Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy ismetitek-e a doktornőt! Jár-e valaki hozzá? Szült-e valaki nála? Mik a vélemények?
Köszönöm
Zsu
Vendég
 


Szia, én jártam hozzá egy pár évig. Nekem nagyon kedvesnek tűnt. És emiatt nem is vettem észre, hogy nem elég alapos sajnos. Bár ezenkívűl személyes rossz tapasztalatom nincsen, de elküldtem hozzá egy barátnőmet, és őt rendesen félrekezelte. Azóta nem is mentem hozzá, amikor terhes lettem új orvost kerestem. És úgy érzem sokkal jobbat találtam. Nagyon fontos, hogy egy orvos alapos legyen és odafigyeljen. A Doktornő részemről nagyon felületes. Arról nem is beszélve, hogy vérvizsgálat minden nélkül irt fel nekem még anno fogamzásgátlót, később meg amikor babát szerettünk volna akkor meg clostylbegyt-et. És amikor ennek ellenére sem sikerült teherbe esnem, már a petevezetékátfújáson gondolkodott, mindenféle vérvétel és vizsgálat nélkül. A nővérem is hozzá járt és ő is úgy érezte hogy felületes.
 


Szia diamond25!
Köszönöm az infot. Eddig negatív véleményként csak azt hallottam a doktornőről, hogy szereti a pénzt, egyébként semmi rosszat.
Kicsit félek tőle, még sosem voltam női nőgyógyásznál. Kénytelen vagyok hozzá elmenni, már 8 hetes vagyok és időpontot májusra csak hozzá tudtak adni. MIndenesetre közben elkezdek keresni mást.
(Egyébként hány éves? Hallottam, hogy idősebb. - Ez meglátszik a gondolkodásmódján?)
Még egyszer köszönöm.
Zsu
Vendég
 

 
 

Szia Zsú!
Igen a pénzt is szereti. Ne félj tőle , mert nagyon kedves ezért is nem vettem én észre eleinte a hibáit. Nagyon finoman bánik a beteggel.
Hát hogy hány éves azt nem tudom, de nem fiatal az tény, én olyan 40-50 közt saccolnám. Szerintem a gondolkodásán nem látszik, csak felületes, lehet hogy emiatt.
 


Szia!
Még egyszer köszönöm a segítséget!
Vendég
 


Szívesen, remélem sikerül majd találnod vkit aki megfelelő. További kellemes, zökkenőmentes babavárást!
 


Csak, hogy pozitiv tapasztalat is legyen.

En mar 15 eve hozza jarok, voltam nala kureten is (sajnos), es egy tunder volt, szakmailag is teljesen ok volt.

A gondolkodasmodja kimondottan fiatalos, nekem bebi spiralom volt pl, amit o rakott fol...es o ajanlotta, mert nem mukodott a fogamzasgatlo.

Termeszetesen azt mindenki vegye szamitasba, hogy 1-2 velemeny ide vagy oda nem igazan reprezentatív.....
 
 


Köszönöm a hozzászólásod Leo!
Természetesen mindenkiről lehet jót és rosszat egyaránt mondani, senki sem tökéletes. Ezért is nyitottam ezt a fórumot, hogy minél több oldalról tájékozódhassak.
Azt remélem senki sem veti a szememre, hogy gyermekem születésénél szeretném ha a legjobb kezekben lennénk. Első babám születése óta tudom, hogy bármi bármikor előfordulhat, és akkor szükség van egy olyan orvosra, akiben 100%-ig megbízhatsz.
Továbbra is várom véleményeiteket.
Köszönöm
Vendég
 


Én szintén a negatív tábort erősítem. :(
Szerintem túl sok a betege, nagyon sok nő keresi a női nőorvost, és kevés van belőlük. Így a gyengébbek is megélnek.Véleményem szerint sem alapos.
A magánrendelésén a pénz szinte az asztalra van kidobva,se számlát, se papír alapú diagnózist nem ad.
Lehet, hogy műteni jól tud, ezt nem tudom.
 
 


Én a kórházban voltam nála, nem kellett várnom. Időpontra mentem, amit pontosan betartott. Lehet, hogy csak szerencsém volt? :roll: Nekem az a fura, hogy egy sima rákszűrésénél nincs mellvizsgálat, pedig az is hozzátartozna. De ez nem csak nála van így, korábban más dokiknál is így volt, ha nem a magánrendelőbe mentem.

Tudja valaki hol van a magánrendelője és az mennyire felszerelt?
Vendég
 


Ezt még leírom. Pénz: szerintem addig, míg a hálapénz elfogadott, nem bünteti törvény, addig ezt nem róhatjuk fel negatívumként. Ez egy rossz társadalmi beidegződés, amihez hozzászoktattuk az orvosokat. Mindenki, aki valaha előre, teljestímény nélkül adott, az hibáztathatja magát. Erről ez a véleményem.

Pozitívumként azért leírom a saját tapasztalatomat. Nagyon finoman vizsgált, szinte érezni se lehetett. Megfordultam már néhány orvosnál, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy valaki ennyire figyelmes legyen. A másik pozitívum a Doktornővel kapcsolatban, hogy folyamatosan beszélgetett velem. Na ez is furcsa volt, hogy teljesen közvetlenül kommunikált, nem éreztem magam kellemetlenül, oldotta a hangulatot és úgy éreztem, hogy figyel rám.

Nekem ennyi, amit tapasztaltam vele kapcsolatban, persze csak egyszer voltam nála.
Vendég
 


sziasztok!
hát én is voltam nála. szintén a kórházban, szintén időpontra, és nem kellett várnom, sőt, hamarabb bemehettem. Nekem a rákszűrés kicsit kellemetlen volt, bár ezt felírhatjuk az idegállapotom rovására is, de a hasamat kifejezetten gyengéden nyomkodta. Megfordultam már 1-2 nőgyógyásznál (ő volt az első nő), összességében véve tényleg a gyengédebbek közé tartozik. Egyébként kifejezetten kedves és talán túl beszédes is volt, ugyanakkor igen segítőkész.
Hálapénz: sajnos sokan már a terhesgondozás idején elvárják a kis borítékokat, és ez szerintem nincs jól. Én részemről inkább a gyermekeimre szeretném azt az összeget költeni. Előző szülészemnek én csak a szülés után adtam, és nem egy túl nagy összeget egy ajándékcsomag kíséretében... szerencsém volt, ő nem kért, de lelkiismeretes munkájáért úgy gondolom, megérdemelte. Viszont továbbra sem szeretnék olyan orvoshoz járni, aki pofátlanul előre, teljesítmény nélkül "követeli" azt, ami elvileg nem is járna.
hát ennyi...
Vendég
 


Sziasztok!

A sok beszéden én is egy kicsit kibuktam. Annyi mindenről beszélt a doktornő (oda nem vágó dolgokról), hogy én is elfelejtettem megkérdezni jópár dolgot, és sokszor nem is tudtam, hogy hozzám vagy az asszisztenshez beszél-e. Ezt leszámítva eddig szimpi volt.

Egyébként számomra sokkal inkább kiakasztó az, hogy nincs a "hiper-szuper robotokkal ellátott" ÁEK-ban ultrahang a rendelésen, ami miatt a nagy melegben külön köröket kell futni.

Egyébként hogy lehet az, hogy a Máv kórházban a terhesség 9. hetében nem csinálnak hüvelyi ultrahangot, mondván jó a hasi is? Ezen nagyon meglepődtem és egy kicsit fel is háborodtam. Előző terhességem idején az orvosom ekkor már 2 hüvelyi ultrahangot is csinált, ami teljes mértékben megnyugtatott, mert rendesen láthattam a babámat. Szerintem hüvelyivel a méret meghatározása is pontosabb, nem?

Üdv
Zsu
Vendég
 


Sziasztok,
Én is a pozitív tábort gyarapítom. Nekem két csemetém van és mindkettőt a doktornőnél szültem. Az első már 7 éves, de szó szerint az életünket mentette meg, ugyanis toxémiás lettem, így 35 hétre meg kellett császározni 170/110-es vérnyomás mellett. Igaz, hogy dagadt a lábam, de kinek ne dagadna az utolsó harmadban?, felpocoltam minden este, aztán reggelre lelohadt. Viszont amikor mentem a következő vizsgálatra, akkor nem "tetszettem" neki és rögtön berendelt vér- és vizeletvizsgálatra. Ez volt de. és du. megszületett a fiam.
Szóval nekem alaposságból is ötösre vizsgázott.
A második csemetémnél is csak jó tapasztalatom volt. Mindig mondta, hogy milyen vizsgálatra, mikor kell menni (írta is a könyvecskébe), nézte, hogy a védőnő mit mért....
Pénzt tőlünk abszolút nem kért, sem az elsőnél, sem a másodiknál.
Még pozitívum, hogy bármikor hívhattam (éjjel-nappal, hétvégén), soha nem volt olyan, hogy ne vette volna fel.
A bőbeszéd az néha jó volt, néha rossz. Én úgy csináltam, hogy felírtam egy papírra, amit meg akartam kérdezni és azt vittem magammal (és néha elfelejtettem elővenni) :P.
Szóval az biztos, hogy ha vállalkoznék egy harmadikra azt is csak nála szülném. Én minden tekintetben meg voltam (vagyok) vele elégedve.
Mindenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Sziasztok!
Látom, régi topic, de én is most találtam rá, hátha más is...
Én 2 gyereket szültem a doktornőnél, semmi probléma nem volt. Hogy mennyire alapos... nos én is úgy látom, hogy mindent felír. Eddig nem kezelt félre. Igaz, egyik ismerősöm panaszkodott, hogy nem mondta el, hogyan kell beszedni a gyógyszert, és elrontotta. Nos én mindig megkérdezem. És listával megyek, amire felírom, mit kell megkérdezni. Amúgy biztos elfelejteném a "doki szindrómától" :) (eszméletlen ideges vagyok, ha orvost látok).
Egyébként tényleg finoman vizsgál, bár a rákszűrés valóban nem kellemes...

A magánrendelésért fizetni kell, természetes, nem? A szülés után nem kért pénzt, nem is tűnt úgy, hogy elvárja. És itt visszautalnék egy korábbi hozzászólásra, hogy amíg a hálapénz ilyen szinten elfogadott, az, hogy ő is elfogadja, szerintem nem tragédia. Hallottam olyan orvosokról, akik előre kérik a pénzt, és fix tarifájuk van. A doktornő nem ilyen.

Hát ennyi :)

(A továbbiakat is nála fogom szülni, nekem teljesen bevált)

Csöre

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is a pozitív tábort támogatom. Lombikos vagyok. Az első lombik méhenkívüli lett. Ha a doktornő nincs, én tuti, hogy nem élem túl. A doktornő a lelkemre is figyel. Most a 3. lombik sikerült. Hétvégén vérezni kezdtem. Rögtön behívott. Zsebbi jól van. Azóta 2x látott. A pénzéshségről: engem éjfélkor műtött, pénzt nem adtam neki és rohant! Szerintem nagyon jó orvos. Az igaz, hogy sokan vagyunk neki, de kérdezni kell Csajok!

Csöre! Tegnap voltál???

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
 
 


Hanna, csak nem? :)
Igen, hétfőn voltam. Jól megtaláltuk egymást :)
Csöre

Csöre
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én is csak pozitívat tudok róla mondani, pénzt nem kért a szülésért és tényleg mindent felírt mindig. Mindig képben volt volt, hogy ki vagyok és milyenek a leleteim, pedig nem jártam hozzá régóta.
Nagyon hálás vagyok neki, a szülőszobán vette észre, hogy nem illeszkedett be a babu feje (homloktartás), egyből leküldött UH-ra. Ott rohangált, hogy előkerítse az ultrahangos doktornőt. Ekkor derült ki, hogy császár lesz. Aztán amikor burokrepesztésnél hirtelen csökkent a babu pulzusa, egyből toltak a műtőbe.
A nővérem 3 gyerekét is nála szülte és ő is meg van elégedve.


Sziasztok!

Hogy kinek mi jó, döntse el maga, én biztosan inkább közeli ismerős véleményére hallgatnék, mint fórumozókéra.

De én is a pozitív tábort erősítem. Az első gyerekemnél még nem volt biztos, hogy szülés lesz-e a dologból, ezért elment magánrendelni, de félóránként telefonált, hogy vagyok, aztán amikor hiretelen élesre fordult a dolog, és toltak a műtőbe, papucsban-köpenyben rohant vissza.
A másodiknál, bár ő most már egy császár után a másodiknál is császár híve, mégis kitartott mellettem, mert azt szerettem volna, hogy amíg lehet, természetesen folyjanak a dolgok. Mivel sehogy nem folytak, így másodjára is műtött, de végül ez mentett meg minket, mert a belső hegem már szét volt nyílva.

Szerintem odafigyel az emberre. Tény, hogy készülni kell nála kérdésekkel, mert amúgy ő nem faggat feleslegesen. Tapintatból beszél sokat, hogy oldja az esetleges feszültséget az ember lányában - ti mit csinálnátok akkor, ha egymás után fogadnátok olyan nőket, akiket szinte csak a kényes, intim dolgaikon keresztül ismertek, akik egy kiszolgáltatott helyzetben fekszenek fel elétek a vizsgálóasztalra? Szerintem alapos, egy-két szóból látszik, hogy figyel az emberre, és nagyon óvatosan vizsgál.
És ami még fontos, jó kapcsolata van a kollégáival is. Emiatt is volt az, hogy sosem vártam egy óránál többet uh-ra, ctg-t mindig soron kívül intézett nekem. (A nővérem az I-es klinikán órákig ült bent, sőt volt olyan is, hogy több nap alatt intézte el azt, amit én egy-két óra alatt.)

Szülésért nem mond összeget, mi a piaci árhoz képest keveset adtunk neki, de nem éreztem, hogy ez neki számítana. Sőt, többször felejtettem el fizetni a magánrendelésén, észre sem vette. És olyan páciense is van/volt, aki olyan helyzetbe került, hogy nem tud fizetni a vizsgálatért, mégis fogadja őt magánban.

Szerintem nem a neme miatt vannak nála sokan (bár ez is lehet indok), hanem mert a betegei ajánlják őt tovább. Én így kerültem hozzá.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én sem lehúzni nem szeretném, sem dícsérni, de elmondanám a saját tapasztalataimat.

Valóban nagyon kedves és tündéri, kérdezni is lehet, és személyszerint csak annyi negatívumot tapasztaltam, hogy a magánrendelőjében lévő UH egy őskövület és szerintem megbízhatatlan, nálunk pont lefagyott....
Leletet nem tudom miért nem ad, ciki hogy egy cetlire írja fel a dolgokat tollal, és persze a folyásra is elfelejtette a receptet megírni.. tényleg felületes, de bajom nem lett belőle.
Amúgy a csalálom nőtagjainak 60%-a hozzá jár, és uncsitesómék májusban szültek nála, szeretik nagyon őt, de hát nekik problémamentes terhesség után problémamentes álom szülésük volt. 2 óra alatt megvolt a bébi minden gond nélkül.

VISZONT: a barátnőm 5 hetesen kétségbe volt esve, mert a saját dokija szabin volt és erősen gölcsölt és pecsételő vérzése volt.. ajánlottam a doktornőt, akkor hozzá jártam... A magánrendelőjében fogadta és közölte, hogy nyomkodásra semmit nem érez, megnézte az őskövületű UH-val amin csak hasit tud csinálni (5 hetesen!!! ABSZURDUM!!!), és persze nem látta a petezsákot és teljes határozottsággal képes volt kijelenteni, hogy "ez elment" és másnap reggel 7-kor kikaparja a kh-ban. Szerencsétlen barátnőm bömbölve ment el tőle, és bement a lakcím szerinti illetékes kh-ba, hogy akkor most kaparják ki, nem vár reggelig. Erre ott is megnézték és megvolt a petezsák és semmi gond nem volt. Kapott gyógyszereket a vérzés miatt stb.. Azóta is boldogan várja az első kisbabáját és rendben vannak, már félidő tájékán!
Úgy gondolom, hogy aki 20 éve praktizál ekkora orbitális hibát nem követhet el!! Ezek után nem mertem visszamenni hozzá, új orvost kerestem, főleg, hogy nekem nem problémamentes a terhességem és nem hiányozna egy ilyen hiba, mert végzetes lenne. Szerintem jól döntöttem és 5-6 hét múlva születünk..

sziasztok, Kchriske
 


Sziasztok!

Atalay Katalin doktornőről csak pozítivumot tudok mondani. Én nála születem 1,5 évvel ezelőtt iker babáimat. Végig nagyon gondozta a terhességemet és mindig nagyon figyelt a vizsgálatok pontos betartására. Bármikor hívhattam éjjel nappal és hétvégén is mindig kedvesen állt rendelkezésemre. Ennek eredménye képpen 38. héten császármetszéssel született meg a kisfiam 3,5 kilóval kislányom pedig 3,0 kilóval. Én nagyon hálás vagyok neki. Ha harmadikat vállalnék is nála szülném. Már 7 éve hozzá járok és soha nem volt felületes tőlem soha pénzt nem kért. Természetesen a magánrendelésén fizetni kell, de ez szerintem így normális.
Számos barátnőm és ismerősöm elégedetten szült nála több gyereket is. Eddig bárkinek ajálottam meg volt vele elégedve. Sőt az egyik barátnőm csoda doktor néninek hívja mert 5 év próbálkozás után ő segített neki teherbe míg az előző nőgyógyásza semmit nem tett.
 
 


Sziasztok

Én is 8 évig jártam hozzá, a kedvessége miatt maximálisan megbíztam benne.
A fura az volt, hogy minden barátnőm elment tőle.
Jött a terhesség.
Szinte mindenre magamtól kellett rájönnöm.
A vége felé jeleztem, hogy tenyérnyi víz van a nadrágomon, telefonon hívtam.
Azt mondta az nem lehet magzatvíz...biztos azt hitte bepisiltem...
Ez két héttel szülés előtt volt.
héttel a szülés előtt egy vizsgálat után otthon szintén foltos lett a gatyám, de már nagyobb...mire azt mondta ez horomális, a vizsgálatnál is látta.
Én bíztam benne.
Szülé előtt 2 nappal uh-n mindent normálisnak láttak, magaztvizet, köldökzsinórt, méhlepényt.
2 nap múlva bementem és láss csodát a burokrepesztésnél nem jött víz belőlem..
Mire mondtam hogy : "szóltam hogy valami szivárog! Ő csak mosolygott, és azt mondta nem lehett az
Kérdem én...akkor hova lett?
A fájásoknál valamely víz kicsit szivárgott, de nem sok, ez picit nyugatott hogy talán nem volt víz nélkül a gyerek.
A vége császár lett, a gyerekre 3x rá volt tekeredve a köldökzsiór, a szülőcsatorna helyett épp ezért a bordáimhoz mászott fel 5 órán keresztül.
MIután kitoltak és épp a férjem simogatta az érzéstelen lábam, megkopogtatta a vállát és azt mondta, a műtős fiúnak adjon 2000 forintot mert olyan rosszul keres.
Jelzem egy műszakban min 7-8 szülés van...
Az utolsó sokk akkor volt, amikor a varrat szedés után utánam kiabált a folyósón viccesen (gondolom annak szánta), hogy húzzam be a hasam, hiszen két hete megszültem.

Jelzem, nagyon szerettem, megbíztam benne, de akkorát csalódtam hogy már a kontrollra sem mentem vissza.
A gondolt összeg felét azért oda adtam neki, bár nem tudom miért is.

Most újra terhes vagyok, új orvost kereske, Uzsoki- Fábián, és II: sz SOTE Sebestyén között vacilálok.

Az Atalay Drnőt senkinek sem ajánlom.
A Fábián Dr. nem akarta támadni, hiszen nem volt ott és meg is értem, csak annyit moöndott, hogy 24 órán belül meg kell szülni a babát ha víz vesztés van..........

Szép Napot
Nixy
 
 


Sziasztok,
nekem nagyon rossz tapasztalataim voltak Atalay doktornővel.

A magánrendelőjével nem volt különösebb bajom, hacsak azt nem érdemes megemlíteni, hogy nem lehet hozzá időpontot kérni, úgyhogy sokszor fél napot kellett várni.

A nagyobb baj az volt, hogy komoly hibát követett el a veszélyeztetett terhességem gondozása során. Emiatt kénytelen voltam a 35 héten befeküdni a kórházba, ahol a főorvos meglepő módon nekem tett szemrehányást, hogy miért szedem azt a gyógyszert , amit szedek, miért kapom ezt a kezelést, hiszen ezzel veszélyeztetem a gyerekemet. A helyzelenül adott gyógyszer miatt meg is indult szülés, így a baba korán jött, inkubátorba került. A szüléskor újabb súlyos hibát követett el, ami miatt 5 nappal a szülés után 40 fokos lázam lett és durva egyéb tüneteket produkáltam. Mikor felhívtam telefonon, azt mondta, hogy emiatt felesleges engem megnéznie, biztos a tejtől van. Amikor mégis kikönyörögtem, hogy bemehessek hozzá, kiderült, hogy súlyos szövődményem van. A szülés után még 3 hétig kellett minden nap kezelésre járnom emiatt. Mindezek után egyszer sem mondta azt, hogy elnézést, vagy hogy bocs, de valamit mégsem tökéletesen csinált, pedig nekem ez sokat jelentett volna.
Valóban kedves és közvetlen egyébként, de nekem sosem tűnt túl őszintének. Felületes, nem figyel oda eléggé, és engem speciel hülyének nézett. Hiába bizonygattam a végén már a főorvossal együtt, hogy valamit elnézett és félrediagnosztizált, akkor sem akarta elismerni, amikor már az összes osztályos orvos azon a véleményen volt, hogy abba kéne hagyni a kezelést.
Egyébként nekem is megmondta, hogy kiknek adjak pénzt, és hogy ő is kér. Összeget nem mondott.
Nem ajánlom senkinek.
 
 


sziasztok
szia Szonya.Azért nem értem igazán írásod,mert a főorvos a doktornő férje.......

Kép[/URL]Kép
 


Sziasztok
Én mindenkinek tiszta szívemből ajánloma doktornőt.Velem nagyon jól bánt,szülés után is a szabdnapján bejött meglátogatni,nálunk a családban más is jár hozzá,és úgy gondolom,igenis megérti a problémákat,neki is van gyereke,és más egy már szült nővel terhességi meg szülési problémákról beszélni,mint egy férfival,akinek sejtése sincs a panaszok milyenségéről.Minden orvos követ el hibát,helyrehozhatatlanul súlyosat,sajnos.Biztosan Ő is,hiszen Ő is ember,és mi emberek egyénenként mások vagyunk.Ahány nő,annyi terhesség.Egy azonban közös bennünk:a legnagyobb odafigyelésre vágyunk,és én úgy érzem,maximálisan megkapjuk tőle.

Kép[/URL]Kép
 


Szia Gabibaba, az általam említett főorvos az az osztályvezető volt akkor, ha jól elmlékszem Török Miklósnak hívták. Én úgy tudtam, hogy a doktorné férje ultrahangos orvos, akivel a magánrendelőben is együtt dolgozik...
Egyébként, ha valóban a férje lett volna, az sem változtatott volna a dolgokon, házastársak is illethetik kritikával egymás munkáját. Mindenesetre örülök, hogy neked jók a tapasztalataid, hiszen remélem, hogy ami velem történt, senkivel nem fog megismétlődni.
 
 


Akik a negatív tábort erősítik, azok helyesen ítélik meg a a Dr-nőt. Nekem van szerencsém még Bajcsy Kórházban eltöltött idejéből ismerni, és nem mint betege. Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy aki nála szül, potenciális életveszélynek van kitéve. :( Amiket olvastam itt hozzászólásokat, nagyon jellemző rá. Szerintem itt lenne az ideje megállítani áldatlan tevékenységében, hogy több ilyen szituációt ne teremthessen.
 


". Minden rosszindulat nélkül mondom, hogy aki nála szül, potenciális életveszélynek van kitéve. "
Pueritia, ezt ki tudnád egy kicsit bővebben fejteni? Egyik legjobb barátnőm hozzá jár, lehet, szülést is nála tervezi (majd). Eddig nem volt vele gondja, de itt már többen lehúztátok, és ha tényleg annyira gáz a doktornő, akkor szeretném lebeszélni róla a barátnőmet!
Köszi, ha válaszolsz.
Vendég
 


Sziasztok!
Annak idején én indítottam ezt a topic-ot. Egészen mostanáig gondolkoztam azon, hogy leírjam-e mit gondolok a doktornőről az elmúlt 2 év tükrében. Azóta is ostorozom magam, mert nem hallgattam a negatív véleményekre, és mert bíztam abban, hogy jól választottam, mikor a "kedves", "aranyos", "gyengéd" doktornő mellett döntöttem. Mert hát kedves is, aranyos is, mosolygós is, de felületes.... nemcsak ő, a férje is.
Terhességemet (második) végigkísérte egy megmagyarázhatatlan félelem, ami mint utóbb kiderült, nem volt alaptalan. Kisfiam jelentős mértékben tágult vesemedencével született, amit az uh-on egyértelműen lehetett volna látni, de ez valahogy elkerülte figyelmüket. Bár mikor szülés után rákérdeztem, a doktornő azt merte mondani, hogy a vesét nem szokták vizsgálni az uh-on, mert nagyon gyakran előfordul tágulat, ami később visszafejlődik, így nem akarják feleslegesen idegesíteni a várandós nőket. Tiszta hülyének nézett, ugyanis a tágulat olyan mértékű volt, hogy ilyen esetben az is előfordul, hogy hamarabb indítják a szülést és császároznak, nehogy probléma legyen a szülésnél. És itt is van a másik probléma: a szülés. Pokoli élmény volt, rettegéssel, halálfélelemmel. Onnantól kezdve, hogy a lábamat nekem kellett tartanom, mikor már életerőm sem volt, hogy a doktornő a szülésznővel egyetemben a tolófájások közepette magamra hagyott a szülőszobában, hogy nem akartak gátat metszeni (mert náluk azt többedszer szülőknél nem szokás!), pedig nem győztem hangsúlyozni, hogy elég durva aranyereim vannak (ami miatt jó lett volna a babát mondjuk harmadszorra kinyomni, mint pl az első szülésemnél, nem pedig 16-odszorra). Csak akkor metszették át a gátam, mikor már gyengültek a fájások, és a baba szívverése is lelassult. Istenem, szegénykém de lilán jött világra! Szörnyű szülés után szörnyű kórházi napok következtek. Nem volt elég hely a szülészeten, így a kórház egy másik emeletén szállásoltak el többed magammal. Szinte közelharcot kellett vívni a személyzettel, hogy a gyermekem közelébe engedjenek és netalán még meg is szoptathassam. Több mint egy napig alig tudtam szoptatni, és mikor végre lekerültem a szülészetre és végre együtt lehettünk volna, kicsikém besárgult, jött 3 nap inkubátor, gyógyszerezés, ismételt küzdelem azért, hogy megszoptathassam (uis nem akarták megengedni, biztos macerás volt állandóan kivenni a babát az inkubátorból és felöltöztetni :-(). Ezalatt a doktornő felém se nézett, csak a 3. napon jött a pénzéért. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kórházban csináltak hasi uh-ot a babánál (nem szoktak, mert a tb nem támogatja), és időben kiderült a betegsége, a gyerekorvos azonnal felvette a kapcsolatot a gyermekklinikával, 1 hét múlva mehettünk is vizsgálatra. Végül kisfiamat 2,5 hónaposan megműtötték, a műtét sikerült és mindez ma már csak fájó emlék, amire a derekán lévő seb mindig emlékeztetni fog.
Én mindenesetre azt ajánlom annak, aki gondolkozik azon, hogy a doktornőhöz menjen, NE tegye, de az ÁEK környékét is kerülje el!!!!!! Ez a kórház már nem az a kórház, amely volt. Szegény nagypapám 2 héttel ezelőtt került a kórházba, akkor azt mondták "semmi baja, csak öreg" . Most hétfőn volt a temetése........ Hát ennyi!
Vendég
 


Azért mondta a doktornő hogy adjunk pénzt a mütösfiunak.
Mert a nagy segünket ök cipelik.
Igaza van neki.
 
 


röviden írom mert 1x leírtam már de a gép elszállt...

engem konkrétan lehülyézett csak mert sírtam...(ok nélkül mert nem vagyok hisztizős inkább kukán csöndben maradós és kérdezni sem merő tipus vagyok sajnos)

a nővérem mikor nála szült meg volt elégedve vele...neki az utolsó hónaptól kezdve erős szédüléses tünetei voltak majd szüléskor végig hányt és utána is az iszonyatos szédüléstől a fejét se tudta megemelni...
nem nagyítom fel a dolgot gyakorlatilag falnak ment rendszeresen a 8.hónaptól....
a drnő legyintett és azt mondta"nagyon kimerült a kismama"...

késöbb a kórházból kijövet vizsgálatokat intéztünk és agydaganat derült ki...

a tesóm szerint arra jó volt amire felfogadta
szerintem pedig elnézett egy durva tünetet amit még egy laikus is látott hogy nem kimerültség...
nem kell hogy a nőgyógyászaton kívül máshoz is értsen de azért az elvárható hogy orvosként lássa hogy mikor kell szakorvost hívni úgy hiszem....

de ez az eset is mutatja hogy 2 ember mennyire másképp látja ua.-t az esetet mert én biztos nem szülnék a drnőnél a nővérem viszont ezek után is javasolja...
menion
Budapest
 
 


Sziasztok!
Úgy gondolom jó, ha többen tudnak az esetemről. Több, mint 20 évig voltam a dr-nő betege, szültem is nála. Semmi gond nem volt, mosolygós, kedves volt általában. A hibát 2006-ban követte el, amikor kiműtött belőlem egy 7 éve bent lévő spirált, amit még ő rakott fel. Hogy hibázott, az csak most 2010 szeptemberében derült ki, bár a műtét után többször voltam nála vizsgálaton. Volt egy érzésem, hogy másik orvoshoz kell mennem, és jól tettem, mert ő megtalálta bennem a 2006-ban eltávolított spirált, amiről megvan a dr-nő aláírásával a zárójelentés is. 4 évig úgy éltem, hogy nem viselek spirált, ami összességében 11 évig volt bennem, az utóbbi évben erős panaszokat okozva. Sajnos a bizalmam erősen megingott, így biztosan új nőgyógyászt keresek.
 
 


Sziasztok!

Én csak véletlenül keveredtem erre az oldalra és olvastam el az előttem iró hozzászólását.

Nem ismerem ezt a dr-nőt és nem is róla akarok irni.

Csupán annyi, aki kételkedik egy orvosban tényleg merjen változtatni.

Én is 16 évig jártam egy orvoshoz, akinél szültem. Nem is volt gond vele sokáig. Aztam komoly panaszaim lettek, amivel nem tudott/akart mit kezdeni. Még egy mütétet is csinált (pénzt megkapta) majd rám se nézett. Aztán minden vizsgálat nélkül akart gyógyszereket adni. Na akkor telt be a pohár.

Azóta klinika, amelyet csak ugy felhivtam - speci ambulancia, max ellátás - évekig még egy vasat se adtam senkinek. Bátorság és mindenki álljon ki az igazáért!

üdv kispatak
Vendég
 


Sziasztok! Segítenétek nekem olvasva ezt a sok információt az Atalay dr-nőröl bizony elgondolkodtam!! 42éves vagyok van két nagyfiam elváltam és újra férjhez mentem! A páromnak nincs gyereke és nagyon szeretne de félünk hogy ez már a koromnál fogva is veszélyes lehet úgy a babára mint rám!! Ezért egy nagyon profi,tapasztalt orvost keresünk!!Az Atalay dr-nőt ajánlották szerintetek kellően odafigyelne rám és a babára??? Nagyon félek nem szeretném ha a babánknak valami baja lenne!!!!!!Segítsetek!!
nimobaby
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!Nekem csak POZITÍV élményeim vannak a drnővel kapcsolatban. egy elég problémás terhességet gondozott végig (magas vérnyomás, cukor, stb) mindig kellően odafigyelt, vizsgálatokra küldött . Szülés és rendben lezajlott kedves volt segítőkész és nagyon hamar meg is született a kisfiam. Akkor nem tudtunk neki pénzt adni csak a 6 hetes kontrollon mégse éreztette velem.
Sajnálom hogy vannak negatív tapasztalatok vele kapcsolatban, de én szívből merném ajánlani mindenkinek. Ha mégegyszer gyerekem lesz csak hozzá fogok menni
barackfa
Esztergom
 
 


Sziasztok!

Látom h elég régi a beszélgetés indítása de én is szeretnék hozzászólni hátha valaki mostanában is rákeres erre témára.Elég ijesztő negatív dolgokat olvasni a doktornőről és hihetetlen is ,bár nem vitatom h megtörténtek mert hisz miért is írnátok ide le ha nem lenne valós.
Én kb.: 7 éve járok a magánrendelésére de több alkalommal voltam vizsgálaton a mávban is amikor úgy jött ki a lépés. Az első gyermekemet két éve júliusban szültem nála, a 7.héten majdnem elment a baba ,de sikerült a dolgokat megoldanunk a doktornővel közösen ,hogy minden rendben legyen , a 26.héten pedig meghalt az anyukám ami olyan sokként ért hogy nem sok hiányzott bele ne őrüljek,az első utam hozzá vezetett ,soron kívül fogadott a magánrendelésen . Nagyon kedves volt és segítőkész ,a megfelelő nyugtatót és szavakat kaptam tőle,ölelést amire nagy szükségem volt . Július végén 4,5 órás vajúdás után született meg Ádám ,előtte való nap felhívtam ,hogy valami nem stimmel,azonnal szólt hogy menjek be a magánba bár nem volt aznap rendelése ,sőt szabadságon volt ,a férjével vidékről jöttek fel csak miattam .Megvizsgált, a férje is megultrahangozott ,szerintem ő már akkor tudta h másnap baba lesz, mondta h menjük haza éjszakára de másnap reggel találkozzunk a kórházban .Pénzt nem hogy nem kért de nem is fogadott el,és másnap reggel 6.30 kor hívtam hogy a féjások már 10 percesek,8 óra előtt bent találkoztunk . 12.30kor megszületett a kisfiunk ,már ott mondtam egyből mikor a hasamra tette,hogy jöhet a következő. Az első közös babafotóm úgy néz ki h Áda csuszpájzosan fekszik a hasamon ,a doktornő ölel és puszil ,mintha a saját anyám lenne . Sosem felejtem ezt el neki ,ő is kapott egy példányt .Amíg bent voltunk a kórházban minden nap bejött megnézni minket. Azóta is hozzájárok,fél szavakból értjük egymást, mindig képben van ,tudja h mit meséltem neki akár 1 hónappal ,akár 6 hónappal azelőtti dologról van szó,mindig van két kedves szava a férjemhez is . Pénzt nem kért a szülésért, mi adtunk neki ,és fogok adni most is , a második babámat várjuk nála ,ismét 26 hetes vagyok . Van h elfelejtek pénzt vinni magammal a magánrendelésre,van h nem állok úgy anyagilag , sose kéri , még rá is legyint h nem gond.
Nagyon szeretjük őt, mai napig emlegeti h mennyire jól esett neki 2 éve egy karácsonyi üdvözlőlap amin már a 3 tagú kis családunk képe szerepelt. Ha valami gondom van mindig megfelelően kezel, és minden másban is segítőkész . 2barátnőmnek is ajánlottam ,szültek is nála csak jó tapasztalatik vannak.

Hát ennyi a mi történetünk ,előtte jártam más orvoskhoz is ,mindegyik a sintér kategóriába tartozott , volt olyan h méhszájsebemet fagyasztotta újpalotán az sztk-n a nőgyógyász miközben nekem háttal az asszisztenssel bezsélgettek ,bennem a a műszer ,én kiterítve . Persze nem vette észre h az a sz...összefagyott a méhemmel,finoman szólva kicsit fájt mikor ki akarta húzni és nem jött..........................
Szóval nekem Atalay bevált és nagyon remélem h még nagyon sokáig járhatok hozzá.
judy2011
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!

Nekem vegyesek az érzéseim, én az első gyerekemmel a Kútvölgyiben kezdtem (még pont nem magánklinika volt), ahol a nővérem orvosához jártam, de nagyon nem voltam vele megelégedve, ezért a 35 héten átmentem az Atalay doktornőhöz, aki átvett (olyankor már nem szívesen vesznek át ezért hálás vagyok). Viszonyítottam az előző orvosomhoz és valóban nagyon kedves, figyelmes volt, tetszett, hogy azt mondta bármikor lehet hívni akár éjszaka is (bár nem került rá sor). Kisfiam a kiírt időpontra nem született meg, ő már másnap császározott volna, de nem hagytam magam, ráhúztam 10 napot, majd még akkor is megindítattam vele a szülést (és hajlandó volt), de a vége csak császár lett. A MÁV szülészete nagyon profi, mindenki kedves.

Eddig a jó vélemények, de maga a MÁV szülészosztály felháborító, az ott dolgozó csecsemősnővérek egy részének inkább a proszektúrán kellene dolgoznia.

A doktornővel az a probléma, hogy van egy magánrendelője, bejelentkezni nem lehet időre. Van egy ősrégi uh-ja amit a cseppet sem kedves sőt! férje kezel, ami egy konyhából van leválasztva és miközben a férje belekönyölve a combomba ultrahangoz gyönyörködhetek a reggeli maradékában, majd a kényelmetlen székeken vagy kicsit koszos kanapén, ülhetek és várhatok jó esetben csak egy órát, rosszabban kettőt-hármat, azért, hogy a doktornő kedvesen elbeszélgessen velem 5 percet majd megírja a beutalókat az SZTK-ba, és mindezt 10.000 forintért.

Én a másodikat nem nála szülöm, hanem a Jánosba egy fiatal kezdő orvosnál, még nincs magánrendelője, lekiismeretes.
gwelian
Budapest
 
 


Sziasztok!

Én is a doktornőnél szültem anno az első babámat. A terhesgondozás viszonylag zökkenőmentesen telt azzal a kis problémával, h elég hamar elkezdett a pocakom keményedni, amire egy szívgyógyszert írt fel a doktornő, amit a használati utasítása szerint tilos terhesség alatt szedni. Amikor erre rákérdeztem és jeleztem, h nem szedem be, kicsit hülyének voltam nézve és közölte, h túlságosan aggodalmaskodó vagyok és nem olvasgassam a használati útmutatót, mert az nem szükséges és a gyógyszergyártók csak magukat védik, nem igaz, amit leírnak. ( gyógyszert ezután se szedtem...)
A másik, ami elég rosszul érintett az volt, h nekem is hangsúlyozta, h bármikor -akár az éjszaka közepén is - hívhatom, amire a szülés elindulásakor sor is került. Éjjel fél1-kor telefonáltam, fel is vette a telefont és nagyon kedvesen beszélt velem, mondta h menjünk be a MÁV kórházba, ő is majd érkezik. Később visszahallottam egy lánytól, akivel egyszerre szültünk, h mindenkinek elmesélte, h én mekkora paraszt voltam, h éjszaka fel mertem hívni, ahelyett, h simán bejöttem volna a kórházba. Ennyit arról, h nyugodtan bármikor hívható...
Reggel fél 8-ig nem jött, én a szülőszobán akcióztam a szülésznővel, orvost csak egy alkalommal láttam, az ügyeletes megvizsgált, amikor beértünk, utána senki. A doktornő fél 8-kor érkezett, futólag megvizsgált, majd távozott a Honvéd-ba a rendelésére, fél 10-ig színét se láttam. Ekkor megjelent, rábeszélt az epidurális érzéstelenítésre, majd oxitocint adott, burkot repesztett és fél 11-re lett meg a baba. A gátmetszés és minden egyéb okénak tűnt, azonban számomra teljesen érthetetlen módon a magától felszívódó varratokat 2 nap múlva kivette, aminek köszönhetően a sebem teljesen szétnyílt, ujjnyi lyuk tátongott ott hetekig, ami elfertőződött, se állni, se ülni, se feküdni nem tudtam hetekig. Ezt senkinek nem kívánom.
Pénz: én nem vagyok egy szégyenlős típus, rákérdeztem, h mennyiért vállalja a szülést, mert ha nekem ez nem fér bele anyagilag, más orvost keresek. Azt mondta, h annyit adok,amennyit gondolok, ha semmit, neki úgy is jó, ő pénzt nem kér. Utólag megtudtam, h az átlagos tarifa kb felét adtam, ennek ellenére, amikor a gátsebemmel volt a probléma, kocsiba ült és rendelési időn kívül rohant a magánrendelőbe több alkalommal és pénzt nem fogadott el, azaz próbálta a hibáját orvosolni, bár nem ismerte el a hibát, sőt szerinte a gátsebemmel nem volt semmi probléma ?!?!
A magánrendelővel, ultrahanggal a már leírt problémák vannak, ezeket nem ismétlem meg.
A MÁV kórház és a szülészet nekem nem volt szimpatikus, a nővérkék nem nagyon voltak segítőkészek, pl az sem tűnt fel senkinek, h a babám az alatt a 3 nap alatt, amíg bent voltunk, nem evett semmit, bár én jeleztem, h a mérleg szerint nem szik, azt mondták, h a folyosóra kitett mérleg nem megbízható, ők pontosan mérik. íA baba majdnem éhen halt , hetekig küzdöttünk, h a születési súlyát újra elérje, majdnem visszakerültünk a kórházba.
Én nem valószínű, h újra nála szülök.
annuska7401
Külföld
 
 


Sziasztok!

Én is a pozitív tábort jöttem erősíteni: 2 gyerkőcöt szültem a Doktornőnél és nem tudok rá rosszat mondani.
A kislányom még a Szabolcs utcában született, 4 nap túlhordás után indított. Mivel nem tágultam és a kis feje se szállt le, illetve ferdén volt, így a végén császározott SZERENCSÉRE: azért nem szállt le, mert 2x a nyakán volt a zsinór és az visszafogta. Lehet, ha erőltetem a természetes szülést, most nem egy egészséges gyerekem van...
A kisfiam 2 éven belül jött, így a Doktornő eleve a császárt javasolta. Én szerettem volna, ha megszületik spontán, végül elindult ugyan, de szintén császár lett.
Tény, hogy aki gyertyafényes-beavatkozásmentes szülést szeretne, annak nem Ő a megfelelő választás. Több ismerősöm is szült nála, epidurál, gátmetszés és hasbakönyöklés mindegyikőjüknél volt. Viszont a végén egészséges baba is: nem rizikózik, ha gondot lát, inkább tol a műtőbe, minthogy probléma legyen.
A magánrendelés valóban egész délutános program: régen én mindig ott voltam 1 órával kezdés előtt, hogy ha előbb érkeznek, akkor az elsők között jussak be. Ha ez nem sikerült, akkor több órát ott kellett ücsörögni.
Pénzéhesnek pedig abszolút nem mondható, szülésért nem mond összeget, ha pedig anyagi gondjai adódnak olyannak, aki hozzá jár, attól nem fogad el pénzt.
Nagyon sokan járnak hozzá, mert kevés a nő orvos, viszont tapasztalatom szerint mindenkire maximálisan odafigyel.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Nekem idáig nagyon jó véleményem volt a doktornőről,mert "vak" voltam sajnos.Nagyon kedves volt mindig,"normálisan" megvizsgált.Viszont mikor egy év próbálkozás után teherbe estem,szintén hozzá mentem azzal a tudattal,hogy ő nála jó kezekben leszek én is és a babánk is.Hát sajnos nagyot tévedtem.6 hetes terhes voltam mikor azt mondták minden rendben van,megkaptam a papírjaimat elküldtek vérvételre,EKG-ra...különböző vizsgálatokra.Következőleg rá 3hétre kellett visszamennem,egy csütörtöki napon (magán rendelésre jártam hozzá csakis) viszont szerdán este elkezdtem vérezni,fájt az alhasam kicsit görcsöltem szúró fájdalmat éreztem,mintha menstruáció jelentkezne.Felhívtam a doktornőt,hogy mit csináljak (első terhesség) azt mondta,hogy vegyek be Magne b6-ot és nospát és csütörtökön mennyek hozzá,de ne mennyek be az ügyeletre mert ott nem tudnak velem mit kezdeni,csak ugyan ezt mondanák mint ő.Viszont egyre jobban véreztem bementünk párommal az ügyeletre.Ott rögtön megállapították,hogy a magzat már régebben meghalt és nagyobb méretű cisztám illetve miómám található.Ami már akkora méretű,hogy 3 hete is régen észre kellett volna venni.Sajnos bent tartottak a kórházban és meg is műtöttek reggel korán,hogy ne kapjak hulla mérgezést illetve eltávolították a miómát és a cisztát is.Én ezt sosem fogom elfelejteni,mint szerintem egy nő sem tudja ezt a lelki fájdalmat soha elfelejteni.Aki teheti ne menjen szerintem hozzá.Legalább is ezek után meg sem fordul a fejemben hogy vissza mennyek hozzá!
monjuvi
Budapest X. kerület
 
 


Megosztok veletek egy friss sztorit a főorvosasszonyról, hátha valakinek segít. A terhességem elég problémás volt, ugyanis a fogantatáskor egy 9×8 cmes befelé növő miómám volt a méhfalban. Ez a daganat a terhesség végére 10x13 cmesre, csecsemőfej nagyságúra nőtt. Kérdéses volt, hogy ki lehet e szedni úgy, hogy a méhem megmarad, ezért fokozottan vigyázni kellett a kisfiamra a hasamban, hogy legalabb egyszer anya lehessek. Végig a doktornő volt az orvosom. Szorosan együtt működve, folyamatos kontrollal, gyógyszerekkel végül sikerült 38+3 napig kihúzni, hogy a pociban maradjon a kisfiú. Egy brutálisan nehéz műtét volt, császármetszés után a mióma kivétele, de sikerült úgy megoldania, hogy a méhem is ép, sértetlen maradt és a pici is jól van. Ráadásul nem siettette a műtétet, megvártuk, amíg lettek igazi fájásaim. Szakmailag tökéletes, de ami ennél is fontosabb, hogy lelkileg támogatott és hitt bennünk! És mindezt úgy, hogy elmondta azt is, mi lehet a legrosszabb, készüljünk fel rá lelkileg, de álljunk pozitívan az egészhez. Sose felejtem el,
amit értünk tett!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó