Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Azt szeretném megérdeklődni, hogy a GYED összegét miként állapítják meg ? Olvastam róla néhány fórumon, de nagyon bonyolultan magyarázták....

A feleségem idén fog szülni tavasszal és MINIMÁLBÉRRE volt bejelentve, mely 2006-ban 62500 volt.
Jelenleg tápppénzen van a szülésig.

Hogyan és miként számítják ki a GYED-et? Munkaviszonya folyamatos volt 5 éven keresztül.

Konkrétan minimálbér után mekkora GYED jár ?
Arra kérném a tisztelt válaszadót, hogy ne naptári nap alapján modellezze az összeget, hanem konkrét havi összeget írjon.

Köszönöm szépen.
 
 


Szia Kacsa 80!

Ha konrétan csak a GYED érdekel, ami a TGYÁS lejárta után igényelhető, általánosságban elmondható, hogy a bejelentett bér 70%-a, de ennek van felső korlátja, ami 2007-ben 91700 Ft. Nektek a 62 500 FT 70%-t fogják utalni, ami bruttó 43750. Ebből lejön a nyugdíjjárulék, ami 8,5% és az adó, ha nemm kéritek az adójóváíást. Így nettóban kb. 32 000 t körüli összeget kaptok kézhez. Ha konkrét pontos összegek érdekelnek, ajánlom a www.csaladinet.hu oldalt, vagy az indexnek a GYÁS/GYED/GYES fórumot.
 


Köszi :D

Kép
Kép
Kép
Szilvi

 
 

Új megszorító csomag: GYED a baba 1 éves koráig fog csak járni!!!

Tündi
Kép
Kép
 


Sziasztok! Én csak érdeklődnék tőletek mivel hogy most fogok szülni október vagy novemberbe, hogy mivel most végeztem az iskolával és nincs és nem is volt munkám hogy nem e tudjátok e hogy jogosult vagyok e a támogatásokra? Meg hogy munka ügyi központba miként jelentkezzek be? Kérlek titeket segítsetek nekem meg oldani a választ. Előre is köszönöm! Sziasztok! :S :)
andi19
Abaújszántó
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó