Új privát üzeneted érkezett!

Sokan leteszik ezt a kórházat és inkább választják Marcalit vagy Zalaegerszeget de én szerintem igazságtalanul.ha van véleményetek vagy jó vagy rossz és van kadvetek irni róla szivesen beszélgetek róla és megírom saját tapasztalataimat is
 
 


Kedves Nelly!

A húgom fog Kanizsán szülni májusban. Gőgös doktorhoz jár. Szívesen venném tapaszatlataid a kórházról. Én már nem Kanizsán lakom, de nagyon érdekel milyen ott a kórház, jó vélemény bennem sem alakult ki 23 év alatt, míg ott laktam. Szerencsére csak hallomások alapján, mert nem kellett sosem kórházba mennem.
Én a második babámat várom májusra, sokat beszélgetek a húgommal, de itt Budapesten eléggé másképp mennek a dolgok, már a terhesgondozás is.

Előre is köszi!

Szilvi
 
 


Szia Pszilvi
Én is Gőgös doktornál szültem mindkét lányomat a kisebbiket most januárban.Jó taoasztalataim voltak vele is nem pénzéhes korrekt embernek tartom,biztosan nem fog ok nélkül ,idő előtt szülést indítani,vagy sietség miatt császározni,ezt tapasztalatból mondom.Éjjszaka is és vasárnap délután is hívás után kb.20 perc alatt megérkezett. bár a szülőszobán nics lehetőség alternatív szülésre nagyon rugalmasak lehet járkálni állni ülni. Acsecsemőosztályról annyit nagyon kedvesek segítőkészek nem adnak tápszert a babaáknak csak vizet ha valakinek gondja van szivesen segítenek aki nem ígényli attól is mindig megkérdik minden rendben van e.A babának ha lebüfizte magát minden szó nélkül adnak tiszta ruhát pólyát. Az osztályról annyit 2 baba-mamás szoba van ezek3 ágyasak többi 5.A látogatók a folyosóra mehetnek csak be,ha a babák kint vannak 3 óránként akkor oda se csak az ajtó előtt kint várhatnak.Ennyit tudtam írni de ha még kiváncsi vagy másra is nyugottan kérdezzél válaszolok
 
 

 
 

Sziasztok!

Én májusban fogok szülni Kanizsán. Feküdtem már az osztályon (a másik oldalon) a kezdet kezdetén, nekem pozitív tapasztalataim vannak a nővérekről, az ellátásról. Tény, hogy kórházban lenni senki sem szeret, de nem hiszem, hogy a nagykanizsaival bármi különösebb gond lenne. Vannak szimpatikus, semleges és kevésbé vagy egyáltalán nem szimpatikus orvosok, de szerintem ez természetes.
A szülésről és ami utána van még nem tudok nyilatkozni. Viszont érdekelne ez a baba-mama szoba: gondolom ott állandóan éjjel nappal együtt van a baba és anyuka, oda egyáltalán nem mehet be látogató? Akkor ez előny vagy hátrány?
Nelly: te ilyen szobában voltál? Mi a véleményed róla? Többet foglalkoznak a nővérek az ott lévőkkel, vagy még jobban magukra vannak utalva?
Pszilvi: mi a különbség Bp és Nk között a terhesgondozásban és egyebekben?
Várom a válaszaitokat!

Maska
 
 


Szia Maska
A baba-mama szobában sincs éjjel nappal ott a baba.Reggel hétkor hozzák ki őket és este három- negyed tizenegy körül viszik el őket.Ez azért van hogy az anyuka is tudjon pihenni elég fárasztó így is megjegyzem.Aszülés utáni első 24 órában pedig oda is csak 3 óránként hozzák ki szintén a pihehés miatt.Látogató a szobába ott sem mehet be de az ajtóba kihozhatod hogy bárki megnézhesse az a te felelősséged de nem nagyon javasolják mert így a baba ki van téve a betegségeknek.Nagyon sokat segítenek a csecsemősök mindent megmutatnak elmagyaráznak és ha külön gondod van bármikor bemehetsz hozzájuk minde fennakadás nélkül jönnek segíteni.De persze ez attól is függ hogy menyien vannak az osztályon.Én babaás szobában voltam mind a kétszer és meg voltam elégedve.
 
 


Sziasztok!

Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak az itteni kórházzal. Ott kezdődött a dolog, hogy nehezen jött össze a babó. Az általam Kanizsán legjobb tartott orvoshoz jártam, aki nagyon népszerű volt abban az időben. Elkezdett hormon gyógyszert adni, anélkül, hogy egy hormonszintet nézett volna, ami csak egy vérvétel. Ez men t hónapokig, mikor rákérdeztem, hogy ezután hogyan tovább. Erre azt mondta, hogy emeljük az adagot. Na gondoltam akkor, nekem aztán nem emeled, úgy hogy azt sem tudod melyik hormon az amelyik nem működik jól. Ezután mentem Marcaliba, ahol több hónapot veszítettem azzal, hogy a fölöslegesen adott hormon kiürüljön a szervezetemből.
Nagyon jól felszerelt a kanizsai kórház, szerintem a szaktudással sem lenne baj, csak a hozzáállással. Itt nagyon a pénzre utaznak a dokik. És nagyon rossz híre van a kórháznak szinte az egész dunántúlon. Több kórházban jártam sajnos és ezt tapasztaltam.

Bocsi, ha valakit sértett a véleményem.

Andi
 
 


Sziasztok!

Még anno gyerekoromból (most 30 vagyok)én is inkább Andihoz hasonló rossz véleményeket hallottam a kanizsai kórházról, de a legjobb kórházzal is előfordul, hogy valakinek rossz tapasztalata alakul ki.

Maska!

Különbséget abban látok, hozzáteszem ez egy-egy doki összehasonlítása: a húgomé és a sajátom, hogy Kanizsán mintha több idő jutna egy paciensre, személyesebbnek tűnik. A húgom kéthetente megy a kórházba tehesrendelésre, ahol együtt van védőnő és doki és nem kell fizetni. Itt Pesten, ha járok egy dokihoz magánrendelésre, akkor mindig oda megyek és mindig fizetek. A kórházban nincs ilyen védőnős szervezett ellátás. Vagy csak a magánrendelésre járók nem tudják. Nekem az furcsa, hogy a doki és védőnő együtt dolgozik. Az én védőnőmnek köze sincs a dokihoz, semmilyen kapcsolatban nincsenek.
Itt Pesten lazábbnak tűnik nekem a rendszer, nem ragaszkodnak minden szabályhoz, de nem is törődnek annyit velem. És természetesen többféle alternatív szülési lehetőség is van egyre több kórházban.
A 'csizmás' szülést még senkitől nem hallottam, nem 'kötik ki' a lábat hagyományos szülésnél sem.
A toxoplazma vizsgálatot csak akkor csinálják meg, ha kéred, Dunakeszin lakó barátnőmnek havonta kellett mennie.

Hát, ennyi jutott eszembe most.

Szilvi
 
 


Sziasztok!
Én Kanizsán szültem 2003 novemberében. A terhesgondozással nem volt gondom, igaz az SZTK-ban elég gyorsan kiszórják az anyukákat. Magánrendelésen lehet többet kérdezni.
Mivel túlhordtam a kislányomat, így már a szülés előtt befeküdtem. Azon az osztályon nem is volt semmi gond. A szülőszoba is oké volt. Persze aki alternatíav módon akar szülni, annak valóban el kell mennie más városba. Az újszülött osztályon a baba-mama szobába kértem magam. Már megbántam. Azon kívül, hogy egyszer megmutatták a köldökápolást és a peluscserét, nem mondtak semmit. A normál szobában fekvő anyukákhoz legalább szoptatási időben bementek, hozzánk meg csak néha bekukkantottak. Nekem ráadásul a tejem se indult be, a kislányom se tudott rendesen szopizni, így volt gondom bőven.Volt, hogy vissza kellett adnom a nővéreknek a lányzót, mert már nem bírtam hallgatni, ahogy sír az éhségtől. Ilyenkor persze kicsit "furcsán" néztek rám. Aztán a doktornő is belátta, hogy nincs még tejem, így tápszert kapott már a kórházban, amit én adtam neki. Az 5. nap a tejem is kezdett megindulni, úgyhogy éppen ezért is nagy örömmel jöttünk haza. Ha mégegyszer szülök - már dolgozunk, hogy összejöjjön - akkor nem fogok baba-mama szobába menni.
Szerintem nem a mendemondák alapján kell kórházat és orvost választani. Ki kell tapasztalni. Andinak rossz tapasztalatai voltak, így elment máshová, érthető. Akinek eddig nem voltak itt gondjai, a következő szülésnél is ide fog jönni. Sokan nem is engedhetik meg maguknak, hogy más városba járjanak.
Hát, ennyi. Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett.
 
 


Sziaztok
Gerita én csak annyit szeretnék hozzá fűzni ,hogy a nővérek azért néztek rád fúrcsán mert a babás szobának az a lényege ha a kisbabád sír bármikor felveheted és vígasztalhatod ,mert bent nem biztos hogy van a nővéreknek rá idejük és valószínüleg furcsállották miért mondasz le erről a lehetzőségről. A baba bent is sírt csak te nem hallottad és ott nem volt aki vigasztalja.Egyébként a tej az első babánál másnak is lassan indul el .
 
 


Sziasztok!
Természetesen nem azért adtam oda a nővéreknek a babámat, mert nem akartam vígasztalni vagy vele lenni. Sajnos a cicimből nem jött szinte semmi, már ha sikerült a kicsinek rendesen a szájába vennie. Egy éhes kisbabán pedig a vígasztalás nem segít. A harmadik naptól már semmi gond nem volt. Én adtam neki a tápszert és a cicimből is egyre több tejci jött. Ekkor persze eszem ágában nem volt visszaadni a nővéreknek. Megjegyzem, volt olyan anyuka, aki azért vitte be a nővérekhez a babáját, hogy lekísérje apukát és bemenjen a boltba.
Na, de nem is érdemes vitatkozni azon, hogy jó e a baba-mama szoba vagy sem. Mindkét fél tud pozitívat és negatívat is mondani. Akár itt Kanizsán, akár máshol az országban. Lényeg, hogy anya és gyermeke egészségesen térhessen haza.
Kellemes babázást mindenkinek!
 


Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
 


Sziasztok!

2004. január hónapban szűltem én is a kanizsai kórházban. Zsiray doktort fogadtam meg, és 100%-osan meg voltam elégedve a kórházi ellátással, hozzáállással és természetesen a dokival. Problémás terhességem volt, 2-szer is feküdtem a kórházban. Az osztályon szülés előtt álló kismamák rémtörténeteket meséltek a dokikról, és a szülés menetéről. Eléggé be voltunk ijjedve. Ehhez képest a szülőszobán a szülésznők (nekem 2 is volt, mert közben jött a váltóműszak) maximálisan kedvesek, és segítőkészek voltak. A férjem is bennt volt a szülésnél, mindenkinek ajánlom, hogy a párja (ha bírja a gyomraKépvegyen részt ennél a csodánál. Az osztályon csak egy nővér volt egy kicsit "morci", Gizi nővérnek hívták. A csecsemősök is rengeteget segítettek a szoptatásnál (kisfiam 16 hónapos koráig szopott). Egyszóval én nagyon kellemeset "csalódtam" a nagykanizsai kórházban, és a következő babámat (aki még nincsen a közeli tervekben) is itt szeretném megszülni Zsiray doktor segítségével.
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a linkre, bár már nem vagyok túlzottan érdekelt a témában, mert három gyermek után már nem igazán szeretnék többet vállalni.
De szeretném megosztani veletek tapasztalataimat.
Első gyermekemet várva - 7éávvel ezelőtt - azzal a naív elképzeléssel vágtam neki a várandósságnak, hogy én nem leszek protekciós, válogatós kismama, jó nekem helyben, Nagykanizsán szülni, hisz itt is diplomás orvosok vannak, rossz orvos meg mindenhol lehet. Ezt a naív elképzelésemet rögtön az első tanácsadáson megdöntötték, ugyanis váratlanul ért, hogy egy általam eladdig nem ismert orvos, egy aszisztens és két védőnő előtt kellett meztelenül elvonulnom a vizsgálóasztalig. Nagyon kellemetlennek és megalázónak éreztem a helyzetet, ami egy empatikusabb megoldással szerintem megoldható lett volna. Harmadik gyermekemet 2 éve szültem, de azóta sem sokat változott a helyzet. Vagyis még mindig nem jutottak el odáig, hogy a vetkőzőből közvetlenül a vizsgálóasztalig el lehessen jutni.
Visszatérve eredeti gondolatmenetemhez: az első vizsgálat után úgy döntöttem, hogy inkább MÁV kórház. Mivel a férjem a MÁV-nál dolgozik, az utazásom ingyenes volt, az öcsém pedig Pesten lakik, így tudtam hol lakni a szülés előtt. Persze ez csak ilyen feltételek esetén működik. De akik meg tudják oldani, azoknak teljes szívemből tudom ajánlani a MÁV kórházat. Pedig teljesen ismeretlenül állítottunk be, véletlenszerűen választottuk ki az éppen szembejövő fiatal orvost, aki nagyon kedvesen végigvezetett a kórházban, mindendt megmutatott. Mindig megkérdeztük mivel tartozunk, de soha nem kért semmit. Szülés után adtunk csak pénzt. A vajúdás alatt végig kedvesek voltak, pedig 12 órát vajúdtam, s a műszakja után végig velem volt az orovos. A felszereltséget pedig nem is említem, mert számomra nem az volt a döntő. S ami még meglepő, hogy itt Kanizsán állandóan aggódtattak valamiért, pl. magas vérnyomás, nyitott méhszáj, Pesten pedig megnyugtattak, hogy minden rendben.
Harmadik gyermekem olyan váratlanul jött, hogy már nem volt idő Pestre menni, Kanizsán szültem. Az éppen ügyeletes orvossal nem is volt bajom, mert a Zsiray doktor elég lazán veszi a dolgokat, s felül tud emelkedni az előírásokon.
Pesten ugye lehet inni, Kanizsán meg meglepődtek, hogy vizet merek kérni, hogy be tudjam venni a gyógyszert. Aztán rákötöttek az infúzióra, amihez le kellett feküdnöm a szülőágyre. 12 órát biztos nem bírtam volna ki azon az ágyon. Szerencsére a harmadik már egy óra alatt megszületett. Hogy gátvédelemmel szüljek, az csak véletlenül került szóba. De ezzel kapcsolatban is úgy kezeltek, mintha bölcsödés lennék: "De aztán mindent úgy kell csinálnom, ahogy mondjuk!" Természetesen sikerült akkor nyomnom, amikor mondták, s csak egy kicsit repedtem, s felszívódó varrattal varrtak össze.
Itt Kanizsán szokás az 5. napi vizsgálat, amelytől én rettegtem és feleslegenek is tartottam, mert Pesten ezt nem csinálták, s meg is tagadtam a vizsgálatot. Ezt a hírt vissza is hallottam magamról két hónap múlva. Ennyit az orvosi titoktartásról.
A másik megrázó élményem a vizite. Itt hopptákba kell állni a vizitre: nem lehet rajtunk alsónemű, nem lehet éppen nálad a gyermeked, főleg nem az ágyadban heverészve. Én ezt is feleslegesnek tartottam, mondván minek nézeget engem midnen nap más orvos. Pesten ennyi volt a vizit: Jól vannak? Jól vagyunk. S ha gondom volt, azt négyszemközt megbeszéltem az orvosommal.
A csecsemősökről meg annyit, hogy mindig beteáztatták, mikor kihozták, nem akart enni, aztán elvitték,és csodálkoztak, hogy miért nem hízik. Mikor ezt szemükre vetettem, természetesen letagadták. Erre azt mondtam, akkor mit büfizik ki? Ekkor felajánlották, látva nem vagyok kezdő, hogy egész nap kinnt lehet nálam.
Összefoglalva a szemléletmóduk dühít fel, hogy nem tudnak elszakadni az évtizedes beidegződéseiktők, hogy a kismamát betegnek/kiskorúnak tekintik, aki nem képes dönteni saját sorsárol. Plussz ezt még megfejelik azzal, hogy az ember intimitás igényét nem nagyon veszik figyelembe.
Láthatjátok, hogy nagy különbség van két kórház között, s mindenkinek nagyon meg kell gondolnia érzékenységének és lehetőségeinek függvényében, hogy hol szül. Ha az elsőt Kanizsán szültem volna, lehet hogy nem vállalkoztam volna többre.
Azt hittem, a nehezén túl vagyok.
gya
 
 


Kedves Gya!

Tökéletesen megfogalmaztad amit én is érzek. Én az első gyerekemet a MÁV-ban szültem, a másodikat is Pesten, mivel itt lakom. Hugom viszont Kanizsán. Azt hiszem az a baj, hogy nincs konkurrencia és nem haladtak a korral, hanem egyszerűbb a régi szemléletet tartani.

Húgom úgy járt áprilisban, hogy éppen szoptatta babáját, mikor berobogott az ügyeletes nővér és kizavarta a kicsivel, mert a polgármester úr éppen látogatóba jött a szobatársához, aki valami ünnepélyes évforduló napján szült. Persze több vadidegen fazon utcai cipőben, ruhában.

Ennyit a kanizsai kórházról.
 
 


Sziasztok!Én julius 17-re vagyok kiírva és nagykanizsán lakom,itt is fogok szülni.Kismamákkal barátkoznék akik kb velem egy idős terhesek vagy akik szintén barátkozni szeretnének.Amugy én üle dr-hoz járok de nagyon nem vaa Fgyok vele megelégedve inkább a Tucseket szerettem volna.Bár azt mondják,hogy nem jo doki és sokan tartanak tőle.Nekem mégis ő a kedvenc.:)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó