Sziasztok!
Neet, én úgy iktatom a cuccot, hogy apró darabokra tépve dobom a szemétbe. Nagyon jól esik a dühömet így kitölteni az ilyen kéretlen francokon.

Akkor elállásra fel!
Votiv, értem. Szóval már írtam egy hosszút, de elszállt. A lényege az volt, hogy amikor Zsóka elkezdte az ovit, volt két igazán rontóottó a csoportban. A beszoktatásnál láttam, csak figyeltem. Arra gondoltam, hogy mindketten egész embert kívánnak, akkor ki figyel majd a többiekre. Az egyik kissrác csak kb 1,5 éve alhat ott, mert nem bírtak vele az ebédnél sem. DE: beérett, és a szülők (ovis korom óta barinőm az anyuka) nem tudnak elég hálásak lenni. Az első olyan ovis ünnepen, ahol már a srác is részt vett, sírtak. Nagyon okos volt ő mindig, de kezelhetetlen. Tiszta Istók. A beszéde mostanra változott (7 éves), de most pillanatok alatt. Sokáig nem értettük őt, vagy csak alig. A lényeg: megtalálod te is azt a pedagógust, aki ennyire klafául ráhangolódik, és segíteni fog neki. A gyerekek pedig! Zsófin látom. Az első évben mindig a panasz érkezett, hogy ezt csinálták, azt csinálták. (főleg a kissrác) Mostanra pedig nagyon megszerették őket. Amikor már jól ejtette ki az óvónő nevét, itthon óriási szenzációként mesélte a lányom, annyira örültek neki. Szóval nagyon elfogadóak tudnak lenni, ha segítenek neki. Nem gondolom, hogy a világ legjobb óvónői ők, tudom, sok nagyon jó van még az országban, rá fogtok találni ti is.
Egyébként Deni nagyon jól írta.
Deni, köszönöm, most jól van. És tök jó az éjszakai siker. Sok ilyet még.
Ríd, a módosítási lehetőségről nem tudok (biztos van egyébként, csak az ügymenet ugyi), de ha nem váltotok sávot, én nem aggódnék, akkor ugyanarra a támogatásra vagy jogosult. Ha berántanak, mejd számolási hibára hivatkozol.
Rylie, köszönöm. Kamillának (és nektek) nyugalmasabb napot mára!
Nekem nem indult valami remekül a napom, de már kipuffogtam. Annyira elegem van az olyan gyerekekből, akikből versenylovat nevelnek, és aztán játsza az agyát az enyémek előtt, akiket viszont szerénységre próbálunk nevelni. Harsányan dicsekszik, versengésre ösztönözve pl. ma reggel Zsókát. Az én lányom egy tüneményes, jó képességű, de (hál'istennek) átlagos kisgyerek. Amikor aztán ezek a lányok el kezdik az én már ezt tudom, ezt csinálhatom, stb-t, ő csak szerényen pirul, holott Ő IS tudja, csinálja. Ja, hogy nem írja ki a homlokára? Örültem, hogy vége az ovinak legalább megszabadulunk ettől a "barátnőtől" Erre ma reggel közli velem apuka, hogy meggondolták, inkább oda viszik suliba ők is, ahová Zsóka megy.

Tudom, hogy nem óvhatom mindentől, azt is, hogy ott is lehetnek ilyen gyerekek, mások is, de akkor is!!!! Egy önálló ötlete még nem volt az anyukának. A majmolás nagymestere. Zsókát is annyiszor utánozzák, aztán meg eladják saját ötletként a dolgot. Nem érdekel, tegyék, de ne Zsófika rovására, őt elnyomva. (persze csak a kis lelkét, őt bántja) De annyira jó az a suli, és a tanárok is. Ezért nem viszem máshova, remélem talál majd más, "okosabb" barátot ott. Fázok ettől a versengéstől, amit a gyerekekre erőszakolnak, már az oviban!!!!!!!!! És főként az "okos" szülők. Na, most már aztán teljesen kipuffogtam magam.
Zsu