Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Terhességem alatt próbáltam infót szerezni az orosházi kórházról, de nem sikerült. Aki itt volt terhes ill. itt szült írja le véleményét mindenről. Remélem segíthetünk másoknak, hogy ők nem legyenek annyira tanácstalanok mint én voltam.
 
 


Én Dr. Svarsnig Lajosnál szültem 2005-ben. Mindennel meg voltam elégedve. Nagyon sokat segített szülés közben és biztonságban éreztem magam vele.
A szülészeten nagyon rosszul esett, hogy nem lehetett velem a pici, pedig olyan szobában voltam aminek az ajtajára az volt írva, hogy "baba-mama".
A csecsemős nővérek nem segítenek semmiben!!!
KIVÉVE HAJNI nővérke aki mindent türelmesen elmond, sőt meg is mutat mindent.
A kaja minősíthetetlen volt.
Most ennyi jut eszembe. Remélem más is ír ide.
Sünike
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 

 
 

Én is Orosházán fogok szülni. Amikor régebben bent feküdtem, még jó volt a kaja. Így leromlott?
Tényleg nem lehet velünk majd a baba? Fekve kell vajúdni, vagy vannak alternatív módszerek is? Ki tud valamit?
 
 


Első gyermekemet Szabadszálláson szültem, 8 nappal a kiírás után burokrepesztéssel indították meg a szülést, kaptam oxitocint, volt kézzel tágítás, a hasamba könyökölés, minden fájdalmas hercehurca, egy nagyon ellenszenves ügyeletes orvos, és egy csodás szülésznő. Ezek ellenére élmény volt a szülés, és újra bevállaltam. A lányom már Orosházán született, szintén ügyeletes orvosnál. A kórházban viszont kellemesen csalódtam. Kiírás napján persze nem történt semmi, befektettek a kórházba, a nővérkék rendesek voltak, csak az a szigorú magázódás zavart, és hogy mindenkit csak anyukának szólítottak, véletlen se a nevén... 1 hetet várakoztam bent a szülészeten, addig végig csak a Huhn doktor foglalkozott velem, bár ez lehet, hogy véletlen. A doki nagyon rendes volt velem, reméltem, szüléskor is őt fogom ki. Volt két sikertelen oxitocin tesztem is, ott megismertem két szülésznőt, az egyik rettentő ellenszenves volt, már a neve se ugrik be, a másik, a Mancika aranyos volt. Végül május 14-én (8 nappal a kiírás után) fájásokra ébredtem. Felek volt az ügyeletes, 9 körül vizsgált meg, akkor már rendes 10 perceseim voltak. Kaptam beöntést, és borotválás is volt. Az osztályon is nagyon szimpatikus volt a legtöbb nővérke, leginkább a Klárika, Ildikó, Szilvi és még egy, akinek a nevét sajnos nem tudom. A szülőszobára már a párommal együtt mentünk. A doki burkot repesztett, fél órát még a ctg miatt feküdtem, erősödtek is a fájások, de utána felkelhettem, mehettem wc-re, és labdán vajúdhattam. A szülésznőm Simonné Zsuzsika volt, és nagyon jó volt, mindig megnyugtatott, tanácsokat adott, hogy hogy lélegezzek, hogy próbáljak a fájások alatt ringatózni. Nem kellett felfeküdnöm, álltam, mikor többször ellenőrizte a szívhangot. 3-4 óra elteltével kellett csak felfeküdnöm, akkor a doki megnézte, hogy állunk, és ott egy kis ctg miatt maradnom kellett. Aztán úgy alakult, hogy már nem jöttem le, mert hamarosan eltűnt a méhszáj, és jöttek a tolófájások.

A doki nem erőltetett semmit, szépen kivárta, hogy minden a maga ütemében történjen, így csak pici gátmetszésem lett, és azt is szépen és alaposan összestoppolta. 13.55-kor született meg Mesi, szóval nem is volt vészesen hosszú szülés.

Velem tökéletesen jól foglalkoztak, annak ellenére, hogy ügyeletesnél szültem. Az osztályon is jól elvoltam. Bár kérés nélkül tényleg nem sokat segítettek a csecsemősök, de ha kértünk, vagy kérdeztünk legtöbbjük nagyon készséges volt! Még a főnővér is!

Baba-mama szobák vannak, bár nem a hagyományos értelemben. Fürdetésre, vizitre, éjszakára összegyűjtötték a babákat, de éjjel is kihozták őket 1x szopizni!

Nekem jó volt így! Remélem, megmarad az orosházi szülészet!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
 
 


Sziasztok!
Én a 16. héten járok és segítséget szeretnék kérni Orosházával kapcsolatban.:
Mi a mostani helyzet?
Patakfalviról mit tudtok?
Köszike
 


Sziasztok!

Én 1995 ben szültem Orosházán mindennel meg voltam elégedve igaz fogaddott orvosom is volt. Akkor vezették be a babamamás szobákat. Ha valakinek kell még info irjon pü-t.
Sziasztok!
evolet
Szolnok
 
 


Én 2002.-ben szültem Orosházán,Felek főorvos kezei alatt.Ő volt a fogadott orvosom is és végig mellettem volt,ha valami problémám adódott.Szülés előtt 1 hónappal be kellett feküdnöm a vérnyomásom miatt,ő épp akkor volt szabadságon,de minden reggel bejött a betegeit megnézni,kedvesen,mosolygósan.A szülésre is fél perc alatt beért éjfélkor..még épp,hogy túl voltam a beöntésen és a botorváláson. Tényleg nem siettetett semmit sem hagyta,hogy minden menjen a maga útján. Hajnal 2-kor és 4-kor is adott EDA-t (gerincbe érzéstelenítőt)mivel jól tágultam,csak őrült fájásaim voltak.Amíg vajúdtam óránként rám nézett,megnyugtatott majd reggel 8-kor azt mondta,hogy itt az idő és szülünk.2 tolófájásra meg is érkezett a pici lányom,nyakára tekeredve a köldökzsinórral,amit azonnal rendbe rakott és megnyugtatott,hogy egészséges a baba.A gátmetszést észre sem vettem,a varrást már inkább mivel kezdett kimenni az érzéstelenítő hatása.De így is biztonságban éreztem magam a kezei között.
Nemrég derült ki,hogy újra babát várok,és ismét nála fogok szülni.Remélem ezúttalis minden rendben lesz.
A nővérekre nem nagyon emlékszem,túl nagy nyomot nem hagytak benne.Egy kis alacsony akkor 45 körüli vörös nővérke volt aki segített többször,a többiekre nem igazán emlékszem.A szülésznő azt hiszem Hajni volt,de vele sem kommunikáltam túl sokat.
Sem 2002-ben sem most nem lakom orosházán,mégis ott szültem ls szeretnék most is,mert Felek főorvos az akiben teljesen megbízom.Az,hogy milyen a kaja,meg a szoba annyira nem is érdekel,azt a 3-4 napot kibírom valahogy.A lényeg,hogy megbízható orvosom legyen,akit mindíg felhívhatok,ha kérdésem van.
gombicsek
Békéscsaba
 
 


Régi bejegyzés de hátha valakinek jól jöhet! :)
2015,11,14-án szültem Dr. Svarsnig LAjosnál ogaz nekem fogadott dokim volt de csak jót tudok róla mondani :) Vajudás altt is jött de nem matatott állandóan nézte a fájásokat fogta a pocakom h milyen erős és meddig tart a fájás... :) Nem kellett fekve vajudani sőt kimondottan séta labda volt mondva de ha fekve volt kényelmes akkor úgy :) Oxitocint se kaptam rügtön...11:05 kezdődött és negyed6 urán kaptam h hátha lejön a lánykám....


fél7 után vizygált 10 percenként mert nem volt se külső se belső méhszájam a gép szerint jöttek a tolófájásoknekem egyfolytába fájásom volt,,,,de a gyerek magasa...180 szívhang 160 vérnyomás fél8 mondta h nem vár.....császár....iszony jó hangulatba telt a műtét...után anyuhoz páromhoz odament elmondta miért nem tudtam megszülni és utána ahogy engem kitoltak bejött hozzám is :) Minden nao megnézett kérdezett rólam a lányról is :) 


Szülésznők is mind normálisak voltak mind Magdika mind Krisztike a csecsemősök szintén :) 

anyus2015
Orosháza
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó