A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

CUrse: igen. A pisire meg: simán lehet, hogy azért büdi, mert már elkezdett bomlani a pelusban annyi idő alatt.

Kép
Kép
tinu

Curse,
a reggeli büdi pisi arra utal, hogy sokat aszalódott már a pelusban :). nálunk sokszor 10-12 órát alsick és a reggeli pislantós pelenka mindig tele van és büdös is. a többi nem.

Indi!
amit idéztél az kinek a megállapítása?
én ennyire durvának nem látom a helyzetet, de fél éves kor felett biztos nem aludnék együtt huzamos ideig a gyerekkel, se pótlólag, se sehogy.
ancsipancsi

Homeósok!
Sum(m?etrolim miért nem jó?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ja, Indi, bocsi, nem láttam, hogy beidéztél. :oops:
Rátok szerintem annyiban nem igaz a dolog, hogy eleve nincs esély apucival aludnod. :cry: :cry: :cry: Tehát nem az van, hogy férfihelyre teszed. Érted, mit akartam mondani? Nem önmagában az együttalvás a gond.

Kép
Kép
tinu

Ráadásul nem vagytok még ödipuszi korszakban. :D

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Köszi, akkor jól gondoltam :)

Tinu, Ancsi,
Pisis pelus dolgot köszi :) Én is vmi hasonlóra gondoltam, mert h semmi baja ránézésből a csajnak. Csak ennyi alvás után ritkán szokott ilyen büdi lenni, először azt hittem, h kaka :lol:

Szrek,
Sajna én nem tudom, de itt többen is írták, h allegriát okozhat.
Gyerekkoromban állandóan a sumot kaptam, meg a maripent. Hogy én hogy útáltam őket. Anyám mindig egy lekvár kanálba tette, h bevegyem, azóta is útálom a lekvárt is :lol:

Kép Kép
curse

Lencse az előbb,míg én ide beírtam, levert egy csomó cédét a tartóról. A nagy csörömpölésre bementem a szobába, és szóltam neki, hogy szedje össze. Hogy mit mondott? "szedd össze te, mert Henite beteg, nézi a hello tiptit! nézd meg, itt fáj" és megütötte a fejét. :D totál fifikásak ezek a kiskölkök.
ancsipancsi

Na, nekiveselkedek még egyszer, csak hogy ne maradjon a félreértés. Jaj, úgy szégyellem magam, ezért nem szabad soha semmit a kontextus nélkül leírni. Konkrétan egy gyerek esete volt a fejemben, aki ráadásul nem is az én esetem volt. SZóval ott a gyereknek amúgy megvolt a saját helye, ágya, szobája, de mikor az apuka éjszakás volt és nem aludt otthon, akkor az anya maga mellé vette az ágyba a (fiú)gyereket. És hozzáteszem, szexualizált viselkedés volt a panasz, amivel a gyereket (aki már iskolás volt) hozták. Persze ez csak egy összetevője volt a problémának, de elég lényeges szerintem.
És fenntartom, hogy kevés viselkedés, tett van, ami önmagában jó vagy rossz. Ahogy látjátok, a szándék, a kontextus, a szubjektív jelentése annak a viselkedésnek, tettnek nagyon lényeges. Nyilván aztán vannak azért határok, de ezek legtöbbje törvényileg is szabályozott (minthogy nem verjük, rontjuk meg a gyereket, nem szexelünk előtte, nem flangálunk egy 16 éves nagyfiú előtt meztelenül stb.).

Kép
Kép
tinu

Tinu,
a Halász Jutkás dolgot nem úgy értettem, hanem h sztem a gyerekek az elején rendelkeznek még vmi tudással odaátról, amivel mi, felnőttek nem, ezért is természetes sztem egy db-ig nekik a szex
az oké, hogy egyébként meg ott ülnek a tudatalattiban a dolgok, akár már magzatkorból :D
és normál esetben várandósság alatt is együttvannak a szülők időnként :D

Kép

Kép

szrekuc

Indi: na visszaolvastam és látom, hogy tavaly téli kép ez, igy a kérdésem totál hülye volt. :-)

Zsanci: totál megértelek, én is tök hasonlóan viselkedtem vóóóna.

Nagyon szétszórt vagyok és tiszta tompa is, ma szerintem akivel lehetett össze is vesztem, sajnos. Kolleganőm fejét leordítottam, úgyhogy mé jó, hogy leadtam az igazolást a bölcsibe, mert lehet, hgoy már jövő héten nem kell mennem dolgozni?? :lol: :lol:
Na rohanok is Fanniért.

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Én is :cry: meg :D , szóval egyik szemem :cry: , másik meg :D .

Most vitte el újdonsült sógorom Grétikét Szolnokra, én meg majd csak szerdán megyek utána Bajnival, addig mi így 3-asban megyünk egy kicsit kikapcsolódni.
Olyan édes volt Gréti, most kapott egy új gyerekülést (mivel Bajni kinőtte a bébihordót, ezért a Grétiét megkapta Bajni). De olyan aranyosan feszített benne.

Úgyhogy Zsancim, meg tudlak érteni. Bár amit leírtál, az inkább vicces volt :)

Most biztos utálni fogtok, de szerintem Fraud elég sok hülyeséget írkált össze-vissza :roll: és akkor még finoman fogalmaztam

KépKép
KépKép
lindicita

Szrek! Gratula a lakáseladáshoz, ez gyors volt :)
lindicita

Freud rulez, én nagyon szeretem, és nagyon nagy elmének tartom.

TÁVOLRA UTAZÓ GYEREKEK MAMÁINAK üzenem, hogy próbáljanak kitalálni valamit, ami enyhíti a fájdalmukat, hogy mondjuk most kicsivel több szabadidejük lesz, vagy ilyesmit. aztán mikor újra találkozik a gyerek és anyja, olyan nagy lesz a szerelem!!! :D
ancsipancsi

Ancsi: kösz a fixálós ötletet! És Kamilla eddig legalábbis úgy tűnik, semmilyen gyogyóra nem allergiás, pedig szerintem már alig van olyan amit nem kapott volna :(

Zsugyu: balett az jóóóóó, de csak az élvezi aki csinálja! Amig nem csináltam én se szerettem, de mostmeg tökre hiányzik ... bár persze ez is mester függő persze :roll:

Indi: és lemaradtunk a TVről! ÁÁÁ most lehettünk volna híresek..brühühü, de legalább majd TI :lol:
Alkati szert: heti 2X3 helyett én napi 2X3 adtam bé a dednek :oops: de azt mondta TI, hogy nem gáz, majd nagyobb szünetet tartunk :)

És jelentem szerencsére mi nem kínlódunk már, igy a nekünk szánt +++ továbbítom a megfelelő helyekre: Votiv, Zuzi stb
Mert most azt akarom hinni, hogy a tejelvonó miatt is egy szimpla höemmel és egy incifinci egyszeri lázzal (38,6) megúsztuk ezt a dolgot! És miután a baci a torkában volt ez persze rögtön kijön a pisijén is...de remélem ez ennyi is volt!

Szrek: éljen a lakáseladás!! Ez jelent valamit! Mármint, hogy ennyire gyorsba sikerült eladni a kérót! Valami új vár rád, anyukádon kívül :D

Votiv: ++++ fejjel a falnakról az jutott eszembe, hogy én ezt kb 12 évesen csináltam, amikor olyannyira fájt a fejem, hogy már nem bírtam elviselni és inkább ütöttem a fejem a falba, hogy effektív a fizikai fájdalmat érezzem. Aztán nagy nehezen rájött a dokink, hogy vészes vashiányom van :shock: ezért fájt a fejem! Istinek nem lehet valami ilyesmi a háttérben egy egyszerű "bagatell" dolog, mint pl a vashiány??? :roll:

Curse: büdi pisi: reggel mindig büdibb, de figyeld a következőt is napközben ha az is büdi akkor gáz van! Függetlenül attól, hogy Adél hogy érzi magát, mert pl egy alsó húgyutitól nem biztos, hogy lázas lesz!

Ríd: ez nem éééééér, mármint, hogy tiéd ded eljátszik egyedül! Nekem muszáj ott ülni és figyelni és csak őt nézni és vele játszani és ha ne adj isten kezembe veszek egy újságot akkor jönnek a rosszaságok, merthogy nem rá figyelek :?

és Kamilla a főzésért van oda nagyon! Azt imádja, a takarítást ugye én se komálom, szal nincs túl sok jó példa előtte 8)

Zsan és Lindi: rossz pénz nem vész el ;)

Pucérság: mi nem takargatjuk magunkat, nem is igen tudnánk, mert nincs a fürdőnek ajtaja :) hanem teljesen normálisan vesszük ezt a dolgot. Szerintem ebből se kell túl nagy faksznit csinálni, inkább a túlzásba esés a gáz: túl takargatás, meg az egész nap pucérkodás a gáz szerintem.
Puszi: ahová esik úgy puffan
Klotyó: Kamilla mindig kukucskál befelé a cicaajtón, majd ő is bejön és leül a bilijére sőt apjára is ráparancsol, hogy üljé le! :)

és ma is olyan brutál voltam szerencsétlennel, mert keményen leüvöltöttem, mert nincs türelmem, mert amikor 100xra kapcsolja be a TV-t (rájött, hogy oldalt vannak a gombok) én meg ki, és rászólok szépen igy-úgy és a végén üvöltök és már majdnem bőgök ő meg rötyög majd amikor erővel arrébb rakom akkor ő is bőg és ettől kéééész vagyok!
És és mostanában tojik rá, hogy mit kérek-mondok neki, akármilyen hangnemben, és egész nap mást se csinálok csak mint egy papagáj ismételgetem, hogy légy'szíves ezt-azt ne csináld, mert.. bazi fárasztóóóó

És muszáj egy kicsit még panaszkodnom, ezért be kell, hogy valljam, hogy úgy néz ki, hogy 4 hete Kismagocska befészkelte magát a pocakomba! :P
Panaszkodni való: rámjött a szokásos hányinger..folyamatosan a torkomban van a gyomrom és max csak büfizek (bocs) egy nagyot és kezdődik megint a hányinger :? Ez Kamillával ugyanigy volt, szal majd a 13. héten elmúlik - jó esetben.
Viszont olyan szívdobogások jönnek rám, hogy csak :o Tegnap mesélek a dednek és abban, hogy ültünk és meséltem kifáradtam! :shock: és sóhajtoznom kellett, hogy levegőt kapjak??! Ez elmúlik? Remélem!
És szerintem a Kispocok miatt vagyok türelmetlenebb is és iszonyat mormota is lettem, de ettől függetlenül ez azért ám jóóóóóóóóóóóóóóóóó :P
De remélem, hogy attól, hogy leírtam a panaszaimat, holnapra már el is múlik! ;)

Rylie
rylie

Lindi: persze, szíved joga úgy viszonyulni Freudhoz, ahogy akarsz. De a ma alkalmazott pszichoterápiák szerintem legalább 50 %-a ma is pszichoanalitikusan orientált, a feltáró - nemcsak tüneti - terápiáknál ez a szám kb. 90 % lehet. Azért valamit csak tudhatott az öreg...

Kép
Kép
tinu

Rylie: GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D :D :D

Kép
Kép
tinu

Rylie,
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Rájli Kép
macskanyu

Curse,
P. is (kiskorában) próbált szájra puszit adni. Leszoktatni nem kellett, simán elhagyta.

Szrek,
medencés dolog nálam is hibádzik...
lakásról már írtál bővebben?

Lindi,
Freud biztos nagy ember volt. De mélységesen osztom véleményed (bár nem értek a dolgokhoz...).

Rylie,
De jó!!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsugyu,
Klasszat írtál.

Lindi,
jó lehetett az együttjátszás...

Zsan,
Utazásos érzéseket megértem. Még akkor is, ha arról ábrándozom, h mindkét gyereket mamának passzoljam le min 2 napra!!!

Votiv,
De jókat írsz, nekem hasznosak...

Móni
Kép
Kép
monisa

[Sziasztok!

Rég nem jártam erre! Mára beteg lettem így rögtön le is telepedtem a gép elé, hogy kicsit behozzam a lemaradást!

Rylie!

Gratulálok!:) De jó hír!:):):)

Kicsit visszaolvasgattam, de nem minden fonalat tudok követni!

Votiv!

Érdekes ez a tanácsadás, amire jársz!

Nálunk is pont az a helyzet, hogy Timi már van 2 hónapja minden éjjel átjön hozzánk! Egy ideig visszavittem elaltatni a helyére, de aztán feladtam, mert nagyon kimerítő ezt minden éjjel megcsinálni!
Ha van ötletetek, akkor szóljatok! Lehet ezt így hagyni vagy valamit csinálni kellene, hogy a helyén aludjon?

Kicsit rólunk:

Az elmúlt 2 hónapom nagyon gáz volt. Teljesen kimerültem a munkában és az állandó rohangálásban. Olyannyira felpörögtem, hogy már lazítani sem bírtam és tiszta hiszti voltam. (Írom ezt múlt időben, holott tegnap is még ez volt a helyzet!:))Remélem mostmár jobb lesz kicsit, hogy talán rendeződött az órarendem és kevesebb a munka is.
Timi jól van. Újabban jól el van a bölcsiben, sőt túl jól is. :) Gondozónéni panaszkodik, hogy nem fogad szót, ugyanakkor a többi gyereket folyamatosan egrecíroztatja. :D
Egyébként ez itthon is így van! Nekünk dirigál, de szót nem fogad, úgyhogy megértem Rájlit! Én általában estére ott tartok, hogy fáj a gégém és alig van hangom a 100x elmondott dolgoktól!
Újság még, hogy hétfőn megszületett Öcsémék babája császárral! Bencének hívják és gyönyörű szép baba!:)

Még majd olvasok, de most ledőlök, mert kicsit gyengus vagyok!

Megróbálok feltenni egy-két képet, még nyáron készültek és már rég fel akartam rakni!

Puszi
ILdi

Kép Kép
ildi76

Rájli: nagy nagy gratula, de jóóóóóóóóó. A többihez kitartást és lényeg, hogy el fog múlni.

Kép
Kép
johanna1975

Rylie,
gyógyuláshoz sok +++, és gratula.
viszont a tévét húzd ki a konnektorból, mert nem tesz jót neki, hogy ötvenszer ki-be kapcsolják (tudod, ilyenkor egy trafó dolgozik benne, ami a konnektorban lévő 220V-ot több ezerre változtatja), ettől az élettartama nagyban csökken. nem beszélve róla, hogy egy TV áramfelvétele bekapcsoláskor kb. annyi, mint a tv fogyasztása min. negyedóra alatt. tehát, negyedóra kedvéért sem érdemes lekapcsolni a tévét.
ancsipancsi

Rylie,
gratula!!!!!!!!!!!!!!!!
hányinger és szivdobogás megvolt, és itt vagyok...szal, asszem fiad lesz! :wink:

Ildi,
Timi szépséges!

Leni,
nem felejtettelek el, remélem este irok! :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie :lol: :lol:

Nekem is csak a fiammal volt durva hányingerem (= hányás ), meg 3 hónapon át össze-vissza kalimpáló szívem 8)
4. hónapotól rendeződtek a dolgok.

Ok, Zsan, várom :wink:

Votiv, remélem jobban már!
Tegnap estétől nálunk is előkerült újra a pORRszívó :roll:
Kicsi tököm kezd már tele lenni vele... szeptember 11-én kezdtük az első taknyot, azóta heti periódusokban ez a program.
Monnyuk, amíg csak ilyen lájtos a cucc, ura vagyok a helyzetnek, meg a porszívónak, csak félek, hogy a dedek majd egy vicsorgó, őket földreleteperő anyaképet lesznek kénytelenk dédelgetni úgy 20 év múlva 8)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni, nektek is ++ :)

Rylie, csodás hír :D :D :D szép és gondtalan pocakosodást Neked! :D egész család tudja már? mit szólnak? :)

Istitől megint kész vagyok :( legújabb anyaszomorító akciója, hogy ledugja az ujját a torkába, és addíg öklendezik, míg... :?
és ezt napjában többször is beveti :roll:

votiv 8)
votiv

Rylie, gratulaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Most csak ennyi, az enyimek is meg vannak kergülve, mennem kell hozzájuk...
rídonli#

Rylie :) éljen az újabb csillagszemű :)
ÉS hát utálni fogsz, de enyém gyerek mindig is elvolt egyedül (persze a jelenlétem eleve adott, de nem kell szórakoztatnom.

Tinu :) Köszi a pontositást! Olyan jó, hogy ennyire figyelsz mindig :) Én tiszteletben tartom a tudománynak ezt az álláspontját, de nem vettem magamra, sőt, biztos vagyok benne, hogy a több milliónyi együttalvók se mind növesztenek szexuális komplexusokat a gyerekeikeben - szemben a nemiséget, maszturbálást és meztelenséget bűnnek, undoritónak, csúnyának tartókkal - szerintem ez utóbbi a tuti recept. No meg ha RJ támogatja, sőt 6 éves korig egyenesen kivánatosnak tartja, akkor nem lehet a baj olyan nagy :wink:

Ja, szájra puszi eszembe se jutott, de sokszor zuhanyozunk együtt. Természetesen kamaszkorban ez nem igy lesz - de mivel tisztelem a gyermekemet, igy nyilván figyelni fogom, mikortól kellemetlen ez már neki.
indianyo

Rylie!
hát én teljesen elsiklottam a hányinger témán, és csak lestem, hogy mindenki külön gratulál Kamilla gyógyulásához, meg hogy hogy örül, hát gondoltam csatlakozom :DDD. szóval immáron a babához gratulálok, nagyon sok boldogságot kívánok, hidd el, minden rendben lesz, és a kis Kamilla is nagyon fog örülni a kistesónak! na és tökre örülök, hogy együtt pocakosodhatunk! :) míg én áprilisban lebabázok, te majd szépen június táján hozol világra egy kisbabát. s engem beelőzött PGabi, úgyhogy lesz itt még babeső ;-).

SZÍV
az ilyen népi hiedelmekben nem feltétlen kell hinni, hogy lány-e vagy fiú, ha ez vagy az van. :) nekem mindkét gyerekkel volt szívritmuszavarom, mi több, a mostanival még van is, pedig már 16 hetes vagyok. mikor az ember már lepihen, megnyugszik, akkor két-három olyan nagyot belever a szív, hogy érezni lehet a puszta húst a mellkasban. már régen is volt ilyen gondom, de most többször úgy megrémített, az ember azt se tudja él-e hal-e. volt, hogy éjjel ébredtem ilyesmire, és azt hittem leállt a szívem :). mindenesetre megbeszéltem egy belgyógyásszal, és azt mondta, hogy a magzat nevelése első pár hónapban igen megterhelő a szívnek, s az arra hajlamosak ilyenkor ritmuszavarban szenvednek. általában 3 hónap után elmúlik (mire az ember eljut az EKG-re :D ), és utána se szívesen kezelik, mert a betablokkolók ártanak a magzatnak. úgyhogy én már vissza se megyek emiatt, néha nagyon rossz, de nem szeretném, ha kezelnék. naná, hogy egy fárasztó nap után jelentkezik csak.
és ugye az álomkór és a hányinger is volt mindkét gyerekkel, szinte napra pontosan 3 hósan múlt el. az első 3 hónapban hetente 3x én is aludtam Lencsével délután, különben nem tudtam volna kipeckelni se a szemeimet. állítólag ilyet a vashiány, vérszegénység is okozhat, s nekem van is, most szedem is a terhesvitamint ügyesen. persze első 3 hóban, amikor fontosabb lett volna, hiúságból (hogy ne hízzak annyit) hetente 1-2 szemet ettem csak.
ancsipancsi

Rylie :) selyemfestést gőzzel/vasalással fixálunk. Amnnyibe te festetted és nem selyemfestéket használtál, hanem egyebet(háztartási boltban kapható porfesték bizony ereszt és fogja a bőrt)akkor azt tudni kéne, mert ez utóbbinál festékfüggő a módja. só/ecet oldhat bizonyos festékeket, mg másokat éppen elmélyit.
indianyo

jé, a RTL KLUBON a Fókuszban pont a gyerek előtt való meztelenkedésről lesz szó. fogadom, hogy az arany középutat fogják javasolni :). én alapvetően szégyenlős vagyok, de L. előtt szoktam mutatkozni, persze nem egész nap, csak zuhanyzás után. később már nem biztos, hogy így lesz. :)

Votiv,
úgy látszik Isti kitalál valami szórakozást magának, és próbálgatja a határokat. L. is csinálta, csak ő durva öklendezéssel fejezte be. apja később mindig a kezére ütött, ha ezt csinálta, s már nem teszi.

ma főztem először töltöttkáposztát, de elképesztő jó lett, főleg ahhoz képest, hogy mennyire féltem és túlmisztifikáltam a dolgot.
ancsipancsi

akkor bocs, én tökre azt hittem, hogy az ecet minden ruhaszín fixálásra jó. ha vmi ruhám eresztette eddig a színét, tettem a mgépbe ecetet, azt jóvan. :(
ancsipancsi

Indi: igen, szerintem kicsi korban nem is lehet baj az együttfürdés, meztelenül mutatkozás, mert akkor még annyira az anya része a gyerek. Ez inkább egyéni vérmérséklet kérdése.
Tisztelem, becsülöm RJ-t. Számomra is ő A gyerekpszichológus, de én, mint kis porszem, úgy gondolom, 6 éves kor az sok. Ha kort kéne mondanom, én a 3 éves kort mondanám. Érdemes szerintem az ödipális kor előtt meglépni a különválást. Nem mondom, hogy feltétlen komplexushoz vezet. Én nagyon-nagyon sokáig anyukámmal aludtam. De ennek oka volt a szüleim rossz házassága. Szerintem az anyámnak nagyon is jó volt, hogy én ott alszom bizonyos dolgok kivédésére. :D Nincsenek szexuális komplexusaim. Hacsak azt nem vesszük annak, hogy a férjem 5 évvel fiatalabb nálam. :mrgreen:

Votiv: +++++++++++++++++++++++++ Lehet, hogy Isti nem annyira a te, mint inkább a saját határait próbálgatja? :shock:

Kép
Kép
tinu

Tinu :) az enyém 6-tal. igaz, nekem egyébként is vagy sokkal idősebb, vagy sokkal fiatalabb pasijaim voltak, volt 10-zel fiatalabb is :lol:
A 6 éven én is elcsodálkoztam, de ha jó együtt, miér ne? ismerek egy csomó családot, ahol egy rakásonlaknak 2-3 gyerekkel és problémamentesen.

Persze nem mondom én, hogy mindenki tegyen igy, de aki nem akar igy tenni, az legalább ne hülyézzen le, amiért én igen - bár ez már egy messzebb mutató gondolat és csak úgy mondom bele az éterbe
indianyo

Tinu,
én is így gondoltam, hogy a saját határait feszegeti,ezért megy el akár a hányásig is.
ancsipancsi

na, volt az RTL klubon a meztelenkedésről szó. általában az aranyközéputat javasolták.
persze meghívtak egy nőt, aki rögtön elmondta, hogy egyes érintetlen törzsek mai napig fedetlen keblekkel járnak naphosszat, és nincs ebben semmi rossz. de könyörgöm, nekünk ehhez mi közünk? ezt nem is értem, hogy folyton és más témában is az érintetlen törzseket hozzák. az érintetlen törzsek mit szólnának, ha elkezdenénk rábeszélni őket, hogy járjanak melltartóban, mert európában már évek óta így illik? nálunk más a norma, mást kell követnünk, nem lehet más szokásformákkal összehasonlítgatni. az őskorban is más volt, meg más kontinensen is más, meg az érintetlen törzseknél is más, sőt még egyes vallási felekezetűeknél is más. hiába divat valahol csirkebélből jósolni, én mégse teszem ezt nap mint nap, csak úgy nem folyatom ki az állatok vérét. és hiába jön majd egy szakértő, hogy dehát máshol ez teljesen természetes, ha nálunk más a módi. egyébként még csak azt se mondhatom, hogy a meztelenkedés családi örökség, vagy családi szokás továbbvitele lenne, mert nálunk apukám soha a büdös életben nem mutatkozott előttünk, anyukám ezzel ellentétben mai napig bármikor. én meg egy másfajta, szemérmesebb ember vagyok, viszont L. előtt bármikor kimászok a kádból, persze ő megjegyzi: anya pucér vagy? :), de semmi egyéb. egyszer már fürödtünk is együtt, de a kádban együtt fürdést más miatt nem tartom annyira okénak, mint a meztelenkedést.
viszont eszembe jutott, hogy mikor Tunéziában voltunk, volt ott egy német házaspár, a nő persze monokiniben, a hapsi nagy fülbevalóval, alapvetően unszimpi és a gyerekeit folyton elkapta és követelte a szájra puszit. rengeteget! én már rosszul voltam ettől.
szerintem a gyereket nem szabad kínos helyzetbe hozni, meg olyanba, hogy azt higgye máshol is ez a divat, mert elcsodálkozhat. én többek között ezért nem támogatom (habár ez más téma) a "mások" örökbefogadását. a család apából és anyából áll, nem két apából, vagy két anyából.

Indi!
kinek a pap, kinek a papné. ha valaki lehülyéz, hülyézd vissza :). én sem bírom, ha lehülyéznek, mert mittomén, túrórudit adok Lencsének, de ebbe úgyse szólhat bele senki. én nem Freud papa és egyebek miatt nem alvadnék a gyerekkel, hanem mert félek, hogy nem tudnám leszoktatni róla idősebb korában sem. semmi egyéb oka nincs. ráadásul ti ketten vagytok egyelőre egymásnak, így Dominónak biztos ad egyfajta biztonságot, hogy együtt tentéztek. lehet, hogy 4-5 évesen, mikor ovis lesz, már majd külön ágyat követel magának, mondván az oviban mindenki maga alszik :).
ancsipancsi

sztem már az "kielégülést" okoz neki, hogy mindenkit elborzaszt :? művészlélek :mrgreen:

pasim nagyon dícsérget, ma jót főztem neki, úgyhogy még az altatást is átvállalta :D
törpék már jobban, ma már láztalanul, persze folyik az orruk, mint a csap, de ezt már egy kis Belladonna is helyrerakja :)
mikor látom, milyen bámulatosan gyorsan gyógyulnak a gyerekek, mindig eszembe jut, micsoda fantasztikus öngyógyító ereje van a testünknek, és a korral ez biztos csökken is, de sokszor el se jutunk odáig, hogy megtapasztaljuk...

votiv 8)
votiv

Votiv, láztalan gyerkőkhöz hurrréjjj! :P
Isti produkciója :shock: És akkor most mi lesz? Megpróbáltok mondjuk egy zoknilehúzáson elborzadni - hátha már az is kielégíti avagy ellenkezőleg: megpróbáltok úgy tenni, mint aki észre sem veszi az öklendezést??? :roll: (öcsém, mekkora kreativitást hív elő belőletek ez a kiskrapek... :shock: :shock: :shock: )

Ezek szerint a Belladonna nem csak hőem és láz szere, de takonyra is jó? Mert akkor holnap én is rányomulok a dedekre vele! 8)
leni

Rylie:
Gratula!!!!!!!!!
És Kamillának továbbra is azért sok +, hogy végre rájöjjetek, mi is ez...

Votiv:
Lehet, hogy Isti mégsem kell nekem vőnek... :shock: :shock: :shock: :shock: El sem tudom róla ezt képzelni, annyira arnyos, amikor ott vagyunk. Jó, volt egy kis hiszti, de az még a "belefér" szint volt. Sok +-t nektek!

Mi, ha úgy jön ki a lépés, együtt fürdünk: Vagy Zoli, vagy én zuhanyzom, a másik ,meg ül a klotyón (nem "úgy" :lol: ) a gyerekkel a kezében. Így legalább kicsit többet tudunk együtt lenni. Zoli még magyarázni is szokta: nézd, anya fogat mos; nézd, ott van anya nagy segge... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma Réka megevett egy egész répát egy egész krumplival :D utána még egy kis tápival ráöblített. És egyedül evett a kanállal, bár utána át kellett öltöztetni.

imígyen:
még délelőtt, tisztán: Kép

Anya, egyedül eszem:

Kép

még múltkorról az óriás(Réka)- és a mini bébi(LiliRóza):
Kép
Vicces, hogy elvileg egy idősek...

nukada

annyira édes ez a kislány! :)
amúgy nem úgy volt, hogy Isti már Eszcié???
mert akkor Rékának másik pasit kell néznie, de elég sok édi van itt a topicban :).
ancsipancsi

nem is modtam, hogy nekem kb. 2 napja fájdogál a hasam, de eddig nem kezdtem vele semmit.

Indi!
mikor neked elkezdett fájni, akkor már előrehaladottabb voltál, ugye? hogyan fájt??

nekem úgy fáj, mintha feszelegne a gyerek, és ki akarná nyomni imitt amott. mintha főként a császár helye "fájna". nem elviselhetetlen, de néha menstr. görcsökre emlékeztet, derekam is fáj. remélem nincs gáz :(
ancsipancsi

Ancsi:
Holnap úgy is munkanap, sztem hívd fel a dokidat... én kicsit most parásabb lettem a fájdogálástól...Max azt mondja, hogy teljesen természetes, hogy a hegnél fáj, mivel ott máshogy vannak a szövetek összerendeződve... Biztos nincs semmi gáz!!!!!!!

Nekem azóta sem jött meg, most fáj a hasam, fáj a cicim, már olyanok jutnak eszembe, hogy... Inkább le sem írom, mert hülyének gondoltok... Minden esetre 29-én kiderül, azt hiszem egy darabig bámulnék magam elé, ha UM látna egy kis mocorgót odabent... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

És egy(két) kis önreklám:
Apjuk megint kapott +12e-t havonta (bruttó :roll: :roll: )
A másik a blogunk, ott kicsit bővebben írok a napjainkról, a tornáról, meg ilyenek. Ha kiváncsiak vagytok, olvassátok...

nukada

ANcsi :) Nekem nem a hasam fájt, hanem a méhem a szeméremcsont széttörésével ki akart robbanni a hüvelyemen keresztül - legalábbis én ezt éreztem. Úgy is mondhatnám, hgoy szétszakadó méhszáj-filingem volt. Magyarán: a méhlepényt az egyre növekvő gyerek teljes súlyával nyomta neki a méhszájnak és ez borzasztóan fájt.
indianyo

Nuk, lányaink mint Stan és Pan :D jó kis komikuspáros lennének! :D
nagyon aranyos a blogod :D

Leni, nem tudom, mi lesz... lassan eljutok az agyi zsibbadtság azon szintjére, ahol az ilyesmiktől már a szemem se rebben... sokat várok a holnapi programunktól - elviszem Istókot Évához, aki az óceániai masszázst, Bach cseppet, shang-gungot stb csinálja és prána nadi mester is. Kíváncsi vagyok, mit mond :)

votiv 8)
votiv

nos Nuk,
én rögtön el is olvastam, és eddig tetszik, csak igy tovább!!!
kérdésem azonban van: mit jelent az, h "fesziti" magát??????
olyan, mint amikor hidba akar menni???

zsanciblog:
én, mint telefonfóbiás, ma leküzdöttem a fóbiámat, és KÉTSZER is felhivtam a dokinénit az alkati szer miatt ,de nem vette fel, igy alkati szer nincs, telefonfóbia van.
Rylie, ha esetleg felhivod vmikor, megkérdeznéd Igike alkati szerét???? :wink: :wink: :lol: :lol:
asszem maradok a személyes kommunikációnál.
az a biztos.
egyszerűen nincs szerencsém a telefonnal...
(cell)phones suck.
zsancikant

bocs, a hosszúért, de sztem olvasásra érdemes, ill vitaindítónak is jó :D:

Az elkényeztetett gyerek

Nem lesz könnyű a következő nemzedéknek talpon maradni ebben a nagyon bonyolult világban - gondolja sok szülő, és ebből nem kevesen azt a következtetést vonják le, hogy minden terhet le kell venni a gyerekek válláról, minden csalódástól meg kell óvni őket, és legfőképpen, minden kívánságukat azonnal teljesíteni kell, nehogy elmulasszanak valamit, ami a gyereket később jobb pozícióhoz, előnyösebb külsőhöz, nagyobb társadalmi elismertséghez, vagyis a boldogsághoz juttatná! A gyerekpszichológusok erre a nevelési logikára azt mondják, hogy bizony gyakran a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ők ugyanis naponta találkoznak annak az alattomos méregnek a hatásával, amit elkényeztetésnek hívnak.

A Saarbrückeni Egyetem kutatói négy-hatéves gyerekek szüleit kérdezték nevelési módszereikről. Azt tapasztalták, hogy a mai anyák általában elutasítják az erőre, tekintélyre épülő úgynevezett autoriter nevelési elveket, ehelyett kizárólag a gyerek értelmére próbálnak hatni, érvelnek, magyaráznak végkimerülésig. Az alaposabb elemzés során azonban kiderült, hogy ennek a nevelési módszernek az eredményeivel ugyanakkor nagyon elégedetlenek. Az esetek többségében az eredménytelenség végül is kihozza a szülőt a sodrából, és végső eszközként mégiscsak az erőszak szelídebb vagy komolyabb formájához folyamodik. Ettől azonban a legtöbb szülőnek súlyos lelkiismeret-furdalása lesz, esetleg bocsánatot kér a gyerektől.
Aztán újra elkezdik ismételni a már korábban is hasztalan érveket, például az étkezéssel, lefekvéssel vagy a testvérek közötti féltékenységgel kapcsolatban.
Mind több jele van annak, hogy a gyereknevelésben a korábbi túlzott szigorral ellentétben a másik irányba, a mindent megengedés felé az ésszerűnél magasabbra lendült ki az inga. Az úgynevezett partnerségi nevelési módszer ugyanis, ami a nagyobb gyerekeknél számos előnnyel jár, az iskoláskor alatt csak kivételesen lehet sikeres, hiszen téves feltételezésekre épül. Nem igaz ugyanis, hogy a kisgyerek azért viselkedik "értelmetlenül", mert nem rendelkezik a megfelelő magatartáshoz szükséges ismeretekkel. A valóságban azt tapasztaljuk, hogy a magyarázatot a gyerek sokszor meg sem érti, de ha megérti, akkor sem áll el saját elképzelésétől, kívánságától.

Ne félj nemet mondani!
Sok szülő fél attól, hogy határozottan nemet mondjon a gyereknek, mert attól tart, hogy elveszíti a bizalmát, megsérti a személyiségfejlődését. Pedig a helyzet majdnem fordított: ha nincsenek egyértelmű szabályok és fontos kérdésekben akár tilalomfák, akkor a kisgyerek kevésbé érzi magát biztonságban. Túl sok mindent kell ugyanis neki eldönteni, miközben semmiféle élettapasztalattal sem rendelkezik, a dolgok következményeit nem tudja átlátni stb.
Hogy mi köze van mindennek az elkényeztetéshez? Ha a szülők képtelenek nemet mondani, akkor csaknem bizonyosan a gyerek győz, például az olyan kérdésekben, hogy hánykor kell lefeküdni, mit szabad beletenni az áruházi bevásárlókosárba stb.

Ennél még komolyabb elkényeztetés következik abból, hogy különösen az anyák, gyakran érzenek lelkiismeret-furdalást, amiért nem tudnak eleget együtt lenni a gyerekeikkel. Megpróbálják tehát a lehetetlent, mással kárpótolni a gyereket. Sokszor a család anyagi lehetőségeit messze meghaladó ruházással, játékhegyekkel, méregdrága gyerekpartikkal.
A mai sikerorientált és a versenyt kikényszerítő világban sokan azért adnak meg mindent gyerekeiknek, mert azt remélik, hogy ezzel előnyhöz juttatják őket a nagy versengésben. A valóságban ez gyakran éppen fordított hatást vált ki, a gyerek elveszti, sőt meg sem találja a jelentős életcélokat, nem alakul ki felelősségtudat a saját sorsával kapcsolatban.

Természetesen a szülők többsége a legjobb szándékkal teszi mindezt. Az az autoriter nevelési stílus, amelyben ők, de méginkább szüleik felnőttek, valóban lelki sérüléseket, fájdalmas emlékeket, örök hiányérzetet hagyott hátra sokakban. Csakhogy a mindent megengedő, sőt mindennel elhalmozó bánásmód más értelemben köti gúzsba a gyereket. Az első komoly játszótéri csetepaténál kiderül, hogy az, akinek minden kívánságát teljesítették, általában nehezen talál játszótársakra, mert nem vagy rosszul működik együtt a többiekkel. A szülők szemet hunyhatnak átmenetileg afölött, hogy a gyerek tombol, ha nem teljesítik azonnal valamennyi kívánságát, ám ez kétségkívül kényelmetlen helyzeteket teremt baráti társaságban, bevásárláskor, orvosi rendelőben. Aztán eljön az igazság pillanata az óvoda, majd később az iskola, amikor a magatartási vagy akár társadalmi normákkal is hadilábon álló kis diktátor már egy intézménnyel kerül összeütközésbe. A követelőző, örökké elégedetlen, szüleit dróton rángató, elkényeztetett gyerek többnyire ebben a stádiumban kerül pszichológushoz vagy nevelési tanácsadóba, és amit ilyenkor a szülőknek ajánlani tudnak a szakemberek, azt bizony már nagyon nehéz megvalósítani. Egy öt-, hat- vagy nyolcéves gyereknek az átszoktatása a valósághoz jobban igazodó elvárások rendszerébe még akkor is nagyon nehéz, ha a szülők belátják, hogy hiba volt mindent ráhagyni, minden kívánságát teljesíteni, mindenért isteníteni és minden veszélytől óvni.

Szemünk fényéből diktátor lett
A témával foglalkozó pszichológusok természetesen arra is kíváncsiak, hogy milyen mélyebb magyarázata lehet ennek a világszerte terjedő és a jómódú országokban már komoly társadalmi problémává terebélyesedett jelenségnek. A szülők feltehetően jót akarnak a gyerekeiknek. Mi vezeti őket mégis olyan nevelési tévútra, ami az élet realitásával megbirkózni nem képes gyerekeknél nem ritkán drogfüggőségbe, bűnözésbe torkollik.
Az elkényeztetésnek van egy piaci összetevője is, a gyerek ugyanis a fogyasztói társadalom kedvelt figurája. Már a csecsemőket, pontosabban szüleiket márkás termékek fogyasztására szólítja fel a kereskedelem. A szülők, akik maguk is résztvevői a fogyasztói versenyfutásnak, észre sem veszik, hogy ebbe miként vonják bele a gyereket is. A kicsi öltözéke, játékai, frizurája és egész külső megjelenése bele kell, hogy illeszkedjen egy nagyrészt reklámok által generált képbe.
Eközben a szülők, elsősorban az anyukák többsége elég rosszul viseli a kizárólagos gyerekgondozói szerepkört. Bár ezt nyíltan kevesen vallják be, és nem is tudatosul a szereplőkben, a gyerekkort szeretnék megrövidíteni, hogy minél hamarabb megint a saját életüket élhessék. Az istenített és mindennel elhalmozott gyerekek egy része bizony elég korán megtanulja, hogy milyen délutánonként és esténként egyedül lenni otthon.

Szerző: Pusztai Éva
Forrás: HáziPatika.com
votiv

Votiv,
voltak mondatok, amikor azt mondtam: IGEN!
voltak, amikor azt mondtam: NEM!

persze tudom,h ez csak egy leegyerűsitett eszmefuttatás, de sztem több sebből vérzik.

egyébként pedig nagyon jó, az utolsó része volt kicsit szenzációhajhász nekem.

pl ez:
Az istenített és mindennel elhalmozott gyerekek egy része bizony elég korán megtanulja, hogy milyen délutánonként és esténként egyedül lenni otthon.

ja, és nagyon igaz, h FÉLEK nemet mondani.
Igen azért is, mert rossz látni, h rosszul esik neki. De ez a kisebbik baj, ettől még jól aludnék.
De nálunk, ha nemet mondok, jön a válasz: SIKITÁS!!!!!!!!!
1. agyam ezt már nem birja feldolgozni, főleg ha 20 percen keresztül megy
2. allergiás reakciók lépnek fel nálam, amikor ilyenkor felébresztik a kicsit. Viszketek. Meg ilyenek. Meg remeg a szemem.

én ezért nem merek túl sokszor nemet mondani, mert arra egész biztos rámennék.

egyébként mostanában kezdtem el a NevelésRevisited projektemet, mert kicsit úgy éreztem, a fejemre nőttek. Hát mit mondjak, kurva nehéz.
Amikor olyan hülyeségen kell percekig vitatkozni az ötévessel, h de igenis napi KÉTSZER kell fogat mosni FOGKRÉMMEL, mert kilukadt a fogad, te kölök...
és ő meg csak NEM és NEM...
háááát...
zsancikant

Zsanci, én is ma vagy 5x hívtam, mire elértem, gondolom beköszöntött a vírusszezon, és ki se lát a munkából... ha korábban mondod, megkérdeztem volna Igi alkati szerét :D

votiv 8)
votiv

Ábel tudja mondani, hogy Jéka (anyutól hallja ugye a sok rékázást) :lol: :lol: és sajnos mivel a békát is ismeri, sikerül neki kombinálni a kettőt... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: ma eltartott egy db-ig, míg elmondtam neki, hogy a béka nem én vagyok :mrgreen: :lol:

Vot,
ti szegények, remélem, holnap segít rajtatok Éva! :D +++++++++++++++++++++

cikk nagyon sűrű és hosszú :oops: kérek felmentést, hogy csak holnap kelljen elolvasni :mrgreen:

egyébként meg az új Vámos Miklós-könyvet olvasom; szívből ajánlom mindenkinek :D

Kép

Kép

szrekuc

Jó reggelt! :D

Vot,
elolvastam :mrgreen: és mint Zsanci - hát igen, néhány mondata valóban igen-igen, néhány azonban nagyon nem-nem :D

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?