknek utólag kívánok boldogságot, elnézést a naprakésztelenségért.

Képek nagyon tetszettek, mint mindig.

Tanulásos témában az jutott eszembe, hogy Beni a pocakomban volt, amikor az egyetemet végeztem, egy éves múlt a szakdoli és vizsga idején, meg nyelvvizsga, aztán Zsófika volt a pocimban, mikor a mérlegképest csináltam, és nekem annyira elegem lett. Tavaly közigazgatási szakvizsgát kellett tennem, Lorci 4 hós volt. Szóval ez a többihez képest nevetségesen egyszerű vizsga, de komolyan mondom, majdnem feladtam. UTÁLTAM minden percét. Pedig korábban élveztem a tanulást gyerek mellett. Szóval csak azért litániázok, mert ez a dolog bizony még ugyanazon személynél is változik. Nem csak egyén, élethelyzet, és személyiségfejlődés függő is. (Nem azt jelenti, hogy aki nem akar tanulni, az a fejlettebb félre ne értsétek) És bizony el tudom még képzelni, hogy a jognak nekirugaszkodjak, mert mindig is érdekelt, de hogy mikor? És ezért értem meg azt aki suliba jár, mert jó érzés szellemileg fejlődni (de fellengzős), és értem meg azt is, aki nem akar számonkérésen megfelelni, ilyenolyan okokból. Én az utóbbi vagyok, az előzők igényével. Most épp angolt tanulok, CSAK ÚGY. Magamnak. És olyan jóóóó. Ha van időm haladok, ha nem, nincs lelkifurim. Tudom, nem lesz nyelvvizsgám, de ki nem tojja le. Az igényem, hogy ne rozsdásodjak kielégíttetik. Viszont nem vagyok idegbaj, ha nem haladok, pedig jön a számonkérés. EZ AZ, ami MOST nem hiányzik. És ez az, amihez önfegyelem kell. (és nekem nem mindig van) Mert az ember lusta állat, ha nem muszály, minek kínlódjon. Na, most jutottam el oda, hogy nem kell, de jól esik, ezért csinálom.

Indi, a waldorf topikot én is látogatom, nagyon tetszik. Konkrét kérdésem: honnan tudom meg, hogy nálunk van-e, és hol W-közösség?

Fibi, én olyan sárgulós vagyok. És szurkolok nektek. Hogy sikerüljön, ha szeretnétek a repülős kéró. Mert egy ilyen jó közösség aranyat ér. Szóval DRUKKKK.

Alvás ügyben csatlakozom Indihez. Én állítólag hihetetlen malacos vagyok, mert mind3 kőcöm 6-8 hetes korától átaludta az icakákat. Néha felsírnak (most már csak Lorci) akkor melléjük bújok, rámnéznek, simi, napocska/takaró/makicu (fordított sorrendben a gyerkők alvóscuccai) kézbe, pofihoz szorítva, és alszanak tovább. Szeretném hinni, hogy nem azért ilyenek, mert úgy érzik, hiába sírnának, hanem mert elégedett/kiegyensúlyozott lelkű gyerkők. Mi sem hagytuk őket sírni, de nem hordoztam őket, én biztonsági okokból, és tudatlanságból sem. Ezeket a dolgokat csak most hallom/olvasom, és kicsit bánt, hogy nem voltam tudatosabb korábban, de reménykedem, hogy nagy károkat nem okoztam.

És a szülőt magamban látom dolog: Én büszke lennék rá, ha hasonlítanék anyukámra. Sok hibája van neki is, de egy hihetetlen EMBER/NŐ. Remélem, valamelyest hasonlítok rá, szeretnék, de sokszor úgy érzem... Mindegy. Szóval szerencsés vagyok. Ha ő vigyáz rájuk, TUDOM, hogy nem csak a testi épségükkel van minden rendben. Akkor is, ha nem értek vele mindenben egyet.

Votiv, gyógyuljatok!!!

Sok lettem, elnézést, pedig sokatoknak akartam még írni, talán majd később.
zsugyu

Rec,
Kép nagyon jó és még még!!! :) Engem érdekel a téma :wink:

Csajom nevében köszönöm a dícseket :D

Rídonli,
Szentendrei kiruccanás jól hangzik :) Szemfoghoz kitartást!!!

Ruz,
Vizsgához gratula :) a kövihez egy kalappal!!!

Zsanci,
Kizárt dolog, h te ss tiszt lennél :wink:

Deni,
Kuss, ezen jót nevettem és lazában nem tudtam elhinni rólad :lol: Mensi ügyben (én még csak egyszer de) nekem is ez volt szülés után a 8. héten megjött, aztán újra csak most. Fürdetős kép csúcsszuper!!! :D

Rylie,
IC-n tanulás, ez igen :lol: cáp-cáp :lol:

Anyám nevelése: nálunk mindkettő hadviselés is volt. Volt, h egyszerre: verés és ordítozás :( Nagyon rossz volt, gyülőltem gyereknek lenni. És szerintem a mai énemre igencsak kihatott anyám nevelési módszere :? Soha egy ölelés, soha egy szeretem :( ennek ellenére még sem tudok anyámra haragudni.

Ősanyaság: hát én tutira nem vagyok az, ami egyrészt köszönhető annak, h milyen gyerekkorom volt, másrészt saját magam, ahogy van. Én totál idegbeteg tudok lenni, amikor Adél éppen akkor nyüfizik, amikor vmi olyat csinálok, ami fontos számomra :oops: persze rajta kívül. Időnként hamar elfogy a türelmem, nehezen mennek a fél órás kanállal történő etetések :oops: Arról már nem is beszélve, h nagyon örültem annak, amikor Adél 3 hónaposan átszokott a saját ágyába :oops: Engem aztán tényleg lehet utálni. Én is nagyon utálom magam és baromi nagy lelkifurim van emiatt, mert Adél nem ilyen anyát érdemelne (kicsit olyan, mintha anyám lennék :roll: ) Annyira édes, rendes, csendes gyerek, jobbat nem is kívánhatnék. Egyre többet fordul meg a fejemben, h inkább ne legyen ketteske, elég Adélt büntetnem a defektjeimmel. Na ez most jól kiírtam magamból, bocsi :oops:

Votiv,
:( Kitartást az éjszakázásokhoz és gyógyuljatok meg mielőbb!!!

Leni,
Miért lennél HP? :? örülnék, ha olyan tudnék lenni időnként mint te :wink:

Márti,
2x4 óra alvás, ez igen :shock: :D

Móni,
De jó olvasni, h Petivel ilyen jól elvagytok, csak így tovább :)

Mpatr,
Üdv itt :) és ahogy elnézem a többiek már megírták Neked a frankót.

Nuk,
Teszt!!! Mamád nagyon jó fej lehet :roll:

Indi,
Sajna én nem tudok dalokban segíteni, én kb. a boci-boci tarkát tudom :oops:

Neet,
Tudod ugye, h nagyon csíplek :wink:

Barbi,
Mert maga olyan kislány :lol:

bocsi, egy kicsit hosszúra sikeredtem :oops:

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak