Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Mindenki!
nemrég költöztünk Gyöngyös környékére. az első Babánk még Pesten született, az I. Klinikán,úgy még meg tudtem oldani az ingázást, de gyerek mellett, ha jön a második...ezért kérdezem, nem tudjátok, milyen Gyöngyösön a szülészet, az orvosok, a szokások, mennyire any-baba-barát, stb? kérlek, írjatok, ha ott szültetek, vagy tudtok valamit!!
(amúgy nincs sok bizodalmam a vidéki kórházakhoz, az egrit ismerem belülről, horror, a hatvaniról is csupa rémhírt hallottam...)
Köszi,
Zsanya
 
 


Szia Zsanya!
Én bár pesti vagyok, a terhesrendelésen találkoztam két lánnyal, akik a gyöngyösi kórházhoz tartoznának, de eljöttek onnan, mert nagyon rosszak voltak a tapasztalataik. Az egyikőjük pl. szülés előtt 2 hónappal. Inkább ingáznak! Nem tudom, mi az igazság, de remélem, segítettem valamennyit! Szia: Noémi

Kép
Kép


Szia Zsanya!

Én gyöngyösi születésü vagyok, de 6 éve Salgótarjánban élek. A hugom Gyöngyösön szülte a kislányát és akkor volt egy kicsit több belátásom a kórház müködésébe. Szerintem nem rosszabb mint bármelyik más kórház! Ugyanugy vannak kedvelt és kevésbé kedvelt, pénzéhes és kevésbé pénzéhes orvosok mint bármelyik másik kórházban. Ha folyamatosan a babával szeretnél lenni akkor babás szobába kéred magad, ha nem, arra is van lehetőség. Akár hová mégy mindenhol hallasz jót és rosszat is. Pl nekem nagyon sokan mondták, hogy ha gyöngyösi vagyok és anyukámék is ott élnek (gyöngyöstől 5 km-re) akkor miért nem megyek inkább oda szülni (két gyermekem van)? Ennek nagyon egyszerü oka volt, én teljes mértékben meg voltam elégedve az itteni kórházzal, orvosokkal, nővérekkel minden rémhir ellenére is! Én azt tanácsolom, hogy a saját tapasztalaidra hagyatkozz! Gondolom ott is van lehetőség szülőszoba látogatásra ahol mindent megtudhatsz elsőkézből, és ha nem tetszik még mindig választhatsz egy másik kórházat!
Problémamentes terhességet kivánok!Kép

Szia
Mókuska

Kép
Kép
 

 
 

Kedves Noémi, köszönöm, hogy írtál, annyira örülök, hogy reagált valaki!! Kép)

Kedves Mókuska, ezt is jó hallani, mert ugye, ha mondjuk nem is mellette döntök, akkor is adódhat, hogy ott kötünk ki...
annyit még: nem tudod esetleg, hogy kinél szült a hugod? - akivel ezek szerint elégedett volt.
olyan kíváncsi vagyok!

de igaz, tényleg el fogok menni, és megnézem magamnak őket! Kép
köszi,
Zsu
 
 


Kedves Zsanya!

En első gyermekemet Bp-en születem, a másodikat Gyöngyösön. a gyöngyösi kórház szálloda a pestihez képest. Az orvosommal 100 %-ig elégedett voltam, a csecsemős nővérek nagyon aranyosak, mindenre felkészítettek. Ha nincs semmi bajod akkor babás szobába tesznek mindenkit, még a császárosakat is 24 óra után.Szerintem ez nagyon jó.
Dönts a szíved szerint, de ne legyen félelmed a gyönyösi kórházzal szemben, én ha szülnék harmadikat csak itt szülném.

Minden jót!
Kiki
 
 


Kiki!
Köszönöm, bíztató!!
melyik pesti kórházhoz képest szálloda?

neked is minden jót!
Zsu.
 
 


Szia Zsanya!

A hugom esete elég fura volt. Õ Pásztón él és egy sikertelen terhesség után döntött ugy, h a következő terhességnél Gyöngyösre fog járni. Szelva (nem tudom igy kell-e irni a nevét) dokival egy utcában lakik és ugye jól ismerték egymást, de ő akkor még csak gyakornokként volt a kórházban, de Papp dokival beszélt, hogy vállalja el tesómat. Na eztután sokminden történt, de a hugom nem volt hajlandó alkalmazkodni az ottani szokásokhoz és azt mondta mégsem kell fogadott orvos, majd annál szül aki éppen ügyeletben lesz. Egyedül Hassan dokinál nem akart szülni, de a sors ugy hozta, hogy éppen ő volt az ügyis. Végig bent volt vele a szülőszobán és a hazajövetelig minden nap meglátogatta, érdeklődött a hogyléte felől, szóval nagyon rendes volt.
Egyébként innen Salgótarjánból is sokan járnak Gyöngyösre, mentek az itteni orvosok után (Linka, Nadim)

Szia
Mókuska

Kép
Kép
 


Mókuska, Köszönöm!!
Zsuzsanya
 
 


Szia Zsu!
A szabolcs utcában szüetett a lányom, de megfordultam a az I. női-n is. Bármelyiktől klasszisokkal jobb.

Kiki
 
 


Szia Zsanya!
Én 2003 december 6.-án szültem a gyöngyösi kórházban a kisfiam.Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. Dr.Fehér András betege vagyok már lassan tíz éve, és természetesen Nála szültem.Életem legszebb éjszakája volt.Köszönhetem ezt az orvosomnak, és a szülésznőnek is , aki alig tágított mellőlem egész éjszaka, még a folyosón lévő automatábol is hozott Nekem vizet/nem is egyszer/.Természetes úton szültem, érzéstelenítés Nélkül.Igaz itt még nincs otthonos szülőszoba /fürdőkád,labda,bordásfal/,de én "jól" éreztem Magam, amíg nem indult el a szülés csak egy kis félhomály volt.DE mesélte Marika/szülésznő/ , hogy rádiót is lehet hallgatni.Igaz ez nagyon minimális a pesti Ikea-s szülőszobákhoz képest.Két papás szoba van, a férjem végig Velem volt.
A dokimban én maximálisan megbízom,a sógornőm is már a második babáját Nála szülte, két barátnőmet is vittem már Hozzá, nagyon megvannak Vele elégedve.Persze biztos hallani Róla rosszat is.Az osztály vez. főorvos engedélye nélkül /Dr.Hlinka Tibor/ nagyon nem lehet ugrálni, minden császárra, műtétre Neki kell áldást adni . Azt mondják azóta van rend az osztályon amióta itt van.
24 órás babaszoba van.A csecsemősök rendesek, segítenek mindenben, ha Te is úgy állsz hozzá.
Ha valami kérdésed van írj, amiben tudok segítek!
Sok szerencsét a szüléshez, ne izgulj, nem rossz kórház!
 
 


Kedves Csgabi!
Nagyon köszönöm a kimerítő és konkrét tájékoztatást,nagyon kedves vagy!!
még nincs készülődőben a második babánk, csak előre akartam tájékozódniKép

Volna még pár kérdésem:

- Az a két papás szoba, amit írsz, azt jelenti, hogy két szülőszobába mehetnek be a papák a sok közül, vagy két szobában lehetnek benn azegész kórházi ellátás alatt, napokig?

- a 24 órás babaszoba azt jelenti, hogy mindenki aki rendben van babástul, automatikusan egy szobában lehet a babával... szóval csak ilyen szoba van?
előre is köszönöm,
nagyon bíztató képem kezd lenni arról a szülészetről!

Zsanya
 
 


Szia Zsanya!

Szóval:
-A két papás szoba a szülőszobára vonatkozik.Van egy nagy 3 ágyas "közös" szülőszoba, ahol függönyök választják el egymástól az ágyakat.Ez mellett van egy egy ágyas papás, ebből nyílik a másik papás.Ezekben egy ágy van "Nekünk", ez mellett van egy fotel a papának.Na meg az NST.Igaz zöld csempe van benne, de nem olyan barátságtalan.Legalábbis Nekem nem volt az, mert félhomály volt.A nagy szülőszobába viszik a babát fürdetni,ahová apuka is mehet.
Sajnos szülés után a kórterembe nem lehet Veled apa, oda látogató nem mehet be /más pesti kórházakkal ellentétben/.Ez nem tudom, hogy jó-e.A kórterem ajtaján van egy kis ablak, ott megmutathatod a babát.Ha nincs Veled a baba, a folyosón van egy monitor, így a rokonok ott nézhetik meg.

-a babaszobába szülés után 2 órával tolnak ki, és nem sokra rá megkapod a babát is, ha nincs vele semmi baj.Nem tudom, hogy kérheted e másik szobába magad, Nekem természetes volt, hogy oda visznek.A másikba, azt hiszem csak 3 óránként viszik ki a babát.Ha sok a baba és nincs hely a babásba , akkor betesznek az osztályra.De ez szerintem ritka állapot, és amint lehet mész a babásba.
Amúgy Mi 3-an voltunk egy szobában.
Minden reggel elviszik kb.1 órára a babákat, megnézi a gyerekorvos.Addig lehet egy kicsit lazítani.Bent a kórteremben fürdetik őket,ha akarod Te is fürdetheted.

Remélem segítettem, mert eltudom képzelni , hogy tele vagy kétségekkel.Szerintem ne izgulj, én megvoltam Vele elégedve.Nekem szép élményeim vannak a szüléssel kapcsolatban, és ezekkel kapcsolatban nagyon szívesen segítek bárkinek!
Sok szerencsét a "közeledő" terheséggel kapcsolatban, és jó egészséget a már meglévő porontyhoz!

Szió, ha bármi kérdésed van írj bátran: Gabi
 
 


Sziasztok!
Én 26 éve ott születtem (Gyöngyös), de sajna nem emlékszem a részletekre Kép
Én most Szegeden fogok szülni (2 honap mulva Kép

KépKép

KépKép
 
 


Sziasztok!

Lám milyen különös az élet. Ennyire különböző vélemények egy ugyanazon kórházról és orvosokról. Én gyöngyösi vagyok és az első gyermekemet itt is szültem. Kár volt! Néhány kivétellel utálatosak a nővérkék. Az orvosok tisztelet a kivételnek pénzéhesek. Az osztályon diktatúra van, mindenki retteg a főorvostól, aki egyes pletykák szerint még vizsgálat közben is bagózik.
Zsanya! Ha bababarát kórházat keresel, nehogy odamenj! Mivel új az épület, tényleg szálloda más kórházakhoz képest, de a személyzetet sajnos nem cserélték együtt az épülettel. Én úgy éreztem magam mint egy megalázott kutya. Sajnos nem volt a városban az orvosom, amikor indult a szülésem. A szülésznő kérdezte Fehér dokit, h. mi legyen, mert nagyon előrehaladott állapotban vagyok. Erre Fehér ott a fülem hallattára azt válaszolta, h. mit érdekel engem, majd jön a választott orvosa. Aztán jött Hrabár doki burkot repeszteni. Mikor érdeklődni mertem, h. miért van erre szükség érthetetlen, arrogáns választ kaptam. Egyedül vajúdtam, nem engedték a férjemet hozzám és a szülésre is csak úgy esett be, h. kibalhézta. Belekönyököltek a hasamba, azonnal elvágták a köldökzsinórt és ami a legjobban fájt, hogy hiába van roomig-in, nem lehettem napokig a babámmal, mert nem volt hely a babás szobákban. És még sorolhatnám a sok apró, de negatív dolgot, ami ott ért. Szóval, ha elégedett voltál az előző kórházzal inkább válaszd azt. Most mi is várjuk a következő babát és mindenképpen Pestre megyek szülni. Az I. női milyen volt???

Üdv. Lucvarek
 


Sziasztok!
Én is csak annyit fűznék az egészhez, hogy én is Gyöngyösi vagyok, de pestre fogok menni a szent Imrébe, mert én is ott születtem, és nagyon jokat hallottam rola, ellentétben a Gyöngyösivel. Hát én is tudnék mesélni dolgokat, hogy milyenek az orvosok, én se mennék ide az biztos.
mindenkinek jo döntést kívánok!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Hetti! Nem tudom ismerjük-e egymást?! Én novemberben szülök és gondoltam a Szt. Imrére is. Tudsz vmit róluk bővebben, esetleg orvost ismersz?
Lucvarek
 


Szia Lucvarek!
HOl laksz?Én oktober 27-re vagyok kiirva. Én is annyit tudok, amit anyum mesélt, hogy mindenki nagyon kedves, és a Szőnyi dokit ismerem, hozzá fogok menni. Mástol is pozitiv dolgokat hallottam, hogy milyen figyelmesen bánnak az emberrel, és nem csinálnak veled semmit a tudtod, vagy beleegyezésed nélkül. Nekem azért is tetszik ,mert fel van ujitva a szülészeti rész és van alternatív szoba is. ezt én is a honlapjukon néztem meg, sztem te is látogass el az oldalra.
Jo döntést!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Hetti!

Bocs, h. csak most válaszolok! Lenn lakom a 80-asban a Kolozsvári úton. Ill. az már nem a 80-as, hanem a kertes házas rész. Én már "öreg", 70-es vagyok, a Berzébe jártam. Én is akkortájt, november elejére vagyok kiírva. Fenn voltunk nézni kórházakat és nekem a Szt. István volt nagyon szimpi, de hát mint tudjuk a gyöngyösitől bármelyik jobb lehet. Jársz már fel a dokidhoz?

Lucvarek
 


Szia Lucvarek!
Én a Rákóczi utcában lakok. Én is a berzébe jártamKép
Hát igen, a gyöngyösinél bármelyik jobb...
Még nem voltam fenn a dokinál, majd 24-ére tervezem, ha akkor tud fogadni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Hahó Hetti!

Képzeld sikerült összehoznom egy öszvér, de nekem nagyon praktikus megoldást. Gyöngyösön a nekem egyetlen szimpi dokihoz (Szelva) járok terhesgondozásra (már el is vállalta) és ha eljön a szülés ideje, akkor irány a Szt. István, ahol vagy az ügyeletesnél szülök vagy ha lehetséges, akkor csak a szülés alkalmára "bérelek" orvost. Van pár szimpi doki nevem már, hála a babanetnek. Majd felhívom őket, h. ha nem hozzájuk járok, akkor is vállalják-e a szülést. Persze mindez csak akkor jön be, ha nem lép fel semmi komplikáció. Sajnos volt néhány enyhe vérzésem, de azért remélem kitart mellettem a kisbabám.

Üdv. és boldog Húsvétot! Lucvarek

Ui.: Ja és ha bármi ellenérzésed van a dokival szemben 24-én, gondolj arra, h. még rengeteg időd van és rengeteg jó doki közül választhatsz! A pocaklakó fontosabb, mint az arcos dokik!
 


Szia Lucvarek!
Örülök hogy sikerült igy megoldanod a dolgot, remélem én is sikerrel járok majd. Én itt Gyöngyösön nem ismerek senkit, azért is döntöttem pest mellett. A vérzésekre mit mondott a doki? Másik topikba is irok és ott is van ilyen probléma, de ne aggodj el fog mulni. Te hanyadik honapban vagy?
Üdv: Heni

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Lucvarek!
Örülök hogy sikerült igy megoldanod a dolgot, remélem én is sikerrel járok majd. Én itt Gyöngyösön nem ismerek senkit, azért is döntöttem pest mellett. A vérzésekre mit mondott a doki? Másik topikba is irok és ott is van ilyen probléma, de ne aggodj el fog mulni. Te hanyadik honapban vagy?
Üdv: Heni

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Lucvarek!
Örülök hogy sikerült igy megoldanod a dolgot, remélem én is sikerrel járok majd. Én itt Gyöngyösön nem ismerek senkit, azért is döntöttem pest mellett. A vérzésekre mit mondott a doki? Másik topikba is irok és ott is van ilyen probléma, de ne aggodj el fog mulni. Te hanyadik honapban vagy?
Üdv: Heni

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Lucvarek!
Örülök hogy sikerült igy megoldanod a dolgot, remélem én is sikerrel járok majd. Én itt Gyöngyösön nem ismerek senkit, azért is döntöttem pest mellett. A vérzésekre mit mondott a doki? Másik topikba is irok és ott is van ilyen probléma, de ne aggodj el fog mulni. Te hanyadik honapban vagy?
Üdv: Heni

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Szia Heni!
Bocs, de ritkán járok erre! Gyorsabb lenne, ha a freemail-emre írnál. Persze csak, ha neked nem gond: felhovadasz@freemail.hu
Ma voltam 12. heti UTH-n, elvileg minden rendben volt. Remélem a vérzéseknek is annyi. Tudod nekem már az idő is ketyeg (35 múltam), rossz lenne egy vetélés, aztán várni néhány hónapot és újra próbálkozni. Meg már ragaszkodom is a kis "szaroshoz".
Te honnan is kerültél Gyöngyösre? Ide jöttél férjhez, vagy itt a párod munkahelye?
 


SZia Lucvarek!
hát én is ritkán járok mostanában erre, mert otthon nincs net, csak a szüleimnél. és most innen irok. irhatok majd a freemailedre is, de remélem itt is elolvasod. én mindig itt laktam gyöngyösön. csak most kiköltöztünk Adácsra, mert hát kinek van 30 millioja házra. panel meg kizárt volt. ha ugy van akár találkozhatunk is. legközelebb szerdán jövök gyöngyösre.
üdv heni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
 
 


Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy a babának mit kell vinni a kórházba? Ugyanis a salgótarjániba mindent vinni kell, egy pár db pelust adnak azért naponta, de nem tudom, hogy ez Gyöngyösön hogy megy?

Köszi a válaszokat!
 


Sziasztok Gyöngyösiek!
Nem tudtok Gyöngyösön véletlenül olyan csoportot, ahol
anya-magzat kapcsolatot építő relaxáció, beszélgetés, csoportfoglalkozás folyik? Én már nem vagyok pesti, de csak ott tudok ilyenről... még nem aktuális, de már gyűjtöm az információkat! :)
 
 


Sziasztok!

Látom nagyon eltérőek a vélemények a gyöngyösi kórházról, dehát ez így normális.
Én 26 hetes kismama vagyok és ott fogok szülni. Nadim főorvoshoz járok lassan 7 éve és nagyon megvagyok elégedve.
Egyszer már feküdtem a nőgyógy-on, méhszájplasztiukát csinált. Elégedett voltam vele is, a nővérekkel is, a szobával is.
Nagyon jo hogy bent van minden szobába a fürdőszoba.
Valószínű, hogy szülésre nem fogadom meg, ha behozzák, hogy a kórháznak kell fizetni. Nincs csak arra 100ezer forintom. :cry:
Az biztos, hogy eddigi tapasztalataim alapján nem mennék máshova szülni. Remélem nem fogok csalódni.
A barátnőm most szült és ő is meg volt elégedve, sokat segítettek neki a csecsemősök, és a nővérek is.
Azt tudom, hogy pelust, popsitörlőt vinni kell, mert nem sokat adnak.
Ha bármit megtudok még segítek :!:

Sziasztok!

Martha
 


Kedves Mamák,

Bocsánat, hogy ismeretlenül zavarlak titeket, de mivel régi „topicoló „ vagyok, kislányommal való terhességem óta, ezért merem veletek bátran és örömmel megosztani, hogy megnyitottuk a www.biofalva.hu webáruházunkat. Csupa csupa egészséges étel, naturkozmetikum, babaápolás, kényeztetés a babának és mamának. Kislányunk inspirált az egész létrehozásához, mivel neki nagyon nehezen vadásztam le ezeket az egészséges dolgokat.
Ha van kedvetek nézzetek be hozzánk. További szép napot kívánok mindenkinek.
Johanna


Sziasztok,
én az első gyermekemet Budapesten szültem, hát nem mennék vissza oda, még ha fizetnének sem, az tutti. Már két éve ide járok Gyöngyösre, és igen jók a tapasztalataim: tiszta az osztály, a nővérek, szülésznők, orvosok kivétel nélkül(!!!) empatikusak, kedvesek, hozzá értőek. Én Dr. Fehér András főorvos úr betege vagyok, nála is fogom szülni a kislányomat, és most két hetet töltöttem bent megfigyelésen, így tényleg volt alkalmam bepillantást nyerni az osztály életébe. A főorvos úr az, aki nem csak a szülés végére megy be, hanem VÉGIG ott van, és mindent ő csinál! Akkor is, ha nem az ő betege, de ppl. ő az ügyeletes. Rendkívül figyelemes, humánus, és szakmailag is "toppon" van, mérhetetlenül megbízható ember, akinek nem a pénz, hanem a betege számít!
De egyébként minden orvosról jó tapasztalatom van, senkiről nem tudnék rosszat írni, nem is értem, miért mennek el Bp-re szülni Gyöngyösről, amikor itt nem futószalag -szerűen végzik a munkájukat, hanem családias légkörben, és ez nagyon sokat számít szerintem, pláne szülésnél!

 


Sziasztok!
Új vagyok itt és olvasgatok minden fórumon jó kis tanácsokat.Én most 6 hetes kismama vagyok,még nagyon az elején járok és próbálok jó orvost találni!Csépány Adriennt ajánlották eddig és hozzá járok,de egyre több negatívumot hallottam róla.Nadim is szimpatikus.Várom a jó kis tapasztalatokat..előre is köszönöm :D


Sziasztok!

Én idén januárban szültem a kisfiamat Pap doktornál. Igaz, hogy néha hangulatfüggő, de mind emberileg, mind szakmailag megvoltam Vele elégedve. Elejétől, végéig ott volt a szülésnél, pedig el kellett volna mennie (fontos dolga lett volna). Nagyon sokat segített. Ajánlom mindenkinek!
A szülésznő (Pádárné) is nagyon kedves volt, Ő is sokat segített, végig fogta a kezem, de még a csecsemősök is.
A kórház olyan, amilyen, de sztem vannak rosszabb kórházak is. Én meg voltam elégedve a nővérkékkel is, a csecsemősökkel is, az ellátással is. Persze, mint mindenhol, itt is vannak utálatos nővérek, meg nem megfelelő orvosok. De mindenkinek más az igénye, és mindenkinek más a jó, más felel meg.
 
 


Sziasztok! Én is már életet adtam a kislányomnak, minden rendben volt, én maximálisan meg voltam elégedve az osztályon folyó munkával. Tisztaság volt, az étel ehető, mindenki kedves és figyelmes volt. Tényleg csak jó dolgokat tudok írni. Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem még mindig dr. Fehér a "favorit", én is jártam Csépányhoz, no comment. A sogórnőmnek és a barátnőmnek is ő volt az orvosa végig, magánrendelésre jártak hozzá, és mégis "elfelejtett" szólni nekik, hogy a szülés időpontjában ő szabadságon lesz, így az ügyeletesnél szültek. :shock: Mondjuk, mivel minden orvos jó szakember, nem volt gond, de hát mégis ismeretlenek voltak számukra...Minden jót!!!

 


én most 26hetes terhes vagyok eddig Orosházán szültem kicsit félek hogy milyen lesz itt a gyöngyösi kórházban szülni.
moni790606
Gyöngyös
 
 


Sziasztok:) 
Nekem elsó manóm most 10 hetes vagyok,de még nem tudom hol lenne érdemes szülni. 
Gyöngyös közel van és szeretnék több információt megtudni az ottani orvosokról, véleményeket :) előre is köszöönöm :D
bubucsibe
Vámosgyörk
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó