Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki Tolnay dr.-ral kapcsolatban? Azt szeretném megtudni, hogy van-e magánrendelője, mert csak az SZTK-rendelését tudom. Meg ha valaki megírná, hogyha nincs magánrendelő, akkor, hogy szokott ez menni, az SZTK-ban rákérdeztek, hogy vállalja-e a szülést? Hát ilyen bajaim vannak, mert eddig a Forgács Intézetbe jártunk (ide a Tolnay doktor küldött), most vagyok az 5. hétben, de ott sajnos nem vállalják tovább a terhesgondozást, meg a szülést. Mindenféle tanács érdekelne.

Előre is köszi
Lilla
Vendég
 


lilla69 írta:Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki Tolnay dr.-ral kapcsolatban? Azt szeretném megtudni, hogy van-e magánrendelője, mert csak az SZTK-rendelését tudom. Meg ha valaki megírná, hogyha nincs magánrendelő, akkor, hogy szokott ez menni, az SZTK-ban rákérdeztek, hogy vállalja-e a szülést? Hát ilyen bajaim vannak, mert eddig a Forgács Intézetbe jártunk (ide a Tolnay doktor küldött), most vagyok az 5. hétben, de ott sajnos nem vállalják tovább a terhesgondozást, meg a szülést. Mindenféle tanács érdekelne.

Előre is köszi
Lilla


Szia!

Mi nála szültünk. Szörnyű volt, és úgy gondoljuk, hogy ez jórészt az ő hibája volt. Szándékosan nem írom nagy betűvel a rá utaló névmásokat, mert még a mai napig neheztelünk rá. A szülést megindította, majd minden fajta fájdalomcsillapítás nélkül. hagyott szenvedni, pedig többszőr is kértünk. Megált a tágulásom, és a magzatvíz és mekóniumos volt, még sem volt hajlandó megcsászározni (ezt is kértük). A végén 2 liter vért vesztettünk, és a kórházi lábadozásnál felénk sem nézett, a vérátömlesztést is egy másik orvos rendelte el, még utána is még kb 2 hónapig kellett otthon lábadozni a vérveszteség miatt. Nem akarom túl részletezni egy rémálom volt a szülés. Gyermekünk egészséges, de ez csak a Gondviselésen múlott. Végig hozzá jártunk a 9 hónap alatt, az SZTK-ba, sokszor beszéltünk a szülésről, akkor teljesen készséges volt, persze ha kell fájdalomcsillapítás, közben is kaphatunk, ha császár kell, közben is lehet. Szerintünk egy érzéketlen sunyi .... a többit nem is mondjuk.

Azt javasoljuk keress mást.

Macicico.
 


Szia Macicico!

Köszi, hogy válaszoltál. Én közben már decemberben orvost váltottam, mert rosszakat olvastam a társalgóban is róla, meg a babafalva.hu-n is. Nagyon sajnálom, ami veletek történt, még szerencse, hogy a baba jól van.

Lilla
Vendég
 

 
 

Kedves Macicico!

Először is hadd szögezzem le, hogy nem tartom jónak, hogy egy ilyen internetes fórumon személyeskedve bármit bárkiről le lehet írni. Még rosszabbnak tartom, hogy valaki egy olyan komoly kérdésben, mint az orvosválasztás, ismeretlenek tömegeinek, névtelenül (természetesen), felelőtlenül és következmények nélkül - úgy nevezett - tanácsokat osztogathat. De ha már ez a helyzet, csak az egyensúly kedvéért, hadd álljon itt egy másik vélemény is.

Sajnállak Benneteket amiatt, hogy olyan orvost választottatok, akiben nem bíztok meg, vagy hogy nem bíztatok meg abban, akit választottatok. Tolnay doktor az az ember - a feleségemen kívül -, akiben a világon legjobban megbízom. A feleségemen kívül kb. 20 boldog anyukát ismerek személyesen, aki az összes gyerekét nála szülte. Mindannyian, apukák és anyukák, azt szeretjük benne a legjobban, hogy
1. sohasem betegként, hanem mindig emberként tekint a betegeire,
2. nem csak orvosként, hanem testi-lelki segítőtársként is áll a betegei mellett,
3. a leglehetetlenebb helyzetekben is elérhető, és kész segíteni,
4. akkor is az anya és a gyermek élete és egészsége a legfontosabb a számára, ha emiatt nagyon nehéz döntést kell hoznia,
5. bátor annyira, hogy meg is hozza ezeket a kemény döntéseket.

A feleségem 32 órán át vajúdott, és azt az időt leszámítva, amikor nem lehettem ott, mert hazaküldtek a kórházból, ott voltam mellette. Mondhatom, hogy nagyon szenvedett, én pedig csak álltam ott tehetetlenül, és nem tudtam segíteni neki. Nem kapott fájdalomcsillapítást, és fel sem merült a császár lehetősége. Nagyon nehéz másfél nap volt, mégis mindvégig biztosak voltunk benne, hogy mind ő, mind a gyermekünk biztonságban van. És utólag megbizonyosodtunk arról is, hogy minden a lehető legjobban történt (orvosi szempontból is!). Jelenleg is Tolnay doktorhoz járunk a születendő második gyermekünkkel.


Kedves Fórumozó Anyukák és Apukák!

Nekem, ellentétben Macicicóval, eszem ágában sincs senkit lebeszélni arról, hogy őt válassza, sőt egyáltalán nem is merészelnék látatlanban, ismeretlenül, egy internetes fórumon keresztül orvosválasztási tanácsokat oszogatni. De azt javaslom, hogy ne kövessétek Macicicóék példáját, és ne válasszatok olyan orvost, akiben nem bíztok, és ha már választottatok valakit, abban bízzatok meg. És abban se kövessétek az ő példájukat, hogy ha annak ellenére sem tudtok megbízni az orvosotokban, hogy végig kitartottatok mellette, és ő is mellettetek, és végül nem is történt semmi baj, akkor utólagos és alaptalan bizalmatlanságotoknak az internet névtelensége mögé bújva, más betegek bizalmát is rombolva adtok hangot. Mert ez érzéketlen és sunyi dolog.

Üdvözlettel:
Székely Gábor, Budapest
 
 


Kedves Gábor.
Örülök,hogy nektek sikerült bizalmat szereznetek Dr.Tolnay Lajosnál.
Második gyermekemet én is nála szültem,igaz igy utolag vissza gondolva nem mondhatnék rola semmi rosszat de sajnos még is meg kell tennem. :twisted:
3-héttel ezelött egy nagyon kedves és közeli ismerösöm nála szült,ami sajnos nem volt probléma mentes.
Sajnos a kismama szülés után meghalt ( 29-évesen itt hagyott egy árvát akinek most már nincs anyukája) ami szerintem a nem megfelelö orvosi ellátásnak köszönhetö, a kis baba szerencsére a kezdeti nehézségek után most már jol van.
Ráadásul az eset után elég lekezelő modon közölte a családdal a hirt(semmi együtt érzés nem volt a részéről)
(Tudom szörnyü ilyet le irni) de ugy gondolom,hogy mindenkinek lehet és kell,hogy legyen saját véleménye.
A személyeskedésröl meg csak annyit,hogy szabad országban élünk és ha jol tudom akkor szólásszabadság van.Tehát ha a forum adminjai nem tiltják meg, akkor mindenki azt ir amit jonak lát.
Persze ezzel nem szeretnék ledegradálni senkit.
Szerintem mindenki bizza a saját megitélésére és lelkiismeretére,hogy melyik orvos szinpatikus és föleg kiben bizik meg a legjobban.100%-ig.
Üdvözlettel:
 
 


Kedves Cedes!

Csak két kérdés:

1. Orvos vagy? Ha nem, akkor hogyan tudod megítélni, hogy mi történt?

2. Ott voltál, amikor az orvos közölte a hírt a családdal? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy mit és hogyan mondott?

Üdv: Gábor
 
 


Kedves Gábor!

Én voltam, aki indította ezt az oldalt. Szerintem a fórumnak az az értelme, ha mindenki elmondja a benyomását, véleményét, akár személyeskedve is. Az, hogy ezt névvel, vagy névtelenül teszi, nekem mindegy. Nekem a Székely Gábor se mond semmit ugyanúgy, mint a Macicico. A vélemény és a benyomás a lényeg.

Tolnay doktorról egyébként sok véleményt írtak nekem, nem ide, hanem priviben. Volt aki jót, és volt aki rosszat. Elvégre mindenkinek más az elvárása és más lehet a tapasztalata is. De mindenkinek joga van leírni a tapasztalatát, ha valaki érdeklődik orvosról, szülésznőről stb. Örülök, hogy Nektek jó tapasztalataitok van vele, bár én nem szerettem volna, ha az orvosom hagy 32 órát vajúdni. Ezért is írom, hogy mindenki máshogy érzi a jó orvos elvárást.

Üdvözlettel:
Lilla
Vendég
 


Kedves Lilla!

Pontosan ez a baj ezzel a fórummal.

1. Hogy a hozzászóló kiléte ismeretlen marad, miközben a megrágalmazott orvosé nem.

2. Hogy ismeretenek ismeretleneknek adhatnak tanácsot életbevágó, bizalmi kérdésekben.

3. Hogy ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen információk terjednek, amelyeket az hitelesít, hogy egy névtelenségbe burkolózó hozzászólónak ez a "véleménye" és "benyomása".

4. Hogy egyesek jobban hisznek egy ismeretlen "véleményének" és "benyomásának", mint a saját, választott orvosuknak.

5. Hogy orvosi kérdésekben foglalhatnak állást helyesírásuk alapján talán 8 általánost sem végzett emberek, és véleményüket hitelesíti egy megfellebezhetetlen "szerintem".

Ezzel be is fejezem a vitát, mert már így is úgy érzem, hogy kezdek lealacsonyodni ennek a fórumnak a színvonalára. Ezt pedig nagyon nem szeretném.

G.
 
 


Kedves Hozzászólók!
Véletlenül tévedtem ide és csodálkoztam is,hogy most ismét vannak új hozzászólások.
Nos saját véleményem: én is olvastam a babafalván annak az anyának a véleményét, aki nem volt megelégedve a doktor úrral,aztán annyit értem el vele, hogy hetekig bizonytalanságban voltam váltsak-e orvost vagy sem. Aztán döntött a jól bevált szokásunk:mindig az első választás a jó. Honnan tudhatnám, hogy más orvos milyen? Egyáltalán minden terhesség és minden szülés más, mint ahogy minden ember ( az ő elvárásuk az orvossal szemben) és ők is emberek,lehetnek rosszabb-jobb napjuk, több-kevesebb dolguk,családi problémáik.
Én is izgultam, hogy nem vizsgálta a méhszájat, viszont minden vizsgálatnál készített ultrahangot, és nem vagyok orvos, de úgy érzem azon jobban nyomon tudta követni fejlődő gyermekem állapotát, mint a méhszájam fogdosásával. Megfogalmazódott bennem, hogy mint vallásos ember el fog-e végezni minden vizsgálatot, vagy Isten akaratának tekinti,ha bármi probléma lesz, de időben észre vette a magas vércukor szintemet és még a szülés utáni hathetes kontrollon is nagy hangsúlyt fektetett a magas vérnyomásom kezelésére, melynek felismerését szintén neki köszönhetek, illetve terhességem alatti folyamatos "dorgálást" és "ijeszgetést" a nem megfelelően karban tartott vérnyomás következményeivel mind a magzatra, mind a saját egészségemre.
Én sem szerettem volna átélni 32 órás vajúdást ez igaz, ( én ese 9-re mentem be a kórházba és hajnali fél 3-kor született meg a ksifiam), ami a páromnak mindig eszébe jut róla ha szóba kerül az, hogy amint kimondta, hogy ne hagyjanak szenvedni tovább a szülőszéken rögtön meg is jelent egy másik orvos és vákummal kisegítették a fiam. Én is kiabáltam császár metszést kérve, de azt mondta ahhoz már túlhaladott a szülés, amit a szülésznő is megerősített. Nekünk meghatározó volt, hogy a párom minden vizsgálatnál jelen lehetett az ultrahangon amit helyben a doktor úr készített, a szülő szobában a háttérből ügyelte a dolgokat (míg a szülésznő nem szólt neki, hogy segítségre lesz szüksége), amire emlékszem,hogy folyamatosan figyelték a szívhangot, vérnyomásomat, és láthatatlanul csempészte oda a szikét a gátmetszéshez :D.
Igaz nem jópofizik, mint sok más orvos, de őszinte, mert ugyan ki hiszi azt el, hogy egy orvos emlékszik a "betege" több évvel ez előtti szülésére? Nekem nem jelentette be, hogy mennyit kell adnom ha nála szülök,sőt én hoztam fel a témát az utolsó hetekben és akkor sem örült a kérdésnek, meglátogatott a szülőszobán, pedig nem volt semmi oka (hozzá teszszem a kislányaival jött vasárnap, úgyhogy biztosan nem dolgozott).
Lehet, hogy ha másnál szülök akkor is szép emlékeim lennének mind a terhesgondozásról (nem magán rendelőbe jártam!) mind a szülésről nem vitatom, de igaza van Gábornak, nagyon fontos, hogy szimpatikus legyen az orvos és bízzon benne a"beteg"!

Sok boldogságot mindenkinek a gyerkőcéhez, üdv.Judit

 


Kedves Hozzászólók!
Megdöbbentett amit cedes írt. Mivel nem voltam ott, így nem ítélkeznék - mély együttérzésem a családnak.
Bár rég nem írt ide senki, úgy gondoltam mégis megosztom a tapasztalataimat.
Anyukám 62 éves és nagyon régóta Dr.Tolnay páciense, ahogyan én is. Elég sok problémánk volt már, mindíg meggyógyított. Anyukámnak a klimax miatti gondjait orvosolta, engem (sajnos) többször műtött és meg voltam vele elégedve.
Velünk mindíg emberi módon beszélt és törődött. Inkább még egy vizsgálatra elküldött, ha úgy látta, hogy indokolt és ettől jobban megnyugodnánk mi is. Tényleg nem "jópofizik", de ez nekem inkább tetszik, mint az, ha bedobják a bájvigyort. Határozottan megválaszolja a kérdéseimet, a legegyszerűbb és a legrosszabb vezriókra is kitérve. Egyébként csak meg kell nézni a rendelési ideje alatt a várótermet - TELE van! Mi meg vagyunk vele elégedve. Remélem, ha végre szülhetek, ugyanígy fogom gondolni - megbízom benne.
 
 


sziasztok!
Hát igen...rég nem járt erre senki...én nekem is ő az orvosom, nála szültem az egyik gyermekem (Bejámint) és azóta is hozzá járok. A 4. gyermekemet is nála fogom szülni...kedves, aranyos, türelmes, jó szakember....
Egy orvosnak lényegében nem az a dolga hogy jópofizzon a betegeivel (bár én kiváltságos helyzetben lehetek). Gyógyítson jól, diagnosztizáljon jól, és legyen ott mikor szükség van rá....
Hihetetlen kedves, nyugodt ember...árad belőle a nyugalom, és a szeretet.

Kép

Kép

Kép

Kép
 


én erre járok..és kicsit összezavarodtam. 19 hét, hozzá járok, de szabin lesz amikor szülök. akkor hogy legyen? ötlet??
solyka
Dabas
 
 


Hát igen, van úgy, hogy a hitelesnek látszó info hitelrontássá lesz!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó