Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tudom, hogy mindenkinek más a tapasztalata az orvosokkal, én megírom az enyémet, nehogy más is hasonlóan járjon egy rossz orvosnál.

Dr. Murber Ákoshoz jártam, amikor teherbe estem. Még a terhesség előtt jeleztem, hogy az ikertestvéremnél sárgatesthormon-elégtelenség áll fenn és ez nálam is lehetséges, de hiába.
4ésfél hetes terhesen mentem hozzá először, amikor igazolta a terhességet. Újra említettem a sárgatest-hormont, mire azt felelte, hogy majd ráér pótolni a 12. héten.
Ám a pajzsmirigy hormonomat a leleteim ismerete, és vérvétel nélkül (!!!) megemelte - amit szerencsére nem tartottam be, mert ezen a téren a pajzsmirigy dokim szavára adtam, aki őrjöngött murber felelőtlen viselkedése miatt.
A 6. héten újra javasoltam, hogy kéne az a sárgatesthormon - de ő azt mondta, bízzam rá. Rábíztam...

A babám szíve a 8. héten elhalt. Mikor Murber megállapította a szívhang hiányát, el kellett mennem mosdóba, mert nem látta jól a képet. Ezért duplán kellett fizetnem az amúgy is megrázó vizsgálatért...

A vetélés oka (amit már más orvosok állapítottak meg több tucat vizsgálattal, az abortusz után): sárgatest-hormon elégtelenség.

Mind szakmailag, mind emberileg leszerepelt nálam. Ezért problémás eseteknek, és különösen pajzsmirigybetegeknek nem ajánlom.
a.
angie13
Budapest VI. kerület
 
 


Ha már nyílt egy ilyen topik,nem szívesen hagyom szó nélkül,bár nem gondolom,hogy Murber doktornak védelemre lenne szüksége.

Nagyon nagyon sajnálom a vetélést!
Azonban soraidat olvasva eszembe jutott egy cikk,melyet itt a Babaneten olvastam,Dr.Csákány M.György főorvos írta,idézek belőle néhány sort:

Progeszteron hiányt mint okot igen sokan feltételezik és emiatt a terhesek aránytalanul nagy számban kapnak progestagén kezelést, de sajnos a progeszteron hiány (csökkent érték) tudományos bizonyítása hiányzik, azaz oki szerepe az ismétlődő vetélésekben nem igazolt! Mivel a kezelés mai tudásunk szerint nem árt igen sokan ennek ellenére adják. Kivizsgálása szinte lehetetlen, hiszen a terhesség alatt kellene ezeket a vizsgálatokat végezni. Nem terhes állapotban végzett progeszteron vizsgálatok teljesen mások mint a terhesség alattiak, nincs összefüggés.

Mindezek után az „okosabb” doktorok a progeszteron kezelést favorizálják, csak erről tartanak előadást a betegeknek, és mivel az okok egy része spontán megszűnik (új kapcsolat) vagy nem tudjuk az okot (50%) de kiviselhető terhes lesz, inkább erre játszanak. (és progeszteront adnak, majd ennek tulajdonítják, ezért van annyi sikeres eset mely hamis tudatot teremt.)

Szóval a dolog nem olyan egyszerű,mint laikus fejjel gondolnánk.
Nyilván nagyon szomorú vagy,és dühös is,hogy ez történt veled,de a legegyszerűbb a dokikra haragudni.
Ami a 2xfizetést illeti,nem lehet,hogy azért fizettél 2x,mert egyrészt kifizetted a vizitet,másrészt az UH-t?Sajnos a magánrendelőkben ez így van (ezért nem fogok magánba járni).
Én az I.Női Klinika meddőségijéről ismerem a doktort,ott minden páciense nagyon kedveli,mert nagyon együttérző,kedves (pedig nem kap zsozsót,legalábbis tőlem még egy fillért nem kapott 1,5 év alatt),és ami a lényeg,alapos,lelkiismeretes.Ott csupa problémás esetet kezel.

Szóval ez is egy vélemény.
Angie,neked kívánom,hogy mielőbb sikerüljön egy kisbaba,és legyél nagyon boldog!
Vendég
 


Sajnálom a vetélést, de nekem fura a sztori...
Én hozzá járok, utrogestant az első perctől felírt, pedig csak gyanú volt, semmi egyéb. Végig készségesen írta a receptet. Több ismerősöm is jár hozzá, szintén gond nélkül zajlott ez a részt.
A terhességemet felügyelte, nem volt egyszerű eset, és tapasztalatból mondom, hogy minden szempontból nagyon is alapos orvos. A legkisebb probléma felmerülésénél küldött tovább vizsgálatokra, soha nem volt felületes.
Azt, hogy kétszer kellett fizetni, azt meg ne haragudj, de nem hiszem el.

KépKép

 
 

Nekem 6 hete született a kisfiam Murber dokinál. Nekem semmi panaszom nincs rá, egyetlen rossz szót sem tudnék mondani! Teljesen meg vagyok elégedve vele!
szenasir
Budapest VII. kerület
 
 


Csak rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban!Pénzéhes,minden a pénz körül forog!!!Első lombikunk sikeres volt,de ő csak a protokoll vizsgálatot csinálta.Magán úton én derítettek ki,hogy mi a bajom és az írta alá dugták a papírokat!Ha nem járok utána csak a dokira bízom magam,nem lenne velünk most a fiam! Ennek ellenére nála maradtam! 2- hete kezdtük a harmadik lombikot.Egy hete brutál fejfájásom lett/folyamatosan,most is fáj,vérnyomásom magas lett-sosem volt előtte magas,nyakam beállt,szívdobogás +hőhullámok volt.Telefonon nem lehetett elérni,ügyeletre mentünk.Ott mondtàk,hogy a hormontól vagyok rosszul.Írtam e-mailt a dr.úrnak,amire annyit írt,hogy nem a hormon az oka,folytassuk tovább! 2- nappal később írtam megint mire annyit írt,hogy akkor hagyjuk abba,tegyem helyre a vérnyomásomat és majd júliusban konzultálunk :| semmi vvétel-vizsgálat!!! Rohadt szarul vagyok,vérnyomáscsökkentőt eszek és marék számra a fájdalomcsillapítót:(több mint 100000- et hagytunk nála egy hónap alatt már át is jelentkeztem máshoz :( addig pedig rendbe hozom magam
 


Vmiért az előző üzimet nem tudom javítani,pedig tele van hibával nem olvastam át :/ de remélem,hogy így is érthető :)
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó