A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Leni,
Igi mekkora srác lett, azzzzzzzzttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
nem is hittem a szememnek először!!! :lol:

Macs,
Füli olyan, mint a kutyusunk régen...ha ölelkeztünk Levivel, mindig a lábunk közé fúrta magát. Az a csöpp németjuhász... :lol:
aztán jött B, ő is uez csinálta, és most Igi is... 8)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

ja, és nálunk a fiúk nem az apjukkal akarnak/tak csókolózni... :lol: :lol: :lol:
zsancikant

Mi is kipróbáltuk, hogy mit reagál TÜnci arra, ha az apjukkal csókolózunk. Egyelőre érdeklődve néz. És néha vigyorog. Úgyhogy ilyenkor őt is muszáj megpuszilgatni. :)
Amúgy meg orális korszakának újabb fázisához ért, amiből arra következtetek, hogy fogorvos lesz a szentem. Túrkál a szájunkban és a fogainkat lapogatja, vizsgálgatja. Nézi a töméseket stb. Végülis jól kereső szakma... :D

Kép
Kép
tinu

hú, asszem a turkál rövid u-val van. :oops:

Kép
Kép
tinu

Leni,

Füles május óta rendes nagy ágyban alszik, se rács, se semmi és még sosem jött át hozzánk. Reggel 7-kor előfordult, hogy megjelent az ágyunknál, de akkor hozta az építőkockákat és játszani jött.
Még akkor sem tudom átvenni az ágyunkba, amikor beteg, mert hisztisen sírni kezd és vissza akar menni az ágyába.... Szóval nem akar velük aludni, de rosszabb éjjeken lehet kelni hozzá 4-5-6x...
kivétel hidegfornt, akkor mindig jól alszik...

Zsána,
lehet, hogy a kutyától tanulták??? :mrgreen:

holnap akkor ZOO??????
macskanyu

Tinu,
nálunk monemtán a testrész-kultusz dívik. Mindent megmutat és mondja is. Természetesen a "Foggá"-t is megmutatja a szájunkban, meg a sajátjában is. Kedvence a "luk", ami a köldököt jelenti, meg a "láb" , a "szeme" és a " belle" (=melle) :mrgreen:
új tudománya a "fenke".. :mrgreen:
macskanyu

Akkor lemondok a szexről... :roll: :roll: :roll: :lol:
Vagy töbször viszem el anyuékhoz a gyereket...
Vagy csak tádobom a szomszédba a sógornőmnek... Bocsi, tudnál vigyázni rá 5 percet? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rotát mi is beakartuk adatni, de most szembesültem, hogy már késő :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Akkor ezek után bárányhimlőset mikor kell/lehet? :roll:

nukada

Az utóbbi két oldalnál már a Readonly-k férjei is gép elé ültek popcornozni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nukada

Ágyban, párnák közt az mi az? max halni meg... meg aludni. :roll: :wink: Nekünk, ha negyedévente egyszer sikerül és leadjuk a dedet anyóséknak, akkor adunk a romantikának, azt jóvan. :lol: Ha apa véglegesen felépül, utazunk is lefelé deddel... :mrgreen:

Játék: van, h az embernek nincs kedve, de sztem ezt dednek nem kell tudni, mert huzamosabb idő után olyanannyira csalódott lesz, h már semmivel se fog megkeresni, mondván: anya úúgysem ér rám. :( Előfordul, hogy mondom neki, h most hadd ne, de aztán úgyis az lesz, vagy "beletörődöm", végülis amit Votivia emlegetni szokik, az oly igaz: 18 évesen már nem velünk akarnak majd játszani. És ebből maholnap letelik 3 év, és jajj, de rohan az idő! Mióta erre rájöttem, ha nem is dobok el mindent abban a pillanatban, de pl ami ráér, azt éjszaka csinálom meg, vagy kihagyom, és első a ded. Na, nem mintha hagyná, h bármikor is második legyen.. alias Füles.
És ismét eszembe jutott az a link, asszem nlc-s, amit Fibi vágott be anno, a játszóházakkal meg elmenésekkel kapcs.ban: tulképp nem a gyerek igényli, h összevissza hurcibálják őket, hanem az anyukák... míg a gyerekek tök jól ellennének otthon is, ha megfelelő dolgok lennének biztosítva számukra. Odafigyelés, játék, leülök és megfogom én is azt a kockát, és belemerülök szívvel-lélekkel... de persze ha ez nem megy, akkor tökjó, h vannak játszóházak, és nem feltétlen kell emiatt lelkiismeret-furd.nak lennie az anyukának, pláne, ha nem viszi túlzásba. Nem?
neet
neet

Leni,
akkor rosszul fogalmaztam: csak abban az évben jegyzik elő, amikor betölti a 3-at :lol: (Dócit most márciusban jegyezték elő, májusban jelentkeztünk).

Ágyban általában én is aludni szoktam :lol:

Nuk,
tesód :mrgreen: :mrgreen:

Zsan,
én most szembesültem ezzel, és hát :shock: :shock: :shock:

Leni,
gyönyörűségesek vagytok :lol:

Macs,
mintha Dóciról írnál: "Ez az ÉN apucim!!!!!!!" :mrgreen: És lökdös el, le, ki, furakszik stb. :lol: Alig várom, hogy Marci nagyobb legyen :wink:

v
kisün

Nuk,
nem hiszem, hogy az új tejpéptől fostizott volna, az étel allergia inkább popón jelentkezik pöttyök formájában. lehet ez véletlen egybeesés is, majd még próbálgasd.

Vera,
tök jó, hogy Marci is bölcsis lesz. megkezdik a nagybetűs életet :)

GYEREK MELLETT ...
annyit mondok, hogy egyszer apa az esti játék közben Lencsi előtt/mellett elkezdett engem kegyetlenül csikizni, amitől én marhára vihogóra fogtam. szegény lányom azt hitte, hogy rossz nekem és bőgni kezdett, abba kellett hagyni. úgyhogy nem csak, mert nem tudnék ellazulni, és mert hiszek abban, hogy tudat alatt mindent hall, de emiatt se mellette sose nem ... nem beszélve róla, hogy volt egy barátnőm, akinek defektjei lettek amiatt, mert mellette szexeltek a szülei, gyakorlatilag totál hülyének nézték, azt hitték a gyerek nem tudja miről van szó. (mondjuk itt a család is gáz volt, a nagyapja meg taperolta őket :( )
mellesleg L. is látta, hogy mi is szájra puszilunk és néha adott már nekünk szájra puszit, de apja mérges érte, nem tartja egészségesnek, úgyhogy viszonylag legszoktatta.

Tinu!
én is olvastam ilyen Freud irományokat, de egyéb naplókból, esettanulmányokból is kiolvasható, hogy sok ember lelki bajának hátterében ilyesmi áll.

Leni,
mi lekéstünk a rota elleniről.
Biára kell kijárnotok? :( te jó ég, olyan messze van nektek. viszont legalább segítenek.
FOTÓ annyira aranyos, hogy L. itt issza mellettem a tejet és nevetni kezdett cumival a szájában. azt mondja másikat is mutassak. :D különben ágytakaró honnan vala? tetszik!

Curse,
Adél nem is ment korán közösségbe! :) Brüsszelben élő rokonom gyereke legkésőbb 6 hónapos korában megy bölcsődébe!
és nem Imi, hanem az a lúzer Pali gyújtotta fel a boltot.

Voitv!
kár lenne a plusz 10-edet leadni, nagyon jól nézel ki. szépek vagytok a képen, habár nem tudtam, hogy már 3 gyereked van :D.
csodálom, hogy azt a gyönyörű garnitúrát ott a háttérben Istók eddig kímélte. vagy villanypásztor van körülötte? :D
az éjszakairól az jutott eszembe, hogy mi lenne , ha egyszer a szigorúbb papát küldenéd (persze előre megdumálnád, hogy ez lesz), mikor Istók kezd bomlani éjjel? szerintem két erélyes szóval vissza lehetne parancsolni az ágyba, és rendre utasítani. nálunk is mindig a fater szava volt a döntő :). ilyenkor már a kedvesség sajnos nem segít. modnjuk lehet, hogy te is eljutsz majd arra a pontra, hogy csúnyán szólsz rá (mérgesen), hiszen a náci módszer megváltoztatja az idegállapotot is :). egyelőre nem tudlak elképzelni, hogy kiabálnál, vagy erélyes lennél. :)

BK
férjem azt szokta mostanában mondogatni, hogy "várom mikor csap át egy fergeteges orgiába ez az egész sorozat, biztos arra megy ki a játék":D

GYEREKSZÁJ:
1.) Lencsének van egy ronda kabalája (még az enyém volt, de nem tudom miért nem dobtuk ki), aminek van rendesen plüss kukija meg golyói vannak. egyik nap áthozza nekünk, és azt mondja: "nézzétek, itt a tutija, olyan van neki, mint apának, UNDOJÍTÓ!" :D:D:D
persze az undorító nem az ő gondolata, hanem apja tanította rá, mert L. folyton a gatyájába akart nézni.
2.) állandóan kapcsolgatja a villanyt, amit elvileg nem szabad neki. az imént rászóltam, hogy azonnal kapcsolja le a kislámpát, mire ő: "lekapcsoltam már, most már sokkal jobban érzed magad anya!"
:D

ancsipancsi

Memével az erő:
Kép

Igivel az erő:
Kép
zsancikant

Ancsi,
szájrapuszi egészségtelen?! :shock: Szerintem a leszoktatás, meg az, hogy párod mérges érte, inkább okozhat zavart :? Dóci is szájrapuszival kezdte, meg Marci is most (IGEN, puszil a kisfiam!!!! 8) És csak engem!!!! 8) )
Mint ahogy szerintem az sem feltétlen jó, ha megtanulja, hogy "AZ" a férfinál undorító... bocs az őszinteségért :oops: Gondolom, párodat zavarja, és így reagálja le, tudom, nagyon nehéz ezekkel a dolgokkal felszabadultan foglalkozni, pláne, ha magunkban is van szégyen- meg tabuérzet a nemiségünkkel kapcsolatban.
kisün

Zsána,

:mrgreen: és kinek a padawan-jai? :mrgreen:
macskanyu

Zsan,
:mrgreen: :mrgreen: Mi is szoktuk mondani M-nak, ha nagyon kepeszt valamiért, hogy használja az Erőt, de eddig még nem jött elő belőle a jedi. Majd beiratom hozzátok 8)
kisün

és de szép fiaid vannak :lol:
kisün

Neet,
én mindamellett, h nem szeretek játszani, még játszóházba sem viszem a gyerekeket. Akkor most jó anya vagyok, vagy jó anya vagyok???? :lol:
totál antiszoci vagyok, ezért is szeretnék olyan környékra költözni, ahol ismerősök vannak ,és akkor esetleg ők el tudnak rángatni játszóba, mert én egyedül a kertbe sem viszem le őket...
:wink:
néha aztán jön egy egy hullám lelkiismeret furi, akkor felkapom őket és irány a tiszta levegő, meg udvar, és leülök melléjük játszan (Igi egyébként azért is nagy tanitó, mert ő addig sikit, amig le nem ülök mellé...B sosem volt ilyen kitartó...de mostanság tök megörül neki, amikor ott végzem mellettük: Anya, TE játszol velünk???és csillog a kicsi szeme... :lol: :lol: )

na, lépek is, játszani hivnak, és kár lenne kihagyni, minnyá 18 lesz mind, és akkor már csak a barátnőkkel akarnak játszani...

hamarost indulunk reptérre is...

tsók és hugs...
zsancikant

Verám,

Füles csak az apjának ad szájrapuszit, nekem sose...

és ha már fúúj....

Múltkor Apa kérdezte Fülest, mikor taknyos volt:

-Mi van az orrodban?

Erre Füli beletúr az orrába, kihúzza az ujját,megszemléli, majd közli:

-Fííka! Fúúj.....

(amúgy rá szoktunk szólni, hogy ne turkáljon az orrában..)
macskanyu

Macs,
:mrgreen: Dóci tegnap közölte az apjával, mivel az rászólt, hogy ne dobáljon már ki mindent a kádból, hogy "Jóvanna, nem csináltam semmit, ne baszogassál engem!" :mrgreen:
kisün

Vera,
tudom én. ő pedo dolognak tartja, és irtózik tőle, és szid engem is, ha elfogadom a szájra puszit. most már L. nem csinálja, úgyhogy tök mindegy. de németeknél láttam, hogy ezt folyamatosan csinálták.
L. pedig folyton főleg a vécébe ment utána és be akart nyúlni a wc kagylóba, hogy megfogja a tutit, és ekkor alakult ki az undojító dolog.de én elmagyaráztam neki múltkor, hogy nem undojító, csak a wc-ben nem szabad tapizni, mert tele van bacival :)
ancsipancsi

Vera,
Marci jöhet hozzánk tanulni... :wink: küldjük érte az Erőt!
Macs,
Levijedi padawanjai... 8)
zsancikant

Itt röhögök a gyerekszákjaitokon :lol: :lol:
Méééééég!!! 8)

Ancsi, mi más is lehetne az a takaró, mint ikejás???? :lol: :lol:

Milyen okos gyerekeitek vannak!!! :shock: Hanka boldogan szipózta szájjal befelé a kiürítetlen orrszívó-porszívós cső kincseit (ide Macs hányós smiley-je illene 8) )

Zsanci, jaaaaaaaaaaaaa, te jedik között élsz? :shock:
leni

Vera,
:mrgreen: :mrgreen:

Macs,
zsancikant

Zsána,
akkor nem is kell rendet raknod, csak ülnek a jedijeid a kanapén és mentálisan emelgetik a cuccost!!! ilyet nekem is!!!! :mrgreen:

és ha belegondolok, hogy az "erő"-vel a bevásárlós szatyrokat is lehet liftmentesen feljuttatni a 6.-ra!!! Wowwww!! :mrgreen:

Leni,

ez a "fúúúj" nem akadályozza Fülest abban, hogy utána vigyorogva ne szopogassa le az ujját - már ha nem tudom idejében elkapni... :mrgreen:

Vera,
macskanyu

ezt meg mindenkinek küldöm, aki bármiben is bénának érzi magát:

:mrgreen:

http://youtube.com/watch?v=5kj6By61oXE
macskanyu

Ancsi,
gondoltam, hogy valami ilyesmiről lehet szó :( Vécébe egyébként mi sem engedjük nyulkálni, de az más.
K. csatolt részeitől Marci kapott a minap röhögőgörcsöt, mutogatott rá, és teli szájjal hahotázott... mondta is neki az apja, hogy röhöghet, de majd neki is lesz ilyen :mrgreen:

Zsan,
M. közben rájött, hogy elérhetetlen dolgok eléréséért az Erő helyett a sámlit is lehet használni :lol: Épp a magyar irodalom vége hever szanaszéjjel a földön. Most persze nem tud lejönni, és könyörög. HEHE. Ő lesz a hegymászó, aki csak felfelé tud menni :D És szívesen átküldöm, de szerintem azt te nem akarod :mrgreen:
kisün

Sziasztok!

Itt fetrengek a röhögéstől a gyerekszájakon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lencsi, Dóci, Füli-nagyon jóóók!
(A gyerekem meg bent játszik egyedül...ráadásul járókában, mert még nem fésültem át a terepet P után, és apró gyurmadarabkák vannak a földön...)

Játszóházba mi se jártunk, Csiribiri tornán meg muzsikán voltunk néha, de későn kezdük, aztán pocakos lettem, és nem bírtam a cipelős játékokat (az meg milyen, hogy csak egy gyerekkel nem rohangál az anyja). Na, meg játszótéren azért elég sokat. És régen sokkal többet ültem le játszani Pvel... De ő iszonyú jól el tud játszani magában. Amikor az oviból hazajön, látszik, hogy kifejezetten örül, hogy játszhat egyedül. (Asszem, az oviban sem nagyon játszik a gyerekekkel, de azért egyre jobban szereti őket.)

NUK, enyim férj nem jött a popcornnal-szerencsére. :)
Bátyád nős, van gyereke? :) Vagy van, és már el s felejtette, hogy ilyesmi is van? :mrgreen: Szép jövő...
P hasonlóan fogamzásgátlóként működik, mint Füli, csak ő jön néha magától. Ehhez képest mostanában többeknek előadta, hogy "Kajácsony után megint fog születni kistesóm, fiú és kettő!" (Tavaly mondtuk neki, hogy Karácsony után fog születni B, lehet, kellett volna benne tudatosítani, hogy azért ez nem lesz minden évben így...) Gyerek mellet én sem...

Ovis érzelmek nálunk is kavarognak: Pnél az evésben jön ki, eddig nem volt válogatós, most csak üres tésztát és kenyérfélét vajjal hajlandó enni, húst egy falatot sem. Annyira, hoyg ez már túlzás. Ja és úrórudi meg kölesgolyó. Pedig próbálkozom: milánóis tészta, sok sajttal tegnap, erre közli,hogy üres tésztát kér. De akkor már totál nyűgös volt az éhségtől, csak vinnyogni tudott. Én meg beurultam, sosem eröltettem mépg bele kaját, de ráparancsoltam, hogy egye megerélyesen, és beadtam az első falatot a szájáb, ő meg utána szépen megette, és jókedvre derült... Ettől függetlenül, nagyon szívesen megy az oviba. már teljesen az őzike csoport részénekérzi magát. :)

Tündi a fogorvos :) :) !

BK-szegény hülye Imi, bár én nem tudom, hogy hogy volt az a gyujtogatós eset, ekkor nem néztem pont.

Holnapi zoo: megint nem tudunk menni, egyrészt B taknyos még mindig, másrészt nagyon rövid ideig tudnánk maradni, hogy odaérjünk Pért az oviba. :( :( :(
rídonli#

Az én lányom az anti-jedi: olyan messzire tudja hajigálni a cumiját az ágyából, hogy a köv. olimpiára már nevezzük gerelyhajításban :lol:

Jaj, már annyira várom, hogy beszéljen a lányom és ilyen vicceseket mondjon...

Macs:
:lol: :lol: :lol:
Azért ez kevés bíztatás, nem fogok holnaptól atomfizikával próbálkozni...

nukada

Indi: az alkati szert bakker rosszul adtam a csajnak??! Ma hívom TI-t, mert tegnap nem tudtam elérni, hogy ez most mekkora gáz :roll:
A pisi persze nem lett jó megint :( és a dokink a torkába nézve megállapította a mandulagyulát...és miután TIt nem értem el, szépen kiváltottam a summetrolimot és azt kapja 5 napig. A hosszú hétvégére nem mertem kockáztatni egy esetleges valami egyéb nyavaját. És bazi dühös vagyok, mert tudom, hogy honnan van a baci: játszótér: mi voltunk ketten, a másik kislányt a montessori ovis aki tudja, hogy van a ló angolul 8) játszanak-játszanak, aztán a kislány köhög egy olyan igazi bokából jövő gusztát! Apuka meg megnyugtat, hogy óó már kifelé jövünk a betegségből már mehetne oviba is! :x Szal oviba nem viszi el a gyereket mert beteg, de a játszóra a többi gyerek mellé lehozza?!? És nem ő az egyetlen! Azé mert az én gyerekem nem jár bölcsibe vagy oviba ő immunis a bacikra vagy mi????? Ezért olyan de olyan pipa vagyok!!! Kamilla ha beteg akkor messze elkerülöm a játszót, elmegyünk sétálni inkább vagy akármi...
de a lényeg, hogy szerencsére csak egy csöpp láza volt tegnapelőtt este és azóta se semmi!

Igy viszont a pénteki ZOOt mi nem vállaljuk, mert azért ez fertőző lehet szerintem, mégha nem is köhög a ded :(

Votiv: ööö most nem igazán értettem, hogy miért nekem írtad a dolgot....má nem is emlékszem mit is írtam, nemcsak ++++ küldtem nektek???? :roll: Továbbra se tudok okosságot mondani, csak: +++++ nektek!! TI semmi okosat nem tudott mondani Istók alvajárásához?

Eksön: én se tudok a hálószobában ténykedni, mert a fél fülem mindig a gyerek mellett van és hát igy elég nehéz ellazulni. De szerencsére két szobánk van 8)

Nuk: én is igy vagyok, hogy aludhatnánk mi külön szobában, de egyszerűen nekem szükségem van erre a disznóól effektusra, hogy együtt egy kupacban :) És Kamilla minden reggel 6-kor jön át és alszunk tovább 1/2 9-ig és ez jóóóó :)

Ancsi: nekem is rögtön az ugrott be mint amit Kisün is írt, hogy az nem jóóó ha Lencsiben azt tudatosul, hogy a fiúk himbilibije az undojító!
Szájrapuszi nálunk van, de csak apának és anyának! Nagyinak már az arcára megy!
És mi reggel is csókával köszöntjük egymást apjukkal és egyik reggel Kamilla néz minket még az ő ágyából, majd megszólal:
Apa csókát ad Anyának! Én meg lehidaltam, hogy milyen hibátlan teljes mondatot mondott a gyerek! :o

és még: Apjuk este zuhanyzik, Kamilla bemegy és közli vele, hogy Apa mossa meg nunit mert kakás, büdös!
És mutatja apa férfiasságát! Majd Apja felvilágosította, hogy lányom nekem nem nunim van hanem pöcsöm! :lol: Na ez a szó úgy megtetszett a gyereknek, hogy ezt kiáltozta vagy fél órán keresztül: Apa pöcse, apa pöcse és rötyögött hozzá! :lol:

Gyerekképek édesek!!! És hihetetlen iramban nőnek ez a kölkek! :shock:

Rylie
rylie

JÁTSZÓHÁZ:
nem értek egyet, hogy kompenzáció. noha mi még csak 1x voltunk, de L. mindig visszavágyik. HIÁNYZIK NEKI A KÖZÖSSÉG. nagyon szereti a gyerekeket, folyton az utcán is a babakocsikba akar kukkolni, a barátnőim gyerekeit is imádja, egyszóval nem azért akarom majd játszóba vinni, h lepasszoljam (így is béna anya lévén kb. 1 óráig követtem, hogy mit csinál, s csak utána ültem le :), hanem, mert a sok gyerek jót tesz neki.

és azt vettem észre, ha van nálunk egy gyerek (pl. Bazsi), akkor én már nem érdeklem, ők ketten elvannak, játszanak szépen.

ZOO:
akkor most mennyien vagytok? többen lemondták. Curse, te lemondtad? vagy mentek? mert hezitálok. L-nek 2 napja elmúltak a pöttyei, nekem semmi bajom 2 napja, és ha belejátszunk a létszámba (10 fő), akkor feláldozzuk magunkat :D :D :D :D
de most komolyan. valaki nyilatkozzon! (és hogy mikor és hol, de ha Curse megy, én úgyis rájuk bízom magam)
ancsipancsi

Rylie!
a pisit már kitenyésztették collira? mert abból ilyen baromi nehéz kijönni, hogy akár évekbe is telhet. nem igaz már, hogy nem tudják rendesen kikezelni, annyira bosszantó és szomorú :(
a párnát elfelejtettem. szóval az az anatómiai párna keskeny vállúaknak való, csak kipróbálás után. nekem széles a vállam, így ha oldalt ráfekszem, a fejem "lelóg", imígyen a gerincem ferdül. szóval ki kell próbálni előbb, valaki nézzen meg hátulról, hogy egyenes maradsz-e vele, és ha igen, akkor lehet, hogy beválik. (amennyiben sokat fekszel oldalt!
nekem egy Dormeo emlékező párnám van, dög nagy, dög nehéz, dög jó :). de ez meg kissé pufi, csak ilyen tohonyáknak való, mint én, akik ki tudják lapítani pár hónap alatt :). (amúgy még a régi lakásban vettem, de azóta se vesztett alakjából, nem hiába volt 8eFt.) ebből a Dormeobol is létezik anatómiai párna, ezt még inkább javasolnám, mint a sima szivacsot, mert elképesztő jó anyag van benne. többek közt a TV Shop forgalmazza a Dormeo cuccokat, de úgy tudom más is. www.dormeo.hu
ancsipancsi

Sziasztok,

Miyen jókat derültem a gyerekszájakon, olyan hasonlókat mondanak a gyerkők, mint Fanni.
Mi a holnapi Zoot nagy valószínűséggel kihagyjuk, mert holnap van az első olyan igazi nap, amikor kipróbálja a nagy lány a bölcsikét egyedül. Ma is már ott maradt egy kicsit, de megyek ebédre mingyáááá hozzá. Annyira aranyosan eljátszik ott, de ami érdekes, illetve nyilván nem az, mert igy természetes, hogy amikor vele vagyok, akkor sokkal inkább akar egyedül játszani, mint azelőtt. Eddig ha főztem, akkor eljátszott a lábamnál, na most nincs főzés, nincs takarítás, hanem együtt játszás van. Ami tényleg jó, de a lakás hogy néz ki, arról inkább ne beszéljünk. :-)

Rylie: jaj szegény Kamilla, gyógyulást neki.

Zsanci: fiúk édesek.

Macs: Fanni is imád fikázni, bányászik és közli velem, hogy Fita... enni még nem ette, de szerintem ami késik.... :lol:

Na megyek ebédre a bölcsikébe... mindenkinek szépséges napot.

Kép
Kép
johanna1975

http://www.dormeo.hu/index2.asp?tn=prod ... talog_menu

na itt van az a párna. nekem ez az egyedüli anatómiai, ami még úgy ahogy jó volt, de végül inkább a nagy döncipárnát választottam. nem olcsó, mert 6eFt, de érdemes bemenni egy üzletbe és kipróbálni. pl. a Fehérvári út elején van egy TV shop, ahol van ágy is, berendezve Dormeo cuccokkal, én ott próbáltam ki a párnákat. azóta terjesztem a családban :)
ancsipancsi

Votiv,
P-t össze kellene hozni I-vel. Biztos jól kijönnének és újabb ötleteket adnának egymásnak. P is érzékeny. Hmm. Egyes kivülállók szerint rossz, mint a bűn. (Mások szerint egy angyal - ugye, ki mikor látja.) Sztem: mittomén.
Én a rádumálásban, enyhe zsarolásban hiszek, de most is mögöttem ül, a hajam simogatja (piszkálja), már 1x összevesztünk, legóztam vele... direkt szivatni szokott, míg össze nem veszünk (pár hete). És egyik percben kiegyensúlyozottnak, aztán ellenkezőjének látom.

Zsan,
Mióta P-vel lehet nor,álisan játszani jó, de kiskorában nagyon untam a kütyürázást....
Nna, P. ordít :evil:

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsanci: egy korábbi hozzászólásodban írtad, hogy nem tudsz játszani a gyerkőkkel. Na mintha én írtam volna...én. türelmetlen vagyok nagyon, meg szeritnem nálam abból fakad, hogy velem sem játszott anyukám, apukám, de ez persze nem mentség. Olvasni imádok neki, meg legózni, mert azt én is élvezem, meg talán most, hogy már normálisabb "hasznosabb" játékokkal játszik, de korábban, egyszerűen nem ment. És én is hasznosabb dolgokat keresek, igy aztán Fanni remekül, mos, főz, takarít, tereget, de hát talán nem ezt kéne csinálnia. Nagyon szeretek vele játszóra menni, az leköt engem is, de a gyurma stb sajnos nem, hamar feladom. Úgyhogy én mindig is tudtam, hgoy borzalmas anya vagyok, lehet, hogy meg sem érdemlek egy tesót? :-) :-)
Na tényleg el, mert elkések...

Kép
Kép
johanna1975

Johi!
te testvért szeretnél? anyukád mit szól ehhez?
ancsipancsi

Sziasztok!

Nagyon rég jártam nálatok, most nagyjából átolvastalak titeket.

Először is Neet, gratula!!! Sok szép, bmentes kilómétert kívánok neked.

A msotság ünneplőknek gratulálok, elnézést, hogy ennyire nem voltam naprakész.

Votiv, nem akármi a fiad. Én -bár baromira nem értek hozzá, mert sem szakember nem vagyok, sem nem ismerem Istókot személyesen, de valahogy úgy gondolom, hogy a tesóféltékenység erőst bejátszhat. Nálunk Beni imádta a hugát, aztán 3 hetes korától elkezdte véresre karmolászni a kezét. Ilyenkor ugrottunk. hogy védjük a picit, és kérdeztük a miértet, és akkor láttuk a szemén az értetlenséget: Nem is tudatosan bántotta, saját maga sem tudta mit csinált. Aztán ez is elmúlt, DE azonnal elkezdte rágni a körmét. És éveken át -kisebb megszakításokkal- rágta. Szóval a szeretet mellett, a kis tudatalattija folyamatosan dolgozott, és különböző tüneteket produkált. Persze ez nem segít, csak esetleg a megértésben segíthet.
És azt már más is írta, hogy a te/ti feszültségetek tovább erősíti.

Ja, és én pl éjjel szabályosan rettegtem, és órákig nem tudtam aludni, sőt még hang sem jött ki a számon, hogy segítséget kérjek. (így mondjuk a szüleim nem is tudtak segíteni) Mi nagykőceinket pont ezért éjszakai fényre sikerült rászoktatni. És este, a mese után bekapcsoljuk/most már ők maguk teszik/ nekik a zenét, az aktuális kéréstől függően. Az pedig elandalítja őket. Amikor Zsófka beteg volt, és éjjel is felébredt és nem tudott visszaaludni, kért sokszor, kapcsoljak zenét. Ez nagyon bejött. Nem az esti szeánszot helyettesíti, hanem utána következik. Mert elaltatni én nem tudom őket. Hiába feküdtem mellettük órákat, simogattam őket, annyira élvezték a dolgot, hogy mégmég kérésük folyamatosan ébren tartotta őket. Így korán kiderült, ők egyedül alszanak el, ez az igényük.
zsugyu

Tényleg Votiv: ilyesmit próbáltál már, mint amit Zsugyu írt?? Nálunk az esti altatós Cd akkor volt használatos, amikor Kamillának volt egy olyan időszaka, hogy csak ettől nyugodott meg ill aludt el!
bár lehet, hogy Istók felállva ropná rá??? :roll: Mondjuk nekem van kifejezetten altatós cd-m, ha gondolod másolok egyet belőle!
Fibi megmondhatja a frankót, hogy náluk volt-e használatban ;)

Ancsi: Colit eddig egyszer tenyésztettek nála 100%-ra és legutóbb pedig nem volt olyan fajsúlyos a dolog :?
Párnát kösziii! Asszem megnézem az ikejásat is, ott úgy is úton-útfélen fetrengenek az ágyban az emberek, nem lesz nagyon kirívó ha én is ott próbálom ki a párnát :)
Egyébként már sokszor poénkodtunk azzal apjukkal, hogy milyen kandi kamera lenne már, ha az egyik berendezett kéróban pl valaki épp trónolna a klotyón igazán, vagy egy párocska aludna pizsibe az ágyba, vagy anya felkelne hálóingbe és kimenne mosakodni közbe a vásárlókat mintha nem is látná :lol: na ez lenne a való világ :) :)

Na felhíttam TI-t aki mondta, hogy summetrolimot nem kéne :? de ha már adtam neki, akkor 3 napig adjam csak és mellette belladonna. Nagyon bízom benne, hogy nem az ünnepek alatt jön ki rajta megint valami nyavaja..ámbár már meg se lepődnék rajta :roll: de ránézésre meg tök jól van!

OFF: selyemfestett kendőn, hogy kell fixálni a festéket???? :roll: Festettem kendőt kb két éve, most azt adom Kamillának a nyakába és vizes lett és jól összefogta a bőrét-ruháját :?

R
rylie

Rylie,
asszem pont az Ikeának is van ilyen emlékező párnája anatómiaiban! és még olcsóbb is!

festékfixálás: ecetes vízben kell kimosni.
ancsipancsi

Van még pár dolog, amihez akartam szólni.

Waldorf: nem tudom, hogy ismeritek-e a pedagógia lényegét? Én sem állítanám, csak mostság kezdem olvasgatni, de nagyon elgondolkodtató. (sajnos, az én gyerkőim nem ismerhetik, itt nincs) DE: ha valamit rosszul alkalmaznak, attól még nem az elmélet a rossz. Csakúgy, mint a sokat említett "állami" intézményekben is: Biztos hallottátok már sokat, bár én csak a fiam ovijában hallottam először: Ne bölcsit/ovit/sulit válassz, hanem dadust/ovónőt/tanárt! Mert lehet az elmélet mégoly jó/rossz, ha azt a pedagolygosz rosszul/jól használja. Csilloghat az a suli, ha a gyerek rosszul érzi magát, és legyen a legrosszabb műanyag játék (pénzhiány miatt) az oviban, ha az ovónőről a gyerkőket le sem lehet vakarni, és csillogó szemmel rajonganak érte.

Valaki írta, hogy az átlagtól eltérő gyerkőknek kellhet a magánsuli/ovi. Ez sajnos van így. Szerintem ugyanis igenis szükség van a különbözőségekre. A gyerekeknek is meg kell tanulniuk, hogy vannak lassabb, gyorsabb társaik, legyen az feladatmegoldás, vagy tesióra. Két példát szeretnék említeni: amikor a gimit kezdtem anno, a 2. napon kirándulni mentünk az osztállyal. A tanáraim nem voltak rám felkészülve, ezért kínszenvedés volt nekem (sokat mentünk, tempósan) kellemetlen volt a társaimnak, mert nem haladhattak. Szóval aztán jöttek a hétköznapok, és a társaim azután MINDEN programot úgy szerveztek, hogy az tényező volt, hogy én hogy jutok el A-ból B-be, ha az megterhelő lenne. /2 év végén egy hetes kirándulást szereveztünk MI magunk./ Ehhez mondjuk kellett a tanárunk hihetetlen példamutatása.

Beninek az oviban volt egy olyan kis társa, akinek az egyik keze nem fejlődött rendesen. Annyira édesen viszonyultak hozzá. Kicsi koruktól tudták, hogy egy picit más, de mégsem az. Kicsi kezének hívták, és körjátékoztak, stb vele. Ugyanebben az oviban a lányom társai között 2 olyan kisgyerkőc is van, akivel komoly gondok voltak az elején. (hiperaktív, stb.) Sokat szenvedtek miattuk a gyerkőink, mert durvák voltak velük, még veszélyesek is. Nem mondom, hogy ujjongtam az elején. De annyira jól sikerült kezelni a helyzetet, hogy mostanra barátaik vannak, aktív tagjai a közösségnek. Persze mások picit, mint ahogy mind a 30-an (ennyien vannak, és soknak tűnik, de NEM AZ - lehet, hogy az ovónők esténként mást mondanak, nem is tudunk eléggé hálásak lenni nekik) A másik csoportban tavaly búcsúzott egy Down szindrómás kislány, aki nagyon jól érezte magát társaival, és ők is vele.

(Viszont ugyanitt voltak durva dolgok is, más ovónőnél. Az ő kezükbe virágot sem adnék, nem hogy gyereket, de az idióta közalkalmazotti törvény védi őket, mert nam ütlegeli a gyerekeket. De ez már más téma.)

Szóval az én álmaimban ilyen ovónők és tanítók vannak az állami és minden intézményben, és nem aszerint válogatsz, hogy hol fogadják a gyerekedet, hanem hogy a TE gyerkőcödnek melyik módszer/tanító/.... a legtesthezállóbb. Az én fiam pl. tesitagozatos osztályba jár, ami abban nyilvánul meg, hogy heti 6 tesiórája van. Hálistennek! Annyi energiája van, szereti a sportot, hadd mozogjon. Ráadásként remek tanárai is vannak, és FÉRFI tesitanára! Akire felnézhet, aki szigorúan nagymackó. De a suli nem tetszik annyira, viszont Beni jól érzi magát. Zsófka biztosan nem ide fog járni, pedig ennél semmivel sem lenne egyszerűbb. Nekem/nekünk. De itt nem én számítok, hanem Ő.

Különórák: enyém gyerekeim szerettem vón, ha járnak úszni. Utálták, ők döntenek, van még idejük. Korcsolya? Én imádtam, ők köszönik nem. Oké. Mit akar az én 6 évesem, most már 3. éve? Amit én nem annyira akartam, de alaposabban megismerve a tanárnőt derekamat beadva hordom: Balett. Ami most még csak torna tulképp, de ő imádja! És táncolnitáncolnizenélnizenélni!!!! Szóval próbáljuk majd az ocsut a jótól elválasztani. Pedig ellene vagyok a korai különóráknak!!! Anno az apukám azzal vágta el a fát az öcsém alatt, hogy elsőben családlátogatásnál az ostoba tanerőnek, aki azt ecsetelte, mennyit kell tanulni délutánonként, közölte, a gyereknek egy dolga van délutánonként, a szanadban játszani. Na a tanerőnek sem kellett több. Szegény öcsém megszakadhatott. Viszont minden délután az utcán, játszótéren talált minket. De jó volt. Ehhez próbálunk most mi is tartozni, ezért a plusz elfoglaltság a minimumra vagyon csökkentve. Beninek annyi, hogy mivel a 6 tesi kevés :shock: neki, még délutánonként 3-szor kosaraz a suliban. Ezt is ő akarja. De legalább 5-kor már szabad, és utána 2,5 órára nem gondolunk a sulira és semmi kötelezettségre.
zsugyu

Indi :) , szia! Dominó most már tényleg meggyógyult? De jó lenne. Képzeld, lehet, hogy vasárnap megyünk a Müpába, ha össze tudjuk hangolni, mert utána szeretném megnézni az orchideákat (ez az én vágyam, és aranyos családom követ, viszont akkor nekik is jár valami szép dolog) és csatangolni egyet a srácokkal. Szóval, talán öszefutunk. Majd fonozok, ha biztos.

Rólunk pár szóban annyit, Lorci végérvényesen elindult, győzzek csak utána loholni. Most kell nagyon megtanítanom, hogy nem szabad tőlem elfutnia az utcán, mert én nem érem el vész esetén. Na ez lesz nagyon nem könnyű. A járással olyan önállósulási akarata jelent meg, hogy csak pislogunk. Az elmúlt 1,5 évben nem sírt annyit, mint két hét alatt. Csak azért, mert nem úgy van ahogy ő akarja. Mi az, hogy nem mehet fel a lépcsőn, amikor én főzök, és nem tudok menni vele, stb. Szóval csupa számára kardinális problémája van. :) Alapból élvezem figyelni, mert ha belegondolunk, csodás dolog egy alig 9 kg-os szabad akaratú kis csomag anyukájaként őt csak nézni is, de azért a 10. üvöltés után már ránézek az órára, hogy mikor lesz már este. :lol:
Beni nagyon jól érzi magát kosarasként. Apró termete ellenére nagyon ügyes, sokat dicsérik, és ez nem üres szólam a tanár részéről, amit érez is, és szárnyal. Zsófka pedig kinyílt. Hétvégén almadió-szüret volt az oviban, és ő irányította a társait a táncban. Annyira készült, annyira szerette, végig mosolygott, ragyogott, sugárzott. Komolyan bőgtem, mert látszott rajta: boldog. Ott, és akkor. Szóval imádok nagycsaládosnak lenni, jól vagyunk. Pedig esténként néha hangos szóval (üvöltés) közlöm tizedszer, hogy mostmár fürdés, és persze a párommal sem mindig tejfel a kapcsolatunk, de nem cserélnék. Az egyetlen (nagy) árnyék, hogy talán egy év múlva már dolgoznom kell, de erre most igyekszem nem gondolni.
zsugyu

TELJESEN OFF:

S.O.S kellene egy könyvelő!!!!! olyan, aki nem retten meg a kihívásoktól sem..... :roll: aki tud ajánlani, (vagy ha van itt lappangó könyvelő), akkor plíííííz privi, vagy mél, vagy telefon(bár azt csak 4 után, mert alszik a Dedem), de nagyon sürgős lenne....

THX!!!!!

OFF vége
macskanyu

Macskanyu, küldtem egy tel.számot püben!
rídonli#

Zsu :D , már hiányoltalak! (Mindjárt el is olvasom,amit írtál, ha hagynak)! :)
rídonli#

Khm ... öSSZe,

és Zsófka nem 3 éves korától jár, 4,5 volt, és amit akkor csináltak ugrálás és palacsinta tekerés volt. (földön gurulás) Az "igazi" balett kb 9-10 éves korában kezdődik, addigra talán már nem is jár. CSAK így voltam hajlandó engedni. Most elgondolkodtam, hogy honnan jött egyáltalán a balett gondolata nála, és rájöttem, hogy a barátnőjével menni, ott együtt tornázni, na ezt jelentette sokáig nála a balett. Most már kialakultabb véleménye van, de a balettről valójában még fogalma sincs. Jól is van ez így. Szerettem volna még ezt kiegészíteni, mert azt, hogy a trendi különórára hordom, a leghatározottabban tagadom. (Akkor nem is ide járna.)

N, most mék, mert gyerkőcösszegyűjtő körútra indulok. :lol:
zsugyu

Macs, én az vónék, de csak egy konkrét dolog/tanács, vagy folyamatos szolgálat lenne, mert ahhoz messze vagyok.

Ríd, köszi, és sok idő kell a gyerekeidtől :oops:
zsugyu

Zsu,
köszönöm, de sajnos nem tanácsról van szó, hanem eszement sok tennivalóról.... szfv tényleg messze van.. :(
de köszi :)

Ríd,
válasz ment :)

Ovi/bölcsi: valóban remek lenne, ha dadust lehetne választani, de én ezt nem tehetem meg.... nem azért, mert lusta gyesznó vagyok, hanem mert reggel 7kor kezdődik a munkaidőm és nem Bp.-n dolgozom, hanem Gödöllőn.... Így marad a Fót-Gödöllő voonalon lévő megoldások bármelyike. Fóti ovi/böli-ről leírtam a sajna-rossz tapasztalatokat, máshová nem vették fel, ezért nincs más alternatíva, mint a csana és örülhetek, hogy:

1., pont volt még 1 hely januártól
2., erőst meg kell húzni a nadrágszíjat, de épp belefér, hogy kifizethessük (nem is tudom, mi lenne, ha nem így lenne...)
3., Szerencsére Füles egy totál társaság és élményorientált baba, így nem fogja (remélem) különösebben megviselni a dolog.

Szívesen adnám jó államiba is, nem gondolom, hogy extra gyerekem van, viszont szimpi a csanában, hogy itt tényleg nagyon kedvesek a gondozónők, kevés gyerek (5) jut egy gondozóra, vannak olyan foglalkozások, amik Fülest nagyon boldoggá teszik, pl: táncház.

Én szoktam játszani is Fülessel, de ha dolgom van, akkor egyszerűen bevonom és nem érzi lepöccintve magát. Momentán ott tartunk, hogy ha nincs kedve porszívózni, akkor elmegy egyedül játszani. De ritkán nincs kedve... (egyenlőre :mrgreen: )
Kedvence a mosás, mára elég kikészíteni a ruhakupacot és beállítani a progit, a többit megcsinálja. A porszívót kitépi a kezemből, csak mutogatni kell, hogy hol és mit szívjon, felmosni is imád, de azt én nem szeretem, mert elég sok utánmelóval jár...
Főzéskor ül mellettem a pulton és adogatja a cucot, meg keveri, ami kevergetős.
Füvet úgy nyírunk, hogy előttem tipeg és együtt toljuk a fűnyírót. Gazoláskor megtöltöm a kis vödrét és ő viszi, nagy komolyan, a komposztra...

na és akkor most szeretettel várom a Gyermekmunka Ellenes Liga tagjait, megy a GYIVIT és a mókusokat, egy kis sütire/teára....
macskanyu

Zsugyu,
szíííívemből szóltál!!!!! minden mondattal mélységesen egyetértek, (csak én nem tudom így megfogalmazni és lusta volnék leírni :D)
és a Lorci dolog is ismerős, nálunk csaknem ugyanez megy a napokban!!!! :D :D

Kép
akata

Vera!
te hány cm-es ugráló labdát javasolnál Lencsének? vagy menjünk ki a Dechaba és nézzük meg? mert most folyton uezt csinálja egy strandlabdával és félek, hogy kidurran, elesik vele.
ancsipancsi

Ancsi: ezt most nem értettem, nagyon tompika vagyok máma....

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?