Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon jó kórház. Én a szülészetet, nőgyógyászatot ismerem jól és csak jót tudok róla mondani. Főleg Dr. Szakonyi Tiborról :D :lol: . Ha minden orvos olyan lenne, mint ő, akkor tökéletes lenne az egészségügy. Osztályvetető helyettes vagy mi. Főorvos, az biztos, bár ő ezt nem érzékelteti, nem fontos.
De ott mindenki aranyos és érti a dolgát (tisztelet a ritka kivételnek).
Tehát Dr Szakonyi a szülészek gyöngye, a szülésznőké pedig Bognár Katalin. Jó ott szülni. Még akkor is, ha olyan kemény, mint az enyémek. Utána is jó, mert az osztályon is rendesek, a csecsemősök is profik és imádják a piciket.
Puszi, Judy

Üdv, Judy


sziasztok! szeretném megkérdezni, hogy ki szült 2003 novemberében debrecenben?


Sziasztok!

Látom, nem nagy a mozgás.

Volna egy kérdésem: aki már járt rákszűrésen a kórházban: mennyi idő alatt van meg az eredmény?

Tavaly itt szültem, de a terhesség elején a rákszűrést még máshol végezték, ott egy hónapot ( :shock: ) kellett várni az eredményre.
Azt kicsit sokallom.


Itt mi a tapasztalatotok?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 

 
 

Szia !

A rákszűrés eredménye 2 hét alatt van meg, nekem 1 hete vették le , és 1 hét múlva kell telefonálnom az eredményért .
z.l
 
 


Köszi!

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Sziasztok!
Van valakinek bármilyen info-ja az "új" Nyírőről? (Tehát amióta a szülészet magán lett) Előre is köszi!
 
 


Szia racy,

én 37 hetes várandós vagyok, kb. dec. közepéig jártam a Nyírőbe. Kizárólag azért váltottunk, mert a szülés kb. 250e ft kerül. Én Fülöp doktorhoz jártam, nagyon tudom ajánlani. Rendkívül kedves és szakmailag is nagyon ott van. 4 év sikertelen próbálkozás után nekünk ő tudott segíteni. A Nők Lapja Cafén van fóruma is.
A klinika címe: www.robertklinika.hu. Ott már elég sok info fenn van. Egy szülés ára 130e Ft, függetlenül attól, hogy sima vagy császár (az EDA-ért külön kell fizetni), a doki ára 70e Ft + a szobaár, ami 15ft/éj.
Szerencsére nekünk még a baba a magánosítás előtt jött össze...
Egyébként nagyon flottul megy minden, időpontot kapsz, kis csúszások egyébként lehetnek. Már a magánosítás előtt is úgy működtek, mint ahogy a versenyszektorban kellene, ez tetszett benne nagyon. Minden magyar kórháznak így kellett volna működnie... mindig, mindenki képben volt velem kapcsolatban, a dossziém mindig ki volt előre készítve, a leletek ott voltak, rögtön hívtak telefonon, ha vmi nem stimmelt...

Ha van még kérdésed nyutodtan írj!

üdv, Renyo
 
 


Sziasztok!

Én más fórumon vagyok, de lenne egy kérdésem hozzátok: a barátnőm dr. Kovács Pétert nézte ki magának a szüléshez. Tudtok róla valamit?

Teri

KépKépKép
 
 


Én a Róbert Károlyban fogok szülni (volt Nyírő). Azért vagyok ledöbbenve amit a Fülöp dokiról írtál, mert az én dokim azt mondta, hogy 130 a szülés, de abból 40 a dokié, és mivel az én dokim nem fogad el tőlem pénzt, azt mondta, hogy a szülésnél sem fogadja el azt a 40-et. EZért vagyok ledöbbenve, hogy tőled elkért a doki plusz 70-et mikor a 130-ból negyven az övé!!!!!!!!!!! Kicsit furcsa. Az meg a másik, hogy onnantól kezdve, hogy magánkórházban szülsz, semmi joga pénzt kérni... Ez az én véleményem...
Amúgy ettől függetlenül én is maximálisan elégedett vagyok a hellyel. Egyszer kellett egy órát várnom, amikor átrendezték a vizsgálót és még kábelekért rohangáltak a nyomtatóhoz meg ilyenek, de azon kívül soha. MInden labort, uh-t ott helyben megcsinálnak, szóval én is csak ajánalni tudom. Bár nekem nagy mázli hogy a doki jó ismerősöm és baráti alapon ingyen járok végig és majd csak a szülésért kell a számlát fizetni, de tuti hely.

KépKép
 
 


Sziasztok!

Én a Nyírőbe járok terhesgondozásra. Felhívtam a gazdasági irodát, és ott azt mondták, hogy 160 ezer Ft a szülés. Akkor neked, hogy lehet csak 130 ezer?
A terhesgondozásért nekem sem kell fizetnem, mert még akkor kezdtem el járni oda amikor még nem volt fizetős.
A Fülöp dokiról én is csak jókat tudok mondani.
 


Sziasztok!

Én tegnap voltam az orvosomnál Dr. Mészáros Mártánál és megmutatta a kórház árlistáját, 160.000Ft-ot kell fizetni egy sima szülésért és abból 50.000 Ft az orvosé 110.000 Ft a kórházé.

Üdv.

Horváth Éva
 
 


Mint ahogy írta Éva 110.000 a szülés + a doki. Ami nem tudom, hogy mindenkinél 50.000 vagy más.
 


Most látom csak, hogy az orvosi tarifa egységesen 50 E?
 


én még tavaly kérdeztem meg, lehet, hogy idén felemelték. De igen, az orvosi tarifa fix, én ezért is voltam kiakadva, hogy van olyan doki, akinek van képe ezen felül 70-et elkérni...

KépKép
 
 


Muffin: Ekkor mondanám azt, hogy akkor köszönöm, de nem önnél. Nem ezért megy az ember ilyen helyre, hogy ugyanazokat a sunyi kis játékokat játsza, mint egy közkórházban és utána ezért a pénzért gyakorlatilag ne kapjon semmi plusszt.
 


Sziasztok,

a félreértések elkerülése végett a www.robertklinika.hu-n ez szerepel:

Szülés:
- hüvelyi szülés és császármetszés
( szülés körüli max. 5 kh-i nap)
110.000.-

- kórházi observatios napi dij 6.000,-
- EDA – (Epiduralis anaesthesia) 35.000,-
Orvosi konzulensi díjak 50.000,- tól

Nekem a Fülöp még dec. közepén mondta az árakat, akkor még nem voltak véglegesek. Nem hiszem, hogy félre akart vezetni, lehet hogy én értettem félre vmit. Teljesen korrekt volt egész végig. Nagyon jó dokit ajánlott maga helyett, előtte még fel is hívta hogy képben lehet.
Egyébként meg magánkórház, annyit kérnek amennyit akarnak...

üdv, Renyo
 
 


Renyo: Így már okés, csak én se értettem mi van. :)
Az én dokim egyébként Újvári Attila. Majd rákérdek, hogy nála hogy is van ez. Most már így a 16. héten lehet értelme. :)
 


zelgácska nem az én dokim kért pluszba

renyo, szerintem attól hogy magánkórház nem kérhet annyit amennyit akar. Csak annyit kérhet, amennyiről számlát is ad. Én tuti hogy ha az én dokim azon az ötvenen felül, (ami benne van az árban) kérne, akkor más helyet keresnék. A napi díj meg csak akkor 6000 ha azt hiszem három ágyas szobát kérsz. Ha kétágyast akkor még drágább, de a legdrágább az egyágyas, ami 15/éj. Vagy valami ilyesmi.

áprilisban lesz megint szülésfelkészítő, kíváncsi vagyok ott mit fognak mondani, meg mutatni. Majd arról beszámolok. Vagy ha valaki volt már ilyenen, akkor írja le. :)

KépKép
 
 


Sziasztok!

35 hetes kismama vagyok, és most derült ki, hogy az orvosom és a szülésznőm is a Nyírőbe megy ápr. 1-től.
Én április 25-re vagyok kiírva, de hát ugye bármi lehet, a kisfiamat is egy héttel korábban szültem.

Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki mostanában szült ott, vagy friss infoja van, hogy - lévén magánkórházról van szó - mit kell bevinni a kórházba, babának, mamának, stb....

A másik, hogy a szülés árán kívül vannak-e olyan szolgáltatások, amiért külön fizetni kell, pl. ha mondjuk 1-2 ágyas szobába szeretnék kerülni... Vagy mi van akkor, ha EDA-t szeretnék..... Biztos ezt majd a dokim is tudni fogja, de nem akarom őt zargatni, de már kicsit tűkön ülök, hogy nemsokára itt az idő, és még nem tudok semmit....

Milyenek a tapasztalatok? Milyen a személyzet, a csecsemősök, mit tudtok a bababarát dolgokról, szoptatás, egyebek... Minden info jól jön! :)

Köszi!

bezsu
 
 


Bezsu:

Ha egy ágyasba szeretnél az 15E/éj, ha olyan kétágyasba aminek van saját fürdője akkor az 7000/éj. Egyébként a közös fürdők is rendkívül kultúráltak és közel vannak a szobához.

Az EDA 35.000 Ft.

Engem amikor körbevezettek készségesek voltak. Még csak 18. hetes vagyok, így még messzebb van, de az árak itt vannak: http://www.robertklinika.hu/arlista.html

Szoptatásnál tudomásom szerint végig veled lehet a baba ha akarod, de van csecsemőosztály is ha pihennél.
 


Zeldácska!
akkor ugyanaz az orvosunk!

mi 2 hónap múlva szülünk, de még nem beszéltünk a szülésről.
Ha beszélsz vele, kérlek írd le ,mit mondott!

szülésfelkészítő is érdekelne, ha lenne a Róbert Klinikán. Azért külön kell fizetni?

én felhívtam a kórházat, azt mondták, h bármikor be lehet menni megnézni a szobákat, meg mindent. Nekem is a 110-e-t mondták, amiben benne van az 5 nap, és a szoba is ,ha nem kérsz külön zuhanyzósat. A baba ellátásáért nem kell külön fizetni.
pelust adnak, a cumisüveget kifőzik, ha szükséges. Ennyit mondtak.
 
 


Annyi mindent lehet hallani az árakról, hogy most már valóban nem tudom mi az igazság :roll: ki -mit-hogyan-mennyit kér.En 2 het mulva megyek a dokimhoz és akkor végre én is kifaggatom.

Üdv Mindenkinek
 
 


sziasztok!
én is azért váltottam tavaly, 12 hetes terhesen kórházat, mert fizetős lett a Nyírő.
AZ akkori orvosom a kórháznak fizetendő pénzen felül 120 000 Ft-ot kért volna a szülésért, plusz a terhesgondozás minden alkalommal 15 000 Ft...
Persze erről számlát is ad, és egészségpénztárnál elszámolható, teház nem sunnyogás, de akkor is horror összeg :(
úgyhogy elmentem a lakóhelyem szerinti Sztk-ba terhesgondozásra (ingyen) és megszültem a területi kórházban az ügyeletesnél (ingyen) mert totál kiakadtam ezeken az összegeken
(az előző két gyereket 10.12 éve ennél a dokinál szültem, de akkor még nem voltak így elszállva az árak!!)
 


Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Titeket:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
 


Judittka: Ugyan már, köszönjük, hogy szóltál! :) Még nem biztos, hogy el tudok menni, de biztosan jó lesz.
 


Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de remélem, ez nem lesz gond, hogy jokat csevegjünk. Én most a 14. hétben járok :) és úgy néz ki, hogy Schleffer doktor úrnál fogok szülni. Tudtok róla valamit mondani? Remélem, csak pozitivat... :)
Nagyon várom a válaszaitokat!

Szép napot!
 


Nem ismerem őt sajnos, de reméljük, hogy jó lesz.
 


Sziasztok!

Hú ezer éve jártam itt, illetve 2,5 éve :D amikor a kislányom megszületett. Akkor még a "régi" Nyírőben Dr Mészáros Mártánál.

Az lenne a kérdésem, hogy aki most jár hozzá esetleg meg tudná mondani, hogy most a magánrendeléses vizsgálat (a Nyugatinál) mennyibe kerül?

Előre is köszi és szép babavárást mindenkinek :)

Maca
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
 


Na

Kép


sziasztok.
4 hete szültem a Nyírőben Ujvári dr-nál. Nagyon szép, természetes szülésem volt, nem is kívánhattam volna szebbet, első baba gátvédelemmel.

110e + a dokim még 80e-t kért, így fizettem 190e-t összesen.
korábban szültem a várnál, így még nem beszéltem a dokimmal szülés "költségeiről", a kasszánál kicsit meglepődtem, mert azt hallottam a dokimról, h nem kér külön pénzt a szülésért... aztán mégis.
 
 


Sziasztok!!!

Ismeri valaki Dr. Vájlok Endrét? Mi a véleményetek róla?

Előre is köszönöm a válaszokat!!!
 
 


Sziasztok! Friss Nyírős tapasztalatok nincsenek??? Én is ezt a kórházat választottam, igaz én csak jövöre megyek.

Kép
 


Sziasztok!

Jövő héten kedden (szept 30) fekszem be, programozott császár, 2. gyermek (az elsőt a Szabolcsban szültem).
Van valakinek bármilyen információja, élménye, megosztani valója a kórházról, amit hasznos lenne tudnom?

Köszi!
J.
 
 


sziasztok!

érdeklődni szeretnék, hogy milyen tapasztalataitok vannak a nyírőből.. tudtok esetleg vmit arról, hogy van-e lehetőség alternatívabb szülési körülményekre?
köszi a válaszotokat!

a.
 
 


Szia Andi!

A Nyírő alias Róbert Klinikáról azért annyit érdemes tudni, hogy ha bármi gond van, nincs koraszülött / koraszülött intenzív osztály és nem tudják ellátni a babát.
Csak abszolút problémamentes terhességeknek ajánlott. Na de ki garantálja ezt előre?

Üdv,

T.
 


Sziasztok!
Van valakinek újabb tapasztalata? Én az első babámat állami kórházban szültem és már akkor is szívesebben töltöttem volna ez az időt jobb körülmények között, de akkor még csak a Telki létezett mint magánszülészet és úgy döntöttem, az túl messze van. Most a másodiknál megpróbálnám a Róbertet, de a párom szerint úgysincs különbség az állami kórházakhoz képest. Minden érdekelne a terhesgondozással és a szüléssel kapcsolatban is, mint gondoltok az ellátásról. Köszi!
hk
 
 


Lenne egy kérdésem: az alábbi két cikkben emlegetett dr. Vereczkey, ill. dr. V.Á. ugyanaz a „csodadoktor” aki a Nyírőben is dolgozott? Ha igen, létfontosságú lenne, hogy objektív információkat kapjak róla, mert valaki őt ajánlotta nekünk is, de ha így van, akkor muszály mást keresnem. http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=22360
http://www.nol.hu/archivum/archiv-417487
 


Sziasztok!

Aki azóta megszült a R.K. Magánklinikán, leírná tapasztalatait, tanácsait? Illetve, ha valakinek a dokija Dr. Szőcs Gábor, akkor szívesen venném a véleményét is.

Köszi Pumi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó