A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Babát szeretnék

Monyóka,
ha tuti zebra lennék eszembe se jutna szoliba menni, meg egyébként se szoktam nagyon, de egy rövid alkalom, bőven az esedékes mensi előtt, nem hiszem, hogy árthat...
Vagy igen?
Potterdoktornéni!!?? Kép
Mert akkor nem megyek Kép

angel37

breni en nagyon akartam babat a nyaron,szinte mindenaron.Tisztara ra voltam gorcsolve a babara ami ugye nem tett jot a hazaseletunknek.Egyszer kiborultam nagyon,azota eleg jol viselem a dolgokat.

Kép
monyoka

Eli!
Én a múlt hónapban 2 napig hőmérőztem:
a 26.cn: 37,4
a 27.cn: 36,7 És délelőtt meg is jött. Szóval nekem működött. Azóta sem mértem és az előtt is májusban csak 2 hetet. Nem akarom ezzel (is) stresszelni magam.

Angel!
Szerintem a Természet Anyánk nem rakta volna egymás mellé a húgycsövet és a hüvelyt, ha baj lenne, hogy valami belekerül az egyikből a másikba.Kép
Miért is kell most neked a 12 perc szoli?Kép

Ja, az előbb én is elfelejtettem:

21/27-28

Kép
Kép
Kép
vica1982

angel nem azert kerdeztem.En soha eletemben nem voltam szoliba es nem is leszek szerintem.Nyaron is olyan vagyok mint egy jol megtermedt hoember,de abszolult nem erdekel.Ilyen vagyok es kesz.
csak kivancsisagbol kerdeztem.

Kép
monyoka

Breni,
remélem te továbbra is igy leszel Kép
de két hónap után még én is könnyen kezeltem, fél év volt először, hogy igazi csalódást éreztem, és azóta egyre sz*rabb...
mondjuk én attól is félek, hogy egyre jobban futok ki az időből...

Bízzunk benne, hogy nem fogod megtapasztalni a 6. csalódást, sőt már a következőt sem! Kép

angel37

Monyoka
Eddig is próbáltam nem beleélni magam, talán ez a hónap volt amikor nem gondoltam annyit rá. Azért mentem három hete dokihoz, mert állandó pisiingerem volt. A leletek jók, de az inger megmaradt, sőt napról napra erősebb. Nem fáj csak van.

Eliza
A hőd jó, nekem is mióta meg kellet volna jönnie azóta 37. Minden reggel. Amúgy nekem megjön, és a hő csak pár nappal később esik le.

Ha hétfőig nem jön meg akkor csinálok másikat. :-)
manó11

angel nekem pont forditvaKépelejen volt szar mostmar jobbKép
ti miota probalkoztok?

Kép
monyoka

mano es a doki nem csinaltatot veled tesztet?nem lehet hogy a pisiinger csak amolyan kepzelt tunet?
nehogy azt hidd hogy bantani akarlak,csak nekem is vannak mindenfele tuneteim aztan meg semmi pozitivumKép

Kép
monyoka

Mano, ezt azért nem értem, mert aztmondták, hogy a mensi előtt pár nappal esik le és nem annak a napján. De gondolom mindenkinél más, mert mindenki más. Jaj lányok, én nagyon örülnék már a babucinak, nagyon szeretnénk már! (igaz, benne van az is, hogy utálok már bejárni a mh-re, elég kretén emberekkel dolgozom együtt, ezért is nagyon jó lenne. Ahogy megtudnám, hogy babás vagyok, bese jönnék többet. Gondolkoztam a mh-ely váltáson, de a babaproject miatt nem mertem eddig, meg az autórészletet is fizetem, de úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy a babaproject szünet és mh-ely váltás indul. Nagyon stresszes vagyok az egész miatt.)Ti mit javasoltok?

Kép
elizabeth25

Vica, Kép
OK, mondom, lehet, hogy hülyeség, bár orvosi szövegben olvastam... Kép Egyébként normál esetben biztos nem kerül be oda semmi, ami árt! Kép

Szoli? Csak mert fos az idő, fos a hangulat Kép Ja, és egy halovány árnyalatnyi szín! Egyébként nem tudom, miért írtam 12 percet, mikor az csak 6! Kép

Monyóka, Kép
én sem vagyok ám cicababa, sem szoláriumtündér, de nekem nagyon jó tud lenni az a pár perc, főleg, ha kint hideg van! Kép és én szeretem, ha van egy pici színem Kép Az agyonszoláriumozás szerintem is borzasztó!!!
Egyébként nagyon sokáig én se mentem, azt gondoltam, hogy olyan, mint egy koporsó!

angel37

Monyoka, én is bebeszéltem már sokszor magamnak mindent, aztán megsértődtem mikor páran azt mondták, hogy produkálom a tüneteket, mert bebeszélem magamnak, aztán kiderült, hogy tényleg bebeszélem. :-( Úgyhogy ahogy a párom szokta mondani: "Nyugalom a hosszú élet titka"

Kép
elizabeth25

Monyóka,
8. hónap ez már, kilencedik ciklus!
Vhogy azt, hittem, könnyebben fog menni ez a része Kép Kép

angel37

Angel, látod, semmi sem egyszerű. :-( De amiért megszenvedünk azt jobban fogjuk értékelni. Amúgy úgy érzem, 100%lék, hogy megfog jönni, mert már ÚGY fájdogál a pocim, de hát ez van. Nekem ez a 4 ciklus. :-(

Kép
elizabeth25

eli nekem is vannak mindenfele tuneteim.Most pl a mellem faj olyannyira hogy nem tudom a melltartot elviselni,kenegetem a mellbimbom mert tiszta voros,olyan mintha verezne de nem.
Asszem mult honapban volt hogy mar hanytam is.Aztan ket teszt is pozitiv lett de ot napra ra megjott.a szomszed topikban jart igy egy lany,akinek a doki aztmondta hogy megtortent a fogamzas de valami oknal fogva nem maradt meg,felszivodott.

Kép
monyoka

Vica!
Igen, Apa is bent volt. És legközelebb is jönKép Sajna a saját bevallása szerint még nem tud olyan IGAZI apásan hozzáállni a dolgokhoz. Öt most olyan gyakorlati kérdések foglalkoztatják, hogy pl hova kakil-pisil a baba, hogy jön ki a ciciböl a tej, stbKép

Én életemben 2x voltam szoliban, az esküvö elött. Sajna olyan tejfehér a böröm, hogy a legkisebb idötartamtól is leégtem.. GYorsan abba is hagytamKép

Kép
Kép
maminti81

Monyoka!
Miért ártana a szoli a babprojectre?Terhesen nem lehet járni.Én amúgy is hetente 1-szer megyek,meg nem néger akarok lenni csak nem hófehér.Egy bérletet szoktunk venni a barátommal és így 5-ször megyek.

Kép
breni

Sziasztok!

Már elég régóa olvasgatlak benneteket és úgy érzem eljött az idő, hogy csatlakozzam hozzátok.
Tavaly szeptember óta próbálkozunk második babával, van egy tündréi kisfiam Erik ő most novemberben lesz 2 éves.
Ez a 2. clostilbegyt-es hónapom és szedek még utrogestant, és prednisolont is. Már késik 6 napja de csináltam egy tesztet hétfőn és negatív lett. Nagyon elkeseredtem, mert azthittem ez a mi hónapunk. Valahogy éreztem, hogy babás vagyok...ma meg elkezdtem érezni a mensi görcsöket...nagyon el vagyok keseredve.
Bocs hogy hosszú voltam.
Ancsa

Kép
Kép
janna

angel egyszer ugyis terhesek leszunkKépcsak meg nem tudni mikorKép
mert mondod hogy kifutsz az idobol?

Kép
monyoka

janna nagyon sajnalomKép

Kép
monyoka

Breni,
Amikor én az első babát vártam nekem is azt mondták, hogy a szoli nem tesz jót a babának, mert nagyon felmelegíti a magzatvizet. Ja és a nagyon meleg vízben való fürdés sem jó a babának ugyanezen okok miatt.
Ancsa

Ancsa

Kép
Kép
janna

Sziasztok!
Azt gondoltam jó hirekre jövök...

Janna!
Üdv köztünk. És fel a fejjel!

Velem semmi különös.

Moni
20/31-32

moni

Lányok most voltam kint a wc-n. Barnázgatás ezerrel! Úgyhogy lehet, hogy nem várja meg a mensim a 7-8át, hanem abból lesz 6-a. Ez van. Majd talán jövő hónapban. :-) Mindent bele. Irjatok ennek a dokinak, akit mondtam, nekem most is válaszolt, nagyon-nagyon rendes!

Kép
elizabeth25

Eliza!
Írd már meg légyszi megint az e-mail címét.
Janna!
Én is így tudom,de egyébként sem hiszem hogy egy kismamának szoliba kéne járnia,még ha nem is árt.Egy kismama pont azért szép mert természetes.Az egyik kolléga nőm is terhes pont itt van mellettem,tök aranyosan néz ki a pocakjával.

Kép
breni

Lehet, hogy hülységet kérdezek, de nem tud valamelyikőtök olyan módszert amivel a peteérést előrrébb lehetne hozni? Nekem mielőtt elkezdtünk volna a babaprojectet mindig napra pontosan 28 naposak voltak a ciklusaim. kb 1 éve eéezdett kitolódni és a múlt hónapban 36. napos volt( ez a rekord), mert a peteérésem 22. cn-on volt. Most a 20. napon volt. nem értem mitől változott meg.

Kép
Kép
janna

Sziasztok Lányok!

Csak írok pár sort, hogy élünk. Szoktam azért olvasgatni, csak nem akarok hozzászólni, nehogy okoskodásnak véljétek.

Szerintem a szoli nem árt a terhesség alatt se, bár én se voltam még mióta terhes vagyok. Egyszer én is legégtem, kb októberben, de mindenkinek azt mondtam, hogy kifújta a hideg szél az arcom. Mindenki elhitte!

Monyóka!
Nekem két ezrelék pigmentfesték-hiányom van, még gyerekkoromban nézték. A strandon visszaverem a járdára a fényt! Egyébknt itt a babanet rendelőben olvastam, hogy nem szabad korán tesztelni, ugyanis van olyan, hogy preklinikai terhesség, ami kialakul, csak nem jól tapad meg és némi késéssel távozik menstruációként. Álítólag a terhességek 80%-a így elhal Kép.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Breni, feljebb már leírtam, de bemásolom ide mégegyszer.
Úgy hívják, hogy: Dr. Abrakovics Géza
mail cime: drabkarovics.geza@chello.hu
Idézem: "n kedden és szerdán szoktam rendelni II. ker. Horvát utca 28. fsz.1.
általában 16.00 és 20-21.00 óra között. A vizitdíj kb. 5 és 7.000 Ft. között
van, rákszűrés 7.000 v. 7.500 (nem emlékszem pontosan, mert
asszisztensnőmnél kell fizetni)

Bejelentkezés: keddre: 06-203-526298 Pálmánál.
Szerdára: 06-209-476554 Györgyinél.
"

Kép
elizabeth25

Janna, te hőmérőzől vagy honnan tudod, hogy melyik napon van pontosan a peteérésed?

Szelivi ez a 80% nem valami biztató arány! :-( Ezt hol hallottad vagy olvastad?

Kép
elizabeth25

Monyóka,

mert vén szatyor vagyok! Kép 73-as!

Szia Janna, üdv itt! Kép

Esetleg a cickafark nem tud segíteni?

Most mennem kell, délután próbálok benézni! Kép

angel37

Eliza!
Köszi,bár járni nem akarok innen debrecenből elég nehéz lenne.
És egyből válaszol vagy több nap mire választ kapok?

Kép
breni

szelvi en nem bantam meg akkor hogy teszteltem.Bar egy darabig rosz volt,mert buntudatom is volt mert akkor nagyon nehez fizikai munkat vegeztem,de orultem is neki mert ez azt jelenti (szerintem,lehet nem igy van)hogy nagy baj nem lehet hisz teherbe tudok esni.

Kép
monyoka

Elizabeth, az orvosom nézi ultrahangon. Kb.13. cn-tól járok hozzá 2 naponta addig amíg nincs meg a tüszőrepedés. A clostilbegyt petefészek cisztát okozhat ezért fontos nálam az ultrahangos figyelés.

Angel, olvastam már a cickafarkról, ha tudnám biztosan, hogy használ innám is, de nekem nagyon nem jön be az íze. Azért köszi.

Kép
Kép
janna

Breni válaszol vagy aznap vagy másnap. :-)

Ja Janna, igy viszont tök jó, mert amit mondd, az tuti, hogy úgy van, mert ő látja az uh-on. Én csak betudom tájolni kb. hogy mikor van. :-)

Kép
elizabeth25

Hol vagytok?
Ki mit szokott érezni mikor peteérése van?

Kép
breni

Sziasztok!
Most jövök a dokitól
Minden problémám okozója a prolaktinom.Van tőle másodlagos PCO-mKép
Most kaptam Bromocriptint,2 hónap múlva labor controll.Köv. ciklustól UH-s nézelődés peteügyben.Kép
Azt mondta kb. 2-3 hónap,és megoldódik a probléma.Bár úgy lenne!!KépAnnyit talán még tudok várni.(úgyis Debrecenben leszünk valószínűleg)
Most a hőmérőzésnek sincs értelme,de én azért mérek sztem)udjátok a függőség,az függőség)KépKépKép

Kriszti 6/34-50
/ja,és a ciklusom is rövidülni fog-tuti gyógyi!!!/

KépKép

KépKép
okr

Breni!
Nekem szurkál a petefészkem. Általában ha nyújtózkodok, akkor még jobban. Általában felváltva, úgy értem egyik hónapban a bal, a másikban a jobb. De ez nem törvényszerű.

Ancsa!
Üdv közöttünk. Szorítok, hogy mégse jöjjön meg.

Móni!
Hékás! A 21. napon vagyok, akkor Te is!Kép

Vica 21/27-28

Kép
Kép
Kép
vica1982

Cak ,hogy többi témát is érintsük:
Van egy ismerősöm aki végig szolizta a terhességét.Makk egészséges,és a gyerek is.
Én azért mégsem mertem járni babásan

Janna
Üdv.Képszedtél szopi alatt fogigátlót?
Nálam sztem az zavart így be.Bár igazából a termékenység mintaszobra sosem voltam,de most felborult az egész hormonháztartásom.
Gyors babásodást kívánok!Kép

Breni
Debrecen!!Megyünk mi is!!!!KépMerre laksz?

Angyal
Mi az ,hogy vén szatyor?????Talán a 80 éves mamik igen,de te??Messze még az a kor,mikor te vén leszel!!!!Kép

Elizabeth
Sajnálom,hogy barnázol.De amíg meg nem jön,van remény!!

KépKép

KépKép
okr

Kriszti!
Nálunk Zafír a 2 hónapban lett babás a Bromotól.Kép
Sikerülni fog!

Most elhúzok ebédelni, 1-től vagyok megint.
Útközben benézek a dokihoz is, mert azt hiszem begyulladt a torkom. De gyógyszert nem akarok enni. Mit ajánlotok? (tudom, én sztároltam múlt héten a citromolajat, de azon kívül.)

Puszkó!

Vica 21/27-28

Kép
Kép
Kép
vica1982

Lányok, tudjátok, hogy a reggeli hő miben különbözik a napközbenitől? Én nem mérem reggel a hőmet, de mivel már késik pár napja most
(11:50-kor) megmértem és 37.1 a szájban digitális hőmérővel és addig amíg nem csipogott. Aki babás annak napközben is 37 felett van a hője?

Breni, én van hogy semmit, van hogy alig bírok állni. Jobb oldalon erős szúrást éreztem a balt nem érzem. A dokim szerint valaki nem is érzi soha.

Kriszti, akkor legalább kiderült mi volt eddig a baj, remélem nemsokára te is a babások táborát fogod erősíteni, velem együttKép

Kép
Kép
janna

Kriszti elfelejtettem írni, hogy barátnőm is szedte a Bromot és az első hónapban összejött neki a baba. Neki azt mondta a doki, hogy ez pozitívan befolyásolja a babásodást.

Kép
Kép
janna

Köszönöm a bíztatást!
Én is olvastam a tájékoztatóján,hogy elősegíti a fogamzást.Van egy csomó mellékhatása,az mondjuk nem vmi szimpi!

Vica!
Na most gyorsan le akartam írni,de kiment a fejemből a neve.
Spray formátumú,helyi hatású antibiotikum.Lehet
fújni a szájba,és az orrba is.
gyerekek,és terhesek is használhatják.Narancs-fehér a doboza
SEGÍTSÉG!!!!!!Efelejtettem a nevét!!!
Pedig még azt is tudom,hogy 1300 FT körül van.

KépKép

KépKép
okr

Elizabeth!
Itt a babanet rendelőn olvastam. a 80 %-ra a neten kerestem rá valahogy.
"Kérdés:
Nem terhes nő vérében van-e kimutatható HCg? Illetve vérzés előtt egy héttel a 2.8 HCg eredmény utalhat-e már terhességre.
Válasz:
A hCG hormon általában terhesség esetén mutatható ki a női szervezetben, de vannak egyéb olyan körülmények is, amikor ilyen kis mennyiség jelen lehet. Én pontosan értem, hogy sokan már a várt vérzés kimaradása előtt szeretnék tudni, hogy terhesség fogant-e meg, de ennek nincs sok értelme. Ilyenkor ugyanis komoly csalódást okozhat az is, hogy a mai érzékeny tesztek már az úgynevezett preklinikai terhességet is kimutatják, ami adott esetben egy normális vérzés kíséretében elvetél. Igazából a terhesség kimutatására csak a menstruáció kimaradás után kell törekedni.
Dr. Ács Nándor"

Monyóka!
Én belehaltam volna, ha elvetélek. Örülök, hogy így fel tudtad dolgozni. Én a mai napig rettegek, nehogy elmenjen a baba. A barátnőm észre se vette, hogy a 16 hetes babája már nem él, nem szeretnék így járni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Még nem sikerült mindent visszaolvasnom, de azért dobok egy táblát (egy kb.-táblát Kép).
Bocsi, ha még vmit javítani kellett volna már! (Bár remélem, max. gólyák hiányoznak!!!). Kép

Kép

Kép

Pusz:
Kata Kép
kata1977
Hatvan

Kata
Köszi a táblát!!!!

KépKép

KépKép
okr

Okr!
Én debrecenben élek mióta megszülettem,az Újkertben a Cívis utcán.Ti miért jösztök ide?És mikor?

Kép
breni

Breni
Hónap közepe körül megyünk.
A férjemnek kell mennie gyakorlatra a szakvizsgáihoz.
Most 3 hónap,aztán még lesz kb.14 hónap egyfolytában.
A Cívis utcát nem tudom hová tenni.Vmi támpont?!
(Pl tudom hol van a Nagyállomás,a Buszmeg.,a TESCO,Klinikák,Megyei kórház.)

KépKép

KépKép
okr

Kata1977, köszi, hogy engem kihagytál. :-(

Kép
elizabeth25

Eliza!
Felkell íratkozni a táblához és utána kerülsz bele.
Okr!
Az Agrárt tudod hol van?Józsa felé?Aranykakas?Más most hírtelen nem jut eszembe.

Kép
breni

Monyoka
Dehogy hiszem hogy bántanál, olyan jó hogy vannak akikkel meg tudom beszélni a problémám. De amúgy nem képzelt tünet a pisiinger, mert nem is gondoltam babára, csak miután antibiotikumot szedtem és a háziorvos csodálkozott hogy nem múlt el, sőt még erősödött is. De nem fáj legalább.

Janna
Nekem is 6 napja késik, és tegnap óta fáj a hasam, de nem egész nap, csak akkor ha ugrálok, vagy ha felidegesítem magam. Amúgy a 36 napos ciklus nem vészes, nekem volt már 45 is.
manó11

Breni
Az Agrárt tudom merre van!!!!Az jó környék!!Kép
Persze én Debrecent úgy szeretem,ahogy van!
Kár,hogy egyenlőre végleges odaköltözésről nem lehet szó.Képa férjemet ideköti a munkaszerződése.

KépKép

KépKép
okr

Breni, hol tudok felíratkozni a táblához?

Kép
elizabeth25

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?