Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én új vagyok és a jelek szerint 6 hetes terhes. Mivel nem rég költöztük Pestre nem nagyon van orvosom. A Bajcsy van a legközelebb a lakóhelyemhez. Pénteken szándékozom először menni és megtudtam, hogy Dr. Farkas Béla fog rendelni. Ismeri valaki? Tapasztalatok?

Előre is köszönöm!
 


Szia katusoksi!
Mikor megláttam a farkas béla nevét még a hideg is kirázott. Én nála szültem 3évvel ezelőtt magánrendelésre jártam hozzá. legtöbször csak egyedül voltam a váróteremben akkor még nem tudtam miért. Szóval uh-t utoljára a terhesség 32 hetén csinált és amikor 37 hetes lettem azt mondta -vizsgálat után, hogy másnap menjek be a korházba mert szülük. Szerinte igen nagy volt már a baba és azt is mondta hogy majdnem 3újnyira van nyitva a méhszáj...Másnap bementem a korházba, a ct semmit sem jelzett a növér meg azt montdta, hogy a gyerek feje még egéssz fent van. Végül burkot repesztett a doki, közvetle utánna a szülésznő is megvizsgált azt mondta,hogy már 1 ujnyira tágultam. Hát igen, nem értettük a dolgot a férjemmel, kb.5 óra mulva született meg a lányom aki bár 3200 g. volt még éretlen volt ezért inkubátorba került, és még mai napig betegesebb meg érzényenyebb a bőre mint az átlagos gyerekek. A csecsemős növérek mondták, hogy koraszülött, a kiskönyvembe pedig át lett tollal javitva a terhességi időm (a javitás nagyon látványos). A hálapénzt azért elvette a doki, nem is tudom miért adtam oda.Mindez karácsony előtt történt...De sok más emberrel is beszéltem dokiról és csak rosszat halottam, keress másikat de sürgösen.ÉN Polgárt ajánlom.Külömben a Bajcsi nem rossz korház
Dorotheosz
 


Ismerem Õt. 1986-ban 18 éves voltam, és minden menstruációm rémálom volt. Egyik alkalommal felkerestem az orvost, akinél még én születtem. Azt mondta valószínű terhes vagyok, de fennáll a vetélés veszélye, ezért menjek haza, és feküdjek a hétvégén. A vérzés nem múlt el, így elmentem a Péterfy Kórház szakrendelésére, ahol ugyanazt állapították meg. Kétségbe estem, és mivel úgy éreztem nem igazán foglalkoznak velem, elmentem a Bajcsy Kórházba eredetileg ahhoz az orvoshoz akinél a nővérem szült, de sajnos Õ kb 1 évvel a problémám előtt meghalt. A Bajcsyban immár harmadszor ugyanaz volt a diagnózis, bár kiegészítették azzal, elképzelhető, daganat van a méhemben, de várjuk meg a terhességi teszt eredményét. A negatív terhességi eredmény augusztus 19-én este érkezett vissza, másnap ugye 20. én pedig úgy gondoltam lévén ostoba 18 éves, hogy na én akkor most meg fogok halni, mert daganatom van. Elhatároztam, hogy azt az orvost, aki éppen vizitelni fog este, megkérem engedjen másnap haza, mert én otthon akarok meghalni. Farkas Béla volt épp aki aznap este vizitelt. Akkor láttam őt először. Elzokogtam minden bénatomat neki, aki erre csak annyit mondott, hogy ha nincs ellenemre, a vizit után ő is megvizsgálna. Mondtam neki, hogy már kb tizen megvizsgáltak, kék+ zöld a hasam tőle, így már semmi sem számít.
Megállapította, hogy semmi bajom sincs, csak olyan szűk a méhszájam, hogy nem tud zökkenőmentesen kiürülni a vér. Ettől nagyobb a méhem és ez okozza az elviselhetetlen görcsöket. Menjek másnap nyugodtan haza, majd az első szülés meg fogja oldani ezt a problémát. Így is lett. Saját tapasztalatom pozitív, így nem osztom dorotheosz véleményét.
Amúgy pedig amit írt teljes képtelenség, a helyesírása pedig egyértelművé teszi, hogy átkozottul tudatlan, primitív.
 

 
 

Le vagyok döbbenve... Gúnyolódni valaki szerencsétlenségén és szitkozódni. Hát ha valaki itt primitívségről és rosszindulatból jelesre vizsgázott az te vagy enikő!

Sajnálom Dorotheosz, ne törődj vele, az ilyen "embereket" levegőnek kell nézni. Valószínűleg kisebbségi komplexummal küzd és ki kell valahol adnia magából.

Szóval akkor az én problémám: júniusban szülök, jelenleg a X. kerületi egészségházba járok, egyelőre ambulánsként. Még nem döntöttem el, hogy hol fogok szülni, de ez a kórház lenne a legközelebb a lakásunkhoz. A Farkas nevét láttam ott kiírva, gondoltam itt találok többet róla.
 


Sziasztok

Hát akkor én is leírnám a "kedves" Farkas doktorral kapcsolatos élményemet. Bár inkább jó volna, de sajnos nem az. Szóval:

1998 december 26.-a volt. Orvosom Kardos Gábor aki a világ legjobb dokija (legalább is számomra)Elment a nyákdugóm, enyhe rendszertelen fájásaim voltak. Kardos doktor sajnos influenzás lett ezért ügyeletből haza küldték, mivel ugye influenzásan nem lehet szülést vezetni a fertőzés veszély miatt. Így esett az hogy a szülésemre sem jöhetett vissza. Ügyeletben Polgár doktor, és Farkas doktor volt. Mikor beérkeztem megvizsgált a Farkas 1 ujjnyira voltam nyitva, az égvilágon semmi nem történt, mire kaptam olyan 7 körül (este) egy injekciót azzal a jelszóval hogy ettől vagy megindul vagy abba marad a fájás. Férjemet hazaküldték engem áttettek a nőgyógyászatra, majd este 9-kor elkezdődtek az erősebb fájások majd egy pukkanást hallottam és elfolyt a magzatvíz. Na nagy nehezen a nagy fájások alatt elsétáltam a szülőszobára, megtörtént az előkészítés. Orvost nem láttam. Hívtam a dokimat, beszéltünk is vele, és mondta hogy nyugodjak meg telefonon értekezni fog a Polgárral hogy nála szüljek meg, ne a Farkassal. És hogy nagyon figyeljen rám, mert én kicsi vagyok szűk a medencém és nincs kizárva hogy császárra lesz szükség. Na persze a Polgárt sehol sem láttam, egyszer sem jött a telefonok ellenére sem, hanem a Farkas jött, közben már folyamatos fájásaim voltak, már régen kivoltam tágulva éjjel 1 kor de a baba csak nem akart kibújni, mindig visszacsúszott, hát hogy is tudott volna mikor szűk volt a medence. A Farkas mind eközben az ágyamon ült ráborulva a paplanra és aludt, én meg már magamon kívül voltam a fájdalomtól. Mire megúnta, és 2 órakkor úgy döntött véget vet ennek és elkezdte kinyomni belőlem a gyereket, szó szerint rá feküdt a hasamra, belekönyökölt, és nyomta kifelé a gyereket. Ennek eredménye az lett hogy kívül belül repedtem, a végbél egybe volt moindennel, és 17 varratom lett kívül belül. Borzalom volt. Csoda hogy ezt a gyerekem ép egészségesen megúszta. És nem lett semmi baja. Mikor megszületett hosszú csúcsos feje lett szegénykémnek. Én marha ennek ellenére adtam neki pénzt, el is fogadta. Aztán a bent töltött napok alatt egyszer sem volt nálam, nem nézett meg. Mikor mentünk haza a zárójelentést fogalma nem volt kinek kell odaadni. És persze ezekről a dolgokról semmit nem írt benne. Sem a varratról. Akkor én megfogadtam hogy engem a többi szülésemnél senki nem vizsgálhat meg, de legfőképpen a Farkas nem. De ha lehet ne is lássam az életben soha többet.
Mikor mentem a Kardoshoz a 6 hetes kontrollra csak ennyit mondott mikor megvizsgált és a varratokat nézte. Úr isten. Ezt a következő szülésnél helyre kell hozni. Hetekig ülni nem tudtam, és a legkisebb időjárás változásra iszonyat nyilalásokat érzek belül még most is.

A következő két szülésem csodálatos volt. Kardos doktornál szültem mindkettőt. Végig ott volt velem, és hát nagyon rendes kedves volt mindvégig. A másodiknál még vágott hogy helyre hozza a dolgokat. De a harmadikát már gátvédelemmel szültem. Most pedig a negyediket várom, akit szintén nála fogok szülni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
 
 


Kedves Mindenki!

Az a legnagyobb probléma, hogy már sokan elfelejtették vagy talán soha nem is tudták, hogy egy gyermek születése nem a szülészorvosokról, szülésznőkről, kórházakról szól, hanem a születendő gyermekekről és rólunk. A szülés a világ egyik legtermészetesebb, és a legcsodálatosabb eseménye. Valamikor a dédanyáink minden hókuszpók nélkül, sokan egyedül, otthon, esetleg bába jelenlétében hozták világra gyermekeiket. Most pedig mi van? Mindennek az ellenkezője. Nekem három gyerekem van, és szakmabeli vagyok, bár nem szülész. Mindhárom terhességem és a szüléseim is rendben zajlottak, a férjem jelenlétében, kórházban. Az orvos csak a végén jött be. :D
 


Amúgy nekem szerencsém van mindhárom orvost ismerni. Polgár megbízható, rendes családapa, de a Farkas meg a Kardos, hát mindketten már többször nősültek, egyik sem törődik a gyerekeivel. Így aztán nehezen tudom elképzelni, hogy a pénzen kívül másért lennének kedvesek hozzám:!:
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó