A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ***Babaproject 2007***

Olik

Fel sem tudok menni az oldalra, a tűzfal megfogja. :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Megjött piri, már úgy hiányzott. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Fújtam lufit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
gyablonka

Sziasztok!

Judy :D
Sajnálom pirit, de ne keseredj el!

Panda :D
Gondolom, már mindened sajog a fekvéstől. Kitartás!
Mennek a drukkok!

"az élet utat tör magának"
dera

Judy: ha nem tudnál elszakadni a fertitől,akkor ezt a megoldást javaslom Neked is :lol: :lol: :lol: :lol:
Egy kis furfang van benne,mert a ma esti ájlávjut megelőlegeztem magunknak :lol: :lol: :lol:
Nekem ez a mostani görbém :wink: :lol: :lol: :lol:
Kép
vedresandi

Andi :D
Ezek szerint nálatok is meg van mindennek az ideje. :wink:
Kép

"az élet utat tör magának"
dera

Dera: a vonalzómon az emberkék a tilosban.Hülye lennék kihagyni,pláne most,hogy a gyerek táborban :wink: :lol: :lol:
vedresandi

Képzeljétek most mondta anyukám hogy a volt völegényem volt az akit meglőttek a bankrablásnál a Széna téren :shock: egy ismerőse azt hitte hogy ő lett a férjem és mondta neki hogy olvasta hogy a férjemet meglőtték. Anyám meg mondta hogy ő nem is tud róla. Aztán kiderült hogy azt hitte hogy ő lett a férjem.
Vendég

Köszönöm mindenkinek,aki fújt lufit! Arik vagytok!!!
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk! Én is fújtam lufit!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi,

Hát igen teljesen nem fogok tudni elszakadni ferty-től. Azért középidőben meg fogom mérni a hőmet, hogy egyáltalán van-e pé-em, de nem teljes ciklusban. Ja és nem fogok előre tesztelgetni. :D
Ezt 100 %ra ígérem.

Hol van már Jaimee???????Nem teheti ezt velünk. :D

Dera,

Nem fogom feladni, ebben bizti lehetsz. :lol:

Pandi,

Jézusom. :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,
Jaimeenek otthon nincsen net erre tisztán emlékszem. Biztos rosszul van és gyötri a hányinger ezért nem jár dolgozni hanem pihen.
Vendég

Én is fujtam lufit!
kriszti81

Kép
vedresandi

Sziasztok!
Hol kell fújni lufit? ???és miért???

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kép
Kép
gyablonka

Kép

Kép
Kép
gyablonka

Aha!Megvan! Közben a visszaolvasásnál (próbálkozásnál) megtaláltam! Köszi
Frankó a képed a vonalzód mellett Gyabi! :D Ma láttam egy olyan édes pasit, úgy dajkált egy csecsemőt, nem sok kellett, hogy el ne bőgjem magam, na persze, mert a párom és a leendő babónkat képzeltem oda.....

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Lányok! A lapar az a fájdalmasabb? és miben különbözik a hsg-től?

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Szép estét Lányok!

Judy!
Sajnálom pirit. :( Új hónap, új remények! :wink:

Kamilla!
Miujs veled? Rég találkoztunk!

Gyabi!
Hogy van a lábad?

Pandus!
Hogy vagy? Rókakoma?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Kamilla,
Lapar altatásban megy és komolyabb mint a hsg. Ott ha találnak valamit akkor meg is csinálják persze csak ha tudják. Elötte koplalni kell és kórházban vagy 3 napot. Hsg pedig csak egy 10 perces dolog aztán mehetsz haza. Lapar pontosabb képet mutat olyan dolgok is kiderülhetnek ami hsg-nél nem mégis csak indokolt esetekben jó ezt választani.
Vendég

Chris,
Köszi jól vagyok most éppen nincsen hányingerem. Lehet kezdem megszokni a gyógyszereket.
Vendég

Szia Chris! :D
Most épp meg vagyok rémülve :(
Szerinted Pandi akkor nem feltétlenül kellene azzal "kezdeni"?????

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Pandi! Nagyon ügyes vagy! És kitartó meg türelmes :D büszke vagyok rád, a babód is az lesz :D Ez már tuti két csíkos :D Jaj, nagyon bízom benne!!!

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla!
Miért vagy megrémülve? Lapart akarnak neked csinálni? De miért?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Kamilla,
Hát én bizti nem választanám azt mert mégis megvágjáka hasat még ha pici vágásokról van is szó meg altatás stb. Az akkor jó ha pl endora gyanakodnak vagy elzáródott petevezetőt akarnak megnyitni. Bár az hogy megnyitják nem jelenti azt hogy nyitott is marad. Persze ez én vagyok és ha te ezt látod jónak akkor hajrá! De miért is gondolkozol a laparon? Átrjáhatóság miatt?
Vendég

Bajt nem tudnak csinálni laparral? A doki úgy magyarázta, hogy folyadékal töltik fel és felülről néznek rá, de Jaimee is hasonlót mesélt....és hogy a hsg inkább csak helyzetfeltáró, de Jaimeenek is "kipucolták" a vezetéket.....Egy esélyem van: még előtte bebabásodni!!!

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kamilla,
Drága vagy :lol: én is nagyon bízom benne hogy sikerült sokat beszélek hozzájuk :lol: remélem nem feleslegesen és nem csak az elfogyasztott ebédem hallja :wink: :oops:
Vendég

Kamilla,
Jaimeenek hsg volt nem lapar.
Vendég

Hát én ezt nem választom!!! Nem volt csak ez az egy alternatíva :shock:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Szép estét mindenkinek!

Ne hari, hogy eddig nem jöttem, de dolgoztam egész nap, ma is most estem haza... :?
Kicsit(nagyon) fáradt is vagyok, úgyhogy csak bekukkantottam, mondván, nem vesztem el... :lol: :lol: :lol:
Remélem mindenkivel minden a legnagyobb rendben van :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Kamilla,
Elvesztettem a fonalat.Mit nem választasz?
Vendég

Igen azt tudom, hogy Jaimeenek hsg-je volt. csak hasonló mesélt és rendbe jött.
Kétszer volt normális pé-m eddig a gyogyitól...... :roll: nem kell akkor még ebbe belemennem! Viszont a hsg nem váltja ki a lapart!? Nem tudom mi tévő legyek :roll: Utánna kell olvasnom...de akkor annyi hülyeséget találok... :( Pandi neked mi volt?

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Nem ajánlott a lapar mellett más választási lehetőséget.

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Szia Betty!
Mikor tesztelsz? Drukkolok!

Pandus!
Biztosan hallják a pici pandák, és gyorsan nőnek majd a pocidban. Mennyi ideig kell még feküdnöd?

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Kamilla,
A hsg az amikor egy kontraszt anyaggal feltöltika méhedet és röntgennel nézik hogy távozik-e a vezetékeken keresztül a hasüregbe. Ez arra is jó hogy megnézzék szabályos alaku-e a méhed. Lapar meg az amikor piciket vágnak a hasadon és egy ilyen kamerával vagy mivel bekukucskálnak. Itt is nézik az átjárhatóságot meg a méhedet és endot is keresnek vagyis nézik hogy nincs-e vagy ilyen összenövések. Nekem hsg-m volt és nem is említették a lapart csak abban az esetben ha nem sikerül a lombik.
Vendég

Szia Betty!

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Chris,
Nem mondták hogy feküdjek így azt sem hogy meddig. Csak azért fekszem mert így érzem jól magam és hogy pihenjen a szervezetem.
Vendég

Nemtudom Chris. Sztem még kb. 5 nap.

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Szia Kamilla, Pandus! :wink:

betty615

Sztem sem baj, ha fekszel Pandi...sőt!

betty615

Akkor nem tudom engem miért akar ilyen 'műtétre' vinni a doki :roll: Azt hiszem nem megyek! :evil: Nem is említett kamerát :shock: úgy mesélte el, mint te a hsg-t :shock: Vagy neki sok már, vagy nekem :D U, basszus ma tutira nem fogok alaudni :(

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Pandácska!
Rád is fér a pihenés! Azt hittem, hogy ilyenkor szigorú ágynyugalomra vannak ítélve a kismamik! :)

Betty!
Nagyon szorítok! Kb. 5 nap múlva. :wink:

Kamilla!
Szerintem ne akarj lapart csináltatni. Nem hiszem, hogy akkora gondok lennének veled. Én először Hsg-re mennék a helyedben. Tudom, hogy azt nem ajánlották fel, de akkor keress olyan dokit, aki felajánlja. Szerintem...

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Kamilla,
Várj megnézem ezt mert most már engem is izgat.

szia Betty :D
Vendég

Betty! És hogy érzed????Ha jönne piri, akkor már éreznéd :wink:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Kivizsgálás laparoszkópia előtt:
Elvégezzük a hasműtétek előtt szokásos altatóorvosi, laboratóriumi, EKG, röntgen, és esetleg egyéb szükségessé váló vizsgálatokat.
A műtétet megelőző napon az altatást végző orvos megvizsgálja, kikérdezi.
Előkészületek a laparoszkópiához:
A műtét előtti este beöntést, valamint rágótablettákat kap, hogy a telt belek ne akadályozzák a kismedencei szervek megtekintését a laparoszkópia során. Részben leborotváljuk a szeméremdomb szőrzetét, ezzel lehetővé téve, hogy a műtét előtt a bőrfelületet hatásosan fertőtleníthessük.
A műtét altatásban történik, ezért a műtétet megelőző este kérjük, hogy ne vacsorázzon, csak folyadékot fogyasszon. Este altatót, a műtőbe szállítás előtt nyugtató-fájdalomcsillapító injekciót fog kapni. A műtétet közvetlenül megelőzően bal karjának alkalmas vénájába vékony műanyag csövecskét /kanült/ vezetünk, melyen keresztül az altató gyógyszereket és a cseppinfúziót kapja.

A laparoszkópos beavatkozás menete:
A köldökgyűrűben 1-1.5 cm-es metszést ejtünk és speciális tűt vezetünk át a hasfalon, melyen keresztül a hasüreget szén-dioxid gázzal töltjük fel. A hasűri szervektől elemelkedett hasfalon át a töltő tű helyébe vezetjük be a laparoszkópot. A laparoszkóp 25-30 cm hosszúságú, 6-12 mm átmérőjű fémcső. Ebben helyezték el a lencserendszert és a megvilágító fény bevezetésére szolgáló üvegszáloptikát. A köldök alatt, a szeméremszőrzet felső szélénél 5-8 mm-es metszésből segédeszközt vezetünk be, ezen keresztül elektromos csipeszt juttatunk a hasüregbe, melynek segítségéve a kürtöket mindkét oldalon az ivarsejtek számára átjárhatatlanná tesszük. A laparoszkópos meddővétételi műtét 5-10 perces beavatkozás.
A műtét végén a hasfali sebzéseket egy-egy öltéssel egyesítjük.

A műtét utáni időszak:
Ébredéskor lényeges fájdalmat nem fog érezni, amennyiben fájdalomcsillapítóra lenne szüksége, azt az osztályon dolgozó nővértől fogja megkapni. Az ébredést követő néhány órán belül az infúziót megszüntetjük, majd a nővér tudomásával és segítségével felkelhet. A műtét után spontán tud vizeletet és székletet üríteni.

A műtétet követő apróbb kellemetlenségek:
Az alább felsorolt műtét utáni kellemetlenségek egy-két nap alatt elmúlnak és nem is mindenkinél jelentkeznek.
- Enyhe hányinger: a beavatkozás és/vagy az altatás következménye
- Fájdalom a vállakon és a nyakban: a rekesz alatt meggyűlt töltőgáz
az oka
- Fájdalom a hasfalban a laparoszkóp bevezetésének helyén
- Kaparó fájdalom a torokban: a lélegeztető tubus bevezetésének a
következménye
- Enyhe menstruációs görcsnek megfelelő fájdalom: a méhen,
ill. környezetében végzett beavatkozás következtében

Kockázat és szövődmények:
A laparoszkópia a betegek messze túlnyomó többségében szövődménymentes. Gyulladás, vérzés, hasűri szervek sérülése, altatási szövődmények rendkívül ritkán fordulnak elő, jól felismerhetők, és elháríthatók.
Az elvétve előforduló szövődmények rendszerint felismerésre kerülnek /vérzés, üreges szervek sérülése/, ellátásuk a műtét kiterjesztését vonja maga után. Kivételesen előfordulhat, hogy a szövődmény nem ismerhető fel a laproszkópia során. Ha a műtétet követő napokban -esetleg már otthonában- erősebb hasi fájdalmat érez, hasa puffadni kezd, vagy lázas lenne, osztályos újrafelvétele válik szükségessé.

Távozás a kórházból:
Ha gyógyulása zavartalan, a műtétet követő 1. napon bocsátjuk haza az osztályról, indokolt esetben, előzetes megbeszélés után kísérővel a műtét napján, este távozhat. A 4-6. napon varratszedésre osztályunkon kerül sor.
Távozáskor két példányban zárójelentést kap, mely összefoglalja a bennfekvéssel és a műtéti beavatkozással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. A zárójelentés egyik példányát a szakrendelőben adja le, a másik példányt kérjük, őrizze meg és mindig hozza magával.
Vendég

Kamilla! Semmi piri előttit nem érzek, és olyan száraz vagyok, mint a sivatag... :lol:
De ugyanakkor az ördögöt sem akarom a falra festeni pofáraesés miatt :lol: :lol:

betty615

Ez meg a hsg: Az ne zavarjon hogy arról beszél hogy náluk hanyadi kemelet megy mert ezt egy kórház lapjáról szedtem le.

Ezt a vizsgálatot sikertelen gyermekvárás, meddőség esetében végezzük el. Ez lehet elsődleges (nem volt még terhes korábban) és másodlagos(volt korábban terhessége). A meddőség diagnosisa 30 év alatt kettő, 30 év felett egy év után mondható ki. Jelen vizsgálatot részletes nőgyógyászati-és onkológiai vizsgálat, hormonszint ellenőrzés és a férj andrológiai vizsgálata kell, hogy megelőzze. A HSG. célja elsősorban a kürtök átjárhatóságának igazolása, de a méh bizonyos elváltozásait, alaki rendellenességeit is kimutathatja. A vizsgálatra közvetlenül a menstruáció után kell sort keríteni, törekedni kell arra, hogy terhesség még véletlenül se lehessen jelen, hiszen röntgensugár alatt végzett kontrasztanyag vizsgálatról van szó.

Osztályunkon a HSG. ambuláns beavatkozás, tehát kórházi felvételt nem igényel. Reggel 7:30-kor jelentkezzen az "A" épület II. emeletén személyes irataival(TB. kártya!!). Mivel a HSG. anesthesiat nem igényel és csak minimális kellemetlenséggel jár, reggelijét elfogyaszthatja, papucsot, köntöst, hálóinget hozzon magával.

A vizsgálat két helyen zajlik. A második emeleti műtőben egy hajlékony katéter kerül a méhbe felhelyezésre, ezután műtőssegéd segítségével kocsin a IV. emeleti röntgenosztályra szállítjuk, ahol röntgen képerősítős vizsgálóasztalra helyezzük. Először üres hasi felvétel készül, majd a felhelyezett katéteren át kontrasztanyagot juttatunk a méh üregébe, amely kirajzolja méhét, illetve kétoldalt a kürtöket és átjárhatóság esetén a szabad hasüregben is megjelenik. Az anyagot nyomás alatt kell a méhbe juttatni, amely esetenként kellemetlen, feszítő érzéssel járhat, de külön fájdalomcsillapítást nem igényel. A vizsgálat után a katétert helyben eltávolítjuk, majd Önt kórtermébe szállítjuk, ahol kb. 2 órát pihen. A vizsgálat után általában semmilyen kellemetlenség nem lép fel, hasi fájdalom, érzékenység esetén konzultáljon kezelőorvosával, aki a 2 óra elteltével tájékoztatja az eredményről, átadja az írásbeli leletet és a röntgenfelvételeket, illetve felvázolja a további teendőket. Ezután elhagyhatja osztályunkat. A néhány napig tapasztalható váladékozás a hüvelyből a vizsgálat kísérőjelensége és nem kóros.
Vendég

Ezt át kell beszélnem még egyszer a doktorral :roll: hirtelen rám zúdította....én meg mondtam neki, hogy még másfél hónap az ovi majd utánna, ő meg mondta, hogy jó, nem kell sietni...
Szóval a lapar az indokolt esetben!? És elég komoly dolog!? :shock:

Kép
Kép[/url]
kamilla.cs

Betty!
Meg szoktad érezni pirit?

Kamilla!
Ez félelmetes.... :(

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell