Mpatr,
dúlával nem lesz gond, sztem a szülésznők csak örülnek, ha egy kismamával kevesebb.
miután megszületik a baba, azonnal pocira rakják, nem törölgetik, stb...
köldökzsinórt a harmadiknál úgy vágták, h mikor már nem pulzált, még nézegettük is,h mennyivel vastagabb akkor, mikor még dolgozik, mint mikor már abbahagyta. (ja, és ehhez teljesen normális szülés kell, ha komplikáció van, azonnal elvágják)
szülőszobán természetesen szopizhat, attól függöően,h ki van szolgálatban, megmosdatják a babádat, de bent a szülőszobán, és utána 2 órát együtt vagytok. Utána te is, és baba is el, ő a csecsemősökhöz. Ha szeretnéd, miután megkapta a k vitamint, kihozzák neked, ha nincs semmi gond. ÉS onnantól kezdve szinte végig veled van. Régen pár órás megfigyelés dukált, de most májusban max. egy fél órát kellett volna külön töltenünk. Csak elfelejtették kihozni, én meg belefeldkeztem az sms-ezésbe, és ezért majd' egy óra múlva láttuk egymást újra. De azalatt megfürdették újból

és kapott tiszta ruhát is, pedig előtte 2 órával adták rá az elsőt.
oxitocin, méhszáj tágitás orvos függő. Van akinél rutin, van akinek eszébe sem jut. Ha a dúlád talpra esett, ő majd kiáll érted, és akkor nem kapsz ilyeneket.
pótlást simán kaphat a gyereked, de ha külön nyilatkozol arról, h ne adjanak neki, lesz egy kis papir a kocsiján, amire rá van irva, és akkor nem adnak neki.
és igen, ismerünk kirivóan szar dokit.
Márti,
Sodor szigete...
nálunk a középső kedvence a thomas és a percy, a nagy ló a dizel 10-et szereti, ált. én vagyok az emily és az öcsike a kövér állomásfőnök (mi igy hivjuk) apuka meg a mesélő...

(könyv jó ötlet)
Leni, Indi,
én azt hiszem agygörcsöt kapnék, ha mindennap uazt és uúgy kéne a gyerekemnek énekelni, mondókázni. Olvastam én is,h milyen jó ez, de nekem már az elsőnél sem ment pl. a masszirozás, meg ilyenek, többinél már meg sem próbálkoztam vele.
én már azt is "rutinnak" veszem, ha fél órás csúszással meg tudom fürdetni a picit. Mert a hivatalos ideje 7 körül van, de simán átcsúszunk akár 8-ba is...
ilyen az én formám...
ja, és ragaszkodtam sokáig ilyenekhez pl, h üljünk le asztalhoz enni, de mostanság néha thomas előtt vacsiznak, és sokkal többet esznek, ha nem figyelnek a kajára. Remélem egyszer eljutok oda, h képes leszek megszervezni és lebonyolitani olyasmit, mint vacsora közösen az asztalánál, de erre jelenleg teljesen alkalmatlan vagyok.
Ja, és legnagyobb problémám, h én sem ezt szoktam meg, nem ez a példa előttem, ha ösztönből nyomom, akkor én simán megvacsorázom állva a konyhába...
sajnos, én is csak a rossz tulajdonságait vettem át a szüleimnek...
és Márti, igen, SS tiszt, még akkor is, mikor szép szavak jönnek ki a számon, azt is olyan hangsúllyal...
érdekes, mikor MEme alatt jártam rövid ideig pszichomókushoz, ő simán elhitte, h én SS tiszt vagyok otthon...

és nem mondta,h áááá, én ezt el sem tudom képzelni...

mert el tudta.
és a nap nagy megdöbbenése, és minden szara:
tudjátok, h 20 kilót hiztam terhesség alatt. Ma, majd' 3 hónappal szülés után ráálltam egy mérlegre, és azt mutatta, h 20 kilóval vagyok nehezebb, mint teherbe esés előtt...azaz 20 kiló TÚLSÚLYOM van.. .én annyira magamba zuhantam,h mikor Zuziékkal összefutottam a DMben, rögtön ezzel nyitottam...

mindenki panaszkodik,h hát igen, amaradt rajtam 5-6 kiló plusz, de rajtam meg van 20!!!!!!!!!!!
tudom, h ez nem olyan érdekes, de 20 kilót nem lehet csak úgy leadni...
na jó, be is fogom...