Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudom, hogy itt már van ehhez hasonló téma, de nem igazán érzem aktuálisnak és informatívnak őket. Ezért gondoltam nyitok egy új témát, ahol a 2010-ben szülő kismamik tényleg hasznos és friss infókat kaphatnak elsősorban a kórházról és az ott dolgozókról. Mindenki tapasztalatát, véleményét szívesen várom!

Én júniusban fogok szülni, ügyeletesnél. Mivel újpesti vagyok eddig csak egy genetikai uh-ra küldtek el ide, de hamarosan tervezem, hogy bemegyek a kórházba egy kicsit érdeklődni, hogy és mint mennek itt a dolgok.
 
 


Szia! Hát én a 2010-es évet pont kihagyom, 2009 novemberben szültem a MÁV-ba, és a terveim szerint 2011-ben is fogok:)

Nekem összességében jó a tapasztalatom. A szülőszobán nagyon kedves mindenki. Nekem 1 csecsemőssel, és 1 nővérrel volt bajom, ezt a 2 embert leszámítva mindenki kedves és segítőkész volt...
Én nem mertem volna ügyeletest bevállalni, de pl amikor 25 hetes voltam, egyszer kora reggel be kellett mennünk a szülőszobára, mert görcsöltem, és az éppen ügyeletes (Dr Spánik Gábor) nagyon kedves volt. nagyon alapos is volt, meg vicces is:) Kb úgy bánt velem, mintha a saját kismamája lennék....Szóval nem feltétlen gáz az ügyeletes sem, de ahogy írtam is, én szeretek biztosra menni.

Mivel én sajnos császáros lettem, elég nehéz volt még másnap is felkelnem. Én olyan típus vagyok, hogy eléggé megviselt. És a "kedves" nővérbe semmi jóérzés nem volt, azt mondta, hozzam már el a gyereket a csecsemősöktől, (reggel 6 volt) a gyerek a legjobb orvosság, hogy végre ne magammal foglalkozzak, és vegyem le a szememet az egómról....Nah kössz..Kár hogy nem küldtem el a francba...
Már bocsi...De tényleg olyan rosszul voltam, hogy 2 lépést nem bírtam megtenni, feküdtem vissza, különben elájultam volna...
Na mind1...

De tényleg egyébként szinte mindenki rendes....
A saját dokimmal is meg voltam elégedve..

Kép
Kép
Kép
 


Elvileg április 14-én szerdán, 18 órától szülőszoba látogatás van. Azt hallottam, hogy azért érdemes őket felhívni telefonon előtte 1-2 nappal, hogy biztosan megtartják e?
Ha bővebbet tudok írok!
 
 

 
 

hillsdeli!

Gratulálok a picihez!
Kíváncsi lennék, hogy az a "jóindulatú" nővér szült-e már, és hogyan?
Sokszor azok ilyenek, akiknek még nincs hasonló tapasztalatuk.
Van egy ismerősöm, szülésznő volt. Most 28 éves, nincs gyereke, de nagyon okos ő is mindenben, kíváncsi vagyok, ő milyen lesz a terhessége során és szüléskor?
 
 


Sziasztok!

En juliusban szulok, terveim szerint ugyeletesnel.
Szulesznot keresek inkabb, ugy hallottam az a lenyeg hogy O jo legyen, ugyis o van ott vegig :-)

Mi a velemenyetek?
 


Szia!

Én is ügyeletesnél szülök.
Szerintem, ha v-kinek probléma mentes a terhessége, akkor felesleges a magán doki, bár van akit ez nyugtat meg.

Úgy tudom a Máv-ban nem lehet szülésznőt fogadni, de ez nem biztos.

Egyébként van egy szülésznő ismerősöm, ő is azt mondta, hogy felesleges a fogadott orvos. Úgysem bánnak veled máshogy.
Illetve az ügyeletes is azt tanulta, amit a másik orvos.
 
 


Hihetetlen, de végre v-ki tudott infót adni telefonon a Szülésfelkészítő tanfolyamról!

Minden hónap 1. szerdája: szülőszoba látogatás, 13-14 óra között (D. épület 3. emelet)

2. szerda: előadás, 18 órától (D. épület 2. emelet előadóterem)

3. szerda: Neonatológiai ismeretek előadás van 13-14 óra között

4. szerda: szülőszoba látogatás 13 órától

Ezeket az infókat tegnap diktálták le a szülőszobán.
 
 


Sziasztok!

Mint "veterán" kismama, aki már több ilyen előadást végigült, pontosítanám az infókat.

A hónap 2. szerdáján tartott előadás 18. órától nem a D, hanem a G épület II emeleti előadótermében van, Vermes főorvos és az aneszteziológus tartja.
A 3. szerdai előadást a vezető gyerekorvos és a kórház egyik védőnője tartja, és az előadás 14 órakor kezdődik, szintén G ép. II. emelet. Előtte 13-14 óra között szülőszoba látogatás.

Már többször találkoztunk a jelenséggel, hogy telefonon ne pontos információkat adtak, volt akinek azt mondták, hogy keddenként vannak az előadások.

A C ép. magasföldszinten a szülészeti-nőgyógyászati ambulancián ki is van plakátolva mindez a hirdetőtáblára.

Joli.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

köszi Keny01:) hát igen, nagy a szája sokaknak...Mi 5-en vagyunk testvérek, apukám egyszer a védőnőt "kidobta", amikor az 5-ik gyerekhez jött ki, egy fiatal kiscsaj volt, és anyukámat okította mit hogyan kell:))) Egy kis fogalma az 5-ik gyereknél már biztos volt:))Hát nem tudom, a szülésznő nyilván nagyon fontos, de szerintem ez így azért nem igaz, hogy felesleges a fogadott doki, és úgy is ugyan azt tanulta, stb...
Spánik Dokival szerencsém volt, amit fent írtam is, ha ilyen doki az épp ügyeletes szülésnél, akkor tényleg nincs para, de azért ez szerencse kérdése is.

Amikor nekem a 13. héten vérzésem volt, az ambulancián kifogtam egy iszonyatos bunkó dokit. Nagyon durva volt. Reggel fél 8-kor elkezdett ömleni belőlem a vér. 8-ra már bent voltunk a kórházba, az UH-t hamar megcsinálták hogy él e a baba. Viszont mondták hogy maradjak ott, egy doki is meg fog nézni.
leültem kint, mindig mondták hogy már nemsokára, stb, csak várjak.. Már az UH-n, adtak egy köteg papírt, amit betettem, mert a combomon folyt a vér...
Ezek után órákig ott voltam az ambulancián, és már totál gyenge voltam annyi vért vesztettem, de nem akartam leülni, mert nem akartam összevérezni a fotelt, ugyanis már a nagy betét, köteg papír, bugyi, farmer, minden átázott. Már a többi ott várakozó nézett hogy miért nem kezdenek velem valamit...
Akkor már párom is nagyon megunta, és bekopogott az osztályvezetőhöz, és akkor foglalkozott nagy kegyesen ez a bunkó velem. Konkrétan kiabált velem, hogy most mit akarok még, a gyerek él, most többet úgy sem tud vizsgálni rajtam...Nem én találtam ki hogy megnéz egy doki is...Végig nagyon bunkó hangnemben beszélt velem, úgy hogy én ott álltam, majd elájultam, ő meg pöffeszkedett a lábát feltéve egy másik székre, és úgy tette fel a kérdéseket...stb....végül fél 12-kor kerültem fel az osztályra...

A lényeg amiért ezt leírtam..Nem tudom ez az ember vezet e le szülést, de ez egy megkeseredett idősebb orvos volt, Isten őrizzen hogy egy ilyennél kelljen szülnöm...
Szóval hiába ugyan azt tanulta, stb, mégis órási különbség van a saját dokim és ő közte.....

Kép
Kép
Kép
 


Köszi jolyjoker a pontosítást!

Nekem már olyat is mondtak egyszer, hogy minden hétfőn-kedden-szerdán van.
A telefonközpont meg folyamatosan a takarítók és a gyógytornászok osztályára kapcsolt. Viccesek:(

Minden esetre jövőhéten szerdán bemegyek személyesen.

Eddig a MÁV-ban nem nagyon volt olyan orvos, akit egyértelműen lehúztak volna, úgyhogy én az ügyeletest választom. Sajnos nekünk van rossz tapasztalatunk a fogadott dokikkal. (nem eggyel)
De természetesen ezt mindenki maga dönti el.
 
 


Akit érdekel most szerdán voltunk szülőszoba látogatáson.
Nagyon tetszett mindent megmutattak, mindenhol körbevezettek. Még azokba a szobákba is be lehetett menni, ahol éppen voltak. Mondjuk mi nem mentünk be senkihez zavarni, de volt egy-két majom, akik a másik ember lába közé is benéztek volna, ha lehet.

Akit érdekel menyjen el, mert szerintem érdemes és sok hasznos infót elmondanak.
 
 


Sziasztok!
Én tavaly decemberben szültem az ÁEK-ben.
Csak annyit szeretnék belekontárkodni a beszélgetésbe, hogy az Állami Egészségügyi Központban nem lehet szülésznőt választani. Azt kapod, aki bent van. Ugyanakkor mindenki nagyon kedves és segítőkész.

Tedorka
 
 


Sziasztok!

Szülésznő témához: én 2 hete szültem az ÁEK-ban és szerintem sem baj, hogy nem lehet választani szülésznőt. Mind nagyon profi és kedves, ráadásul én egy műszakváltást is kifogtam, úgyhogy 2 gárdát is teszteltem. :)

Joli.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok

en szeptemberben szulok, es szeretnem megkerdezni hogy kell-e sok haloinggel, meg ilyenekkel (vagyis a mindenhol reklamozott, ajanlott szulesi csomaggal)keszulni es tenyleg cukros vizet adnak-e a babanak ha elviszik szules utan?
koszi
adeira
 
 


Szia Adeira!

Saját hálóinged van rajtad a szülőszobán is, meg utána az osztályon is. Érdemes több darabot bevinni. Én ugyan nem áztam át, de április végén már olyan meleg volt, hogy többször is szívesen átöltöztem volna, a napi 1 friss ruha nem bizonyult elegendőnek. (nem kell feltétlenül hálóing legyen, nekem pl. kényelmesebb volt a poló + rövidnadrág kombináció, apa látogatáskor hozta be)
Betétből is érdemes szép adagot vinni, azt csak a szülőszobán adnak, utána nem.

A babának alapvetően nem adnak semmit, mert a szopizás és az anyatej beindítása a cél. Odateszik ugyan a baba kocsijára a cumisüveget vízzel, de az anyukára bízzák, ad-e neki belőle, a csecsemősöktől csak szükség esetén kap a baba inni, pl. a nagy meleg miatti folyadékpótlás, anyatej nem akar beindulni, stb. A folyadék segít a májnak is, hogy nehogy besárguljon a baba.
És az nem is cukros víz, csak sajnos ez az elnevezés terjedt el. Fiziológiás oldat állítólag, ugyanaz, amit infúzióban az anyuka is kap szülés alatt.
Tápszert viszont nagyon nem szeretnek adni. Az egyik szobatársamnak a 4. napra sem igazán indult be a teje, könyörögnie kellett, hogy adjanak 20 ml tápszert a gyereknek.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Érdekes, az én babámnak adtak tápszert, míg nem indult be a tejem, pedig viszonylag hamar beindult..csütin született, és szombat napközben már foltos volt a hálóingem, estére totál bedurrantam...pedig császáros voltam..

Kép
Kép
Kép
 


JOlinak igaza van, az nem cukros víz, hanem egy speckó folyadék. Nálunk is ott volt a kosárban, és ha akartam adtam, ha nem akkor nem. Tápszert nálunk is kérésre adtak csak. Maguktól nem.
Adeira! Egy csomó minden felesleges a neten található "csomag" leírásokban. Ha valami otthon marad, akkor azt a párod be tudja vinni. Én jó nagy bőrönddel készültem, és több, mint a felét hazaküldtem. (pl. nekem eszembe se jutott volna hajat mosni, pedig volt nálam sampon-balzsam-hajszárító...és ez a legkevesebb) Én császárral szültem, úgyhogy nagyon jó hasznát vettem a Tena hálós bugyinak.
 
 


Tedorka: ez milyen igaz:) én is annyi mindent fölcuccoltam, kozmetikai dolgokat, aztán örültem hogy éltem...megtartottam a 2. babára a listámat, de kozmetikai dolgok közül, kb a tusfürdő, fogkefe, fogkrém, deo, parfüm kivételével tuti nem viszek mást...
Nekem spec nem jött be annyira hogy külön Tena betét, és arra a hálóbugyi. van olyan egybe hálós, mondhatni pelenka:) is, legközelebb olyat viszek, az császárosoknak szerintem sokkal könnyebb, és nem is folyik ki semmi belőle....

Amúgy olyan nagy fenék van kerítve ennek a kórházi listának..
Ami úgymond extra az átlag cuccokon felül, az a kb 3-4 hálóing, 2 szoptatós melltartó, akinek kell, bimbóvédő, tejserkentő cuccok, kézi/elektromos mellszívó ahhoz cümisüveg az esetleges lefejt tejnek, melltartóba tejgyűjtő korong, hogy ne ázzon át az ember ruhája..

Babának ruha nem kell a MÁV-ba, azt adnak, csak haza hozós ruci kell..Plusz pelenka, popsitörlő...
Vattát, kenőcsöt, alkoholt adnak...

Meg babának aki akar, játszó cumit...

nagyjából ennyi, ami így eszembe jutott:)

Kép
Kép
Kép
 


Sziasztok,

én augusztusra vagyok kiírva és én is a MÁV kórházban ragadtam, a dokim miatt, de elég jókat olvasok róla, úgyhogy nem bánom. Az nagyon megnyugtató, hogy a dolgoznak a szoptatáson, e miatt aggódom a legjobban, meg azon, hogy esetleg lemossák a magzatmázt a gyerekről és először mosogatják, mérik és én kapom kézhez utoljára... igen, első gyerek :)

A szülésfelkészítő infókért hálás köszönet, elég eszement időben vannak, június végéig dolgozok, úgyhogy marad a július, amikor majd végigjárom, remélem, a nagy melegben a gyerek nem dönt úgy, hogy az utolsó előadás már élőben fog menni :wink:

xev
 
 


Szia Xevus!

A magzatmáz miatt ne aggódj! Rajta marad. Sima szülésnél az anyuka hasára teszik azonnal a gyereket, aztán a köldökzsinór elvágása után elviszik kb. 5-10 percre (apuka megy vele) a szomszéd szobába egy gyors vizsgálatra, szükség esetén váladék leszívása légutakból, fürdetés nélkül felöltöztetik, és apuka már hozhatja is vissza a bepólyált apróságot. Innen 2 óra csak a tietek hármasban a szülőszobán (meg a nődokié, aki anyut hímezi közben). Fürdetés először csak fent az osztályon lesz este, az összes többi babával együtt. Szoptatást már a szülőszobán szorgalmazza a csecsemős, miután a nődoki elhagyta a csatateret.

Nálunk legalábbis így volt.
Joli

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Xevus:
Nekem sajnos császár volt, tehát ugye nem tették a hasamra:)
De így is abban a pillanatban ahogy kivették, a Doki megmutatta, így én is láthattam magzatmázosan.. Párom meg az üvegablakon keresztül pont elkapta a fényképezővel ezt a pillanatot, amikor én először megpillantom a kis drágámat:)
Aztán elvitték pár percre amikor a szokásos dolgokat megcsinálták vele, de párom oda is mehetett, videozott ahogy törlik le a mázat róla, stb...nagyon jó felvételeket csinált, nagy élmény visszanézni már most is, hát még mondjuk 20 év mulva:)
Aztán pólyában visszahozták még a műtőbe egy kicsit hozzám, hogy adjak neki puszit, jobban megnézzem:)
Szóval akár normál, akár császáros szülésed lesz, elsőként fogod látni a kisbabád, emiatt ne aggódj:)

Kép
Kép
Kép
 


Xevus! Én is csak Hillsdelit erősíthetem meg, mert szóról szóra így történt, ahogy leírta.
Az én tanácsom, ha a szoptatás miatt aggódsz az, hogy kérj nyugottan segítséget. A csecsemősöknek van egy csomó dolguk, kevesen vannak stb.stb., így lehet, hogy nem fognak hozzád odamenni, hogy "anya, mellre tette a babáját?". De ha odamész, és mondod, hogy szeretnél szoptatni, csak kéne segítség, akkor jönnek, és nagyon kedvesek és segítőkészek.
 
 


Sziasztok!

pabika1: Jó volna nyeri a sejtbanknál, de én már kicsúszom az időből, mire egyáltalán kisorsolnák:)

xevus: Én múlthéten és most szerdán voltam a szülésfelkészítőn. Az elsőn a szülőszobát mutatták meg, nekem nagyon tetszett! Ha ezt kihagyod az sem nagy baj, mert az utána következő szerdán (2.hét) van a szülész című előadás és annak a végén is van szülőszoba látogatás és ugyan azt elmondják, mint előtte való héten. Én valószínű megyek jövőhét szerdán is, mert akkor ha jól tudom csecsemő ápolása, gondozása előadás lesz és egyszer azért azt is meghallatnám:)

Ha voltam majd írok róla.

keny01
 
 


sziasztok

koszonom szepen a valaszokat

adeira
 
 


Sziasztok, a dokim ÁEK-es, és nekem nincs TB-m. Gondolom, aki már szült, kaptatok elszámolást. hogy mit is fedez a TB. Le tudnátok ezt nekem írni, hogy mire számítsak, mert a magánklinika 250eFt-tól kezdődik (ebbe benne van az orvos díja is + 4nap ellátással) a másik meg nem szeretnék e miatt dokit váltani. Mihamarabb várom válaszotokat.
 
 


Szia, Szaka!

Igen, mindenki megkapja az elszámolását a zárójelentéssel együtt.
Én április végén szültem az ÁEK-ban.
Hüvelyi szülés volt, EDA-val, kis gátmetszéssel, 4 nap ellátással, 87.286,- Ft.

A baba ellátása pedig besárgulás miatti kékfény kezeléssel 75.756,- Ft.

Joli.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Szaka!
Hogyhogy nincs TB-d? Szerintem Magyarországon mindenkit köteleznek TB fizetésre. Ha dolgozol vagy valamilyen juttatást kapsz, automatikusan vonják, ha nem kapsz semmit, neked kell fizetned.Aki járt már szülőszoba látogatáson:
Be kell előre jelentkezni, vagy csak odamegyek és megmutogatnak mindent? Júni 2.-án tervezek bemenni, de igazából azt sem tudom hova kell menni. Oda ahol az UH-ot is csinálják? Valaki igazítson útba!
 
 


Hessa,

nem kell bejelentkezni.
Csak menj oda a szülőszoba elé, C épület, III. emelet, a Rippl-Rónai u. felőli bejárathoz (és szül-nőgyógy ambulanciához) legközelebb eső lifttel kell felmenni, a szülőszoba pár méterre a lifttől balra lesz.
Ott pedig ha sok a látogató, kb. 10 fős csoportokban engednek be és a főnővér visz végig és mutat meg mindent. 10-15 percenként hívják be a látogatókat.

Joli

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


jolyjoker: Köszönöm a választ, sokat segített.

hessa: röviden azért nincs, mert külföldi állampolgár vagyok, és diákmunkákból élek, ami nem nagy összeg. Ebbe sajnos nem fér bele a TB magam utáni fizetése, mert nekem havi 23eFt.

Ha valakinek még megvan az elszámolás és más, mint jolyjokeré, szívesen várom. akár priviben akár itt.

Mégegyszer köszönöm
 
 


Szaka,

lehet tudsz ezekről, de azért leírom.

Ha diákmunkákat végzel, akkor feltételezem diák vagy, és ekkor bizonyos feltételekkel (felsőfokú oktatásban nappali tagozaton biztosan) jár a tb ellátás, érdemes utánaérdeklődni.

Illetve ha EU tagállam állampolgára vagy, akkor van ez az Európai Egészségbiztosítási Kártya amit a saját országodban lehet kiváltani és vele az EU bármelyik tagállamában igénybe lehet venni az egészségügyi ellátásokat.

Joli

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Jolyjoker,

Sajnos nem EU-s vagyok, és az iskola elméletileg fizet utánam, gyakorlatilag nem. Ráadásul költségtérítésesen vagyok.

Azért elméletileg, mert az iskola ezt mondja. Gyakorlatilag nem, mert az OEP-nél erre rákérdeztem.

Van egyébként Uniqa-s biztosításom, csak a szülésre vonatkozó térítés Novembertől hatályos. Bence érkezését pedig októberre várjuk. Bár fiú, lehet hogy ráhúz egy hetet és akkor már november lesz :).

Tény és való, gondolom ez ki is derült, nem tervezett babuci, annál inkább várjuk. Csak ne lenne ilyen keserű oldala a dolgoknak: pénz és bürokrácia.
 
 


Szisztok ,elnézést a zavarásért...

szeretném figyelmetekbe ajánlani termékimet,folyamatosan bővül,a nadrágok és előkék,illetve ősszre melegítők már készülőben,így megéri később is benézni:

http://picasaweb.google.hu/101508694688 ... Fairybaby#

 


Sziasztok!
Már jó rég nem jártam erre.
Júni 15-re vagyok kiírva és az volna a kérdésem, hogy a 2 órás megfigyelés után mi jön? Gondolom babót a csecsemőosztályra viszik, engem meg a szobámba, de apuka még oda feljöhet velem, hogy esetleg kipakoljon és megnézze, hol vagyok vagy nem? Illetve, hogy van a látogatás? Mikor és be jöhet a látogató a szobába vagy v-hova ki kell menni? A család többi tagja mikor nézheti meg előszőr a babát és hol? Nálam lesz vagy a csecsemő osztályon?

Előre is köszi!
 
 


Sziasztok!

Apa elkísérhet a szobádba, segíthet kipakolni. Én este szültem mindkét lányomat, nem is vágytam a társaságára :) Én a babát másnap reggel kaptam csak meg, mivel első éjszakára benntartották a csecsemőosztályon.

Látogatásra nem emlékszem, talán fél öttől ötig van a baba-papa fél óra, amikro apa is bemehet hozzátok, egyébként jöhet bármikor bármi, és a látogatófolyosóról megnézheti a babát.

Csak vizsgálni és fürdetni viszik el a kicsiket.
Vendég
 


Sziasztok,
az én kisebb lányom februárban született.

Ahogy Panndi is írta, Apa átkísérhet.
Baba-papa félóra fél öttől van, ekkor apuka bemehet a szobába. Amúgy senki, ablakon keresztül tudod megmutatni. Bármikor jöhetnek látogatni.

Én reggel ill. hajnalban szültem mind a kétszer, így gyorsan megkaptam a babáimat :lol:

szép szülést a még előtte állóknak!!! kicsit irigykedem is, pedig Léni még csak most született!

KépKép

KépKép
 


Ildi, hajrá, még szülhetjük együtt a harmadikat ;)
Vendég
 


Sziasztok,

Nem igazan ertem ezt a baba-papa fel orat. Akkor johet be a szobaba, oke. De en barmikor kivihetem neki, nem?

A masik kerdesem az lenne, hogy amikor megyunk szulni, ugye ott a korhaz kornyeken fizetni kell a parkolasert, es ilyenkor apa majd rohangal a szuloszoba meg a parkoloora kozott, hogy penzt dobaljon? :-)
Esetleg beengednek a korhaz teruletere vagy hogy mukodik ez?

Cukorborso
 


A baba-papa fél óra arra való, hogy az apuka is együtt lehessen a babával. Ez a kórteremben történhet meg. Más látogató nem mehet be, és a babát sem szabad kivinni a látogatófolyosóra a fertőzésveszély miatt. De mindenki meg tudja nézni, a kórtermek látogatófolyosó felőli fala végig üveg.


A kórház területére be lehet menni kocsival, amikor szülni érkeztek, viszont nem lehet ott parkolni. Éjszaka talán maradhat bent a kocsi, de nappal biztosan nem. A kórház Rippl-Rónai u. felőli bejárata (nyitva 6-19-ig) ajánlott, amúgy is az van legközelebb a szülőszoba megközelítéséhez, és ott, a Rippl-Rónai u.-ban nem fizetős a parkolás, viszont a Podmaniczky u. felől egyirányú.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Véletlen akadtam erre az oldalra, és látom vannak is kérdések/kételyek:

- igen akinek van biztosítási jogviszonya, annak van érvényes TAJ kártyája.

- ha külföldi és EU állampolgár akkor érvényes EU egészségbiztosítás kártyát kell a kezeléskor és nem később bemutatni.

Esetleg valamilyen utasbiztosítás is szóba jöhet, ha az fedezi a szülést.

Ha viszont nem akkor

vagy maga fizet valaki a kezelést, amely tetemes költség is lehet (pl. koraszülött ellátás)

- vagy köt megállapodást a TAJ kártyára és fizet érte havonta kb 5000 Ft-ot. (Ez utóbbit feltétlenül meg kell fontolni)

szép babavárást

üdv kispatak
Vendég
 


Jolyjoker,

Koszonom, ez igazan hasznos info volt :-)
Egyebkent szules utan hany napot kell bent maradnunk a korhazban a babaval?

Cukorborso
 


jaj Panndi, én ennyire nem vagyok elszánt :lol: most Te jössz :lol: mi még most nem mernénk belevágni a harmadik babába :wink:

KépKép

KépKép
 


Ildi, na jó, vállalom, hogy én jövök ;)
Vendég
 


Cukorborso,

a protokoll szerint a 72 óra megfigyelés kötelező. Ez a baba miatt van, ha esetleg besárgulna, ne otthonról kelljen visszamenni, ráadásul akkor már másik kórházba.

Mi a szobatársammal együtt összecsomagolva, haptákban vártuk hogy hazamehessünk végre a 72 óra elteltével egy szép napos hétfő délben. És akkor a gyerekorvos mindkettőnket (igaziból mindnégyünket) még egy nap maradásra ítélt, mert a gyerkők bilirubin szintje túl magas volt a labor szerint. Du. és éjszaka kaptak kék fényt, csak 3 óránként adták ki őket enni, így másnap már mehettünk haza.

Szóval a hazamenetel problémamentes esetben a 4. napon van, de igaziból a baba (esetleg az anyuka) állapota a mérvadó.

Joli

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
jolyjoker
Budapest XV. kerület
 
 


Joli,

Azt el tudom kepzelni hogy mar vartatok a hazamenetelt. Biztos en is igy leszek vele, fura lesz apatol kulon lenni olyan hosszu ideig...
Hallottam van egy ugynevezett siros nap, amikor a hormonok kiszabadulnak az emberbol :-)
Azt hogy viseltetek?

Borso
 


Nekem Zsófinál volt, sírtam, hogy engedjenek már minket haza (nálunk a baba miatt mehettünk volna, de engem a dokim nem engedett, mert nem volt székletem), aztán sírtam, amikor hazaengedtek, sírtam mindenen :)

Fruzsinál semmi bajom nem volt, egyszer sem sírtam, szülés után prá órával minden olyan volt, mintha nem is szültem volna :)
Vendég
 


Én Lillánál a nem szopás miatt sírtam :lol: aztán mégis szopott 15 hóig :lol: Lénánál nekem sem volt ilyen, nyilván másodszorra felkészültebben nyugodtabb is az ember :lol:

KépKép

KépKép
 


Jolvan, akkor engem is biztosan elkap majd a siras.
Multkor egy ovis ballagast bogtem vegig :-) pedig nem voltam sose erzelgos...
 


Sziasztok!
Én végzős pszichológushallgató vagyok a Pázmányon, a babanetes Flór Ferenc Kórház topikba írok rendszeresen, és most készítem a szakdolgozatomat, amihez olyan kismamákat keresek, akik 2-7 hónapja szülték első gyermeküket.
Egy kérdőív kitöltésére szeretnélek kérni Benneteket, hozzávetőlegesen 15-25 percet vesz igénybe.
Nagyon nagy segítség lenne számomra, és az érdeklődőkkel szívesen megosztanám az összesített eredményeket, amennyiben ezt jelzi nekem.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva letölthető:
http://www.mediafire.com/?mgwq3omordj
És erre az e-mail címre lehet visszaküldeni: szantai.reka@gmail.com

Hálás köszönet!

Réka [szantre]

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

A mi törpikénk idő közben előbújt odujából.
Úgyhogy a kórházzal kapcsolatban vannak friss élményeim, ha v-kinek segítségre van szüksége írjon nyugodtan.
 
 


Sziasztok!

Keny01: ha részletesen megírnád szüléstörténeted, biztos sok infót merítenénk belőle - én biztos
Nálunk első gyerek :) december közepe

szép napot mindenkinek

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó