A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Hat csajok, Doris megkuldte Elek Csaba levelet! Ugye nem baj Doris, ha elmondom, hogy szereny laikus velemenyem szerint oltari nagy baromsagokat irt! Egyszeruen nem is ertem!

orsoly

Ps: Ancsi: hajajjjj, vervetel ejjel-nappalKép De remelem hamar eredmenyt hozKép Gyere gyakrabban Ancsikam, vagy meg mindig ilyen sok a melo?
orsoly

Jajj, Boldog Szulinapot Sien! A Ferjem is ma unnepel, igaz a 27-etKépKépKép

Panna, Alice: azt mondjak az okosok, hogy a pozitiv teszt nem lehet tevedes, a negativ annal inkabbKép

Lotti: gratula az eskuvotervezeshez, aztan ugye elmehetunk majd megnezni?Kép

Pusssz: orsoly
orsoly

Orsoly!
Nem, most éppen pihis idõszak van (amint látszik gyakori üzijeimenKép) úgyhogy talán többet cseveghetünkKép
Ancsi

Panna!

Lehet, hogy tényleg késöbbi a terhesség, és ezért nem látott még semmit. A sárgateströl annyit: a tüszö megrepedésének a helyén keletkezik a petefészekben, ha a terhesség létrejön, akkor ott is marad (egész nagyra is megnö): ez termeli a beágyazódáshoz és a terhesség fennmaradásához szükséges progeszteronhormont. A 10-12. héttöl a méhlepény veszi át a hormon termelését, ettöl kezdve a sárgatest visszafejlödik, de ha jól tudom, akkor az egész terhesség alatt megmarad. (Aztán lehet, hogy nem.) Ha ilyet lát az orvos, akkor az tehességi gyanujel (még nem biztos jel).
Ugyhogy aggódás továbbra sincs!!! Ugye?
De a megnyugtatásod miatt a helyedben tesztelnék még egyet a hétvégén.
Ha jól emlékszem, ugy számoltuk, hogy max. 5-5,5 hetes lehesz, ezt még tényleg nem láthatja a doki...

Alice!

Attol, hogy meg van vastagodva a méhnyálkahártya, még (sajnos?) bármi lehet. Pont ez egy menstruációs ciklus lényege: a tüszörepedéskor meg kell, hogy vastagodjon, mert különben hogyan fogadná be a babát?
Mennyi ideje volt az a rövidebb menzeszed?
Legközelebb kérdezz rá a dokira, hogy mit néz?
Mert nem mindegy, hogy hol találta a foltot: méhedben, petefészkedben?
A hasadat UH közben nyomkodta meg? (Akkor csak valamit "keresett" pl. petefészek...)
Ha meg amugy, akkor oké, hogy megnyomkodta, mert ha terhes a méh, akkor is az elején nagyon kicsi, és csak ugy tudja megnézni, ha a hüvelyedbe benyul és a másik kezével meg a hasadat nyomkodja. Egyénként, hogy tovább menjek: az olvastam, hogy terhesség esetén az ilyen kétkezes vizsgálattal is éreznek dolgot (a méh méretén kívül), ami bizonyithatja a terhességet. (Sajnos ezeket most nem tudom leirni, mert nem tudom, hogy pontosan mik voltak).

Beszti
Beszti

Orsoly!

Az igazság beszéljen belõlled!Bárcsak úgy lenne de attól félek hogy ez nem így van.
Ha netalán tényleg pocakosodok megigérem jó nagyot fogok növeszteni!.
Pusz
Alice
Alice

Jaj Lányok! Köszönöm a sok jókívánságot!Kép Tényleg teljesen meghatódtam!! Ha csak a fele teljesül ezeknek, már akkor többgyerekes családanya leszek!KépKép
Panna! Csatlakozom az elõttem szólókhoz! Nyugi, ott lesz a babóca, csak még bújócskázik egy kicsit!Kép
Ancsi! Azt hiszem Breki tényleg profi ebben az MRI-s témában, azért majd várom a Te beszámolódat is és ne hagyd magad elhajtani!!Kép Bár gyanúsak a cicijeid, lehet, hogy nem is kell elmenned erre a vizsgálatra?Kép

Pusz, Sien.
Sien

Beszti!
A menszeszem január 5-én jött meg utoljára.
Alice

Lányok,

Köszönöm a hozzászólásokat, egy kicsit megnyugtattatok. Megfordult a fejemben, hogy tesztelek még egyet, de még nem most. Lehet hogy várok hét elejéig.

Sien,

Boldog szülinapot, a 29. év a világ legszebb koraKép

Puszi
Panna
Panna

Beszti!
A pocakomat UH-közben nyomogatta meg.
Alice

Másikviki!Kép Szia, jó hogy újra itt vagy! A Bromo-ról akartalak kérdezni, hogy Te végig csak feleket szedtél? És nem voltál rosszul tõle? Nekem elvileg 2x1 szemet kellene szednem, de még nem mertem megemelni félrõl az adagokat, mert néha elfog kisebb szédülés..
Remélem Neked már jó lesz a konrol eredményed!!Kép
Pusz, Sien.
Sien

Panna!Kép
Sien

Sien!
Hát gyanúsnak nekem is gyanús, de semmit nem érzek, ami arra utalna, hogy elmarad a vizsgálat...
Ebben a ciklusban volt egyébként a középidõben egy három napig tartó barna trutyesz...mi lehetett???

Errõl a Bromo-ról vannak jó hírek?
Volt már olyan akinek sikerült levinni a proliját és babás lett aztán?
Nekem olyan hosszadalmasnak tûnik ez az egész...Gabó is már a 31 ciklusnál tart...Kép

Jó híreket akarok!!! (óhajtójelKép)

pusszantás,
Ancsi
Ancsi

LányokKép
Bocs, hogy nem tettem közzé az orvos válaszát, de annyi ellentmondás volt abban amit leírt, hogy az hihetetlen..!!! Kicsit kellemetlenül érezném a dolgot, mivel ezt az oldalt orvosok is olvasgatjákKépBár nekem nincs miért kellemetlenül éreznem magam....Kép
Egyben biztos vagyokKép Rákérdezek az orvosomnál a laparra és nem húzom az idõtKép
SienKép
Én is 29 vagyokKép Mit szólnál ha még ez évben "kipocakosodnánk"KépKép Szerintem jó ötlet nem? Meg persze a többiek isKép
CsajszikákKép Csatlakoztok????

Puszi: Doris
doris

SIEN!
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!Kép
Bocs, de alevélben elfelejtettem gartulálni, csak egy évvel vagyok idõsebb MáladKép
Ancsi,
A kontraszt anyag nélkül is MEG KELL CSINÁLNIUK! Engem is megpróbált a röntgen asszisztens rá dumálni ( Ráadásul az anyu egyik volt kolleganõje) és a doki is kijött és tukmákolt, de nem tágítottam. Igaz mondták, hogy akkor nekike át kell állítani a gépet, más szögbe kell felvenni a képeket, ez hosszabb ideig fog tartani stbstb.
Szóval csak határozottan!!! Ha tényleg kontraszt anyag nélkül akarod!

Breki
Breki

Doris!
Csatlakozom.Kép
Én is most leszek február 9-én 29 éves.
Alice
Alice

Sien,
Látszik, hogy sietek, de próbáld azt gondolni, hogy tudok helyesen írni!Kép
Breki
Breki

Igen!! Azt hiszem a 29. év pont jó a babásodásra!!KépKép
Ancsi! Én olyat ismerek, akinek a Bromo-tól lement a prolija, de õ sajna nem lett terhesKép. De, mi még attól lehetünk!Kép És leszünk isKépKép!

(Érdekes, ma mindent rózsaszínben látok!KépKép)

Pusz, Sien.
Sien

Breki!Kép
Most olvastam el újra az ominózus mondatot!! Nagyon jó!KépKép

Pusz, Sien.
Sien

Breki!
Ha árt a kontraszt anyag, akkor mindenképpen anélkül!!
Mibõl áll ez az anyag, nem tudod?

Sien!
Õrületes az optimizmusod...KépKépKép
Csak így tovább...KépKép
Rózsaszín...hmm..mondtam én, õk az angyalkák...vagy tán szerelmetes vagy?KépKép

Ancsi
Ancsi

Kedves Lányok!

tegnap olyan gyenge voltam, meg a végtagjaim, hogy alig birtam hazavonszoni maga. csak 37,3 volt a hõm hónljban este, egy fél asprint meg c vitamint bevettem. reggel viszont már csak 36,8 volt a hõm és megcsináltam tesztet is negativ lett. most le vagyok torve mint a bili füle, de naem vagyok annyira kiborulva mint az elõzõ két hónapban. hétfõig nem lesz internet hozzáférésem, addig nagyon fogtok hiányozni, csók Marcsi
Marcsi

Szia Marcsi!Kép))
Biztos egy kis kezdõdõ meghûlésed volt, nem?
Nekem akkor fájnak a tagjaim...

pussz Neked isKép
Ancsi

Sziasztok!
Közel 2 hétig nem voltam, és még nem tudtam visszaolvasni (már biztos van egy csomó kismama Kép)Szóval most nagyon sietek, de:

Beszti "doktornénihez" lenne kérdésem (persze ha másnak is van ilyen irányú tapasztalata kérem, hogy ossza meg velem!)
Szóval vettem ezt a PG53-at és a 14-ik naptól kezdett páfrányosodni és kb a 17-ik napon volt teljesen páfrányos. Amit nem értek: miért van még mindig egy rakás páfrányom a 27-ik napon is? A Serophen miatt lehet? Elméletileg már ugyanolyan kevésnek kellene lenni az ösztrogénnek mint a peteérés elõtt amikor csak buborékjaim voltak.

Puszi, Szonja
Szonja

MarcsiKép
Sajnálom, hogy megfáztálKép Azért fel a fejjel, legközelebb majd nátha nélkül fog felszökni a hõdKépKép
LánykákKép
Örülök, hogy lelkesek és optimisták vagytokKép Csak így továbbKépKép!!! A Babócák is vidám helyre szeretnének születni Kép

doris

Marcsi!Kép Ne szomorkodj azért!Kép
Szonja!KépKép De jó, hogy Te is újra itt vagy! Nekem is van PG53-om, de az enyémben elég régóta csak nagy homály van, se páfrány, se buborék..KépLehet, hogy a Tiéd tényleg a Serophentõl õrült meg!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Szia Sien!
De jó hogy van aki örül nekem! Kép Figyuszka, nem lehet, hogy azért van homály mert nem jó helyen és nyomod össze? Csak azért kérdezem mert én is elõször egy csomót bénáztam mire rájöttem hogyan lehet tökéletesen tiszta képet kapni! Kép És azt is kikisérleteztem hogyan lehet a nyálat "buboréktalanitani"...Olyan jól elvagyok, de biztos azért mert gyerekkoromban biológia fakos lévén nagyon vágytam egy mikroszkópra Kép Kép Kép
Pusz, Szonja
Szonja

Szia Szonja,
Én is örülök Neked, de páfrányos gépem nincs, úgyhogy fogalmamsincs, mi ez az egészKép
Sien,
Szerintem Ti is azt a cikket találtátok meg amit már én is korábban a szegedi egyetem egyik prof.-ja írt nem?
Breki
Breki

Kösz Breki! Kép
Szonja

SzonjaKép
Én is örülök ám Neked csak még nem ismerlekKép Bocsi de páfrányok elemzésében nincs tapasztalatomKép
BrekiKép
Milyen cikkrõl beszéltek? Lehet, hogy lemaradtam az elejérõl?Kép

doris

Szonja!

Hát, akármit is fogok irni a páfrányokról, nem biztos, hogy igaz lesz rád! Már csak azért sem, mert a PG-53-at meglehetösen megbízhatatlan eszköznek tartom. Nekem is mutatott mindenfélét. Na, most lehet, hogy igy kellene müködnie, de akkor meg miért nem irják mellé, hogy ha ez van, akkor ez nem jó vagy jó.
A következöket tudom a méhnyaknyák (mikroszkópos vizsgálat! nem PG/53) állapotáról:
- ha a nyák a még a menzesz elött is fokozottan nyújtató, és beszárított állapotban páfránylevél rajzolatot mutat: ov. hiányára utal
- ha a menzesz elött rögöket és páfránylevelet is mutat: sárgatestelégtelenségre utal.
Ha jól emlékszem, akkor azt irják a PG/53-ról, hogy a gyógyszer bekavarhat az egészbe. Igy lehet, hogy ez az egész nem igaz rád, egyik sem, csak tényleg a Serophene. (Föleg, ha tisztán páfrányleveles, és bizonyitottan volt ov.)

Szóval:
Szerintem egy jó högörbéböl többet lehet kiolvasni, ha meg te vagy kiváncsi az ov. idejére, akkor inkább ov. tesztet vegyél (igaz jóval drágább, de ha biztosra akarsz menni...)

Marcsi!
Kép

Beszti
Beszti

Sziasztok!

Panna és Alice!

Elöszedtem a papírjaimat és...:

Nekem elég rövid ciklusaim voltak, 24-25 naposak.
Az utolsó mensi 1. napjától számítva 5 hét 1 naposan még semmit nem láttak. 6 hét 1 naposan is még csak egy szabályos petezsákot.
10 nap múlva, vagyis az utolsó mensitöl számítva 7 hét 4 naposan látszott az élö 12 mm-es embrió. Ma már 20 hét 3 napos Kép

Én azt mondom fel a fejjel, és vigyázzatok magatokra, mert "albérlö költözött a pocitokba" KépKépKép

Egy eltévedt gólyával találkoztam az elöbb és szóltam neki, hogy húzzon bele, mert sokan várnak itt még rá KépKépKép

Kata007
Kata007

Kata007 !

Nagyon aranyos vagy hogy biztatsz bár csak igazad lenne de én ha most kismama vagyok akkor kb:3-4 hetes körül lehetek.Akkor én ma reggel azzal a gólyával találkoztam??????
puszi Alice
Alice

Doris!
Én egy olyan visszajáró lélek vagyok! Tavaly kb. ilyenkor kezdtem el irni ide aztán annyi minden összejött, hogy inkább levetettem magam a listáról... Kép
Beszti KÖszi!
Igazából most nem a bizonytalan ovin problémázok, csak... Na, jó elmondom! Azt olvastam, hogy ez a mikroszkóp azért mutat páfrányos képet mert a megemelkedett ösztrogén hatására kikristáylosodik a nyál. Aztán olyat is olvastam, hogy a terhességhez ösztrogénre és sárgatestre van szükség... Na, mindegy majd 4 nap múlva kiderül!
Bár lehet, hogy a második verziódban (sárgatestelégtelenség) mégis csak van valami mert a 21-ik nap óta görcsölgetek és enyhe rózsaszines folyásom is van...Kép Ilyet még soha nem produkáltam, félek is hogy esetleg a méhszájam vérzik (a nyáron ezzel mûtöttek)
Puszi, Szonja
Szonja

Panna!

Hol vagy Panna?Szerinted vegyek még egy tesztet vagy nem,mert az az igazság hogy NEMBÍÍÍÍROM KI 2 HÉTIG.
Üdv:Alice
Alice

Beszti!Kép Te tényleg mindent tudsz!!Kép Hogy csinálod?Kép
Szonja! Lehet, hogy tényleg csak én bénázokKép, de egyenlõre sajna nem ez a problémám, hogy pontosan belõjjem az ovulációt, úgyhogy ott ül a fiókomban a PG53 és még néhány ovulációs teszt is jobb napokat várvaKépKép.De azért Neked hajrá elõre a páfrányokért (persze a jó idõben)!!
Breki! Igen azt hiszem ugyanarról a cikkrõl beszélünk!Kép
Doris!Kép Bocsi, tényleg nem értheted, hogy milyen cikk, mert Brekinek e-mail-en írtam róla.

Pusz, Sien.
Sien

Kata007Kép
JÚÚÚÚÚÚÚúúúúúúúj ez a gólyás dolog nagyon rendi volt TõledKép Nem találkoztál többel is? Ide lagalább 10 gólyuci kéneKép
Jó babavárást NekedKép
AliceKép
Bízz magadbanKép!

doris

Sien!
ne haragudj, de még nem volt idõm visszaolvasni. Van valami gubanc, hogy most nincs szükséged ovulációs tesztre?
Én személyszerint most nagyon be vagyok "sózva", ha most megjön még van 1 ciklus spontán próbálkozásunk, de én már nagyon-nagyon várom az inszemet, pontosabban annak az EREDMÉNYÉT! Mert remélem, hogy lesz eredménye! Kép
Pusz, Szonja
Szonja

Sien,
Levelem visszajött mert tele a postafiókod!
Breki
Breki

Alice!

Nekem az elsö nem mutatta ki. Már nem tudom melyik volt, de tudom, hogy a legdrágábbat kértem ami a gyógyszertárban volt. Negatív lett. Utána a legolcsóbb MediLab-ot vettem, hogy áááá ugysem vagyok babás. Az kétcsíkos lett... Kép
Én vennék. Nem ér pár száz forintot, hogy két hétig most izgulsz.
Ja, ha volt a gólyán egy kis fekete kabát, akkor az volt. Kép
Én adtam neki, hogy ne fázzon, amíg mindnyájatokat végig jár Kép

Doris!
Sajnos csak egy volt, de olyan szépen kértem, hogy annak nem lehet ellenállni Kép Azt modtam, hogy mindnyájatoktól kap majd egy békucit Kép
A babavárást köszi Kép

Kata
Kata007

Szonja!
Múlt héten derült ki sajnos, hogy elég magas a prolaktin szintem, úgyhogy most éppen ennek a lejjebb döngölésével vagyok elfoglalva egy jó pár hónapig tartó Bromo-kúra keretében. Azért persze akciók vannak, hátha elcsípünk egy jó kis ovulációt egy jó prolaktinos szinttel együtt!Kép(Optimizmusom néha még engem is megdöbbentKép.)
Biztos sikeres lesz az inszem!!De azért még én is bíznék a spontán sikerben!KépKép
Pusz, Sien.
Sien

Breki!
Ezt nem hiszem el! Tegnap kukáztam ki mindent!!
Mindjárt intézkedek, azt hiszem küldök egy másik címet mail-en, az legalább nem tud betelni!
Pusz, Sien.
Sien

Alice,

Én tuti fogok venni egy tesztet, csak félek hogy neg. lesz. Lehet egy kétcsikos után egy csikos???? Ettõl nagyon félek.......

A két hetet valószínû én sem birnám ki!!!!!

Puszi
Panna
Panna

Alice,

TE IS VEGYÉÉÉÉL!!!!

Panna
Panna

Sien!
Hát, végül is jó hir, hogy végre tudod mi a bibi! Úgy tudom ezen könnyû segiteni! Azért természetesen hajrá a spontán akciókhoz! Tudod, éppen ma mondtam a barátnõmnek, hogy talán még az is jobb lenne ha lenne valami hormon problémám mert akkor annak tudnám be a sikertelenséget, de ez a bizonytalanság: minden rendben és még sincs. Most elsõre biztos szörnyûnek találjátok amit leirok, de néha az is megfordul a fejemben, hogy én már annak is "örülni" tudnék, ha lett volna már egy vetélésem, mert akkor legalább tudnám, hogy KÉPES vagyok teherbeesni... Mindenkitõl elnézést kérek akinek volt már vetélése, és reménykedem, hogy nem értitek félre az érzéseimet!
Pusz, Szonja
Szonja

Szonja! Én nem értelek félre, hisz még bennem is itt van ez a fajta bizonytalanság...

Breki! Több helyrõl is bombázlak az új emil címemmel!Kép Szólj, ha legalább az egyik levelet megkaptad!

Pusz, Sien.
Sien

Panna!

Nekem az egéssz dolog úgy indult hogy megéreztem valamit és azt mondtam hogy veszek egy tesztet.Vettem is és kb.30 perc után pozitív lettutánna megjött kb.3-4 napig volt csak meg.Aztán vettem mégeggyet az is pozitív lett,elmentem vizeletvizsgára az negatív lett.Most meg ott tartok ahol te,nekem is talált valamit a doki és azt mondta hogy megvan vastagodva a nyálkahártya meg lehet hogy tüszõrepedésem volt de két hét mulva menjek vissza. Akkor nem tudom hogy most mi a csuda van velem.
Talán én is veszek mégeggyet.

Alice
pusz Alice
Alice

Alice!

Bocsi, bocsi, bocsi, hogy közbekotyogok!!!!!
Ráadásul rossz hírt!
De: a terhességet az utolsó (rendes) menzesz elsö napjától kell számolni. Ha ez utóbbit nem számoljuk mensinek, akkor: 12 nap (a vérezgetéstöl máig) + ? (28) nap (az utolsó rendes mensitöl a vérezgetésig) = 40 nap. Ez majdnem 6 hét. Persze a 28 napot csak tippeltem...
Persze, ha rövidebb volt a ciklusod, akkor még minden lehet!
Ha viszont tényleg csak 3-4 hetes lennél (terhességi kor), azt még nem mutathatná a teszt, föleg korábban nem mutathatta volna...
(Egyébként már a múltkor is feltünt, hogy a teszteredményre milyen sokáig kellett várnod (1. 30 perc, 2. 10-15 perc ha jól emlékszem). Ez nekem iszonyu soknak tünik. Én még csak olyan tesztet látam, aminek max. 10 perc volt a tesztideje, de volt, ami csak néhány percig tartott.
Mindenért bocsi, és nem elkeseríteni akarlak, hidd el!!!!
Én tudom, hogy milyen az.

Beszti
Beszti

Én is ugy gondolom, hogy jobb a biztos, mint ..... Vagy mégsem?Kép

Húzzuk egymást, jó? SIKERÜLNI FOG, SIKERÜLNIE KELL!!!!!

Puszi
Panna
Panna

Panna!

Na jó húzzuk egymást.

KépKépKépKI ÉR HAMARABB A GYÓGYSZERTÁRIGKépKépKép
Alice
Alice

SzonjaKép
Megértelek.. nekem ugyan volt vetélésem de én meg folyamatosan attól félek, hogy ha sikerül is teherbe esnem biztosan nem tudom majd kihordani.... Na jó, elég a depibõl!
Fel a fejjel KépKép
Kata007Kép
Én akár 11 békucit is adnék annak a gólyának csak jönne már....Kép Igaz, iszonyúan undorodom a békuciktól de a gólya kedvéért félre tudnám tenni az undoromKépNálad mennyi idõ után kopogtatott a gólya? Üdv a Babocskádnak Kép
EdelweissKép
Ne izgulj a holnap miatt, szorítok NekedKép
CipómamaKép
Remélem minden rendben VeletekKép Cipócskát puszilomKép
ÚjpocokKép
Remélem olvasgatsz minketKép Küldtem Neked levelet, de válasz nem jött.... Talán rossz a cím? Gondolok ám Rád isKép
LányokKép
A febr.16.-i talira eddig jelentkeztek: Viki,Alice,Orsoly, Móni(MJ), Kamilla, Marcsi, Sien, Lotti, Edelweiss (remélem)... A többiekrõl mi hír?KépHa valakit kifelejtettem az csakis a véletlen mûve lehetett, szóljon ám aki hiányzikKépKép

doris

Alice! Hmmm, de mi volt irva arra a tesztre, hany perc mulva ad eredmenyt? Merthogy remlik valami, hogy a tesztek egy bizonyos ido mulva teves eredmenyt mutathatnak mar....Az az igaz, amit annyi ido utan mutat, ami a tajekoztatojaba van irva.

Szonja! Abszolute nem hulyeseg amit mondasz, hogy oszinte legyek, en legalabb ennyi jot lattam a vetelesemben, hogy tudom, teherbe tudok esni! Addig bennem is ott bujkalt a felsz, hogy lehet nem is tudok? Szal nem kovezlek megKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?