Új privát üzeneted érkezett!

Csak azért mondtam, hogy az internetmindenkié, mert kaptam üzenetet - szóbelit - a maternity vezetése fellől, hogy ne írkáljak bele.
Csak mondom. Általában nem a maternity ellen beszélek amúgy, hanem arra biztatom a mamákat, hogy kérdezzenek, beszéljék meg. Ez viszi előre a dolgokat, nem az utasítások.
Szeretettel: Rita


A homeopátiát kizárni szerintem nem okos dolog. Pláne olyan kismamánál, akinél bevált. Például nálam az első 3 hónapban előforduló hányinger ellen ez az egy bevált dolog volt. Sajnálnám, ha a maternity-ben nem lennének vevők erre. Ezt mindenképp megkérdezem, meg még sok mindent, mert ezek szerint a hagyományos kútvölgyi tapasztalatokra nem alapozhatok. Pedig teljesen nyugodt voltam, hogy természetes-szülés beállítottságú a Kútvölgyi, pont amire én vágytam. De ezek szerint akkor csak volt? :(
A férjem is ugyanezt mondta, hogy ha mi fizetünk, akkor nyílván meg is mondhatjuk, hogy mit szeretnénk. Valljuk be, az hogy természetesen szülhessünk, ha a körülmények engedik, azért nem egy egetverően durva ötlet. Sajnálnám ha a maternity affelé tolódna, hogy "orvosi" úton zajlódjon a szülés.

Vajon a szülést akkor most az orvossal érdemes egyeztetni, vagy a Pallai Ágnessel, akivel gondolom a szerződést kötjük?

:cry:
 
 


nováky_rita írta:Csak azért mondtam, hogy az internetmindenkié, mert kaptam üzenetet - szóbelit - a maternity vezetése fellől, hogy ne írkáljak bele.
Csak mondom. Általában nem a maternity ellen beszélek amúgy, hanem arra biztatom a mamákat, hogy kérdezzenek, beszéljék meg. Ez viszi előre a dolgokat, nem az utasítások.
Szeretettel: Rita


"off"
Hát az a Maternity vezetését minősíti, hogy üzenget x-nek vag y-nak, hogy ne írjon egy topicba.
Ismétlem: EZ EGY NYILVÁNOS FELÜLET.
Arról nem is beszélve, hogy csak olyasmit írtál, ami egyébként is nyilvános.
Példának okáért a Maternity honlapjáról kiderül, hogy kik azok a szülésznők, akik ott maradtak.
Az pedig nem tudom mért zavar bárkit is, hogy ha arról beszélgetünk, hogy hogyan készüljünk fel a szülésre, milyen szempontok alapján nézzük meg, hogy adott esetben a Maternity megfelel-e az elképzeléseinknek.

Kép


Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Na, már olvastam a Maternitys topicot, de nem akartam érteni, amit Rita írt. Vagy reménykedtem, hogy nem jól értem. És nem is értem. :shock:

Kriszta

Kép
Kép
 


Szia Kriszta,
mit nem értettél? Akár priviben is megkérdezheted. Ha gondolod.
Szeretettel


Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
 
 


Sziasztok!

Megérkezett Zétény Péterünk július 15.-én, 3980 gr-mal és 54 cm-rel.
Minden rendben, tökéletes kiskrapek és én is sokkal gyorsabban regenerálódok, mint 2 éve. Köszönhetően az új dokimnak és az új körülményeknek!

Csak egy mondat erejéig szeretnék reagálni a előzőekre: minden, de minden éremnek két oldala van, csak hajlamosak vagyunk időnként erről nagyon elfelejtkezni..... :roll:

Na, és akkor mivel ez egy maternitys topik lett és csak beesik majd ide pár anyuka, akiket érdekel milyen most:
Tiszta, szép, és természetesen, mint minden új dolog, szervezés alatt áll. De ez nem érezhető, szóval sztem zökkenőmentes volt a benn töltött pár napom.
De nekem pozitív élmény volt minden. Csak az nem, hogy Péter, bár tehette volna, de nem tudott velem benn aludni, mert Leviznie kellett. Első éjjel jól jött volna.
Mivel nekem programozott császár volt, ezért a vajúdás könnyítő homeos bogyókról, illetve szülési pózok engedélyezéséről nem tudok, de sztem ez továbbra is orvosfüggő, nem hiszem, hogy ne válaszolnának minden feltett kérdésre. Csak kérdezni kell, ebben egyetértek, mert néma gyereknek.....és lehetőleg tőlük kell kérdezni, akik ott vannak és pontosan ismerik a feltételeket, nem mindenki mástól....mert persze mindenkit segítő szándék vezérel remélhetőleg, csak nagy eséllyel fogalma sincs a válaszról.
Illetve még annyi, hogy a szülés előtt hétig úgy volt, más orvos és más kórház lesz a célállomás, utolsó utáni pillanatban dőlt el, hogy marad a Kútvölgyi, és a másik esetben is császár lett volna, kizárásos alapon, utólag belátva, egyetlen lehetőségként. Nem így terveztem, de 4 doki is kategórikusan elutasított minden más lehetőséget...sajnos. De a lényeg, hogy egészségesek vagyunk és minden rendben.
Tápszerrel nem találkoztam amíg benn voltam, persze mi nagyok voltunk, de volt egy ikerpár is, náluk sem volt ha jól tudom.
A régi csipetcsapat tablói felkerültek természetesen a családi szobák folyosójára, nagyon jó volt végigböngészni őket, még egyszer köszönet a készítőiknek. Zsófizsófi csinálta az utolsót, a többit sajna nem tudom.

Tőlem megkérdezték, hogy akarok-e forralt vizet Zétinek és ha igen, akkor cumiból, kispohárból vagy kiskanálból?
És természetesen ahogy a műtét másnapján minden felesleges csövet kivettek belőlem, azonnal megkaptam Zétit, kérdés sem volt, hogy talpra magyar, nem lustizunk és azonnal babázunk ezerrel. A második éjjel még rettenet nehéz volt, főleg a felkelések, mert Picúr nem nagyon akart aludni, de megoldottuk a helyzetet.

Persze mindenki másképp éli meg a kórházi napokat. Van, aki retteg az egyedülléttől, mindenképp szobatársat akar. Van, aki meg pont nyugira vágyik. Én tudom, nekem Levivel sok múlott azon, hogy egyszerűen nem voltam képes semmit aludni benn és most volt ez a nyugis két nap, ami azért nem volt nyugis annyira, mert fél Budapest bejött hozzánk, de a lényeg, hogy ez a mostani kórházélményem összehasonlíthatatlan volt az előzővel.
(Csak Erika hiányzott, bár sajna csaszinál úgysem taliztunk volna sokat.... :cry: )

Na, édes fiaim vannak, két nap után végre sikerült befejeznem a hsz-t, amíg alszanak. Kis együttműködő banda, remélem így is marad.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Zsófi!
Akkor itt is még egyszer gratulálok nektek! Puszi a fiúknak!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Borsa!

Köszönöm :-) ....biztosan elkerülte a figyelmemet, hogy nem láttam eddig...pusz

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Zsó,

Gratulálunk! :D (Én meg itt nézegettem a vonalzódat, hogy hol is tarthatsz :D)
Örülök, hogy jó élményekkel gazdagodtál és főleg hogy jól vagytok és gyorsabban sikerült regenerálódni. Ügyes vagy nagyon, hogy még az egyéb informálásra is van gondod.
Esetleg egy nagyobb felbontású képet dobhatnál, pici nagyon ez az avatar.
Hát szép napokat nektek, nyugodt éjszakákat és főleg, hogy tudjatok minél többet együtt lenni mind a négyen.
puszi M.

Kép


Kép

Kép
 
 


aprooka írta:
Csak egy mondat erejéig szeretnék reagálni a előzőekre: minden, de minden éremnek két oldala van, csak hajlamosak vagyunk időnként erről nagyon elfelejtkezni..... :roll:Úgy igaz.
És én is csak megerősíteném, amit mondasz: oda kell menni, meg kell nézni, ismerni. Nyilván sokminden közben derül ki. De tájékozódni kell és lehet sokmindenről. Közvetlenül. Ezt helyettünk senki nem teszi meg és nem is tehetünk senkit felelőssé a saját döntéseinkért. És azért sem, ha nekünk nem felelt meg olyasmi, ami valaki mást épp előre vitt.

Kép


Kép

Kép
 
 


aprooka írta:Sziasztok!Csak egy mondat erejéig szeretnék reagálni a előzőekre: minden, de minden éremnek két oldala van, csak hajlamosak vagyunk időnként erről nagyon elfelejtkezni..... :roll:

.... :wink:Gratulálok a kisfiadhoz! Jó hír, hogy pozitív tapasztalataid voltak. Remélhetőleg több anyuka is fog írni kútvölgyis tapasztalatairól. Az étkezésről mi volt a véleményed?
 
 


Kedves xlzbo!

Most csak gyors bejelentkezésre futja:
Napi 5x van kaja. Reggeli általában két kis teljes kiörlésű zsemle meg egy hatalmas kifli, inkább bagett, sajt, vmilyen husi, zöldségnek ubi, vagy paradicsom, mellé kis vaj, ki méz, kis lekvár, szóval bőven elég.
Utána tízóraira is jön vagy egy magos yoghurt, vagy gyümilé vmilyen rágcsával, majd rá másfél órára egy nagy adag kaja. Leves, második nekem pl gombás borsós tejszínes tészta volt, előtte tárkonyos leves és még kompót. Uzsonna újra gyümi vagy vmi yoghurt és ebédre meg kész szendvics. Persze mindenből két adag, apukának is automatikusan. Pl Párom mennyei bazsalikomos paradicsomos szendót kapott, feleztünk is, az enyém meg sonkás volt.
Szóval ember legyen a talpán aki végigeszi a menüt.

Memme, a picassán vannak fenn képek, majd kicsinyítek is, ha lesz időm!

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Kedves aprooka!

Köszönöm a részletes leírást! :wink: Gondolom most nagyon el vagy foglalva, de ha akadna egy ici-pici időd írnál még a kútvölgyis tapasztalataidról? Mégiscsak ez az igazi, ha valaki már át is élte.
Jó babázást!
 
 


Sziasztok!
Üdvözlök minden olvasót, feleségemmel mi új tagok vagyunk, akik a 12. hét küszöbén próbáljuk megtalálni az éppen nekünk való kórházat és orvost/szülésznőt. Olyan helyet és személyzetet, amely jól felszerelt, van családi szoba és egyben valójában baba-mama barát. Most éppen a Maternity-nél tartunk, ott próbálunk tapasztalatot gyűjteni.
Ami eddig nagyon pozitív: más orvosnál-klinikán voltunk UH vizsgálaton és a Kútvölgyi általunk látott felszereltsége fényévre előbbre van. Gyönyörű és modern az egész környezet. Az eddigi fogadtatás is nagyon rendben volt, kedvesek voltak, az UH-os hölgytől a recepcióson át a professzor úrig.
Bár nyilvánvalóan ebben a szakmában mindenki baba-és mamabarát, amit most próbálunk majd feltérképezni, hogy a klinika mennyire elfogadó (a talán divatos? vagy inkább most már természetesnek vett) máshol már bevált és bevett alternatív szemléletű szülésvezetéssel kapcsolatban. Izgalmas út lesz ez a megismerés, hiszen mi magunk is vajmi keveset tudunk erről. Nyilván nem az a kérdés, hogy az ország egyik vezető szülész professzora által irányított egészségügyi intézmény szakmailag felkészült-e, hanem az, hogy a nekünk mi lesz a szerepünk talán egy nő életének legnagyszerűbb és legnehezebb pillanataiban, illetve a kis jövevény, amikor megszületik, e világra jön, az mennyire gyöngéd, csendes az ő kis világát is figyelembe véve.
Sok sikert nekünk :-) és nektek is :-)
Horváth István


horváth istván írta:Sziasztok!
Bár nyilvánvalóan ebben a szakmában mindenki baba-és mamabarát, amit most próbálunk majd feltérképezni, hogy a klinika mennyire elfogadó (a talán divatos? vagy inkább most már természetesnek vett) máshol már bevált és bevett alternatív szemléletű szülésvezetéssel kapcsolatban. Sok sikert nekünk :-) és nektek is :-)
Horváth István


Offnak tűnhet talán, de nem gondolom, hogy az volna, amit gondolok:
Nem, nem mindenki baba-és mamabarát ebben a szakmában. Vagy fogalmazunk kíméletesebben: nem ugyanazt gondolja baba- és mamabarát gondozáson, szülésen és gyermekágyi ellátáson.
Rengeteget hallok indokolatlan beavatkozásokról, a szülő nő és családja tájékoztatásának elmulasztásáról, az alternatív fájdalomcsillapítási módoktól való idegenkedésről, az újszülött elválasztásáról csak azért mert az évtizedes csecsemős gyakorlat nem ismeri a rooming fogalmát (vagy csak papíron), rutinszerű tápszerezést szoptatásra tanítás helyett - és még sorolhatnám, mindannyian tudnánk példákat mondani. Persze olyanról is hallok, akit mindez nem zavar.
Baba- és mamabarát ellátás: legyünk jóhiszeműek: nem a szándékkal van a hiba, mindenki a tudása legjavát adja. Csak a tudások legjava különbözik. Nem volt kétséges számomra amikor négy éve szülni mentem, hogy a hozzánk közel eső kórházban is a javunkat akarnák, mégsem úsztam volna meg a rutinszerűen alkalmazott gátmetszés nélkül, sőt az ottani szüléstörténeteket hallva műtő nélkül sem. Annak a tudásnak a legjavából nem kértem, ezért kerestem mást.

A lényeg, hogy legyen választási lehetőség.

Szép várandósságot, jó szülést mindenkinek.

István: egyébként mit értesz "alternatív szemléletű szülésvezetés"-en? Nekem kicsit fából vaskarikának tűnik a kifejezés.

Kép


Kép

Kép
 
 


aprooka: Gratulálok Nektek!!!
(látom, végül császár lett...)
 
 


Linocs, köszi! Igen az lett, de nem bánom így utólag!

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Aprooka: a lényeg, hogy minden rendben! :) Néztem a képeket, szépek vagytok! :)
 
 


Köszi, köszi!! :D :D :D

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok,

Mi félidősek vagyunk, és most váltanánk a Sote I.-ről a Maternityre. De egyelőre még gyűjtjük az információkat. Ha van valaki, aki mostanában szült ott, szívesen venném ha megosztaná velem a tapasztalatait. Gondolok itt az orvosok, szülésznők felkészültségére, hozzáállására, illetve, hogy az ottani csecsemős nővérek mennyire segítőkészek. Azt mi is le tudtuk szűrni, hogy maga a hely tényleg fényévekre van egy átlag kórház színvonalától, de ugye ez önmagában még nem elegendő. Előre is köszi Mindenkinek, aki válaszol. üdv, Emy
 
 


Szia Emy!

Zétit szültem ott, az mennyire számít friss infonak?
:lol:
Kihez szeretnél járni?
Igen, maga a hely sztem nagyon szuper, most már bizti 110%os, amikor én voltam, akkor is működött már, de pl a szülészet kinti aulája még nem volt teljesen kész. De azóta tutter az is a toppon van, nem láttam.
Doki,szülésznők közül páran maradtak a régiek, még Levi idejéből, amíg én benn voltam Zétivel 2 éjszakát, főleg velük taliztam, őket szerettem már 2,5 éve most is szuperek voltak, talán egy új csecsemős volt, de tényleg semmi negatív élmény nem ért.
Az messze meghatározó, hogy párod be tud költözni, hihetetlen könnyebbség.
Nekem sajna nem tudott, mert ugye otthon volt a nagyobb lurkó és nekem mindkettő csaszi volt. Ezért egy napig nagyon nehezen mozogtam, jó lett volna ha párom ott van velem, de így is bármi kellett azonnal volt segítség. de Te is tudod, más ha kicsit elesett az ember és egy idegent kell ugráltatnia.....szóval sztem ez a legtutibb az egészben hogy beköltözhet Veled még vki a szobába.
Dokik: ugye ez azért nehezebb ügy, mert általában azt ismeri csak az ember akinél szült, ezért is kérdeztem, hogy kihez szeretnél járni....de sztem felkészültségben biztosan nagyon jó mindenki.

Zsó

KépKép
KépKép
 
 


aprooka írta:Szia Emy!

Zétit szültem ott, az mennyire számít friss infonak?
:lol:
Kihez szeretnél járni?
Igen, maga a hely sztem nagyon szuper, most már bizti 110%os, amikor én voltam, akkor is működött már, de pl a szülészet kinti aulája még nem volt teljesen kész. De azóta tutter az is a toppon van, nem láttam.
Doki,szülésznők közül páran maradtak a régiek, még Levi idejéből, amíg én benn voltam Zétivel 2 éjszakát, főleg velük taliztam, őket szerettem már 2,5 éve most is szuperek voltak, talán egy új csecsemős volt, de tényleg semmi negatív élmény nem ért.
Az messze meghatározó, hogy párod be tud költözni, hihetetlen könnyebbség.
Nekem sajna nem tudott, mert ugye otthon volt a nagyobb lurkó és nekem mindkettő csaszi volt. Ezért egy napig nagyon nehezen mozogtam, jó lett volna ha párom ott van velem, de így is bármi kellett azonnal volt segítség. de Te is tudod, más ha kicsit elesett az ember és egy idegent kell ugráltatnia.....szóval sztem ez a legtutibb az egészben hogy beköltözhet Veled még vki a szobába.
Dokik: ugye ez azért nehezebb ügy, mert általában azt ismeri csak az ember akinél szült, ezért is kérdeztem, hogy kihez szeretnél járni....de sztem felkészültségben biztosan nagyon jó mindenki.

Köszönöm szépen! :) Sajnos még nem tudom, hogy kit kellene választanom, mert nem ismerünk senkit sem. :( De talán majd ajánlanak valakit......
 
 


Gina!

Menj Harsányi dokihoz, ha szuper, nagyon felkészült és hihetetlen empatikus orvost szeretnél! Mind az 5 gyerkőcöm nála született, ha lenne 6., ő sem születne másnál!

Mondjuk szerintem azért az gáz, hogy egy ilyen szuperigényes kórházban nem lehet kádban vajúdni sem...Kegyelmekben gazdag Szentestét és Csodás Új Évet Kívánok Maternityben tevékenykedőknek és a topikba látogatóknak is!

Zsó

KépKép
KépKép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó