Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ismeri-e valaki közületek Dr. Sztakó Pétert az Uzsokiból?
Minden érdekel vele kapcsolatban, hogyan vezette le a szülést, mennyiért vállalta stb.
Írjatok! Köszi.
 


Látom senki nem akar segíteni nekem!
Szomorú vagyok!
:(
 


Szia,

Nála szültem én is a tesóm is. Azóta is hozzá járunk mind a ketten. Szerintem nagyon rendes, alapos.

Anett
 

 
 

Szia Anett!

Köszi, hogy írtál!
Mikor szültél?
Én még csak orvos keresésben vagyok, mert babát szeretnénk, egy ismerősöm ajánlotta a Sztakó dokit és ezért szeretnék több infot kapni róla.

Üdv Linda
 


Szia!

Sztakó doki nagyon szimpatikus.
De ha jót akarsz magadnak, olyan messzire kerülöd el az Uzsokit, amilyen messzire csak lehet!!!

Keress alternatívabb kórházakban rendelő dokikat, mint pl. a Szt. Imre vagy a MÁV. Hiába normális az orvosod, ha a rendszer középkori! (pl. kötelező beöntés,stb.)

Tudom, úgyis a barátnődnek hiszel, nem a névtelen beírónak, de tegyél meg annyit magadért, h legalább 3 kórházat (nem kettőt) megnézel, mert utána nagyon tud fájni...
Semelyik doki nem tud szembeszállni a rendszerrel (az adott helyen kötelező szabályokkal), hiába hisz minden kismama abban, h az ő esete kivétel!!!

Tájékozódj!
Szia
 
 


Szia Ilon!

Lehet, hogy igazad van, de a MÁV kórházról rossz tapasztalatom van (feküdtem bent)
Szent Imrét nem ismerem, de nekem túl messze van, azért megnéztem a honlapját és igen csak bizalomgerjesztő.
És köszi a jó tanácsot megfogadom.

Szia
 


Szia Linda!

Én 16hónapja szültem az Uzsokiban és nagyon jó tapasztalatom van!!
Engem nem zavart a beöntés, az jobban zavart volna, ha nyomás közben jön más. Sztem nagyon jók, nekem a tapasztalat sokat számít és itt hozzáértők vannak.
Amit hallottam Sztakó dokiról, hogy sok a császáros kismamája.:(
Akit szívből tudnék ajánlani onnan: Csapó doki vagy az én dokim Kalocsai doki.
Ha van kérdésed priviben is kérdezhetsz.:)

Mikorra várod a babád?
Ha van kedved csatlakozz hozzánk, kérdezhetsz a többiektől is, Uzsoki 2006-os topik, legalja fele találod.:)

Sziszike.

Kép


Szia Sziszike!

Köszi a választ!
Sajnos még nem vagyok várandós, :( pedig már fél éve próbálkozunk. Már azon gondolkozunk, hogy elmegyünk meddőségi vizsgálatra, de ha jól tudom azt csak egy év próbálkozás után csinálják.

Linda
 


Szia Linda!

Előtte szedtél vmit?
Sztem ne sűrgessd és neis görcsösen akarjátok, adjatok még időt magatoknak..

Énis 1 évről tudok...

Az Uzsoki jó döntés, én a fenti dokikat javaslom..sztem lessd meg melyik szimpi és dönts, mjd.

Akkor szorítok nektek. Reméelm te is hamarosan a babások táborába tartozol...:)

Puszi:Sziszike.

Kép


Szia Sziszike!

Soha nem szedtem fogamzásgátlót és van egy 16 éves fiam is, ezért csodálkozom, hogy miért nem sikerül. Talán valamit elrontottak az orvosok az elmúlt években. :cry:

Linda
 


Szia Linda,

Én a Sztakó dokihoz járok, januárra várjuk a babócát. Eleinte voltak kétségeim - leginkább amiatt, hogy jó-e Nekem az Uzsokiban szülni, de ahogy haladunk előre az időben egyre inkább azt gondolom, hogy jó választás volt. Azt hiszem Nekem pont ilyen típusú orvos kell, laza felszabadult, nem paráztat semmivel, de mindent elmagyaráz, stb.

a teherbe esés miatt pedig szerintem egyenlőre ne aggódj, minél jobban stresszelsz, annál kevésbé fog összejönni. Van még időtök, és ha egy fél év múlva még mindig semmi eredmény, ráértek elkezdeni azzal foglalkozni, hogy mit kellene tenni, addig viszont inkább próbáld a szervezeted feltölteni vitaminokkal és egyebekkel (pl. folsav), hogy mire a pocakodba költözik a kismanó, már mindenből legyen elég :)

Judit

KépKép
Kép
 
 


Szia Judit!

Először is hagy gratuláljak a babaváráshoz!

Én még csak egyszer találkoztam Sztakó dokival, de jó benyomást keltett, mert nagyon pontosan elmagyarázott mindent és türelmesen válaszolt a kérdéseimre. Az Uzsokiban még nem voltam ezért nem tudok róla semmit mondani. Vitaminokat eddig is szedtem mert szerintem az már hozzá tartozik a mai étrendhez, a folsavat szedem kb 3 hónapja.
Igen a stressz, mindenki ezt mondja, minél jobban görcsölök, hogy teherbe essek, annál jobban nem megy a dolog, de hát nem olyan könnyű tudomást sem venni arról amit az ember szeretne.
Köszönöm a biztatást.

Szia: Linda
 


Szia Linda!

Sokaknak akkor jön össze, amikor már feladják..:)
Próbáljátok megbeszélni, hogy 2éven belül szeretnétek pl. és azidő alat bármikor összejöhet.
Igazából ezt fejben kell eldönteni, pozitívan kell hozzáállni, mert sikerülni fog!

Sajnos nem vagy egyedül evvel, nézzd meg a babaneten is vannak ilyen fórumok, sztem egymásközt talán könnyebb.
Sok sikert a babóhoz.

Sziszike.

Kép


Lindaposta, és Sztakonál szültem...
20 hetesen váltottam hozzá, mert a régi dokim stílusát nem bírtam. Egy barátnőm ajánlotta, aki már szült nála. Nekem is a nyíltsága, a humora tetszett.
Megbántam. Csak annyit, hogy a barátnőm azóta szült nála még egyet, kromoszómahibával született a baba (2 hónapig élt), és sztako ezt csak szülésnél vette észre. Engem végig macerált szülésnél, kérdés nélküli burokrepesztés, gátmetszés, a gyereket meg a hasamba könyökölve nyomta ki belőlem, pedig hatszor kértem, hogy ne tegye. A végén atoniám lett (amikor elkezd az emberből ömleni a vér, mert nem húzódik elég lassan össze a méh), szerintem azért is, mert a placentát nem hagyta leválni, úgy húzta ki. Altatásban áttapintotta a méhet, valószínűleg ezért szakadtam tovább, a szülés után csak a hatodik napon bírtam kakilni, amikor már csillagokat láttam... A gyereket persze nem tehettem mellre a szülőszobán, és csak 2 nap múlva bírtam felkelni a nagy vérveszteségtől.
És a végén még azt mondta nekem, hogy ennél beavatkozásmentesebben csak az erdőben tudtam volna szülni...
Büszke volt arra, hogy nem adott oxitocint.
Elég ennyi? Ha nem, az Uzsoki akkor (2004-ben) egy putri hely volt, kilométerenként volt egy Wc, mély, kinyúlt vaságyak, amire gátsebbel külön élmény felmászni, és éjszakára viszik a gyereket tápszerezni...
Legközelebb inkább az erdőben szülnék.
Tisztelet annak a pár rendes csecsemősnek, akik lelkiismeretesen végezték a dolgukat!!!

Kép
Kép
 
 


Szia Szilvih!
Szóhoz sem tudok jutni! Ez nagyon komoly amit leírtál, igazán sajnálom ami veled történt.
Linda
 


Már túltettem magam rajta, most derült ki, hogy újra babát várok.:)
Ezúttal hosszú listával fogok menni a dokikhoz, hogy én ezt szeretném, ezt meg nem... Nektek is ezt ajánlom.
Hogy Sztakó császározni szeret-e? Nekem utolsó napokig fejjel felfelé volt a baba, és végig arról volt szó, hogy császár... Meg sem próbálta volna a normál utat...
Kívánom, hogy neked sokkal szebb szülésélményed legyen, akár nála, akár másnál...

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Linda!
Remélem még olvasod a soraimat :)

Én is Sztakónál szültem, és maximálisan meg voltam vele elégedve, neki köszönhetem a babám életét. És hogy császáros volna????? Kötve hiszem, annyi elég, hogy engem 10 órát hagyott vajúdni? Hálás is vagyok érte :)

És az Uzsokit is csak ajánlani tudom, persze csak annak, akinek nem az a lényeg, hogy milyen a csempe (egyébként tavaly felújították, gyönyörű lett), hanem, hogy milyen csecsemősök, orvosok és szülésznők! Két hetet feküdtem bent, nem volt olyan, akivel ne találkoztam volna!

Judit
 
 


Szia Linda,

En meg nem szultem az Uzsokiban, de ott szeretnek, az en dokim Tiba de Sztako is nagyon szimpi. ha nem Tiba lenne a dokim, Sztako lenne az!
Sajna 5 napot bent kellett toltenem, de epp jo volt arra, hogy megerositsen: ott akarok maradni! A sima szuleszeten OK, gaz a WC, de a csecsemon mar kulcsos, sot nehany (fizetos) szobaban sajat furdo van. MINDENKI nagyon kedves es segitokesz!

Kami
 
 


Sziasztok!

Persze hogy olvasom, hiszen azért indítottam a topikot mert mindenre kíváncsi vagyok, ami a Sztakoval és az Uzsokival kapcsolatos.
Linda
 


Kami, emlékszem Tibára, ő nekem is nagyon szimpi volt. :P
Nem akartam senkit elriasztani Sztakótól, remélem, senki nem vette rossz néven, de ez a fórum erre van, mindenki hibázik néha.
Ha mindenkinek ilyen rosszul sülne el a szülése, már nem lenne a pályán.:)
Annyit azért ajánlanék, hogy beszéljétek meg vele pontról pontra, hogy hogy szeretnétek szülni, mert eléggé a régimódi szülés híve...

Mindenkinek kívánok problémamentes babavárást!!!

Pusz

Kép
Kép
 
 


Engem nem riasztottál el, tuti, hogy a következőt is nála fogom szülni :D Sőt, azóta két ismerősömnek is ajánlottam, akik azóta meg is szültek és maximálisan meg voltak vele elégedve.

Régimódi szülés híve???? Ez miből derült ki számodra?
Mert engem hagyott több mint 10 órát vajúdni, semmit nem erőltetett rám, egyedül akkor kellett lefeküdnöm 15 mp-re amikor megnézte hogy áll a tágulás és mivel nekem nem esett jól feküdni, még a ctg-t is állva kötötték rám.

Egyébként pedig minden doki hibázik, még ha ez nem is hangzik túl biztatóan... Egyébként pedig rám és a kisfiamra végig nagyon figyelt, fél óráig nézte uh-on is, hogy minden stimmel-e, nem mondhatni, hogy nem alapos.

Idén volt egy vetélésem, és mindenki azzal riogatott, hogy ennek kaparás lesz a vége. Mondtam neki, hogy ha lehet, én szeretném elkerülni, amibe bele is ment úgy, hogy 3x hívott vissza uh-ra, (hétvégén és ingyen) hogy megnézze, biztos minden rendben felszívódott-e.

Judit
 
 


Elég sok a szóismétlés bocsi, de álmos is vagyok és sietek is, azért a lényeg érthető :oops:
 
 


Sziasztok!

Februárban szültem császármetszéssel az Uzsokiban, nem a Sztakónál. Az orvosommal maximálisan meg voltam elégedve. Az uzsokis orvosok (néhány kivételtől eltekintve) nagyon jó benyomást tettek rám. A Wc fürdő nagyon gáz! A másik ami nem tetszett, egyes csecsemősnővérek. Kevesen vannak, ha sok a szülés akkor nem segítenek. Sőt kérés nélkül semmit nem segítettek (kérni is többször kellett tőlük). Tisztelet a kivételeknek (sajnos nem mindig ők vannak műszakban). Én elbizonytalanodtam a baba szempontjából, hogy ott szüljem-e a másodikat. Volt olyan hogy éjszakára egyetlen egy nővér maradt a babákkal! (Éjszaka a babák nincsenek a mamával.) Gyermekorvos csak nap közben van ott!!! Én nem tartom ezt biztonságosnak. Nekünk szerencsére nem volt gondunk.
Tehát az a véleményem, ha valaki orvost választ, a kórházi körülményeket is mérlegelje!
Bocsi ha hosszú lettem.
 
 


Szuzi, a privat szobakan sem maradhatnak ejszakara a babak? Mert ugy hallottam, ott maradhatnak... Es oszinten szolva en olyan szobara palyazom! Ott a WC se gaz, van a szobanak kulon WC-je. .. Stipistopi, feb vegen enyem az egyik! :)
 
 


Sziasztok Lányok!

Sok az ismerős név. :)
Szatkóval nem volt dolgom, kicsit nyersnek tűnik, de szimpi. Igazából nem az én orvos-stílusom, már ha lehet ilyet mondani. :)

Szilvi!
másik topikban írtam, hogy elég nagy változáson ment keresztül az Uzsoki (pozitív értelemben), és másként vannak (már) a dolgok, mintahogyan te leírtad, mindamellett szörnyű, ami Vled történt, és a helyedben én sem ott szülném a következő babát. :(

Kami!
Szobákról: már hogyne maradhatnának a babák éjjelre, ha szeretnéd!
Én Vikivel a 4-ben voltam (a babák melletti egyágyas), és maximálisan meg voltam elégedve. Azt nyújtotta, amit vártqam, nyugalmat. És a babám éjjel is velem maradhatott volna, de bevallom nőiesen, hogy én bíz betoltam, mert szükségem volt pár nap éjszakai alvásra. Én úgy tudom az a tendencia, hogy inkább maradjanak kinn, és nincs tápszerezés sem, csak az a bizonyos limonádé vagy tea.

Én spec a 3. gyermekemet kívánom az Uzsokiban megszülni, csak sajna ma derült ki, hogy a dokim (Kalocsai) abban az intervallumban külföldön lesz, amikor én szülök, előtte, utána 2-3 héttel, tehát sansztalan, hogy vele szüljek. :(:( :cry:

Tehát keresek egy másik dokit, és tudom is ki lesz az. :) Holnap beszélek is vele.

Dóri
Vendég
 


Dori, kihez megy vegul? Kivancsi vagyok, kit valasztottal.

Engem megnyugtat, hogy ha akarom, velem lehet a baba, ha akarom, kitolom. Szeretem, ha a dontes az enyem es nem kell kesz helyzet ele allnom. En is egyagyasra palyazom, remelem osszejon!!! Mert ha tobbagyas provatban vagyok, mas babaja tuti maskot szeretne szopizni es kel fel es ha pl 4-en vagyunk, az mar gazos lehet :) meg en amugy is szeretek egyedul lenni, nem zavar egyaltalan az egyedullet. ha meg segitsegre szorulok, biztos talalok valakit, aki tud...
 
 


Sziasztok! Én 11 hónapja szültem az Uzsokiban Habermajer dr.-nál. Az 5 ágyas szobába kerültem utána, mert csak ott volt hely! Itt van fürdő+wc (hát láttam már szebbet...) és nem kell kislattyogni a folyosóra. A privát szobák klasszak.de szinte mindig foglaltak mert mindenki oda akar menni! Én nem bántam meg, hogy nem voltam egyedül mert nagyon jófej szobatársaim voltak és sokat segítettek!( akkor csak én voltam ott első babás)
Kami!
Ha jól emlékszem, a fizetős szobákból van 1db 1 ágyas és 1db 2ágyas(ami picit olcsóbb) . Az utóbbinak csak az előszobája közös. Viszont a kaja ugyanaz mint anemfizetősben. A dokik és szülésznők szerintem nagyon jók, bárkihez is kerülsz, jó kezekben leszel! Boldog babavárást! Üdv:mandi
 
 


Szia Lindaposta! az előző hozzászólás neked szólt volna! Bocs Kami!
 
 


Szia, tavaly októberben szültem nála. lelkiismeretes, jó humorú és nagyon alapos. Összvissz 9 napot voltam bennt. 4-et szülés előtt 5-t után, így mindekit ismerek. :wink: A nővérek, szülésznők szuperek, a csecsemősök is segítőkészek.(szülés után 24 óráig katéterem volt, így volt alkalmam a türelmüket is tesztelni :oops: . Ui: ha fel akartam kelni, akkor ők választottak el a zacsimtól.) Szobák: szülés előtt simában voltam. Tényleg rosszak az ágyak, pocakkal alig bírtam mozogni rajta. Szülés utén fizetősbe és nem bántam meg! A kaja egyáltalán nem rossz!

Beöntés: nekem ez gyorsította meg a folymaatokat úgy, hogy a magzatvíz elfolyása utén beöntés, majd kb 1,5 óra múlva gyerek. Az időben adott beöntés nagyon meggyorsítja a tágulási szakaszt.

Szóval szerintem nagyon jó a doki, mi végignevetgéltük a szülést, na és a varrást is. Amíg lehet gátvédelempárti, de figyel, hogy ne szakadj! NAgyon szépen varr :lol:

Megy a drukk a babához! Hasonlóan szép élményeket kívánok.

Kép
 
 


Szia Mamóca!

Köszönöm, hogy írtál jó ezt hallani, sajnos elég kevesen írnak a Sztakó dokiról, ha nem probléma, akkor írnék neked egy privi üzenetet, mert lenne még kérdésem vele kapcsolatban.
Ja és sajnos még mindig csak próbálkozunk, de semmi eredménye.

:(

Szia
 


Szia Linda,

Most már tudok elsőkézből véleményt írni Sztakóról, mivel januárban megszületett a kislányom :) A lényeg: én maximálisan meg voltam vele elégedve, nagyon figyelt rám. Végül császáros lettem, aminek nem ő volt az oka, hanem az, hogy a picim teljesen becsavarta magát a köldökzsinórba, úgyhogy el sem tudott indulni kifelé, de Sztakó elég sokáig várt, hogy hátha sikerül magát kibogoznia (mivel végig pörgött-forgott), és mindent megtett, hogy ne kelljen császározni, ill. mikor eldőlt, hogy mégis, akkor azért, hogy a lehető legkevésbé legyen a dolog kellemetlen. Nekem végeredményben nagyon jó élmény maradt.
És ami még nagyon fontos: Nekem szuper tapasztalataim voltak a szülésznőkkel és a csecsemősökkel egyaránt, bár igaz,hogy a csecsemősöktől kérdezni kell, de akkor nagyon segítőkészen elmondanak, megmutatnak mindent, segítenek mindenben.
Én az ötágyasban voltam (csecsemővel szemben) és a baba kinn maradt nálam éjszakára is (igaz nem sírós, úgyhogy nem zavarta a többieket).
Ha van kérdésed, priviben szívesen válaszolok.
Üdv,
Judit és

KépKép
Kép
 
 


Szia Judit!

Köszönöm, hogy írtál, de én már másik orvos mellett döntöttem.

Üdv
Linda
 


Sziasztok!

Csak annyit, hogy nekem közben megszületett a második gyermekem egy olyan orvosnál, aki NEM tágította a méhszájat kézzel és NEM nyomta ki belőlem a gyereket, és NEM végzett brutális császármetszést, és végre tudom, hogy élmény is lehet szülni... Sajnos a Sztakónál való szülésem nem volt az...

Kép
Kép
 
 


Fenti hszban természetesen gátmetszésre gondoltam... 8)

Kép
Kép
 
 


Én csupa jót tudok róla és a szülésznő feleségéről mondani. A legnagyobb odafigyeléssel és kedvességgel bánt velem.

Egy gondom van most: mostanában nem szülök, és a rákszűrés iszonyú drága nála, 2 x 14.000. Hát elgondolkodom, hogy legközelebb hozzá megyek-e....

Szülni mindenképpen hozzá fogok menni, ha aktuális lesz!
 


lSziasztok. Én tíz éve járok Sztakóhoz és szerintem jó orvos nekem volt nála két császárom,egy iker terhességem ami sajnos elment és egy méhem kívüli terhességem:ez utóbbival nem őt kerestem fel (de csak az anyagiak miatt) hanem először elmentem az esztékába ahol megvizsgált és meg ultrahangozott a doktornő,megállapította,hogy semmi bajom(pedig egy hónapon keresztül véreztem!).Rá három napra olyan görcseim voltak aszt hittem meghalok,be mentünk az Uzsokiba és egy doktornő volt az ügyeletes akit javascript:emoticon(':twisted:') Aleszanja Nellinek hívnak nem részletezném milyen gusztustalanul bunkó volt velem mert dolgoznia kellet !!!!!(Senkinek nem ajálom!)Ő is meg erősítette,hogy semmi bajom erős menstruációm van,hiába mondtam neki,hogy szerintem nem menstruációs görcs ez valami más.Teltek a napok de a vérzés nem múlt hanem inkább erősödött.Úgy döntöttem kerül amibe kerül akkor is elmegyek Sztakóhoz.Ki is derült a dolog mikor kért egy terhes tesztet ezután meg ultrahangozott és mondta,hogy méhen kívüli terhes vagyok.Másnap sosbe megműtöttek.Megbeszéltük a férjemmel,hogy soha többet nem fogok más orvoshoz menni nem teszem ki magam minden féle jött ment orvosnak csak egy orvos legyen aki úgy bánik velem mint ő,akinél nem érzed kellemetlenül magad a vizsgálat során és nem útólsó sorban a hosszú éves tapasztalat és megérzése ami ismét ki húzott a bajból!!!! Bocsi ha túl hosszú voltam.Mindenkinek nyugott szívvel tudom ajálani!!Üdv mindenkinek.
 
 


Sziasztok!

Sztakó doktorhoz járok terhesgondozásra, nála szeretnék szűlni. Eddigi benyomásom róla csupa jó. Alapos, kedves, udvarias. Ami kimondottan tetszik, hogy eddig ahányszor felhívtam őt, vagy a szülésznőként dolgozó feleségét, mindig felvették a telefont, és azonnali segítséget, tanácsot kaptam. A fórumokon olvasottak is többségében dícsérőek, mint elmarasztalóak.
Egy dologgal kapcsolatban viszont nem találtam a fórumok között semmit:
hálapénz. Van valakinek ezzel kapcsolatban bármi talasztalat Sztakó orvost illetően?

Köszönöm
auroraborealis
Budapest
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó