Új privát üzeneted érkezett!

Valaki mondana róla valamít?
Nem szeretnék egyböl az én esetemmel kezdeni!!
 
 


Szia!
Pontosan mit szeretnél róla tudni? Én nála szültem 2,5 évvel ezelőtt és nagyon-nagyon meg voltunk elégedve vele. Mindvégig figyelmes volt, alapos és precíz, a szülés előtt, alatt és után pedig nagyon emberséges. még a szabadsága alatt is bejött megnézni minden nap és azóta is ha nála járok, érdeklődik a kisfiam felől. Szóval én csak jót tudok róla mondani.
Kata
 


Sziasztok!
Én 11 hetes vagyok, szintén hozza járok a magánrendelőbe. Eddig még nem volt semmi kifogásolnivalóm, viszont most, hogy a 11-13 heti tarkóredő mérés aktuális lenne, az Istenhegyi klinikát ajánlotta a vizsgálat elvégzésére, a Margit korházat szóba sem hozta, mint lehetőség, viszont a klinikán borsos árat kérnek a vizsgálatért. Ti hol végeztettétek?
Minden információ érdekel az orvossal/Margit korházzal kapcsolatosan

Köszi
 
 

 
 

Sziasztok!
Én 11 hetes vagyok, szintén hozza járok a magánrendelőbe. Eddig még nem volt semmi kifogásolnivalóm, viszont most, hogy a 11-13 heti tarkóredő mérés aktuális lenne, az Istenhegyi klinikát ajánlotta a vizsgálat elvégzésére, a Margit korházat szóba sem hozta, mint lehetőség, viszont a klinikán borsos árat kérnek a vizsgálatért. Ti hol végeztettétek?
Minden információ érdekel az orvossal/Margit korházzal kapcsolatosan

Köszi
 
 


Szia!
nekem minden ultrahang-vizsgálatot a Margit kórházban csináltak, nem értem, hogy a Te esetedben miért nem került egyből az szóba. Lehet, hogy a kórházban változtak az elmúlt években a viszonyok.
Szerintem egyszerűen kérdezz rá, hogy nem lehetne-e a kórházban megcsinálni a vizsgálatot! Én az elején soha nem mertem kérdezni, nehogy felkészületlennek vagy tudatlannak tűnjek, aztán rájöttem, hogy olyan megnyugtatóan és kimerítően válaszol a kérdésekre, hogy mindig minden kérdésemet és kételyemet megosztotam vele. Tedd ezt, Te is.
Nem mész valamikor hozzá? Én másfél hét múlva szerdán megyek, ha szeretnéd, akkor tudunk beszélgetni vagy kérdezz e-mailben is nyugodtan róla / a kórházról
tekata@freemail.hu-n elérsz.

szia
Kata
 


Sziasztok!
Én szintén hozzá jártam az Óbudai magán rendelőjébe.
Elsö pár héten fel sem tünt,hogy milyen elavult géppekkel dolgozik,de ez lett volna a legkisebb bajom.
9 hetes koromig a terhesség
Azt már nehezen nyeltem le,hogy max 10 percet állt velem szóba ugy hogy közben akkor is valami informatikai kütyüjével babrált folyamatosan.9 hetes koromig sem vizelet,sem vérvételre nem utalt be!
Igy 9 hetesen mikor vízsgált bejelentette közömbösen,hogy nem ver a baba szíve,de ne aggodjak,mert ez egy elavult eszköz és adott egy 1 hét utáni időpontot,hogy menjek be hozzá a Margit kórházba és ott sokkal jobb eszközzel megvízsgál ujra!
Én természetesen elkezdtem zokogni,erre ő felháborodva azt mondta,hogy nem érti mit kell ezen sírni!!
Természetesen a kiskönyvembe nem írt egyetlen betüt eggyik alkalommal sem !
Én már másnap kerestem egy másik dokit a Schöfméreibe,aki megállapította,hogy elhalt a baba és fél volt háborodva,amikor megtudta,hogy sem vér,sem pedig vízelet vízsgálatra nem rendelt be a Dr Béres,pedig elkerülhetö lett volna a baj,ugyanis megállt a progeszteron termelödésem és gyógyszerrel kellett volna potolni a baba életbe maradásához,amit vérvételen alapból elöre megállapíthattak volna!
Én igy jártam
 
 


És amit még kihagytam,hogy a pénzt azt minden esetben vastagon és természetesen számla nélkül elkérte!!!
 
 


Sziasztok!

Én idén augusztusban szültem Béres doktornál. Csak jót tudok mondani róla. Az összes vizsgálat alatt kedves és figyelmes volt, a vajúdás alatt (ami kb. 16 óra volt) még poénkodtunk is. Minden nap bejött megnézni, nem csak engem, hanem a fiamat is! A 6 hetes kontrollon is kedvesen érdeklődött, sőt még a fényképeket is látni akarta.

Szóval én abszolút elégedett voltam vele!


Szia Ági!

Annyira örülök a bejegyzésednek, én most vagyok 15 hetes és őt választottam orvosomnak. Mindenképp szűlni szeretnék, csak legvégső esetben, ha már valóban nincs visszaút, akkor császárral. Sajnos sok kismamától, aki nála szűlt, azt hallottam, hogy császározta, így kezdtem aggódni, hogy neki így egyszerűbb, ezért válassza ezt? tudod ez már kicsit több volt, mint véletlen, mármint a császárok száma. Ezek szerint neked nem volt semmi komplikáció, előre megbeszéltétek hogy természetes úton szeretnél szűlni, vagy csak így alakult? Gondolom érzéstelenítés volt, azért a 16 óra nem kevés idő. Megkérdezhetem, hogy ki volt a szűlésznőd, meg volt elégedve vele, esetleg a doktor úr ajánlotta? De azért gondolom a doki nem volt bent végig a szűlés alatt, mármint a 16 óra alatt. Bocs, hogy ennyit kérdezek, de annyira izgulok, szerintem ez normális első gyereknél.

Köszi
 
 


Szia ricello!

Én azt mondom jó orvost választottál. A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy végül nálam is császár lett, de nem miatta, hanem miattam. Toxémiás voltam, nagyon elfáradtam és a manót mindig visszahúzta a köldökzsinór. De már az első vizsgálatnál megegyeztünk, hogy megpróbáljuk természetes úton és csak végszükség esetén lesz császár. Ő mindent megpróbált, NEM AKART MINDENÁRON CSÁSZÁRT!!!!! Sőt, majd ha lesz második baba ott is a természetes szülést fogjuk megpróbálni. Persze csak ha lehet.
Természetesen volt érzéstelenítés, ő adta be nagyon profin. Szinte semmit sem éreztem belőle. Nem volt bent végig, de folyamatosan bejött hozzám és nem csak pár percre. Férjemnek is mindig elmagyarázta, hogy mit miért csinál.
A szülésznőmet nem ő ajánlotta, véletlenül kerültem hozzá. Koncz Évinek hívják, és egy tündér!!!!!!!!!!!!
Remélem minden kérdésedre válaszoltam, de ha nem, akkor írj az acsibe@freemail.hu címre és szívesen válaszolok.
Egyébként a tesóm is nála szült és ő is imádja :)


Sziasztok!

Bocs, hogy belerondítok a topikba, időm meg kedvem sincs sok, de mindig a lelkembe szúr a Béres doki neve, ha olvasom vagy hallom.
Örülök, hogy van emberséges oldala is, csak azt nem értem, hogy szimpátia vagy hangulat alapján sorolja a "pacienseket" "jobb és bal" oldalra.

Röviden annyi, hogy az első babámat vártam nagy örömmel, ő volt az első doki, aki megvizsgált és az a közönyös, lenéző és empátiamentes bánásmód, amivel rendelkezett akkor is és később a kórházban is, az felháborító! Pár mondata, amit nem bírok elfelejteni, mikor megállapította a terhességet, szinte utálkozó arccal:
- Na?? És megtartja??" Mondom megdöbbent arccal, hogy igen, miért kérdez ilyeneket? Erre ő:
"- Mert most csinálok egy méhnyakrák-szűrést, aztán attól lehet, hogy elmegy!
Klassz ember!!
Persze, én kapásból nem őt választottam, és nem is érdekelt volna, csakhogy a szülés előtti napon a viziten is hasonlóan taplón válaszolt egy normálisan feltett kérdésre ( íme: "- Mit érdekel engem, várja meg az orvosát!"

Szóval az olyan orvosember, akit magánbetegei sem ítélnek meg egyértelműen pozitívan, aki meg nem hozzájár, az kapásból menekül előle, azzal nagy bibi van.

Mégegyszer elnézést, megértem, ha negatív érzelmeket vált ki belőletek a hhozzászólás. Nincs harag:-)
De élek mindenhol a szólás szabadságával, ha tapasztalatból beszélhetek, nem beszólásnak szántam!! A tájékoztatás mindenkinek jár, nemcsak a félretájékoztatás. A terhességnél és szülésnél pedig az embert a legkiszolgáltatottabb és a legnagyobb megnyugvást, biztonságot nyújtó szituációk "érik", mem mindegy az emberi hozzállás és empátia megkérdőjelezhetetlensége az orovos részéről, akinek a kezében az anya és a baba testi-lelki egészsége is!

Csaó,
Viki
 
 


Szia Viki!

Természetesen részemről sincs harag, a szólásszabadság mindenkire vonatkozik. Nekem meglepő amit írsz, nekem szerencsére ilyen tapasztalataim nem voltak. Nem tudom mi alapján "szelektál" a doki, már ha ezt teszi.
Én semmiképpen sem szeretnék félretájékoztatni, az én tapasztalataim teljesen pozitívak, ezekről számoltam be.

Remélem azóta egy minden szempontból megfelelő dokit találtál.

Szia
Ági


Szia ági,

Elnézést, nem félretájékoztatást, hanem FÉLRETÁJÉKOZÓDÁST akartam írni. Mert legtöbben/legtöbbünk innen a netről infókat és általában mindenki abba a dokis topikba irogat inkább, ahol a választott dokijáról van szó. Az meg ugye inkább pozitív, mert azért tartja meg:-)

Köszi, én is megleltem a tuti dokit :-) Persze csak másodikra, mert az elsőt egy védőnő ajánlására választottam, szóval elég felületes döntés volt részemről.

A jelenlegi nőgyógyászomat akkor találtam, amikor az első éppen próbált cserben hagyni a finis előtt. A kórház folyósóján ténferegtem, tanácstalan arckifejezéssel és odajött hozzám egy doki, akit addig büdös életbe nem láttam és felajánlotta, hogy segít, ha tud. (Ez azután történt, hogy a Béres doki azt mondta, hogy nem érdekli a kérdésem, forduljak a saját dokimhoz!
Szóval ismeretlenül is megkaptam azt a fajta empátiát, amiről a magánbetegek szoktak beszámolni. Így a 2. terhességem elején egyből körkérdést intéztem egy margitos topikba és személyleírást adtam arről a nagyon szimpatikus orvosról. Hihetetlenül sok hozzászóló mind egy nevet dobott fel és csak úgy özönlöttek a pozitív tapasztalatok és ajánlások! Egyből éreztem, hogy "nem nyúlhatok mellé" :-)
Máig ez a véleményem és örülök, hogy megtaláltam, mert nem mindegy ez a nőgyógyász kérdés. Fogorvasa sok lehet, ott lehet kisérletezgetni a választással, de ez egy teljesen más téma.

Bocs, ha hosszúra sikeredett, nincs is időm tulképpen itt regélni:-)

Kívánom, hogy soha ne kelljen negatív dolgokat átélned a terhesség és szülés alatt, vagyis maradjon meg a dokid jelenlegi hozzáállása a munkájához és a pacienséhez! Mindenki változhat, még az orvos is :-)

Viki
 
 


Szia Viki!

Örülök, hogy tisztáztunk mindent! :D

Ági


Szia Viki!

Örülök, hogy tisztáztunk mindent! :D

Ági


Sziasztok lányok! A negatív véleményeket olvasva, mintha nem is ugyanarról az emberről beszélnénk. Jómagam több mint 5 éve vagyok Béres dr. páciense, és Ágihoz hasonlóan mindig maximálisan elégedett voltam vele. Szakmailag kitűnően felkészült orvosnak tartom, és emberileg sem volt vele soha semmi problémám. Másfél éve szültem nála, a szülés természetes úton és igen szépen zajlott, mindvégig jó kezekben éreztem magam, életem egyik legnagyobb élménye volt. Szeretnénk majd kistestvért is, és el sem tudom képzelni, hogy másnál szüljek.

Üdvözöllek Benneteket, sziasztok: Tímea
 
 


Szia Tímea!

Annyira örülök, hogy hasonló a véleményed. Már féltem, hogy egyedül én vagyok "szerelmes" a dokiba :D

Köszönöm Tímea hogy megerősítettél!


Sziasztok!

Na én is azok közé a nők közé tartozom akik nincsenek elragadtatva a Béres dokitól.
Még az első gyerkömet vártam amikor be kellett mennem magzatvíz vizsgálatra,mert már túl voltam a 40.héten.Nem volt fogadott orvosom,így mivel pont a Béres doki volt az ügyeletes,ő volt az aki megvizsgált.De a vizsgálat előtt szólt,hogy várnom kell,mert neki most más dolga van,üljek le kinnt a folyosón és majd szól,ha ráér.
Kb.2 órát kellett rá várnom(maga a vizsgálat nem tartott tovább 3 percnél).
Amikor még kinnt ültem a folyosón és rá vártam megláttam,hogy közeledik.Oda mentem szólni neki,hogy meddig kell még várnom?Mondta,hogy majd szól.Ezzel otthagyott.Én vártam türelmesen tovább.Eltelt megint vmennyi idő(nekem óráknak tűntek akkor)amikor megint megláttam.Én a folyosó egyik végén ültem,ő a másikból int nekem,hogy na menjek már!Gusztustalan viselkedés volt ez számomra,miért nem tudott volna odajönni és megkérni normálisan,hogy fáradjak be vele a vizsgálóba!?
A vizsgálat alatt sem volt szimpatikus,semmi kedvesség nem áradt belőle,pedig látszott rajtam,hogy fiatal,tapasztalatlan kismama vagyok.Jól esett volna pár bátorító szó.
A vizsgálat végén közölte,hogy már rég kórházban kéne lennem,miért nem feküdtem már be,stb...?Mondtam neki,hogy nem lévén fogadott orovosnak,a kutya nem szólt nekem,hogy be kéne feküdnöm,már ő az ezredik orvos a 9 hónapom alatt aki megvizsgált,nem én vagyok az orvos,hogy kitaláljam magamtól is,hogy nekem már a kórházban kéne lennem.Ő beírta a terheskönyvembe,hogy másnap reggel 7-kor bennt kell lennem a szülészeten,ahol majd felvesz az ügyeletes doki.
Na akkor fogadtam meg,hogy ha egyszer még áldott állapotba kerülök akkor az lesz az első dolgom,hogy fogadok magamnak egy nődokit aki végig kíséri a 9 hónapomat és le is vezeti a szülést ha oda kerül a sor.Amit pedig szintén megfogadtam magamnak,hogy ez a doki nem a Béres doki lesz.
Szóval amint olvashattátok nekem nincs túl jó véleményem a Béres dokiról.
 
 


Sziasztok!

Béres doktornál szültem mind a 2 gyermekemet, és csak jót mondhatok róla. Az első normál szülés volt, a második császár, mert nagy súllyal és farfekvéssel érkezett. Béres doktor egyáltalán nem császár párti. Még az utolsó pillanatban is konzíliumot hívott össze, hogy megtárgyalják, meg tudom-e szülni Berci babát. 4 kg felett farfekvéssel igen veszélyes a normál szülés, tehát a császár mellett döntöttek. Egyik szülésem jobb volt mint a másik, a doktor végig figyelmes és kedves volt. Minden nap meglátogatott a kórházban. Mind a két esetben panaszmentes volt a gyógyulásom, gyermekeim egészségesek, szépek. Azóta is hozzá megyek a szűrő vizsgálatokra is. Nagyon tetszik benne, hogy hallgatott a megérzéseimre. Tehát nem nyomja a sablon tankönyv szöveget, hanem figyelembe veszi az észrevételeimet. Nem misztifikázza el a dolgokat, kerüli a hókuszpókuszokat és a felesleges vizsgálatokat. Én éreztem, hogy rendben van minden a babáimmal és ő ezt támogatta.
A szülésznőm mindkét esetben Tódor Éva volt, aki fantasztikus mind emberileg, mind szakmailag. Bátran merem ajánlani bárkinek.
Sok sikert a közeljövőben szülőknek! :wink:

Üdv,
Linda
 
 


Sziasztok Lányok!
Nem "védőbeszédet" szeretnék mondani és nem isteníteni kívánom őt, csak szeretném a kételkedők kétségeit eloszlatni Béres doktorral kapcsolatban. A most már 3 éves kisfiamat is nála szültem és édesanyámat is, akit alig pár hete műtött, hozzá irányítottam. Ha valaha is egy percig bizonytalan lettem volna benne, akkor életem két legszeretettebb emberének "sorsát" biztosan nem adom a kezébe.
Elhiszem, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem tetszik a stílusa, mert nem egy dajkálgatós, érzelmeskedős fajta. De ha valakinek az a legfontosabb, hogy egy nagy szaktudású, mindenre egyenes választ adó ember gondoskodjon róla és a babája egészségéről, akkor nyugodtan válassza őt. És ami még biztos: mindig mindenre kiterjedő korrekt és alapos tájékoztatást kaptam tőle , soha nem rázott le, ha kérdeztem, mindent igen alaposan elmagyarázott. Mindig szánt rám és a kérdéseimre elég időt, hogy nyugodt szívvel távozhassak a rendeléséről. A szülésemnél nagyobb és szebb élményt pedig nem is kívánhatnék magamnak.
Szép hétvégét Nektek,
szeretettel:
Kata
 


Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! Mindig minden kérdésemre kimerítő, tárgyilagos, ugyanakkor emberi választ kaptam. Béres doktort érdekli, hogy mit gondol vagy érez a kismama.
Egyébként az én szülésznőm Gócza Józsefné, Anikó volt, akinél tökéletesebbet el sem tudok képzelni.
Üdv minenkinek: Tímea
 
 


Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! Mindig minden kérdésemre kimerítő, tárgyilagos, ugyanakkor emberi választ kaptam. Béres doktort érdekli, hogy mit gondol vagy érez a kismama.
Egyébként az én szülésznőm Gócza Józsefné, Anikó volt, akinél tökéletesebbet el sem tudok képzelni.
Üdv minenkinek: Tímea
 
 


Csatlakozom Katához és Tímeához! Engem is mindig meghallgatott, minden kérdésemre igyekezett válaszolni, bármikor felhívhattam ha problémám volt. Amikor kérdéses volt, hogy hazamehetünk-e a kórházból, vagy maradunk pár napot, akkor a telefonban annyit mondott: Nagyon szurkolok, hogy hazaengedjék magukat! Nekem ez tök sokat jelentett, tulajdonképpen neki édesmindegy lett volna, hogy mikor megyünk haza.

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom
Üdv
Ági


Sziasztok,

A budapesti Szent Margit Kórház szülészet-nőgyógyászati és sebészeti osztályainak megszüntetése ellen, tiltakozó aláírás gyűjtési akció indult.

A Margit Kórház a főváros egyik legnagyobb kerületének és annak vonzáskörzetének kórháza. Megszüntetésével egy igen színvonalas és rendkívül jól felszerelt nívós kórház tünhet el. Az itt dolgozók szakmai felkészültsége és emberi odaadása példaértékű a mai magyar egészségügyben.
A statisztikai adatok is azt támasztják alá, hogy a döntéshozó/döntéshozók nem rendelkeztek kellő ismeretekkel és szakértelemmel a kórház tekintetében és megalapozatlan, elhamarkodott döntést hoztak akkor, amikor ezen kórházi osztályok megszüntetéséről döntött/döntöttek.

Kérlek Benneteket, hogy aláírásaitokkal támogassátok a kezdeményezést.

Erre a linkre kattintva megtaláljátok az aláírás gyűjtő ívet az első oldalon, melyet 2007. március 20.napjáig kell visszajuttatni a kórházba.


http://www2.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php


Nagyon lényeges, hogy az aláírás gyűjtő íven a név olvasható legyen és minden oldalon szerepeljen, hogy miért történik az aláírás!!!
 
 


Kedves anyukák és csemeték!
Fiatal iparművészként gyerekszobák meseszép kifestését vállalom!
Ha bizalmat kapok, kedves figuráimmal megtöltve, meséssé varázsolom gyermeke szobáját, segítek megvalósítani álmait elképzeléseit.
Kifejezetten egyedi elképzelések megvalósítását tervezem, saját figuráimmal karaktereimmel dolgozom, Walt Disney-t ha lehet szeretném elkerülni...


A szoba adottságait az ön elképzeléseit, álmait figyelembe véve arra törekszem, gyermeke a legnagyobb örömét lelhesse leendő szobájában.Rólam és a munkáimról itt lehet egy kicsit többet megtudni:


http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=199434
Kép

Kép
Kép
Kép
 
 


Szült már valaki a doktor úrnál az új helyen? Tapasztalatok?Sziasztok!
 
 


mea!

Én még azt sem tudom hova ment. Tudsz valamit?


Igen, a SOTE II. sz. Női Klinikáján vezet szüléseket. Szia!
 
 


Köszi az infót, bár nem most tervezzük a kistesót, de jó tudni :D
Remélem ha újra indul a Margit, akkor visszajön. Nagyon szeretnék újra nála szülni


Sziasztok!

Igen, valóban a 2es klinikához szerződött.
Én ott szűltem nála 6 hete, abszolút meg voltam elégedve a dr. úrral és a korházi körülményekkel is. Habár a Margitban nem szűltem, így nem tudom összehasonlítani, de a klinikáról csak jót tudok mondani.

E.

Kép
 
 


Szia ricello!

Gratula a babához! Remélem jól vagytok. Paraméterek? Neve?


Sziasztok, örömmel osztom meg veletek, hogy 2007. augusztus 7-én életet adtam második gyermekemnek, Leventének. Ezt a szülést is Béres dr. vezette, immár az új helyen, és minden tökéletes volt, senkinek nem kell aggódnia, hogy nem a Margitban szül, bár korábban én is féltem egy kicsit. Üdv
 
 


mea!

Gratula! Írtam neked pü-t, majd ha lesz egy kis időd olvasd el!!!

Ági


Moderálva!

A beírást töröltük, egyben felhívjuk a figyelmet, hogy még a kritikus hangvételű véleménynyilvánításkor sem fogadható el a durva, személyeskedő hangnem. A szabad véleménynyilvánítás jogával mások személyiségi jogainak tiszteletben tartásával élhetünk!
 
 


Sziasztok!
Senki sem érdemli meg, hogy meghaljon a babája vagy elvetéljen. Ez nagyon durva kijelentés volt. Én Béres doktor úrhoz járok ,most 16 hónapos a kisfiam és nála szültem.
Kitünő orvos, szoptatás alatt3 szor volt mellgyulladásom, nem szadista módszerekkel segített. nemtudom,hogy ugyanarról a dokiról beszélünk e.
Most egyébbként9000 Ft a vizsgálati díj. A szülés80000, ja és nem császárpárti ez tuti!!!
 
 


Sziasztok!
nem friss a topic, de szeretnék kiállni a doki mellett..., én nem szültem nála, épp ellenkezőleg és tudjuk ezt még az orvosok sem szívesen végzik, én sem így terveztem, de így kellett történjen sajnos...de a lényeg nem is ez, hanem, hogy én nem hozzá jártam ezt megelőzően, de s.o.s. másik orvost kellett keresnem. aggódtam, mert hol találok én orvost a 8. héten aki elvállalja a megszakítást anélkül, hogy megvetne vagy nem épp emberséges hozzáállással nehezítene az egyébként is nehezen feldolgozható, igencsak kiszolgáltatott helyzeten (hallottam már ilyenről), megkerülendő ezt a szituációt alapból szlovákiába akartam menni egy Bp.-hez viszonylag közeli magánklinikára ahol elvégzik minden előzetes és kérdés nélkül pár óra alatt, de tartottam tőle, hogy ott másképp leszek kiszolgáltatott, ezért gondoltam adok magamnak egy esélyt és megpróbálok itt keresni egy dokit hátha..., a neten kerestem, több orvos közül valamiért őt választottam, pedig képet sem láttam róla. elmentem hozzá, a rendelője kismamákkal volt tele a szívem szakadt meg és onnantól kezdve rettegtem amíg sorra nem kerültem, megértő volt sőt azt kell, hogy mondjam én voltam rendkívül hisztis, szerintem nehezen viselhető és sok-sok türelmet igénylő, problémás páciens. egészen a beavatkozásig folyamatosan tartottuk a kapcsolatot telefonon, ha nem értem el mindig visszahívott annak ellenére, hogy folyamatosan terheltem telefonon is már-már pofátlan kérdésekkel, amiért szerintem sok más orvos küldött volna el máshova, de ő mintha megértette volna, hogy nem könnyű ez nekem. volt, hogy elpityeredtem mikor beszéltünk, mert képtelen voltam magamban tartani és ő hihetetlen empátiával nézett rám és nyugtatott meg. előtte és utána is végig végtelenül megértő és segítőkész volt, nagyon megkönnyítette a dolgom, szenvedtem így is épp eleget, hogy így kellett döntsek annak ellenére,hogy tervezett baba volt. Nem hiszem, hogy az az ember aki az én esetemhez ennyire emberségesen tud viszonyulni, úgy viselkedne ahogy azt előző hozzászólók írják. Lehet nem ugyanattól az orvostól vannak a tapasztalatok.
britti
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!
Tudna valaki friss információt adni dr. Béres Lászlóról? Hol rendel most, hol van a kórházi háttere? Mennyibe kerül nála egy vizsgálat, szülés? Endokrinológiához tényleg ért? Szóval minden infot szívesen vennék. Előre is köszi. :)
csillag0
Ózd
 
 


Sziasztok. Hosszú leszek.


Én nagyon nem vagyok vele megelégedve, sőt nem egyszer gondolkoztunk azon, hogy írunk a szakszervezetnek. Ráckevén ő rendel az sztk-ban, így fiatal és tapasztalatlankén, aki még soha nem is volt nőgyógyászati rendelésen kerültem hozzá. 19 éves múltam, amikor otthon teszt segitségével kiderült, hogy a párommal gyermekáldást kaptunk. (Persze beletartozik a történetbe, hogy előtte 2 hónappal hagytam ott a munkahelyemet, ahol 2 évig dolgoztam és nem mi írtuk a történéséket) A tesztelés utáni 3-4 héttel mentem el hozzá, hosszas utánaolvasgatás után, hogy a 6 hét után érdemes meglátogatni. Mivel az elköltözésem után egszer nem voltam a helyi sztk-ban, pici hátránnyal indultam az itteni szókásoknak. Reggel 8 körül érkeztem meg, de álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen pici városnak majdnem az összes női tagja bezsúfolja magát már reggel egy kb. 6x4 négyzetméteres térbe kamaszlányoktól kezdve, kismamákig és öregasszonyokig. 8-kor kezdődne egy rutinszerű nőgyászati rendelés, tehát reménykedtem, hogy hamar lefogják futatni a dolgot, arról nem beszélve, hogy pánikbeteg létemre tűrtöztettem magam. Ez körülbelül fél 10-ig sikerült, amikor elájultam és a nővérke vitt be a rendelőbe közölve, hogy nem sokára ideér az orvos. Naiv létemre arra gondoltam, hogy tuti a forgalom meg stb, előfordul. Mikor megérkezett első alkalommal olyan szintű szemérmetlen megvetéssel közölte, hogy 8 hetes 5 napos terhes vagyok, hogy az örömtől kába arcomról szépen lassan a szégyen vette át a helyet. Egyszerűen undorítóan közölte a kötelező vizsgálatokat és hogy mit ne egyek. "Ne egyen édességet, fehét kenyeret..." Meg sem hallgatta, hogy lisztérzékeny és cukorbetegségre hajlamosként semelyiket nem eszem több éve.


Minden vizsgálat krülbelül úgyanígy telt, azt leszámítva, hogy reggel hatra érkeztem onnatól az Sztk-ba és körülbelül fél egyre jutottam be. 


Dr. Béres László 11 órától fél 1-ig étkezik, ctg-re felszól, hogy addig szünet van, közben a levegőtlen térben lévő harmadik trimeszterben lévő kismamák ájuldoznak.


Ahányszor bent voltam nála, egy rutinszerű pár perces vizsgálat tartott körülbelül 25-30 percig, de mellette elküldött pár "fontos" üzenetet facebook-on, gmail-en, gondolom vásárolt az e-bayról is és a telefonja mintha a füléhez lett volna tapadva, nem beszélve, hogy néha a felesége is bejött társalogni vele és még az alapvető kérdéseimre is flegmán, semmitmondóan válaszolt.


Várakozások alatt kiderült, hogy 90%-ban téves eredményeket mutat ki, hogy kevesebben járjanak hozzá, nálam a tetőpont egy méhnyakrákkal küzdő lány volt, akinek a panaszaira végig azt mondta, hogy semmi baja, majd amikor nagyon komolyra fordult a dolog, közölte, hogy kemoterápia...


Egy alkalommal előfordult, hogy haramadikként érkeztem és fél 3-ig ott ültem, amikor sírógörccsel felhívtam a párom, aki munkahelyét otthagyva jött leordítani a recepciót, hogy tényleg mit képzelnek ott a rendelőben, amikor szégyenkezve, hogy nem tudták, hogy 27 hetes, pánikbeteg kismama vagyok behívtak.


32 hetes ultrahangon közölte, hogy nagyon kevés a magzatvizem és a baba nem fejlődik, majd gusztustalan hangnemben kb. egy cigányasszonyhoz hasonlítva közölte, hogy biztosan alkoholt iszok, cigizek és nem tartom be a lisztdiétámat és megsem hallgatva laborba küldött, hogy bebizonyítsa az igazát. Jah és szemrehányóan mondta, hogy nagyon sápadt vagyok, de igazából nem érdekelte, hogy 7 órát vártam arra, hogy talán szíveskedik behívni. Szóhoz sem jutottam és nem bírtam abbahagyni a könnyezést. Kiérve az sztk-ból befutottam a gyógyszertárba és maradék 3 ezer forintomból vettem egy magzatvitamint. (Régen szednem kellett volna, de annyira megoszlottak a vélemények róla és pénzben sem jöttünk volna jól ki, de már bánom, hogy nem az elejétől vettem) Annyira kivoltam akadva, hogy édesanyámék, akikkel nem vagyunk jóban, felvittek pestre, ami tényleg egy másik történtet, de Béresnek a diagnózisa, hogy magzatvizem kevés lenne, azt már ott megcágolták és persze a laboreredményem is jó lett. Semmi bajunk! Arról nem beszélve, hogy egész terhesség alatt rengeteg gyümölcsöt és lehet, hogy magzatvitamint nem az elejétől, de a többi vitaminforrást bejutattam a szervezetembe.


Tehát soha többet nem megyek hozzá, ha megtehettem volna, hogy felfogadjam talán maga lett volna a mézes-mázas csokinyuszi és nem hozza rám egy hétre a sírógörcsöt, de mint munkanélküli, aki fizeti az egészségbiztosítást elvártam volna egy minimális, toleráns bánásmódot. Bánom, hogy nem inkább egy dokira költöttem ezt a pénzt. Undorító...

ansen1078
Ráckeve
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó