Sziasztok!
Susy - itt vagyok, köszi a hiányolást, csak olyan gyorsan elrepül a nap és annyi tennivaló van! Zoló nagyon aktív (sokat játszunk, főzőcskézünk, sétálunk), de amikor nem vele vagyok akkor a házimunka szakad a nyakamba, néha úgy érzem egész nap csak takarítok, pakolok, aztán másnap újraindul az egész, mintha semmit nem csináltam volna. Nem tudom ki hogyan oldja meg, de lehet csak le kellene adnom az igényekből, mert nem tudom két gyerekkel ugyanezt hogyan fogom csinálni! A sebed meggyógyult már? Kristóf haja nagyon jó lett, de az előző kép is édes volt. Ügyi vagy! Nem félt a hajnyíró hangjától?
Gesztenye - én sajna nem kaptam mirelitet, így magam készítettem. A piacon megvettem, elősütöttem (bevagdostam a hasukat kereszt formában és mentek a sütőbe, utólag olvastam, hogyha alufóliára rakom és pici vizet rakok alá, könnyebben sül). Én akkor vettem ki amikor szétnyílt a bevagdosásnál a héja, nem tudom mennyi idő volt. Aztán megpucoltam és még főztem őket kicsit, amikor megpuhult, pici főzővízzel pürésítettem. Elég macerás, legközelebb mirelittel próbálkozom majd! Ma is ezt ettünk párolt almával tízóraira.
Zöldség a levesből - én adnám ha főznék (igaz akkor venném ki amikor még nincs benne só, bors, ízesítő, csak esetleg a kornak megfelelően megengedett zöld fűszer: petrezselyem..... vagy zeller, petrezselyemgyökér, hagyma, krumpli.....stb. Bár ezek inkább az orjalevesben vannak). Mi nem igazán eszünk húslevest, én is csak az orjalevest, de azzal még várok és vissza kell szoknunk a csirkehúsra!!!

Ja és jó ötlet esetleg még a dmből a bio vegeta (vegamix?), illetve a gyengébb ízesítés.
Fagyitej - nálunk nem volt gond se az ízével, se az illatával, bár tényleg változik a baba igénye az összetétellel kapcsolatban, de sajna nekünk hamar elfogyott. Ezzel a részével nem volt gond.
Dius - édes Barnin ez a rugi! Az anyaságit én 8 hétre kaptam, ha jól számolom, de szerintem sem árt rájuk csörögni, én nem tettem anno.
Márti - Csabi jobban van?
Kriszta - egészen tegnapig azt mondta volna, hogy a zablisztet nyugodtan használd sűrítésre........stb, én is agyaltam, hogy veszek, zabpelyhet vettem is, a Kismama babakonyhája szerint már adható, így ettünk 2-szer, de tegnap a védőnő óvatosságra intet vele kapcsolatban. Én ezt már igazán nem értem, mindenki mást mond, mást ír, más van a kiskönyvben, más a naptárban, minden orvos és védőnő mást tanácsol, mást mond anyós, mást anyu. Most legyek okos!
Magunkról: mi jól vagyunk, csak nagy bánatomra Zoló egyre kevésbé fogadja el a főztöm. Amíg zöldségpürét vagy gyümit kap rendben van, de pl bonyolultabb kajákat (pl brokkolis csirkemell rizzsel...stb) nem eszik meg csak az üvegesből, mert az nem olyan száraz, krémesebb, jobban ízlik neki. Pedig teszek be olajat, hígítom is. Nem ellenzem az üvegeset, ha nincs benne olyan amit nem szabad, de ezért kár pacsmagolnom, pedig jó lenne, ha azt is enné.
A
céklával kapcsolatban kérdezném, hogy milyen formában lehet adni? Csak főzzem/süssem meg és pürésítsem, mivel lehet jól párosítani?
És a
kukoricapelyhet, kukoricadarát? Erre is zöld utat kaptunk tegnap.
A másik gondom, hogy
Holle termékeket körözök, de eddig még nem sikerült kapnunk. Néztem Rossmanban, Dm-ben, Müllerben, Coraban, Tescoban..........talán valami bioboltban kellene? Kérdés, hogy hol vannak ilyenek a 13. kerületben. Itt lakók! Segítsetek!