A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zsanci,
Ööö lehet, h egy picit félreérthető volt a spártai megfogalmazásom, mert én sem vagyok híve annak, sőt!!!, h verjék a gyereket a tanárok (de ezt még a végén összefoglalásként is írtam :? ), én sem szerettem, de igenis kell a szigor. Ami most folyik oktatás címszó alatt az tragédia, de szerintem ebben mindenki egyetértett.
Én is úgy látom egy picit, mint Neet, h ha változtatni kéne, akkor inkább a körmöshöz közelebbit, mint a lazaság felé, de ez sem azt jelenti a részemről, h a tanár alázza a gyereket különféle módszerekkel, mint körmös vagy pl. kulcscsomó dobálás. Lehet ilyen eszközök nélkül is rendet tartani. Nem egy ilyen tanárom volt, akinek elég volt csak a megjelenése és már tudtuk, h ő nem fog viccelni.
Bár azok a gyerekek, akikről Neet is ír, nem tudom, mi lenne a hatásos eszköz. Ha beírj egy egyest, le se tojja és azért szerintem itt a szülő felelőssége is bejön, mert ha én egyest vittem haza, akkor ugyan nem vertek meg otthon, de megkaptam az instrukciókat.
És érdekes módom én soha sem a szigorú tanároktól féltem (mint amit Deni is írt, h lelkileg rossz hatással volt rá), hanem inkább a szüleimtől. Állandóan arra gondoltam, h ők mit fognak hozzászólni. Én azt akartam, h a szüleim büszkék legyenek rám, gondolom ezért vmit anyámék jól csináltak :? (Bár azóta sem érdemeltem ki nálunk a büszkeséget, pedig soha sem volt velem semmi extrém probléma, de ők már csak ilyenek)

Neet,
Ezt még tegnap akartam Neked írni. Lehet az ember akár milyen jófej, akkor sem fog mindenki szeretni. Nem lehet mindenkinek megfelelni. De ezt te tuti tudod :wink: Ezzel csak arra próbáltam célozni, h az a kevés hányada az általad tanított gyerekeknél is, akik ennyire tojnak a tanulásra, ez lehet. És ha az ember fejre áll, akkor sem fogják csípni. Áh, már lehet, h így leírva félreérthető voltam :oops: de remélem a lényeg átment. Ha nem, akkor kövezz meg!!!
A lényeg, nem benned van a hiba! :wink:
Jahn Ferenc, inkább NE!!! Mikor Csepelen laktunk, odatartoztunk és egyszer be kellett feküdnöm, soha többet olyan kórházat!!!

Szösszenet,
Hú, ez a porckorongsérv nem hangzik vmi jól :(

Kocsi híján nálunk ugrott az ikejás tali :(

Noncsi,
A kezdet nektek sem lehetett könnyű :( de szerintem azóta Ádi 100x kárpótolt :wink:

Nuk,
Lindi olyan szépen megfogalmazta, h én már nem is tudok hozzá többet tenni.
És szerintem is fogadd el a várólistát!

Votiv,
Hú, ezek a szerelős/bolti dolgok nagyon durvák :shock: Itt Érden nem tapasztaltam ilyet.

Ja és Nuk, meg aki még szokott corába járni. Ami megnyílt gyógyótár nagyon jónak tűnik. Én mondjuk most abból szűrtem le, h volt nekik arnica 9ch és 15chban is és borax is szintén 9ch és 15chban. Mondjuk nem tudom ezeket mennyire lehet könnyen beszerezni, de gondoltam leírom.

Kép Kép
curse

És még egy dolog eszembe jutott a suli témával kapcsolatban, aztán lelövöm magam :oops: Nekem az jött le az egészből, (pl. amit Neet is írt, meg amit még hallottam inne-onnan), hogy a tanárokkal szemben egyre több a követelmény (legyenek érdekesek az órák, keltse fel az érdeklődést, figyeljen a gyerek jogaira stb.) miközben a diák kvázi szívességből bemegy az órára és végighallgatja a tanárt :? Mintha kb. egy teljesítményértékelés lenne az egész. Ha 5 diákot untat a tanár a 30-ból, akkor a tanár meg is/ el is bukott :? Azért a diákoknak is érdekük, h megtanulják az adott tananyagot. Nemcsak a tanárnak tesz szívességet azzal, h megtanulja és odafigyel, hanem saját magának is.
Az arányok igencsak nincsenek egálban, szerintem :? Túlságosan liberális a diákok irányába.
Egyébként nem védeni akarom a tanárokat, de egy picit igazságtalannak találom a tanárokkal szembeni követelményket, ráadásul azért a pénzért, amit kapnak. De tudom, erre lehet azt is mondani, h akkor minek megy tanárnak :?

Kép Kép
curse

Curse,
én voltam túl erős, elnézést érte! De állitásaim fenntartom, az ilyen ember menjen inkább kazánkovácsnak.

és igen, Neet "gyerekei" azért mások, mert ők már ugye nem is gyerekek, ott már nevelni nem lehet, talán még halványan megváltoztatni sem. Vagyis DEHOGYNEM, de ahhoz elég erős karakterű ember szükségeltetik. De abban a korban a tanárnak már nem feladata a nevelés (ugye?) sokkal inkább az ismeretek átadása.
És a jó jegyek iránti vonzalmam nálam is inkább a szülőknek (anyámnak) megfelési-kényszerből adódott, és érdekes, nálam is, ha a fejemen pörögtem volna, miközben latinul társalkodok egy tengerimalaccal, akkor sem váltottam volna ki semmit a közönyön kivül. Most olvastam erről a szülő tipusról, aki, ha jól működik a gyereke semmit nem tesz, csak akkor cselekszik, ha vmi rosszul megy...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vot,
:mrgreen: akkor érdemes mazsolázni, főleg Dávidnál; igen, meglepően durva és explicit és minden
mondjuk az elején csak a lájtosabb dolgokat láttam és még Ábellel is nézegettük :D de aztán egyre-másra találtam meg a kicsit sem gyerekbarát dolgokat - mondjuk jelzi is minden fejezetnél különféle betűkódokkal, hogy mire számítson az ember

és hát itt nem lehet tanulni :( ha itthon vagyok és megkérem anyut, hogy vigyázzon Ábelre, Ábus lent a lépcső alján üvöltözik, hogy Jéka, Jéka - maradnak az éjszakák, de már totál k.o. vagyok

holnapi ikeás talire nem tudok egyelőre mit mondani - mettől meddig vagytok kb ott?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsanci,
Ne viccelj :wink: én is eléggé félreérthető voltam :oops: És abban egyetértünk, h az olyan tanárok menjenek a búsba. Nekünk mindig az volt a gondolatunk az ilyen tanárokkal kapcsolatban, h nem kaptak otthon szexet :mrgreen: Az biztos, h a frusztráltságait nem a gyerekeken kéne levezetnie.
És az apróbetűsöd nagyon igaz!!!

Kép Kép
curse

Szrek,
Mire tanulsz? Vizsgád lesz? :? Lehet, h említetted, csak én nem emlékszem :oops:

Kép Kép
curse

hát én bemennék és leordítanám a fejéről a hajat is az olyan tanárnak, aki merészelni megütni a gyerekemet. Persze a lelki terror se jobb ennél.
Én csak egy évet tanítottam állami gimiben (és soksok évet magántanárként), és bár nem elit helyen (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági SZKI), de igazán nem sok gondom volt a diákokkal. Volt 1-2 problémás, tanulási vagy magatartás-zavaros kamasz (én persze őket szerettem-pátyolgattam a legjobban), de a többi szívesen és rendesen tanult, órákon többnyire figyeltek. Néha feszegették a határokat, de ilyenkor arra gondoltam, mi is épp ilyenek voltunk anno, és valahogy mindig meg tudtuk beszélni a dolgokat. Persze egy ofőnek biztos más problémái is vannak, mint egy óraadónak, és mivel én egy nagyon is hírhedt osztályba jártam gimibe, tudok pár hajmeresztő dolgot mondani. De ez mind tök messze van a brutálistól meg a tragikustól, még azt sem mondanám, hogy a mai gyerekek mennyivel tiszteletlenebbek. Persze valószínű, én a világ naposabbik felén élek. Az egyetemen az egyik pedagógia tanárom (egy zseniális pasi) simán mesélt olyanokat, hogy bézbólütővel várták őt a szülői értekezlet után :shock:
3 nagykamasszal osztom meg az életem, nem fenékig tejfel, volt már iskolaváltás, bukás, évismétlés. De a 2 legnagyobb probléma eddig 1. egy verekedős tanár volt, de az apjuk bement és közölte, hogy ha még1x megüti a gyereket, ő majd megüti őt, azóta senkinek nem ad kulccsal kokit a tesitanár :twisted: 2. folyamatosan motiválni kell a gyerekeket. Nem mondom, hogy nekem faszán menne, de szerintem ez a kulcsa a jól/rosszul tanulásnak. Egy rossz környezetből jövő gyerek is lehet tök motivált, és egy intelligens család rendes gyereke is lehet bámulatosan alulmotivált. Ez részben a szülő, részben a tanár feladata, de nem a gyerek dolga, hogy önmagától motivált legyen. A gyerek meg 19 évesen is gyerek ebből a szempontból sztem, és a felnőttekre van utalva. A látszat ellenére ez nem liberális elgondolás :wink:

votiv 8)
votiv

És majdnem elfelejtettem a legfontosabbat :oops:
ANGINAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D
Kép

Kép Kép
curse

Én az apróbetűst nem tudom elolvasni. :(
Amúgy meg Zsannal és Votivval értek egyet a tanítással kapcsolatban. Ha érdekes órát tartasz és szereted a gyerekeket, akkor sokkal nagyobb az esély, hogy azok motiváltak lesznek a tanulásra. És én sem hiszem, hogy a mai gyerekek mások lennének, mint mi voltunk.
Én imádtam gyakorlótanítani. Ha még egyszer kezdhetném, lehet, hogy mégis inkább tanárnak mennék, mint pszichológusnak. Bár nem tudom. Mindkettőt kéne csinálni, de nem lehet, mert mindkettő teljes embert kíván. Mindenesetre az biztos, hogy nem találkoztam én olyan sok jó tanárral életemben, de az a kettő, aki volt, meghatározója lett az életem egy jókora szakaszának, mert miattuk mentem kémia és magyar szakra. Eltöltöttem ezekkel a tárgyakkal még 5 teljes évet, mindezt azért, hogy a két gimis tanárom büszke legyen rám. Vagy legalábbis azért is.

Kép
Kép
tinu

Votiv,
Abban tényleg van vmi, amit írtál :? h a gyerek magától nem lesz motivált. Én elsősorban a saját plból indultam ki. Én már a gimiben is azért tanultam, mint a hülye, mert otthonról akartam szabadulni egyrészt, másrészt láttam anyuékat, h hova jutottak sok szempontból és tudtam, h azt nem akarom. Többre akarom vinni.
De akinél ilyen gondok nincsenek, meg sem fordul a fejében 14-15 évesen.

Kép Kép
curse

Votiv,
KÖSZÖNÖM. (olyan jó,h vannak nálam okosabban érvelők)
ez is teccik!!!
és én is pont arra gondoltam,h ha vki meg merné ütni a gyerekemet, az nagyon pórul járna... :lol:
és, mivel nekem van egy nem könnyen kezelhető fiam, félek arra gondolni, h ha majd iskolába megy, milyen pofonok fogják érni őt, és hányszor fogom megkapni,h nem neveltem belőle normális gyereket.
(hanem simán hagytam rohangászni a templomban)
és, h vannak ismerőseim, nagyon szép családból, okos buksival, és mégis eljutottak gimi végén arra, hogy nagy ivben kerülték a sulit, és többször kerültek kirúgás szélére, és akkor ezen elgondolkodom, h vajon miért????
mikor fajult idáig az egész???
És ne mondja nekem senki, h a kis 6 éves, akár alkoholista az anyja, akár professzor, nem lelkesen, tágra nyilt szemmel megy először iskolába. És: mi történik ott? MIKOR vesziti el az érdeklődését, és lesz belőle kezelhetetlen, rossz, szemtelen, büdös bugris? (idézőjel)

igen, sok teher van egy tanár vállán. Ennél több már csak a diákén van talán. Nézzétek már meg, h mi a követelmény mondjuk általános iskola 3. osztályában. Vagy épp nyolcadikban.

jogokról:
Ez igy tényleg le van irva vhová, h egy diáknak mindent lehet?
Arról, h a tanárnak semmi joga nincs én nem tudok, tényleg igy lenne? Én úgy emlékszem egyetemi tanulmányaimból, h a tanárnak pl joga van megbuktatni egy gyereket, minden indoklás nélkül. Ez lehet,h hülyeség, de erre emlékszem. Mármint,h nem kell a jegyek átlagát nézni.
(oly' rég jártam már egyetemre, lehet, h nem igy van)
zsancikant

És persze, persze, h a tanár tartson érdekes órákat (ezzel nekem sincs semmi bajom), de azért az ember lehet akármilyen kreatív, ha a gyerek olyan, amilyen. Ez szerintem azért kétirányú dolog. A gyereknek is fogékonynak kéne lennie.
Nekem a két legjobb fej tanárom a fősulin volt (az egyik Török Gábor, biztos ismeritek, politológus). Szerintem baromi jó órákat tartottak mindketten (pedig a másik közgazd-t tanított) és mégis az osztálynak a negyede nem járt be, nekik nem tetszett az, amit órán láttak.

Kép Kép
curse

Nem örülök, h megerősítettetek Jahn Feri ügyben... sztem egyszerűen lepratelep, előbb csepeliként majd erzsébetiként az összes családtagom, ha baja volt, ide kényszerült bevonulni... boá... láttam pár kül. osztályt, bel-, ideg-, egyebek, amiknek nem emlékszem a nevére, hát... rémálom.
A szülésztet állítólag megújult, bár Rájlit olvasva nem lehet az az ikejás szobás luxusizé... ;
neet
neet

és a legfontosabb:
holnap mi is ikea!

és én most keverem a szezont a fazonnal, jogok, meg kötelezettségek, meg jó tanár, rossz tanár, stb... bocsánat érte, de engem nagyon lelkesit ez a téma!
zsancikant

Én pedig visszaszívok mindent, mert az összes vélményem a középsulis és a fentebbi korosztályra vonatkozott 8) Egyszer sem gondoltam az ált isisekre (mert onnan már nem igazán vannak emlékeim és híreket sem hallottam az ott folyó dolgokról).
Szóval Zsan igazad van, ha már ált isiben nem kezdik jól a tanárok, akkor az nagyon is hatással van a diákra a későbbiekben.

És a jogokhoz annyit, bár ez elég szélsőséges pld, de ha hallottunk már megfenyegetett és megvert tanárokról...

Kép Kép
curse

Egyébként még annyit, mert nagyon kivi vagyok, nem vagyok ezekben a dolgokban otthon :oops:
Tényleg változott a tananyag összetétele pl ahhoz képest, amit én tanultam mondjuk 20 évvel ezelőtt? :?
Mert ugye mostanság sokat hallani, h a gyerekek le vannak terhelve stb :? Meg, h a torna órákat is ritkítani akarják (ugyanakkor meg a másik hírekben azt hallja az ember, h sok a túlsúlyos gyerek :? ) Ezekből tényleg mi igaz? Csak, h tudjam mivel fogunk szemben állni olyan 5-6 év múlva. Bár még addig sok minden változhat megint csak.

Kép Kép
curse

:D jó téma

egyszer a Freund Tamás agykutató mondta kicsit szomorkásan, hogy milyen gáz, hogy nem ismerik fel, hogy több zene, több művészet, több mozgás kell a gyerekeknek és abban a pillanatban jobb lesz a testük- lelküknek és a tanulásban az eredmények is javulnak
csak ezt nem veszik tudomásul, hisz azt a sok anyagot mind a fejekbe kell tölteni és ezek különben is csak olyan készségtárgyak - már az elnevezés is borzasztó

Curse,
ahogy megy az idő, egyre több a felfedezés, az összefüggés, a történelmi tény - át kéne értékelni, mit hogyan tanítunk meg;
és ma már mindenki nyomogatja a számítógépet, mindenki blogot ír vagy fórumozik, véleményt formál - tehát az ezekhez szükséges ismereteket mindenkinek meg kell tanulni vagy legalábbis kéne (100 éve nem írtak-olvastak-formáltak véleményt ennyien)
és az se jó, hogy gimiben már mindenki arra gyúr, hogy hova megy a többi tárgyat meg leszarja - vhogy másként más dolgokat kéne tanítani, tanulni, hogy megmaradjon az egészséges érdeklődés minden terület iránt és hogy amit tanultam fizikából vagy akármiből az meg is maradjon és ne legyek iszonyú buta bölcsész vagy jogász vagy műszakis
nálunk ezt egy idősebb biológia tanár szajkózta h sport versek tanulása zene és emellett a természettudomány - mindenki körberöhögte, nagyon csúnyán kicsináltuk a két éves gimi biológi órák alatt, pedig neki volt igaza, csak egyedül volt a tanárokkal és diákokkal szemben

de ez egy tök komplex dolog, hogy specializálódjunk-e vagy sem vagy mit lehet, mit nem meg a presztizs meg egyebek szóval bonyolult

Kép

Kép

szrekuc

qwa szél,qwa influenza, vagy mi, qwa élet...

Réka 39, nekem majd beszakad, leszakad a tüdőm, a szél fújja ki a hamut a kandallóból :lol: és elvitte a 180*200as ikeas gumislepedőnket... :o :o :o

nukada

Noncsi :) Nektek sem lehetett könnyű a kezdet :( nagyon drukkolok, hogy minden jól alakuljon és jöhessen a tesó!! :wink:

Votiv :) Ezek a biai árak engem is mellbe vágtak, nem gondoltam volna... :o A motiváltságról írott soraid meg nagyon ott vannak a a szeren!!

Curse :) Ja, a szülők más tészta. Én nem aggódtam, mit fognak szólni, mondjuk soha nem is kaptam egyest, de ha nem 5-öst vittem haza, akkor se toltak le, csak maximalisták voltak (főleg velem szemben elvárások terén) :roll:
Én értem mit akartál írni (hogy ha az anarchia és a szigor közt kéne választani, akkor melyik a jobb) és egyet is értek, csak jó lenne megfelelő eszközöket választani, persze a legjobb az lenne, ha nem kéne. És a "nehéz" gyerekek esete meg nehéz kérdés, mert tinikorban már biztos nehezebb őket "jó útra téríteni", mint korábban, de valszeg nem lehetetlen (legalábbis a hálivúdi filmek szerint :lol: ). Egyébként igazad van, nehéz egy tanár dolga, hogy minden diák elvárására-érdeklődésére-fejlődésére-stb figyeljen, ez sztem a mostani rendszerben szinte lehetetlen, mert alig van erre ideje a tananyag és egyebek mellett, ezért kéne változtatni a rendszeren és gyerekközpontúbbá tenni. Nem kell feltétlenül alternatívnak lennie, de egy kicsit (pontosabban jobban) figyelembe kéne venni a gyereket, mert végülis érte van ez az egész, csak ő épp elvész benne... :roll:

Barbi :) Anginak boldogot! :D De nekem a január eleje rémlik mint Angi-nap, segíts lécci eloszlatni a ködöt! és ettől függetlenül nagy cupp neki! :wink:

Zsan :) Szép-szép ez az apró betű, de nem tudom leolvasni :( :oops: :roll: És nagyon igazad van, minden gyerek érdeklődő, amíg ki nem ölik belőle :roll: Vekerdy szerint ehhez elég akár 1-2 év is a mai isk.rendszernek, de vannak kitartóbbak :wink:

Szrek :) Tanuláshoz+++

Jó Ikeás talizást az érintetteknek!!
denizsa

Nuk :) Bulást+++++

Szrek :) Agykutató: igen, ha jól tudom, az alternatív sulik alkalmazzák is ezt, vagyis fontos a zene meg a mozgás, stb. Sőt állítólag ezt már az ókori görögök is tudták.. szóval nincs új a nap alatt, csak el van temetve :roll:

Curse :) Én úgy tuom, hogy kis országunkban folyamatosan nő a tananyag mennyisége, és ami érdekes, hogy ezt már rég észre vették és tenni is akartak vmit, volt vagy 11 tananyagcsökkentő kampány is, eredmény: minden alkalommal nőtt(!) a tananyag mennyisége... (na nem akarok itt offolni, de már megint ez az "egyeseknek nem áll érdekében" dolog ez, ha gondolod szívesen kölcsönadom a könyvet, amiben olvastam erről)
denizsa

Sziasztok!

Kicsit bekukk, de csak nagy vonalakban írok, mert időhiánnyal küzdök, de ezt már annyiszor írtam, hogy már uncsi... :oops:

Szóval naon érdekeseket írtok, sztem minden kornak megvan a maga problémája, régebben könnyebb volt fegyelmezni, mert nem voltak igazán az emberi jogok előtérben, viszont a fegyelmezés pl. szülők esetén szerintem kicsit el is idegenítette a gyerekeket, pl. apukám mindig is magázta az anyját, apját, sőt volt egy osztálytársam is, akinek még mindig magáznia kellett a szüleit, szóval tartották a távolságot rendesen, meg ugye gyereknek azt kell tenni, amit a szülei mondanak, meg a tanárok semmi saját vélemény stb. Ez sem biztos, hogy olyan jó, de ma meg előtérbe kerültek a szeretet és a bizalmas kapcsolat a szülők és gyerekek között és ez szerintem nagy hatással van arra is, hogy nehezebb fegyelmezni, de nem lehetetlen persze, csak olyan családokban, ahol sok gonddal küzdenek és már a szülők is depressziósak a mindenféle gondok miatt vagy éppen van pénz de azt csak annyi melóval tudják elérni, hogy közben a gyerekről már megfeledkeznek, mert csak a pénz hajhászása a fontos a gyermekkel való kapcsolat nem ott ez elmarad, nem figyelnek oda és nem bírják ezt a többletterhet, márpedig a közelengedés többletteherrel ját szerintem, de persze ez az én véleményem. Na ki érti ezt, amit írtam? :lol: Szóval ma ez a probléma nekünk ez a feladatunk, hogy ezzel megbirkózzunk, más korban meg más probléma volt, pl. háború, meg hadifogság stb.

És érdekesek ezek a tanárral való kapcsolatok is, nekem ezekhez képest, szimpla átlagos tanáraim voltak, nincs semmi rossz élményem, nagyon katarktikus sincs, mindegyikkel elvoltam, persze ki tudja, hogy alakult volna-e máshogy az életem, ha más tanáraim vannak? Ezt utólag már nehéz megmondani. De nem láttam se verést se kulcsdobálást se semmit életemben, pedig nem elit helyre jártam sosem, sőt a zord Észak-Magyarországon nőttem fel. A legdurvább élményem az volt, amikor áltsuliban a tanár követelte az osztálytársamtól, hogy vágja le a haját, ami a szemébe lógott, különben ő fogja, de már arra nem emlékszem, hogy végül is ki vágta le azt a hajtincset...

Na még valami, hogy végül is nem adtatok választ a kérdésemre, hogy hova lehetne elvinni a Bendit, hogy megtudjam, van -e valami baja, vagy csak várnom kell türelmesen, hogy elkezdjen beszélni? Logopédus? Fejlődésneurólógia? Vagy mi?
Egyébként neki is nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór és még mikor megszületett, kicsit el is vitték megvizsgálni, mert nem volt elég jó színe, de megnézték és visszahozták, hogy nincs baja, csak kicsit megviselte a szülés, de akkor ezekkel nem igazán foglalkoztam, mert mire engem összevarrtak, addigra már vissza is hozták és utána már semmi rosszat nem mondtak, hogy lenne vele...Szóval ha tudja valaki, hogy hova kell elmennem vizsgálatra akkor ne tartsa magában! :D

ruz
ruzicsky

tuom=tudom :oops:

na már írni sem tudok, megyek is... :lol:
denizsa

Ruz :) Bevallom, én úgy emlékszem, hogy válaszoltak Neked, legalábbis Votiv h.sz.-e ugrik be, hogy 3éves korig nem kell vinni sehova, mert addig nem is foglalkoznak ezzel mint problémával, másrészt hogy mondókázni kell, amennyit csak lehet és hogy a bölis környezet is biztos sokat lök majd ezen a dolgon. (De ha rosszul emlékszem, akkor elnézést!!!)
denizsa

Jóest mindenkinek!

Micsoda érdekes téma merüle fel megint!

Sok mindent leírtatok, bólogatok itt, mint a kutya az autóban. Én is PGabi oldaláról nézhetem csak a dolgot, lévén Beni osztályos, Zsófika pedig ősszel kezdi a sulit, és már fél éve azon agyalok, hogy melyik suliba, pontosabban tanárhoz írassam be. Mert abban nagyon egyetértünk, hogy a PEDAGÓGUS a legfontosabb. Én Beninél egyszerűen elmentem egy nyílt órára, és a "termést" a 4. osztályos gyerekeket figyeltem. Nem azt, hogy mennyi mindent tudnak, hanem, hogy tűzbe mennének a tanítóért, mindkettőért. Kiestek a padból, és ez nem mesterkélt volt, nem felszólításra tették. Akkor nagyon megnyugodtam. Tudtam, Beni itt jó helyen lesz. Így is van, BÁR. Van néhány dolog, ami nem tetszett az elmúlt 2,5 évben, DE: bár beláttam, és a gyerek tudta is, hogy neki van igaza, és vele értek egyet, ez nem úgy hangzott, hogy : hülye a tanárnéni, fiam, ne foglalkozz vele. Úgy is tudhat a tanár hibáiról (mert ugye neki is vannak) a gyerek, hogy azzal nem ássuk alá a tekintélyét. Egyszerűen tudja, hogy ember ő is, aki fáradt, figyelmetlen, félreérthető, türelmetlen is lehet. És szerintem a tiszteletet -ha azt alapvetően megérdemli a tanár- mi is kiölhetjük a gyerekből, mint ahogy erősíthetjük is. A minta ugye!

A testi fenyítés nálam ismeretlen. Nem is tűrném én sem. Egyébként én azon szerencsés emberek közé tartozom, akinek igazi, békebeli pedagógusok jutottak. Akik szigorúak, de aranyszívűek voltak. Volt olyan, akit nagymamámként tekintettem később is. Akik fiatalok voltak, az érettségi után megitták velünk a pertut, a mai napig évente találkozunk sokukkal. De tudom, hogy sokan azóta nincsenek a pályán. A leglegtanárom is elhagyta 2 évig. Amikor az osztálytalálkozón ezt elmondta, olyan döbbent csend lett, hogy ő viccelt velünk: "nem halt ám meg senki" Mert úgy éreztük, ha már ő sem, akkor ki. Ki fogja tanítani az én fiamat matekra a gimiben? Meg is kérdeztem tőle. Nos, azóta újra tanít, ugyanott. Ja, és hogy miért hagyta abba? Mert elege lett abból, hogy az összes(!) diákja magasan jobb anyagi körülmények közé került néhány éven belül, és őt a jelen diákok lesajnálóan fitymálták. " Régen, ha megoldottunk egy feladatot, még láttam L.(egy kedvenc zrikaoszttárs) szemében a csillogást, ma már csak méla unalmat látok." Felesége is tanár, nemrégiben összefutottunk az Auchanban, és beszégettünk. Azt mesélték, mai napság a gyerkők kiszámolják, hogy mennyi pontra van szükségük a nyelvvizsga mellé, és cél a kettes a többiből.

Azért az jó hír, hogy bár többszörösét kereste máshol, nem érezte otthon magát, neki ez hivatás, és ezért újra tanít. Egyébként a barinőm is tanító, olyan igazán elhivatott, csillogó szemű, nemrégiben ezt írta:"Újra ott dolgozom, ahol tavaly, de több órám van, és most már sírni tudnék a fáradtságtól. De még mindig úgy érzem, hogy feltöltődni megyek be a gyerekek közé. (11-en túliaktól mentsetek meg engem!)"

Ezt csak azért eresztettem ilyen bőlére, mert félelmem, hogy az én csillogó szemű kisfiam, (és lányaim) is ilyen fád, unott, nemtörődöm gyerkők lesznek. Nem tudom, hol veszik el útközben a fény. Nem hiszem, hogy csak a tanárokon, azt sem, hogy csak a szülőkön múlik. Sőt, úgy gondolom, még mi ketten együtt is elég erős további hatásokkal kell szembeszálljunk.
zsugyu

Ruz :) Ja és értem amit írtál :wink: :lol: röviden tömören: mindig más élethelyzet van, és mindig mindenkinek magának kell megoldania az adott rászabott problémát (jól értem? legalább nagyjából?) Asszem ez így is van, mindenki ezen ügyködik, azért is törpöl ennyit ezen a témán (is)... És még Votiv soraival is kikerekíthetjük, mármint hogy milyen jó dolgunk is van manapság az elődeinkhez képest... legalább VAN iskola, amit kritizálhatunk 8)
denizsa

Szrek

Ez érdekes amit írsz, én áltsuliban a normál órák mellett jártam szertornázni, énekkarba és rajzszakkörbe és zongorázni is tanultam, és mindent saját elhatározásomból, a szüleim sehova nem vittek vagy írattak be, és azért jártam ezekre, mert nagyon szerettem, és tök jó volt, biztos ezért vagyok olyan okos. :lol: :lol: :lol:

És különben nálunk a miskolci jogi karon, most nem akarom reklámozni, de nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a jogelméleti tárgyakra, amely tárgyak keretein belül a joggal, mint tudománytetrülettel elméleti, filozófiai síkon foglalkozunk, hogy egyáltalán mi az, hogy jog, meg miért van stb. És még nekem pl. vizsgáznom kellett a triviumból is, mert hát ugye az mindennek az alapja :D bár jó persze csak egy áttekintő történet és alap dolgok voltak benne, de volt.. :D

És persze sokan berzenkednek a jogelmélet ellen az egyetemen, hogy minek ez a sok filozófiai blabla (főleg, hogy nálunk államvizsga tárgy) miért nem elég a ptk, meg a btk de véleményem szerint a dr-i címet azért kapjuk, mert tudományos elméleti síkon tanuljuk a jogot, nem csak bebiflázunk néhány jogszabályt.

ruz
ruzicsky

Igen, köszi, Deni! :)

Ezt nem felejtettem el, amit Votiv írt, de Bendi mindjárt 3 éves lesz és bölcsibe már régóta jár, tavaly is járt már, és most szeptembertől is és nem igazán hatott rá látványosan, persze fejlődik ő, de nagyon pici léptekben és gondoltam megnézetném, hogy nem kell-e esetleg picit rásegíteni vagy valami...főleg, hogy a bölcsiben is jelezték, hogy esetleg kéne, ami nem biztos, hogy úgy van, de egy vizsgálat nem árthat és én is nyugodtabb lennék...persze mindig azzal nyugtatom magam, hogy az apja is 3 évesen kezdett beszélni, pedig neki testvére is volt és bölcsibe is járt.

ruz
ruzicsky

Ja igen és még az előzőhöz, hogy azért írtam, hogy mennyi jogelméletet tanulunk a jogon, mert tényleg mennyire fontosak az egyetemen is és az előtte való iskolákban is a klasszikus tudományterületek vagy a művészetek és ezek mind a gondolkodásunkat az elménket tágítják stb. És sztem sem jó irány, ha egy-egy szakterületre koncentrálnak a fiatalok és a többi tárgyat már nem tanulják, mert azok nélkül az alapok nélkül nem lesznek igazán jók a szakterületükön sem, sztem. De ezt akkor biztos nehéz egy gimisnek elfogadni, hisz ha csak a felvételire koncentrál akkor is sokat kell tanulnia. :roll:

ruz
ruzicsky

Szrek, nagyon hasonlókról írtunk. :) Enyém gyerek egyébként tesi tagozatra jár, heti 6 órája van, + i néptánc, szintén órarendi. Pont mostanság kapta meg az új órarendjét, és én nagyon örülök neki, mert a legdurvább napon is max 3 olyan órája van, ami komoly koncentrációt jelent.(matek, magyar, környezet) A többi tesi, amit imád, rajz, stb.) Viszont tényleg sok dolgot előbb tanulnak, de szerencsére jól megoldják a tanárok, nem tűnik nagyon soknak. Az is lehet, hogy csak azért érzem így mert jó tanuló. hadd dicsekedjek, pénteken hozta haza a bizit, és nagyon szép lett. Olyan kis büszke!

Lánykám valszeg másik suliba fog járni, ő kis rajzolós, művészkedős, ezért képzőmvészeti szakos osztályt kerestünk. már voltunk is ott, és annyira megnyugtató volt ott is látni a tanárokat, meg úgy az egész sulit. családias, kedves, meglátjuk. mondjuk sokan azt hajtogatják, hülyék vagyunk, mert miért visszük őket külön suliba. kényelmetlenebb lesz, az igaz, na de az én kényelmem, vagy a gyerkők fontosak. ha egyszer Beni sulija nem való Zsókának, akkor ez van és kész.

Macs, még neked akartam írni, hogy itt is egy lóbolond!!! Tavasszal megyünk Lorcival vesternlovaglást nézni, oszt ha megjön újra a merszem megint lóra pattanok. nagy álmom egyszer egy olyan lovas túra, hogy lóhátra pattanni, és minden nap máshová megérkezni egy héten át. barinőmmel közös álmunk, hosszú még az élet!

Neet, én is ezerszer láttam a Dirty d.-t és már tényleg olyan régen?!!! :mrgreen: Mindig, mikor megnézem újra kis bakfis vagyok. Így vagyok a Házibulival és a Szerelem első vériggel is. De a Dd. visz mindent.
zsugyu

Western :oops:

Ja, és a képzőszak nem olyan elitista suli ám, a versenyistállóktól fázom, csak itt hagyják a gyereket, hogy ő találja ki, a gondolatait hogy fejezheti ki, és pl sokszor múzeumban vannak az óráik. Ott rajzolnak, stb.
zsugyu

Sziasztok,
Olyan érdekes témáról írtok,h felületesen nem jó olvasni, részletesebbre nincs enerdzsi. Azt kell mondanom,h én sok oldalról látom a dolgot: tanár szülők mellett tanárnak készültem egészen az iskolaválasztásig...Beijedtem,attól, h milyenek ma a gyerekek és attól,h nekem nem fog menni IGAZI pedagógusnak lenni. (no meg még a végére éhen is halok majd..) NIncs fekete-fehér véleményem, nem általánosítok sem tanárra-sem szülőre sem diákra, csak látok egy tendenciát, ami FŐKÉNT a mai kor gyermekeit nézve egyre szomorúbbnak és megoldhatatlanabbnak tűnő problémát mutat. Szerintem...
Egyéb:
Deni, Neked még akartam írni a szopiról,h nekem két elv sokat segített a kitartásban:1.nem lehet éhes éjjel, és a pici gyomrának ugyanúgy kell a pihenés, mint nekünk felnőtteknek 2. azzal,ha nem szoktatom le a sokszori éjszaki kelésről én teszek neki rosszat, mert nem tanítom meg szépen átaludni az éjszakát.És leszokott róla és tök jó alvó: már 5hónapos korától végigalussza az éjjelt.DE ez persze lehet,h csak kapaszkodó volt és egyébként is gíy aludna, mindenesetre akkor segített.Ja és 3.nem vagy rossz anya, mert nem "hagyod" ordítnai,hiszen mellette vagy,ölelgeted,dajkálod stb...

Macs,
31 éves ló??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DE szép :-DÉs terápiás lovagoltatás isteni lehetett!

Tinu,
szakdolit én is kérhetném mélben a szelloke kukac freemail-re?

Nuk,
unokatesóméknál is 28.héten született a kislányuk,s most 16 hónapos és TELJESEN jól van (azt leszámítva,h a szülei lelketlen idióták...)Azt a pár tőletek ellopott percet már bőségesen bepótoltad szerintem.Gondolj bele, ha tényleg minden ezen múlna a tökéletes anya-gyerek kapcsolat,akkor a régebbi korok gyermekeivel-anyáival mi lenne???Minket simán elvettek annakidején...

Curse,
először az volt az egyedi aláírásom,h: "bocsi minden melléütésért,de nem olvastam vissza", aztán megcsináltam a csíkjaimat és az felülírta :-D Egyébként igen, van romantikája a két minimanónak ;-D És lekopogom, de még nem volt igazán kemény időszakom...Most is szunynak :-D

Ríd,
hová jártál suliba,h a Móriczra ment ki az o.társad?(Csak mert én JAG-ba)

Na, asszem ennyi,mert olyan hideg van ettől a széltől,h megfagyok,...
Gondoljunk azokra, akik ma éjszaka a hidegben vannak vhol :-(

Kép
Kép
szelloke

Zsugyu,
mi is megyünk majd veletek lovagolni, ha egyszer megygógyul a farokcsontom, oks? ;-)
Miért épp western?
szelloke

És naggyon fontos hsz:
Dirty D. naggyon rulez, :lol: 20 éve?? Hihi, én akkor még csak tánci-táciztam ;-) SZtem én már frissített verziót láttam először :lol:
szelloke

SZiasztok!

Óóó, Nuk, hát nem hagy el benneteket ez a fránya betegség már??++++++++++++++++++

Tényleg olyan jókat írtok, mostanáig csak olvastam és olvastam... És mindenkinél van egy új gondolat vagy aspektus.
Nekem is úgy tűnik,h a tananyag folyamatosan nő (gimiben a kémiát mindig a vegyész Nagyimmal tanultam-egyedül elaludtam rajta-és amit mi akkor tanultunk, azt ő, igaz pár évtizeddel előbb, még az egyetemen...) Viszont egyetemen, a magyar szakos szakmódszertan órákon meg csak azt hallottuk,h egyre csökken a köt.olvasmányok száma, és döbbenet, h mik maradtak k. Ami főként azért katasztrófa, mert már az nagy szó, ha a gyertek néhányat elolvas a kötelezőkből, nemhogy "önszorgalomból még hozzátegyen (netalán pont a klasszikusokból).
A Popper-idézethez még: Tinunak igaza van sztem abban, amit erről írt, ez nem a kirívó, gáz esetekre vonatkozik, hanem a viszonylag normális gyerekekre. Én úg y(is) értelmezném a szöveget,h PPnek magával a beírt szöveggel van baja, mert csak egy puszta leírása annak,h mi történt, de semmi teendő, vagy folyomány, vagy ilyesmi, tehát, magávala szöveggel nem tud mit kezdeni.

A szülés utáni pár percről:
amikor Pt vártam elmentem a kh felkészítő eajára, és ott egy igen felkapott, természetsség-párti dr nő (Boros Judit, aki a Kismamában is szokott írni) beszélt arról, h milyen fontos is az első pár perc, és hogy milyennek KELL lennie IDEÁLIS esetben. (De vhogy utalt rá,h ez ritka.) Jöttem el (emlékszem, sötét volt, esett, meg hideg volt), és mér majdnem bőgtem,h mi lesz, ha NEM JÖN ÖSSZE nekünk az a bizonyos pár perc. Aztán eszembe jutott,h amikor én születtem, Anyukámat elaltatták, engem kiszedtek a hasából (fordítva feküdtem), és ő csak órákkal később ébredt föl, és csak másnap vehetett a kezébe, akkor is szigorúan csak 3 óránként 20 percre... És tulképp.egész normális lettem (ami difi van, az nem ettől valszeg), meg az Anyukámmal is normális a viszonyom. És innentől kezdve nem paráztam ezen annyira.

Lindi, hasnyomás nekem is volt az 1.-nél, szééép lila foltok voltak a hasamon még egy pár napig (de valóban kellet, ez mentett meg a császártól). Viszont ezen a videón folyamatosan nyomják a nő hasát, nem csak fájáskor, meg kb úgy, mintha nem egy éleő ember lenne a keze alatt...

Zsan, én is elit helyen voltam (viszonylag) a Könyvesben, a gyerekek nem voltak gázosak, sőt nagyon helyesek voltak, csak amikor egyedül maradtam velük, akkor azért bepróbálkoztak ezzel az ebédelős dologgal. (Egyébként az segített magamat megkülönböztetni tőlük,h P már a hasamban volt, de szerencsére nem látszott. A vizsgatanításom előtt pár nappal találták ki,h vszn Ds-baba, de nem lett az. Ehhez képest 5öst kaptam :) )

Noncs, szül.sztori, huhh... Köszi,h megosztottad velünk!

ANGINAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És holnap mi is mennénk ikejázni, 9 után tudunk elindulni az oviból, de még el kell intéznem vmit. SZtem 10 körül odaérünk, és az éttermi résznél keresünk titieket! :)
rídonli#

Szellőke, melléd :)
A Kaffka Margitban kezdtem, aztán lett IMNNKMG :lol: , végül Szt.Margit. És oda járt még Deni és Nuk is, csak különböző időszakokban. :) Sok JAG-os ismerősöm van ám!
rídonli#

Na, jószakállt, holap az ikejában tal.! :)
rídonli#

És pont MI nem tudunk menni az ikejás talira???? Hát hogy használjátok így ki a kedvezményem???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Olyan szarul érzem magam, naponta 2x belépek, ideokádom az összes bánatom, azt lelépek... Bocsi

Most azt vettem észre, hogy úgy próbálok magunkon segíteni, hogy megpróbálok másokon segíteni, így jött ez a lelki segítős ötlet is... Meg jó lett volnahasonlókat megélt anyukákkal beszélgetni, hogy amiket én érzek, az egyedi, avyg sem... De helyette maradtatok nekem TI a "normális" (????? :lol: :lol: :lol: ) anyukák! :P :P :P :P :P

Tinu:
Másik új hóbortom: már fel is vettem a kapcsolatot egy kutyaterápiás csoporttal és lehet, hoyg Zsigával megyünk kitanulni a szakmát! Persze a kutyával kísért terápiáról lenne szó! De pl ha elvégeznénk, a Kornéléknál lehetne a lovas terápia mellett kutya terápia is!

nukada

Új, baromi érdekes megfigyelésem:
Október óta a gyerek minden hónap 27én belázasodik, náthás lesz...
Na, erre varrjon gombot az orvostudomány!

Zoli szerint készül a menstruációra :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Ruzi, én egy helyet tudok, ahol több szakma több szakembere megvizsgálná Bendit, és ingyen. Ez a biai Korai Fejlesztő. Tudom, nem az én dolgom ezt megállapítani, és szívesen hallanád inkább szakembertől :) de nekem az az érzésem, hogy Bendivel nincs a világon semmi gond. Lehet, hogy a beszéde lassabban fejlődik, de a szobatisztaságban például már olyan klasszul halad, hogy nem is feltételezném, hogy bármilyen komolyabb, idegrendszeri problémája lenne. Ha az lenne, vszínű nem csak a beszéddel, de még sok más dologgal is le lenne maradva a korához képest.

KÉRDÉS: a gázár-támogatás igényléshez milyen nettó jövedelmet kel beírni? Az utolsó havit? Vagy az átlagot?

Macsek, Kanga lovacskád is él még! :D itt nyugdíjas Herceghalmon :D

Deni, alig 2 hete még én is nagyon szenvedtem Józsival, éjjelente 2-3x kelt néha, de 1x minimum (és ez így megy, amióta megszületett, hiába csináltam bármit). Aztán egyszercsak most, kb 2 hete vége szakadt ennek, és átalussza az éjt. A táplálkozásában nem történt változás, ugyanúgy 1. szopi 2. főzelékek (és néha már kap husit, de ez csak jelzés értékű). A szertartásainkban sem történt változás. Talán csak annyi változott, hogy egy pici időre békén hagyják most a fogak.
Én is olvastam ám azt a fasza cikket a Nők lapjában!!! :twisted:

be is teszem ide, kivi vagyok, mit szólnak a többiek:

rosszalvó 8hós kisfiú Anyukája: "A 3. hónaptól kezdve 35 perceket alszik. Féléves koráig csak anyatejet kapott. Négyszer eszik naponta, kb. 60ml pépet, plusz szopik, kb ugyanennyit. Éjszaka is szopik.
az alváslabor Doktornője: Nagyjából 1000g egy ekkora baba szükséglete. Tehát nappal feleannyit eszik, mint amennyire szüksége lenne. Nem is csoda, ha éjszaka még megpróbál ráhúzni. És hogyan alszik el este?
Kiderül, hogy a kisded mellen alszik el.
Már föl is állt a diagnózis: szoktatási hiba, elégtelen táplálással keverve. A terápia: a szülőknek naplót kell vezetniük, följegyezve, mikor, miből mennyit evett, és megpróbálni lenevelni őt arról, hogy szopás közben aludjon el."

az 1. gondolatom az volt, hogy ilyet csak gyermektelen ember mond/ír le.
a 2.: el nem tudom képzelni, hogy férne bele Lilirózába napi 1 kg kaja...

votiv 8)
votiv

Nuk, basszus, te vag yitt az egyik legnormálisabb, a sok normális és jófej csaj között!!!!!
Egye fene a kedvezményt, én inkább azt sajnálom,h nem találkozunk!
rídonli#

Vot, én az utolsó havit írtam be, és már jött a papír,h elfogadták.
rídonli#

http://velvet.hu/poronty/2008/01/27/nem ... more313329
Ez nagyon durva és szomorú történet...
rídonli#

Ríd:
Leninek is ezt írtam: majd tavasszal találkozunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

gázár, akkor én is:
honnan kell hozzá papírt szerezni? amit ezer éve küldtek, elkevertük és most már igencsak ideje lenne kitölteni

Vot,
kérdeznék házijogászodtól majd :D

Kép

Kép

szrekuc

Az alváslabor doktornője valszeg egy hülye...
Van vki, aki méri,h a 8 hós gyereke mennyit eszik?
Pont az a kor, amikor jönnek a kézbe adható rágcsálnivalók, ami sztem mérhetetlen, mert ki tudja mennyit nyel le valójában, és asztem nem lakik olyan jól vele, mint a pépessel (vszn nem emészti meg olyan jól). Na meg a 8 hó körüli szeparációs szorongás. Meg az, amit egy alváslabor dokijának tudnia kéne,h a felnpőttek is föl-fök ébrednek éjjel, amikor egyik alvás fázisól a másikba lépnek, csak ők tudatosan visszaalszanak. A gyerekek is, csak 1.nekik uezek a fázisok rövidebbek, 2.nem tudnak még tudatosan visszaaludni. És akkor még az apró (?) kis 7köznapi dolgok, kezdve a fogaktól, a száraz levegő m iatti szomjúságon át, a szomszédban ugató kutyáig....
ÉS a legújabb felismerésem, ami szintén ide kapcsolódik: B nappal elég keveset szopik. Vagy nem ér rá (maga kéri, de hamar abbahagyja, mert lát vmi érdekeset, mennie kell), vagy jön a féltékeny nagytesója, és "kedvességből" simogatni kezdi, vagy rosszabb esetben közénk akar furakodni. Éjjel a sötét nyugalomban összebújva meg hatalmasakat szopizik. Érdekes, nem?
rídonli#

Én már annak is örülnék, ha Réka 500g-ot enne naponta... Reggelire benyomatja a baziadag tejpépet, utána mindenből 3-4 kanálka, utána pár cupi táp, este 200ml táp... Jó, tudom, ez megvan 500g, de akkor is, a lényeg, hogy megint rosszul eszik... DE MÁR NEM ÉRDEKEL!!! Nem idegesítem magam! 8) 8) 8) 8)

nukada

Még az jutott eszembe,h p rendszeresen cicin aludt el. Ha nem, akkor is a kezeben (ok, elismerem, néha kicsit sokáig voltam hajlandó ringatni). Máig velem alszik el, de én nem sajnálom tőle azt a napi 10-15 percet, amit elalvás előtt vele töltök el...
(Főleg azért, mert olyankor szokta ezt mondani nekem. "Anya, téged szejetlek a vijááágon!" =a világon a legjobban).
B teljesen m és, ő nem szokott cicin elaludni, sőt a ezemben is max.bóbiskol, ő akkor alszik el, amikor letettem az ágyába. Pedig tesók.
rídonli#

Na, télleg L, látom már össze-vissza gépelek, sorry...
rídonli#

Szépséges Jó Reggelt 8)

Deni,
Bár nem akartam ehhez sem hozzászólni, lévén erőst szubjektív a véleményem,( ráadásul érintett is vagyok, mivel a Gimit 4 különféle intézményben jártam ki és az egyikből ki is rúgtak), ezért csak annyit fűznék a véleményedhez: Én Kaposváron tanultam, az Agráron, de mellettünk volt(van) a Tanítóképző Főisk. kara is. Nos ide tudod kiket vettek fel? Főleg olyanokat, akik diplomát akartak, de a pontszámaik miatt sehová máshová nem volt esélyük bekerülni. Őket vajon mennyire motiválta a gyerek figyelmének lekötése, az anyag átadása, a szívből jövő tanítás...? És ők azok, akik a legkisebbjeinket kezdik tanítani. Szerencsére nem minden tanító ilyen, tisztelet és hála a kivételnek :) Viszont sajnos elég sokan vannak, akik nem ilyenek...

Az, hogy a mai, kaotikus, 'sz@rok mindenkire' hozzáállás miért alakult így, az sokkal összetettebb dolog (szvsz), mintsem egyetlen postban értelmesen ki lehetne fejteni. Extra-dióhéjban, a szülőnek és kisebb részt (akármilyen demagógan is hangzik)és a társadalomnak rettenet nagy felelősége van ezért a helyzetért. A tanárnak is van, de nem lehet ezt a balhét egyedül rájuk verni. Nagyon sok szülőek sokkal kényelmesebb a " szegény Dudukám, nem értenek meg téged azok a hülyék az iskolában" és a "mit képzel EZ, hogy egyest/intőt stb. ad az én Tündérbögyörőmnek" hozzáálás, mintsem hogy megtegye a maga részét a preventív beszélgetésekből és a jelen problémák okainak feltárásáról és megbeszéléséről, ill.a megoldás lehetőségeinek kereséséről.

Huh, már nem törlöm ki, elnézést a kirohanásért, de be is fejeztem.

Szössz,
porckorongsérv :( ismerős szitu... minden esetre hajráhegyek nektek és tényleg az a fontos, hogy mind egészségesek legyetek, valamint hogy a császárt el tudtad fogadni :)

Noncsi,
ha valaki, én totál átérzem a veled történteket... és nagyon örülök, hogy együtt és boldogan mentetek haza végül is a kórházból :) Kisfiad gyönyörű :D

Nuk,
tök jó ötlet! És szuper anya vagy ám!! Szerintem is hajrá várólista! Akiknek rátok van szüksége, azok úgy is megtalálnak! :)

:mrgreen:
Szerintetek az én lányomnak, a majdani megélhetése érdekében milyen szakmát adjak a kezébe? Villanyszerelő? Hidegburkoló? Asztalos? Bár ha az anyjából indulok ki, akkor autószerelő lehetne a Drágám... :mrgreen:

Zsána,
nekem is a Veres Pálnéban tanított egy barátném, de ő franciát :)

Votiv,
Kanga lovacska a tanítóm volt, Olaf lovacska viszont az enyém, minden értelemben :) nem szeretek élőlényekkel kapcs. ilyet írni, de a saját tulajdonom volt, nem "csak" lovagoltam rajta. :) Kangát még szeretném nagyon meglátogatni...

hűű, most nem megy több, nei is olvastam még minden tel, de mennem kell...

majd később megint.. :)

szép napot All!

csók

macska
macskanyu

Szép hetet!

Votiv, az utolsó három havi netónak az átlagát. Ríd, elfogadják minden további nélkül, mert nem tudják ellenőrizni, csak ha az év végén kidob a rendszer és berántanak, és akkor nem egyeznek a számok, elvehetik a támogatást. Nem ijesztgetni akarlak, de így van. Számolgasd át, hogy csak pár forint-e a különbség, vagyugrasz is sávot! Nálunk számított. (ja, kincstáros valék, bár teljesen más irodában, de azért át tudtam kérdezni, és engem is ellenőriztek tavaly.) Papírt pedig itt http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... ap20071108 lehet letölteni, és adjátok be január 31-ig! Újabb hónapot veszíthettek.

Zsuzsi
zsugyu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?