Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Cegléden szeretnék szülni.Nagyon keveset tudok az osztályról,minden információ érdekel!Előre is köszönöm!KépKata

Kép
Kép
 


Szia Kata!

Én Cegléden szültem tavaj szeptemberben. Nagyon szép a szülőszoba. 2000-ben lett felújítva. Szinte minden rózsaszín benne és nem zöld mint egyes helyeken.
3 szülőszoba van, amelyikből az egyik 2 ágyas. Itt bordás fal is van ha jól emlékszem. Én abban a szobában szültem, ahol az újszülötteket fürdetik, vizsgálják, mérik. Így én azt is láthattam, sőt le is lett fényképezve ahogy megfürdetik és bepenkázzák.
A szülés segítéséhez vajúdó labdát is lehet használni. Lehet zenét is hallgatni. Vagyis az egyik lány amikor én szültem hozott magával CD-t és az hallgathatta.

Kedvesek voltak a szülésznők is.

Nem tudom, hogy mi érdekel még. Nyugodtan kérdezzél.

Kris
 
 


Szia Kris!

Köszönöm,hogy írtál!
Nem is gondoltam,hogy ilyen szép szülőszobák vannak.
Valószínűleg császármetszés lesz ismét.
Tudsz-e arról valamit,hogy a császisok mikor kaphatják meg a babát,és mikor kerülhetenek rooming-in szobába?Te ilyen szobában voltál?Éjjel is velünk lehetnek a gyerkőcök?
Milyenek a csecsemősök?
Habony doktorról mi a véleményed?
Na,jól elárasztottalak kérdésekkel. Remélem nem bánod.
Válaszodat előre is köszönöm!

Kata
Kép

Kép
Kép
 

 
 

Szia Kata!

Én rendesen szültem, de a barátnőm és más ismerősein császárral.

1 szoba van amiben csak császárosok vannak. Ebben 6 kismama van. Én tapasztalatom az volt, hogy ők nem kérik ki a kisbabát. De épp 1 hete beszéltem olyan kismamával, aki kikérte, sőt én meglepődtem, hogy éjszakára is nála volt a baba.

A mi szobánk csak nappalra kérte ki a babákat, vagyis inkább mondhatom, hogy nappal voltak csak a babák kint. A folyosóra nem lehet kivinni őket. A szobában nem lehet egyedül hagyni a babát. Csak úgy hagyhatod ott, hogy ha bent van legalább 1 anyuka. Meglehet mutatni TV-n keresztül a látogatóknak, illetve naponta egyszer kiviszik az üvegajtóhoz a családtagodnak megmutatni, ha kéred.

Szoptatás 3 óránként van. Reggel 5-kor keltenek, és 1/2 6-kor van az első szoptatás, 1/2 9-kor az utolsó. Ilyenkor vitték mindig el tőlünk.

Születése után pár napra - talán a 2. nap - le kall majd vinned ultrahangra. Igen neked. Ez a földszinten van. Hát nekem mint első babás anyukának érdekes dolog volt. Akkor csomagoltam ki először a kislányomat, és fogtam meg mesztelenül.

A műtőről nem tudok semmit sem mondani. A rokonomat altatták, mert már nem volt idő az érzéstelenítésre.

Nekem nem volt rossz tapasztalatom a csecsemősökkel. Van egy kórházi védőnő is aki nagyon aranyos. Bármiben segített, ha kértük. De azért azt is leírom, hogy nem mindenki volt megelégedve a nővérekkel. De ez nem az én véleményem.

Habony doki nagyon rendes. Bár én miután megszültem nem találkoztam vele a kórházban, mert valamilyen konferenciára kellett mennie. De a barátnőmet - aki császárral szült - minden nap megnézte.

Talán ennyi. Ha valami eszedbe jut, vagy kifelejtettem akkor kérdezz nyugodtan.

Kris
 
 


Szia!
Köszi az eddigieket!
Pár "pénztárcába vágó"kérdésem is van.
Habony doktorhoz a magánrendelőbe jártál?Akkor mennyi volt a tarifa?Szerintem nem drága,meg is lepődtem,mert többre számítottam.Itt Pilisen már tavaly 4 ezret fizettem.
Arról tudsz valamit,hogy mennyit szoktak adni neki szülés után?
UH-ra a kórházba járok hozzá -szerinted itt is kellene pénzt adni?
Ha van kedved és nem titok,írjál magadról és a piciről.

Kata
Kép

Kép
Kép
 


Szia Kata!

Igen a magánrendelőjébe jártam hozzá. De bármikor ha valami baj van akkor a kórházban is megvizsvál. Tavaj 3 ezret kért.

Te mikorra vagy kiírva? Tudjátok, hogy mi lesz: kisfiú vagy kislány? Nagyon jól eltalálja a doki. És csak akkor mondja meg, ha szinte biztosra tudja. Nekem legelőször azt mondta, hogy 90%-ra látja, hogy milyen nemű ezért nem mondja meg. Majd később csak ezért behívott, hogyha akarom megmondja. Azt modta, hogy kislány. És igaza lett. Van egy gyönyörű kislányom, aki hamarosan 9 hónapos. És épp ma áttört a 2. fogacskája. Mászik, feláll, sokat beszél. Aranyos egy baba. De hát minden anyuka csak dícsérni tudja a saját gyermekét.

Kris
 
 


Szia!
Nagyon aranyos lehet a kislányod,olyan édesek tudnak ebben a korban lenni!Persze később is.Az én fiam elmúlt négy éves és mindig elámulok,hogy rohan az idő.
Nem igazán akartam egy jó ideig másik gyereket,vele nagyon megkínlódtunk mindketten a szülésnél,pedig a terhesség csodálatos volt.De aztán mégis megkívántuk újra a "pelenka illatát".Kép
Azért is kérdezősködök ennyit,mert nagyon rossz tapasztalatokat szereztem első alkalommal,és amennyire lehet szeretnék most felkészülni.
Most a 17.hétbe lépek hamarosan,november 22.-re fogok szülni állítólag.
Megérzésem kislányt sugall,de majd talán 23.-án az UH-on már mond valamit a Habony.
Tavaly óta nem emelte a magánrendelés árát sokkal,most 3500-at fizetünk.
Remélem a fogzás nem kínozza a kislányt nagyon.

Üdv.
Kata
Kép

Kép
Kép
 


Szia Kata!

Sajnálom, hogy nagyon rossz élményed maradt a szülésről. Nekem szerencsére semmi rossz tapasztalatom nem volt. Fájt nagyon, de hát ez vele jár. El kell fogadni. Más gondom tényleg nem volt. Még az infúziót is jól fogadta a szervezetem. (indított szülésem volt túlhordás miatt) Így a jósolt 8-10 óra helyett 5,5 óra alatt megszültem.

Szerencsére a fogzás nem viseli meg. Épp pár napja bújt ki a második fogacskánk. Igaz mostanában sírósabb lett, bár nem tudom, hogy a foga miatt-e vagy kezd nagyon ragaszkodóvá válni.

Ezek szerint kislányt szeretnétek? A kisfiú mellé igen csak az lenne jó. Milyen jókor szülsz. Úgy értem, hogy nyár végén, vagy ősszel jó szülni, mert mire jön a jó idő eheti a sok firss gyümit, meg sokat lehet vele a szabadban játszani.

Jó egészséget nektek!!!

Kris
 
 


Szia!

A fiam márciusban született,az is nagyon jó volt,mert sokat tudtunk rögtön kint lenni.
A szülésnél nálam is minden rendben volt,amíg az orvosomtól el nem hangzott,hogy "gyorsítsuk meg egy kicsit a dolgokat".Tudod hajnal volt és szegény nagyon álmos lehetett...
A legrosszabb nem a hosszú vajúdás és a fájdalom volt,hanem az,hogy majdnem elveszítettem a babát.Kép
Nagyon remélem,hogy most másképp lesz minden!

Közhely,de tényleg az számít,hogy egészséges legyen a babóca,örülni fogunk akkor is ha kislány és akkor is ha fiú.A megérzésem sugall lányt,remélem Habony doktor tud valamit mondani 23.-án,bár az még csak a 19. heti UH lesz.
Terveztek kistestvért?
Meg szabad tudni a kislányod nevét?
Fiamat Raulnak hívják,apukája választotta elsősorban ezt.Már el sem tudnék képzelni mást,pedig először idegedkedtem ettől a névtől.

Azt hiszem már írtam,hogy Pilisen lakunk.Ti ceglédiek vagytok?
Szeretek itt lakni,nem bántam meg,hogy ide költöztünk.

Továbbra is fájdalommentes fogacskákat és egészséget kívánok!

Kata
Kép

Kép
Kép
 


Sziasztok,

Ruszlána,
Én is a Habony doki kismamája vagyok, és csak jókat tudok mondani róla. Engem is naponta látogatott a gyermekágyon, volt úgy, hogy már civilben jött be, mielőtt hazament, de a viziten kívül mégeccer mindig bejött. Szülésnél is teljesen rendben volt minden. Most ikreket várunk (legnagyobb meglepetésünkre) és már mondta a 18. heti UH-n, hogy az egyik tuti fiú, a másik minden valószínűséggel - mindenesetre legyen tarcsiban egy lánynevünk is Kép Ja, a lányom nemsoká lesz 16 hós.
Pénzről meg ilyenekről ilyen nyilvánosan inkább nem, de ha acc mélcimet, szívesen elmondom, nálunk hogy volt, és mire készülünk most. Én UH-n mindig tettem bele egy ezrest, de soha nem vette el, szal csak a magánrendelést és a szülés utáni hálapénzt adtuk. Sőt a legvégén már olyan is volt, hogy behívott a kórházba magzatvíz-tisztaságot nézni, és azért sem fogadott el pénzt, mondván ezt SZTK Kép Láttam más orvosok kismamáit, de mindenki nagyon irigy volt rám, mert hozzájuk képest én körbe voltam nyalva. Pedig én ide jöttem férjhez, tehát nem is ismertük egymást azelőtt. Mégis nagyon lelkiismeretes, csak nehezen mondd el magától dolgokat, így sokat kell kérdezni. Mongyuk ez engem az első babánál kicsit feszélyezett, ma már bátran kinyitom a számat, és előveszem a listámat Kép
Egyébként én dec7-re vagyok kiírva Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
 
 


Szia Heppi!

Írtam Neked a Ceglédibe!Kép

Üdv.
Kata

Kép
Kép
 


Sziasztok!
Dr. Kopár Zoltánról tudtok valamit?
Marica
 
 


Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
 
 


Sziasztok!
Nincs senki,aki Cegléden szült/szül?
Marika
 
 


Szia Marika!

Kopár doktort nem ismerem,nekem Habony doktor az orvosom.
A Lakóhely szerinti topic ceglédi részében vagyunk páran,akik Cegléden szültek/fognak szülni.
Szeretettel várunk oda,biztos lesz közöttünk valaki,aki tud Neked Kopár doktorról is írni.Kép

Üdv.
Kata

Kép
Kép
 


Szia Kata!
Köszi az infót + a kedves szavakat!!!
Ellátogatok arra a topikra!
Szia! Marika
 
 


Sziasztok!

én is kérdezősködni szeretnék :)
dec9-ére vagyok kiírva,de szeretném megtudni,h mi a helyzet most Cegléden :)
Minden érdekel!
Még valami:
Ugye nagykőrösi vagyok,és Székely az orvosom...vki nem tudja,h nála mennyi a tarifa?

Köszi előre is!

Vica
 
 


Szia Vica!

Szerintem gyere át a 'Lakóhely szerint - Cegléd és környéki anyukák' topic-ba, az él és ott biztos kapsz infókat! (Bár asszem Székely doktorúrnál nem szült senki, de a kórházról tudunk/tudnak ott mesélni!)

Gratula a babához! :D

Adri

ui.: Kérdezz akár priviben is nyugodtan!
Bocsi, most mennem kell, mert a kisebbik fiam beteg és eddig aludt, de úgy hallom már kezd ébredezni.
 
 


Sziasztok!
Én is Cegléden fogok szülni, és szeretném tudni, hogy mit vigyek. Tényleg igaz az, hogy pelenkát nekem kell vinni? Állítólag ruhát adnak a babának... vagy azt is vigyek?
Válaszotok előre is köszi!
 
 


lécci valaki válaszoljon :(

KépKép
Kép
 
 


Szia scooper!

Gratula a kislányodhoz! :wink: Úgy látom hamarosan kibújik a kicsi. :lol:

A kórházban ottani ruhában vannak, tehát azt nem kell vinned.
A pelus pedig, ha jól emléxem úgy volt, ha kikéred és Veled van egész nap, akkor vinned kell, ha csak 3 óránként lesz Nálad a baba, akkor Ők teszik tisztába. (Szerintem biztos, ami tuti alapon inkább vigyél! És tisztasági betétet is!)

Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan - akár privit is!

Minden jót kívánok!
 
 


radra írta:Szia scooper!

Gratula a kislányodhoz! :wink: Úgy látom hamarosan kibújik a kicsi. :lol:

A kórházban ottani ruhában vannak, tehát azt nem kell vinned.
A pelus pedig, ha jól emléxem úgy volt, ha kikéred és Veled van egész nap, akkor vinned kell, ha csak 3 óránként lesz Nálad a baba, akkor Ők teszik tisztába. (Szerintem biztos, ami tuti alapon inkább vigyél! És tisztasági betétet is!)

Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan - akár privit is!

Minden jót kívánok!


épp időben látom :DDDDDDDDDDD köszi a válaszod és a gratulációt!!!!!!!!

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én egy Nagykörösi kismama vagyok és jelenleg a 16 héten tartok. Mivel nemrég költöztem a környékre nem igazán ismerek itt senkit és nem tudok kitől érdeklődni, ezért kérném a ti segítségeteket.
Jelenleg N. körösre járok nőgyógyászhoz, de keresnem kell valakit mert a jelenlegi orvosom már nem vezet szülést.
A párom egyik rokona Pusztai Gézánál szült és ő csak jókat mondott róla. Most jelentkeztem be hozzá és jövőhéten Hétfőn kell mennem, de egy kicsit félek.
Ha valaki hozzá jár vagy szült már nála megtenné hogy mond róla pár dolgot, hogy mégis milyen orvos stb...
Például én azt is hallottam hogy nem igazán szereti ha az apukák bemennek a vizsgálóba, pedig most a párom is szeretne velem ott lenni, mert még nem látta a picit és egyébként is apás szülést szeretnénk.
Előre is köszönöm.

Csné. Rena
 


Szia Rena!

Már rég nem jártam erre...
Remélem azóta is minden rendben van!
Én ugyan nem Pusztai főorvos úrnál szültem, de azt mondják jó orvos. Végülis szerintem magán-kismamikkal minden doki nagyon rendes.
Azóta már Te is gyűjtöttél tapasztalatot a doktor úrról, ami remélhetőleg pozitív!

Ha valamibe segíthetek, írj nyugodtan! Megpróbálok sűrűbben benézni ide.

Üdv, Radra
 
 


Sziasztok

Azt szeretném kérdezni hogy a 4D ultrahangon ha csak meg akarom nézni a gyereket tehát se lemez se kép nem kell akkor is kel fizetni?


Előre is köszi a választ.
kozmane85
Abony
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó