Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Várom ebbe a topicba azokat a kismamákat, akik nemrégiben Egerben szültek, vagy a közeljövőben fognak itt szülni, és azokat, akiknek bármilyen tapasztalatuk van a szülészettel és az itteni orvosokkal kapcsolatban. Én jelenleg a 27. hétben járok, november 26-ra vagyok kiírva, és a Bagdán Dr-hoz járok terhesgondozásra. Minden tapasztalat érdekel!
Üdv
Liv
 
 


Szia!
Remélem nem vagyok még elkésve a válasszal. :-)
Én tavaly december 27-én szültem Egerben egy gyönyörű kislányt. A szülésről összeségében pozitív tapasztalataim vannak, a kórházról és a személyzetről már egy kicsit rosszabb. Szívesen megosztom veled, ha itt vagy még
 


Szia!

Köszi, hogy írtál, azt hittem, már nem találok olyat aki Egerben szült. :)
Megköszönném, ha leírnád a tapasztalataidat, a szülésről is, meg a kórházról is. Orvosodról, szülésznőről, körülményekről, szobákról. És szívesen veszek jótanácsokat is. Pl. mire vigyázzak, mit lehet, mit nem? Mit vigyek magammal, stb.

Köszi
liv
 
 

 
 

Szia!
A legfontosabb szerintem a jó szülésznő. Nekem választott volt (Dóra), és azt hiszem a legjobb döntés volt a szüléssel kapcsolatosan. Az orvosom Kelemen doktor volt. Jó orvos, de rettenetesen pénzéhes... Az ügyeletes a szülés éjszakáján Varga doktor volt, róla mondanak jót is, rosszat is, én a legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb forrásból, a szülésznőtől tájékozódtam az orvosokról. Szerintem esetfüggő a dolog. Bagdánt egyáltalán nem ismerem, csak egyszer láttam viziten... Én ha a következő terhességem problémamentes lesz (ez nem volt teljesen az), akkor tuti nem fogok orvost választani, csak szülésznőt, úgyis ő van ott veled végig, gyakorlatilag ő felügyeli a vajúdást és vezeti le a szülést is, ha nincs komplikáció, akkor az orvos csak varr...Mellesleg az enyém oda se ért időben, hiába lett neki órákkal a szülés előtt szólva, egyszerűen nem hitte el, hogy ilyen gyorsan meg fogok szülni. A szülés után míg bent voltam 5 napig rám se nézett, ha nem megyek el a magánrendelőjébe 6 hetes kontrollra, akkor azóta sem látott volna...A markát viszont tartotta rendesen, az előre közölt összegért, ami nem is volt kevés. Na mindegy, lehet hogy nekem nem volt vele szerencsém, mert merészeltem karácsony éjszaka szülni. Pedig én is azért választottam őt, mert mások dícsérték, és a terhesgondozás alatt én is meg voltam vele szakmailag maximálisan elégedve. Na mindegy, lehet hogy ilyet nem is szabad nyilvános fórumon írni, de legyen ilyen vélemény is, aztán döntse el mindenki maga. A nővérekről vagy jót vagy semmit alapon inkább semmit (de tisztelet a kivételnek, mert 5 nap alatt találkoztam egyel!!!). Maga a kórház nem olyan gáz, igazán ki lehet bírni a körülményeket, főleg ha segítőkészek a szobatársaid, mert mástól nem nagyon várhatsz segítséget, pedig az nagyon elkél annak aki tapasztalatlan. Reménykedj benne, hogy lesz olyan segítőkész szobatársad, aki már nem az elsőt szüli. Olyan ez mint a katonaság, egy életre összekötnek a közös élmények... :-) Életed egyik legnehezebb, de leggyönyörűbb időszaka lesz ez, beleértve a szülést, kórházat, mindent... Ja! legyen olyan aki visz be neked enni, mert a kaja kevés és szörnyű! :shock: Egyenlőre ennyi, nekem összeségében mostmár tényleg csak pozitívak az emlékeim, de azért nem árt felkészülni a dolgokra. Most mennem kell, de ma még jövök. És ha konkrét kérdést teszel fel, akkor könnyebb lesz válaszolnom, bármivel kapcsolatban, akár priviben is szívesen segítek. Kisfiút vagy kislányt vársz?
 


Szia Liv81!
Bár én nem mostanában szültem (7éve), de szeretnék neked egy-két tanácsot adni!
Ha bármilyen picike probléma fordul elő NE SZÜLJ EGERBEN!!!
Az egri kórház katasztrófális komplikáció esetén. Amikor kisfiam megszületett nem sírt föl, újra kellett éleszteni és oxigén-hiány lépett föl, maradandó károsodása lett ez miatt. Nem kapta meg azokat a kezeléseket, amivel megelőzhették volna a hypoxiát. Nem akarok itt vészmadaraskodni, de nagyon meg kell gondolni, hogy hol szüljön az ember. Olyan nagyhírű helyet kell választani, ahol korszerűen felszerelt újszülött osztály van lelkiismeretes személyzettel.
ha mindenképpen Egerben akarsz szülni, én Dr. Baánt ajánlanám, vagy Dr. Nagy Pétert (sajnos én nem náluk szültem) régi öreg motorosok. Dr. Baán nem egy kedveskedő fajta, de szakmailag nagyon toppon van. Dr. Nagy Péter szintén kitűnő szakember és laza, vicces figura.
Remélem nem kétségket ébreszetettem benned, hanem jótanácsként fogadod ezeket a sorokat.
Üdv. Szilkó
 
 


Sziasztok!

Szilkó!

Nem értek Veled egyet! (persze elfogadom a véleményed)

Én két gyereket szültem itt Egerben! Az egyik koraszülött lett. Nagyon körültekintően elláttak engem is, és a picurt is. Mikor úgy gondolták, hogy mégsem tudják a legjobbat biztosítani neki, hívták a Cerny mentőt és felvitték Pestre. Végig nagyon jó kezekben volt, most több, mint három éves, óvodás, okos nagylány.
A kicsi pedig lassan egy éve, hogy megszületett. Farosnak indult (megbeszéltük az orvosommal, hogy ha minden a megfelelő módon halad, akkor megszülöm farosan), de mikor beindult a szülés, orvosom megállapította, hogy az egyik lábát a "kijárathoz" tette, a másik keresztben van. Császármetszést javasolt, előkészítettek, de a kisasszony nem bírta kivárni, hgoy a műtőbe vigyenek, így megszületett lábbal előre. (Az összes, vajúdással együtt kb. 1 óra volt) Kicsilányom nem sírt fel, de nem kellett éleszteni, szabadon áramló oxigénnel hamar tudtára adta a világnak, hogy megérkezett. Ő is csodaszép nagylány már!

És az orvos kérdésben sem értek sajnos egyet. :?

Bán volt az ügyeletes, mikor bementem a picivel. Mondtam az ajtót nyitó szülésznőnek, hogy nem vagyok biztos a dolgomban, mert vagy nem elég erősek a fájások, vagy erős, de csak pár másodperc. Így szép lassan elkezdte felvenni az adatokat, majd jött Bán, megvizsgált. Ő is komótosan elkezdett írogatni, látszott, hogy nem sürgős a dolog. Majd a vizsgálóban elfolyt a magzatvíz, innen elkezdtek pörögni az események. Kaptam egy ágyat, Bán írkált tovább mellettem, de rém idegesen. Szemét, mocsok módon elkezdett velem üvölteni, hogy honnan jöttem én, hogy ilyen későn értem be, és mit képzelek én magamról. Üvöltött!!! (megjegyzem, ahogy már írtam is, azt sem tudtam biztosan, hogy szülök, mikor bementem. A férjem is lemaradt a szülésről, mert a foylosón várta a vizsgálat eredményét, hogy szülünk, vagy még mehetünk haza. Egy óra múlva már a baba súlyát közölték vele, ő meg nézett szét maga körül, hogy hozzá beszélnek e...) Majd épp egy fájás közben (már nem is volt szünet) kérdezte, hogy milyen úton lakom. Én vártam prá másodpercet, hogy meg bírjak szólalni, ekkor ismét üvöltve kérdezte, hogy nem hallom mit kérdezett, hol lakom!!!
Hál' Istennek negyed órán belül megjött az orvosom, innentől nem szólalt meg Bán.

Szóval nem, hogy nem kedveskedő, hanem kifejezetten szemét!!!

De ez is csak egy vélemény! :)

Szia!

Timi

Kép

Kép
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

KépKép
KépKép
 


Sziasztok!

Igaicsuk!
M-né V. Dóra volt a szülésznőd? Ha igen, akkor tényleg jó választás :wink:

Amúgy azért járok erre, mert a hírlapban volt, hogy vki írt a babanetre (asszem érdeklődött a dokija iránt), és ezt követően az orvosa tök bunkón viselkedett vele. Nem tudjátok ki volt?
Először azt hittem, hogy te voltál Liv, de aztán láttam, hogy még nov-re vagy kiírva :) Amúgy Bagdán doktort nagyon dicsérik (sőt, a kórházi dolgozók is sokszor őt ajánlják) Egyébként nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt az egri kórházban, most viszont megszűnt a 3. emelet, gondolom tömegnyomor lehet odabent :?

Szilkó!
Sajnálom, hogy ilyen tragédia történt a kisfiaddal :( Nem írnád meg priviben, hogy ki volt a dokid?

Timi!
Remélem jól vagytok, mostanában nem jössz a másik topicba :cry:


Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ! Idő közben, 33 hetesen bekerültünk a kórházba egy kis vérzéssel, megijdetünk hogy koraszülés lesz, de szerencsére nem lett semmi, csak egy hétig megfigyeltek. Már itthon vagyunk pár hete, 26-ra vagyok kiírva, remélem még kitart pár hetet a babám.
Így hogy bent voltam egy hétig volt lehetőségem felmérni a helyzetet, és sok kismamával beszélgetni. Én úgy éreztem, hogy nem rosszabb a helyzet és a bánásmód, mint más kórházban (eddig Pesten 2-höz volt szerencsém), úgyhogy picit megnyugodtam.

Timi!
Neked hanyadik héten született a babád, aki koraszülött volt?
 
 


Sziasztok!

Használt gyermekruhák és babafelszerelések (légzésfigyelő, mellszívó, pihenőszék, sterilizáló, fürdetőkád-betét, baldachin, kenguru) eladók.

Képeket a fotóalbumban találod, Brigó néven (4 db album):

http://babanet.hu/album/index.php?album=14116

http://babanet.hu/album/index.php?album=14126

http://babanet.hu/album/index.php?album=14127

http://babanet.hu/album/index.php?album=14170


Ha valami érdekel, írj privit, megegyezünk :)

Én Heves megyében lakom, itt tudok személyes átvételt biztosítani, de amit lehet, azt postázok.


Kellemes napot,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Liv!

A nagyom 32. hétre született. 1650 g és 46cm volt.

Brigó!

Köszi kérdésed, jól vagyunk! Nincs időm sajna írni, néha olvasok, de arra sem mindig futja. Lilla már ovis, hozom-viszem, közben a kicsi most igényli a legtöbb figyelmet, és bitangabb baba, mint Lilla volt. 8) :lol: Résen kell lenni, mert bármire képes. :D

Isten éltesse a lassan egyéves nagyfiadat!

Puszi!

Timi

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Bocsi a hirdetésért, de hátha járnak erre heves megyeiek :)

Liv!
Sajnálom, hogy a kórházba be kellett feküdnöd, de a lényeg, hogy minden rendben veletek. Most már ne izgulj, ha most jönne a baba, akkor sem lenne semmi gond. Persze azért még inkább várjatok egy-két hetet :) Tudjátok már, hogy kislány vagy kisfiú lesz a picur? És van már nevetek? Egyébként ennyiben tényleg "jó" lehetett a kórházban, hogy kismamákkal találkoztál, egy életre szóló barátságok jöhetnek létre.

Timi!
Ja, ja, nem kell magyarázkodni :) És hogy tetszik Lillának az ovi? Nehéz volt a kezdet? Kicsit én is tartok majd tőle, de még van majdnem egy évünk Jázival.
Szerencsére nálunk Zsombi nyugodtabb, mint Jázi volt, sőt, hozzá képest egy angyal :D Egyébként nagyon jól elvannak együtt, addig legalább tudok a házimunkára koncentrálni.
Csengének így utólag is boldog szülinapot!! :) Remélem sikerült jól megünnepelni. Én is lázasan készülök, bár csüt-ön lesz a nagy nap, de szombaton tartjuk majd.


Megyek, szétnézek még erre-arra.

Szép napot nektek,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Én még csak most tudtam meg, hogy babát várok!
Én is Bagdán doktort szeretném orvosomnak. Liv leírnád eddig mi a tapasztalatod róla?
Köszi

Kikki
 
 


Sziasztok!

Látom, beindult a topic. :)

Brigó!

Eljött a 37. hét, mostmár remélem tényleg nem lesz gond, végülis mostmár bármikor jöhet a Drágám. Nem tudjuk a nemét, mert képzeljétek el, hogy egyik ultrahangon sem tudták megmondani...Hallottatok már ilyet?
Nem akartam sok uh-ra járni, csak tényleg a kötelezőkre, meg egyszer Pesten egy ismerőshöz felmentünk, hátha megmondja, mije van neki, és ott sem látták...
Hétfőn megyünk a 38 hetesre, talán akkor, de mostmár lehet hogy meglepi lesz. :)
Máté lesz vagy Dorka a neve. Csak így mivel nem tudjuk, nem mertem semmiből rózsaszínt venni, úgyhogy ha kislány, akkor többniyre kékes cuccai lesznek szegénynek, illetve semleges színűek.

ptkikki!

Először is gratulálok a Picúrhoz! Hány hetes vagy?
Doki: Eleinte nem éreztem őt elég alaposnak, ezt úgy értem, hogy mindig úgy éreztem a rendelőjében, mintha minél gyorsabban le akarná zavarni a rendelést, de azóta hogy már többet "találkoztunk" meg vagyok vele elégedve. Mikor a kórházban voltam tényleg nagyon alapos volt. Amíg bent voltam, több kismama is szült nála, akik felfogadták, és tényleg egész napos műszak után is bement, mikor behívták. Szóval összességében jó dokinak találom, a vélemények is jók róla, és a stílusa is jópofa. :)
 
 


Sziasztok!

Liv!
Azt szokták mondani, hogy ha nem látják a nemét, biztos kislány, mert szégyenlős. Persze nem kezdem el regélni, hogy mennyi ennek a valóságalapja :lol:
Amúgy mi is így voltunk Jázival, hogy inkább unisex ruhákat vettünk, bár nekünk a 32 hetesen megmondták, hogy kislány, de hallottam már olyat, akinek tutira állították, és mégis másik nemű lett. Szóval fő a biztonság :)
Azért majd írj, hogy minden rendben volt e az uh-on, és esetleg láttak e valamit a lába között :)
Egyébként szép neveket választottatok. Közös megegyezés volt? Nálunk a Jázmin név igen, Zsombor a megszületésekor dőlt el, mert a páromnak nem tetszett ez a név, és amikor megszületett, akkor ő mondta, amikor kérdezték, hogy mi a kisfiú neve, hogy Zsombor :D
Barátnőm is ehhez a dokihoz jár, ő dec. elejére van kiírva, majd mondom neki, hogy dicsérted a dokit :)

Jó éjszakát,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Hát képzeljétek, hogy nov. 12-én meghozta a gólya a kislányomat! :)
38. hetes vizsgálatra mentünk, amikor a kórházban a méhszájvizsgálat után beindult a szülés, bár már picit itthon, reggel is görcsöltem. Szóval uh-ra, meg NST-re mentünk, és végül szülés lett belőle. Nagyon rövid idő alatt, 3 óra alatt meglett a kis Dorkám.
Fájdalmas volt, de gyors, és minden rendben volt. A dokimat és a szülésznőt csak dícsérni tudom, mert mindent megtettek, és nagyon rendesek voltak. A kórházban töltött időről sem tudok extra rosszat írni, sok véleménnyel ellentétben, mert a nővérek és a csecsemősök is nagyon rendesek voltak. A kórház semmit sem biztosított, az alkoholon meg a gézlapon kívűl, de ez ugye nem az ott dolgozók hibája. Babás szobában voltam, csak az első éjjel nem volt velem a Kismanóm. Kép Dorka
 
 


Liv!


Kép


Na, mégiscsak bejött, hogy szégyenlős, akkor kislány :lol:

Csodaszép ez a leányzó, olyan szép kis pofija van! És milyen békésen alszik!!!

Milyen baba egyébként? Nyugodt, hasfájós?

Ügyesek voltatok, hogy 3 óra alatt letudtátok az egészet! És milyen paraméterekkel született Dorka? Az uh-on jól saccolták? Gondoltam rád hétfőn, amikor írtad, hogy mész uh-ra, és nem jelentkeztel, hogy lehet, hogy megszültél? Ráéreztem :D


Jó egészséget kívánok nektek,

Brigó

Kép

Kép
 
 


Brigó!

Aznap az uh-on megmondták, hogy lány, és a súlyát is majdnem pontosan saccolták. 3,40-re saccolták, és 3,35-tel született és 57 cm-rel. Többnyire nyugodt, esténként néha nyűgös, lehet hogy olyankor a hasija fáj. Neked hasfájósak voltak a picik?
Ma nézte meg a doktorbácsi, szerencsére minden rendben van vele.
A tieid is nagyon cukik. :)

Liv
 
 


Szia Liv!

Húú, akkor tényleg nagyon jól megsaccolták a súlyát. A múltkor szült az egyik ismerősőm, neki 4,5 kg-ra saccolták, végül 3,9-cel született a baba. Nekem Zsombit 3119-re saccolták, oszt mégis 4060 lett :D
Ha minden igaz, ma szül a barátnőm, reggel volt vizsgálaton, mondta neki Bagdán, hogy már sehová se menjen :) Mondtam a barátnőmnek, hogy dicsérted a dokit :)
Nekem is hasfájós volt mind a 2 gyerkőc, én Infacolt adtam nekik, bár létezik más szer is, de nekünk ez elsőre bejött, így nem kísérleteztem a többivel. Érdemes ilyenkor simogatni, masszírozni a pocijukat, vagy hason fektetni őket egy picit, könnyebben távoznak a pukik. Meg ugye szopi után büfiztetni kell őket, annyival is kevesebb levegő lesz bennük.
Örülök, ha minden rendben Dorkával :)


Brigó

Kép

Kép
 
 


Liv81!

GRATULÁLOK! :D
Nagyon szép a kis Dorka! Jó babázást!

Köszi az infókat a dokibáról. Remélem nekem is hasonlóak lesznek a tapasztalataim. Jelenleg szimpatikus.
Neked ki volt a szülésznőd? Én Gulyásné P. Évát szeretném, sok jót hallottam róla.

Kikki
 
 


Sziasztok!

Brigó!

Barátnőd azóta megszült gondolom... Beszéltél vele? Hogy sikerült?

Igen, a hasiját szoktuk simizni ilyenkor, de annyira tud ilyenkor sírni...Ami viszont nem biztos hogy jó, hogy ilyenkor csak akkor nyugszik meg, ha cicire teszem, pedig ezzel lehet hogy csak rontunk a hasfájáson...
A másik dolog...nagyon kijöttek rajta a tejkiütések...annyira piros a pofija, és tele van kis pöttyökkel.
:(

ptkikki!

Köszi! :)
Nekem Simon Ágnes volt a szülésznő, de félig meddig ott volt Gulyásné is. Őt így kevésbé ismertem meg, mert csak néha jött be, de az enyém nagyon aranyos volt...reméltem, hogy ő lesz ott, amikor szülök, és így lett, pedig nem fogadtam fel.
Mikorra vagy kiírva?
Liv
[/url]
 
 


Liv81!

Július 6-a a MI nagy napunk!

Most már 3 hónaposak vagyunk, holnap megyünk uh-ra. Remélem minden rendben lesz!
Holnap beszélek Gulyásnéval, telefonban nagyon kedves volt!

Ti hogy vagytok?
Ptkikki

Kikki
 
 


Szia Ptkikki!

Mi volt az uh-án? Remélem minden ok?
Hadonászott a kis kezével, lábával? :)

Szülésznő milyen?

Mi jól vagyunk, köszi, Dorkám már nagyot nőtt, már majdnem 5 kiló, nagyon sokat szopizik. Már figyel mindent, és nagyokat mosolyog. :)

Liv
 
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
 


Sziasztok. Szeretnék incognitóban maradni, de nagyon nem értek egyet sokatok véleményével. Nyilván a tapasztalat beszél belőletek, de nem tartom korrekt dolognak, hogy általánosságban beszéljen valaki arról amit még meg sem tapasztalt. Mindenki nem is olvassa ezeket az oldalakat, lehet, hogy pont azok nem akik jó tapasztalattal bírnak. Én az egri kórházban szültem, ha mégegyszer szülnék akkor is itt maradnék. Egészségügyi dolgozóként (szülésznőként) nyilván kicsit elfogultabb is vagyok. Orvosokról is csak az mondjon véleményt, aki valamilyen személyes tapasztalatot szerzett velük kapcsolatban. Olyan, hogy hallottam...ez szerintem eléggé etikátlan velük szemben. Volt már olyan páciens az egri kórház szülészetén, aki az első babáját Bp-en vagy Miskolcon szülte és másodjára idejött. Sőt olyannal is találkoztam én személyesen aki Gyöngyösön szülte az elsőt, idejött Egerbe másodjára és azt mondta, hogy ha Gyöngyösön kéne szülni attól még az árokpart is jobb lenne. Szerintem szülésznőről, orvosról csakis tapasztalat utján mondhat valaki véleményt. Nyilván a kismamák egymásnak ajánlják őket, és igy terjed valakinek jó vagy rossz híre. Ha megfogadtok egy tanácsot, és nincs orvosotok még, akkor tényleg szülésznőktől kérjetek tanácsot (és nem csak 2-3 szülésznő van), ők tudnak korrekt, kielégítő választ adni, hiszen ők dolgoznak velük nap, mint nap. Az valóban igaz, hogy bezárták a harmadik emeletet, de a második emeleten ugyanúgy működik a gyermekágyas részleg, tömegnyomor nélkül, rooming-in rendszerben!!!Köszönöm, hogy elolvastátok.


Szia Liv81!

Kicsit megkésve válaszolok, bocsi! Az uh-n minden rendben volt, nagyokat kapálózott, integetett. Hihetetlen volt. Végül boldogságomban meg is könnyeztem. :)
A szülésznő nagyon kedves, mindent megbeszéltünk. Eddig biza voltak félelmeim, de most úgy látom teljesen jó kezekben vagyunk/leszünk.

Egyenlőre az orvosommal is meg vagyok elégedve, kedves, figyelmes, azonnal megismer.

Jelen helyzetemben nem mennék máshova szülni, úgy gondolom, hogy a személyes ismeret, bizalom mindennél fontosabb.

Örülök, hogy Dorkával minden rendben. Nem volt semmi gond a szoptatással? Milyen kislány? Gondolom, egy angyal. :D
Beszélgethetnénk, nem pont ezt a témát érintő dolgokról is? Kíváncsi lennék pár dologra( ami a szülés utáni témákat érintené)
Hali
Ptkikki

Kikki
 
 


Szia!

Én sem tudok azonnal válaszolni. :)
Örülök, hogy az uh-án minden ok volt! Én is akkor hatódtam meg először. :)
Nálunk minden rendben, Dorka eszik rendesen, és szerencsére nagyon kiegyensúlyozott baba, nem sír sokat.
Beszélhetünk más témában is, de azt inkább e-mail-ben, címem: fehera@fibermail.hu (férjemmel közös, de nem olvassa el... :)
Üdv
Liv
 
 


Keressük az Év Bábáját
Nemzetközi Bábanap Magyarországon - 2008. május 5. Millenáris Park

A nemzetközi bábanapokhoz kapcsolódva Szövetségünk a Margitszigeten Bábanapot szervez, amelyre ezúton is szeretettel meghívunk minden kismamát, bábát, szülésznőt, és érdeklődőt.

Célunk a bábák ismertségének és elismertségének növelése, és a kismamákkal való közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőség kiépítése. A szülés-születés téma holisztikus megközelítésének szellemében, minden kapcsolódó és peremterület ill. szakma képviselőit várjuk a téma - családok, érdeklődők és kismamák felé történő - komplex bemutatásának céljából. Bábás, szoptatási tanácsadós, védőnői, doula, kismama, homeopátiás, aromaterápiás, őssejt kutató… sátrak állítását tervezzük. Az Országos Bábaszövetség a szakmánk társadalmi értékét hangsúlyozandó Bábadíjat alapít, amelyet első ízben ezen a napon ad majd át annak a bábának, akit a kismamák és a kollégák ajánlása alapján a Bábaszövetség elnöksége kiválaszt.

A Bábadíjhoz történő ajánlásokat címeinkre: (Rákóczi Ágnes: endomed@t-online.hu 1038 Bp, Ráby Mátyás utca 28/b.) vagy az Országos Bábaszövetség honlapján, a www.babaszovetseg.hu címre kérjük.


Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Szülésznő neve:

Kórház neve:

Kismama és babája neve:

Indoklás röviden:

A beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük és semmilyen célra nem használjuk fel.


Sziasztok!

Én 2008 szeptemberre vagyok kiírva és valószinű Egerben fogok szülni, bár van egy jóindulatú daganatom a méhemen.

Kíváncsi lennék, aki azóta szölt Egerben, pl. Dr. Petrovai-nál, hogy mi a helyzet? Mik a tapasztalatok?

Köszönöm a segítséget!

Üdv:
Ani
 
 


:D
 


Sziasztok!
Én is Egerben szültem Dr. Bagdán Andrásnál!
Ha valakinek van kérdése szivesen válaszlok rá! :D
 


Sziasztok!

Én is Egerben szültem 2 gyerkőcöt, mindkettőt Kelemen doktornál. A szülésznőm mindkét esetben Gulyásné Évike volt.

Mivel mindkettőjüket én fogadtam fel, így nem volt problémám. Ők maximálisan mindenben segítettek.

A kórházzal annál inkább!

Ha egészséges gyereked születik, akkor OK az egri kórház, de mihelyt baj van, akkor menekülj innen! Én saját példám alapján mindenkinek ezt javaslom.

A kislányom itt született, de 2 órás korában problémái adódtak. Az újszülött osztályon a nővérkék és orvosok egyáltalán nem voltak a helyzet magaslatán, még a baba vérnyomását sem tudták megmérni. Végül úgy döntöttek, hogy elviszik a kicsit BP-re kivizsgálásra. Itt minden másképp működött. Szakmailag össze sem lehet hasonlítani a kettőt, az emberi oldalát meg pláne.

Mi azóta is Budapestre járunk, lehetett választani, de mi így döntöttünk.

Sajnos az a tapasztalatom, ha van saját orvosod, akkor minden működik, ha meg nincs, akkor le sem tojnak.

Ha valakinek kérdése van nyugodtan írjon.


Kriszta
 
 


Sziasztok!

Aktív még a fórum? Szintén az egri kórházban tervezem a szülést, és örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat.
Különösen érdekelne, hogy mik a tapasztalatok Kelemen és Bagdán doktorral, illetve Gerendai Terike szülésznővel.
Előre is köszi. J.
 


Szia Judit!
Én Vargánál szültem,de a felsoroltak közül Bagdán az igazán szimpi.Be kellett feküdnöm magas vérnyomással,és minden reggel mindenkihez volt egy normális szava,nem csak a saját betegeivel foglalkozott.

Kép
Kép

Kép


Sziasztok! Remélem aktív még a fórum, és akad majd, aki segíteni tud, tanáccsal tud ellátni.

Úgy néz ki, hogy Egerben fogok szülni. 22-ik hétben vagyok, és egyelőre Bp-en lakom. Szeptember közepén költözünk le kislányommal Mezőkövesdre, és oda Eger van a legközelebb.

Olvastam még korábban, hogy nem is igazán orvost, hanem szülésznőt érdemes választani. Tud valaki ajánlani valaki jót?Egyáltalán hogy működik egy szülésznő kiválasztása? Bemegyek a kórházba, és kiválasztok magamnak egy szimpatikus szülésznőt?Mennyiért szoktak vállalni szülésznők egy szülés levezetését?Az orvosnak is kell fizetni, hiába nem a fogadott orvosom?

A kórházban melyik orvos szakrendelésére érdemes elmenni, akiben meg lehet bízni?Nem szeretnék orvost fogadni, hanem szülésznőben gondolkodom.

Kérem, ha van valaki, aki tud segíteni, írjon nekem.

Előre is köszönöm!
 


Szia!
Nekem fogadott szülésznőm volt,ajánlották,megnéztem iwiwen,szimpi volt.
10 ezret adtam neki,mert csak 2 órát kellett velem foglalkoznia,ennyit túlórázott miattam.....de nem is igazán volt velünk,mert apás szülés volt,és inkább hagyott minket kettesbe...

Kép
Kép

Kép


Sziasztok!

Én 2 babát szültem Egerben, 2008. februárjában és 2010. májusában. Mind a 2 babámnál dr. Kelemen Zsolt volt a fogadott orvosom és Gyárfásné Ildikó a szülésznőm. Maximálisan meg voltam velük elégedve, és a kórházzal is. Már az egri kórház szülészete is bababarát, ezért ma már teljesen más az eljárás, mint 2-3 éve.
Én Hotelszobás részlegen voltam, és ott a nővérek 100 %-osak, ha a baba csak megnyikkant egy kicsit, rögtön bejöttek, hogy segíthetnek-e valamiben.
Szóval, én csak jókat tudok mondani, akinek kérdése van, szívesen válaszolok.


Sziasztok!

Én egy babát szültem itt Egerben, tavaly februárban és nem volt fogadott orvosom. Fricz doktorhoz jártam mindig amikor ő volt a várandós ambulancián. Ő szépen elvégezte a unkáját annak ellenére, hogy nem volt a fogadott orvosom. Szüléskor az ügyeletes orvos Varga Zsolt volt és nagyon rendes volt ő is. A szülésznők is nagyon rendesek voltak, igaz, hogy nem sokat foglalkoztak velem, mert épp akkor nem én voltam az egyedüli szülő nő.
Most a második babámat várom és csak másfél év telt el, mégis nagy káoszt tapasztalok a kórházban. Nem igazán nyugtat meg, hogy őszinte legyek, ezért gondolkozom az orvosválasztáson. Ha tudnátok még tapasztalatokat írni megköszönném. És kíváncsi lennék a tarifákra is, ha szabad tudni...
icinkelona
Eger
 
 


SZiasztok!                     Én mind a két gyerkőcömet Egerben szültem(2006 és 2013-ban) Bagdán dokinál.csak jót tudok róla irni a kis lányommal (ő született 2006-ban) éjszaka mentünk szülni mire felvették az adatokat bagdán doki már benn is volt nálam,pedig nem dolgozott. A szülés szépen zajlott végig mellettem volt,én szülésznőt nem fogadtam aki ügyeletbe volt az segített. nem volt kérdés,hogy őt fogadtam meg a kisfiam világra jövetelekor is. amig akórházba voltam minden nap be jött hozzánk a kórterembe. Hát ez az én tapasztalatom ha még szülnék mindent ugyan így csinálnék.
judit
Heves
 
 


Sziasztok!

Még a várandósság elején tartok, érdeklődnék, hogy tudnátok-e Egerben megbízható szülésznőt ajánlani?Orvost biztos nem fogadok, hiszen akár gond van akár nincs, kutya kötelessége mindent a szaktudásának megfelelően megtenni, pénz nélkül is. Úgyis a szülésznő van ott végig, inkább neki adnék némi pénzt.

Köszönöm!
cicuka26
Eger
 
 


Szia! Czinege Anikót tudnám Neked ajánlani, nekem ő volt :) Gratula a babához :)
agens
Mezőkövesd
 
 


Sziasztok!

Most tudtam meg, hogy Egerben már nem lehet "csak" szülésznőt fogadni, mert az orvosok megtiltották, rájöttek ugyanis, hogy sokan csak szülésznőt fogadtak fel orvos helyett.Ez milyen szemétség...Így nem lesz sem orvosom, sem szülésznőm, mert én orvosnak nem adok egy fillért sem, maximum utólag, ha úgy találom, hogy normális volt.De akkor is inkább csak ajándékcsomagot adnék.
cicuka26
Eger
 
 


Sziasztok!
Aktív még ez a topic?
2016 júniusának elejére vagyok kiírva szülésre, és tanácsotokat szeretném kérni, hogy kihez érdemes járni terhesgondozásra.
Eddig jártam valakihez, de szeretnék váltani.
Köszönöm!
kokot
Eger
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó