A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szrek,
nálunk kb. 1,5 hét alatt bekötötték a telót és a netet, pedig még vonal se volt a lakásban. a lényeg, hogy minden papírt megkapjanak, szóval a legjobb az ügyfélszolgra bevinni a cuccot, nem postázgatni.
ancsipancsi

Szrek: a házasság olyan, mint általában az élet. Néha jó, néha meg sz@r, a többi időben meg lapos. :mrgreen:
A lelkifurinak meg huss! Azzal úgyse teszel jót. Ha valamit másképp csinálnál, akkor csináld, de a múltat már úgyse tudod megváltoztatni.

Kép
Kép
tinu

ADÉLNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT! :D

Curse,
majd ird meg a szemészetet, mert Ábel is szemtengely ferdülés gyanus.... :cry:
és igen, elsö körben anyoshoz megyünk dec. elsejével, aztán várjuk a hitelt................ :roll:

Szrek,
+++++, független élet csökkenés :( én is már elöre fázom a közösködéstöl.... pedig Te anyudnak még beszolhatsz.

többit késöbb, most egyszerre kéne pakolnom meg gyerekezni meg háztartásosozni meg postára menni, meg havat lapátolni megmegmeg.......

Zuzi,
te hogy birtad???? bébisz. még jár segiteni?
(privire este válaszolok)

KépKép
fibi

Sziasztok!
Ismét egy a ritka bejelentkezéseim közül. :) Csak az utóbbi 1-2 oldalt olvastam. Votiv, hazaértek Anyudék? Csatlakozom Lilifanok klubjához. Dominó mekkora már, aztaaa. És mennyi foga van. :) Nuk, le akalappal előtted a hétvége miatt! És a fejlesztés, hát igen. Mi most szüneteltünk Emmával, mert beteg volt, és nem is tudom, vigyem-e, pedig nem csinált Kornél semmi extrát, Emma mégis mindig sírt a végefelé... Mit kell csinálni Rékával? :( Ancsi! Lencse púpja lohad? Indi, mi a helyzet a tervezett csanával? Boldog szülinapot, Adél! És Isten éltesse Rékákat, Mártonokat.

És kérdem én, én vagyok a hülye idegbeteg, vagy mással is előfordul ilyesmi? Emma már eszik jó pár gyümit és zöldséget, elég szépen. Én nagyon fel tudom húzni magam, amikor elkezdi csapkodni a kanalat, és a kaja fröccsen szerte szét. És tudom, sajna csak utólag, hogy ma pl. az volt a baja, hogy álmos volt, és kicsit savanykásabb volt a gyümölcskoktél, de akkor is...és utálom magam emiatt. Na, legalább leírtam. És néha azt érzem, hogy több mint fél napot a konyhában töltök, főzöcskézek, pépesítek, higítok, sűrítek, melegítek, hűtök stb. Persze csak ilyenkor, amikor vmi miatt kisasszony bojkottálja a kaját. És ilyenkor ott lebeg a szemem előtt a tápszer kísértete, mert ugye az sokkal eccerűbb lenne, de eddig ellenálltam. Nyugtassatok meg, vagy mondjátok, h menjek dokihoz.

És mivel már nincs tápszer, gondban vagyunk a folyadékbevitellel. Próbáltam sima vizet pohárból, mert nem szeretném, h rászokjon a cumisüvegre, pár korty ment, már az sem, mert sokszor mellényelt. Kanállal sem kell. Mégis megpróbáltam a cumisüveget, az sem kellett. Adjak édesített vackot Emmának? Nem szeretnék. Vagy elég lehet neki a szopi? Meg megpróbálom hígabbra csinálni a gyümi és zöldségmixeit, hátha. Ha van ötletetek még ivás elősegítésére, kérlek, mondjátok. Köszi!

Kátya
kincsimano

A házasság nemis szar :lol: én imádom a zuramat, HA szólok neki, mindig segit. persze mivel pasiból van, magátol baromi ritkán veszi észre... Communication is the only way... :lol:
fibi

Kátya,
nyugiiii, nem vagy idegbeteg :D én is felhuzom magam ilyeneken.
mennyi idös Emma? vizet lehet higitani almalével is pl, nálunk az vált be anno. csörös pohár sem játszik?
kitartááás, +++++
és gárdonybol eccer átugranánk Hozzátok :wink:
fibi

Kicsimanó,
én ugyan nem tudom az előéletedet, meg hogy a picid hány éves, de azt mondják, hogy tápot 2 éves korig kéne adni, ami lehet több is. az 1 éves kor a minimum. vagy anyatejet még kap? (azt hiszem 1 éves kor után a bocitej is mehet, de én maradtam a tápnál, mert több kcal, több vitamin van benne)
különben én tök uígy voltam, mint te, pedig tápot, anyatejet is kapott, de mikor órákat pecsmegeltem, és nem ette meg, ideges lettem. aztán láttam egy felvételt a tévében valami nőről, aki egy ilyen alkalommal nagyon megsuhintotta a gyerekét, most a börtönben csücsül, mert a pici... :(, úgyhogy innentől még csak idegroncs se mertem lenni, inkább eltettem a kaját a hűtőbe, és másnap megkapta. pedig annyiszor kiverte a kezemből, mert nem kellett neki. mindenesetre, így visszagondolva, Lencse most 2 éves 3 hónapos, és mióta "tudata van", sokkal kevesebbet eszik, mint anno, mikor minden marhaságot (a céklától kezdve az izémicsodáig) feletettem vele turmix formájában. úgyhogy addig jó, amíg egyáltalán megeszi a speckó zöldségeket.

este megyünk UH-ra, és az AFP-t is ma tudom meg, szorítsatok. lehet, hogy este meg tudom majd mondani, hogy kukis lesz-e, vagy nunis :D
ancsipancsi

Fibi, Emma szombaton lesz 7 hónapos. És tudom, hogy nem szórakozik velem, amikor ilyeneket csinál, de akkor miért leszek mégis síkideg????? A csőrös pohár sem jött be eddig, de majd újra megpróbáljuk. És veri velkám, gyertek át nyugodtan, mikor lesztek/vagytok Gárdonyban? És milyen almalévet kevertél a vízhez? Te passzíroztad/centrizted?
kincsimano

köszi :D

Ancsi,
amikor nem volt vonal és csak megrendeltük, nálunk is így volt, mert ott nekik az biznisz és sietni kell
de ez nem biznisz nekik, mert a számla ugyanúgy jön, engem köt a szerződés - nekik így semmi okuk sietni a szolgáltatás újraindításával
az meg nonszensz, hogy nem mondják meg, mi is kell, és két hét után úgy derül ki, hogy mi próbálgatjuk itt a netet és nem megy és telefonos ügyfélszolgálat mondja meg, hogy egyelőre ne is várjuk (nem a a baj, h mindenféle papír kell, hanem az egész történet)

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ancsi, köszi. :) Emma szopizik még, és kb. 3 napja nem kap tápszert, mert annyi gyümit és zöldséget eszik, hogy elvileg nem kell. Lehet, hogy mégis?

Én tökre örülök, hogy egy csomó mindent megeszik, sok mindent kombinálok, igazából semmit sem önállóan eszik, hanem vmivel keverve, de így már lecsussz a krumpli, alma, banán, szőlő (héja és magva nélkül), répa, petrezselyemgyökér, sütőtök (na, ezt magában eszi, darabosan, ahogy Lili), cékla, ma kóstolta a passzírozott meggylét, de túl savanya (édesszájú a csajom), és ma kóstol egy kis cukkinit is, de ezt összemixelve répával, krumplival.
Viszont csináltam magunknak zöldségkrémlevest, habarással, azért pl. teljesen odavolt, na nem etettem meg, csak egy nyalást kapott, pedig az sós. Lehet, h pont azért? Erőteljesebb ízekre vágyik?

Anycsi, drukk az UH-hoz és AFP-hez.
kincsimano

Kátya,
ne aggódj :D
mi hasonlóan vagyunk/voltunk, mint Ancsiék - a mixekből relatíve jól evett, most kevésbé, de ha a mixeket sem ette, akkor másnap vagy kicsit később megette
ivás nekünk sem ment és ettől én nyáron még idegesebb voltam, de aztán ez is kialakult valahogy - próbálkoztam csőrössel, sima pohárral, változó eredménnyel;nekünk tápszer volt, nem anyatej mindezek mellé
ne aggódj, be fog ez állni :D

Kép

Kép

szrekuc

Bocs, Ancsi. :)

Kátya
kincsimano

Zsan, pókok :? :mrgreen:

Ancsi: drukkok! :)

Kátya, sztem ne parázz az innivaló miatt, ha kéne neki meginná. Az én 10 hósom nagyon issza a vizet, ellenben a nővérének kb.1 éves koráig nem kellett. Próbáld kaja után, hátha akkor szomjasabb. És elvileg az a jó, ha 2-3 naponta kap vmi új kaját, hogy ha esetleg allergiás lenne vmire, vagy fájna vmitől a hasa, akkor könnybben ki lehessen szűrni,h melyik az. Tök jó,h szívesen eszik! (Táphoz nem tudok hozzászólni.)
rídonli#

Húú, Fibi, neked is van dógod elég... +++++++++++!!
rídonli#

Szrek, köszi Neked is. Tudom, hogy én vagyok a türelmetlen, csak olyankor, amikor nem eszik, kétségbeesek, h akkor mit adjak neki enni? Már majd egy hónapja megy a hozzátáplálás, és nem volt gond, most is jól eszik, csak hisztis pi..a vagyok, ha bonyodalom támad. Nem is tom, mi lenne velem, ha költöznék, mint Ti. Minden elismerésem, komolyan.
kincsimano

Helló 8)

Fibi,
csatlakozom!!! A házasság tök jó dolog (legalább is nálunk) :D
itt már elolvadt a hó! Sőt! úgy ragyog a nap, hogy az előbb a teraszon, egy szál pendelyben üldögéltem :)

Szrek,
ehhem, ismerős a szitud :evil: az összes ismert netszolgáltató ilyen.... :? mindenesetre kitartást, jó sokat.
Ábel lehet, hogy a nem-oldódás ellenére is élvezi a zenét, meg a többi gyerek figyelését és lehet, hogy egyszercsak varázsütésre ő is be fog állni a többiek közé :) :) :) don't worry

Deni,
a "miért csak most?" kérdésedre őrült hosszú lenne válaszolnom írásban... ha egyszer sikerülne talizni, nagyon szívesen elmesélem :)

Nuk,
:( társ hiánya megasz@r helyzet... sok erőt kívánok a fejlesztőhöz, meg a hétköznapokhoz is. Szívesen mondanék okosat, meg bíztatót, de nem tudok.. Remélem sikerül egyszer csak Zoliddal lekommunikálni ezeket a dolgokat. Csakhát nyilván olyankor, amikor mindenki épp higgadt.. ide pedig írj bátran, bármikor, bármiről, mert az is ad egy kis könnyebbséget :)

Kátya,
Emmád egyedül eszik kanállal??? :shock: amúgy ne nyugtalankodj és (szerintem) ne is adj cukros löttyöket neki. Ha szopik és eszik leveses kaját , pálne, ha még pár kanálka vizet is iszik mellé, semmi gáz! Meg fogja ini a vizet, ha szomjas lesz :)
Füles nem szokott rá a cumisüvegre, szépen iszik pohárból, pedig amikor pici volt, csőrösből kapott, sőt ha menet közben vagyunk, a mai napig szelepes pohárból, vagy sportkupakos üvegből kapja az iszit..
macskanyu

És képzeljétek, tegnap volt egy vendégünk a kertben:

Kép
macskanyu

Ríd, kösziköszi. Mindig kaja után próbálom itatni Emmát, akkor sem megy. Az új dolgokat én is 2-3 naponta vezetem be. Ma a meggylé csak nyalintás volt vagy még az sem, azt nem nevezem bevezetésnek, a cukkinit viszont igen. :)

És erről jutott eszembe, hogy a kevesebb folyadéktól jóval kevesebb a nedves pelenka (igazából a veséi miatt aggódom), és van, hogy olyan szorulása van Emmámnak, hogy kakkantáskor torka szakadtából sír, pedig már második napja minden kajájába keverek egy kiskanálnyi extra szűz olíva olajat. Szomszéd néni szerint cukrozott alma mindent megold. De ha lehet, a cukrot elkerülném. Van még ötletetek a szorulás kezelésére?
kincsimano

kamillatea :D
macskanyu

Kátya,
Hipp gyümilét adtam neki, vizzel higitva, nincs benne cukor. én szinte sosem pacsmagoltam :oops:

Votiv,
majd elfeledtem: tökös csajod éééédes :D

Zsan, jo szöveg:D

alsopáhokosokra irigykedek, mi 2 éve készülünk oda, de idén sem fog összejönni :( maaaaajd jövöre....

Macs,
itt még van hóóóó a kertben :D

ahogy csillog a tetején a nap fénye, ma is sikerült elbögnöm magam....
fibi

Macs, nem, nem egyedül eszik, bár próbáltam, és betalál a kanállal a szájába, de nem akarok pár óránként nagytakarítani. :) A csőrösnek adok egy újabb esélyt, aztán meglátjuk. Sokkal nyugodtabb vagyok, köszönöm Nektek!

Ja, és szépséges a sünitek, Macs! :)
kincsimano

Kátya, pont azon gondolkodtam,h megkérdezem,h nem vetted e belekotyogásnak, amit írtam. :oops:
Borim is szorulós (még akkor is volt szorulása, amikor még csak anyatejet kapott!) Az alma nála kifejezetten szorított, sztem az nem jó. Barack inkább. És ha már nagyon szenved, akkor LAEVOLAC szirupot adtam neki . (Patikában kapható, nem is drága, és nem gyógyszer,vmi cukorféle lötyi, tehát nyugodt szívvel adható.)

Macs, nagyon jófej a vendégetek! Mondtátok neki,h jöjjön máskor is? :)
És házasság sztem is jóóóó! :) ÉS Fibi megmondta a tutit: communication...
rídonli#

és Kátya,
dec. elsejétöl leszünk Gárdonyban valszeg. majd felhivlak, ha kezdek ideggyenge lenni anyostol, és megszökünk hozzátok :lol:

Rid,
köszi :)

Szrek,
++++ mostanában nem szolsz hozzám, remélem, no problem :wink:

tényleg L
fibi

Én sem azt írtam, hogy a házasság szar. Hanem azt, hogy NÉHA az. Vagy ti sose szoktatok veszekedni? :shock:

Macs: a süni tündéri! :D Milyen ügyi vagy, hogy le tudtad fotózni!

Kátya: én is ideges vagyok ilyenkor. Mostanában (elég régóta) TÜnci nem hajlandó ebédelni. A reggeli gabonás gyümijét, a tízórais kefírjét és a délutáni gyümijét megeszi nagyrészt. De az ebéd csak kínszevedés. Nem mondom, hogy nem szoktam idegeskedni, mikor szájzárat kap a gyerek. :roll:
Az ivással nem vagyok nagyon szigorúan natúros. Én biza szoktam neki adni cukros lötyit (teát). És cumisüvegből. :oops: Már ha nem felejtem el. De azért majdnem mindennap kap. EGyszer volt néhány nap, mikor egyáltalán nem adtam (még szopik is) és éjjel szinte egyáltalán nem pisilt. Na akkor megijedtem és azóta inkább adok neki teát. A sima vizet nem issza meg.

Kép
Kép
tinu

Robban a gyerek a kamillateától, Macs? :)
Fibi, nézek a tecsóban, aztán elsősegélynek jó lesz, ha semmi sem műxik. Köszi! És nem kell mindenkinek pacsmagolnia. Én sem fogok mindig. :)
kincsimano

Zsanci, Meméről ecccer, már jóóóóó régen azt írtad, hogy átfordult, azt hittem, azóta is bőszen csinálja :roll: Egyébként ez a forgásos téma engem totál hidegen hagyna, ha nem lett volna mellé az összes többi tünet, úgy mint:
- nem nyúlt SEMMIÉRT, két keze, mintha nem is lett volna, csak fityegett a teste mellett.
- állandó sírás
- tárgyak( játékok is!) iránti totális közöny
- állandóan hátrafeszítve tartott karok

Ha ezek nincsenek Memének, akkor szerintem ne aggódj!

Kátya, H.t is csak vízzwel hígított gyümilé-vel bírtam ivásra rávenni. De amíg cici volt, én ezen nem aggasztottam magam.
Idegesség: nem vagy ÁLTALÁBAN fáradt? Én olyankor bírom nehezebben az ilyen jellegű "szívatást" a gyerek részéről. :roll:

Szrek, NYUGI Ábel lehet, hogy nem oldódik könnxen, de ez tuti nem a családi háttér miatt van. H is ilyen megfigyelő típus, pedig apuka is a hétköznapok része. :wink:
leni

Ríd, már miért lett volna belekotty? :) Laevolac van itthon, de olyankor sír, amikor épp kakil, és bocsi, hogy ilyen részletesen írom, de kvázi ki tudom segíteni a hurkát egy törlőkendővel, és akkor megkönnyebbül. Erre is jó a laevolac?

Fibi, sztem még mielőtt ideggyenge lennél, gyertek. Ja és akár minden nap. :) Gyönyörű sétahelyek vannak ám itt, és jókat főzök. :)

Tinu, valszeg én is fel fogom adni a sima vizes próbálkozást egy idő után, ha nagyon nem megy. Csak megér egy (két, három) próbát. :)
kincsimano

Kátya,
kamillatea segít a székrekedés elkerülésében :) kevés kell csak!
macskanyu

Leni, de, baromi fáradt vagyok, csomósak az izmok a vállamban, ez biztos rátesz egy lapáttal. Pedig alszunk éjszaka.

Zsan, meg akinek még nem forog a babája, nyugiiii! Akkora eltérések vannak a babák között, mégis rövid idő alatt mindegyikük mindent behoz. 2 évesen ugyanott fognak tartani. De erről itt sztem már sokat írtatok. Emma még nem volt 3 hós, amikor hasról átfordult párszor, aztán kb. 2-2,5 hónapig SEMMI. Most pedig már minden irányba forog, talán csak átlósan nem. És most kezdett négykézlábra állni. :)
kincsimano

Köszi, Macs. :)
kincsimano

Ríd,
a tegnapi sün-lábnyom mennyiséget tekintve, szerintem nem először jár errefelé.. :mrgreen:

Tinu,
tényleg nem mondtad, hogy sz@r a házasság :) (én egyenlőre nem tapasztalom a lapos részét, de hát idővel minden előfordulhat...)
macskanyu

Leni,
mostan (remélem) én értem rosszul, hogy Ignácod nemforog-nemérdeklődik-sokatsír...stb...? :oops:

bocsánat, valahogy ma lassú az agyam.. :oops:
macskanyu

Máskor is írok, mondjuk megelőzésképpen. :) Most nyomott be Emma vagy 160 mili lédúsra mixelt krumpli-petrgyökér-répa-cukkini pépet. :)
Viszont próbáltam adni utána vizet cumisüvegből, és csak annyi ment le, amennyit kirágott belőle. Kijött az alsó két foga, masszírozásra kiváló a cumi, de ivásra? :) Akkor jön a csőrös pohár.
kincsimano

Azért ez már szöget ütött a fejembe rég: Biztosan szentirás az illető fejlesztőpedagógus összes szava, mozdulata, megnyilvánulása? Nem gyanús nektek, hogy mindannyian, akik hozzá jártok, fruszráltak, kétségbeesettek vagytok? Nem hinném, hgoy azért, mert a gyerekek olyan rossz állapotban vannak...

Kátya - Dominó születésétől fogva cumisüvegből itta a tejet, a mai napig ezt teszi,. Ettől még másfél évesen magától megtanult pohárból inni. A cumisüveg nem ellenség - ahogy a cumi sem az. Ha elől hagysz Emmának egy cumisüveget, hamar megszokja, hogy igyon belőle - vizet - mert ingerli a látványa és önállóan meg tudja ezt tenni. Almalé székrekedést okoz.

Éljen Adél !!!
indianyo

Ma kiderült, hogy én miért vagyok idegbetegállat mostanában és fáradt és türelmetlen: a vasam a béka segge alatt van! És úgy általában az egész laborleletem egy csillaghalmaz :? király

Kátya esetleg egy vérvételre benevezhetnél te is hátha amiatt vagy ideges, mert kevés a vasad, hm?

Ivás: engem a kórházban is és a Mantrán is kellőképpen beparáztattak, hogy Kamillának 1,2 litert kell(ene) innia per nap! Akkor is ha emiatt keveset eszik. Szóval nagy ellenkezésem ellenére minden nap kap 3 dl Plusos gyümilevet vagy Kubut, mert azt tuttira megissza és a reggeli 2 dl kakaó igy már a fele majdnem megvan a mennyiségnek a többit meg vízzel pótoljuk. Szóval az ivás nagyon fontos!!

MINDEN ÜNNEPELTET ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
elnézést, hogy nem sorolom a listát, mert félő, hogy valakit kihagyok...

Recca: mi van veletek? Vízmizéria? Új biznic? Gyerkőc? KÉPET!

Minden gyerekfotó éééééédesss :)

Nuk: sajnos vannak ilyen férfiak akiknek valahogy ez az apaságos dolgok olyan nyögvenyelősen megy csak! RJ mondta, hogy Anyává lesz az ember, de az Apaságot bíz tanulni kell(ene)!!!
Talán ha Réka is már nagyobb lesz és komunikatívabb akkor Zolid is nyitottabb lesz felé! Addig is+++++++++++++++ és nyavajogj itt nyugodtan azé vagyunk ;)
Mi is Dévényezni jártunk és Kamillának is potyogtak a könnyei és nagyon rossz volt látni ezt...de én biztos elviszem majd Kettecskét is egy bemutatóra a tornanénihez, mert hasznos volt a gyerek számára! Próbálj erre gondolni meg arra, hogy igen még 5 perc és mehetünk haza :)

Zsanci: Igi = Thomas :mrgreen: ezen behaltam!!!

Zuzi: írok akkor megen

Ancsi: puszi Lencse púpjára! és UH de izgiiii

Johi: +++++ továbbra is

Macs: ezer éve nem láttam élőben sünit!! Köszi!

Votiv: Anyudék megvannak??? Gyerekcipelés :shock: nem semmi!
Kitartást a maradék pár Apamentes naphoz

Ríd: anyósék :x nálunk is ezt csinálták kezdetekben, hogy akkor szóltak, hogy ma jövünk, amikor már Érden voltak!? Én meg nem tudtam, hogy hova kapjak: üres hütő, koszos lakás stb! Aztán szépen ráneveltük öket, hogy időben szóljanak pl Paks magaságába legalább :P meg egyszer-kétszer lyukra futottak, mert nem voltunk otthon, igy rájöttek, hogy nem minden hétvégénk szól arról, hogy rájuk várunk otthon :) Ja és az a legjobb, hogy mostmár ott tartunk, hogy 2-3 nappal előtte szólnak, hogy jönnek és készülök ebéddel majd bejelentik amikor tálalnék, hogy ők nem éhesek, mert Pakson megálltak enni :x Szal én mostmár nem is főzök max sütivel várjuk őket!

Ja és az én 13 kb csöppemnek Dédi szerint alig van arca :o meg keze, mert teljesen el van fogyva, mert én csak gyümölccsel etetem és szegénykém és stb stb!
Múlt héten voltunk nála, gyerek egész végig a ház körül körözött én kaptam bent a lelkifröccsöt és egy hét távlatából ezt bírta kitalálni és felhívni a párom (nem engem!), ja egyébként szökőévente egyszer hív, mert ő nem tudja a számunkat :x
És ugye uzsira kapott a ded egy banánt és ebből vonta le a konzekvenciát, hogy éheztetem a szerencsétlent!
Ja és beszélt a párommal, hogy soha ne hagyjon el minket (mármint L) mert ő látta a szomorúságot a szemébe :o (HE?), hogy valami nem stimmel, de tudja, hogy L jó ember és én velem van a hiba és ne hagyja magát elnyomni stb stb stb = szarkeverés beindult!! :twisted: Apámmal Anyámmal ugyanezt játszotta csak ott Apám ugrott az ilyenekre meg elhitte, szerencsére mi megbeszéljük de én olyan de olyan mérges lettem???!!!!
És Indi valahogy te jutottál eszembe, hogy te is valami ilyesmi légkörben élhetsz és hát hallod.....
Bocs de muszáj volt leírnom!

KÉPEKET KÉRÜNK AZ ÜNNEPELTEKRŐL! :)

Ma megyek az első vizsgálatra! 8)
Rylie
rylie

Indi, ismeri Emmám a cumisüveget, mert eddig abból kapta a tápszert. Csak a víz nem kell előle egyelőre. :)
kincsimano

Kátya: esetleg próbáld meg a szívószálat! Nagyon hamar rá fog jönni Emma a nyitjára és tetszeni is fog neki ;)
Nálunk: cumisüvegből megy reggel a kakaó a többi lé pohárból, vagy szívószállal, szal Indinek igaza van a cumi nem olyan gáz, csak ne lógjon egész nap a szájában!

És egyébként nekem is megfordult a fejemben amit Indi írt. Mert pl Kamilla a Dévényezésnél az utsó alkalommal már szinte nem is sírt... igaz mi 4x voltunk és havonta kellett csak mennünk, mert nem volt olyan gázos az ügy.
Szívesen ajánlom továbbra is a Dévényes tornanéninket aki a Campona felett rendel a Rózsaizé utcában!

Szrek: miért is nem mentek albiba?? Elfelejtettem...Vagy nem találtál megfelelőt? Közös élet: hm...hát jókora +++ mennek!!

R
rylie

Sziasztok!

Indi,
nem tudom, én is, ha majd egyszer lesz második gyerkőc, biztos, hogy elviszem megmutatni a dévényes tornásznak - nem tudom, milyen volt pontosan Ábelnek, mennyire kellemetlen stb de inkább ez, mint egy későbbi probléma, amit már nem lehetne úgy javítani - bár lehet, hogy így későbbi lelki problémái lesznek;)
viszont ezek szerint nemcsak a dévényeseknél üvöltenek a gyerekek, hanem Kornélnál is ;) - mintha ez lett volna a vád Dévény-módszer ellen

Rylie,
albit én egyedül nem tudnám fizetni (illetve úgy igen, ha a lakásért kapott pénzt költeném); albi csak akkor játszott volna, ha apával összejön - igen, még mindig itt szenvedünk apával, albi nem lett - bonyolult, körülöttünk minden bonyolult :mrgreen:

Kátya,
cumisüveg nálunk sem okozott gondot, bár tápszeren kívül sosem adtam neki mást belőle
a sportitató viszont tényleg nagyon jó :D

Kép

Kép

szrekuc

Adél babuci, Isten éltessen!!!!!

Minden többi ünnepeltnek - Rékáknak, Kisünnek, Marcinak is füle érjen bokáig (persze csak ha szeretné) :D

Csatlakozom Fibihez és Macshoz, a házasság szerintem is N1 :D - hála az Égnek és Apának :D :D :D :D

Kép
akata

Kátya,
Nálunk a szopókás üveg is nyerő - Jana bébivizes :)

Kép
akata

SzreK: áhá

Nem alvó bébiknek: Elmo és Andrea Bocelli
http://www.youtube.com/watch?v=BgUnYzXU-Fo

R
rylie

Sziasztok!
Druszánknak nagyon boldog első szülinapot!!
Deni, a dagonya sajnos majdnem teljesen elmaradt...mire a gyerekek felébredtek, szakadt az eső :( a nagyfiam ugyan kiment hóembert építeni, de mire visszajött, a gatyájából is folyt a víz :(
Rylie, akkor vörösborra fel!! :)
Ancsi, nagyon izgi ez a ma du.!!
Nuk, örülök, hogy a lehetőségekhez képest jól sült el a hétvége!
Fejlesztőket tekintve alapvetően Indivel értek egyet, én még senkit nem hallottam, aki azt mondta volna, hogy visszaküldték a fejlesztőből, mondván, ez a gyerek egészséges...(s persze ide nem tartoznak bele a valóban indokolt egyedi esetek)Annak idején én is filóztam rajta (a tömeg hatása azért nagy úr...ezért is viszi el minden 2. anyuka a gyerekét...), mikor a 20 hónapos lányom se nem mászott, se nem járt!!(S mindehhez volt 9 kiló összesen)Úgy közlekedett, hogy terpeszülésben a lába közé nyúlva húzta magát a földön...de ezt olyan tökélyre fejlesztette, hogy alig bírtam utolérni. :) Érdekes látvány volt...hol sírtam rajta hol nevettem, de az anyai ösztönök azt súgták, nincs baja...végül 22 hónaposan indult el, de akkor már futva...
Zsan, ez a Thomas nagyon édi!!Adél a mai napig azt mondja, hogy Őt Feteke (fekete)Adélnak hívják...(pedig nem az :) ) az apja ilyenkor mindig érdekesen néz rám...AZONNAL MONDD MEG, KI AZ A FEKETE!!!! :)
judit_78

Rylie, mi a "klassik"rádiót (német adó) hallgatjuk majdnem egész nap, filmzene is sokat van, gyönyörűek...
Cumisüveg-téma: Adélnak sosem volt a szájában-így alakult, kicsinek is szinte mindig vízzel kináltam, most is az a fő szomjoltó.
B cumisüveges még-így alakult, viszont már gyönyörűen iszik pohárból. (és a szopiba se zavart be anno)A kakaón kívül viszont leginkább csak vizet engedek Neki inni belőle...
judit_78

Szrek, pakoláshoz+++++(én úúgy utálom, csak kipakolni szeretek :) )
judit_78

Macs: a laposat úgy értettem, hogy a mindennapok vannak. Vagy ti mindig rózsaszín felhőkön lovagoltok? :wink:
Örülök, hogy mindenki boldog a házasságában. Én is az vagyok. :D

Kép
Kép
tinu

Na, az anyám egy kicsit kiakasztott. Azt mondta, hogy ne hízlaljam a gyereket. :shock:
Szerintetek kövér a lányom?
Kép

Kép
Kép
tinu

Ezek az anyák és anyósok :shock:
Úgy látszik, nem lehet nekik eleget tenni: vagy túl kövér vagy túl sovány nekik az unoka :lol: :lol: :lol:

Bocs, de ez volt az első, ami beugrott :oops:

Tinu, ha engem kérdel: NEM, Tündi, nem dagi!!!!!

Macs: az extrák, amiket leírtam 4 hósan mind álltak Ignácra, azóta annyi változott, hogy a kezét elkezdte használni, emiatt már néha el tudja foglalni magát ezzel-azzal, ezért csökkent a ránm-utakltsága és a sírásmennyiség is, és ettől (?) jobban is alszik, mert már legalább 2 hete nincs sétálás vele éjszaka. A kezeit még mindig furán feszíti néha. Ha első gyerek lenne, nem biztos, hogy észrevenném, de H.-hoz képest teljesen egyértelmű a dolog. És nálunk az első fejlesztős alkalom után döbbentes volt a változás. 8) Azóta sajna ez már nem igaz minden alkalomra.

A hozzánk hasonló - kevéssé súlyos - esetekben annak a 5-10-x % esély 0 felé viteléhez van szükség, hogy a gyereknek később tanulási-, figyelem-, mozgáskoordinációs problémái lesznek. Mert hát boldog az ember diszgráfiásan is - de a fejlesztősök elhitetik az emberrel - és nem kell sokat győzködni, hogy elhiggyem - , hogy a normálistól eltérő mozgásfejlődésnek ilyen következményei LEHETNEK. tehát nem azt mondják, hogy LESZNEK. De a szülő az kérem parázik... és viszi a gyereket.

Szóval: néha bizonytalankodom, hogy jó-e ez nekünk, de az első alkalom olyan szintű pozitív vűáltozást hozott Igi életében, hogy ezek után könnyebb elhinni, hogy tényleg HASZNÁL.

Pont ez a korai fejlesztés enyhe eseteienk a "rákfenéje", hogy senki be nem tudja biztonyítani utólag, hogy használt-e. Mert ha használt, akkor lám-lám, a gyerek eglszslges, és lehet, hogy az is volt- monmdjuk majd 10 év múlva. Ha meg lesz valami gikszer, akkor nem tudjuk, hogy nem-e valami sokkal nagyobb bajt úsztunk meg a fejlesztéssel anno. Arra nem is merek gondolni, hogy piont a fejlesztőzés okozzon bajt :? Kornél javára legyen monmdva, MINDIG hangsúlyozza: a terápia annyi: játszatok, nevessetek vele sokat-sokat!!! Nekünk e mellett heti fél óra "kínzást" kell kibírjunk.

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

ááááááááááá
BOCSÁNAT a rengeteg félreírásért :oops:
(reggel lenyestem a mutatóujjamból, és be van kötve, ezek szerint ütök vele mindenhova, csak nem jóhelyre... vagy lehet, hogy diszgráfiás vagyok, mert nem vittek anno fejlesztőbe :mrgreen:
leni

Sziasztok!

Köszi szépen, Zsancikant.

Fibi, Leni, Barbi! Tudnátok nekem segíteni? Dr Bálint Sándor esetleg a fia elérhetősége kellene...

Üdv,
Halmacs

[quote="zsancikant"]H írta:zsancikantalmacs,
Fibi, Leni és Barbi fog neked segiteni! Ők oda járnak!
halmacs

Ollyan fáradt vagyok, hogy engedtem a csajomnak, amikor közölte,h "Mesét akajok nézni!" és leültem ide... Jöhetnek a mókusok...Ráadásul a másikat meg bezártam a ketrecbe (járóka)...
De mindjár megfürösztöm, hátha ma hamar elalszanak, és nem lesz 3+2 (=5!!) kelés ma éjjel, mint tegnap 12 és 7 között...
Panaszáradat bezárva. :oops:

Rylie, ez a te saját Nagyanyád volt? Azt hittem a férjedé!! :shock:

Tinu, sztem Tündei egyáltalán nem kövér, szép, arányos kisbaba! Még csk azt sem mondanám,h "babahurkái" vannak! Éééédes ez e kép! :)

B talált a konyhában a födön egy 4ed gerezd fokhagymát (P segített pizzát sütni), és bekapta, amikor észrevettem már késő volt. Még nem volt a kezemben fokhagymaszagú baba, elég morbid. :shock:
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?