A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Állami Egészségügyi Központ

Nikuc!

Tettem el tejet a fagyasztóba, de sajnos nem használtuk el, tiszta rossz szaga volt, amikor kivettem, pedig még nem telt le a 6 hónap. Nem tudom. Amit a kagylóba felfogtam, azt hozzákevertem az aznapi gyümölcsbe és főzelékbe.

Susy!
Mi délután sütjük a kakaós almásat! Már nagyon kíváncsi vagyok!
Jó lett Kristóf haja, hagyta simán hogy levágjátok? Jana ilyan korban üvöltött... :(

Kép
Kép
kincsesi

Susy,

nagyon helyes lett Kristóf, profi fodrász vagy :D
Nálunk férjemnek és apunak is én vagyok a fodrásza, Dávid sem kerüli el a sorsát :D :D bár még messze van attól, hogy bármit is vágni lehessen :D
Bocsi, de nekem is küldesz recepteket? (korábban már küldtél babarecepteket, az emailcimemet már elküldtem) Lenne olyan, ami gyors és finom? Ha babalátogatók jönnek, akkor valami ilyesmi kellene, mert legutóbb kakaós csigát sütöttem (kelt tésztából), ami kicsit hosszú időben és ilyen kismanó mellett nehezen viteleztem ki (hordozókendővel :))

Volt nálatok székrekedés probléma? Amig 100%-os anyatejes volt Dávid, napi 5 volt, aztán a tápi bezavart neki. Most heti 2-szer ha sikerül a kamillateától, de most az sem használt. Van még más kiméletes módszer a kúp előtt? (hőmérőzés meg sem nyikkan neki :)) Ez már az 5. nap kaki nélkül, szóval aggódom (bár a tápi mostanság nem olyan sok). Őt nem zavarja, úgy tűnik, jókat alszik, amikor tornáztatom vagy masszirozom, akkor meg nagyokat pukizik az orrom alá :D :D

Kép
ugabesz

Ildi!

Sok-sok baracklekvárt tegyél a tetejére,isteni lesz,csak hagyj időt,míg beszívódik!!! És én legközelebb a lekvárra darált diót rakok majd (bár csokival is nagyon finom)!

Gabesz!

Ég a képemről a bőr,hogy még nem hívtalak,de már nemsokára,ígérem! :oops:
Annyira ügyi vagy a szopival! Nagyon meg kellett küzdenetek érte,de meg is lett az eredménye! Nagyon örülök neketek! Mikor mész rákszűrésre? Nem találkozunk esetleg a dokinál? Nekem elvileg most januárban kellett volna menni,de lesz abból február vége is,mire eljutok!
Kamilla is most váltott,a napi 3x-i kakiból most naponta vagy 2naponta 1 lett,de nem szenved vele,csak szerintem nagyon jól hasznosít! Nálatok nem lehet ez?

Ildi!

Te nem mész mostanság arrafelé? :lol: Egy kis mini tpoic-talit megejthetnénk,nem?

Lépek,lányok,vár a takarítás,most alszanak a srácok meg a kisasszony is,úgyhogy most tudok valamit csinálni!

Márti
borossné becz márta

dius az én gyerekeim kiskorukban nézték a tv-t. azaz ment a felnőtt műsor, és ők néha odanéztek. aztán elkezdtek rosszat álmodni, félni a sötéttől.
így aztán úgy döntöttem, nincs több tv. felnőtt műsort azóta sem nézünk, még odakapcsolás-szinten sem. ők már nagyok, elég egy elkapott előzetes, és kész a napokig tartó rémálom.
mi sem nézünk tv-t, én néha House-t szerdánként, ha nem alszom el. néha 1-1 mese dvd, de abból is szigorúan ilyen Kisvakond típusúak. Nagy diznit nem néznek pl, visítanak, hogy butaság.
egyébként azt kell mondjam, csodás az élet tv nélkül :D
Vekerdy szerint a tv-ből áradó erőteljes passzív inger rettenetesen megterheli az idegrendszerüket, és az én tapasztalatom is ezt mutatja.

Márti rátok jár a rúd rendesen betegség-fronton :( mihamarabbi gyógyulást kívánok mostmáraztán tényleg! :)

dius ha friss, piros vért látsz a székletedben, azt legnagyobb valószínűséggel aranyér okozza. ami nagyobb baj, ha alvadt, barnás vérrögök vannak benne, mert az fentebbről jön.
nézesd meg dokival...

kincsesi a felolvasztott anyatej iszonyatosan büdös, bármikor is olvasztod fel. ez nem utal arra, hogy rossz lenne.

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc, jó majd megnézetem, de nem alvadt volt. Ne haragudjatok hogy ilyenek írok :( , de lenne még egy kérdésem. Van olyan aranyér ami nem dudorodik ki? Nekem sose volt én nem tudom... de picit fáj. De ma már nem vérzett...

Susy ezek után nekem is elküldöd a recepteket? :lol:
Kristóf borzasztóan aranyos kisfiú és nagyon szééép. Nem nyittok babafodrászatot? Mi lennék a törzsvendégek! :D

Kép Egy kis utókari :)

Tegnap készült! :)

Kép
dius87

Jaj, de cuki eben a piros ruciban! :)

Pálmin most egy olyan ruha van, amin ez a felirat:
"Perfection I get from my daddy"
Mikor megláttam annyira röhögtem rajta, hogy nem bírtam otthagyni az üzletben :)))

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönjük a dícséretet. :)

Fúú lányok olyat csináltam, amit már hónapok óta nem. Elaludtam Kristóffal, most meg nem bírok magamhoz térni.

Elküldöm lányok a receptet mindenkinek, aki kéri, és még mást is, nekem van egy kedvenc diós sütim azt is elküldöm. :)

Gabesz ez a kakaós almás gyors, szerintem 20 perc alma pucolással és reszeléssel együtt, aztán sülni meg elsül magának a sütőbe.

Szorulás nálunk is volt, de olyannyira, hogy nekem levolacot kellett adnom. Aztán rendeződött, de eléggé megkinlódtunk.

Dius
A te kisfiad is nagyon édes és szép! :)

Kincsesi
Nem tiltakozott Kristóf, elvolt közben a fogkrémes tubussal, valamit mindíg talál magának, ahogy a képen is látszik. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Naggggyon finom lett a süti, köszi! Én is tennék rá diót, pont eszembe jutott nekem is! :) A diós receptet küldd el légyszí, mert a diós sütik a kedvenceim! Köszi előre is!

Márti!

Már hónapok óta járok a dokihoz, úgyhogy nem kizárt, hogy valamikor találkozzunk... Nem tudom mi bajom van, de már nagyon idegesít és egyszerűen nem tudja kideríteni. Tök rendi volt a múlt héten, nem kért pénzt a vizsgálatért... Mondta, hogy már ő érzi magát kellemetlenül... Holnap remélem már lesz eredményem!

Kép
Kép
kincsesi

Amiért jöttem, azt elfelejtettem.... Lányok! A gesztenyét hogy csináljátok meg a babáknak? Vettem szelíd gesztenyét, de nem tudom. Már sütöttem régen, de gőzöm nincs mikor lesz kész. Főzni is lehet? Hogyan, mennyi ideig?

Köszi!

Kép
Kép
kincsesi

Lányok este, ha elaludt Kristóf küldöm a recepteket.

Kincsesi
Én is rég sütöttem már gesztenyét, de azt hiszem bő fél óra kellett neki. Főve én mirelitet csináltam eddig az 10 perc alatt megvan.

Panndi? Mtunde? Dytke? Manka? És a többiek? Lányok merre vagytok?

Kép
Kép
susytunder

Annának köszönök mindent! Mindjárt válaszolok is!

Susy: egy fodrász, azaz két fodrász veszett el bennetek! Nagyon ügyesek vagytok! :D

Kincsesi: Pont ezért kérdeztem, mert nekem nem sok bizodalmam van a fagyasztott tejhez. Ráadásul azt mondták, hogy a babák igényei, és hozzá a tej is változik. Tehát egy újszülöttnek nem olyan tej kell, mint egy 3 hósnak, elvileg. :)

Néztem a boltban milyen marha drága a kínai gesztenye. Anyukámnak meg van egy fája, és mivel mi nem szeretjük, már fel se szedjük sokszor a fa alól. De most megkérdem tőle, hogy szedett-e fel, mert Petinek majd jól fog jönni. Legalább tudom, hogy az bio. :lol: Egyébként a kutyáink is imádják. Anya el szokta tüzelni alóla az avart, meg persze jut bele gesztenye is, ők meg kikaparják, és megeszik. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Ildi!

Privi ment! :lol:

Márti
borossné becz márta

Megfőztük a gesztenyét, jó lett.

Lányok, mikor adhatok Adélnak a mi levesünkből zöldségpürét? Már olyan jó lenne... Most még külön főzök neki.

Kép
Kép
kincsesi

Nikuc
Géppel könnyű hajat nyírni. :)

www.babafalva.hu Itt találsz tejérzékenységre recepteket a babának, ha majd oda kerül a sor.

Kincsesi
Kristóf kb. ilyen idősen evett először levesből zöldséget, de azt teljesen másképp csináltam, és csinálom mai napig is. Nagyon minimális fűszerrel csak.

Na, írom a recepteket. Ami még szerintem nagyon jó, és oda lennétek érte lányok az a kígyó rétes. Nálunk azt apa készíti, náluk családi hagyomány, hogy karácsonykor mindíg azt sütnek, de annyira szeretjük, hogy már nem csak akkor sütünk.

Kép
Kép
susytunder

köszi lányok :) :)

Kamilla teát kell innia minden kaja elött. Holnap meg megyünk a sebészetre. Va neki ilyen pici fityegő amit még nem szedtek le, el fogják kábítani...a holnapi nap sem lesz könnyű :(

Kép

NIKI
nini.n

Nekem azt mondták kismamaokosításon a zöldségről, hogy a mi levesünkből ne adjunk, mert abból kifő a vitamin a levesbe, hanem külön pároljunk neki. Ennek ellenére én úgy tudom, mindenki adja. :lol: Szóval lehet, hogy ez csak túlzás. Viszont vigyázz, akkor mit teszel bele. A leveskockák is tartalmazhatnak olyan adalékokat, amit még nem ehet, és ahogy itt írta Anna, a Vegetában meg tej van. :?
Mi ha levest csinálunk, anyóstól hozott tyúk "alkatrészeit" tesszük bele, és jó sok zöldséget, egyéb fűszerek nélkül (na jó, bors az kell). Láttam, hogy a Sparban lehet kapni ilyen "tanyasi csirke levesaprólékot", próbáljatok abból csinálni levest! Eszméletlen finom lesz, és abból biztos ehetnek a picik is, mert nem kell bele semmi adalékanyag! :)

Kép

Kép
nikuc

Susy: Láttam én már érdekes sérókat géppel nyírva... :lol: :lol: :lol: Úgyhogy mi is csak nézegetjük a gépet egyenlőre a szekrényben. A férjem hajához se mertem még nyúlni vele. :lol:

Nini: Milyen fityegő?

Petinek éranyajegye van, de azt mondta az orvos, hogy ez majd felszívódik, ne foglalkozzunk vele. Viszont beijesztettek, hogy elnyomja a szerveket, meg ilyesmi. Láttam egy párat, mikor utánanéztem, hát ahhoz képest a mienk semmi, ráadásul a karján van, egy kis szív alakú, és már nem nő.

Kép

Kép
nikuc

Lányok elküldtem a recepteket, ha valaki netán kimaradt az szóljon, mert a végére már kicsit belezavarodtam. :)

Kép
Kép
susytunder

a fülénél van egy icipici fityegő...az valami csatorna, és állítólag a magzati életből maradt vissza. De meg kell majd szondázni, mert lehet, hogy lukas az a csatorna és akkor az egészen az agyáig felmegy.

Kép

NIKI
nini.n

Nini!

Jaj,de rossz széria van most nálatok,kívánom,hogy jussatok mihamarab túl rajta!

Ildi!

Én a mi levesünkből csak 1 éves korukban adtam,addig pepecseltem külön.

Susy!

Köszi a recepteket!

Márti
borossné becz márta

Barnus rugija naaaaggggyon kemény :lol:

Susy, Samu sérója is van már olyan hosszú, mint Kristófé az 'előtte' képen, de nálunk mindenki kivan, hogy minek akarom levágni, meg olyan szép kis haja van... főleg anyu. Pedig szerintem már a szemébe lóg, meg egyébként is férfiasabb lenne röviden. Csak ő akkora sajtkukac, hogy nem hiszem, hogy kibírná, altatásban kéne, de akkor meg felébred...

Nini, :( :( :( és kitartást!

Kincsesi, én már 8 hós kor körül adtam neki a zöldségünkből. Én mondjuk eleve kevés sóval főzök, apa mindig utánpótol magának, és semmiféle külön ízesítőt nem használok, főleg nem leveskockát.

gesztenye: a Sparban biztos, máshol nem tudom, de itt tuti lehet kapni mélyhűtött natúr gesztenyét, már főzött, és úgy van megfagyva, mintha nyomóval passzírozták volna előtte (gondolom, nemcsak mintha... :-D) Lehet kapni szintén mélyhűtve egész gesztenyét is, meg biogesztenye masszát, mondjuk abban van valamennyi bio nádcukor is. Ha csak elvétve tesztek valamilyen kajába, akkor szerintem nem érdemes pepecselni meg pucolgatni (mondjuk saját fával más a helyzet :wink:)

Na megyek, tegnap (ma) 3kor feküdtem, átalakítottam egy kabátot, hogy ha hátamon van Samu, akkor is fel tudjam venni. Ha lesz kép, majd teszek fel róla.
danann

Márti, Te vagy az én emberem, eddig engem mindenki komplett idiótának nézett, hogy Lillu csak egy évesen kapott a mi levesünkből :oops: Pedig ez is anyós nevelte tuti csirke, semmi táp stb.

Lívia - mi is így jártunk Lillu hajával, alig bírtam levágatni :lol: megígértem anyósomnak, hogy ő vághatja le, aztán mindig jaj de szép göndör stb. ne vágjuk le, pedig már tiszta torzonborz volt - aztán apa közölte anyósommal vagy ő vagy a nullás gép, rögtön meg is lett Lilla csajos új frizurája - mondjuk nálunk anyósom tényleg szépen tud hajat vágni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

A gyerkőcök nagyon cukik!

Ugabesz - Remélem megjön a várva várt hatás! De a mostani arányotok is nagyon klassz már! Csak így tovább! Képzeld, nálunk azóta is tart a dolog! :D

Na, most van időm leírni, amit tegnap nem volt. Szóval képzeljétek, vasárnap rászántam magam, hogy megtanítom Szabit aludni. Már teljesen ki volt purcanva a derekam meg a térediem az állandó rázogatástól, járkálástól. Aznap este volt egy kis cirkusz, de azóta úgy alszik, hogy el se hiszem. Nem akarom elkiabálni a dologot, de pl. tegnap tornán abban a hatalmas nagy zsivajban, sikongatásban letettem a szőnyegre, megsimiztem a hátát és elaludt! :shock: Este pedig 6-kor evett utoljára, az esti rutin után fél9-kor elaludt egyedül az ágyában és reggel 6-kor ébredt enni. Kaja után játszottunk egy kicsit majd fél 8-kor megint elaludt és azóta is alszik! :wink: ja, és minden alvás után fülig érő szájjal ébred. Semmi nyűglődés se elalváskor, se ébredéskor. Remélem ez a béke nem csak az aktuáil időjárási frontnak köszönhető. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy - vagyok, olvasok, csak mindent megválaszoltok, mire én eljutnék az írásig :)

Betty - Szabi nagyon ügyes. Ambi hiába alszik el egyedül, akkor sem alusszuk át az éjszakát. Tegnap este nagyon nagy sírás volt, de még mindig nem bújt ki a foga. Pedig már kijöhetne, jó rég óta szenved vele szegény.
Tegnap Tündinek (mellettetek volt, Fanni sikítozott) tiszta lelkiismeretfurdalása volt hazafelé, hogy Fanni mindenkit felébresztett a sikítozással. Igazi csaj, folyton csacsog. Ambinak is így udvarol :)
Képzeld, itthon megmutattuk este apának a kézenjárós "mutatványt", Ambi meg röhögött, hahotázott közben :)

Anna - üdv! Egy cipőben járunk, Ambi is tejfehérje érzékeny, így én sem ehetek/ihatok semmit, amiben akármilyen tejszármazék van. Elég megennem egy db raffaello-t, és már véres is lesz a kaki. A tojás nálunk nem okoz semmit, szerencsére azt ehetek. És tényleg jó, hogy azért van alternatíva. Szójatejből főztem borsófőzeléket, meg sütöttem palacsintát. Olyan jólesett végre ilyet enni. Csak nagyon drága, de ez van :( Megköszönném, ha nekem is küldenél recepteket.

Nikuc- nem mindegy, hogy tejfehérje, vagy tejcukor érzékeny. És sajnos tényleg van a pudingban is tej :(

Gesztenyét én főztem Ambinak, mert puhább lesz, mint sütve. Persze még nem neki adtam, hanem lefagyasztottam :)

Kincsesi - úgy tudom, hogy a lefagyasztott tejről úgy állapítható meg, hogy rossz, hogy nem keveredik össze, kásás állaga lesz.

Nagyon ügyesek és édesek a babák!
(Bocsi, ha összekevertem a neveket, de nincs időm újra vissaolvasni :oops: )

dytke

Kincsesi - egyetértek, remek az élet tv nélkül. Pedig nálunk régen egész nap ment háttérzajnak. De nem hiányzik, és tényleg jobb is így :)

dytke

Sziasztok!

Susy - itt vagyok, köszi a hiányolást, csak olyan gyorsan elrepül a nap és annyi tennivaló van! Zoló nagyon aktív (sokat játszunk, főzőcskézünk, sétálunk), de amikor nem vele vagyok akkor a házimunka szakad a nyakamba, néha úgy érzem egész nap csak takarítok, pakolok, aztán másnap újraindul az egész, mintha semmit nem csináltam volna. Nem tudom ki hogyan oldja meg, de lehet csak le kellene adnom az igényekből, mert nem tudom két gyerekkel ugyanezt hogyan fogom csinálni! A sebed meggyógyult már? Kristóf haja nagyon jó lett, de az előző kép is édes volt. Ügyi vagy! Nem félt a hajnyíró hangjától?

Gesztenye - én sajna nem kaptam mirelitet, így magam készítettem. A piacon megvettem, elősütöttem (bevagdostam a hasukat kereszt formában és mentek a sütőbe, utólag olvastam, hogyha alufóliára rakom és pici vizet rakok alá, könnyebben sül). Én akkor vettem ki amikor szétnyílt a bevagdosásnál a héja, nem tudom mennyi idő volt. Aztán megpucoltam és még főztem őket kicsit, amikor megpuhult, pici főzővízzel pürésítettem. Elég macerás, legközelebb mirelittel próbálkozom majd! Ma is ezt ettünk párolt almával tízóraira.

Zöldség a levesből
- én adnám ha főznék (igaz akkor venném ki amikor még nincs benne só, bors, ízesítő, csak esetleg a kornak megfelelően megengedett zöld fűszer: petrezselyem..... vagy zeller, petrezselyemgyökér, hagyma, krumpli.....stb. Bár ezek inkább az orjalevesben vannak). Mi nem igazán eszünk húslevest, én is csak az orjalevest, de azzal még várok és vissza kell szoknunk a csirkehúsra!!! :roll: Ja és jó ötlet esetleg még a dmből a bio vegeta (vegamix?), illetve a gyengébb ízesítés.

Fagyitej - nálunk nem volt gond se az ízével, se az illatával, bár tényleg változik a baba igénye az összetétellel kapcsolatban, de sajna nekünk hamar elfogyott. Ezzel a részével nem volt gond.
:cry:

Dius - édes Barnin ez a rugi! Az anyaságit én 8 hétre kaptam, ha jól számolom, de szerintem sem árt rájuk csörögni, én nem tettem anno.

Márti - Csabi jobban van?

Kriszta - egészen tegnapig azt mondta volna, hogy a zablisztet nyugodtan használd sűrítésre........stb, én is agyaltam, hogy veszek, zabpelyhet vettem is, a Kismama babakonyhája szerint már adható, így ettünk 2-szer, de tegnap a védőnő óvatosságra intet vele kapcsolatban. Én ezt már igazán nem értem, mindenki mást mond, mást ír, más van a kiskönyvben, más a naptárban, minden orvos és védőnő mást tanácsol, mást mond anyós, mást anyu. Most legyek okos! :roll:

Magunkról: mi jól vagyunk, csak nagy bánatomra Zoló egyre kevésbé fogadja el a főztöm. Amíg zöldségpürét vagy gyümit kap rendben van, de pl bonyolultabb kajákat (pl brokkolis csirkemell rizzsel...stb) nem eszik meg csak az üvegesből, mert az nem olyan száraz, krémesebb, jobban ízlik neki. Pedig teszek be olajat, hígítom is. Nem ellenzem az üvegeset, ha nincs benne olyan amit nem szabad, de ezért kár pacsmagolnom, pedig jó lenne, ha azt is enné.
A céklával kapcsolatban kérdezném, hogy milyen formában lehet adni? Csak főzzem/süssem meg és pürésítsem, mivel lehet jól párosítani?
És a kukoricapelyhet, kukoricadarát? Erre is zöld utat kaptunk tegnap.

A másik gondom, hogy Holle termékeket körözök, de eddig még nem sikerült kapnunk. Néztem Rossmanban, Dm-ben, Müllerben, Coraban, Tescoban..........talán valami bioboltban kellene? Kérdés, hogy hol vannak ilyenek a 13. kerületben. Itt lakók! Segítsetek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka, Holle termékek: egyes gyógyszertárakban ill. Kenguru baba boltokban is kaphatók :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Márti!

Köszi, Krammer doktornál szültem, szerencsére problémamentes terhesség után, szép, könnyű és gyors szülésem volt. 5-kor elfolyt a magzatvíz, 11-kor kibújt a kisfiam!

Dytke!

Sajnálom, hogy Nálatok is van tejfehérje-érzékenység. Nálunk is ilyen durva, egy adag Vegetával készült levestől ugyanígy véres lett Domi kakija.

A férjem mindig azt szokta mondani, hogy nálunk csak a nagyon drága vagy a nagyon olcsó élelmiszerek jöhetnek már szóba.
Drága, mint rizstej és társai, vagy olcsó mint Tesco paraj, vizes kifli, stb.
:D

Egy receptet már küldtem Neked, igyekszem lassan a többit is beírogatni és küldeni.
Ahogy visszaolvastam, sajnos még egy dologban van a gyermekeink között hasonlóság :cry: A rossz éjszakákban. Domonkos sem alszik jól, egy hosszabb alvásciklus után általában óránként kelünk...
Ráadásul én nem hiszem, hogy a fogzás okozza, mert 4 hónaposan kibújt két foga, és csak azt vettük észre, hogy kinn van, semmi nyűglődés nem volt.
Napközben nem nagyon "ér rá" szopizni, 2-3 perc alatt letudja, és ennyi. Viszont éjjel....
Lelassult a gyarapodása, a kezdeti kg/hó után már csak 30 dkg-t hízott az elmúlt hónapban. Így orvosi javaslatra, 5.5 hónaposan megkóstoltattam vele az almát. Háát a hideg rázza tőle
:shock: Őszibarackkal dettó. Mással nem próbálkoztam.
Szóval tapasztaltabb anyukáktól kérdezném: ez ugye egyértelműen arra utal, hogy nem érett még meg a hozzátáplálásra?! Mert pont az allergia miatt nem is erőltetném annyira a dolgot.

Susy!

Bocs, csak az elejtett megjegyzésekből látom, hogy Kristóf (aki egyébként nagyon helyes) sem aludt jól sokáig. Kiderült, hogy miért? Hogy oldódott meg a dolog?

Köszi.

Anna
b.anna

bocsi, nem Kincses, hanem Iricc :oops: :oops: :oops:

dytke

Ildi - köszi! Megnézem itt a patikában és a Kenguruban is, más ötletem tényleg nincs. :cry: A neten sincs infó róla csak ilyen interneten vásárlásos bio oldalakon.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ildi , Susy - Azt hiszem nektek is ilyen van. A hétvégén teljesen feleslegesen kocsikáztunk ki a babyoutletbe, mivel a neten látott Römer akciós autósülés nem volt.........alig voltam elkeseredve!!! :cry: :cry: :cry: Ti hol szereztétek be? Jól jött volna az a kedvezmény!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Anna - köszi a receptet. nekem egy szoptatási tanácsadó mondta, hogy az allergiás gyerekeknél különösen nem javasolt betöltött 6 hónap alatt a hozzátáplálás elkezdése, mert még nem hasznosul a az étel, viszont foglalja a helyet a tej elől. És esetleg további allergiát válthat ki. Nem tudom igaz-e, de mi még emiatt nem eszünk mást anyatejen kívül. Szerencsére nincs gond a szopival, még mindig 80 dkg-okat hízik havonta.

Susy- Anna megelőzött a kérdéssel, hogy kiderült-e nálatok mitől volt és hogy oldódott meg. (akkoriban már nem jártam erre, ezért nem tudom, pedig biztosan írtad)

dytke

Dytke - Szabi álomkóros. Szerintem az időtől. A mutavánnyal ígí nem is próbálkoztunk újra, majd ha kibújik belőle az álommanó. :lol: Ambi nagyon kis ügyi már! Gratula a kézen járáshoz! Majd csak kijön már az a fogacska végre! Tündinek üzenem, hogy nehogy már emiatt rágja magát! Fanni olyan kis cuki volt! Az én fiam meg legalább felébredt és Ági meg tudta nézni! Aztán aludt a kocsiban míg kilértünk unokatesómékhoz. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka - Biopartner a forgalmazója a Holle termékeknek - www.biopartner.hu van tájékoztató is ezekről. Ne keseredj el, először én is lejártam a lábám a Holle rizspehelyért, aztán rájöttem, hol is lehet kapni...

Römer ülésünket mi a babyoutletben vettük :?

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, megvagyunk, csak az éjszakák rémesek, a nappalok úgyszintén, jön valamelyik foga, mert állandóan a szájában matat, de nem tudom melyik, mert már 16 kinn van :shock: Vagyis hát tudom, nyilván a 17. :lol:

Amúgy pörgés van, jövőhéten le kell adnom a sulimba a bekötött szakdogámat, azt is intézem most, Apa még mindig beteg, szóval nem unatkozunk. Ha Zsófival ketten vagyok, nem tudok a géphez ülni, mert reklamál. Most épp alszik :wink:
Vendég

Panndi, ezt a reklamálást ismerem, én sem ülhetek a géphez! Hú, ti már vághatjátok a centit, a vonalzód szerint pont 100 napotok van már csak Fruzsi érkezéséig (kérdés, hogy ezt ő is így tudja-e :lol: )

Anna, szerintem a 30 deka sem veszélyes, Samu csak az első két hónapban hízott 1-1 kilót, aztán egyszer 85 deka, egyszer 55, azóta meg stabilan 20-25. Nem is értem, miért kéne fenntartani a kilós hízásokat, egy éves korára már felfújt Michelin-baba lenne! Nekem is azt mondta a védőnő, hogy egy éves 12 kilónak kéne lennie, de könyörgöm, miért kéne? Mindenkinek a saját tempója a jó, az a lényeg, hogy legyen folyamatos fejlődés, elégedett, kiegyensúlyozott legyen. Ha meg nem is kell neki a másféle kaja, akkor pláne várj még, ne erőltesd.

Manka, itt vannak a kerületi bioboltok!
Nálam a zöldség vagy a húsleves nem egy konkrét receptet takar, mindig azt rakok bele, ami éppen szép volt a boltban :lol:
danann

csak a 12 kg határhoz Lilla most sincs annyi (20 hós 11,4 kg az utóbbi 1,5 hónap rekordhízása után). 1 évesen 8950 gr volt ezek szerint csak, pedig ő se kis gyerek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

gabesz, én úgy tudom, hogy csak 1x lehet felmelegíteni a tejet...
kopp-kopp, az alvás is alakul!!! hatnak a homeós bogyók!
nekem úgy tűnik a ricinus communis ch5 jött most be tejszaporításra.

nikuc, egy csomó felvágottban is van tej. vegyél zacsisat, abban el tudod olvasni, mi van.

dius, de édes ez a gyerek :)

bettyna, megosztod a módszert?

manka: rendelj hollét a netről:)

én meg nem jövök, mert ha alszik d, akkor vár a házimunka. ma épp szar napunk van, ringatom feszt :(

KépKép Kép
mzsperx

Zsófi 10,k5 kg :wink:

Fruzsit picit idősebbnek mérik mindig a koránál, remélem a 100 napra nem kíván ráhúzni :lol:
Vendég

Manka!

Én a céklát hámozom, darabolom, főzöm/párolom. Rengeteg idő kell neki és iszonyú piros lesz minden tőle... Én krumplit és csirkemellet szoktam hozzá adni. Adélnak eddig majdnemhogy ez ízlett a kaják közül a lejobban. (vagy épp akkor volt annyira éhes, hogy 1,5 aventes pohárral megevett)

Kép
Kép
kincsesi

mzsprx - Ambi is nyűgös ma, cicin nyugszik meg. Nem szopizik, csak cumizik rajta. Ennek tetejébe jön a foga. De most az előbb egyedül elaludt a kis drága :)
A módszer, amit Bettytől kérdezel azt hiszem ugyanaz, amivel mi prbóbálkozunk több-kevesebb sikerrel. Ez a suttogó módszere. Elringatni annyira, hogy majdnem elaludjon, utána letenni. Ha sír kivenni, megnyugtatni újra letenni. Egészen addig, amíg el nem alszik egyedül.
Betty javíts ki, ha mégsem ezt csinájátok :)

dytke

ahamm
na, majd összeszedema bátorságom :D
most itt nyűglődik a babakocsiban, alszik, de állandóan nyökög, mozgatni kell alatta a szekeret...

ahh, fogak... dorka is fogzik, így nemegész 3 hósan, basszus, 6 foga jön (vagy ezt már írtam? :)) fent a szemfogak, kis vámpír lesz, ha tényleg az fog leghamarabb kibújni

KépKép Kép
mzsperx

képezek is

Kép Kép

KépKép Kép
mzsperx

mzsprx - 6 fog, nem semmi. szegénykém. Nagyon édesek a gyerkőcök

dytke

Sziasztok!

Ma nálunk is kicsit nyügi nap van, ha leteszem Kristófot, vagy nem kuporgok mellette akkor sír. Most alszik, gyorsan írok, aztán rohanok a konyhába.

Manka
Mi a Römert bababörzén vettük olcsóbban mint a babyoutletben, bár az használt, de nem látszik rajta. Szóval, ha tudtok még várni, vehetsz nagyon jó áron.
Céklát én eddig úgy csináltam, hogy jénai tálkába negyedeltem őket, meghámozva aláöntöttem pici vizet és be a sütőbe. Később tettem mellé krumplit, ugyanúgy negyedelve, majd picit mégkésőbb almát. Imádja Kristóf.
Ha túl sűrű a kajcsitok és Zoló azért nem fogadja el, önts alá több vizet, én is eléggé hígra csinálom mai napig.

Bettyna
Én 7 hónapig, vagy talán tovább is csináltam ezt, de kristóf magától leszokott az ölben altatásról, már nem is nagyon bírtam volna.

Mzs
Jó látni a többi lánykádat is, édesek mindannyian.

Anna, Dytke
A hosszú éjszakázásokat betegség követte. Magas láz, hasmenés, és nagyon nehezen lábaltunk ki belőle. Aztán amikor meggyógyult, már nem igényelte, hogy ölben altassam ringatva, akkor megszűntek az éjszakázások. Azóta is végigalussza, és reggel 8 körül ébred, apa legnagyobb örömére. :)

Kép
Kép
susytunder

Manka!

Csabi meggyógyult,de nem hiszed el,délben jön Lehelkém,hogy Ő nagyon beteg! Holt sápadt arcocska,mérem a lázát,38.7,azt mondja fáj a keze-lába,meg ha nyelnie kell! Összesen 2db túrófánkot bírt magába szuszakolni(pedig a kedvence),Nurofent benyelte,citromfűves mellkaskenőccsel bekentem,most alszik,ilyenkor másnap reggelig fel sem szokott kelni! Komolyan nem hiszem el! :cry:
Cékla almával és kis krumplival a legtutibb,nálunk eddig minden babaimádta! ha nagyon édes az almád,mehet bele néhány szem meggy vagy bio meggylé is. Én úgy csináltam,hogy majdnem készre főztem a céklát,aztán beletettem egy kevés krumplités amikor eggyütt puhára főttek,beletettem melléjük és megpároltam kb.u.annyi almát és meggyet. Ha kész,jöhet a botmixer! Ha krumpli nélkül csinálod,akkor fagyaszthatod is,nem baj,ha hígabb,felengedés után belekeversz egy kis Holle rizskrémet és tökéletes lesz az állaga.

Mzs!

Jaj,de édes a 3 kislány együtt! Nektek honnan van egyáltalán kék rugitok? :lol:

Panndi!

Van egy Fogamzás/ 4 gyereket szeretnék c. topic itt a Babaneten! Gyere átt néz be,nagyon jó kis társaság van ott (is)! :lol:

Lívia!

Bocs,ha rosszul emlékszem,de mintha lenne mosogatógéped! Az AlmaWin-es tablettát használod? Mennyire hatékony,mert kipróbálnám! És mennyire jó a konyhai tisztítójuk meg a fürdőszobai vízkőoldójuk? Igyekszem mindenből a környezetbarát tisztítószert választani,többnyire a Frosch-t szoktam,de annak rém büdös és nem túl hatékony az ecetes vízkőoldója!

Márti
borossné becz márta

Mzs - Dytke gyorsan levette a tornán a módszert! :wink: Valóban a Suttógóval csináljuk, de csak az alvás érdekes belőle számomra. Legalábbis egyenlőre. Vasárnap azt gondoltam este, hogy 2 lépcsőben tanulunk majd aludni, pár napig lehet kézben, de nem ringatom, sétálok vele stb, amit azelőtt. Na, az első próbálkozásnál 20 perc ordítás volt, félálomban letettem, aztán aludt 1 órát. A visszaaltatáshoz már sokat aludt így jött egy kemény óra ordítással nyöszörgéssel, kézben, de nem ringatva, csak simizve, suttogva. A szám kiszáradt :? és közben folyamatosan azt mondogattam magamban, hogy nemutál a gyerekem és nem is fáj semmilye, csak fáradt és azért nem tud elaludni, mert most valami másképp van, mint eddig. Elbólintott egy fél órára, majd megébredt enni. Szopi után minimális sírással, amíg én megfürödtem a párom elaltatta. Aludt reggelig. Másnap a délelőtti alvást kezdte kézben, de mivel nem sírt letettem. Azóta egyedül alszik el. Ha nyöszörög, megsimizem kicsit, de aztán elnézelődik, elalszik. Csak arra kell nagyon figyelnem, hogy elkapjam azt az időszakot, amikor már aludna és gyorsan le is tegyem, mert különben átbillen és akkor megint csak sírással megy az elalvás. Ez történt a tornán is meg ma délelőtt is. Teregettem, ő meg elbeszélgetett a pihiszékben, nem is gonodltam, hogy ennyi is elég. 10 percet kiabált, aztán elaludt. Vasárnapi megfigyeléseim óta max. másfél órát bír ébren. Ha akkortájt leteszem, alszik vagy 2 órát és vigyorogva ébred!
Na, ez jó hosszú lett!Sok sikert! Remélem működni fog nálatok is. Dorka nagyon cuki!

Mutatok én is Szabi babát:
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - nekem sem jön be a suttogó egyébként. Vagyis sokminden nem, egy-két dolog igen, mint ez az aludni tanítás. Ha a könyv szerint akarnám csináni, rá kell jöjjek, hogy majd fél évig mindent rosszul csináltam...
Nálunk a fogzásig nem volt baj az alvással. Csak már több, mint 1 hónapja tart, és még nem bújt ki, de talán ma mintha úgy láttam volna, hogy az íny alatt már ott a fogacska.
Amúgy hiába alszik el egyedül, ugyanúgy felkel. Az álomban etetés és a láncetetés sem vált be. Egyszer majdcsak átalusszuk az éjszakát :)

Márti - én vízkőoldásra (olyan vízkövet lehozott, amit semmilyen vízkőoldó) ecet-víz-só keveréket használok. Ecet-víz 1:1 arányban, kb. 2 dl-hez egy kiskanál só. A vizet és ecetet fel kell forralni, utána feloldani benne a sót.

dytke

bettyna, de jó ez a kép, hova jártok úszni?
nálunk is 1.5 óra amenetidő :)

KépKép Kép
mzsperx

Lányok,
azt honnan tudni, hogy jön a foga?
Erre gyanakszom, már hetek óta nagyon nyáladzik, pár napja pedig a pelust dugdossa a szájába, nagyokat cuppog, mindent próbál nyalni.
Tegnap meg ma olyan vörös fejjel magából kikelve üvöltött, hogy egészen megijedtünk és nem tudtuk megnyugtatni, végül csak a cumisüvegre nyugodott meg, gondolom az masszírozta az ínyét ahogy szopizta?

Ennyire magából kikelve még soha nem üvöltött, mint akinek nagyon fáj valamije... De aztán 10 perc cumizás után csönd volt... Ha jön a foga és fáj, akkor lehet, hogy 10 perc alatt elmúlik és napjában csak 1-2-szer van?

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?