Új privát üzeneted érkezett!


Kép
 


:D :D :D :D

Kép
 
 


Sziasztok!

Remélem sok hasznos tapasztalatott sikerül, majd itt megosztanunk egymással, várom a véleményeket hozzászólásokat

szép napot mindenkinek...

Kép
 

 
 

Sziasztok!

Timmermann doktorról én is szeretnék minél többet megtudni,ismerem a honlapját,de inkább a tapasztalatok érdekelnének,és az hogy mennyit kér a szülésért... stb..

Üdv: GAbi
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:36-kor.
Vendég
 


Én december végére várom az első babánkat és én is Timmermann dokinál tervezek szülni. A doki szimpatikus, viszont a korház, ahol dolgozik nagyon nem. Én még csak a 12. hétben vagyok, így nem esett szó magáról a szülésről. Nagy bízom benne, hogy nyitott lesz alternatív szülőpoziciókra is és nem fog kioktatni, ha kérem, hogy a gyereket minden esetben tegyék rám akár csak néhány percig is.

Zsuzska neked mi volt a Sote II-ről a tapasztalatod? Illetve melyik szülésznőt ajánlotta a doki?
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.11.01 17:36-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Én 2010. januári Timmermann-kismama vagyok :P Csak gondoltam csatlakozom hozzátok.

A dokit 2007. óta ismerem, eddig mint nőgyógyász, szerintem csak jó tapasztalatom van róla.

Viszont a SOTE II.-n még életemben nem voltam, és a hozzá tartozó honlap is annyira gagyi, sehol egy fénykép, konkrét infó sincs.

Hétfőn megyek a dokihoz, szerintem kérdezek pár dolgot majd, pl. érdekelne a gátvédelem, az apás szülés... ilyesmi. Ha tudtok infókat, légyszíves írjatok! :wink:

Klári

Kép
 


sziasztok!
Csak a II.klinikával kapcsolatban szeretnék segíteni. Az I és II. klinika az egyetem intézménye, és mint ilyen, elsősorban két funkciója van:egyrészt az oktatás, másrészt a komplikált esetek ellátása. Aki alternatív szülést szeretne, az inkább máshova menjen: István, Imre-ezek nyitottak a természetes szülésre, a Péterfy az EDA oktatóbázisa, a szülések nagyon nagy része eda-val zajlik, tehát, ha akarsz fájdalomcsillapítást, ez az ideális választás.
Persze, ez nem azt jelenti,hogy pl. a Péterfy-be nem lehet simán szülni, vagy hogy az Istvánba lehetetlen az eda, vagy hogy a klinikán ne lehetne jó élményt szerezni.

anikKép
 
 


Jaj, csak most láttam hogy már nem a Péterfy-be van a dokid. Én is hallottam már róla, de nem tudtam, hogy átment. Amit a klinikáról írtam, az igaz, de ha a doki 3 évig péterfy-s volt, akkor tud epidurálni. Bár lehet ez az eda csak nekem ilyen fontos.... :D Fél éve szültem, és hát, legközelebb nem szeretném átélni ezeket a fájdalmakat... Mint akit élve nyúznak.... Mondjuk, nem törvényszerű, van aki sima szülés után, megint simán akar. De az nem én vagyok....... :wink:

anikKép
 
 


:) Igen, nemrég ment át a másikba. Én inkább gátmetszést nem szeretnék, mint fájdalmakat. Alternatív szülésen sem gondolkodtam eddig, viszont a beöntést preferálom.

Klári

Kép
 


Szia Klári!
Van egy nagyon jó történetem: itt a babaneten az egyik lány tegnap szült. Úgy volt, hogy eda-val, végig az eda-val volt elfoglalva, végül simán, eda nélkül szült, és azt mondja, élete legszebb napja volt a tegnapi :D Sok ilyet akarok hallani :D :D :D Amúgy mi jövőre tervezünk másodikat, és lehet én is a 2-es klinikára megyek,mert én a Cseh Erika dokinőt néztem ki magamnak. Egy angyal!!!!!!!!!!!!!! Tök fiatal, 34 éves, van két gyereke, tudja, mi a dörgés :lol: :lol: :lol:
A beöntést nem tudom miért utálják, az egy tök jó dolog, nem fáj, nem kellemetlen, és szülés utáni napokat is megkönnyíti.

anikKép
 
 


Sziasztok!

Én 2009 decemberi Timmermann-kismama vagyok a 17. hétben.
Sajnos mi már a 8. héten kipróbáltuk a II. klinikát, de semmilyen rossz tapasztalatom nem volt. A terhespatológián voltam, de mindenki aranyos volt, segítőkész, a szoba tiszta volt. Más szűlésre váró kismamákkal voltam egy szobában (felért egy szűlésfelkészítővel :D ) és örömmel láttam, hogy állandó gondos felügyelet alatt voltak, de nem csak ők, mindenki :). Amennyit hallottam, hogy szűlés után a baba a mami hasán pihen jó ideig és persze aki szeretné a papa is ott lehet. :) Épp míg bent voltam egy Timmermann-kismama szült. Csodasztori... 3 és fél óra alatt megvolt a baba és szűlés után pár órával a mami még bejött mosolyogva hozzánk a kórterembe köszönni. És minden rendben volt velük :D
A dokiról csak jót tudok mondani, hallottakból és tapasztalatból is. Nagyon emberi és kedves szakember. :D
Jó babavárást Mindenkinek!
 
 


Szia Memi,
Mi szinte egy idősek vagyunk, ugyan annál a dokinál. De jó hasonló cipőben lévőkkel találkozni. :-)

Én most vagyok a 16. héten, holnap megyek a klinikára afp szűrésre.
A számított szülés időpontom dec 28. Mindig kérdezem a dokit, hogy milyen tervei vannak az év végére, mert ha szabin lesz vagy elutazik, akkor jobb, ha most szól és még van idő mást keresni. De ilyenkor csak mosolyog és nem mond semmi konkrétat.

Amikor bejelentkeztem a Timmermannhoz, azt mondta, hogy havonta 10 szülést vállal, és én már decemberben a 12.id lennék. Végül mégis beírt a kismamái közé, de azóta olyan furcsa "megtűrt" érzésem van.
 
 


szia eolga

ha ilyen véleményed van egy orvosról akkor lehet váltani kéne.
én megfogadtam, csak olyan nőgyógyászhoz megyek akire nem hallok panaszt. a cseh erika ilyen, tegnap voltam nála, egy tündér,
és őszinte is: a dec-i kismamáit csak úgy vállalja hogy szenteste nem megy szülésre mert 2 picikéje van, ez szerintem érthető.

tudod már a baba nemét?

anikKép
 
 


Nem, még nem tudom. Júli végén megyünk a genetikai uh, gondolom ott már látni fogják.

Váltani nem szeretnék, elég macerás nekem ez az orvos kérdés. Igazából nagyon rossz véleményem van úgy zusammen a nőgyógyászokról. Nehezen bízom meg bennük, sok rosszal találkoztam, nagyon nagyok a fent tartásaim és iszonyú pénzés társaság. Persze nem lehet általánosítani, ezért is nehéz kérdés ez.
Én "nehéz" beteg vagyok, sok mindent valszeg bebeszélek magamnak (például ez a megtűrtség a Timmermannál). Szóval én is hibás vagyok ezért a nem idilikus orvos-beteg kapcsolatért.
 
 


Szia Eolga!

Hogy őszinte legyek konkrétan nem kérdeztem még rá, hogy vállalja-e a szülést, mivel természetesnek vettem amikor megkérdezte, hogy hozzá akarok-e járni terhesgondozásra. Amúgy, úgy volt, hogy ép babaáldás előtt laparoszkópiás műtétre jegyzett elő(de szerencsére nem volt rá végül szükség) és akkor nagy bölcsen :shock: megkérdeztem, hogy ugye ő végzi majd a műtétet a SOTE-n... amire természetesen meglepődött és azt válaszolta nagy mosolyogva, hogy azt hitte, hogy ez magától érthetődik. :)
Szerintem, ha nem tudna vállalni nem vállalna és kész. Ne érezd magad rosszul emiatt. Amúgy mi dec 24-re vagyunk kiírva :lol: és mikor megyünk hozzá és rákérdez, hogy mikor is, akkor a férjemmel mindig bazsjogva várjuk részéről a hurrát :lol: amit mindig mosolyogva mondd.... én csak poénkodásnak veszem és ő is annak szánja. Mosolyogva szép az élet... nem kell rögtön rosszra gondolni Amúgy meg ő is ember... én sem szivesen melóznék Karácsonykor. :lol:
Ne parázz, ha mégsem éreznéd magad jól nála dönthetsz másképp is.
Gyere a 2009 decemberi kismamak topicba is. Soooooooooookan vagyunk :)

Lehet, hogy mi együtt babázunk majd a klinikán, mert nálunk nem kizárt, hogy egy héttel később érkezik Bütyök, mivel biometriailag egy héttel kissebb. De akkor is megnyugtattam a dokit, hogy az egyik ünnepet akkor is együtt ünnepeljük. :lol:
 
 


Szia Memi!

En hetfon voltam a Timmermannal az Ogyei-ben mert mar lassan ket eve nem sikerul. Megvizsgalt es azt mondta laparoszkopia. Nagyon elkeseredtem. Elvileg a jobboldali vezetom teli van folyadekkal, tehat el van zarodva....Erdekelne, hogy nalad mi tortent miert nem volt szukseg vegul a mutetre? ne haragudj aha tul szemelyes, csak valami kapaszkodot probalok talalni. Meg azt sem tudom kihez menjek, mert nem o nogyogyaszom es egyebkent sem tudom kiben bizzak, mert hogy van az, hogy a nogyogyim ezt nem vette eszre.... :?

Koszi
 


Szia Napsugár!

3 éve szerettünk volna babát. Tavaly elkezdtük a meddősági vizsgálatokat és mivel morfológiailag és hormonálisan minden rendben volt, és a férjemnél is, mondta a doki, hogy javasolja a petevezetők átjárhatóságának vizsgálatát. Tényszerű volt adoki, mert mondta, hogy nálam szemmel láthatóan nem látszik elzáródás a UH-al, de ez nem jelenti, hogy nincs, mert vannak esetek amikor nem látni és csak átjárhatósági vizsgálattal lehet megállapítani, amire van 3 módszer ebből egyik a laparo aminek annyi az előnye, hogy nem csak meg tudja állapítani a problémát de be is tud avatkozni az elhárításában. Tehát ezt választottuk és áprilisban előjegyzett laparora május közepére. Persze akkor már 3-4 hetes terhes voltam :lol: de nem volt honnan tudni, mert még nem is késett akkor és meg is kértem a biztonság kedvéért kukkantasa meg UH-gal, de nem volt mit lásson, hisz mint mostmár kiderült Bütyök még egy héttel kissebb is a méretei alapján. :lol:
Bíztatásul.... a 8. ik héten korházban voltam, kóros terhességi hányás miatt és ott taliztam más kismamikkal, köztük eggyel aki a mi dokinknál volt... évekig nekik sem jött össze, dokitól dokihoz jártak, majd a mienk megműtötte laproval tavaly, rá 1 hónapra babás lett és amikor bent voltam akkor szült nála :D
Ha utolsó pillanatban nem jött volna össze akkor én is ugyanúgy a dokimra biztam volna magam mint addig. Voltam előtte másnál is, de sehol nem éreztem azt a bizalmat amit nála. Ne kérdezd miert.
Fel a fejjel, minden jót kivánok nektek és kitartás!!!!
Üdv., Memi
 
 


Sziasztok!

Én január 17.-én szülök, és nekem mondta azt, hogy még nem biztos, hogy tudok nála szülni, mert a feleségével akkorra tervezik a nyaralásukat., Szóval nem hiszem, hogy attól kell tartani, hogy a decemberit nem vállalja el.

Nekem két lehetőségem van: vagy keresek mást, vagy hozzá járok gondozásra, és a helyettesénél szülök, akit Ő kér fel, mert megbízik benne. Én a másodikat választottam.

Néha egy kicsit nekem is szórakozottnak tűnik, lehet hogy ezért nem válaszolt arra, hogy bevállalja-e a szülésedet... gondolom tele van a feje tervekkel, az új rendelő, stb.

De szakmailag eddig nem volt semmi kifogásolható.

Klári

Kép
 


Még annyit, hogy szerintem T.G. nem az a bratyizós fajta, nem tudom elképzelni, hogy lezseren beszélgessünk egymással, szóval aki a bensőséges viszonyt keresi az orvosával, annak nem hiszem, hogy ő lenne az ideális választás.

Klári

Kép
 


Sziasztok!

Teljesen véletlenül találtam meg most a topicot és úgy éreztem muszáj írnom :D Holnap lesz 1 éves a kisfiam, aki Timmermann doktornál született a klinikán.
Szóval ha valakit érdekel még bármilyen infó a doktorról, szülésznőről, klinikáról szívesen válaszolok.

Gabi

Kép
 
 


Gratulálok a kisfiadhoz :) Engem az ég világon minden érdekel :)

Klári

Kép
 


Sziasztok!

Én a héten voltam először Timmermann dokinál és azt kell mondanom, mindig is ilyen figyelmes, normális dokit szerettem volna találni. Most végre sikerült! :)
 
 


Kedves Mindenki

Szeretnek mindenkit megnyugtatni, hogy Timmermann doktor nem csak szakmailag, de emberileg is kituno. Nala szultem 4750 gramos harmadik gyerekemet a Peterffyben. A masodikat a II.-es Klinikan, de nem nala, s en meg voltam elegedve a helyszinnel nagyon. Mar akkor is fel volt ujitva a szuloszoba (2004-ben), s a kortermek is mara mar teljesen felujitottak. Nekem speciel a II-es Klinika jobban bejott, mint a Peterffy, de hat nem ez a lenyeg. Az elso es a harmadik gyereknel kaptam EDA-t, megis a masodik szulesem ment a legjobban. Akinek bovebb infora lenne szuksege, annak szivesen megadom a telefonomat, csak jelezzetek. Nem vagyok nagy forumozos, csak veletlenul tevedtem ide.
udv Szilvi
 
 


Sziasztok.

régen jártam erre, jó látni, hogy működik a topik :D

Kép
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Láttam már a T. doktor honlapját, viszont az árait szeretném kb.-re megtuni. Itt is elég változóan írtatok, volt aki szerint ha terhesgondozásra jársz hozzá akkor elvileg nem kér semmit, mert evidens, hogy nála szülszés benne van az árban... szóval több dolgot hallottam.
Kérhetem aki tud viszonylag friss infókat, az lenne kedves nekem akár priviben megírni?

Köszönöm előre is.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
 
 


Sziasztok,

Nszoke, és bárki aki tudja, én is kíváncsi lennék Timmermann dr. áraira, már ami a szülést illeti.

Még csak a 16. hétben járok, nem kérdeztem rá még erre Nála, de jó lenne felkészülni, hogy mire is számíthatunk.

Köszönöm szépen, ha valaki válaszol.

Gabi
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Én most vagyok a 22. hétben. Pénteken kérdeztem meg Timmermann dr-t, hogy mennyit kér a szülésért. Nekem is azt mondta, hogy nem kér semmit, aki ad, ad, aki nem, az nem ad.
Én regisztráltam nála az interneten, és ezt küldte el nekem:

Alap nőgyógyászati vizsgálat, tanácsadás 10.000,-
Alap nőgyógyászati vizsgálat + ultrahang vizsgálat 11.000,-
Komplex rákszűrés: méhnyak kenet, kolposzkópia, hüvelyi ultrahang, emlővizsgálat 13.000,-
Regisztráció, recept és beutaló írása
díjtalan
Terhesgondozás 10.000,-
Mikrobiológiai vizsgálat, tenyésztés 2.000,-
NST 3.000,-
Ultrahangos tüszőmérés (folliculometria) 5.000,-
Terhességi gyorsteszt 2.000,-
Rendszeres kezelés (pl. ecsetelés) 5.000,-
Chlamydia DNS keresés 5.000,-
HPV tipizálás 5.000,-
Vércukormérés 2.000,-
Fagyasztásos kezelés (kryo) 5.000,-
Inszemináció 30.000,-
PCT 10.000,-
ABPM vérnyomásmonitor 5.000,-
Szerintem ti is regisztráljatok nála, és akkor kaptok minden új infóról e-mailt. :)
Remélem segítettem.
 
 


Sziasztok!

Én július végére várom második babámat, az elsőt is a doktor úrnál szültem, akkor még a Péterfyben. Maximálisan meg voltam vele elégedve minden téren. Gergő fiam a kiírtnál ugyan előbb érkezett két héttel és az eredti időpntban egy konferencián lett volna a doktor úr Ausztriában és még azt is megbeszéltük, higy szóljak bármi van, mert simán hazajön ha beindul a szülés. Nagyon szimpatikus gesztus volt tőle. De erre nem került sor, csak egy péntek esti vacsorája csúszott el kicsit. :D Mindig nagyon kedves, mosolygós, bármikor megyek hozzá, pedig igen leterhelt szerintem. Nagyon sok szülése van, én is limeten felül fértem be hozzá júliusra, de nem érzem magam megtűrtnek, szerintem ha nem fér bele valaki, akkor azt nem vállalja el, ilyen egyszerű. A SOTE II-re én is kíváncsi leszek, remélem a csecsemős nővérek barátságosabbak, mint a Péterfyben...
 


Sziasztok!

Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak, igazából nem is annyira a Timmermann dokiról, hanem az asszisztens csajról!

Már amikor először felhívtam, hogy időpontot kérjek elég érdekes stílusban beszélt velem, de úgy gondoltam mindenkinek lehet rossz napja, így annyira nem akartam foglalkozni vele, gondoltam majd személyesen kiderül, hogy mi a helyzet. Ja, a köszönés az luxus nála! Amikor másodszor beszéltünk még rosszabb volt a benyomásom, így nem megyek oda többet valószínű. Pedig a doktor szimpatikus volt, de nekem ez így nem lenne megfelelő, hogy ne merjem felhívni az asszisztenst időpontért sem, nemhogy valami kérdés miatt...


Sziasztok!

En is erdeklodnek a Timmermann Gabor dokto Urrol! Valakinek mostanaba friss velemeny?
Esetleg valaki tudja a friss arait? Mennyi egy terhes gondozas, valamint mennyibe kerul nala a szules? (ha privibe irjatok ugy is jo)

Koszonom!
 
 


Én csak javasolni tudom!!!!!!
 
 


Sziasztok!
Babó és Én előreláthatólag szeptember 25.-én esünk túl életünk nagy találkozásán, az első babánk!
Dr. Timmermann Gábor a nőgyógyászom és maximálisan meg vagyunk vele elégedve, mind Én mind pedig a párom! A magánrendelésére járunk, ahol tökéletes körülmények között, magasszinvonalú ellátásban van részünk! Tehát Én, azaz Mi, eddig csupa csupa jót tudunk elmondani Róla és a rendelő körülményeiről. :D :D
A terhesgondozás 10.000 ft egy hónapban. És ebben a hónapban vérvételen is a nagánrendelésén voltam, ami 3000 ft volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Jó Babavárást Nektek!
 
 


Szio!

koszi a valaszt! legjobban az erdekelne mennyibe kerul a keszenleti dij, marmint ha szeretned hogy ott legyen a szulesen.

Koszi!
 
 


Kedves mari80!
Erről még nem beszéltem Vele, de amint megtudom a választ a kérdésre leirom Neked!

Üdv: Orsi
 
 


mari80!
Olvass vissza, már többen megírták!
 
 


Év eleji tapasztalatokról tudok beszámolni: a pénzt valóban rád bízza, nincs kötelező tarifája a szülésre. Idén nagyon megemelte a terhesgondozás árait, szerintem irreális (tavaly 6e volt, idén 10e). Főleg úgy, hogy ő csak a felírja, hogy a háziorvostól milyen beutalót kell kérni. Viszont pozitívum, hogy a rendelő modern, kulturált és van uh is nála. Bár a fontos uh nem ott végzi, hanem a Magzati Diagnosztika Központban, szintén külön pénzért.

Úgy érzem, hogy kicsit "sztárolják" őt a betegei. Mi nem voltunk megelégedve vele (és akkor finoman fogalmaztam).

Azért választottuk őt, mert fiatal és azt gondoltam, hogy akkor nem a "régi iskola" mentalitása és partnernek kezeli a betegét.
A várandósság során nagyon vizesedtem és vesetágulatom alakult ki. Ez viszonylag gyakori, a baba nyomja a vesédet, ahogy növekszik. A kerületi szakrendelőben azt javasolták, hogy oda menjek urológiára, ahol szülni fogok, mert célszerű lenne egy kézben tartani ezt a problémát. Timmermann erre nem igazán reagált, unszolásomra megadta egy kollegáját az Urológia Klinikáról, aki kapásból közölte, hogy csak a magánrendelőjében fogad. Szerintem ez nem volt korrekt egyik dokitól sem. Végül nem lett baj a vesémmel, a területi szakrendelőbe jártam 2 hetente kontrollra.

Amikor betöltöttem a 40. hetet, olyan fájdalmasan ellenőrizte a méhszájamat, hogy egész nap görcsöltem és véreztem. Gondolom, kicsit jobban megpiszkált, hogy ne legyen túlhordás. De ezt el felejtette velem megbeszélni. Azt gondolom, hogy ma elvárt, hogy az orvos tájékoztasson. Nem vagyok hülye, pontosan tudom, mik a túlhordás veszélyei, ha elmagyarázza, hogy ez most a szokásostól eltérően fájdalmasabb lesz, én is máshogy állok hozzá és nem bénulok meg a fájdalomtól. Nem az okozott fájdalmat reklamálom, hanem a tájékoztatás hiányát.

Szüléskori magatartását laikusként nehezen tudom megítélni. Ezért nem szeretném azt írni, hogy jó vagy rossz doki. A szülés utolsó szakaszában komplikációk léptek fel. A baba majdnem belehalt, 2-es apgar értékkel született. Biztos ismeritek azt a szólást: a pohár félig van tele, vagy félig üres. Nézhetem úgy, hogy ő mentette meg a gyerek életét, de nézhetem úgy is, hogy hozzájárult a komplikáció kialakulásáért. Ezt mi kívülállóként soha nem fogjuk tudni eldönteni. Vagy örök életre hálásnak kellene lennem neki, hogy a gyerek egyáltalán élve megszületett, vagy arra gondolni, hogy biztos, hogy ennek így kellett történnie? A kontrollon nagyon magyarázkodott...

Azért, hogy írjak jót is róla: figyelmes volt, a telefonját mindig felvette, ha nem, akkor visszahívott. A rendelője valóban a mai kor magánrendelőjének elvárásait teljesíti.
 
 


Sziasztok,

gyorsan írok pár sort a tapasztalataimról, tavaly szültem a
Timmermann doktornál.
Összefoglalóan gyorsan: a dokiról többségében jót tudok csak mondani, ahol vezeti a szüléseket (SOTE II-ről) csak rosszat... Szerintem annak érdemes választani a dokit, akinek fontos a magas színvonalú UH diagnosztika a babatervezés/várás során (bármilyen kockázat miatt).

Két évig jártam a dokihoz, mikor először látott már várandós voltam, éppen szülészt kerestem, de sajnos ő állapította meg hogy elhalt a terhesség, a befejező műtétet természetesen ő végezte, és semmit nem fogadott el (pedig hétvégi műtét volt).
Utána sokáig nem estem teherbe, de aztán UH-val nagyon jól elkapott egy peteérést, és sikerült teherbe esnem. Csoda volt.

A terhesgondozás végig korrekt volt. A 12. héten megmondta, hogy kisfiú! Végig biztonságban éreztem magunkat, bár nem volt semmiféle komplikáció (szerencsére). A szülés indított volt, mert túlhordás volt, de ezt előre jelezte, nem volt meglepetés. A várható születési súlyt viszont alulbecsülte, természetes, gátvédelmes szülésre készültünk, és ehhez végig ragaszkodott a szülés alatt, mondván hogy nekem nagyon rugalmasak a szöveteim (bár én ezt rá és a szülésznőre bíztam, aki ugyancsak fogadott volt). Talán nem kellett volna, mert súlyos repedés lett a dologból, uis a baba nagyobb lett a vártnál, illetve a végén fájásgyengeség is fellépett, konkrétan a doki nyomta ki a babát. Ez a kettő nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szülést nagyon-nagyon nehezen heverjem ki. De lett egy 10/10-es APGAR-os gyönyörű, egészséges kisfiam, aki 6(!) óra alatt született meg (első baba)!
Pénzügyileg sosem éreztem nyomást, hogy mennyit "kell" adnom. Adtam, amit gondoltam a szülés után, illetve a terhesgondozást végig a megadott tarifán végezte.

A SOTE II. gyermekágyas és csecsemő osztálya kritikán aluli. Lehet, hogy többé nem megyek oda szülni, pedig a szülőszobák tényleg európai színvonalúak. Nem írok részleteket, senkit nem akarok elijeszteni. Lehet hogy nem olyan rossz hely, csak engem tiszteltek meg... minden a nővéreken múlik, és azoktól mi jót nem kaptunk :cry:

Kép


Sziasztok!

Én a kisfiamat a Timmermann doktornál szültem 2 éve, s azt kell mondjam, minden rendben volt. A terhes gondozással is (bár akkor még Budán rendelt), s a szüléssel is. Bár meg kell jegyeznem, hogy a szülés napján, mikor majdnem tökéletesen érett méhszájjal, s a 10 perces fájásokkal (amit nem mutatott a ctg) bementem a rendelésre, hazaküldött vizsgálat után. Mikor mondtam neki, hogy estére ne csináljon programot mert szülünk, kiröhögött. Aztán jól meglepődött, mikor este 1/2 7-kor felhívtam 5 perces fájásokkal. 8) A szülés alatt nem zaklatott, mondjuk összesen 2,5 órát voltunk szülőszobán, de az alatt talán 3x láttam Őt. Végig a szülésnő volt velem, meg a férjem.
Ja, ha valaki szülésznőt keres én az enyémet csak ajánlani tudom!! :wink: :lol:

Most a 15. hétben vagyok a 2. babánkkal, aki szintén T.G.-nél fog születni, s a terhesgondozást is Ő végzi. Ez a terhesség nem indult olyan könnyen, mint a fiammal, de telefonon mindig el lehetett érni. Egyetlen sérelmem, hogy a 8. héten kiszáradás gyanú miatt kórházba kerültünk, s bár ügyelt egyik nap, elfelejtett feljönni hozzám a patológiára. :roll: :? Az osztályos nővéreknek nagyon kínos volt, s én is rosszul éreztem magam. Mellőzöttnek, elhanyagoltnak. :roll: :cry: De azóta túlléptem a dolgon. A 12. heti uh-on azt mondta hogy kislány lesz, jövő csütörtökön megyek megint, remélem megerősíti. :wink:

Az asszisztens stílusa tényleg változó, az előző terhesség alatt tényleg segítőkészebb volt, de szerintem ez nála hangulatfüggő.

KépKép
KépKép
Kép
 


Sziasztok!

Az a helyzet hogy felháborodásomban írok Timmermann doktorról, tehát ha valaki elfogult akkor innen ne is olvassa...

Úgy tűnik, 2008 körül még normális volt, de 2010-re őt is elkapta a gépszíj - eolga leírása teljesen ül - 2012-re pedig csak egy névtelen arc vagy neki a sok közül, akire a rendelőajtó becsukódása után nem is emlékszik.
Konkrétan, időben visszafelé:
Most: még szoptatom a száznapos kislányomat, és begyulladt a mellem. Iszonyúan fáj még mindig. Sote II-n kifejték, de az ügyeletes orvos (persze hogy mindez hétvégén volt) antibiotikumot azért fölírt. Egy olyat amitől sikítva eltiltanak minden szoptatós anyukát mert ízületi rendellenességet okozhat a babánál, tekintve hogy az öszes AB átmegy a tejbe...ezért mielőtt beszedtem volna fölhívtam Timmermann doktort, hogy tényleg?? Simán azt mondta, azonnal szedjem be. Hát beszedtem. Másnap megint beszéltünk, mert a háziorvosom azt mondta: azonnal hagyjam abba, az a gyógyszer idegméreg a gyereknek. Akkor a doktor elnézést kért, valóban nem szabad szoptatni azzal a gyógyszerrel, de hát éppen rendelt, a gyógyszerek nevei olyan félrevezetőek, ha viszont a hatóanyagot mondtam volna (???) az más. Hát, izé...ha nem megyek utána magam, akkor a túl sokat bevállalt, oda nem figyelő orvosom tanácsára végigcsináltam volna egy jó esetben kicsit káros antibiotikum kúrát...így "csak" egy napig nem evett a baba, amíg a gyógyszer kiürült, mert a tápszert nem fogadta el, csak sírta a szerencsétlen amíg megint nem mertem ciciből megetetni...

Korábban: panaszkodtam hogy a terhesség előrehaladtával egyre elviselhetetlenebben fáj a hátam, ez nem szimpla terhességi gerincfájdalom - meghallgatott, és azt mondta a fájdalom az jó, az természetes... Aha. Hát - nulla empátia. Ezután szakorvosi véleményt vittem neki arról, hogy szét van menve a gerincem, ajánlott a császár. Nem hatotta meg igazán.
Azt elvben látta, hisz' ő volt a nőgyógyászom, hogy nagyon keskeny a medencém, ergo duplán ajánlott a császár. Amikor bevonultunk szülni kértem, hogy bár szeretnék természetesen szülni, de félek mi lesz a babával és a gerincemmel, legyen császár. "Nem indokolt", mondta. Tíz órai szenvedés után mit gondoltok mi lett? Császár. Valahányszor rányomtam a babára, lelassult a szívhangja a szerencsétlennek, végül a szülésznőnek (Teca - csak jót mondhatok róla) lett elege és kihívta Timmermann doktort, aki ezt követően közölte hogy "konzultált a szülésznővel és hát indokolt a császár mert megfulladhat a baba"... mint kiderült arccal kifelé feküdt a kislány, nem fordult be - AMIT A DOKTOR HA EMLÉKEZETT VOLNA RÁM JÓL TUDOTT VOLNA - hiszen aznap délelőtt jártunk nála kontrollon! Akkor délelőtt megultrahangozott, és mint az ország egyik vezető UH specialistája jól látta hogy a baba kifelé néz. De hát nem emlékezett és este a császár "nem volt indokolt"...még egy ultrahang sem, hogy megnézze változott- valami délelőtt óta. A műtét indokaként hivatalosan "keskeny medence" került megjelölve...amire szintén nem emlékezett.

Azt meg kell neki adni hogy profi - amikor betoltak a műtétre, eszembe sem jutott hogy elszúrhat valamit, és nem is tette - de az emberre aki a betege egész egyszerűen nem jut ideje, nem figyel oda, nulla.

Ennél fogva olyannak, akire oda kell figylni így vagy úgy - első babás anyukának, vagy olyannak akinek bármi problémája van - nem ajánlom Timmermann doktort.
Akinek már nincs szüksége a technikai szakértelmen felül másra és a terhessége gond nélkül folyik, esetleg aki maga is szakember és tud ügyelni magára annak fenntartás nélkül.
lilimom
Budapest IX. kerület
 
 


Kedves Lilimom! Az a helyzet,hogy én 2010-ben szültem nála a 2. babámat(az 1.-t nem nála),és én is tapasztaltam ezt a fajta "elhavazódást". Még szerencse,hogy mindig alaposan felkészültem a vizsgálatokra,hogy mikor mit kell,stb.,mert elfelejtett ellenanyagszűrést kérni (én jelöltem be a laboros papíron...),túlhordtam egy héttel,de nem kért áramlásnézést sem,azt is én intéztem el...azért annyi pénzért elvárnám,hogy ezek ne férjenek bele.
Kedves volt,meg "jó volt vele szülni",de ott sem sok szerepe volt,a nagy részét a ter.patológián vajúdtam,4 ujjnyival,álló burokkal mentem le a saját lábamon a szülőszobára.A dokim még sehol,az ügyeletes meg nem repesztett burkot,hiszen van saját dokim,így kvázi meg kellett várni,amíg magától megreped a burok..."gyönyörű" volt a doktornéni hozzáállása...na mindegy,összességében jó élményem van róla,de azt hiszem már kicsit túl van misztifikálva a személye,és erőn felül vállal....
bumburka
Budapest IX. kerület
 
 
 
 


Sajnos nekem is rossza tapasztalatom van a doktor úrról 2007.12.31. Szültem nála....:-((
davider
Budapest
 
 


Sziasztok! Én hozzá szerettem volna járni terhesgondozásra, mert spirálom van, és gondoltam talán nem véletlen, hogy ott tart, ahol...  Azt hittem Ő "profi" a szakmában, de most elbizonytalanodtam. Ha tudtok friss infót, ne tartsátok magatokban!  Tudtok ajánlani esetleg olyan orvost, aki már végzett terhesgondozást illetve vezetett le szülést spirálos kismamánál???
ancsa800802
Gyömrő
 
 


Sajnos...

Sajnos nagyon rossz tapasztalatom van Timmermann Gáborral. Szándékosan félrevezetett és azt mondta hogy átjárható a petevezető amikor nem volt az -én is láttam hogy elakad a folyadék, rákérdeztem és egy idegen nő képére lapozott vissza. Sajnos ezt azért is tudom mert utána műtöttek + egy orvosbarátnőm utána járt a vizsgálat valós eredményeinek miszerint ő tudta hogy nem átjárható. Inszeminációt akarta sietettni, de én jobb szerettem volna természetes úton...
Azt is elhallgatta, hogy méhemen belül sövény volt,mely a teherbeesést gátolta (olyan mint egy beépítet spirál)

Óvaintek mindenkit tőle!!!
2 gyerekes család anya
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó