A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

nettó, ez borzasztó, ha nem olvasom át, ilyen idiótaságokat írok!
zsugyu

Zsan: szerintem (és nagyban egyezik a véleményem Macséval) a tanulás iránti kedv elvesztésének oka sokféle lehet, de azért mégis a családnak van a leginkább felelőssége benne és csak kisebb mértékben a tanárnak (hiszen akkor az egész osztályból büdös, neveletlen, trehány kölyök lenne, nemcsak abból az egy-kettőből). Van olyan gyerek, akinek a képességei nem olyanok, hogy lépést tudjon tartani a többiekkel, lemarad és már kimarad. Aztán lehet olyan, akit meg otthon nem támogatnak meg, mert nem tanulnak vele délután, vagy mert a kutyát nem érdekli, hogy hogyan kanyarítja az a-betűt. Az is lehet, hogy nem is a tanulás miatt siklik ki a suliszeretet, hanem mert nem tud beilleszkedni a többi gyerek közé (na ennek is leginkább a család az oka). Utál iskolába járni, mert utálja a többieket és utálja a magányt.
Egyébként ha én úgy gondolnám a gyerekemnél, hogy a tanító miatt kezdi megutálni a tanulást, elvinném az iskolából azonnal. Inkább, mint végigszenvedni az x évet és nem kooperáló tanárral. Asszem. Mert van ilyen is, ez tuti.

Nuk: és kikkel vetted fel a kapcsolatot állatterápia ügyben?

Kép
Kép
tinu

Ruz: neked akartam még, hogy a nevelési tanácsadók 3 éves kortól fogadják a gyerekeket. Ott vannak fejlesztő pedagógusok is. Ha ők nem is tudják megvizsgálni esetleg Bendit, akkor biztos ajánlanak majd helyet, hogy akkor hol.

Kép
Kép
tinu

Zsugyu, nagyon köszi! sajna így már nekünk szivacs :? anyum akarta volna beadni (lévén munkanélküli lett), de novemberben kapott 3 havi végkielégítést, és ugye az is jövedelem :(
vagy esetleg adja be márciusban, és akkor mindjárt a legmasabb sávba esne (lévén 0 a jövedelme)?
Már tegnap is akartam kérdezni, apukád hogy van? (és láttad-e a ffi egyes döntőt és kinek drukkoltál? :))

Ríd, akkor lehet, hogy ma végre megismerhetlek személyesen??? :D
megyek is készülődni :)

votiv 8)
votiv

Jó ikejázást mindenkinek. SZépen süt a nap nagyon! :)

Anginak boldog neve napját! ( tegnap kimaradt. )

Eszter látta a DD elejét (miért kezdik ezt fél 8kor??), és arra kért: "-Egyszej majd menjünk el oda bulizni!"
Hát nem édes a gyermek? :)
neet
neet

Nukada,
jobbulást!!!
neet
neet

Votiv, igen, szerintem adja be febr, vagy márc-ban. Később már úgy tudom, nem lehet. Akkor ugyan csak a következő hótól kapja meg, de az is jár neki, és több, mint a semmi.

Én Tsongának szurkoltam, fantasztikusan játszott Nadal ellen. Igen, néztem. Ugyan főztem, mostam közben, de a lényeget hallottam, és akkor rohanás volt a tv elé, hogy lássam is. Na meg a kedvenc szpíkerem volt. SZG-t akkor is hallgatnám, ha a halak beszélgetését kommentálná.

Jó talizást nektek, Ikeába egyszer én is elmegyek, majd tavasszal, ha akkor is lesz ilyen tali. Úgyis mennem kell, na és odáig még én is el merek vezetni.

Szellőke, azért western, mert a barinőm, aki az angolt tanulta először, átnyergelt( :lol: ) és mesélt róla, és utánanézegettem, és jobban tetszik. Nem tudok én még lovagolni, hogy pontosan megindokolhassam. Mindegy, most ez a lovarda, a csaj nagyon bejön, ezért ott fogunk pacigálni. Ha mást nem, nézzük a lovasokat, de azt renszeresen. Jó levegő, szép környezet és lószag!!!

Noncsi, este lemaradt. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk, és nagyon jó, hogy ilyen jól alakultak a dolgok.

Nuk, neked jobbulást! Tegnap olyan jót mosolyogtam a kitöréseden. Nem kárörömmel, de annyira aranyos volt.

Macs, a kirohanásod jogos, valahogy én is így érzek, csak nem tudtam megfogalmazni igazán. Kaposvárra mikor jártál? Barinőm is ott végzett, azon a szakon, ahol te. (ha jól tudom) Most az Agrokomplexnél dógzik. Még a végén ismeritek egymást? Bár szerintem te fiatalabb vagy annyival nálunk, hogy simán elkerültétek egymást.

Tinu, neked még akartam írni: Ki mondta, hogy nem vagyunk tökéletesek? :mrgreen: Viccet félretéve, a hitelesség, igen. De ha te tudod, mert ismered annyira magad, hogy tudd, hogy van olyan tulajdonság, ami aztán igazán nem példaértékű, és igyekszel, hogy jó példát mutass, (még akkor is, ha azzal gyakorlatilag erőszakot veszel magadon) akkor azzal ártasz? Én eddig úgy gondoltam, a szülőség nevű biznisz erről is szól. pl: Bár most a legszívesebben a tévé előtt ropogtatnám a chipset, nem ülök a tévé elé, mert nem szeretném, ha ezt látná, és chipset még csak nem is veszek, mert ártalmasnak tartom. Ehelyett társasozom, mesét olvasok, zoknit stoppolok, stb. (Még mielőtt agyonköveznétek, ez csak EGY példa. (bár sokszor szeretnék csak úgy kibámulni, és a chipset is bírom, de magam miatt sem eszem)) Hozzáteszem, szívesen teszem ezeket, de azért előfordul (nem ritkán) hogy inkább olvasnék valamit, vagy csak úgy lóbálnék DÉLUTÁN, az ágyban, csokit majszolgatva. Ettől nem vagyok hiteles? Kicsit érthetetlen vagyok, de remélem a légyeg átment.
zsugyu

Votiv, apu. Köszönöm, most jól. Erősít, hogy mehessen az onkológiára, eddig szóba sem álltak vele, mert túl gyenge volt.
zsugyu

Zsu: amit írtál, azok inkább szokások, amiket szabadon megválaszthatsz. De Ancsi nem hiszem, hogy megválaszthatja, hogy fél-e a kutyáktól vagy sem. Megjátszhatja, hogy nem, de az akkor is fals lesz. Te viszont simán megteheted, hogy nem eszel chipset, attól még nem lóg ki a lóláb. Ugyanakkor ha úgy ülnél oda játszani a gyerekekhez, hogy igazából unod, azt megint levennék, és nem adnád nekik azt az örömet, amit az odafigyelés jelent. De gondolom, te őszinte örömmel (azaz hitelesen) játszol velük és nem a lemondást érzed, hogy bezzeg ehelyett inkább chipset zabálnál és tévét néznél. :wink:

Kép
Kép
tinu

ANGINAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Ríd,
férjem is Kaffkába járt. hányas korosztály vagy? :D

Ruzy,
filozófiát ki nem állhatom :(

Votiv,
nincs rajta a papíron, hogy hogyan kell számolni? mintha az utolsó 3 havi jövedelem átlaga lenne (családi pótlékkal, végkielégítéssel, mindennel, s Apehnál ellenőrizhetik szúrópróbaszerűen), s mindenki számít, aki az adott lakcímre van bejelentve, s csak az adott lakcímen lévő ember igényelheti, akinek a nevén van a gázóra.
ha vkinek adott ip-ban magasabb a jövedelme, mint kéne, akkor később kell beadni. akkor nem jár visszamenőleg, csak az adott hónaptól, de még úgy is jó. (pl. annak, akinek januárban emeltek, decben volt jó beadni; annak, aki meg márciustól megy gyesre, akkortól) én úgy tudom egész évben be lehet adni, én is áprilisban v. májusban adtam be tavaly, mikor a nevemre került az óra.

Nuk,
váltogasd az ételeket, hátha az újdonság vonzza. adj neki olyan bébikaját, amit imád. meg tejpépet is akár, többször is.

Macs,
Füli természetesen állatorvos lesz.

TEGNAP BAZI NAGYOT ZÚGTAM A SZOBÁBAN. Lencse oda tett egy puffot, ahol nem szokott lenni, megbotlottam benne, s nem tudtam az egyensúlyomat tartani, de mivel nagyon védtem a babát, totál súlyommal a bal lábszárcsontomra estem, s hab a tortán, hogy a bal kezemmel meg egy élessarkú nagy fadobozba kapaszkodtam, ami kegyetlenül megütötte és karcolta a kezemet.
Nyuszi azóta is azt kérdezgeti, hogy "anya , miért ugrottál akkorát?" :D
a lábam úgy fájt, hogy kb. 10 percig nem tudtam felállni, s a hasam is keményedni kezdett. aztán nagy csend belül, és akkor már nem tudtam pontosan, ill. bizonygattam magamnak, hogy a hasamat nem ütöttem meg, tehát baj nem lehet. aztán fél óra múlva a kis 30 hetes magzatom olyan mozgásba kezdett, mint Lencse születése előtt, s ezt órákig (!) csinálta, már nagyon ideges voltam, azt hittem, hogy szülök.
hogy miért ugrottam fel? mert kakaóscsigát sütöttem és gondoltam megnézem a sütőt...
mindenesetre most mindenem fáj, mint a dög. :(

jó Ikeázást, én du. megyek UH-ra, mert esedékes.

ancsipancsi

Tinu, mondtam én, ez csak egy példa. Valszeg nem is jó. De azért elgondolkodtam én azon, hogy mennyire tud egy ember mindig hiteles lenni. Az is lehet, hogy tényleg csak fogalommeghatározási különbség van közöttünk. Nálam szélesebb a spektrum, ezért érzem ezt? Te pedig szakszemmel már tudod, hogy az nem is azt jelenti ám. Mindegy, nem ér az egész ennél többet. Köszi a válaszod.

De igen, van egy konkrét példám, most jutott eszembe. Van nekem egy nőrokonom, aki annyit ártott nekem és apuéknak, mit soha senki. Mérgezte évtizedekig az életünket, most már kapcsszakítás van. Ha meglátom, görcsben a gyomrom, de: Ha szóba kerül, mert Beni ismeri picit, nem akarom, hogy tudja, érezze azt az elemi erejű haragot (régen elképzelni nem tudtam, hogy ilyet érezni lehet), amit én érzek, ezért próbálok semleges maradni, úgy válaszolni, köszönni, stb. Marhára nem vagyok hiteles, mert a legszívesebben szétordítanám a fejét. De nem teszem, lévén kulturember nem tesz ilyet, és a gyerkők ugye. Akkor most mit tennél te? Komolyan érdekel, nem kötözködésből kérdem. :)
zsugyu

Hú, Ancsi! Még jó, hogy ma mész UH-ra! :shock:

Na ezt megosztom!
http://www.photofun.od.ua/
Ilyet alkottam vele :lol: :
Kép a csapból is Tünci folyik
Kép bárcsak ilyen sovány és kívánatos lennék

Kép
Kép
tinu

nagyon egyszerre voltunk, tetszik Tünci, és neked is jó alakod van. :mrgreen: Ilyen könnyű lenne? Ezt én is megnézem.

Na, én el, ma ügyintézős napom leszen.
zsugyu

Zsu: szerencsére nem találkoztok olyan gyakran ezzel a rokonnal, hogy annyira fontos legyen itt a hitelesség. De pl. ha válásról van szó, ahol a szülők épp gyűlölik egymást, akkor igen nehéz úgy csinálni a gyerek előtt, mintha nem is. Persze, az ember moderálja magát és nem fog direkt (jó esetben) ocsmányságokat mondani a másik félről, de attól még a gyerek érzi a feszkót. Ezen csak úgy lehet segíteni, ha az ember elrendezi magában (és a másikkal) a kapcsolatot. Úgy csinálni, mintha nem lenne semmi baj köztünk, csak struccpolitika. Annál még az is jobb, ha a gyerek tudja, hogy anyu haragszik apura, de azért ez nem azt jelenti, hogy anyu úgy gondolja, apu nem lehet jó apu nekem.

Kép
Kép
tinu

Zsu,
2000-ben diplomáztam :) Hogy hívják a barátnőd?
Apukádnak is ++++++++++++ok..

Ancsi,
jaaaajj.... semmi, de semmi gond ne legyen!!! És igen, engem is szokott "megviccelni" Füles ilyen pakolászásokkal...
UH-ról beszámolót!!!

Tinu,
nagyon várom ám a szakdolis mélt, annál is inkább, mert eldöntöttem, ha 5 év, ha nem, al akarom végezni a lovasterapeuta-szakot, egyre inkább érzem, hogy ezzel kéne foglalkoznom.. a gondolat, a vágy nem most született meg a fejemben, de most több lehetőség is összevág és így még 40 éves korom előtt foglalkozni kezdhetnék vele.. :)
Ha nem tudod a mélcímem, elküldöm priviben..
macskanyu

Sajna mi kihagyjuk az ikeját :(
Anyuhoz megyünk fel kő dobni a nagyit, és ez most fontosabb ;)

Visszaolvasnom esélytelen....

Tinu: ki ez a pasi meg nő??? én nem ismerem fel... :oops:

Anginak BÓDÓGAT !

Rylie
rylie

Macs: azért nem küldtem még, mert nem volt meg nekem elektronikusan a szakdoli és elkértem a barátnőmtől. Most írt vissza, hogy egyben neki sincs elmentve. Elkértem tőle csak az elméleti részt, mert úgyis az most az érdekes. Addig el tudom neked küldeni a korábban megjelent publikációnkat, hogy információéhségedet csillapítsam. :) De lovasterápiáról nem sok szó van benne, mert kutyaterápiával foglalkoztunk, és ahhoz került az elméleti anyag is nagyrészt. EGyébként van valahol lovasterapeuta képzés? :o

Rylie: a pasi számomra is ismeretlen, a nőt viszont szívesen elvállalnám, de a való mégis az sajna, hogy csak a feje az enyém. :)

Kép
Kép
tinu

Macs: mél ment (remélem, jó helyre :D ).

Kép
Kép
tinu

Tinu,
mindenféle állatterápia érdekel, én -részben saját tapasztlatból-, nagyon hiszek benne. Azért a lovasterápiát választottam, mert ez az állatok közelségét ötvözi a szintén hasznos mozgás és egyesúly fejlesztéssel. Leglátványosabb és szívemnek legkedvesebb emlék a lovasterápiás időmből: Járt hozzám egy kislány, aki születése közben súlyosan oxigénhiányos állapotba jutott, így jelentős agyi károsodást szenvedett. Epilepsziás lett és a mozgásfejlődése is nagyban károsodott, valamint a csípője rettenetesen kötött volt. Egy év, heti rendszerességgel azt eredményezte (10-11 éves korában), hogy lovas napokon elmaradt az epilepsziás roham, sőt a végére már az azelőtti napon is, mert készült a lovazásra, a lovaglás miatt annyit lazult a csípője, hogy amit korábban műthetetlennek nyilvánítottak, az műthető lett, meg is műtötték, teljes sikerrel. Mindig hallom azt a mondatot, mikor az anyukája, be akarta adni neki az epilepszia elleni gyógyiját: "Nem kérem...inkább lovagolnék az Olafon"
És nem, sajnos így, hogy lovas-terapeuta képzés nincs, gyógytornásznak, gyógypedagógusnak kell tanulni és ilyen irányú szakdolit és gyakorlatot kell készíteni. De akkor is belevágok, mert régi, dédelgetett álmom ez.. :)
Tudod, én az olyantén munkát, megélhetést szeretem, aminek "értelme van". Számomra ez ilyen. Azok a mosolyok, az az öröm, amit az arcocskákon láttam, nekem mindent megért, már akkor is. És annyir mélyen megindít, az a hála, az az öröm, mikor ők is normális embernek érezhetik magukat...sosem viselkedtem másképp, csak lassabban és türelmesebben ezekkel a "beteg" gyerekekkel. Telve vannak szeretettel, szeretetvággyal, tiszták és érzékenyek és halálosan fontos nekik az, amit ilyenkor kaphatnak az állatoktól, az élménytől, én pedig segíthetek nekik ebben.. :)
macskanyu

Tinu,
mindjárt megnézem :) thx

a pasi nem Robbie Williams? (nem röhögjetek ki, ha nem... :mrgreen: )
macskanyu

Jó reggelt lányok!

Végre meggyógyultam :) És ami plusz jó, a gyerekek nem katák el tőlem a kórságot :)

Nuk! Te már jobban vagy? Megnéztem a blogodat, nagyon jók a videók, a férjed (hangja) is nagyon szupi volt :)

Ancsi! 30 hetesen ne ugrándozz ekkorákat! Még szerencse, hogy a hasadat kivédted, a többi remélem hamar meggyógyul! Tesóm pár hete hasra esett, a munkahelyén a folyosón úgy, hogy tele volt mind a 2 keze, az egyikben ráadásul a lap-topja volt, de elhajította azt is, és össze-vissza törte a térdét, de a a hasa is kapott. Ő is pont aznap ment tanácsadásra, ott említette a dokinak, aki csak annyit mondott, hogy most ő mit csináljon, erre nem tud gyógyszert adni :roll: Kötsög :evil: (sztk-s tanácsadás, nem saját dokival)

Tinu! Én sem ismertelek fel :)

Ikejázóknak jó ikejázást :wink:

KépKép
KépKép
lindicita

Jeesssz :) jó helyre küldted :D

és most megyek, és megküzdök a hétfejű MÁK-kal, gyes ügyben...
macskanyu

amíg zuhanyoztam gyerekem kipancsolt egy locsolónyi vizet a konyhában, kiment az erkélyre egyedül (!) és ott is széjjel locsolt párat.
brr de mérges lettem, de én vagyok a hibás, minek a francnak tisztálkodom, mi? :)

ancsipancsi

Csajok!
Beleszerelmesedtem ebbe a hajba, a formájába és a színébe is. Nagyon durva lenne a hosszú szőke hajamból ilyet csinálni?
http://www.imdb.com/gallery/granitz/676 ... tie&seq=25
lindicita

Lindi,
lányom is folyton azt mondogatja, hogy máskor ne ugorjak ekkorát. :) nagyon örülök, hogy nem tört el semmim, gáz lenne most 7 hósan törött végtaggal...

különben én egyáltalán nem haragudtam rá, hogy oda tette a puffot, apja jó mérgesen kivitte a szobából a bútordarabot, majd ő 1 perc múlva hozta vissza :), mondván, hogy majd figyeljek jobban. :)

az a frankó, hogy a szőnyeg éppen játékmentes volt, jobb volt így simán elzúgni, mint mondjuk legókockákat kiszedni a lábszáramból :]

tök frankó, hogy gyerekek nem kapták el a betegséget!!!

Macs!
mi a gáz gyes ügyben?
ancsipancsi

Macs: értelek én. Hasonló érzések, vágyak miatt dolgozom én is azt, amit (már mikor dolgozom). :) Majd ha olvasod, akkor látod is, hogy mi értfogyi gyerekekkel dolgoztunk, és ott is hasonló érzés volt, mint amit leírsz. A lovasterápiának is ismerem a jó hatásait, de saját szemmel nem tapasztaltam. Imádnám én a lovakat is, de tözsgyökeres (ezt meg hogy kéne írni?) pösti lány lévén nem igen találkoztam velük. Egyszer ültem lovon, az nagyon jó volt, de valahogy nem akaródzott rángatni, úgy sajnáltam, és mindig csak kértem, hogy merre forduljon mán. :lol:

Kép
Kép
tinu

Lindi,
szerintem jó ez a haj, csak a frufrut nagyon nehéz elviselni így szembe lógóan. legalábbis engem mindig csikizett, mikor ilyen volt és folyton söpörtem a kezemmel. és neked egyenes hajad van? mert ha kicsit is hullámos, akkor már elég nehéz kiszárítani, vagyis húzgálni kell kefével, hogy ilyen legyen.
barnát is akarsz? :) biztos könnyebb amúgy mosni, meg karban tartani, mint a hosszút...
ancsipancsi

Lindi: szerintem szőkéből is jól nézne ki egy ilyen frizu. Miért akarnád befesteni? Ijnye, de sovány ez a Katie. :o

Kép
Kép
tinu

Ebből a képből csináltam (na, ez is régen volt):
Kép 2004.12.10. csak hogy megismerjetek

És most már végre L, mert banyek, végiginterneteztem Tünci alvásidejét ahelyett, hogy tanultam volna. :? Most már felébredt...

Kép
Kép
tinu

Ancsi! Alapból nem ilyen egyenes a hajam, bár most már a göndörtől is elég messze áll (milyen érdekes, volti dő, mikor tök göndör volt). De van hajvasalóm.
Vöröses barnát szeretnék.

Tinu! Unom a szőkét is. Én átlag 5 évente hosszúságot és színt váltok. Már voltam barna, fekete, vörös, padlizsán, szőkésbarna, szőke. Most ez tetszik, de eddig akármikor váltottam, az elején kicsit mindig megbántam (megszokás).

Délutános a fodrász, akkor kell hívnom időpont miatt és addig biztos kell legyek magamban, hogy mit is akarok :roll:
lindicita

Tinu,
vissza a szőkét! olyan kafán nézel ki!
ancsipancsi

Ancsi,
nincs (még) gáz gyes ügyben, csak a cégem megszűnt gyes-kifizető hely leni, nekem meg januártól már a gyes jár, így el köll mennem megigényelni, hogy februárban már utalhassák... :) ha tudsz infót, hogy miből lehet gáz, mire figyeljek oda, akkor örömmel hallgatlak :)

Lindi,
sztem a csini a frizura, hozzád is el tudom képzelni. Szerintem is jó szőkéből, de rám is szokott rámjönni a "most-aztán-visszafestem-vörösre" korszak, igy megértem, ha színt is váltanál..... :mrgren:

Tinu,
:)
macskanyu

Vááá Tinu, nem ismertelek meg hirtelenjében :D:D:D :mrgreen: pedig tök jóóó!!!

Lindi,
én meg momentán azért nem váltok, mert Gábor mindig szomorú bociszemekkel nézeget, hogy neki tecccccccik a szőőőőőőke..... :mrgreen: a vöröset pedig szerettem :D én is megyek fodrászhoz a héten, de csak igazításra....de lehet, hogy meggondolom magam és télleg veres-begyes leszek... :mrgreen:
macskanyu

Tinu,
én tősgyökeresre szavazok, merthogy tő is, meg gyökér is ;) aztán lehet,hogy nem :D

lovasterápia tök jó

Macs,
írod, hogy akkor normális embernek érzik magukat, és igen, az lenne a normális, de ezt a fílinget a "normális" emberek egy része sem ismeri, hisz gürizik napi 8órát meg zsémbel, meg aggódik meg ezer dolga van, ahelyett, hogy ilyen dolgokkal tudná megpakolni vagy feldobni az életét

én személy szerint rettentően félek a lovaktól, baromi nagyon, baromira tudnának bántani, úgy érzem - egyszer mondjuk leestem egy lóról, és soha többet azóta nem ültem lovon (nem emlékszem, hogy előtte féltem-e)
fél éve kb olyan helyen voltunk, ahol volt ló és nagyon próbáltam közel menni, hogy a saját félelmem legyőzzem meg Ábelt is odavigyem, de nem ment, pedig az összes gyerek ott lógott rajtuk
ennek megfelelően Ábel is fél a lovaktól, és ezt is nagyon szeretném majd oldani

viszont a kutya az nagy lamúr nekem, nem is félek és ezért Ábel is nyitottabb (bár neki apája fél a kutyáktól)
szóval Macsusz, ha majd viszed Fülit, nem vinnél minket is vagy akár össznépi lovaglás? sztem Ábel nem félne a lótól vagy oldható lenne, ha olyan ember segítene neki, aki szereti, érti a lovakat stb és ez sugárzik belőle
és igazából én is rettentően szeretném ezt a félelmemet legyőzni :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek: ó :oops: , de igazad van. Nekem valahogy a törzs jutott eszembe. Nesze neked magyar szak. :lol:

Kép
Kép
tinu

Macs!
csak annyi, hogyha bankszlára akarod, akkor vigyél magaddal utolsó (v előtti) havi bankszla kivonatot, ami a nevedre szól, mert ezt el fogják kérni (lehet, hogy lemásolják, v. másolatban kell nekik). ezen kívül emlékeim szerint lehet, hogy kellett a születési anyakönyvi másolata, magánnyugdíj belépési nyilatkozat (ami még nagyon régen keletkezett, de lehet, hogy ez csak a gyedhez kellett, már nem tudom), asszem a gyerek taj kártyája, de ez nem fix, meg adókártyád, meg ilyesmik.
ancsipancsi

Ancsi,
köszi :) még sem mentem, mert átszerveztem a dógokat. Viszont holnap ott kezdek... :? :(

Szrek,
nagyon szívesen össznépi lovazok veled, de már nincs saját ló, így én is csak a másokéra pakolom Fülest. Neked tuti tudnék segíteni, de Ábelnél az a bonyolultabb dolog, hogy először bennem kéne nagyon megbíznia, hogy aztán merjen velem jönni a lovakhoz. De végül is nem lehetetlen.. :) Én elsőre az állatasímogatós pozitív élményeket próbálnám erősíteni, kezdetnek pl. a Margitszigeti állatparkot, ahol pici pónikra lehet felülni, vagy akár csak símogatni.
Normálisnak érzeni magát: nos, ez az ő esetükben azt jelenti, hogy olyan emberek között vannak, akik nem retardáltként bánnak velük, nem undorodnak tőlük, nem csúfolják őkez, semmi módon nem érezetik, hogy ők kevesebbek lennének a "normális" világtól. Az, hogy másmilyenek, ezt nekik is el kell fogadniuk, de az emberek zöme nem tud mit kezdeni, ha hirtelen szembekerül egy "másmilyennel". Lehet, hogy az adott másmilyen egy debil, lehet, hogy "csak" vak, vagy siket, egyebekben tök normális, lehet, hogy különféle testi deformitásai vannak, furcsán mozog....az "utca embere" zömmel kínosnak érzi a szituációt, elutasítja ot bent a fejében és ez kifelé jobb esetben "levegőnek nézésben", semleges, vagy elutasító hallgatásban, roszabb esetben hangos szörnyűködésben, sajnálkozásban, ne adj' Isten otromba viselkedésben nyilvánul meg. Ezek a 'sérült', másmilyen gyerekek, emberek sokkal érzékenyebb radarral vannak megáldva, sérülékenyebbek, töréknyebb a belső egyensúlyuk, fokozottan igénylik, hogy ne helyettük akarjanak megcsinálni dolgokat, hanem ők, saját erőből, saját ügyeségből csinálják meg az egyébként hétköznapi teendőket, élvezeteket. Ettől növekszik a magabiztosságuk, rendkívül fontos a sikerélmény.
Te a szürke, robotos hétköznapokat tök máshogy éled meg, a legrosszab amit kaphatsz idegenektől, a "de köcsög vagy" és a "túl nagy/túl kicsi a segged" kategóriába tartoznak legfeljebb.. nagyságrend a különbség, mint a "nézd, itt megy egy idióta!" kategóriást kapni, amikor, ép az agyad, de nem tudsz rendesen hangot képezni és 2db támaszmankóval jársz...
Elhiszed, hogy ha egy agyilag ép, de egyebekben sérült emberke felnő, akkor sokkal többet fog jelenteni neki, ha 'normális' munkakörben dolgozhat? Boldog lesz, ha 'robotolhat' 8-10-12-órát? Ha nem teljesen zavarodott, akkor érteni és érezni fogja az érzelmi elutasítást, a körből való kizárást, a saját vélt, vagy valós alkalmatlanságát. ezért fontos hogy mennél több szeretetteli, öömteli, sikerteli órát kaphassanak, ami ráadásul fejleszti is őket, minden téren.
elnézést az offért és a hosszúért, ha lenne még, ígérem mélben vitatjuk meg :)
macskanyu

Tinu, köszi.

Macs, nem olyan sokára, majd ha gazdag leszek, megépíttetem/veszem álaim tanyáját valahol a Velencei-tó mentén, messze a civilizációtól, odaköltöztetem lóbolond barinőmet, és az ott tartott lovakkal terápiás órákat adunk gyerekeknek, de felnőtteknek is. Ez az én célom. (ja, mi is odaköltözünk ám, rönkházba) Most már azt is tudom, ki fogja az órákat tartani. :lol: Nem most találtam ki, Indi a megmondhatója, régi régi vágyam ez. A lottóötöst mindig erre tartogatom. A gyerekek is tudják, tetszik nekik az ötlet. :)

Ja, barinőm nevét priviben küldtem, nem tudom, ő szeretnl-e, ha itt megjelenne a neve, bár semmi komoly infót nem árulok el róla, azért mégis.

Ancsi, vigyázz magadra!

Zsu
zsugyu

Macs,
bocs, ha félreérthető voltam, inkább azt akartam hangsúlyozni, hogy mennyire szüksége lenne mindenkinek ilyesmikre és általában egy más értékrend szerinti életre - és akkor nem is bánnán(a)k ilyen csúful a sérültekkel; ezért van egyszer idézőjelben a normális, mert annyira sokrétű ez a normálisság

én konkrétan megsimogatni sem merek egy lovat, legyen akármennyire kicsi 8) úgyhogy ez sem játszik Ábelnél, ő ugyanígy, pedig próbáltam már a pónizást; én mindeféleképp szeretnék lovagolni és ezt oldani (mint ahogy szép lassan minden ilyen félelmemet, amiért én tenni tudok, le szeretném építeni, ilyen még a korcsolya és a sí első körben) szóval akkor ezt majd tárgyaljuk meg, ha nyitott vagy rá és hely is van :D
utána persze Ábellel is könnyebb lesz :D

de valószínűleg zsiráftól nem félnék :mrgreen: viszont tehéntől megint csak tojnék :lol:

Tinu,
bocs a privi-áradatért, szakaszosan jutnak eszembe dolgok :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Macs,
tevegelni viszont tevegeltem az ominózus lóról való ledobatás után - úgy látszik a lónak még pluszban a robosztussága aggaszt, egyszerűen tényleg rettenetesen félek, és természetesen egyből megérzik ezt a lovak is :? lehet, hogyha vmi nagyon vékony és magasba törő lovat sikerülne szerezni, akkor megoldódna a dolog :mrgreen:

Ancsi,
biztos minden oké :D majd írj az uh-ról :D :D

Tinu,
wow, tényleg szinte egy tök másik nő van ezen a képen :D :D
én még sosem változtattam hajszínt, nem is nagyon fogok egy darabig, nagyon szeretem a saját hajszínem és a frissen mosott, természetes, egészséges haj érzését, tapintását, és félnék attól, hogyha elkezdek kísérletezni, elvész ez a hajszínem :D ha majd nagyon vadulni akarok akkor max parókát veszek fel egy-egy alkalomra ;) (mert azért valljuk be nagyon szexi bír lenni egy izgalmas "vörös-begy" vagy démoni fekete és persze a szőke - kinek-kinek alkata szerint :D )

Lindi,
Posh Spice haj :lol: mindenhol arról írnak már ilyen magasröptű lapokban, hogy mennyire mindenki Victoria Beckham haját utánozza pl http://velvet.hu/trend/cehaj080127/ de ettől még nagyon jó haj :D
és imdb-n ismét rácsodálkoztam arra, hogy mennyire megváltozott ez a Katie Holmes lányka itt a Tom Cruise bácsi mellett

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Szeretném eladni a kislányom babahordozóját és a mérleget.
A hordozót összesen 4x használtuk. A mérleget havonta 1x, mindkettő új állapotú.

Érden élek, ezért az átadás nem probléma.

hordozó: Pierre Cardin 10000,- Ft
mérleg: digitális, Momert 7000,- Ft

Tel: 30/3100056
Kép
g.erika

Szrek, hála annak a stylist-csapatnak, akiket Cruise bácsi pár millió $-ért felbérelt, hogy királynőt faragjanak a kis egérkéből :)

Ikea jó volt, bár most már 2x is meggondolom, mielőtt emberek közé megyünk megint. Az anyukák rémült arccal kapkodták el a gyerekeiket Istók közeléből...

aztán miután hazajöttünk, Istók felborított egy teli vödör felmosóvizet, majd arccal belefeküdt és megfetrengett benne. Betettem a kádba, hogy lezuhanyozzam. Rámfogta a zuhanyt, és két percig locsolta a fürdőből a nappalit, miközben én üvöltöttem neki az ajtó mögül, hogy tegye le a zuhanyt. Aztán bementem, muszáj volt megállítani. Mintha ruhástól fürdtem volna, a bugyimból is 2l vizet csavartam ki utána, és egy óra múlva se száradt még meg a parketta.
most az apja altatja, mert végre felfogta, hogy qvára a végemet járom :roll:

Zsugyu, köszi az infót! akkor megvárjuk a márciust, és akkor adja be anyum, mert így most nem kapna semmit. apukádnak ++++++!

votiv 8)
votiv

votiv 8)
votiv

Votiv :a link jó és ráadásul a Karika Zsoltit is imádom.. :D

Krisz
lkrisz

sziasztok!

köszönjük a köszöntéseket :lol: :lol: :lol: (nem most tartjuk hanem jan4.)

én épp dögrováson, épülgetek. drukk hogy Angi el ne kapja

még egy vizsgaeredményt várok... (nagy mumusom számvitel közepessel lealázva :D )

ja és még egy drukkot kérnék. van egy tündéri barátnőm, akik már évek óta próbálkoznak utódkészítéssel (szegény már annyi női gondon ment át mint 10betegesebb nő egy életen keresztül :( ) s most végre babó van :lol: :lol: :lol: ! ikerterhességnek indult, s az egyiket elvesztették. a másik megvan, de még csak 1 hós a pocaklakó, s nem látnak eleget. egész nap fekszik, dolgozni természetesen nem mehet. aaaaaaaaaaaannyira szeretném ha már végre sikerülne nekik!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Nuk,
köszi az sms-t, sajna csak a legvégét csíptem el Jusztnak, és azt is túlüvöltötte lánykám, aki odacsapta a lábát a leesésgátlóhoz... (ja, jut eszembe, vettünk nemrég ilyen leesésgátlót, mivel most már nem veri szét rajta semmijét... )
Ma kaptam levelet az invilteltől, semmi mellébeszélés, csak kiküldték a szerződést, h írjam alá és küldjem vissza. muhaha. Van 8 napom indoklás nélkül elállni.

Barbi,
barátosnédnak egy kalappal! Vizsgádhoz szintén drukk. :)

Votiv,
mit csináltál abban a 2 percben, amíg Isti rendületlenül locsolt? Az rengeteg idő ám. Vagy csak a végén vetted észre? Esztert fél percre se lehet otthagyni, mondjuk ő nem a zuhanyrózsából, csak minden másból locsol mindenfelé, és úgy fireg-forog a kádban, hogy ojjé. Lehet, h a Nyilasoknak a víz az alapelemük vagy mi? :roll:

neet
neet

Macs, Szrek:
Anyu pont ma írt, hogy voltak elefántogolni (még nagyobb, mint egy ló), kapott puszit, meg masszázst is. Ez utóbbit nem értettem, lehet, hogy az elefánt masszírozta?????
Én nagyon szeretek lovagolni, kiskoromban sokat jártam, aztán valahogy kimaradt. Szerencsére Lora nagyon menne, de mivel a tesómék fostosak, én mondtam neki, hogy majd elviszem! Ki tudja, lehet, hogy nyeregbe pattannék újra (szegény ló...)

Votiv:
Én odaadom Istinek a Rékát szivesen! :wink: :wink:
"vicces" lehetett a fürdés... :roll: :roll: :roll: :roll:

Mi egyre jobban, most Zoli a soros :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Nuk,
most akkor Zolidnak megy a jobbulást! :)
neet
neet

NaívNuk
Réka már 3x volt fenn :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tök betegszaga van...
De nem akarom megint dokihoz vinni... holnap, ha nem lesz jobban, muszáj lesz. De le fog b-szni, mert nem csináltuk meg a pisi vizsgálatot :oops: :oops: :oops: :oops:

nukada

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?