A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mi sem "direkt" adtuk a Rékának, csak Zoli odatartotta a szájához, ő meg élvezettel kortyolt. Aztán megpróbáltuk, hogy mást rakunk pohárba (víz, babatea), de nem kellett neki...

Mától én is a cukormellőzők táborában vagyok...
Ki is fogyózik még??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

nukada

Votiv!
belenéztem ebbe a fesztiválos mókába, (és halkan hálát adtam az égnek, hogy nincs tv előfizetésünk), de nekünk annyira szar gépünk van, és akadozik a video, meg minden, úgyhogy nem tudnám eldönteni, hogy élő-e, vagy sem, ezért nem is néztem meg, elég volt, hogy Korda GYurit megláttam :lol:

Ancsi!
Érdekes ez a kinek milye van dolog. B-t nagyon érdekli, de szerintem nem tudja felfogni, ezért minden alkalommal ledöbben, hogy nekem nincs kukim, csak neki és apának. MA is mondogatta, talán kezdi felfogni? :lol:

Bretegek, gyógyuljatok!!!!!!!!++++++++++++++++++

MA azon gondolkodtam, hogy milyen hálás vagyok a doki néninkért. BArátnőm kislánya már másfél hónapja beteg, túl vannak 3 antibigyó kúrán, és most fülfelszúrással ijesztgetik őket, pedig nem is fáj a kislány füle :shock: Átküldtem nekik azt a kismama cikket, ami novemberben volt, hogy homeopátiával milyen szépen lehet ezt kezelni, és hogy a fülgyulákat az esetek nagy részében vírus okozza, és a dokik a felülfertőzés megelőzésére sokszor fölöslegesen írják föl az antibigyót. Most szerencsére elmennek egy homeopatához, remélem, segít nekik.
zuzmo1

Sziasztok lányok!

Úgy sajnálom, hogy nem tudtam tovább maradni a babatalin, főleg, hogy Gréti is olyan jól érezte magát, de lényeg, hogy lett hótaposó, amit ma fel is avattunk. Mi is csináltunk hóembert, de olyan sz@r a hó, egyáltalán nem tapad, így lapáttal csináltam egy nagy buckát, és abból formáztunk hóembert. Ha nem röhögtök ki, este felteszem.

Votívia! Nem semmi, hogy sztrájkolnak a gépeid. Nálunk Peti áll hadilábon a technikával, neki romlik el mindig valamije. 1 hónapja Bajni égette le a számítógépet :( (addig püfölte a tetejét, míg a ventilátor leesett, én már csak az égett szagra jöttem be, ráadásul a ventilátor a 2 napja vásárolt videokártyára esett, így még az is tönkrement). A PDA-ja meg most van szervízben, az összes telefonszámmal, adattal, és azt használja határidőnaplónak is :(

Porszívóból nekünk valami teljesen egyszerű tizenezerforintos, de porzsákos van. Tökéletesen működik. A márkájára csak azért nem emlékszem, mert a színe és formája alapján vettem :oops:

Votiv, még mindig neked. Egyszer tesóm férje akarta magát táppénzre kíratni, és elment a dokihoz, hogy olyan furán érzi magát, fél kimenni az utcára és mintha mindig figyelné valaki :shock: A háziorvos elküldte valahova kivizsgálásra, ott is csak előadta ezt a sztorit és kapásból kiírták táppénzre és adtak neki valami dilibogyót is :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Akkor most offolok egy kicsit a karácsonyi képeinkkel:

Ez még csak a Camponában vásárlás közben:
Kép

Kép

Kép
lindicita

Ez nem jött össze :oops:

Szóval ez a Campis:
Kép

Ez meg a fa előtti családi:

Kép
lindicita

Manci egész nap így futkározott, mikor a vendégsereg volt nálunk:
Kép

Ez már Szolnokon: Kép

Bajni egy ajándéksapiban:
Kép

Kép
lindicita

Nuk: én elseje óta fogyizok már. Lement azóta 1 kg. Szupi mi? :)

Kép
Kép
tinu

Hol lehet karfás szánkót venni?
lindicita

Lindi, Votiv: ti mindig olyan szép képeket tesztek fel. Megkérdezhetem, hogy milyen a fényképezőtök? A mienk kezd döglődni, úgyhogy lehet, hogy záros határidőn belül veszünk majd egy másikat.

Kép
Kép
tinu

Lindi:
Külön karfát (is) lehet venni a nagyobb bevásárlóhelyeken (én asszem auchan katalógusban láttam)
Nagyon szépek vagytok!!!!!!!

Tinu:
Én mától, mert még eltakarítottuk a maradékokat :lol: :lol: :lol:
Mit csinálsz???? Én most megpróbálom a 90 naposat...
Reggel már ellenálltam Réka banános tejpépjének, ez nálam nagy szó 8) 8) 8)

nukada

Nuk! Egyáltalán nincs szánkónk, így csak a karfa nem elég :)

Tinu! Ezek a karis képek Peti fotógépével készültek, ez egy Nikon D300-as. De az én kis gépem is klassz fotókat csinál, többnyire az azzal készült képeket szoktam ide feltenni. Az enyém egy Nikon Coolpix. Ez kb 50ezer forint (3 éve ennyi volt), míg a Petié a 10x-ese, de mondjuk annyival többet is tud (bár én biztos nem tudnám kihasználni)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi:
Ok, értem :wink: :wink: :wink:
Sztem KARFÁS SZÁNKÓT sportboltban (decathlon, intersport) érdemes nézni (de az auchan katalógusban úgy volt, hogy külön karfa, külön szánkó :wink: :wink: :wink: )

nukada

Tinu,
nekem olyasvalaki kellene, aki tudna adni igazolást arrról,h a gyerek nem antiszociális, mert ugye jár közösségbe, csak ép nem legálisba... :wink: azaz nem akkreditált intézmény.
és még az sem lenne rossz, ha értene ahhoz, h mehet e a gyermek esetleg iskolába szept-től, vagy maradjon a seggin még egy évig... :lol:

VOt,
ma voltunk dokinéninél, mondta ismét a nux vomicát, először azt mondta, h legyen 200-as, de biztos nagyon szánalmasan festettem, mert azt mondta, legyen inkább LM3-as, heti 3x, kis adagokban...
kiváncsi vagyok az eredményre.
mondtam neki az élelallergiát, azt mondta, h jó ötlet megnézetni, vigyük el vmi biorezonanciás akármire.
Nem tudsz vmi ilyesmit????
ja, B is kapott két bogyeszt a köhögésére (merc. solub. c15 és kalium bichron. c9), és Meme is taknyos, igy ő is kapott (thuja c12)...

egyébként szép napunk volt, de nagyon fáradt vagyok megint... :lol:
zsancikant

hopp:
az ép természetesen épp...
mea culpa. :wink:
zsancikant

Szrek, vincetoxicumot én sem kaptam, de ajánlottak helyette egy több összetevőből űllót, amiben mindenféle vincetoxicum van, ENGYSTOL (Heel) a neve, kifejezetten vírusra, influenzára. Én beszedtem, és 1 nap alatt jobban lettem.
rídonli#

Zsan:
Én voltam anno ilyen biorezonanciás izén, majd megkérdezem anyut, hol! Amúgy tök jó volt, ott mondták először (kb 4 éve), hogy nincs minden rendben a hormonjaimmal... Akkor kellett volna lépni...

nukada

Nuk,
szerintem semmi baja nem lesz a gyerekednek attól, hogy néha belekortyol abba, amit isztok (ha az a valami nem alkohol v. kávé, vagy ilyesmi izé), úgyhogy nem kell rögtön megijedni! ha issza, hát igya. azért issza, mert tetszik neki. biztos a vizezett almalét is szeretné, majd próbáld ki.
a babateát sokan utálják (én szeretem a kamillát is meginni, de többen ettől kifutnának a világból), annál sokkal finomabb a gyümölcstea. persze anyukámat simán átverik a "barack ízű" teákkal, amik alapból feketék, csak valamivel ízesítik őket.
úgyhogy , ha ilyenre szánod magad, akkor olvasd el az összetevőket, általában csipkebogyó, hibiszkusz meg ilyenekből vannak, nagyon frankók és finomak. (tényleg jók üresen is)

ha már nádcukor, akkor nem olyan, mint amit a DM-ben lehet kapni (nádnak mondott kristálycukor), hanem van valami igazi barna por, én Matchban láttam a MOM-ban, ami tényleg az volt.(gondolom Indi is ilyet használ) viszont az jutott eszembe, hogy Johinál elég érdekes édesítőket lehet kapni, amelyik egyik se glükóz. (persze az agynak minden nap szüksége van cukorra, hisz annak hiányában a mája úgyis glükózt szintetizál, szóval ilyen történeteket, hogy mondjuk Angelina Jolie soha nem eszik szénhidrátot, nem kell elhinni :))
Johinál nézd meg, ott a sok melasz, meg ilyen izék. ezek is finomak lehetnek teába. a bodza tea tényleg kifejezetten finom cukorral/édesítővel/mézzel+citronnyal, ezt szerintem Réka is inná.

ha sok a savad a feketétől (nem csodálom), az a csersavtól van, lehet, hogy neked is vmi más fajtát kéne kipróbálnod, amit meg is szeretsz. (én a csersavtól hányok egy ideje, úgyhogy ... :( )

na és végül a cukor hatásáról: hízlal. de mindegyik, nem csak a glükóz, hanem a hasonló koncetrációjú összes szénhidrát egyformán. a glükóz hirtelen megemeli a vér cukorszintjét, cukrosoknak/elővigyázatosoknak ezért jobb a fruktóz, ami kevésbé drasztikus. az édes íz (alkossa bármi) enyhe függőséget okozhat; ill. bánat esetén jól jön :). és persze cukor van a kekszekben, gyümölcslevekben, mindenben, még abban is, amiről nem is gondolnánk.

a csokoládéban meg van valami doppingszerű izé, ami Lencsét is felpörgeti, a szó szoros értelmében.

ám most olvastam egy anti cikket, amely leírja, hogy amúgy mennyire frankó a csoki erre meg arra (antioxidánsok, stb.). úgyhogy teljesen nem kell óvakodnunk tőle, max mi esszük meg a gyerek helyett.

(és hozzáteszem, ha betegen a ti teátokat issza [főként, hogy az tök híg], ne sajnáld tőle; csak hadd igya, jól jön neki egy kis cukor meg C vitamin---> hisz a szabály, hogy betegen mindent, amit megkíván és a józan ész nem tilt)
ancsipancsi

http://shop.unas.hu/shop_art.php?shop_i ... cat=113411

itt van Nuk a sok édesítő, ami nem kristálycukor; majd hátha a többiek ajánlanak ebből vmit, ami nekik bevált.
ancsipancsi

Indi, emberi erőforrás van, heti 2x is, de az is csak szélmalomharc a család pusztítása ellen :? még nem nőttem fel a feladathoz, hogy soktagú családom ellátása és egy főállás mellett partvissal, kézi mosással és mosogatással vigyem a háztartást :shock: :) :wink:
ógyhogy idő közben megszereltem a mosogatógépet is, és eldöntöttem, hogy háztartási gépszerelőnek adom a fiamat, ha már úgyis ennyire érdekli, és mert csudajó megélhetése lenne :)

Tinu, 2 hét múlva megy vissza anyum a dokihoz, akkor pontosan megmondom, milyen vizsgálatra küldik, milyen szakemberhez - azt mondta neki a háziorvos, addig is keressen ismerőst...
a fotómasinám Konica Dynax 5D :)

én nem is áltatom magam, hogy fogyózni fogok az idén (pedig rámférne), viszont eldöntöttem, hogy jól fogom magam érezni a bőrömben, no matter what :P

Electrolux porszívó sajna a feketelistám élén áll :twisted: más? :)
Zuzi, akkor azt mondd, melyikeket NE? :)

votiv 8)
votiv

Votivom,
nekem egy taksigépem van, AEG vampyr, porzsákos, de akkkkora a porzsákja, hogy 4 havonta cserélem benne a porzsákot. Sokkal jobban szeretem , mint a porzsák nélkülit. Annyira utáltam órákig szedegetni a szűrőből a betapadt koszt :evil:

Fibi,
a zöldtea okés :D a feketetea gázos(illetve az okoz Fülesnél csillapíthatatlan felpörgést. De Votivnak is igaza lehet, met amikor belekortyol a kv-m ba ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) akkor békésen elalszik.... és régen is a coffea tosta volt az ász altatásnál.. :D

megyek, mert Füles közölte: "Annya, ki kell kapcsolni laptopot. Rajzol pontpontvesszőcskét.."

remélem még leszök..

csók

macs
macskanyu

Nuk: én most nem 90 naposozok, mert mindennap csak tejet innék. Ez most csak amolyan sokszor keveset eszem típusú dolog.

Zsan: akkor szerintem nyugodtan sétálj be a nevtanba és kívánságod számukra parancs lesz. :wink: Egy sima vizsgálatért - főleg iskolaérettségi - nem kell, hogy valami ismerős legyen, bármelyik pszicho megcsinálja neked korrekt módon, aki nevtanban dolgozik.

Kép
Kép
tinu

Votiv :) nem is arra gondoltam, hgoy te állj neki térdig a patakban ruhát mosni :wink: ha egyszer ennyire leterhelt vagy, jár neked a mindennapos segitség - legalábis igy kivülről nézv. Persze lehet, hogy megőrülnél, ha mindig lenne ott valaki a nyakadon :wink:

Nuk :) ha már ilyen jól megmondjuk a frankót: a házikolbász teljesen rendben van, ha már evett a gyerek csirkecsontot és finom, vitamindús, tápanyagokban gazdag húslevest(hihi), akkor egy ellenőrzött forrásból szérmazó kolbász meg se kottyan - ezt az én fiam tanúsithatja, pedig ő aztán keményen diktatórikus eszközökkel nevelődik :wink:
indianyo

Decathlon honlapján nagyon klassz szánkókat láttam, mondjuk műanyagok, de szerintem bébiknek ez az igazi, mert erről nem tudnak leesni. VAn kifejezetten bébiszánkó 3000 ft-ért: www.decathlon.co.hu/HU/product_8019350-12799542/ tök jó, mert még be is lehet kötni a dedet, de nekem a két személyes is nagyon tetszik, 1 felnőtt+ 1 gyerek 5000-ért: www.decathlon.co.hu/HU/product_6047925-12789971/
VAlaki meg tudja mondani, hogy ezek olcsónak, vagy drágának számítanak? Mert én azt hittem, drágább egy szánkó. Mondjuk a fából készült biztos drágább. Ha hétvégén havazás lesz, lehet kimennénk a Bikásra szánkózni, ott van jó nagy domb, már csak szánkó kell. Esetleg Nektek nincs kedvetek jönni? VAgy akár jövő héten egy hócsata a Bikáson? :D

kicsit belelkesültem 8)

Kép
Kép
zuzmo1

Köszönöm a teás hsz-eket, természetesn, mint mindig, mindenkinek igaza van!!!! Én sem szerettem volna ezt adni neki, de mivel keveset (semmit a tápin kívül) iszik, a betegség miatt a tápit sem nagyon akarta, ezért engedtem!
Van itthon szőlőcukor, meg igazi, ragacsos barnacukor is, de akkor épp kész volt a tea. Amúgy mi is tökre meglepődtünk, hogy pohárból (!!!!!) ivott! Ma próbáltuk, persze nem kellett neki! 8) 8) 8) 8)

Indi:
Aká pápi pont be van izgulva a disznóvágásra, az egyik ismerősünk tud bio, kukoricán nevelt malackát 360/kg áron... Hát tiszta lelkes, már látja maga előtt a teraszon fellógatva a malackát. Akkor aztán lenne kolbász a gyereknek :wink: :wink: :wink: :wink:

Réka ma nem volt lázas, bár 3x kapta a Nurofent (ezt mondta a drnéni, mivel, ha komoly baja lenne, amellett is felmenne :? ). Voltunk nagyot sétálni, evett is rendesen, szóval bizakodó vagyok...

Macs:
Füli láza, taknyossága????

nukada

Zuzi :) "nincs kuki" :lol: és Bazsó is hasonlóan aggódó arccal kérdezi? Az 5ezer sztem jó ár, ha király a szánkó, én a Régióban láttam mindenfélét, főleg fából (de olyan műanyag "csúszka" is volt), és ehhez képest drágán, 5-15ezer között mozogtak :roll: (Bikás buli jó lenne, de én egy elpuhult disznó vagyok és befagy a fenekem ebben a hidegben, így hosszú kintléteket nem merek bevállalni :oops: :( :( )

Mása :) Köszi :oops: Levusnak sok +++ a fogakhoz!! Ez hányadik is lesz neki?

Neet :) Eszti és a sok tesó :lol: hajrá! :wink:

Indi :) Hát ezt a pacikát találgathattam volna egy ideig! :lol: remélem sapód előkerül!

Zsan :) Pudingos kép rulezzz! :lol: :lol:

Ríd :) B és a kolbász :lol: És Te mínusz 10 fokra vágysz?! csak én vagyok ilyen cidris? :oops:

Lindi :) NAgyon szépek vagytok!! :D :D :D Írtam feljebb, hogy a Régióban is vannak szánkók, többféle is (csak nem emlékszem, hogy a karfával hogy álltak :roll: ).

Fibi :) Áá ezek a pasik! (tök jó lett volna talizni!) Túrótorta receptet szívesen átküldök, abba (a krémbe és a tetejére is) lehet bőven tetszőleges gyümit tenni :wink:

Nuk :) Rékának továbbra is bulást! Zsigának akkor jó napja lehetett tegnap :wink: :lol:

Macs :) Füli hogy van? Szép lett a törökbasa? Bálintnak is ez a megunhatatlan kedvence :wink:

Votiv :) Porszívód :( Mintha múltkor is gond lett volna vele, ugye? vmi jó kis cikkre emlékszem :roll: Nekünk tök egyszerű LG-nk van, eddig nincs panasz rá.
denizsa

Zsanci,
biorezonanciát csinál az Egészség-rovatos term.gyógász kolléga, Köveskuti Tünde, T.: 06 30 212 6952
Liliróza most a fogzásra Thuját kapott, vihogtam is magamban, hogy ha én ezt neked elmesélem :lol:
szegény kiscsajomnak akkorára dagadt az orrmandulája, hogy jobban horkol, mint az apja (márpedig az művészet)

Ríd, az Engystolt én csak azért nem merem ajánlani, mert nekem nem segített. A leírásában most olvastam, hogy más homeopátiás szerekkel kiegészítve használandó, talán épp ezért nem jött be nekem :P http://www.heel-info.com/hungar/erkaelt.htm

votiv 8)
votiv

[quote="ancsipancsi"]
írta:
ancsipancsiám most olvastam egy anti cikket, amely leírja, hogy amúgy mennyire frankó a csoki erre meg arra (antioxidánsok, stb.). úgyhogy teljesen nem kell óvakodnunk tőle, max mi esszük meg a gyerek helyett.

Én is ezt teszem, persze csak a gyerek érdekében :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
denizsa

Votiv :) Lilinek ++++
Akkor legalább már tudom, miért is horkol mostanában többször is Bencus...
denizsa

Zuz,
az árral kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert (még) én sem vettem szánkót, de a Fakopáncsban a Baross utcában is lehet kapni szánkót, háromfélét plusz rávaló karfát a kicsiknek (webáruházán nincs fent, úgyh nemtom, mennyiért)
Kikában is volt még Karácsony előtt, de a budaörsiben tegnap (már/még?) nem volt
ezenkívül piacon is biztos lehet kapni - vagy csak a lőrinci ilyen zsibvásár? :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

KÉRDÉS:
Sinlac pépröl mit lehet tudni, hol lehet venni? adott vki olyat a gyeröknek? VAGY mit adjak Ábelnek elalvás elött? tuti nem elég neki a tejem, egyértelmü jeleket adott ma este. kell még vmi.

Zuzi,
kösziiiii a gyors receptet, pont banánra gondoltam :lol:

Deni,
okés, tartaléknak jo lesz, ha nem válik be a netes verzio :) köszi!

Szrek, Zsan,
Nektek is köszi :D

Vot,
nagyon durva ez a gépleállás :roll: taksinéni jár még Hozzátok?

Lindi,
annyira szépek vagytok!!! :D

Évvégi fogadalmak: én fogyást nem céloztam meg (a betegség és a költözés 5 kilot levitt belölem) Viszont az egyik dolog amit kivántam, már teljesült is :D (B kakilási problémája)
fibi

Deni, jól emlékszel, ez még mindig ugyanaz az Electrolux porszívó, amire vettem egy 3 éves extra garanciát is, és 1,5 év után kezdtek letörni és meghajolni az alkatrészei (műanyagalapú :evil:), mire próbáltam érvényesíttetni a garanciát, erre közölték, hogy nem olvastam az apróbetűst, mert rendeltetésszerű használatra nem vonatkozik. Azóta be nem tettem a lábam az Electro Worldbe, és senkinek sem ajánlom a Happy Care extragarancia megvásárlását sem :evil: :evil: :evil:
Indexnek beküldtem, a Homáron kaptam jó sok kárörvendő kommentet :P
Most próbálok a jogászommal kieszelni valamit, ami alapján érvényesíttethetem a rohadványos garanciát, per dafke.

Másik folyó ügyem a dec. 18-án a Media Markt, a CEWE és a futár bermudaháromszögben eltűnt karácsonyi ajándék-képeim. Olyan fölháborító levelezést folytatok a két előbbivel, hogy öröm lesz leközölni. Vagy talán a Homárnak küldöm el megint, ott jóval többen olvassák és tanulnak az én hibámból/kikerülik ezeket a pofátlan, gőgös, trehány, békaseggealatti kereskedői morállal rendelkező nyavajásokat :evil:

votiv 8)
votiv

Köszönjük az érdeklődést :D Lázilag remekül vagyunk, de Füles átlag 10 percenként jön, hogy " fííká van. annya töröl zsepivel"és "fúúj" :mrgreen: tuti hogy a hátsó fogak, mert ma egész nap pránát evett összvissz és könyékig turkált a szájában, valamint a corában járván elgondolkodva szétrágott egy kakaósdobozt, de arra vigyázott, hogy a "cica mááj" (a díszítés a dobozon)egészben maradjon. Ja, hogy nem akadályoztam meg? Nem, mert épp egy pulton keresgéltem az apja kávéját, neki meg elég 3mp az ilyesmihez és hát kihalászta a kosárból...

Törökbasa... az "annya" rajzol azt jelenti, hogy odaadhatom neki a ceruzát és ott ülhetek(próbáljak csak meglógni!), ameddig mondogatja és firkál hozzá. :lol: igaz, ma először sikerült szánékosan jó nagy kőrt rajzolni, többet is! :D úgyhogy büszke vagyok Kép

Ma a hűtőszekrényt pakoltuk, pontosabban én adogattam ki a Dednek, ő meg (azt hittem), pakolja a pultra... Macs a naív Annnya... minden sárgarépából (8db) kiharapott egy darabot, a nagy munka közben és megevett egy fél nyers krumplit, héjastól. (mégse csak pránát evett, na)
Aztán sikeresen belezúdított a csizmámba és a cipőmbe cca. 40 tonna madáreledelt, de nem lehet rá haragudni, mert olyan lelkesen megy, " adda madájkáknak ennivalót, fíínnom!!"
szóval nagyon beteg nem lehet. Viszont, ha hétfőig nem múlik a takony, akkor hiába nem fertőz, nem kezdhetünk bölcsit... :(

Deni,
túrótorta recipét nekem is!!!!!

Én egy joghurt alapú csokisat fogok csinálni, a multkori citromos készítésekor találtam ki a recipét :)

Szrek,
engem érdekel a korántsem diétás cheese cake :wink:

Nuk,
én fogyózom, mert a versenysúlyomig 7 kiló van hátra. Kolléganőm a 90 napossal 27 kg-t fogyott és azóta is (majdnem 3 éve) tartja a súlyát :)

Votiv,
elfelejtettem írni, hogy nagyon szeretem az aeg-emet.

szánkónk nekünk sincs, csak kölcsön, de én is szeretnék beszerezni :)
macskanyu

Votiv,
milyen nicked van homárott? Én is olvasom, néha kicsit erőltetett, de általában nagyon bírom. :lol:
És tudod, mi a karmikus izékhez való hozzáállásom: sztem baromi peched van és ennyi. ;) Vagy: változtatnod kellene vmit az életeden. De ez már karmika. Pl vegyél új porszívót. :D
Jelzem, az 5000 ft-os tescos csoda úgy szív, mint az atom, a baja csupán az, h ez is mindenhol műanyag, ahol kemény acél is lehetne, pl lepattintós bizbazrészek, s ezek biza el fognak hajlani- törni záros határidőn belül, de ennyi pénzért az se érdekel, ha évente veszek újat. (Hozzáteszem azt is, h nálunk extra követelményeknek vannak kitéve a szívók: napi egyszer biztos, de néha 2x is szívok. Kutyaszőr, kertesház természetes pora, gyerek van a háznál, stb. A régi kecóban, kutya és gyerek nélkül heti 1x szívtam. Na, ez akkor most minimum 7xes terhelés, vagy inkább 10xes. Ha egy porszívó itt egy évet bír, az normál helyen 7-10 év. Jól számolom? )

És egy kis nyelvtan: neettel, Votivval, de pl George-dzsal. Ha az utsó mássalhangzót nem ejted, vagy másképp ejted, mint a magyarban, akkor kell a kötőjel, egyébként simán egybeírod. Remélem, jól írtam. :)
neet
neet

Votiv,
anno olvastam a homáron a sztorit.Tényleg megéri beküldeni, iszonyat pofátlanság dúl mindenhol.
ugyan tök más téma, de ma a Corában járván feltűnt, hogy " cif mosogatószer duopack, 2x750ml 379ft" nosza! gondoltam, aztán érdekes módon 2x500ml es vót a csomi... :? éééés a polcon lévő árcetli is 2x500ml.t mutatott, jó apró betűkkel... :evil: :evil:

Lindi,
aaaannyira szépek a kölkek :D

Deni,
szeretem, hogy ilyen áldozatos vagy :lol:

minden betegecskének +++++++++++++ hegyeket!

Nít,
Eszci tök édes! pláne a szalagba bugyolált Marcipán :lol:
macskanyu

Votiv!
az albérletünkben volt egy kb. 4 éves Siemens porszívó, ami tökéletesen extra szuper volt. könnyű volt, de robusztus, dönci, úgy szívott, mint az állat, és mikor meg akartam venni, nem adta el a csaj, pedig nem volt drága mulatság, de aszonta, hogy azóta se kapni ilyen jót.
az EW-ben mikor lealkudtunk egy alsó felső tűzhelyet (mondván, hogy viszünk egy mosogatógépet és múlt héten még a tűzhely is olcsóbb volt), aszonta a fickó oké. aztán elkezdett presszionálni minket a 3 éves plusz garira, én meg mondtam férjemnek, mielőtt bedőlne, hogy nyéma, mert akkor minek az engedmény, ha a fickó visszaszerzi bizt. címén?
úgyhogy ezt kihagytuk.
de anno vettük 3 éves garit a mosó-szárító gépünkre, s amilyen szerencsénk van, majd csak utána romlik el.
a műanyag alkatrészek - kérdés -, attól hajlanak el, mert hitvány anyagból vannak, vagy mert mondjuk Istók lovagol a gépen? mert ha csak a húzgálástól, használattól, akkor :/ :/ :/.

SZÁNKÓ:
a mi (fa)szánkónkat (ami azóta is a nagyi pinyőjében pihen) asszem a Regioban vették, karfája is van, csak még nincs felszerelve. szóval ott is nézzetek körül, nehogy túl drágán jussatok hozzá.

Tinu,
én egyszer 2x90-eztem, de előtte már lement vagy 10 kiló mással, így a köv. 90-ben max. 10-12 és a kövben meg kb 3. mert ugye tudod, hogy a 90-et folytatni kell majd még 90 napig gyümölcsös reggelivel. :) vagyis most hiába szereted a gyümit, egy idő után folyton a húst meg a tejet fogod kívánni, s imádkozol, hogy jöjjön el a fehérje nap! :)) nekem ez a diéta rendbe tette a savháztartásomat, ezóta tudom megenni az almát és a narancsot is.
ancsipancsi

obiban lehet karfásan és tlanul is kapni szánkót. 6000 körül a tlan változat. fából.
indianyo

Macs!
így jár, aki sokat mosogat! minek neked ennyi szer? :D

különben tudtátok, hogy a szappanbubi fújóba legjobb a mosogatószer?
ancsipancsi

Ancsi,
nem azt vettem végül :twisted: dafke! Egyébként ha épp van, akkor "frosh"-t szoktam, mert környezetbarát.
macskanyu

Zuzi, nekem nagyon bejönnek ezek a szánkók! mondjuk a 20 ezres kategória már kevésbé, annyit nem költenék szánkóra a globális felmelegedés tükrében :D faszánkót 5-6e ft-tól láttam, úgyhogy ez a műanyag még olcsóbb is. Nálunk apafej a műanyagpárti, és fikázza az oldszkúl szánkómat, amin még én ródliztam kölyökként. Istinek viszont ez is épp megfelel. Amúgy se sokat tartózkodik a szánkón, úgy nem éri eléggé a hó :P
közös szánkózásban benne vagyok! :wink:

Lindi, köszi a tippeket :lol: anyukám csak azért fél ilyeneket mondani, mert hisz a kimondott szó erejében, és hogy tényleg meg is történik majd mindaz, amit kitalál :)

Fibi, két takarítónőm is van. :oops: Egyik lassított felvétel, viszont nagyon alapos. Másik villámgyors, de felszínesebb. felváltva jönnek, így megvan az egyensúly :wink: és persze közöttük én is takarítok nap mint nap, mert apjuk nem mulasztja el megjegyezni sose, ha rendetlenség van :twisted:
viszont Indinek is igaza van, néha horror elviselni őket, főleg a piszmogóst. Képtelenség itthon tartózkodni, ha ő dolgozik - azért se, mert folyton szóval tart, és semmit nem tudok mellette csinálni, másrészt meg a gyerek 200x kiborítja a felmosóvödröt stb. mert ő nincs eléggé résen. A másik irtó gyors, és nem is zavar bennünket nagyon, de ha hoszútávon ő takarít, iszonyúan elkoszosodik a lakás, mert csak ott szalad végig, ahol a papok táncolnak...
húúú de szófosó napom van, ahelyett, hogy dolgoznék :roll:

votiv 8)
votiv

Votiv :) Igen emlékszem, tök jó, hogy próbáljátok azt a garanciát mégis érvényesíteni, mert nagyon felháborító :evil: A képek még azóta sem kerültek elő?? :shock:

Macs :) Gratula Fülinek a nagy karikákhoz! :D :D

Fibi :) Ezt a pépet nem ismerem, de esetleg köles- vagy rizskása? (Johitól biocucc) az már 4-5 hótól is mehet és tuti laktat, hm?

Fogyózni nekem is kéne... de nem merek semmi ilyen-olyan diétát próbálni amíg szopi van, majd utána talán... meg asszem nekem kell néha egy kis "bűnös élvezet", hogy bírjam a strapát :roll:
denizsa

ja, az kimaradt, hogy persze nem biotorta lesz holnap :lol: meg nem is fogyozos.

Macs,
mennyit beszél már a lyányod :o :D Még ++++ neki!

Vot,
Zsolo is a homárnak akarja beküldeni a bankos sztorikat, annyit szivott velük (UniCredit). Most meg azokkal a cégekkel akar levelezni, akik kéretlenül küldözgetnek reklámokat (pl Milupa, Gekko, stb), ill. akik kiadják az adatainkat, mert marhára elege van belölük...
fibi

Fibi!
Sinlac: tej és szójafehérjementes pép, szentjános magból. Anno mi is kipróbáltuk B-vel, amikor 9 hóa volt, mert annyira rosszul aludt, és kétségbeesésemben vettem (persze B ezt sem ette meg :lol: ). Receptre kellett felírtani, és 2 doboz került valami 1800 forintba. Kicsit drága volt, főleg így, hogy meg sem ette :roll: De nagyon jónak mondják, és kifejezetten jó olyan babának, aki még nem nagyon eszik mást anyatejen kívül.
Egyébként miért gondolod, hogy nem elég a tejed? Milyen jeleket ad?
És végül melyik tortát csináltad?

Votiv!
Végre egy hasonlóan lelkes anyatárs :lol: Akkor csak essen az a hó, én meg beszerzek egy szánkót.
Elekroluxos történet nagyon gáz!
És nem írnám le a mi márkáinkat, mert szerintem azok miattunk mentek tönkre.....

Deni, és kevésbé lelkes kolleginák!
És ha vinnénk termoszban teát? Szerencsésebbeknek forralt bort? :lol: ÉS zsíros deszkát? :wink:

Lindi!
Tényleg nagyon szépek vagytok!!! Nekem a Gréti rohangálós képe tetszik a legjobban, annyira édes!!!!
zuzmo1

Vot,
én azt hittem, kirúgtad anno a felszínest, mikor panaszkodtál, (egy éve?fél éve?) a takarítási "technikájára... :shock:

Deni,
én Fülessel 90 naposoztam, igaz akkor már 4 hónapja evett mindenféléket a szopi mellett és 7 hónapos volt, de a tej minimálisan sem csökkent, vagy ilyesmi... Persze azt nem tudom, honnan akarsz te még fogyni?? :shock: esetleg nyírhatsz hajra .... :mrgreen:
macskanyu

én most csak olvasok, olyan jókat csacsogtok.
:lol:
és takigép ügyben épp minap konzultáltam Maccsal... :lol:

és képzeljétek, a sok panasz, h a gyerek nem forog azt eredményezte,h ma pl már nem lehetett pelenkázni, mert ÁLLANDÓAN átpördült a pocakjára, ez különösen akkor élvezet, ha kakis a kispasi. Meg a dokinéninél is majdnem leborult, vicces, CSAK EGY PILLANATRA fordultam el... :lol: és eddig semmit nem csinált...hehehe...
most dagad ám a májam rendesen!!!!!

Vot,
köszi, lehet, h felhivom, bár találtam ilyet a Tétényi úton, 16 ezerért (szted a kollégád olcsóbban csinálja??? mert akkor mindenképp ő lenne a nyerő)
Meg, szted egy ilyen kicsi gyereket hogy lehet rávenni, h megfogja azt a bigyót???

Tinu,
köszi, akkor majd beslattyogunk... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

lemaradt:

Fibi,
tápit nem akarsz pluszban adni?
macskanyu

Drága neet! :D
Köszönöm a helyreigazítást :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Remélem, hamarosan jön általam (is) olyan nagyra becsült topic társunk (alias Kisün), és leírja, mit gondol a helyesírásról :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
De megkövetlek: nettel :wink:
amúgy tényleg lehetnék igényesebb az írásaimra, nem csak helyesírási, hanem nyelvhelyességi és egyéb szempontokból is, mert tragédia, amiket néha írok. Szerencsére csak nagy ritkán van lehetőségem visszaolvasni az irományaimat. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
zuzmo1

Zsána,
akkor megest gratula a csepertyú Búgócsigádnak!!! :D
macskanyu

hu, nem birlak követni Benneteket, mert Á folyton felsir :( B meg még a kádban...

Deni,
köszi, egyeztetek Johival.

Zuzi,
köszi :) olyan jeleket, hogy szivja szivja a cicit, és érzem hogy nem jön és siiiir szegény. és ma esti altatásnál 3x szopizott, és nyüglödött, és a végén már a karomat is szivta, hátha onnan jön valami... (gondolom a stressz sem tesz jot a tejnek, de hát sosem voltam az a tejgyár tipus, és Ábel nagyobb étkü meg más tipusu gyerek, plusz amiota meggyogyult, rengeteget mozog, kuszik stb)

Vot,
dejo, egyik taksit nekem adhatnád :lol:
fibi

Fibi!
Nálunk is volt hasonló, aztán kiderült, hogy a fogak miatt :cry: Csak mindig utólag bizonyosodott ez be, én is mindig azt hittem, hogy éhes maradt. Egyébként sokszor volt, hogy este úgy szoptattam, hogy pl: bal cici, aztán a jobb, aztán vissza balra, és megint jobbra. Szóval egy csomót váltogattam. Ezt csak azért írom, hogy ha esetleg Nektek sem jönne be a pép.
Pannusnak most is épp töri át az ínyét egy fog, iszonyú, amiket leművel :cry:

Kép
Kép
zuzmo1

Macs,
hát max tejpépet gondoltam még. Hipp vagy ilyesmi.

lemaradt:
Zuzi,
vény nélkül is lehet kapni Sinlac-ot (vagy Sinlacot :lol: :lol: :lol: )

és torta csak holnap lesz, mert ma csak a hozzávalok beszerzése jött össze :oops: de végülis holnap lesz a napja.
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?