A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Cancan,
Sok boldogságot kívánok Benedekhez, sok-sok tejcsit!!!!!!!!!

Ezek szerint szeptemberben tényleg nagy forgalom van a szülőszobákban!!!!!!!!! :lol:

Dorka,
Most Te jösz, igaz még ráérsz egy kicsit!!

Ancsa,
Üdv a csapatban.

Most mennem kell, megy a bömbi .....

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Szaisztok!!

A képek szuperek!!

Kisbabásoknak nagyon nagy gratula, sok örömet, és boldogságot nektek!!

Ancsa!!
Üdv körünkben!!

Az emailben megkapott kódot kell bemásolnod az aláírásba a profilodnál.

Jó babavárást!!

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Cancan,

nagyon gratulálok, örülök, hogy simán ment minden!!!

Ancsa,

üdv nálunk, én nagyon pengeélen táncoltam Pannival a terhességem első felében, engem is befektettek, de szerencsére nem lett semmi baj. Ne aggódj, ezúttal biztosan minden rendben lesz, én nagyon szorítok!

Sándor doktort nem ismerem, de a Kútvölgyi csapata szerintem úgy ahogy van szuper, bízd rájuk magad nyugodtan.

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvaslak titeket, egészen januártól kezdtem visszaolvasni, úgyhogy a Kútvölgyis dokikról és szülésznőkről szinte mindent tudok, amit leírtatok.
Voltunk az előadásokon is (szülőszoba, együttszülés, gyermekágy-szoptatás) és párommal együtt úgy érezzük, hogy 'felkészültünk' a szülésre. Már amennyire fel lehet készülni...
Magamról/magunkról annyit, hogy most vagyok a 38. hétben, Sipos a dokim és a szerdai CTG-n volt egy 100-as fájásom :D
Ez remélem jó?!
Remélem befogadtok és nemsokára én is beszámolhatok a szülésemről...

Steffi
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Ancsa, Steffi, üdv nálunk, olyan jó, hoyg jönnek újak! Mostanában én vagyok itt a legrégebben, illetve Dorka, aki régen volt, aztán egy ideig nem, és most megint. Nagyon jó a csapat tényleg, látszik, hoyg mostanság nem tűnnek el az emberek!
És jó hallani, hogy egy külső szemlélő számára is így tűnik!
Steffi, asszem te vagy a következő, de van egy Kiscsillagunk, aki szuper táblázatokat szokott felrakni, abba benne az aktuális adatokkal, ezt is biztos láttad! Majd ha jön, megcsinálja, most koncentrál a babaprojektre!

Ez a sok új kismama, szülés meghozta a kedvem! asszem tavasszal mi is belevágunk a 2.-ba?

mtunde

lldi, Marcsim
Én egy Hannára és egy Kolosra emlékszem a csecsemősosztályról, úgyhogy mi valószinűleg láthattuk egymást. Legalábbis a babákat láttam. :D
Mi ma jöttünk haza.
cancan

Sziasztok!

Ildi, Cancan nagyon gratulálok Nektek!!! Ildi nem is pici. Az én férjem is ekkora volt, még rövidebb és most 185 cm. :lol:

Durca
Köszi a választ. Remélem nem lesz ilyen gondom...

Ancsa
Üdvözlet Neked! Most biztosan minden rendben lesz!!! Ki a dokid? Ja és ha nem túl rossz érzés írni róla leírnád, hogy miért vesztetted el a babádat 28 hetesen? Annyira átérzem amit te érezhettél. Pont most vagyok a 28. hétben és szíven ütött.

Steffi
Neked is üdvözlet!! Mit jelent a 100-as fájás?

Kép
gyorgyi33

Ancsa

Azt elfelejettem leírni, hogy vonalzót a babafalva.hu-n tudsz csinálni. Én egy csomót szerencsétlenkedtem vele mire sikerült, ha visszanézed láthatod. :lol: Szóval ott megcsinálod a vonalzót, és azt a kódot, vagy mit amit kiír, ilyen zagyva szöveg, be kell másolni ide. A honlap teteján van egy ilyen, hogy segédletek. Legörgeted, rákattintasz a profilra és oda kell bemásolni az aláíráshoz. Remélem Neked könnyebben megy majd mint nekem. Sok sikert!!!

Kép
gyorgyi33

Köszönöm mindenkinek a lelkes fogadtatást :D Jó hogy ilyen jófejek vagytok!

Igen láttam Kiscsillag tábláját és majd, ha jön szépen megkérem, hogy engem is tegyen bele.
Egyébként kisfiam lesz, Martin.
Kiscsillagnak egyébként olvasom a blogját is.

Györgyi33!
A CTG-t amikor csinálják, fennt a baba szívhangját mérik, alul meg a méhösszehúzodásokat vagy fájásokat ( azt hiszem?!) és a méhösszehúzodásoknak van értékük 20-asával, 20-40-60-80-100 és nekem a szerdain volt egy ami felment maxra, azaz a 100-asra. Valami ilyesmi. Remélem jól magyaráztam, a doki azt mondta, hogy ez nem jelent semmit, bár 'alakul'...
steffi
Kerepes

Sziasztok,

felraktam a vonalzóóót, hurrá!

Ancsa, Steffi, örülök, hogy interaktívvá váltatok! :lol:

Jube,Satuk tök jók a képek! A kis rafinált, hátulról is készített egyet :) !!

MIndenkinek jóéjt! Most csak ilyen rövid vagyok!

Hurcia és ...

Kép
hurcia

Sziasztok,

Steffi,
Üdv nálunk, tényleg egy nagyon jó csapat van itt.

Igazából már nem is tudom követni, hogy ki a soron következő, hirtelen annyian lettünk!!! De ez tök jó!!! :D

Tünde,
Már akartam kérdezni, hogy mi van a babaprojekttel. Benének kell egy kis húgi vagy egy vagány kiscsávó!!!!

Egyébként ma több kismamit is láttam, és komolyan mondom, hogy megfordult a fejemben, hogy de jó lenne ha megint terhes lennék. :lol: :lol: Aztán 2 perc múlva el is vetettem ezt a gondolatot, mivel a kismanócskám ott ült mellettem. Még csak 4 hónapos és most Ő az ELSŐ!!!!!!! Imádom!!! Na megyek is, oda bújok hozzá!

Puszi Mindenkinek

Vica

vica10

Steffi

Köszönöm. Jól elmagyaráztad értem már mi ez. Szurkolok Neked is, hogy minden rendben menjen. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok,

Steffi,
Üdv nálunk, tényleg egy nagyon jó csapat van itt.

Igazából már nem is tudom követni, hogy ki a soron következő, hirtelen annyian lettünk!!! De ez tök jó!!! :D

Tünde,
Már akartam kérdezni, hogy mi van a babaprojekttel. Benének kell egy kis húgi vagy egy vagány kiscsávó!!!!

Egyébként ma több kismamit is láttam, és komolyan mondom, hogy megfordult a fejemben, hogy de jó lenne ha megint terhes lennék. :lol: :lol: Aztán 2 perc múlva el is vetettem ezt a gondolatot, mivel a kismanócskám ott ült mellettem. Még csak 4 hónapos és most Ő az ELSŐ!!!!!!! Imádom!!! Na megyek is, oda bújok hozzá!

Puszi Mindenkinek

Vica

vica10

Györgyi33!

Szivi, én annyira nem értettem saját magam, de jó, hogy Te igen :D

A többieknek is köszönet a szíves fogadtatásért...

Holnap reggel megint megyünk CTG-re és remélem minden okés lesz!!!

Majd írok, hogy mi volt, ha nem baj :)

Puszi Mindenkinek!
steffi
Kerepes

bocsi, 2x rakta fel a hozzászólit!!!!

vica10

Üdv az Újjaknak! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kösziiiii Veronika!!!! :)
steffi
Kerepes

Sziasztok! Üdv minden újdonsült kismaminak.. bár ahogy látom, csak nekünk vagytok friss kismamik.. de annál jobb.. hamarabb láthatunk friss bébiket :) :) :)
Vica!! NEm is gratuláltam asszem a 4. hónapra!! Boldog-boldog.. :) Lassan mi is..
Hurcia! Én is majdnem elfelejtettem, hgoy fotóztam egyet hátulról is.. tehát ez mindenkinek meglepi volt :)
Megyek, mert nem csináltam ma semmit, és mégis kissé off vagyok.. még jó, hogy nem ikreim vennek.. és mi lenne, ha Olivér nem lenne ekkora angyal.. :oops:
Ja, Györgyi! Jó tanítvány vagy!! :lol:
Joccaka!

satuk

Sziasztok!

Köszönöm szépen Mindenkinek a kedves fogadtatást és a biztató szavakat Mindenkinek
:D
Nagyon jól esett.
:)
Láttam ezt már akkor mikor olvastam az írásaitokat. :)

Jube,
Neked is köszönöm a biztató szavakat. Igen, igen próbálok pozitív lenni, mert máskép nem lehet. Tavaly augusztusban történt velem, ami történt, és akkor megfogadtam hogy 2007. januárban szülök egy egészséges kislányt. És akkor mindenki mondta hogy ne éljem bele magam, mert nem akarták hogy csalódjak. És hát úgy néz ki, hogy minden kívánságom teljesül. Így egyre pozitívabb vagyok.
Köszönöm szépen a szorítást!

Igen, egyetértek én is úgy gondolom hogy a Kútvölgyi csapata szuper, hisz nekik köszönhetem hogy itt vagyok, és úgy ahogy. És még kisbabám is lehet!

Györgyi,
Jaj ne haragudj, ezért is nem írtam bővebben hogy mi volt.
Mert nem akartam senkiben rossz érzést kelteni.
Ne haragudj!
Köszönöm a tanácsot a vonalzóhoz, még próbálkozom. :)

Ha szeretnétek leírom, hogy mi történt, bár igazából nem derült ki hogy mi okozta. Ezért is rossz, mert ha lenne valami konkrét arra könnyebb lenne rá figyelni!

Mindenkinek szép estét!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok,
mindenkinek gratulálok, aki ezen a héten világra jött, ma öt baba, tegnap 7. A hét elejét már nem is számolom:-))
Ha még aktuális a magas egyenes állás, akkor elmesélem:
a medencénk egy tojásdad alak "kosár", a baba feje is tojásdad alakú úgy, hogy a két füle közti átmérő, ismeritek, az az a bpd, amit az ultrahangon mérnek is. Szóval a baba feje is hosszúkás, és azért vannak úgy a pocakban, hogy a hátuk a mamájuk oldala felé áll, mert akkor pont illeszkedik a baba tojásdadja a mama tojásdadjához. Remélem, idáig érthető.
Ha azonban a beste kölyke egyenes állásban van, akkor a háta a mama háta felé, vagy a pocakja közepe felé néz és pont előre és hátrafele hosszabb, mint a mama oldalra hosszúkás medencéje. Tehát pont merőlegesen áll a medencére és így nem tud rajta átevickélni, mert be sem jut a medencébe.
Nem tudom, hogy világos-e ez így, ha nem érthető, akkor ,megpróbálom valahogy máshogy.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Bár én még új vagyok itt,
De nagyon nagyon gratulálok mindenkinek aki most szült a héten és aki régebben azoknak is! Nagyon édesek a Babák! Olyan jó őket nézegetni!!

Nem tudom, hogy lehet-e ilyet kérdezni. Mert itt olvasattam az előző oldalakat, de sehol nem láttam rá választ. Ezért gondoltam megkérdezem, max nem kapok rá választ.

:oops:

Az egyik barátnőm, aki eddig Németországban élt, most jön haza és itthon fog szülni novemberben, és kérdezte, hogy mennyit „illik” adni a dokinak, szülésznőnek, stb. én leírtam hogy eddig miket hallottam.
És nem hitte el, így kicsit elbizonytalanodtam, és gondoltam hogy megkérdezlek titeket tapasztalt Anyukákat, hogy mi a helyzet. Ti mennyit adtatok és mikor? És mik a vélemények?
Persze ha nem okoz gondot a válasz.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Puszi

Ancsa

Szép hétvégét mindenkinek!!

ancsaboszi

Sziasztok!

Egy napig nem tudlak olvasni Titeket és máris rengeteget termeltek. Na, de a végére értem! :)

Kedves friss anyukák, nagyon gratulálok! Ilyenkor én is nosztalgiával gondolok vissza a szülésre.

Ancsa, Steffi üdv közöttünk, tényleg szuper kis csapat jött össze. :D

Durca, nagyon várom, hogy írj, már nem is reménykedtem. :oops:

Jube, köszi a képeket!!! Csuda édes ez a Panni, nem?! ;) Bocsánat, de el olvadok, amikor ilyen nagyokat vigyorog. :D

Puszi Mindenkinek és jó hétvégét!!

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!
Ancsa, enegm érdekelne, mi történt, ha nem szakít fel sebeket.
Rita, jó, hoyg megint itt vagy! Múltkor láttalak az M3-as melletti Praktikerben, lehetséges ez?
Na, ezt a bababoomot! Elfértek azért az osztályon?
Ancsa én pl nem adtam, csak a varratszedéskor.

mtunde

Sziasztok,

Rita,
jaj olyan jó, hogy írtál!!! Már pont akartam kérdezni, hogy hogy vagytok!!?? De akkor megy a nagyüzem :lol:, gondolom, van mit csinálni. Akartam kérdezni, hogy épp hány szülésnél tart az osztály, és hogy szívesen láttok-e arra járó óriásbébiket??
Mert oltásra megyünk kb a hó végén...

Orsi,
tényleg a Te Pannid a legvigyoribb. CUKI!!!

Ancsaboszi,
kiváncsiak vagyunk, de csak ha nem tépi fel a sebeket! A kórházban töltött napok (10) alatt kiderült számomra is, hogy nagyon sok "zökkenő" jöhet közbe... Volt akkor is minden variáció,
Orsival együtt csak néztünk :shock: hogy mi mindenen átesnek a
mamák a kis tündér mackókért.
No megyek mert a Mackóm hiányol, bár már a poci tele van köszöni, de a szórakoztató főosztály megkezdheti munkáját . :)

Jó hétvégét!
Edina és

Kép
hurcia

Tünde,

ha ha kb. ugyanazt írtuk, egyszerre :)

Benét is üdvözlöm!

E

Kép
hurcia

Sziasztok mindenkinek!!

Nézzük a heti termést,szóval: Marcsiéknál lett egy Kolos,Ildiéknél egy Hanna,és Cancanéknál egy Benedek.

Heti három,tök jó,nem?

Lassan valami füzetet kéne vezetni,mert nem bírom nyomon követni Kiscsillag táblázata nélkül...

Tudom,hogy velem is szül valaki decemberben cinicini és még valaki,ugye györgyi,Sőt Vbeával is szül valaki...na mindegy..

Ancsaboszi,Steffi üdv neketek. én is Siposnál szülök...

[b]Rita![/b] Köszönöm a magyarázatot,így már értem.Van esély arra,hogy a következőnél is fellép ez a dolog? Mégy egy kérdés,ha megengeded:Mennyire van nekem közöm ahhoz,hogy a bébi magas egyenes állásba kerül?Gondolok itt arra,hogy esetleg én késztetem arra(egy rossz pózzal vagy valamivel),hogy így forogjon,igy helyezkedjen?

Képzeljétel lányok,tegnap megjártuk a János kórház szemészeti szakrendelőjét,este 3/4 8-ra estünk be..Mandulának valamitől begyulladt a szeme(kivételesen a bal,mert ugye a jobbot csípte meg a görény szúnyog a múlt héten),megnézték,nem tudták megmondani mitől,de én gyanakszom a homokozóra..mindenesetre naponta 5x kell csepegtetni..A férjem persze közölte: "kellett neked óvoda" Segít,ugye a lelkemnek a drága pasi??!!!

Búcsúzom,szép hétvégét mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Kedves Lányok! Egyel alattatok a Kaális párok topikba írtam pár sort, hogy mi volt ma velem. Ne haragudjatok, de nincs erőm mégegyszer leírni. :( Köszönöm, hogy gondoltatok rám!!! Annyira aranyosak vagytok, hogy az nem is igaz!!!! Pusszilok Mindenkit, amint tudok jelentkezem!!!

Kép
Kép
kiscsillag

Drága drága Kiscsillagom!!

Nagyon nagyon örülök neked!! Sokat gondoltam ám rád ma!!

Látod, csak nem volt olyan vészes az a fránya altatás!!
Pihenj rengeteget, szedd a bogyókat, és jóóóóóóóóóóóóóóóóól töltsd fel magad energiával!!
Már egy lépéssel közelebb vagy a pici babádhoz!!
Nagyon drukkolok!!

Minden kisbabásnak nagy gratula, és minden újnak üdv!!

Képzeljétek, Luca nagyon rákapott az új tápszerre! Van, hogy benyomja az egész üveggel ( ez az Ő esetében 120 gramm)!
Ja, és képzeljétek, ma barack volt a kezemben, ő pedig a nagymamája ölében, és egyszercsak bekapta, és elkezdte szopogatni!! Alig akarta elengedni! De hagytam neki! Ha ennyire ízlik neki!!! Nem korai, ugye!?

Mindkét Panni írtó helyes!! Jó nagy haja van mindkettőnek!!
Nagyon helyes volt mindegyik baba!! ( Nyugodtabbak, mint Lucám! :oops: )

Bocsi a hosszúságért!!

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Durca emlékeztem, hogy Te is Sipinél szülsz!
Csak arra nem, hogy mikor is?? :oops:

Tényleg mégegyszer köszi mindenkinek a fogadtatást!

Van valaki aki esetleg szept. 25 körül szül??

A tegnapi CTG állítólag nagyon jó lett, a Várnai Gabi csinálta és Ő mondta, meg Sipi is, viszont a méhszájam még teljesen zárt :x
Nem értem, nem értem. Pedig a 34. hét óta iszom a málnalevél teát, vagy majd annak a szülésnél lesz jelentősége?!
A cuccom már összekészítve, starta készen állunk.

A babákat tényleg nagyon aranyosak, jó hogy majd mindennap születik!!!

Remélem mindenki jól van és jól telik a hétvége.

Mi most elmegyünk moziba még így utoljára, mert utána ki tudja mikor mehetünk :D

Puszi Mindenkinek!!!
steffi
Kerepes

Kiscsillag!

Bár én új vagyok, de olvastalak titeket folyamatosan és tudom, hogy nagy babaprojectben vagytok és én végig nagyon-nagyon drukkoltam Neked!

Pihenj sokat és a 'végeredmény' kárpótolni fog mindenért!

Puszi így ismeretlenül is!!!
steffi
Kerepes

Örülök nagyon az új babáknak. Látod, Cancan, megérkezett Benedek is, mi is alig várjuk a miénket. :wink: Egyre többet és intenzívebben mocorog, már mindenre reagál...

Steffi, Ancsa, részemről is üdv, most már maradjatok! :D
vbea

Ancsa, el is felejtettem írni, hogy mi január 23! :D :D :D
vbea

Sziasztok, üdv. mindenkinek! Én is kútvölgyis kismama vagyok. Van egy nagyfiam, aki most 5ésfél éves, és szintén ott született. A kistesó pedig (aki az UH szerint leányzó) feb. 8-ára van kiírva születésre :lol: . Van aki ilyenkor megy majd szülni kb? Én a Vida dokinál szülök, viszont szülésznőt még nem választottam. valaki ismer esetleg onnan közelebbről vkit, aki jó, és figyelmes, és kedves?
ja, és hogyan kell ezt a kis vonalzót idetenni?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok,

az M3-asnál a Praktikerben én voltam. Miért nem jöttél oda? Valaki egy babával nagyon rám nézett, de teljesen el voltam borulva, valami szakadt építkezős göncben voltam?
A magas egyenes állásról nem tehetsz, a baba dönt így, de sokszor az eltűnt méhszájig érdemes vele várni, mert a fájások hatására a porontyok is hajlandók illeszkedni... Nem fordul elő halmozottan, illetve nem írják, hogyí örökletes lenne.
Sziasztok: Rita
nováky_rita

Még egyszer üdv az Újjaknak és nagyon nagy GRATULA a most szült édesanyáknak! Jó egészséget, sok-sok tejcsit és sok nyugodt éjszakát kívánok!

Kiscsillag!
Nagyon gondoltam rád. Még nem volt időm elolvasni a másik fórumon amit írtál, de elfogom. Még mindig nagyon drukkolok. Pihend ki magad! Minden rendben lesz. Szorítok.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Ancsa
Nincs mit a vonalzóért. Természetesen, ha nem akarod ne írd le a történeted. Ezt csak te tudhatod, hogy mennyire vagy túl rajta. De azért remélem most már nem szomorkodsz!! :lol:

Gabóka

Üdvözlet Neked. Én is a Vidánál szülök, dec. 6-ra vagyok kiírva. Éppen ma voltam nála vizsgálaton. Hál Istennek minden rendben. Ha február 8-ra vagy kiírva, akkor még ráérsz a szülésznőválasztásra. Én Rákóczi Ágit szeretném, barátnőim is vele szültek, csak nagyon jókat hallottam róla. Én ma szóltam a Vidának, hogy őt szeretném, de elutazott és csak október elején jön vissza. Én akkor szólok neki.
Hogy hogyan kell feltenni a vonalzót, azt pont a napokban írtam le Ancsának. Egy kicsit feljebb megtalálod! Sok sikert nem egyszerű. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Lányok,

Kiscsillag, nagyon drukkolok a "találkához". Amikor bent voltam a kórházban, pont volt ott egy kismama, aki csodaszép ikreket szült, szintén lombikprogrammal. A kisfiú 3.5 kg a kislány pedig 2,5 kg lett. Olyan megható volt.... :oops:
Kiartás!!!!!!!

Kepzeljétek kisikáltam reggel az ajándék járókát és most délután beletettem a Mackót. Eszméletlen jól érzi magát, boxolgatja a lelógó halacskákat és beszél nekik. És rugdalódzik lelkesen.
Ti mikortól tettétek / teszitek bele a járókába a kismanókat?

Durca, remélem mielőbb meggyógyul Mandula szeme.

Üdvözlöm az újonnan érkezetteket, és várom a beszámolókat, ki, hogy van.

Szép estét!
Edina és Balázs

Kép
hurcia

Satuk,
Köszi Réka nevében is. Olivér ma 4 hónapos, neki is gratula. Ő miket csinál? Múltkor kérdezted, hogy létezik-e, hogy a foga jön. Végül is elkezdett kibújni? Réka "csak" egyfolyátban nyáladzik, az egész keze a szájában + kb. 2 hete azt játsza, hogy bekapja a lábujjait. De fog még sehol!! Egyébként imádja a hangját, benem áll a szája, egyfolytában magyaráz. A rokonaink már csak úgy hívják, hogy "a kis pletyis"! :lol: Szóval mi így állunk, ja még annyi,hogy most azzal próbálkozik, hogy megpróbál felülni és forgolódni. Egyszerűen már nem is merem felvenni, mert mindig húzza fel magát. Gondolom Olivér is nagyon aktív!

Lányok,
Ti mikor kezdtétek a gyerköcöket nagy kádban fürdetni? AZ igazság az, hogy Réka kezdi kinőni a fürdetőkádat, viszont ma a nagy kádban fürdettem és síkítotttt!! :cry: Szerintem megijedt, hogy miez a sok víz körülötte. Vagy lehet, hogy korai még neki????? :oops:

Kiscsillag,
Sokat gondoltam rád és továbbra is nagyon drukkolok!!!!!!!!

Steffi,
Várnai Gabi a szülésznőd? Imádni való, legalábbis én nagyon szerettem, én Őt választottam. Bár a többiek is szuperek!! Úgye Rita??

Nem semmi baba zápor van, le a kalappal a szülésznők előtt!!

Dóri,
Szerintem egyáltalán nem korai a barack, főleg akkor, ha tápot eszik. Legalább barátkozik más ízekkel is. Réka pl. a tápot nem hajlandó megenni :lol: , pedig már kétfélét is kipróbáltunk. Helyette habzsolja a sütőtököt és a sárgarépapürét. Persze csak a déli cicit váltotta ezzel ki. (egyszerűen délben nem fogadja el a cicit :twisted: ) Igaz, hogy Luca 1 hónappal fiatalabb, de én már ennyi idős korában adtam neki reszelt almát és barackot. Hadd szokja az ízeket!!! Ha csak szopik, akkor állítólag 6 hónapos koráig nem szabadna neki semmi mást adni. HÁt én ezt nem tartottam be! :oops: :oops:

Na most már lelövöm magam!!

Mindenkinek szép estét!!!

Vica

vica10

Sziasztok!

Még egyszer köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Nagyon jól esnek. :D
És örülök, hogy megtaláltam ezt a honlapot, és így Titeket. :lol:
Aranyosak vagytok.
Látom, sokan vagytok akiket érdekel, hogy mi is történhetett velem tavaly.
Ezért leírom, hogy mi is volt, ha valaki úgy gondolja, hogy nem akarja magát felizgatni, az ne olvassa el. Ok? Mert nem szeretnék senkit felzaklatni!

Már tudok róla beszélni, sőt azt hiszem már a kórházban is tudtam.Nagyon, nagyon gyógyulni akartam. És ez sikerült is. Hát a sebek azok megmaradnak, de most már hogy itt van a Kishercegnő a pocakomban, már sokkal jobb. (de az tény, hogy többet izgulok miatta)

Akkor kezdem az elején.
2005. július 8-án volt az esküvőnk (5 év után, úgy döntöttünk, hogy összekötjük az életünket hivatalosan is), minden úgy zajlott ahogy szerettük volna, családi körben, nagyon boldogok voltunk.

De sajnos ez a boldogság nem tartott sokáig.

Ez a 28 héten történt. Volt e valami bajom a terhesség alatt? Hát nem, nagyon jól viseltem, minden leletem szuper volt, és a Babának is.
Hogy mik voltak a tünetek, hogy volt e látható jele? Hát először egy pici piros pötty volt rajtam a cicitartónál és hát azt hittem,hogy ez a szilikonos pánttól volt (de aztán később kiderült, hogy ez már a mérgezés jele volt). Aztán kezdett dagadni a lábam (de hát mivel 40 fok volt és a kismamáknál ez szokott, még ettől sem ijedtünk meg), de aztán mikor már nem éreztem a baba mozgását, akkor már kezdtem félni, és ezután mentünk be a kórházba. Mivel volt egy nagy vihar is, és iszonyúan dörgött villámlott, és arra sem mozdult a kisBabánk :cry:

Augusztus 4-én bementünk a kórházba, mivel úgy éreztem, nem mozog a baba. És ott a legszörnyűbb hírt közölték velünk (ezt ugye latinul mondták, de értettük mind a ketten :cry: , hogy már nem él a kisbabánk, és meg kell szülnöm.
Nem kívánom ezeket a perceket és szavakat senkinek!

De aztán estére olyan rosszul lettem, hogy azonnal meg is műtöttek. Mik voltak a tünetek? Hát egyre rosszabbul láttam, homályosan, 150/90 volt a vérnyomásom és a vizeletem tele volt fehérjével. Ugyanis a Baba megmérgezett. Vérátömlesztést is kaptam. Aztán az intenzívre kerültem, ahol 6 napot töltöttem, ebből hármat lélegeztető gépen, mert adódott egy kis komplikáció is. Így van rajtam egy két felesleges öltés. És a tüdőm is megsérült, így légmellem lett, és aztán nagyon csúnyán köhögtem, de aztán visszakerültem a nőgyógyászatra, ahol még hat napot töltöttem.
Aztán 2-3 hétig 2 naponta jártunk a kórházba kötözésre meg hogy mi a helyzet a sebekkel.

Mikor már itthon voltunk akkor a háziorvos megnézte a leleteimet, és én akkor szembesültem vele, Ő mondta el, hogy 3* életveszélyben voltam. Pl. a vérlemezkeszámom, ami alaphelyzetben 200-300 ezer között a normális (úgy emlékszem) nekem akkor ott 8 ezer volt.

De hát a legjobb kezekben voltam. Tényleg az intenzívesek mindent azonnal felismertek, és cselekedtek, az orvosom minden nap meglátogatott még az intenzíven is. Szóval a Kútvölgyiben jó kezekben van nagyon az ember.
Most is vigyáznak rám nagyon! Vérnyomást naponta többször kell mérjek. És 110/68 felé ritkán megy.

Kiderült e hogy mi okozta a bajt?
Sajnos nem, annyit tudni, hogy mérgezés volt.
És hát a terhességi toxémiáról nagyon, nagyon keveset tudnak még a dokik.
A babánkat is felboncolták. :cry: de akkor sem derült ki semmi. Egészséges kisfiú volt. Nem lehet tudni, hogy én kaptam el egy olyan fertőzést, amit már nem lehetett kimutatni és akkor én fertőztem meg őt vagy valamiért ő meghalt és ő engem.

Nem tudom hogy a kisfiúnkkal miért történt ez, de bízom nagyon benne, hogy a kislányunknak segít és őt hamarosan láthatom. (vagyis január 15 előtt nem)

Képzeljétek!
Azt hogy kisfiú volt, nem is tudtuk, vagyis én tudtam mert 5* álmodtam vele a terhesség alatt. De a dokik soha nem látták, így csak később tudtuk meg. Ez azért érdekes. És az utolsó álmomban eltűnt.  :cry:
Én tavaly augusztusban mikor már kiderült, hogy mennyit kell várni, elhatároztam hogy én 2007. januárban szülök egy egészséges kislányt.
És hát áprilisban mikor zöld utat kaptunk, el is kezdtük a szükséges lépéseket. És hát igen, a kérésem úgy néz ki, hogy teljesül január 29-re vagyunk kiírva, és már két doki is megerősített benne, hogy kislány! Hisz azt kértem.  Imádom a kisfiúkat is, csak hát sokan mondták, hogy a lányok erősebbek, és ezért.

Szóval vannak még csodák!
Hinni kell benne és pozitívan hozzá állni!

Köszönöm hogy meghallgattatok.
:lol:

Ha valakinek még lenne kérdése, akkor tegye fel!

Remélem a történet segített, és nem zaklatott fel senkit! hisz nem jó senkinek, sem Anyukának, sem Kismamának, ha zaklatott!
Nem szerettem volna.

Puszika Mindenkinek!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Rita, láttam, hogy telejsen el vagy foglalva, már a pénztár felé mentél, nem akartam zavarni. Majd legközelebb :)

Lányok, tartozom egy vallomással! Itten büszkélekedek, hoyg rangidős vagyok, kivéve Dorkát, és teljesen elfelejtettem, hoyg van egy Lilluskánk is, aki aztán még rangidősebb! Bocsi!

Ancsa, köszi, hogy leírtad! Azért ijesztő, hogy az utolsó pillanatig olyan kevés jel volt. Pedig ismerjük a toxémia jeleit, de mégis...

Egy házi táblázaton már én is gondolkodok :)

Kképzeljétek, ma ovlt Bene gyerekzsúrja a barátok gyerekeivel, és 17 gyerek volt! plusz kb ennyi felnőtt, 60 nm-en. Kissé káosz volt! De olyan jó!

Puszi

mtunde

Sziasztok!

Mtunde,
És azt meg lehet kérdezni, hogy mennyit adtál varratszedéskor?

Hurcia,
Mit csinált a szórakoztató főosztály? :lol: ez nagyon édes!
Mackónak tetszett?

Kérdezted azt is hogy, ki hogy van.
Én köszönöm meg vagyok, növögetünk.
Úgye dolgoznom nem szabad, így itthon vagyok teszek veszek. meg sétálok, mert azt szabad és kötelező.
De hát nagyon hamar elfáradtok, és sokat kell pihennem. Sokat is vagyok rosszul. Ami szokatlan mivel a múltkor nem volt semmi bajom. Hiába ez már egy másik terhesség, és kislány! :) hányingerem még mostanában is van!
Többiek?

Kedves Kiscsillag,

Bár én még itt új vagyok, de azért olvasgattam már a sorokat, így látom, hogy min mész keresztül. És én is nagyon, nagyon drukkolok Nektek!!!! Küldök át sok, sok boszi energiát! Pihenj sokat!

vBea,
de jó! Akkor biztos fogunk találkozni, hisz 23 és 29 az nincs messze!
:) örülök nagyon!!!

Gabboka,
De jó! Akkor veled is fogunk találkozni, hisz február 8 sincs messze január 29-től.

De jó hogy megtaláltalak Titeket, így már a kórházban sem lesz rossz, hisz ismerősökkel találkozhatok, és akkor az elnyomja a rossz emlékeket!

Györgyi33

Aranyos vagy. :D Köszönöm, igyekszem nem a múltra hanem a jövőre koncentrálni. És nem aggódni!

Anyukák!

Olyan jó titeket olvasni! :) :)
Sok mindent lehet tanulni!

Szép estét vagy szép napot mindenkinek (ha valaki reggel olvasna)

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Szia Tünde,

De jó lehetett ez a gyerekzsúr!!! Remélem én is tartatok ilyet hamarosan!
:)

Hát igen, nem volt semmi olyan jel, ami erre utalt, még előtte nap is 120/80 volt a vérnyomásom, vagyis tökéletes. Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy ez a toxémia legsúlyosabb fajtája volt, HELP syndroma, ez azt hiszem hogy azt takarja, hogy iszonyú sebességel támadja meg a szervezetet. :(
Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Ancsa,
Nagyon- nagyon sajnálom ami Veletek történt. Ahogy olvastam soraidat, pottyogtak a könnyeim. Én nem is tudom, hogy ezt hogy lehet feldolgozni. Magam elé képzellek és egy nagyon erős embert láttok. Nagyon, nagyon nagyon megérdemlitek ezt a kis "HERCEGNŐT"!!!!!!!!!

Én nagyon pánikolos vagyok, és sajna mikor én is terhes voltam (34. hét fele jártam) az egyik kedves munkatársammal ugyanez történt, csak azzal a különbséggel, hogy Ő két kislányt hordot a szíve alatt és a 25. hétnél tartott. Az a mai napig nem derült ki,hogy Ő vagy a babák kaptak-e el valamilyen fertőzést, ami mindhármukat megmérgezte. Sajna Ő is olyan rosszul lett, hogy elvesztette az eszméletét és Ő is kapott vérátömlesztést. De szerencsére mamár jól van, igaz visszament dolgozni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmét, de Ők sem adták fel....

Onnantól kezdve (ahogy ezt megtudtam), hamár Réka nem mozdult aznap, már a kórházba akartam menni, hogy nézzék meg mi van Vele!! De legkésőbb az esti fürdésnél mindig elkezdett mocorogni és egész éjszaka nem hagyott aludni!!

na most viszont tényleg búcsúzom...

Pusz MIndenkinek

vica10

Kedves Vica, :D

Jajj, ezt nem akartam. Nem akartalak megbőgetni, Sajnálom.
De azért nagyon, nagyon jól estek az együttérző szavaid. Köszönöm szépen! :)

És a Munkatársad hogy van? Mikor próbálkozhatnak? szegények. Ez annyira szörnyű! Elvesztette az eszméletét és úgy került a kórházba?

Én nem vesztettem el, én a saját lábamon mentem be a kórházba reggel, akkor még jól voltam, délután voltam már nagyon rosszul. Aztán a komplikációk miatt altattak még tovább, ezért nem voltam 3 napig ébren. Azt mondják… :(

Én is dolgoztam közben, de már nem dolgozhatok. Nagyon, nagyon sok erőt és pozitív energiát kívánok a munkatársadnak!

Ja nekem most azt mondták, hogy ha 24 órán keresztül nem érzem, akkor azonnal menjek! Ha valami van, én is hívom a dokit, de eddig minden rendben, és továbbra is így lesz!

Jó éjszakát!

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Sok boldogságot a babákhoz, azt hiszem Marcsiról és Ildiről tudtam, csak Cancan maradt ki, úgyhogy neki is minden-minden jót! Sok tejcsit!

Üdv az újaknak is, úgy tűnik igencsak jó iramban "szaporodunk" a szó szoros értelmében is.

Én még mindnig egyben, bár még várnék is egy kicsit, de persze a poronty dönt. A héten én is többször voltam a Kútvölgyiben és olyan sok baba van, hogy csak na. Azért már nagyon várom a végeredményt, furcsa lesz egy másik kis babóca. Nem tudom, a két gyerekesek hogy vannak vele - pl. Veronikusz, te is ilyen gyors voltál -, de még mindig nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen lesz az élet 2 lurkóval, hisz az elsőbe is épp hogy "beleszoktunk" , most kezdenénk úgy igazából élvezni a dolgot. Remélem, Kristóf jól fogadja majd a tesót, mert szegényt nem szeretném háttérbe szorítani a pici miatt, bár számítok a háborúkra. Kicsit nyugtassatok meg, hogy nem lesz olyan gáz... :oops: :lol: :lol:

Szia Steffi, még az is lehet, hogy mi találkozunk, bár én okt. 5-re vagyok kiírva. De ugye ez nem rajtunk múlik. :D

Kiscsillag, folyamatosan megy a drukk!!!!!! :shock:

Kép
Kép
dorka77

Bocsi, elköszönni elfelejtettem.

Jó éjt mindenkinek!
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Gabboka és Ancsa, mi hárman valóban "közel" leszünk egymáshoz. Vagyis majd meglátjuk. :roll: Gabboka, én is Vida dokinál fogok szülni, vagyis bízom benne, hogy így alakulnak a dolgok...

Ancsa, részemről köszi, hogy leírtad, mi történt veletek. Ahogy a soraidból kiveszem, nagyon "felnőttesen" álltok hozzá, szóval minden elismerésem. Minden rendben lesz most, meg is érdemlitek! :)

Most szaladok, gyógytornára, aztán majd egyszer jógára. Ok Durca és Györgyi? :wink:
vbea

Dorka77!
Bocsi de 3 óra alvás után nem értek magyarul. Mi volt gyors? :roll: :lol:

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ancsa,
Most már szerencsére jól van a munkatársam!! AZ igazság az, hogy most már ők is zöld utat kaptak, csak a baj az (végül is bajnak nem az), hogy ők eddig is lombikoztak, mert sajna 8 éve próbálkoztak és nem jött össze. Itt a lombiknál 2x-szer sikerült a dolog, de mindig a 12. hétre elhaltak. Ezért is borzasztó ami velük történt, mert most nagyon bíztak, hisz már a 25. héten jártak. Ő sajnos otthon lett rosszul, elkezdett vérezni és kb. negyed óra múlva el is vesztette az eszméletét. Az volt a szerencséje, hogy a férje otthon volt és rögtön vitte a kórházba. Ha ez nem így lett volna, akkor rajta sem tudtak volna segíteni. De mint írtam, már ők is túl vannak ezen (már amennyire lehet) és bíznak abban, hogy van egy angyalka aki fentről majd segít nekik!!! Egyébként most kellett volna megszülettniük!!
De Nálatok minden rendben van és ez a lényeg. Nem sokára pedig a férjed beszámolóját olvashatjuk, hogy megszületett a "kishercegnő"!!!!

Na megyek etetni!!!

Puszi

Vica

vica10

szia Ancsa, vbea és gyorgyi33! Igen, lehet, hogy együtt szülünk ancsa veled, és vbea veled! Én a fiamat is 3héttel előbb szültem, bár ez lehet, hogy nem jelent semmit....iwiwen rajta vagytok? csakhogy megismerjelek benneteket a kórházban :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?